Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25701) blakey válasza mexel (#25700) üzenetére


blakey
titán

Ez egy M8S Pro? Biztos, hogy van rajta Reset gomb? Boot.zip minek?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#25702) mexel válasza blakey (#25701) üzenetére


mexel
veterán

Közben van valami, megjelent aLE logo. A boot.zip-et csak azért raktam be mert volt olyan opció ha végképp nem megy próbáljuk ki azt is. Mos ta logónál áll, és kiírja bal felül hogy akármi és job control turned off

(#25703) sugarforce válasza mexel (#25700) üzenetére


sugarforce
őstag

az a box véletlenül nem s912-es? ja az a sima pro.

[ Szerkesztve ]

(#25704) mexel válasza sugarforce (#25703) üzenetére


mexel
veterán

Nem, S905X.
Ezt írja amikor bejön a LE logo:
"can't acces tty: job control turned off"

Itt megáll és nem megy tovább, bármelyik verzióval. Megpróbálok egy régebbit is azt hiszem.

[ Szerkesztve ]

(#25705) sugarforce válasza mexel (#25704) üzenetére


sugarforce
őstag

ez valami jogosultság gond lesz, nem engedi lefuttatni az indító parancsokat, úgy tűnik.

(#25706) Z_A_P válasza -szabi- (#25696) üzenetére


Z_A_P
addikt

Megforditottam a dolgot: a PC latja az X96-ot, siman ''\\x96" (en neveztem igy a Settings-ben)
Igy atraktam a pendrivet-ot az X96-ba, es a PC-rol arra atmasolom, es igy mar lehet vegre mozizni. Picit gagyi, de mukodik.

OK

(#25707) pinnacle válasza junkpod (#25699) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Látod én is megtaláltam a Kryptonban, gondolom te is ott próbáltad ki. Ezért kérdeztem, hogy LE 7 alatt, mi a megoldás, Jarvisban ezek szerint nincs benne. Nem lehet ezt valahogy külön telepíteni?

(#25708) slecht válasza mexel (#25700) üzenetére


slecht
aktív tag

Próbáltad dtb.img felülírása nélkül?
Nekem a GT1 Ultimate egyszer bohóckodott így, igaz az S912. Aztán frissítésként raktam rá a kellő dtb-t.

(#25709) mexel válasza slecht (#25708) üzenetére


mexel
veterán

Egyel régebbi LE- elidult. ( LibreELEC-S905.arm-8.2-8.1.9.img.gz ) nincs wifi úgy látom, megnézem erre van-e valami és főként nem megy a távirányító.

(#25710) Pelican válasza mexel (#25709) üzenetére


Pelican
őstag

Előbb én a default dtb-vel próbálnám, ha nem indul. Wifi a korrekt dtb-től lesz, ha egyáltalán támogatott a wifije.
A távirányító a legkevesebb, 5 perc alatt meg tudod csinálni a leírások alapján.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#25711) mexel válasza Pelican (#25710) üzenetére


mexel
veterán

deafult. dtb-vel nem ment, a bootnál megállt. Annyira nem fogok vele mókolni, mert nem lesz rajta használva LE csak tesztelni akartam. Ha nem lesz wifi nem szórakozok a távval sem, egyzser régen nekiugrottam távok átkonfigolásának még wetek-en, de már nincs kedvem hozzá :)

(#25712) junkpod válasza mexel (#25700) üzenetére


junkpod
nagyúr

Van bekapcsológomb ezen a boxon?

Box's don't touch!

(#25713) mexel válasza junkpod (#25712) üzenetére


mexel
veterán

Nincs, csak egy elcseszett helyen lévő reset :) Közben majdnem végigolvastam a freaktabos és egyéb topikjait, nincs a wifihez semmi, valami nem támogatott wifi van benne. A távhoz lenne megoldás de nem szenvedek vele. Tehát elvileg wifi nélkül működik az LE rajta, de a gyári droid rendszer nekem tetszik. Kár hogy az Android TV OS nem megy sd-ről :) Legalábbis úgy tudom az nem tud úgy indulni.

(#25714) TCr válasza mexel (#25713) üzenetére


TCr
veterán

"Kár hogy az Android TV OS nem megy sd-ről"

Az miért lenne jó?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#25715) sugarforce válasza mexel (#25713) üzenetére


sugarforce
őstag

Nemtudom pontosan mi az eszközzel a célod, de ennek nem problémás az androidján a kadenciahelyes lejátszás?

(#25716) pinnacle válasza pinnacle (#25686) üzenetére


pinnacle
nagyúr

LE 7-en nincs InputStream Adaptive.

Van olyan 905X-es box, amin Androidon böngészőből gond nélkül megy a Youtube? Nekem a Beelink MXIII II-n el sem indul. MXIII sokkal jobb. Youtube alkalmazást már ez sem látja a Playen, nem tudom mit variálnak a Googlenál. Youtube-t lehet külön telepíteni az MXIII II-re? MXIII-en azon is van 1080p.

[ Szerkesztve ]

(#25717) mexel válasza TCr (#25714) üzenetére


mexel
veterán

Mert szerintem az egy jól kezelhető és gyors android kifejezetten távirányítókhoz készítve. Nekem a sony tv-n megtetszett, az nagyon jó lenne a boxokra is.

sugarforce: Nem számít a kadenciahelyes lejátszás, több okból sem. A box nem nekem lesz, csak megbíztak hogy vegyek kettőt, előtte tesztelem és beállítom hogy a legjobban tudják használni. Nekik csak és kizárólag youtubra kell, esetleg egy kis böngészés, talán még filmet sem fognak nézni ezen. ( a régi lg tv-n megszűnt a youtube és ez váltja majd ki nekik)
Rendeltem kb 5-6 boxot a napokban, ha már nekiálltam akkor letesztelek ismét párat, mert kb 1,5-2 éve foglalkoztam ezekkel utoljára, akkor téglákat javítgattam és próbálgattam kihozni a legjobbet belőlük, de nem győztek meg annyira. Azóta is WD live-ot használok filmezésre égy régebbi plazmán ami nem támogatja a 24p-t, tehát mindegy lenne hogy a lejátszó tudja -e. Most ez az újabb androidos box már jobban tetszik, a képe is szerintem jobb mint régieké, így én is lecserélem a wd-t talán. ( ami mondjuk simán filmezésre 4k kivételével lehet hogy azért még jobb)
Külső erősítőre sincs rákötve, az sem fontos így hogy milyen hangot ad ki.
Ezért fogom kipróbálni a 905W SOC-t is, 2 boxxal is. Tanix TX3 és Alfawise S95-el is. Plusz a Mecool M8s Pro+ -t is letesztelem most, és lesz még 1-2 típus. Kíváncsi vagyok melyik mit tud, egyik sem a drágább kategóriából lesz, bár még nagyon kellene egy drágább is hog ahhoz is hasonlítsam.
Sajnos a LE-t én nem annyira szeretem használni, szerintem nem annyira felhasználóbarát.

(#25718) TCr válasza mexel (#25717) üzenetére


TCr
veterán

Értem.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#25719) Pelican válasza mexel (#25717) üzenetére


Pelican
őstag

Fura, hogy szerinted az android tv felhasználóbarátabb, mint az LE.
Én már kétszer is felraktam az atv-t, de egy órát se bírtam vele és ment a flashelés..

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#25720) kokopo


kokopo
aktív tag

Ehhez van valakinek infoja?
Koszi

(#25721) mexel válasza Pelican (#25719) üzenetére


mexel
veterán

Nézőpont kérdése, kérdezz meg egy laikust ( én nem az vagyok, csak próbálom felhasználói szemmel nézni)
Egy átlagembernek fogalma sincs róla mit kezdjen egy kodival ( LE) először, de a droidon ott van hogy meédialejátszó, belép és használja kb 3 gombnyomással. A youtube ikonra rákattint és használja. Ő nem fogja tudni mi az az addon stb. Azért a kodi beállítása nem olyan egyszerű hogy bárki aki nem foglalkozik ilyennel beállítsa. Az átlag user csak bekapcsol egy kütyüt és nagy egyértelmű ikonok kellenek neki hogy tudja mit kell nyomni SZVSZ. Sok átlag ( nem informatikus és pc hozzáértőt ) embert tanítgatok gép és egyéb eszköz használatára és ez a tapasztalatom. Nem szeretik a bonyolultabb megoldásokat)
Egyébként én ha filmezek akkor én sem szeretek sokat gombot nyomkodni hogy megtaláljam az adott filmet, szeretem ha 2 kattintással már indítom is ( mint pl mxplayer vagy WD TV) Amikor tesztelek, próbálgatom stb akkor szeretem az összetett progikat, de ha éppen leülök a tv elé nincs kedvem menükben és almenükben mászkálni. Mindegy, ízlések és pofonok, én nem annyira szeretem a kodi menürendszerét. Ezen nem vitázni akarok csak egy véleményt írtam. :)
Egyébként mi volrt a baj a ATV-vel? Az kifejezetten tv-zésre készült, nem másra. Semmit sem tud csak ami egy tv-hez kellhet, egyszerűen.

[ Szerkesztve ]

(#25722) hunaqua válasza mexel (#25721) üzenetére


hunaqua
addikt

Amennyiben megismerik a felhasználók az LE nyújtotta lehetőségeket, nem fog más kelleni.Szerintem amennyiben tartósan használnád akkor látnád Te is ,hogy mennyi lehetőség van benne,s alapvetően teljesen egyszerűen.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#25723) mexel válasza hunaqua (#25722) üzenetére


mexel
veterán

Tudtam hogy sokan félreértik, nem engem kell meggyőzni. :) Használtam a LE-t sokat, anno amikor htpc-t építettem még xbmc néven futott, azóta foflalkozom vele. Tisztában vagyok vele mit tud, tudom konfigolni, tudom a képességeit, de kezelni akkor sem szeretem, nekem egyszerűen nem jön be annyira minrt egy lejátszó amin éppen meg akarom nézni az aktuális sorozatomat. És ismét mondom: olyan átlag mezei userekre gondolok mint pl egy szülő, egy laikus hölgy vagy úr kb 35-70 éves korig akiket maximálisan hidegen hagyja a LE összes tudása, azt sem tudják mi az a kedenciahelyes lejátszás, és nem is érdekli őket és a különbséget sem látják. Őket egy érdekel: nagyon egyszerűen gyorsan és könyen tudják kezelni.Minél kevesebb menübe kelljen nekik belépni mert sokszor azt sem tudják mi az a menü. Mi az a mappa stb. Ezzel szemben droidon megtanulja hogy van egy nagy Youtube ikon, és egy lejátszó ikon valamint egy böngésző, és azon kívül semmi nem kell nekik, még az is sok néha. Én ezeklről a felhasználókról beszélek. Észre kell venni hogy nem csak olyan réteg van aki itt ía ph-n él félig és fejből tudja hogy hol kell egy win vagy android időzónát állítani pl. :) Az emberek nagyobb része nem ilyen. Tehát én ebből a szemszögből próbáltam meg ezt a kérdést megközelíteni. Sokaknak még egy smart tv beállítása is atomfizika. Egy mezei STB-t sem tudnak beállítani a legtöben sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#25724) ttt válasza hunaqua (#25722) üzenetére


ttt
senior tag

Lehet csak annyi, hogy van aki bekapcsol, filmet kikeres, indít. A táv minden gombja azt csinálja amit ránézve a polgár gondolná.
Nem azt mondom, hogy a Kodi erre nem képes, de azt igen, hogy némileg meg kell tanulni - nyilván ez mindenre igaz. De - nem csak -, a Kodi-nál készülékenként kell próbálkozni. Vagy maradni a gyári droid által nyujtott lehetőségeknél. :)
Nyilván ez az olcsóság ára és - egy paradoxonnal élve - ezt vagy megfizetjük, vagy nem ;]

(#25723) mexel Igen ezt mondom én is :D Nekem is jók ezek a boxok hobbinak, átismételni / megtanulni ezt-azt, de pl két hónapja próbálom a dobozkát olyanra szabni, hogy az asszony bekapccsolja s simán használja. :K Ezt pl. megvehettem volna egy enigma rendszeres asztalival 100e+ Ft-ért. Olccsóskodtam; nem ilyet vettem => most anulok ezerrel, hogy a kb. két hónap múlai szolgáltató váltásnál nevágja a fejemhez a kis boxot :C

[ Szerkesztve ]

(#25725) hunaqua válasza mexel (#25723) üzenetére


hunaqua
addikt

Én tiszteletben tartom a Te véleményed,de ebben nem azonos az álláspontunk ! :)

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#25726) #88470784


#88470784
törölt tag

Én pont emiatt nem akartam ide írni, hogy mennyire megvagyok elégedve az ATV-vel. Nekem sajna nem tudja pl pótolni a youtubeos kodi a google féle felhasználói élményt, felbontásban (fhd, 4k) ajánlásokban, az hogy onnan folytatja az adott videót, ahol abba hagytam egy héttel ezelőtt még, ha közben néztem ezer más videót stb. Nincs problémája hogy nem tudom megnézni mert a napi limitet elértem (laikus számára érthetetlen hibaüzenetekkel)
És ez csak a youtubeos része a castolást stb nem is említem

(#25727) -szabi- válasza -szabi- (#25696) üzenetére


-szabi-
őstag

Korán örültem.
Indexelte a filmeket, de a filmismertető angol lett.
Mindegy ezen túlléptem, hisz végre hálózati megosztással működik.
Sorozatok hozzáadását már nem indexelte.
Újraindítás és mi történt => az android töltődik be LE helyett.
Többször próbáltam LE már nem elérhető.
Paff neki. Ezzel mi lett!?

Alapvetően úgy lennék a dologgal mint mexel nem érdekel a kadenciahelyes lejátszás, viszont külső erősítőm van és az már zavarna.

Most próbált 8.02e illetve az utolsó 8.2.0.1 között 11 verzió van.
Nah ehhez nem sok ingert érzek, hogy azt próbálgassam melyikkel működik minden.

üdv

(#25728) ttt válasza ttt (#25724) üzenetére


ttt
senior tag

Áhh már nem tudom szerkeszteni; jó sok a typo :W Sry! ( a billentyűmmel igen csak befaragtam, csere lesz :B )

(#25729) mexel válasza hunaqua (#25725) üzenetére


mexel
veterán

Igen,köszi, és tudom hogy sokan nagyon szeretik a kodit (egyébként van amiben én is), nem is vitanapot akartam erről, csak a droidos boxokról írtam hogy szerintem fejlődtek az elmúlt kb 2 évben az egyre újabb androidokkal. Az S905x soc is jó, akkor jöttek be amikor abbahagytam a boxokkal való foglalkozást.
A youtube, a böngésző és a lejátszók sokkal jobbak és jobban kezelhetőek mint akkor voltak. ( kb 4.4 droid volt a max akkor) Sebességben is jók már ( igaz csak 2gb-os verziókat tesztelek), nem akadoznak nem fagynak annyira mint régen. Alapból használhatóak már. A youtube mindenképpen jobb szerintem mint kodiban vagy LE alatt, ez szerintem nem lehet vitás, és a böngészők is használhatóak már tv-n. Az MX player is mindenevő és jól beállítható és kezelhető( kivéve kadenciahelyes lejátszás de ezt igen sokan nem is veszik észre)
Arról nem beszélve hogy sok kölyöknek esetleg ezen lehet játszani egy kontrollerrel, egy normálisabb box már alkalmas alap játékokra is. Még egy kontrollert kellene szereznem kipróbálni, van erre javaslat mit érdemes olcsón?
Én igazán akkor veszek majd saját részre jó boxot ha lesz DVBC- tuneres amire felmegy az ATV :)

[ Szerkesztve ]

(#25730) DougButabi válasza mexel (#25721) üzenetére


DougButabi
tag

Azért azt elárulhatnád, hogy mennyire bonyolult a nagy filmek gombra rámenni, borító alapján kiválasztani a filmet amit meg akarok nézni, és megnyomni a lejátszás gombot.

Most őszintén ennél egyszerűbben hogyan lehet megoldani egy lejátszót?

(#25731) mexel válasza DougButabi (#25730) üzenetére


mexel
veterán

Úgy látom nem szabad semmit leírni manapság egy fórumben mert úgysem értik jó néhányan amit mondok. Elolvastad egyébként amit írtam és hogy mire vonatkozott?

[ Szerkesztve ]

(#25732) likeaRAINBOW


likeaRAINBOW
senior tag

Sziasztok!

Mai napon megjött z Alfawise H96 Pro+ kütyüm, egy kis segítséget szeretnék kérni. Olvastam, hogy többeteknek problémája volt, hogy kodi, plex alatt kockásodik a kép. Nálam szintén előjön, viszont a Google Play-ből letöltött Kodiban nem tudom állítani a hardveres gyorsítást, ami megoldaná a problémát. Mit lehet ezzel kapcsolatban tenni?

Köszönöm válaszotokat.

P

(#25733) djnice válasza DougButabi (#25730) üzenetére


djnice
veterán

Pont ezt akartam én is írni, a kisfiam 4 éves korától kezeli a Kodit.
De ha mondjuk nincs médiatár, akkor is videók - fájlok és ennyi.

(#25734) Pelican válasza mexel (#25731) üzenetére


Pelican
őstag

Én végigolvastam mindent, amit írtál és így se értem, hogyan lehet a kodinál egyszerűbben filmet nézni.
(Mondjuk a 8-as LE alatt lévő skin az egy katasztrófa szerintem, de a 7-es alatt lévőt aki nem érti az valószínűleg a tévéjét se tudja bekapcsolni...)

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#25735) junkpod válasza pinnacle (#25707) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hát én már nem emlékszem, hogy le7 vagy le8 alatt teszteltem...
De úgy rémlik valaki linkeltel az inputstream repojat...
Amúgy githubon ezt írják: this addon is part of the official kodi repository and part of each kodi installation , azaz ott kell lennie mindegyik kodiban.
Ha nem sikerül akkor tedd fel a 8as LibreElec-et (nem is tudom az miért nem jó). Illetve hidd el, hogy sokkal több energiát locsolsz ebbe a projektbe mint amit ér. Mekkora tv-n milyen távolságból fogod nézni? PC-n látsz különbséget YT 720 vagy 1080 videók között?

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#25736) mexel válasza djnice (#25733) üzenetére


mexel
veterán

Egyébként feltételezem hogy ezt a kodit nem a 4 éves kisgyerek konfigolta be, nem ő állította be a hálózatot stb. valamint a borítókat sem a hangyák hordták oda a filmek mellé hanem ezeket mind be kellett állítani. Azért ezt is meg kell csinálni nem? Ennyire nem érthető amit írtam? És a fiatalokon kívül van a családban idős pl 50-70 közötti is? Próbáljátok leültetni őket egy kodi elé hogy kapcsolják be a készüléket és nézzenek filmet vagy youtubozzanak. Érdemes lesz megnézni a reakciókat.
Próbáljatok már kilépni abból a világból hogy csak olyan emberek léteznek akik tudnak ilyeneket beállítani, kezelni stb. Higgyétek el hogy sokkal de sokkal többen vannak olyanok akiknek ez kb olyan bonyolult mint az űrkutatás. Igen sokan vannak akiknek azt mondod hogy mappa vagy fájl és csak néznek hogy micsoda? Én róluk beszélek, mert attól hogy ezt nem tudják még igen is akarnak filmet nézni, youtubozni. És itt ne csak egyszerű tanulatlan emberekre gondoljatok, sőt! Sok orvos és ügyvéd ismerősöm van akit igencsak nem érdekelnek az ilyen dolgok csak szeretnék használni, mégpedig egyszerűen használni és amikor elkezdem magyarázni miket lehet pl LE alatt még csinálni akkor fél perc után legyintenek és mehet inkább a droid nekik, és azt élvezik. ( még az androidos beállításokat is sokallják)
Tudtam hogy nem szabad semmit írnom mert lesznek akik úgysem értik mit akartam mondani az androidos boxokkal kapcsolatban. Külön kellene választani azt hogy vannak akik éppen a droid miatt vesznek ilyen boxot, és más kategória az aki ide jár és a boxot csak mint hardvert használja hogy ne kelljen már pc alapú 20 x drágább htpc-ket építeni mert a LE -el ezek a boxok már súrolják a jó htpc-k szintjét, extra feature-ben meg ugyanazt adják kb. (felület, imdb, borító, hálózati lejátszás, sebesség, stb)
Részemről lezárva a téma mert egyrészt off és vannak akik soha nem fogják úgysem megérteni azt hiszem

Pelican: így van, az utolsó mondatodban mégis megértetted: vannak akik a tv-t is csak bekapcsolni tudják, még beállítani is szerelőt hívnak. De attól még szeretnének filmezni vagy youtubozni. És az ilyen emberek vannak többen mint azok akiket érdekelnek ezek a dolgok. Na nekik már jól működik az új 7-es droiddal szerelt box. .

[ Szerkesztve ]

(#25737) Wendelke válasza mexel (#25736) üzenetére


Wendelke
senior tag

:C

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#25738) kopi72 válasza blakey (#25648) üzenetére


kopi72
aktív tag

"és valószínűleg nem nagyon fogok"
de fogsz. :-(

Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!

(#25739) Beni2360 válasza mexel (#25736) üzenetére


Beni2360
félisten

És a fiatalokon kívül van a családban idős pl 50-70 közötti is? - na most már írok.
Az 50 éves ember nem idős. Én magam 68 vagyok de nem érzem magam idősnek és 60 éves fejjel kezdtem foglalkozni az okos telefonokkal és stb. vagyis az adndroidos rendszerrel. 1990-ben volt az első c64 felszerelésem ami még mindig a raktárba van bedobozolva. 92-ben a windows és innen tovább. Tehát nem lehet az 50 és 70 közötti felhasználókat leírni. Ha tudnád, hogy mennyien vannak itt ebből a korosztályból.
érdekes a hozzá állásod. És igen olvastam az előzményeket is.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#25740) Wendelke válasza Beni2360 (#25739) üzenetére


Wendelke
senior tag

Félre érted, Ő azokra gondolt, aki nem is akar megtanulni ilyen dolgokat, mert alapvetően nem érdekli a működése, csak használni akarja. :U

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#25741) Pelican válasza mexel (#25736) üzenetére


Pelican
őstag

Ne viccelj már, aki a tévét is alig kapcsolja be az pont hanyatt fog esni az atv-től, és azt sem tudja mi az a yt....

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#25742) yanpec


yanpec
aktív tag

Az a baj ezzel a tèmával( melyiket nehezebb kezelni) hogy a legtöbben magukból indulnak ki. Mindenki adja oda a box távirányítóthát a szüleinek... A legtöbb be se tudná kapcsolni! Nem, hogy Kodival, a droiddal se tudja a 90%-a mit kellene kezdeni, mi mire való. Mindegyiket meg lehet tanítani, megnèznèm, hogy csatlakozil a wifihez, vagy hoz lètre smb, dlna, ftp... kapcsolatot egy generációval idősebb rèteg 90%-a. Nekik ez a terület kínai, ha tetszik ha nem.

[ Szerkesztve ]

Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar

(#25743) blakey válasza kopi72 (#25738) üzenetére


blakey
titán

Miért? LibreELEC-et szeretnék tesztelni rajta, Android nem érdekel, TV-men az van, Minixen az van, szóval csak kipróbálom a gyárit, bár utánaolvastam, hogy a Nexus ROM-ot pikk-pakk fel lehet tenni, lehet, hogy idővel, valamiért felpattintom, de ennyi, túl nagy hangsúlyt nem szeretnék ráfordítani.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#25744) sambenez válasza yanpec (#25742) üzenetére


sambenez
addikt

"egy generációval idősebb"
Az melyik generáció? Mert nem mindegy.

(#25745) mexel válasza Beni2360 (#25739) üzenetére


mexel
veterán

Hmm. Én is kb 86-ban kezdtem az első programomat megírni még HT-n, vagy zx81-en, nem is tudom a c64 már később jött. Az idős szót éppen azért írtam mert szerintem igen sok olyan fiatal van itt akik a korukból kifolyólag nem ismernek el más korosztályt, csak a saját korcsoportjukra koncentrrálnak és abban valóban mindenki simán kezel bármilyen programot vagy készüléket. Éppen ezért akartam arra rámutatni hogy nem csak a 13-20 éves korig lévő csoport használ ilyen eszközöket. Az én környezetemben is sok olyan általam "idős"-nek mondott illlető él aki kiesik abből a max 20-25-ös korosztályból aki meg szokott kérni hogysegítsek nekik az ilyen problémáik megoldásában.( és szándékosan használtam az idős szót, hogy jobban kihangsúlyozzam mit szeretnék mondani, de már teljesen látom hogy senki sem érti pedig magyarul írok, mostanában mindent meg kell magyarázni hogy ne kapják fel kb 10-en a vizet. Más esetbe utálom ha engem idősnek hívnak, pedig sajnos már egyre többször előfordul).
Az hogy te is ennyi idősen ezzel foglalkozol azt mutaja hogy érdekel, és itt megtalálható vagy a ph-n ahogy ez várható is ilyebkor .
A kérdés: mennyi saját korú barátod ismerősöd van akinek ezekről fogalma sincs? Gondolom több mint akinek igen. Nyilván te is segítesz nekik beállítani ilyen kütyüket, tv-t, esetleg pc-t installálsz és elmondod hol mit nyomjanak, mi mire való. Nem hiszem hogy nem találkoztál ilyen emberekkel.
A fiatalokról elképzelem, mert visszagondolva én sem foglalkoztamm "idősebbek " tanítgatásával és magyarázgatással kb 30-35 évvel ezelőtt. Nekik szántam amit írtam, hogy vegyék észre hogy létezik "másik oldal" is, mielőtt azt mondják hogy bárki tud ilyet kezelni.
És mégegyszer hangsúlyozom: nem azt írtam hogy én nem értem, mert már akkor xbmc-t kalapáltam htpc-re amikor még béta állapotban leledzett és ezer sebből vérzett. Mégegyszer leírom: azt szerettem volna elmondani hogy szerintem zek az újabb droiddal szerelt boxok már jól használhatóak, akár LE nélkül is.
A hozzáállásom miért érdekes? Szerettem volna egy véleményt megosztani, de nem sikerül úgy hogy ne legyen lehurrogás. Lehet hogy lenne pedig igény arra ha ide kerül még kb 4-5 box, letesztelem őket, megnézem melyiken fut LE és melyik kezelhető jól-rosszul, ezzel csak segíteni akartam másoknak akik esetleg nem olyan hülyék hogy rögtön berendelnek tesztelni több darabot. A 905W sem biztos például hogy leírandó ha valakit nem érdekel a 4k, de ezt teszt után gondoltam megosztani.

Pelican: ne haragudj de szerintem ez már inkább kötözködés mint igazi érv, vagy te még nem találkoztál más emberekkel. Nem értem miért divat manapság a fórumokon azonnal leszólni valamit ha nem egyezik a véleményünkkel. Csak családon belül, rokonságban fel tudok sorolni kb 5-10 olyan embert akik naponta youtuboznak, tv-znk, filmeznek, de foglamuk sincs mi az a kodi, de nem is értenék hogy mire jó. Pedig nem tanulatlan emberek csak más az érdeklődési körük. Az pedig engem nem érdekel, és ők azon csodálkoznak hogy hogyhogy nem tudok megcsinálni egy rántottát, pedig meg szoktam enni ha Készen van. Engem viszont nem érdekel hogy készül. ( na ez pláne nem érthető, a hülye hasonlatokra mindig ugrik valaki :) )

yanpec: éppen ezt próbáltam elmagyarázni, de úgy látszik sokaknak a nagyszüleik is linux programozók és imádják az eldugott almenük keresgélését és a samba beállításait :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25746) yanpec válasza sambenez (#25744) üzenetére


yanpec
aktív tag

Bocsánat. 50-től felfelè gondoltam 😁

[ Szerkesztve ]

Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar

(#25747) kopi72 válasza blakey (#25743) üzenetére


kopi72
aktív tag

az rajta van. nem azert irtam..(irtam hogy jol teker a filmek alatt) ha neked mas nem kell belole, akkor jol jartal.
Nekem netes box-nak kellett volna, es elhanytam magam amikor ezt megkaptam.

Azota a regi rockhipes boxot hasznalom 5.x alatt

[ Szerkesztve ]

Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!

(#25748) mexel válasza Beni2360 (#25739) üzenetére


mexel
veterán

Az idős szóval nem leírni akartam egyébként senkit, de a fiatalok azok már ebben nőttek fel, nekik evidens már 5 évesen hogy felhőben tárolják a fotóikat és nem ismerik fel a megnókazettát, de már a cd-t is egyre nehezebben :) Az idősebb korosztálynál ( értem 30-on felül is akár ) már egyre sűrűbben vannak olyanok akiknek kimaradt az életükből a számítástechnika, max később, főleg kényszerből- munkahelyen csöppentek bele egykét irodai program vagy más használatába, és kimaradtak az egyre okosabb készülékek is. Közülük sokan nem is nyitottak erre mert nem érdekli őket. De azért használniuk kell és akarják is több kevesebb sikerrel. Az a ritkább eset amit magadról írsz, azt hiszem ez nem is vitás.
Szerintem a Microsoft sem másért akarta a win 8 kinézetét anno faék egyszerűségűre csinálni, kellettek azok a felhasználók akiket riasztott a pc-k világa, egyszerű nagy gombok kellettek Facebook, Youtube, Chrome feliratokkal hogy a laikus is eltalálja hogy mit kell megnyomni. Az persze más kérdés mi lett belőle.

(#25749) Beni2360 válasza mexel (#25745) üzenetére


Beni2360
félisten

Én értem amit írsz és tudatni szeretnél a köztudatba, evvel semmi gond azért is nem reagáltam az előző hszk-re. Igen én már abban a fázisban voltam, vagyok amit tanultam azt tovább adtam ismeretségi körömben és beszálltam az ördögi kőrbe, többek közt a sz.g. karbantartása, telepítése stb. A droidos környezet az még felszálló ágban van, ott még sok tanulni valóm van. Még közbejött a HM és a projektorok világa.
További sok sikert a média terén. :K

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#25750) ttt válasza Beni2360 (#25739) üzenetére


ttt
senior tag

Én sem vagyok már egy mai gyerek és szerintem is féleérted.
Nem arról van szó, hogy van olyan, aki nem tudná megtanulni: Szimplán annyi, hogy van aki az eszközt bekapcsolja, a távirányítón meg megnyomja az adott gombot és az működik. Jelenleg ezeken az eszközökön nem mindig klappol.
Ez azoknak, akik molyoltak már ilyennel nem gond, de egy "megveszem a netről és muukodjon", már nem annyira :B Szerintem, ennyi :K Nem hinném, hogy itt az eltel időre lenne bármilyen megjegyzés - én ilyet nem éreztem -, mindinkább a kényelmi használatra ;) és ebben van valami.
Mondom ezt úgy, hogy ezek előtt a fejlesztők előtt - akik önszorgalomból ilyen durva jó szoftvereket fejlesztenek - nem tudok elég mélyen meghajolni :D :R :R :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.