Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
válasz
Mr.Pentele #15498 üzenetére
Az észt tapasztalataim szerint lassabb.
-
A texasi
aktív tag
válasz
Mr.Pentele #15495 üzenetére
Észt postát takar;
követhető, nemzetközi, regisztrált TN-nel.
(ROxxxxxxxxxEE) -
Mr.Pentele
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Egyik terméknél a szállítási lehetőségek között szerepel az aliexpress standard shipping. Mi a különbség e között és a China Post Registered Air Mail között? Ugyanúgy követhető nemzetközileg is? -
baandii
senior tag
ha A3 a vásárlói szintem ez mit jelent? jár ezzel vmi előny? vagy mi értelme van?
-
Met
nagyúr
Holnaptól működik megint a posta ugye? 11.03-as rendelésemnek a trackingje feléledt 12.22.-én hogy beérkezett az országba. A rendelés zárásáig van még 3 days 2 hours 27 minutes, a múltkori rendelésem amikor megjött a tracking szerint az országban van viszont a postás már bedobta a cetlit.
Remélem megjön még a zárás előtt. -
válasz
Csabee. #15484 üzenetére
Nem tudom mikor intéztél ilyet az eBay-n de a nyáron változtattak a rendszeren, hamarabb átpasszolják az embert a PayPal-hez, még akkor is ha kamu adatok voltak az eBay hirdetésben -egyértelmű hogy nekik kell intézni- és emiatt nem azt kapta a vevő amit kifizetett, simán figyelmen kívül hagyták és csak a PayPal-on keresztül lehetett lerendezni, mert nem foglalkoztak vele. Már nem annyira "barátságos" a vevői védelem ügyintézése és nem csak az én tapasztalatom ez.
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Ha van egy rendelésem, amit az eladó nem hajlandó teljesíteni arra hivatkozva, hogy elárazta, és ha kell, fizessek még 9USD-t (kb másfél-két órán át lehetett a csökkentett áron megvenni), van lehetőségem mégis kiszállíttatni azt?
Hogyan véd az Ali ilyen esetekben?
Lassan lejár a shipping time, esetleg nyújtsam meg pár nappal, hogy ne törlődjön, míg a végére jutunk? -
Csabee.
nagyúr
válasz
#16729600 #15481 üzenetére
Persze ezt látja aki ide téved. De ez is egy tapasztalás.. Mindig vannak pozitív és negatív tapasztalatok. De ebayen sokkal sokkal gördülékenyebb a vásárlási/pénz visszafizetési folyamat. Elkölteni ellehet a pénzt itt is, csak ha galiba van akkor nézhet az ember.. nekem az ali rendszere nem segített. Ettől lehet másnak jobb tapaszalatai vannak.
Az is lehet hogy a környékemen a magyar posta dolgozói húzzák le a csomagjaimat, mert volt hogy rajtakaptam őket is.. -
tobias40
veterán
válasz
Csabee. #15480 üzenetére
Ez nem azt jelenti hogy nem kapod vissza a pénzed!
Ha jelezted (dispute nyitás)akkor az ali kivizsgálja hiába tolta ki az eladó esetleg a védelmet,és ha nem kaptad meg a termékeket akkor visszakapod a pénzed!
Valós TN számok voltak?Ne add fel 140 vásárlásnál járok kb. de sosem veszett el a pénzem!(kb 3 dispute volt és rendben volt minden ezekkel is!)
-
törölt tag
válasz
Csabee. #15480 üzenetére
Nem az eladó részéről zárul le egy vita, sőt semmi köze a végleges döntéshez. Dispute escalate után az ali mondja ki a véglegeset. Szóval továbbra se értem, hogyan is "úszott el " bármilyen pénzed is. Ezzel, amúgy az a baj, hogy ha valaki betéved ide és meglátja, hogy téged 10 csomagból 5-ben megkárosítottak az nagyon rossz és hamis következtetéseket fog levonni ( miattad ).
-
-
törölt tag
válasz
Csabee. #15477 üzenetére
Nem értelek, a folyamat közepéről mondod azt, hogy véglegesen kár ért.
Én nem mondom, hogy nincsenek gondok az alinál, de szerintem kellő körültekintéssel ( az értékelések és a rendelési darabszámok tanulmányozásával ) jórészt elkerülhetőek. Ráadásul én már számtalan segítőkész, rugalmas, teljesen korrekt eladóval is összefutottam. Akik meg a zavarosban halásztak, azok a végeredményben megszívták, mert a refundokat mindig megítélte az ali. Nálunk most Ausztriában az az urban legend megy a fórumokon, hogy " tömeges refundra " hivatkozva az ali megtagadja a visszatérítést, pedig ez ( is ) egy ostobaság.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
#16729600 #15471 üzenetére
Olyan indikkal hogy jaj biztos a posta és várjak.. a bankkártyám megszűntettem az aliexpressz miatt mert egyszer véletlen sikerült hozzáadnom. De egyáltalán nem volt szimpatikus egyik eladó sem.
Jnkább a 4-5ezret elbukom de elegem kett az elég alis kinai szemét bagázsból..
-
Sanki
addikt
válasz
Csabee. #15470 üzenetére
Egy ilyen ügyem nekem is van most, védelem előtt 1 nappal jeleztem, hogy nem jött meg, postán sincs, nem találtak a nevemre csomagot. Erre visszautasította a dispute-t, hogy az ott van a postán mert biztos nem talált meg a postás, viszont semmi tracking nincs.. Én meg szépen ezt utasítottam vissza.
-
Csabee.
nagyúr
Aliról rossz tapasztalataim vannak. 10csomagból 5 nem jött meg, és ami nem jött meg azt se nem küldték újra se nem fizették vissza, ellentétben az Ebay-el ahol minden korrekt. Én befejeztem az alit. Olcsó húsnak híg a leve, ez itt is előjött nálam.
-
lacuska74
tag
Az mit jelent, hogy felajánlja, hogy Russian Federation vagy Kínából szeretném rendelni a terméket?
Ha az Oroszoktól rendelem, az jelent valami előnyt vagy hátrányt? -
attiati
veterán
ali-n már nincs webmoney ugye?
úgy egy éve még simán lehetett használni.
Vicces, de még a leírásukban is ott van.
egyáltalán hol lehet még webmoney-val fizetni? -
Milyen power bank-ot ajánlotok? Sztem elég számomra az olyan 5000mAh körüli is, mert nem akarok nagy bankot cipelni... Köszi
-
Flashget
félisten
Mint minden állami cégnél úgy a postánál is 300-400 ezres fizetéseket kapnak fideszesek kölkei a nagy semmiért, nem értenek semmihez nem is kell érteniük nem ez a feltétel ott létüknek különböző irodákban...csak őket is el kell tartaniuk a kevés fizetésért dolgozóknak és ez már nem megy. Akik dolgoztak éjjel azokat sem fizették ki ennek tükrében, persze, hogy leléptek a csomagok meg szaporodtak. Asszony munkahelyén detto ugyanez van állami cég, többen vannak ilyenek mint akik eltartják őket. Szélnek ereszteni minden ilyen eltartott "diplomás kölköt" a felszabadult bérből dolgozókat megfizetni és felvenni még embereket akkor nem lenne ekkora baj a MP-nél.
Éveken át dolgoztam posta vezérben a régi helyen is tudom hogy mennek a dolgok... -
törölt tag
Az, hogy az MP szar ( volt / vagy / lesz ), az mennyiben zárja ki, hogy a kínai posta szintén szar ?
-
206 cc
senior tag
válasz
#16729600 #15450 üzenetére
Olvasom itt a bejegyzéseidet és inkább tűnsz a Magyar Posta alkalmazottjának....
...de az én példám is minősítí az itthoni szolgáltatásukat! ...miszerint tegnap bementem az itteni helyi postára ami kb 100 m2 területű,és 6 alkalmazottból áll,mutatván hogy a hivatalos nyomkövetés szerint ide megérkezett a csomagom ekkor és ekkor!...erre még nekik ált feljebb hogy miért csak most keresem ,néhány napra rá???!!!...mondom ,mivel most èrdeklődtem utána igaz még van kb. 20nap a 60 -ból de a megküldte "kis kínai" elmarasztalt barátunk,hogy átvették a csomagot már az ő visszajelzései szerint itt nálunk!
Szóval teljesen felháborodtak,hogy kértem mutassák meg ki ,mikor vette át,hol??? Mivel a főnök nem volt bent így erre nem tudtak mit mondani majd ünnep után menjek be és előkeresik a nyomtatványokat,iratokat!
Érdemes tudni hogy kb a külföldi rendelések 80% az én csomagjaimból adódik itt..... -
Sancza
tag
válasz
#16729600 #15444 üzenetére
n+1 db cikk van már a témában, itt az egyik újabb:
Zűrzavar a postánál: otthagyták az irodát az igazgatósági dolgozók (frissítve)
de a lényeg, hogy a Magyar Postánál minden rendben van, a kínaiak a hunyók a késésekértKorábban írtam, hogy a Holland postával szállított cuccom nov. 24-én megérkezett az országba s a Posta dec. 4-én kezdett el vele foglalkozni, és még onnantól kellett 9 nap hogy kiszállítsa ...
[link]
Biztos a kínaiaik miatt tartott a csomag kézbesítése az országba való beérkezéstől számítva 19 napigA belföldi levelek, csomagok, MPL szállítások is a kínai posta miatt késtek ...
Senki nem mondta, hogy más ország postájánál, csomagküldő szolgáltatásnál ne lennének problémák. Senki nem mondta, hogy a kínai posta pikk pakk szállítana. A lényeg, hogy a jelenlegi késésekért jelentős mértékben az MP a felelős (és ott is elsősorban a dilettáns vezetőség)
-
veze
őstag
Fellebeztem a disputa dönteset amelyben elutasitottak amiatt hogy a nyomkövetési szám tanulsága szerint a küldemény kézbesített lett, nincs jogom reklamacióra, hogy nem kaptam meg.
(de az a nyomkövetési szám hamis volt, másnak küldtek azzal csomagot, aki azt át is vette)
Válaszban kértek egy igazolást beküldeni arrol hogy nem nekem lett lett kézbesítve az adott ragszámú küldemény..
A helyi posta ezt rekord gyorsasággal 3 nap alatt kiadta nekem, még az ünnepek előtt, elküldtem , és már született is döntés arrol hogy megkapom a visszatérítést ennek nyomán mégis. (vagyis már meg is jelent a paypal szlaban)
Ilyen is lehetséges..
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Megújul a Netflix tévés appja
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Villanyszerelés
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spórolós topik
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest