Hirdetés
- MárkaLánc
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz fireman123 #15949 üzenetére
Az adott vásárlás View Detail-ra kattintás után a következő képet látod:
A Reminder: 1-es és 2-es pontja.
1. Az alap dátum a megérkezésre, ha addig nem érkezne meg, lehet dispute-t indítani.
2. To extend the Buyer Protection for this order, please click here . Ez azt jelenti hogy ha a sor végén lévő linkre kattintasz akkor kérheted a vásárlói védelem idejének (az 1-es dátumtól történő) felemelését maximum 60 napra.
A kért napok számát kell beírni a Request to extend Purchase Protection by sorba a ...days előtti helyre.Mivel akik megtervezték a képernyőt az Open Dispute gomb fölé tették szerintem abból a logikából, hogy késedelem esetén ez lenne az első logikus lépés.
Az eladó ha elfogadja akkor vagy a kért napot vagy többet fog beállítani, ez utóbbi nem korrekt, de megteheti, nem tiltja semmi sem
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz Mr.Mercury #15910 üzenetére
Egyelőre csak elméleti kérdés, de refund-ot csak dispute-on keresztül lehet kérni?
Mercury
-
Topikgazda
válasz Mr.Mercury #15952 üzenetére
Hosszan válaszolok.
1. Ha elad valamit a kereskedő, akkor azért az AliExpress levon valamennyi jutalékot. Ha dispute keretében visszakerül a pénz a vevőhöz -refund-, akkor mivel nem jött létre az üzlet, a jutalék sem kerül levonásra.
Mivel a vételár az AliExpress kezelésében van, ők küldik vissza arra a bankszámlára amihez tartozik a bankkártya, nem a kereskedő intézi.
2. Ha azon kívül akarsz megegyezni az eladóval -írsz neki üzenetet hogy adja vissza a pénzt- akkor az üzenet látszik az AliExpressen, ha van veszíteni való pénze, akkor belemehet, hogy visszaküldi a pénzt, ha van neki és neked is PayPal fiókod. Simán nem tudja visszautalni.
De ott marad neki függőben egy nem teljesített vásárlás, amelyet nem tud megindokolni és a vételár ott pihen az Aliexpress számláján, nem az övén.
Ez utóbbiak -2. pont- ellentétesek az AliExpress vevőkre és eladókra vonatkozó szabályaival egyébként.
Ha szállítási probléma miatt indul dispute, amit a kereskedő nem tud befolyásolni mert nem ő végzi a szállítást és elsőre elfogadja a kérést, akkor az nem befolyásolja az ő AliExpress rangját, ami alapján számolják az AliExpressen fizetendő költségeit.Rövid válasz: lehet, de szabályellenes.
[ Szerkesztve ]
-
D4ni
őstag
Sziasztok! Az összefoglalóban nem találtam pontos infót ezért megkérdem itt. Rendeltem aliról telefont, ami kifizetésre került hitelkártyával, viszont utána pár órával lemondtam. Mennyi idő kb mire vissza utalják az összeget?
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
pébé
csendes tag
Lenne egy rendelésem a Processing Time mai nappal lejár. Kérdeztem az eladót 2 nappal ezelőtt mikor tudja feladni és ma írt vissza ,hogy küldené de még nem tudja megmondani mikor lesz neki raktáron. Én meg nem akarok tovább várni, majd megrendelem mástól. Most már hagyom ,hogy leteljen a feldolgozási idő. Az lenne a kérdésem ezután kb mennyi idő múlva utalják vissza a pénzt amit levontak?
-
Turbobacsi
senior tag
ma felhívtam őket (elvileg) utánanéznek (11.11-es cucc, 12.23-i beérkezési dátum, maláj post)
(azért az érdekes hogy egy 01.05-i beérkezésű, szintén 11.11-es másik maláj post-os csomagom ma átvéve!)[ Szerkesztve ]
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
do3om
addikt
Két rendelésem is lejár így vitát nyitottam. Hogy tudok nekik hosszabbítást adni, vagy hova kell írni e miatt.
A védelmem szeretném ha maradna de kaphatnak mégy 30 napot. Van ilyenre lehetőség?Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Topikgazda
válasz fireman123 #15967 üzenetére
A Cancel Dispute-l lezárod a dispute-t, és majd a terméknél lesz a megérkezési igazolás gomb.
-
do3om
addikt
válasz kirkri #15966 üzenetére
Holnap lejár a rendelés. Már rendeltem sokszor így azonnal visszaszoktam kapni a pénzt gyors elbírálásban.
Az egyik csomag úton van de legjobb esetben is 2-3 hét mire megkaphatom. A másik nem követhető de 11.11-es szóval érthető a késés. 1 hónapot adhatok még nekik de úgy hogy védve vagyok. Erre kérdeztem hogy van e lehetőség. Írtam nekik ugyan ezt, de azt válaszolták zárjam le a vitát, amit persze szóltam is nem.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
droti25
őstag
Sziasztok
Megint fennakadt a vámon egy árum(3d szemüveg).
Már egyszer megjártam egy akksi töltővel, de akkor egyezett a TN szám, most viszont nem.
Probléma lehet ebből vagy ne foglalkozzak vele töltsem ki a vámnyilatkozatot, csatoljam a szükséges dokumentumokat és ennyi?Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Dec. 6-án célországba elküldve csomagomat, a mai napon végre a kezembe vehettem. -
addikt
-
addikt
válasz A texasi #15980 üzenetére
És ilyenkor mit tegyek? Mert dispute-ot nyitottam full refund kérelemmel. Ezt elutasította 0 USD-al és arra kér várjak még 5 napot. Ha nem érkezik be ad teljes refundot. De hogy ad, ha addigra kifutok a dispute lehetőségből? Sőt ezt most vagy elfogadom 0 USD-al, vagy elutasíthatom. Egyik se jó, mert valóban igaza van várnom kell még pár napot ezek után.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
manu75
aktív tag
Pont ehhez lenne kérdésem. Mivel pár rendelésem még nem jött meg 3 nap volt hátra kértem az eladókat, hogy tolják ki az időt, nem akartam magam megtenni egyeztetés nélkül. Az egyik kitolta 50 nappal. Sehol nincs olyan opció, hogy én ezt nem akarom elfogadni. Két hetet írtam neki a többi normálisan megcsinálta kivéve ezt az eladót.
-
Topikgazda
Pont neked írtam, hogy előfordulhat, hogy nem. De csak annyi, hogy belépsz a vásárláshoz és View detail Reminder 2. pontban ha él a link, akkor kérsz. Ha nem jön fel a nap beíró, akkor nem lehet.
De logikában akkor, Cancel dispute lenne a következő lépésed.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Szerinted kárt akarok neked okozni?
Direkt beírtuk az Összefoglalóba is a vásárlói védelem futási ideje alatt lehet újból dispute-t indítani, főleg ha az előzőnél nem elfogadod az eladó ajánlatát, hanem Cancel-l zárod.
De ha kapsz, kaptál 30 napot mondjuk a vásárlói védelem eredeti idejéhez, akkor bőven benne vagy. Nem?Ezt úgy értsd, ha tudsz kérni és kapsz:
[2. pontban ha él a link, akkor kérsz. Ha nem jön fel a nap beíró, akkor nem lehet.
De logikában akkor, Cancel dispute lenne a következő lépésed.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
De már írtam hogy a védelmem holnap lejárna.
Nemcsak az eladón múlik hogy megkapom e a csomagot. Ilyenkor nem árt ha van kártérítés. Nem drágák a cuccok de biztos hogy amit kifizetek valamiért azt ott a tizedébe ha került.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Topikgazda
Akkor továbbra is kérdezem, ha belépsz a vásárláshoz és rákattintasz a Reminder: 2. To extend the Buyer Protection for this order, please click here . Az ebben a hsz-ben leírtak szerint nem tudsz napot beírni?
De ha már nyitottál dispute, ahogy kirkri is írta, akkor vidd végig.[ Szerkesztve ]
-
-
Moncsa111
csendes újonc
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Még sosem kaptam holland postával semmit. 3 csomagom van (különböző eladóktól) ami nemzetközileg regisztrált küldeményként jön holland postával. Viszont semmi infót nem látok róluk. Ez a holland csomagok sajátossága vagy az eladók nem adták még fel? A többi 70 csomagról már mindről van infó, csak ezekről a drágákról nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest