Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#117444) #03969024 válasza szaszlaci (#117442) üzenetére


#03969024
törölt tag

"A padlófűtés akkor jöhet szóba, főleg hőszipkával, ha mindenfajta szigetelést normálisan csinálnak."
Ne haragudj, de úgy látom, nem vagy igazán képben a padlófűtést illetően. Nekem több, mint tíz éve üzemel gond nélkül, úgy, hogy a 38-as Porotherm falak nincsenek hőszigetelve. Az is bebizonyosodott, hogy a hőmérséklet napközbeni megváltoztatása szinte semmilyen megtakarítást nem okoz, pont a felfűtés magasabb energiaigénye miatt. Valamikor a Honeywell csinált ilyen "arányos integráló" meg egyéb elven variáló csodatermosztátot, csak folyamatosan panaszkodtak a felhasználók, hogy nem csökkent a gázfogyasztás, csak rengetegszer kapcsolgatta a termosztát a kazánt/cirkót.
Egy fűtési rendszer akkor "takarékos", ha minél alacsonyabb előremenő vízzel tud üzemelni. Erre még mindig a padlófűtés a legjobb megoldás. A tévhitekkel ellentétben nem lebegteti a port, jobb helyeken pont az allergiásoknak ajánlják. Nem lesz a radiátor felett koszos a fal, nincs "szobaszél", nem kell külön takarítani, mint egy radiátort. Tapasztalat szerint teljesen felesleges radiátorokkal kiegészíteni, egyetlen gond lehet, ami nekem bő tíz év alatt kétszer fordult elő: Hirtelen külső hőmérsékletemelkedéskor "megszaladhat" a benti hőmérséklet. Egyszerű a megoldás: Ki kell nyitni rövid időre az ablakot!
Ó, és a legnagyobb gond a padlófűtéssel: A kókler kivitelezés!!! Rengeteg ilyet láttam a különböző fórumokon... Itt is felmerült, hogy a radiátorok visszatérő ágát vezetné valaki a padlóba. No, ilyet sohasem csinálunk, a radiátorokkal nem lehet közös víztér.
Szóval, nem kellene tévinformációkkal riogatni az érdeklődőket!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.