Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Pentele
tag
válasz vasi89 #58390 üzenetére
Én is ezt vettem észre. Szombaton érkezett be a Cainao-hoz a csomagom, ma délelőtt elkezdődött a vámellenőrzési folyamat, majd délutánra le is zárult. Már csak az Express One-hoz kellene kerülnie, remélem hamarosan már az ő követőjükben látom majd a Központi raktárba érkezett állapotot.
-
-
-
Mr.Pentele
tag
válasz Yutani #53644 üzenetére
Ebben az esetben jól tetted a reklamációt, mert már az IOSS keretében kifizetted az AliExpress-en az ÁFA-t, akkor nem szabadna a Postának újra felszámolnia, csak a saját kezelési költségüket ami 399 Ft vagy 799 Ft.
Az 1590 Ft-ot amit fizettél, abból szerintem 799 Ft volt az utánvételes kezelési költség, mivel ahogy írtad, a postásnak fizetted ki kézbesítéskor. Nekem úgy tűnik az írásodból, hogy nem kaptál sms-t és e-mailt sem arról, hogy online tudnád rendezni az alacsonyabb árú kezelési költséget 400 Ft-ért. Jól értem?
-
Mr.Pentele
tag
válasz KisBundi #53640 üzenetére
Hát akkor érdekes, mert nekem volt egy május közepén való rendelésem amit július 1 után kaptam meg. Akkor még nem volt IOSS AliExpress-en (rendelés idejében) sem, és így a csomagom ÁFA-ját idehaza a Posta számolta ki és az efféle értesítőben volt felszámolva az összeg. Áfa+kezelési költség ezt kellett egyben fizetnem. Mondjuk ott is jól volt számolva az Áfa összeg.
Elektronikus adatokból dolgozik a Posta, nem nyúlnak bele az árakba. Gondolom én, hogy annyi volt beírva a gépbe a küldeményedhez árként, illetve véletlenül tévedésből IOSS-nek vették a vásárlást, ami miatt nem kérik az ÁFA-t. Vagyis én erre tudok csak gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
válasz KisBundi #53638 üzenetére
Ha július 1 után vetted a terméket, akkor IOSS-en belül be lett szedve az ÁFA így már idehaza csak a postai vámkezelési költséget kell fizetni. Nekem is így volt ma reggel amikor fizettem a díjat, meglepődtem hogy normálisan számolták és nem akarták újra beszedni a már korábban rendezett ÁFA-t.
-
Mr.Pentele
tag
Jó reggelt mindenkinek!
Először is szeretném megköszönni V/-nek a tanácsát miszerint az address line második sorába kell tenni az e-mail címet. Tegnap este (szinte rekordsebességgel) beérkezett a csomagom az NPKK-ba (RE...CN típusú). 17-én adták fel, közben folyamatosan szállították, szinte egy nap sem maradt ki. Éjjel 2:04-kor Vámkezelés vége, majd 02:18-kor Online fizetés elérhető státuszt kapott a küldemény.
Ma reggel meglepődve és egyben örömmel tapasztaltam, hogy e-mail érkezett (02:19-kor) a Postától, melynek tárgya: Online fizetés. Ami ezen felül még inkább pozitív, hogy a 399 Ft-os díjon kívül semmit az égvilágon nem akar fizettetetni az értesítő, azaz ezek szerint az IOSS-t is végre valahára értelmezni tudta a Posta rendszere. Az ÁFA és vám összegénél 0 Ft szerepel.
Tudom, hogy sokunknak baja van az egész rendszerrel és folyamataikkal, de úgy gondolom, hogy ha akár ritkán, de mégis történik kellemes dolog is ami hozzájuk kapcsolható, akkor azt érdemes leírnom. Persze azzal tisztában vagyok, hogy ennek már 07.01-től is így kellett volna mennie, viszont egyszer az életben kimondhatom hogy vagy a szerencsém van ezzel a csomaggal vagy ők zárkóztak fel arra a "szintre" ahová eddig is kellett volna az új szabályok által előírt vámkezelésükkel.
A fizetésről szóló számla is megérkezett az tőlük az e-mail címemre.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Úgy gondolom hogy aspe azért írt ide a fórumba, mert valamilyen szinten megoldást vagy választ szeretett volna kapni a kérdésére. Megnéztem, mert mielőtt választ írtam látni szerettem volna hogy pontosan mi a helyzet. Egyáltalán nem állt szándékomban galibát, vagy bármilyen gondot okozni azzal hogy megnéztem. A lényeget próbálom megragadni, hogy eléggé érdekes a történet. A 48 óra le sem telt és mégis a magasabb díjat kellett fizetnie.
Szerintem ha valaki nem kívánja megosztani az adatát, akkor ezt nem teszi meg, vagy pedig letörli az információt. Feltételezem ezért hagyta úgy aspe a képet, mert nem zavarta őt a kód láthatósága. Személyes információt pedig semmiképpen sem osztottam volna meg.
Amennyiben ennek ellenére bármi rosszat tettem, elnézést kérek aspe.
-
Mr.Pentele
tag
válasz MaxxDamage #52898 üzenetére
Hát ez még Hollandiában volt tegnap / indult el Magyarország felé. Amiket fentebb írtam, annak akkor lesz jelentősége, ha már A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben állapotot látod, majd azt követően a többi bejegyzést.
-
Mr.Pentele
tag
válasz MaxxDamage #52895 üzenetére
Szerintem inkább nézd meg előbb a Posta nyomkövetőjében is. Ha ott látsz olyan sorokat, hogy Vámkezelés vége (NPKK Vám), illetve Online fizetés elérhető (NPKK Vám), de nem kaptál sms-t vagy e-mailt akkor majd holnap hívd fel őket a 061-4217235 számon és kérd el a nyomkövetési számodhoz tartozó hozzáférési kódot. Személyes tapasztalat, hogy ha esetleg az Online fizetés elérhető (NPKK Vám) státuszt még nem is írja, A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben szöveg után, akkor sem árt beszélni velük, mert én pont ezzel fürödtem be a múltkor. Szombaton került a nyomkövetésbe az Online fizetés elérhető, de akkor már senkit nem tudtam hívni a hozzáférési kódért. Kártalanítottak, magyarán szólva megkaptam a miattuk kicsúszott online fizetési 48 órás határidő +400-Ft-os terhét=utánvétes (nem jött értesítő holott a csomagon ott volt a telefonszámom), de ezt nem biztos, hogy mindig így fogják csinálni. Nekem ez lenne a javaslatom, hogy tedd meg ezen lépések valamelyikét.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Elvileg ha telefonszám van a csomagon, akkor arra megy az sms, amelyben benne van a hozzáférési kód. Azzal lehet belépni a felületre, fizetni a költségeket a megadott határidőig. Sajnos ezekkel az sms dolgokkal nagy bajok vannak, mert nem jön meg, és emiatt kicsúszik az ember az online fizetés lehetőségének határidejéből. Én is így jártam. A tel számom elvileg helyesen van a csomagon (azért elvileg mert a küldeményt még nem kaptam meg, csak a telefonos nő beolvasta nekem hogy a címzésnél milyen mobilszám van benn) és mégsem jött semmi. Amire rájöttem és javaslom másnak, aki sms-re vár. Amikor a Vámkezelés vége szöveg van, vagy gyanúsan sokáig nincs semmi akár két napon belül sem, akkor nagy eséllyel már lehet hívni a telefonon a Posta Vámot hogy adják meg a hozzáférési kódot. Nálam az Online fizetés elérhető státusz csak szombaton jelent meg, holott pénteken éjjel már le is ment a vámkezelés. Telefonálni már senkinek nem tudtam, hiszen szombat, vasárnap nincs ügyfélszolgálat. Hétfőn pedig már késő bánat volt mert 07.04-én éjjel határidő vége. Szóval a nyomkövető folyamatos figyelése sem garantálja azt, hogy nem esel ki a határidőből. Legközelebb már biztosan így fogok eljárni, ha még nem is látom ezt a státuszt, hívom őket. Inkább mondják azt, hogy még nincsen hozzáférési kód, vagy próbáljam később is hívni, de ne járjak úgy, hogy emiatt az utánvételes kezelési költséget kelljen fizetnem. Persze, ha valaki biztosabbnak érzi, hogy akkor foglalkozzon ezzel, ha írásban kapta a kódot, akkor tegye úgy. Ez csak egy tapasztalat és tanács a jövőre nézve.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Beszéltem velük, és nagyon sajnálják meg bla bla bla. Megnézettem a tel számot is, beolvasta nekem a nő, és egyezett. Ezt sem értem, hogy mégis mekkora esélye van egy helyes számra küldött sms elkavarodásának? Max annyi hogy ha ki sem küldik, akkor tényleg nem is tud megjönni. Ahogy olvasom itt a többi sms-re váró ember posztjait, ezek szerint csak az e-mailes címzettek tudnak időben fizetni online. Így van ahogy mondod fairi, sajnálat az vagy tízszer elhangzott, de abból nem hiszem hogy rendezve lesz a plusz költségem. Magasabb alapár megállapításánál ez okozhat gondot, nekem annyi előnyöm lett hogy az eredeti számításomhoz képest csak 100 egynéhány Ft-al lett több az összeg az utánvételes díj miatt. Kíváncsi leszek, hogy mindenki akinek 2-án elvileg online fizetés elérhető státusz lett, azok közül van-e aki tényleg kapott kódot.
-
Mr.Pentele
tag
Nem akarok rémhíreket kelteni, de engem most szépen megszívatott a Posta. Ma reggel akartam hívni őket a hozzáférési kód miatt, hogy fizessem online a díjakat. Most látom a nyomkövetésben hogy az OLK-ba került a csomagom, továbbá mutatja a Posta alkalmazás, hogy 799 Ft lesz a vámügynöki díj. Hát persze hogy annyi lesz, ha nem bírtam online fizetni a kód hiányában.... Esetleg jó lenne ha már ez a rendszer van, akkor küldenének értesítőt, mert különben 799 Ft-os díjakat fogunk fizetni. Ezek szerint nem érdekli őket hogy ki sem ment az értesítő, gondolom letelt a 48 órám és puff már rá is tette az utánvétes költséget.
-
Mr.Pentele
tag
Magam sem tudom, én csak beraktam ide a választ. Ezek szerint azzal szeparálnak, hogy valami vámköteles-e vagy sem. Érződik, hogy csak azt lesznek hajlandóak kikézbesíteni, amire extra költségeket szednek be, a többi pedig mehet a levesbe alapon. Igazi magyar mentalitás. "Nem is tudtam", hogy egy kiszabott ÁFA, vagy vám ennyire képes megváltoztatni egy küldemény kézbesítésének módját.
Ha vámköteles, mindegy milyen méret, könyveltként kezelve háznál kézbesítik. (A könyvelt szót itt a méretkezelésre vonatkozóan írom.) Ami belefér a ládába, azt be fogják dobni, ami pedig nem, és nem ÁFA/vámköteles, de nagyobb, mint a méretstandard, azt pedig nem fogják kihozni, sőt meg sem próbálják.
Egyet értek veled V/, én ezt innentől úgy fogom fel, hogy legalább le van írva a módi, és nem fogok meglepődni az értesítőn, már amikor helyettes postás jön, mert a törzskézbesítő mindent kihoz, ahogy írtam régebben. Okot továbbra sem tudok, bár így lehet mihez hozzászokni.
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
A héten írtam itt a fórumon, hogy megérdeklődöm a Postánál a Prime levelek kezelési metódusát, hiszen sokatok ilyen jellegű küldeményével voltak problémák, érthetetlenségek a napokban.
Íme a Magyar Posta álláspontja:
Számomra elég érdekes továbbra is, hogy sehol sem írják ezt a honlapjukon, ÁSZF-ben, Terméklapokban, stb. helyeken, viszont legalább már van írásos dokumentumunk a témára vonatkozóan.
-
Mr.Pentele
tag
Szerintem abba kapaszkodnak bele, (ami kimaradt az előző posztomból), hogy ezek nem könyvelt küldemények, mivel nem R betűvel kezdődik az effajta azonosító. Innentől kezdve utal az U-ra vonatkozó kikézbesítési metódusukra. Nyomkövetés szempontjából mindent mutat mintha ajánlott lenne, közben pedig mégsem az. Amikor Londonban voltam kinn tanulmányúton jó pár évvel ezelőtt akkor láttam, hogy az ottaniak kaptak úgynevezett International Track and Trace típusú küldeményt, ami a lakók elmondása szerint mégsem volt ajánlott, csupán nyomkövetett. Ehhez tudnám hasonlítani a Prime levelet itt Magyarországon. Mutatni fogja az útvonalat, nemzetközi adatbázisba jegyzik, átvétel is személyi igazolvány alapján mehet, de az ominózus mérethatár után a postán vehetjük át.
Ezek alapján összeteszem a két kezem és áldom, hogy nálunk milyen rendes, becsületes postás van. Különösen az online-oktatásra, távmunkára tekintettel, mindent kikézbesít személyesen, hiszen tudja, hogy nagy valószínűséggel valaki át tudja majd venni a családból. Ma például egy jó vaskos U-sat hozott BE végződéssel. Ha nincs itthon senki, akkor tényleg értesítőt hagy untracked-ről is. Ezzel mellesleg rengeteg bosszúságtól: sorbanállás, keresgélés, várakozás stb-től kímél meg.
Ettől függetlenül nem tartom korrektnek a hozzáállásukat, eljárásmódjaikat. Erről írásos formában közleményt kellene kiadni, frissíteni az ÁSZF-et, terméklapokat vagy isten tudja melyik írásaikat.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Beszéltem a Postával és rákérdeztem erre a Prime leveles témára is. Azt mondta a hölgy, idézem:
"Kvázi ezek olyanok, mint az U betűsök, tehát a 2,5 cm-t meghaladó méret esetén a cím szerinti postán vehetőek át."
Arra már nem tértem rá, hogy ez mégis mióta van, hol van erről írott formában megtekinthető dokumentum, mert eredetileg nem is emiatt kerestem meg őket.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
UH...BE küldeményem, amiről értesítőt kellene kapnom, most hozta ki a postás, személyesen adta át nekem. A "nyomkövetés" szerint március 25-én érkezett az NPKK-ba. Azért írom csak ezt, hogy ha valaki vár ilyen untracked-eset, akkor nagyjából tudjon kalkulálni.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Az nem lehet, hogy éppen ebbe kapaszkodnak bele: közönséges nyomonkövetett? Tehát mégsem nemzetközi ajánlott, hanem egy nem ajánlott trackelt? És emiatt tudják ráfogni, hogy ha már nagyobb mint a postaláda nyílása, akkor nem hozzák ki, menj be érte hiszen ez közönséges küldemény csupán nyomonkövethető?
-
Mr.Pentele
tag
válasz Voice24 #48664 üzenetére
http://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/
Ezen néztem meg, mert nekem sem frissült a Magyar Postánál. Kb egy negyed órája hozta a leveles postás RE...CN típusút. Amikor ez item out of-os van utána jött egy olyan, hogy local delivery office és a helyi posta irányítószáma. Innen tudtam meg ma reggel, hogy várhatom.
-
Mr.Pentele
tag
válasz luciferk #48624 üzenetére
Nem szeretnék beleavatkozni, csupán egy személyes gondolat. Szerintem a postán nem látnak nagyon bele a dolgokba, vagyis én nem tapasztaltam ilyesmit. A telefonos ügyfélszolgálatot szoktam keresni ilyen kérdésekben, ők már viszont tényleg mondtak nekem olyan státuszt amit magamtól nem láttam volna meg soha. Érdeklődj náluk, szerintem egy próbát megér.
Egyébként megnéztem ezt a számot Postal Ninja-n és azt írja, hogy Vilniusba érkezett meg ez a küldemény március 12-én 15:43-kor. A Magyar Posta kezelésébe még be sem érkezett, nemhogy vámolásra került volna sor. A jelenlegi adatok alapján ezt látom, de majd V/ topikgazda kijavít, ha tévednék, ő sokkal tapasztaltabb az ilyenekben.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
válasz #14264320 #48352 üzenetére
Nekem ma frissült egy BE végű küldemény, vagyis tulajdonképpen az első és egyben utolsó sora a nyomkövetésben, mert tovább nem fogja mutatni az unregistered miatt. Most úgy látom bírja magát a nyomkövető, a felém tartó és tőlem elmenő küldeményeket is rendben követi. Itt most a Posta appra gondolok.
-
Mr.Pentele
tag
A belga posta oldalán, trackingben a részletek fülön írja a súlyt, címet, stb-t. Meglepődtem, hogy U kezdetűnél is mutat ilyeneket. Éppen arra várok, hogy a 17-én Belgiumból elindult csomagom magyar földön landoljon. Persze semmi hír, jó lenne már legalább az a postal operator-os sor a trackingben.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
válasz djsunstealer #47948 üzenetére
A HU után a négy db számjegy az annak a településnek a postai irányítószáma, ahol kézbesítették a küldeményt, vagy akihez technikailag tartozik a kézbesítési folyamat.
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Keresem azokat a fórumtársakat, akiknek China Post Registered Air Mail csomagja a shanghai kicserélő központból lett elindítva a csomagja 01. 17-én?
Ma este váltott Egységképző érkeztetése állapotra.
Innentől kb. mennyi ideig parkol az NPKK-ban?
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy én maradtam le a dolgokról, változásokról, viszont ma történt az alábbi eset.
e-Packet-ként feladott küldeményt vártam, egész nap itthon voltam. Kaputelefon tökéletesen működik, nevem is kiírva, minden fasza. A kézbesítés lehetőségei adottak.
Nyomkövetésben reggel már láttam hogy a postásnál van 06:50-es idővel datálva. Figyeltem végig, vártam. Mivel napközben online óráim voltak, ezért csak 15:30 után mentem le a postaládához, hogy vajon mi lehet.
Csupán az értesítő volt benne, miszerint 09;00-kor sikertelen volt a kézbesítés.
1. kérdés: Miért nem látom ezt a státuszt még most sem?
2. kérdés: Miért nem hozták ki a küldeményt?Ugyanis a nő azt mondta telefonban, hogy mivel nagyobb volt mint a láda nyílás ezért nem hozzák ki, csak papírt dobnak be.
Untracked esetében értem az eljárást, de e-Packet-nél mióta van ez?
Mellesleg teszem hozzá, egész nap figyeltem a csengőt, tudtommal a nyomonkövetett küldeményeket ki kell hozni még akkor is ha nagyobb a láda nyílásánál. Márpedig ez nyomon követett.
Várom a válaszokat, véleményeket.
-
Mr.Pentele
tag
válasz jozsohaver #44826 üzenetére
Nekem is hasonlót írt egy ilyen küldeményemre, ami tegnap ért be az országba, ma elhagyta a kicserélőt, remélem hétfőn meg is kapom.
Ez egy tranzitországi érkezés, tehát még nincs itt. Lesz 2 db ilyen státusza, amit a tranzitország ír be. Pontosan nem tudni melyik ország tranzitol. Transiting via Transit country. Ezt fogja majd írni. Utána már a magyar föld jön.
Ezt követően eltelik jó néhány nap kb. 1 hét és akkor lesz már idehaza az NPKK-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen csomagom, aminek UG797639739BE a száma.
Ez is vonatos szállítással fog jönni vagy repülővel?
-
Mr.Pentele
tag
válasz Wasp91 #34724 üzenetére
Igen, a kicserélőben folyamatos munkarendben dolgoznak, ami vonatkozik az összes "piros betűs" ünnepre is. Egyik évben volt olyan küldeményem, amit az október 23-i hosszú hétvége alatt dolgoztak fel és továbbítottak. Talán a területi logisztikai üzemekben is történik feldolgozás, de ebben nem vagyok teljesen biztos.
-
Mr.Pentele
tag
-
Mr.Pentele
tag
válasz robipecs #30551 üzenetére
Ez egy "gyorsposta", kék színű címkét kap itt a kicserélőben. Nekem ezek elég hamar 4-5 nap alatt az országban szoktak lenni. Szerintem nem tesznek rá semmit plusz költséget, attól hogy ilyen szállítással jön, ez még nem ad okot a vám vagy áfa kiszabására értékhatár alatt. Ennek megfelelően eljárási díj sem merül fel. Továbbra is akkor szabnak ki bármit is, ha az meghaladja a közismert határokat.
Egyébként L betű....9 szám..... CN formájú szokott lenni az E-packet azonosítója.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
válasz internetezoo #30507 üzenetére
Szia!
Ha esetleg tudok ezzel neked segíteni:
19 Jún 2019
12:17
Arrive at destination country CAINIAO
19 Jún 2019
12:16
Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. 4PX EXPRESS
13 Jún 2019
11:26
Departure to country of destinationTénylegesen 26-án kaptam meg.
-
Mr.Pentele
tag
válasz zoltannagy #30444 üzenetére
Az általad linkelt képen ha jól láttam van a jobb oldalon egy Reference ami után egy küldeményazonosítót ír. Azzal szerintem tudod követni nemzetközi szinten is. RV960732930CN Ezt érdemes nézegetni, emiatt ajánlott küldeményként érkezik majd.
-
Mr.Pentele
tag
-
Mr.Pentele
tag
Tudom, de ha már egyszer kézbesítőnél van, márpedig odakerült akkor annak csak nem szabadna több napig forognia?! 07:46-os státusz az MP-nél az átadva, de ennek gyakorlati jelentősége nincs. A horvát posta ezt csak beérkezésnek "látta" a kézbesítő postára. Holnap bemegyek mindennel és elindíttatom az ügyet!
-
Mr.Pentele
tag
Onnan kezdődött, hogy a nyomkövetés sem frissült. Hétfőn azt mondta a nő a telefonban, hogy kézbesítésre átadva. (Ezt pl csak tőle tudtam meg, ugyanis egy magyar bejegyzés sincs mostanáig sem.) Ezzel szemben érdekes, hogy a horvát posta oldalán ott virít az utolsó státuszként receive item at delivery office 07. 01 07:46 HUNGARY, HU3523. Ma a címzettel beszéltem egész nap otthon vannak, nem érkezett meg. Úgy hiszem egy elsőbbségi ajánlott levélnél jobban oda kellene figyelni.
-
Mr.Pentele
tag
válasz Andralin #30288 üzenetére
Egyik ismerősömnek így tűnt el csomagja tavaly nyáron. Állítólag az a magyarázata ennek a sok egyezésnek, hogy magával azzal az egységképzővel lehet valami gond amiben az említett azonosítójú csomagokat szállítják. Ha az tűnt el, akkor valóban ezért "állt meg" mindegyik abban elhelyezett küldemény státusza közel egy és ugyanazon időpontokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
A posta.hu szerint postán átvehető. Menj be érte szerintem!
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a posta szedte-e össze magát ennyire vagy mi a helyzet de úgy döntettem, ezt le kell írnom. China Post Registered 1 nap alatt célországban feldolgozva. Ilyet még én nem láttam. Persze, nem örülök előre még bármi történhet de egy pozitív élményként szerintem elkönyvelhető. -
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Leadtam egy rendelést nov. 2-án (pár száz forintos termékről van szó) amit az eladó még mindig nem adott fel a postán. A TN már megjelent természetesen (china post registered) de feladás még azóta sem látható egyetlen egy nyomkövető oldalon sem. Ebben az esetben mit kellene tennem?Köszönöm előre is!
-
Mr.Pentele
tag
Nektek sem működik a posta.hu nyomkövetője?
-
Mr.Pentele
tag
Melyiket érdemes választani a kettő közül? China Post Registered Air Mail vagy Aliexpress Standard Shipping?
-
Mr.Pentele
tag
szia. Közben megjelent a shipped by air mai dátummal 13:05 perccel. A magyar rendszer adatait végre felvette az ali is. Ez nem tranzit országot jelent? Posta nyomkövetés nem változott. A Global Cainao azt írja, hogy [Shanghai] Shanghia Pudong arrive. Utána meg [Shanghai] Shanghai Pudong Leave TAC Air. Ez mit takar pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi csomagommal kapcsolatban. China Post Registered-es, az Ali rendszere szerint már feladták, viszont a magyar posta rendszerében még nem található követési információ. Ilyenkor mi a teendő? Meg fog jelenni a magyar oldalon is az infó a feladás tényéről?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Milyen tapasztalatok vannak a 4PX Singapore Post OM Pro szállítással? Mennyire valós amit a nyomkövetése tartalmaz? -
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Dec. 6-án célországba elküldve csomagomat, a mai napon végre a kezembe vehettem. -
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
AliExpress Standard Shipping-gel feladott (01.02-án) csomagom ma hajnalban célországba megérkezett. Ilyen gyors szállítás még nem volt egyszer sem nekem. -
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
12.06-án célországba elküldött csomagom, ma 13:15 kor átváltott célországba megérkezett-re. Mennyi idő mire belföldi feldolgozásra továbbítják?
Lehet, hogy mindez a véletlen műve, egy kicsit szerencsésnek érzem magam -
Mr.Pentele
tag
Sziasztok! Van egy küldeményem, amelyet 12.06-án 00:12 kor célországba elküldtek, azóta semmi hír róla. Feltehetőleg mikorra várhatom az érkezését (ha egyáltalán megjön. :-/
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok! A posta nyomkövetőben 2017 01.02 es státusz is van. Ez, hogy lehetseges? (pedig meg csak 30-a van)
-
Mr.Pentele
tag
Köszönöm, megjelent a TN a magyar oldalon is.
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Korábban volt már szó az ali standard shippingnél a destination resz alatt mikor fog megjelenni a valós nemzetközi TN? -
Mr.Pentele
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Pár centes termék van benne szóval nem olyam lényeges a követés!
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok! Ali Standard shipping LP kezdetű TN-nel (utána sok szám) Követhető nemzetközileg?
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Egyik terméknél a szállítási lehetőségek között szerepel az aliexpress standard shipping. Mi a különbség e között és a China Post Registered Air Mail között? Ugyanúgy követhető nemzetközileg is?[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Az egyik china post registered csomagot, a posta nyomkövető oldala szerint dec. 5-én célországba elküdtek. Van esély arra, hogy az ünnepek előtt megkapjam?Kezdő vagyok az ilyen rendelésekben, kicsit aggaszt
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Az alábbi termék megrendelésén gondolkozom, viszont mivel karácsonyi cuccról van szó, ebből adódik, hogy jó lenne ha megérkezne az ünnep előtt. A visszajelzések között találtam magyar hozzászólást amiben azt írták, hogy 11.11 es rendelést 24-én kapták meg. Van rá esély, hogy ideér még karácsony előtt?
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Rendeltem már korábban aliexpressről, azonban a china post registered air mail még számomra is új, először választottam ezt a szállítást. A kérdésem az lenne, hogy az ali appban a TN már ki vam írva, azonban azon kívül, hogy elektronikus információt kapott egyéb esemény nem szerepel. Várhatóan mikor kezdik az ilyen jellegű csomagok útnak indítását illetve ideérhet még idén?
Előre is köszönöm! -
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Kezdő Aliexpress megrendelőként lenne néhány kérdésem a csomag szállításával kapcsolatban. 10.26-án rendelt csomag az alábbi helyzetben tart. Eszerint az eladó feladta a csomagot, de az még nem hagyta el az országot. Várhatóan mikor halad tovább a repülőgépes szállításra?
A másik pedig az, hogy ez a követő oldal elméletileg végig mutatja az útvonalat egészen a küldemény kézhezvételéig. Magyarországra történő beérkezést követően, hol tudom majd követni, mert szerintem a Magyar Posta oldalán nem fog mutatni semmit.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest