Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#117151) szaszlaci válasza MrZed001 (#117136) üzenetére


szaszlaci
addikt

Hát ha neked ennyi kedved van veszekedni, legyen, bár én már egy picit unom...

"Próbáltál már panelban "besurranni" 70-100 kg-os biztonsági ajtón át?"
A világon nem csak házgyári elemekből készült társasház létezik, így a behatolási pontok száma is nő. De még a panelba is be lehet jutni egyéb helyeken. (Szabad folyosós konyhaablak, első emeletig ablak/loggia, lapostetőről lemászni, szomszédból átmenni a falon vagy bizonyos erkélyeken.) A besurranó tolvaj a leggyengébb láncszemet nézi, és a legkönnyebb prédát keresi. A "betörő" pedig nem riad vissza az irdatlan károkozástól sem. Ahogy a kulcs egyszerű ellopása (elrablása) is opció, ha nálad komolyabb zsákmányt sejt.

"Az ár meg ott a lapon ... van 110+ÁFA?"
Igen, ott van a lapon, de azért nem hátrány, ha értelmezzük is. :)
110 + áfától az ajtó,
+ 30 beszerelés + áfától,
+ a három legegyszerűbb clilnderzár cseréjéről, ami minimum ~15 ezer / darab.
Ez így már 220.000 HUF bruttó.
Ja és még mindig ronda. :DDD

"a tűzoltókat más keverte bele. Olvass vissza, ne hazudozz!"
Bocsánat. Akkor kedves úriember barátom, nézzük azért meg az előzményeket, ha neked ez ilyen fontos.
Macilaci: "Ne aggódj, ha a tűzoltónak dolga van bent, akkor bemegy."
Te: "Aham, bemegy mint ezek a román rendőrök is"
Ezt én úgy értelmezem, hogy szerinted a tűzoltó sem tud bemenni. :)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#117152) kunberci válasza lemmy71 (#117148) üzenetére


kunberci
aktív tag

Szia!
FBS mennyivel jobb mint a sziloplaszt?

(#117153) Kolondrum válasza lemmy71 (#117148) üzenetére

+1 én is használtam ma. Nagyon jó cucc. Ha az 1x kikeményedik. :DDD

(#117154) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Sziasztok!

Régi kerítés beton lábazatát lekapartam mert tenyérni nagyságban dobta le a festéket. Telibe gletteltem, Páva alapozót kapott előtte, 2 óra a száradási ideje, ezt ki is vártam, megcsiszoltam a glettelt felületet, partvis fejével lesöpörtem, ismét kapott alapozót viszont szintén ezt a Páva félét, betonfesték első rétegét 1:1 arányba vittem fel, nagyon szép lett. Egy 20 perc elteltével súrlófényben láttam hogy kb 1,5 méterenként vannak hólyagodások.

Az lehet a baj hogy sima alapozót vittem fel és nem mélyalapozót?

(#117155) Met válasza kunberci (#117152) üzenetére


Met
Topikgazda

Strapabíróbb

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#117156) Gravity1234 válasza szaszlaci (#117150) üzenetére


Gravity1234
tag

Na ez a 300nm erdekes. Persze megint azert mert szemre minden mas mint lemerve, DE
Rokonnal (Ikerhaz, sajat kert resze) a kert durvan fele-fele aranyban terkovezett, az a kocsibeallo, es az utana levo fele pedig fuves. "Szerinte" ez olyan 100nm kert korul lehet.
Ebbe medencet a jovore nezve nyilvan nem tudnal berakni, de igy eloben latva, ha beallsz a kocsival, az legyen atlagosan mondjuk 4m +- elotte mogotte fel-fel meter, szoval 5m, es hasonlo meretu van mogotte is fuvel, rajta a ket gyereknek kis haziko, jatszohaz, es van hley meg mellette. Ha ezt elkonyveljuk 100nm-nek, akkor a 300 szamomra baromi nagy :)

Nem akarunk nagy hazat, nem gurult el a gyogyszer :)
Jelenleg 70nm-en elunk, ami teljesen jo, de ennel azert picit tagasabb tereket szeretnenk, en valahogy ugy gondolom 80-100, max 110nm amiben gondolkozunk 2 gyerekszobaval, 1 haloval es a szokasos nappali + konyha.
Idealisan hamar koltozunk meg ekkora beruhazasba fogunk es nyilvan ki kell potolni a jelenlegi lakas eladasi arat onerovel + hitellel, akkor mar probaljunk az idealishoz kozeliteni, szoval Garazs is igeny lenne es valami tarolo amiben bringat, kerti eszkozoket lehet tartani, vagy akkora garazs amire ez eleg egyben. Es a fentebb mar targyalt kert.

Biztosan onero + hitel kell, a sajat lakas eladasi ara melle ez egyertelmu, ezt kalkulaljuk is + es ez tok jo hogy irtad a kerodjel hogy mennyit kell az esetleges tisztasagi festesre, minimalis atalakitasra es joesellyel a bebutorozasra, stb szanni (de megegyszer szeretnenk kvazi azt megtalalni ami koltozheto szamunkra es nem akarunk felujitasi munkalatokba menni, ez is csak egyebkent noveleni a "varakozasi idot")

Az eladassal kapcsolatban kerdeztem 2 ismerost, mindketten megerositettek hogy amit gondoltunk az teljesen megallja a helyet sokan, sot inkabb kvazi mindenki igy tudja csak megoldani hiszen keveseknek van 20-30 milla pluszban a zsebukben.
Szoval a koncepcio hogy addig nem foglalozunk amig a mienre sincs komoly jelentkezo aki ugyancsak foglalozna, es a papirok ugy lesznek megirva az ugyveddel hogy a bortokbaadas nem tortenik meg addig amig a masik haz nme rendezodik, hogy ne essunk ket szek koze.
Ez nem lesz titok a vevok elott sem, tehat tudni fogjak hogy hiaba kell nekik a lakasunk ha addig nme tudjuk odaadni amig mi sem talaljuk meg a mienket. Ezert irtam hogy biztosan lesz akinek ez nem felel meg.

A cirko reszet pont ismertem, az uj EU szabalyos kondenzacios macerat, ez az egy kvazi amit tudok hogy idealisan jo lenne ha mar ilyen lenne benne alapbol.
G.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#117157) sanzi89 válasza lemmy71 (#117147) üzenetére


sanzi89
addikt

Akkor biztos a szemem káprázott, mikor legutóbb az esővíz elvezetés miatt kellett ásnom a tégla alap mellett, és kézzel tudtam szétszedni az elporladt téglákat.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#117158) lemmy71 válasza kk831228 (#117149) üzenetére


lemmy71
őstag

Amúgy nyugodtan mehet rá fűrészporos tapéta, hagyományos cmc -vel ragasztva. Én az egész házat a konyha és a vizes blokkokon kívül, letapétáztam :K A fürdőszobát ablakig csempéztük, a többit nemesvakolattal húztam be.

(#117159) macilaci78 válasza kunberci (#117152) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az FBS tömítő ragasztó, a sziló pedig tömítő.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#117160) Kolondrum

Pontosan 250db UV álló kötöző tartja. A takarást hajnalban kezdtük, mire a nap odafordult éés a szomszéd felkelt, már kb fullra kész volt. Fényviszonytól függően árnyakat látni, de sztem jó lesz. 90%-os.
[kép]

(#117161) RexpecT


RexpecT
addikt

Adott egy beépítetlen telek, de a hátsó szomszéd, és a két oldalsó telken már épült ház, és kerítés is.
Ilyenkor gondolom semmi értelme kiméretni az utcafront pontos helyét, a jobb és bal oldali szomszéd kerítését ha összeköti egy madzaggal az ember, akkor megvan a utcafront :F

(#117162) pjen válasza kunberci (#117152) üzenetére


pjen
félisten

Vettem egy total tech nevű ragasztót, az van ráírva, mindennel megbírkózik.Még a poliuretánt is megragasztotta.Nagyon jó.

(#117163) macilaci78 válasza RexpecT (#117161) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én kiméretném és a papírt elraknám az örökkévalóságnak. Sose tudni, mikor lesz rá szükség a papírgyűjtés hazájában.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#117164) RexpecT válasza macilaci78 (#117163) üzenetére


RexpecT
addikt

Igen, ebből a megfontolásból lehet tényleg érdemes lenne.
A szennyvíz is bent van az utcában már vagy 5 éve, de az e-közmű oldalára valahogy még nem sikerült feltölteni... :N

(#117165) kk831228 válasza lemmy71 (#117158) üzenetére


kk831228
addikt

Szüleimnél úgy van, de nem igazán jó a vályog falat betakarni ,csak olyan anyaggal ami tud szelőzni és páraáteresztő...Csempézni is csak a legszükségesebb helyeken érdemes, legalábbis ahogy olvasgattam... :) :K

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#117166) szaszlaci válasza Gravity1234 (#117156) üzenetére


szaszlaci
addikt

A telekhez nekem az a javaslatom, hogy ha lehetőség van rá, mindenképp nagyobb legyen. Ha ott laktok, és nem gazos-bokros, akkor annak a plusz rendben tartása már nem nagy dolog. Amit így elképzelsz, az igen szűkös lesz. Ráadásul ha ennyi a telek, akkor ott a házak nagyon sűrűn építettek, ott vannak a szomszédok a nyakadon, ami akkor különösen jó, ha valamelyik hülye. Ha már úgyis be kell járni Pestre, akkor pár kilométert rátéve az árak tudnak változni.
Ha van hely, a gyümölcsfát se érdemes kihagyni. Jól választva pontosan semmi munkát nem igényel, max felszeded ami lepotyog, hogy ne ott rohadjon.

A házméret szerintem reális, ha meg tudjátok fizetni. Arra érdemes figyelni, hogy van valami olyan dolog, ha nem szabályos hozzáépítés van, akkor a bank nem ad hitelt. Vagy ha valami oknál fogva nem lenne a valóság szerint a földhivatali térképen, akkor azzal is kell csinálni valamit. Ilyen lehet pl. egy garázs, de nem tudom, az aktuális, lazább szabályozások ezt hogyan engedik.
A nagy belmagassággal óvatosan, ilyen alaprajzi elképzeléseknél egy ~10 nm-es, teljesen jó szoba kicsinek tűnhet, ha túl magas. Igaz, nem épp jellemző a magasra építés. 3 méter fölé szerintem nem érdemes menni. Plusz még ki is kell fűteni, a meleg rétegződése is jelentősebb, és itt nem leszel körbefűtve. Igaz, később úgy szigetelsz, ahogy akarsz. (Már ha van pince, ha nincs, és alulról hideg, akkor ott bontani kell az egészet.)

Cirkó ha kondenz, érdemes a kéménybe belenézni. Energetikussal beszéltem, és mondta, látott olyat, hogy 30 centi kéménybélelés, aztán semmi, csak a tégla kémény. :) Ha meg nem lett engedélyeztetve, meozva, úgy tudom, később lehet komoly gond a gázszolgáltató részéről, úgyhogy valóban jó, ha ezekkel tisztában vagy.

Sokak véleményével szembe megy, de én nem javaslom a padlófűtést, helyette maradjatok a radiátornál. Itt van mindkettő, több mindentől függ, de ez a padlófűtés egy vicc. A pince felé van 10 centi hungarocell szigetelés a szerelőbeton és a födém között, a padlás felé ez ~10 centi perlitbeton, kívülről sincsenek gondok, cső is van bőven, a burkolat csempe. De csak igen szolidan fűt, baromi sokat fogyaszt, gyors szabályozás kizárva. A radiátor meg pont az ellenkezője, és abba mehet a forró víz is.

Szomszédokkal is érdemes beszélni, ha megvan a kinézett. Mesélnek, meg látod, ki mellé költözöl.

Talajvizet is meg kell nézni, ha magas, az itt nem előny. Erősen ázó vagy megtelő pince nem egy öröm, és azt leszigetelni... Ha nincs pince és jó az alap, akkor elvileg nem gond.
Ha a pince fala kicsit ázik az alaptól, és mondjuk beton falazóelemből van, az nem feltétlen nagy baj. Lehet elégtelen vízszigeteléstől, vagy akár azért is, mert nem tud kiszáradni a talaj/lábazat irányába. Mérlegelni kell, meg persze szakértővel megnézetni.

A későbbi kiköltözés problémáját úgy értettem, hogy van mondjuk szerződés szerint 6 hónap határidő. Ez nem túl sok, akkor már nagyon pontosan kell tudni, mit szeretnétek. Mert ha ezt nem tudjátok tartani, akkor kötbér, vagy lehet menni albérletbe.
Olyanba nem hiszem, hogy valaki belemegy, hogy nincs végső határidő a birtokbaadásra, mert akkor az gumiszabály, örökké húzhatjátok.
(Ha véletlen Kápmegyeren árultok, esetleg érdekelhet.)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#117167) ldave


ldave
félisten

Sziasztok! Teljes körű lakásfelújítás előtt állok, mostanában kérem be az ajánlatokat. Egy 65 nm-es panellakásról van szó, teljes festésre nemrég kaptam meg az első ajánlatom, ami kb 2 millió Ft (tapéta leszedése, glettelés, falak és plafonok festése fehérre, anyagok). Mivel nem vagyok járatos semennyire sem a témában és még más ajánlat nem jött, szóval akik jobba képben vannak, ez az ár így ennyi infó alapján mennyire reális?

A Slime draws near! Command?

(#117168) A Zéé válasza ldave (#117167) üzenetére


A Zéé
addikt

Soknak tűnik. Mi kb. ugyanezért a "programért" most összesen 3400Ft/m2-t fizetünk az alvállalkozónak anyag+munkadíjjal, Zaegerszegen (itt nem olcsóbb semmi sem, mint Bp-n, sőt...) .
Részletezve:
kaparás, alapozás 700/m2
Gépi glettelés 2 rétegben 1800/m2
Gépi festés 2 rétegben 900/m2

Nálad lehet kb 200 m2 felület, még ha takarás, pakolás is van benne, plusz kézzel
is csinálják, akkor is sok. Ez max. 2hetes munka 2 embernek, ha napi 25k-t számolsz munkadíjnak, az is 500k+az anyag, ami nincs még egyszer ennyi, ha standard anyagokból van.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#117169) AndrewBlase


AndrewBlase
senior tag

Üdv!

Végre eljutottam odáig, hogy a favázas, kívülről OSB-vel fedett műhelyemet "beburkoljam". A nikecellt már felragasztottam, dűbeleztem, tárcsákat kikentem.
Most jön az élvédőzés, hálózás.
Addig megvan, hogy először az élvédőket rakom fel. A kérdésem az lenne, hogy a hálózás mehet rá utána egyből, vagy meg kell várni, hogy a ragasztó megköt?
Másik kérdés, a ragasztóra mehet sima "külső falfesték", vagy mindenképpen nemesvakolat kell rá?

Miért mindig én???

(#117170) Morris válasza AndrewBlase (#117169) üzenetére


Morris
veterán

Az élvédőket nem muszáj elsőnek felrakni.
Mindegy a sorrend.
A hálózásba beletartozik az élvédőzés is.
Kívülre én nemesvakolatot raknék, de ha neked jobb a homlokzat festék akkor kend le azzal. Ez utóbbihoz érdemes tudni, hogy szinte tökéletesen sima felület kell hozzá. Ha nem így lesz, minden hibát kiad.
A nemesvakolat viszont szépen kiegyenlíti a hibákat.

(#117171) lemmy71 válasza ldave (#117167) üzenetére


lemmy71
őstag

Ez sok :K Még ha komplett mázolás is van benne, akkor is 1 milla egy hasonló munka.
De mindenki annyit kér amennyit nem szégyell :DDD

(#117172) lemmy71 válasza AndrewBlase (#117169) üzenetére


lemmy71
őstag

Ha festeni akarod akkor minimum egy sor kültéri glett is kell rá ha igényes munkát akarsz. De ha nemesvakolni akarod, akkor annak is szép sima egyenletes alap kell, különben az is kiadja a hibákat.

(#117173) fila


fila
senior tag

Sziasztok,

A masterplast féle Nobasil homlokzati kőzetgyapottal van valakinek tapasztalata?
Kérnék véleményeket.

Köszi
Fila

5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546

(#117174) RexpecT válasza ldave (#117167) üzenetére


RexpecT
addikt

Az nagyon sok, nekem tavaly egy 52nm-es panelt csináltak meg 600k-ért vidéken, igaz abban nem volt tapéta leszedés, de volt benne egy pár négyzetméternyi gipszkartonozás., illetve az egyik szobának csak a tetejét kellett glettelni.
Ha ráérsz és van kedved akkor a tapéta leszedés nem nagy cucc, spakli meg egy kézi permetező elég lehet hozzá, ha nem jön le áztatással akkor venni kell spec tapéta leszedőt. Elég hamar megvan.

(#117175) Viperator válasza RexpecT (#117174) üzenetére


Viperator
őstag

Nem nagy munka a tapéta leszedése, magam is eltávolítottam, nehéz volt, de megérte.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#117176) Viperator


Viperator
őstag

Fütőszőnyeggel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? (padlócsempe alá) És kitől érdemes venni? Előre is köszönöm a választ! :R

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#117177) pjen válasza Viperator (#117176) üzenetére


pjen
félisten

A fűtő szőnyeg, film a lehető legdrágább fűtési mód.

(#117178) MittuDomain_ válasza pjen (#117177) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Nekem a burkoló azt mondta, idézem:
"A lelkiismeret megnyugtatására jó csak, szart sem ér, iszonyat drága üzemeltetni."

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#117179) szaszyka válasza ldave (#117167) üzenetére


szaszyka
senior tag

Ha van a haveri körben rá kedv/hajlandóság, 2-3 rekesz sörrel megtámogatva rengeteg pénz megspórolható a tapéta / glett-vakolat eltávolításán. """"Szimpla"""" festés kisebb faljavítással 10.000/m2 az rengeteg!

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#117180) Viperator válasza pjen (#117177) üzenetére


Viperator
őstag

Más megoldás nincs? (ne legyen hideg a csempe, a gyerekek miatt. Természetesen ésszerű keretek között fogunk használni...)

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#117181) fogtunder válasza MittuDomain_ (#117178) üzenetére


fogtunder
nagyúr

üzemeltetni tényleg drága, de egy fürdőt simán ki tud fűteni. én csak kiegészítő fűtésnek használom, így azért vállalható.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#117182) MittuDomain_ válasza Viperator (#117180) üzenetére


MittuDomain_
őstag

szőnyeg?
papucs?

tudom, szarkazmus off... ;)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#117183) szaszlaci válasza ldave (#117167) üzenetére


szaszlaci
addikt

Bő 800 ezret mondanék reálisnak, és ahogy látom, a többiek is ilyesmit, szóval nem én vagyok lemaradva.
Önmagéban a kaparás lehet több, mint 700 Ft / m2, akár a duplája is simán.
Nem lehet, hogy a 2 gurigában benne van a teljes villanyszerelés is? :D

Viperator
A fűtőszőnyeg alatt gondolom a fűtődrótot érted, tehát nem az infrafilmet. Előbbitől hosszabb élettartam várható, bár ha tönkremegy, és egy körös, akkor annyi volt.
A villanyfűtés üzemeltetése fajlagosan nagyon drága, és ha egy nagy betontömeget kell átmelegítenie, akkor folyamatosan mennie kell, és nagyon megdobja a számlát. Plusz pazarló és környezetszennyező. Különösen, ha alatta nincs jó hőszigetelés, netán a falak a kapcsolódásnál elszívják a hőt.
Ha ezen gondolkozol, akkor most készül. Vizes padlófűtés nem kivitelezhető?
Lehet a legjobb lenne lerakni egy vinyl padlót és csókolom.
Nem az én dolgom, de ezt az inkubátor elképzelést nagyon nem osztom. Mert mi van, ha hideg a csempe? Papucs, ha annyira zavaró. Az életem több, mint 90 százalékában nem volt fűtve a fürdő, és nem is érdekel.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#117184) gabe_


gabe_
őstag

Sziasztok!

Egy tégla-vályog falazatú hobbiház ablakának cseréjéhez mekkora tokrögzítő csavart érdemes venni? A beépítendő ablak egy bukó-nyíló, 90*60-as műanyag ablak.
Illetve gondolom kell hozzávaló műanyag dübel is?

Sovány szakácsban sose bízz!

(#117185) lemmy71 válasza gabe_ (#117184) üzenetére


lemmy71
őstag

Régen 100 / 150 / 200 -as szeggel és dróttal rögzítették a nyílászárókat, a 15 - 20 centis tokrögzítő plusz a hab atombiztosan megtartja. Műanyag dűbel nem kell a tokrögzítőnek, csak elő kell majd fúrni a falat.

[ Szerkesztve ]

(#117186) tothjozsi96 válasza lemmy71 (#117185) üzenetére


tothjozsi96
addikt

És hogyha sorolva van két ablak + ajtó akkor az áthidalóba is szabad rögzíteni?

(#117187) lemmy71 válasza tothjozsi96 (#117186) üzenetére


lemmy71
őstag

Nem vagyok kőműves.de én tuti bedűbelezném az áthidalóba is.

(#117188) gabe_ válasza lemmy71 (#117185) üzenetére


gabe_
őstag

Köszönöm

Sovány szakácsban sose bízz!

(#117189) macilaci78 válasza ldave (#117167) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem Zguglóban egy 82 m2-es lakásra mondtak 670k munkadíjat + anyag (de mindennemű anyag kezdve a maszkolószalaggal, hengerrel).

Kb 230 m2 fal, 82 m2 mennyezet. Gépészeti és elektromos felújítás, valamint a falburkolatok leverése után, tehát egy nagy halom vakolás, horonyjavítás.
Viszont tapéta nem volt.

Friss, tavaszi történet, még zajlik a felújítás.

A 2 mFt is lehet reális, sok függ attól is, mi az elvárás a végeredményt illetően és mi a kiindulópont. Vannak olyan dekorfestékek, technológiák, hogy 20k/m2 csak a felület.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#117190) Met válasza lemmy71 (#117187) üzenetére


Met
Topikgazda

Én sem vagyok kőműves, de nem hinném hogy 1-2 lukból baj lenne.
Nyilván nem illik sajtot csinálni belőle és megvagdosni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#117191) macilaci78 válasza Viperator (#117176) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Kollégám vályogházban lévő fürdőbe rakott, de megbánta.
Új aljzatbeton szigeteléssel, körbe lélegző dilatációval, a legtöbb helyiségben klímával fűt és van egy cserépkályha is. A fürdőben van egyedül elektromos padlófűtés és egy fűtőpatronos törölközőszárítós radiátor.
A padlófűtés üzemeltetésére a gatyája is rámenne, a fűtőpatronos sztori meg kevés, úgyhogy az asszony és a baba egy fűtőventilátorral 30-40 perc alatt felfűti 23°C-ra, a srác meg fürdik 18°C-ban, mert a klíma eddig ér...
Személy szerint a az elektromos padlófűtést egy humbuknak tartom, kiegészítőnek jó lehet, de főfűtésnek parasztvakítás egy nem kimaxolt energetikai osztályú házban.

pjen: nem igaz, vannak nagyon drága fák, amiket ugyanúgy el lehet tüzelni a kandallóban. ;]

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#117192) 4ron válasza szaszlaci (#116899) üzenetére


4ron
senior tag

Fogok bele vágatni majd hálót, megpróbálom mindenképp. Viszont a sínt nem tudom leszedni, mert nem fogom tudni visszacsavarozni belülről.

Raktunk mágneses szúnyoghálót az erkélyajtóra (más nem férne el) és leszereltem a már amúgy is törött túlfutásgátlókat. Mitadisten' a csajom túlhúzta :) Most kb 3/4 a maximum, amennyire fel lehet húzni. Nézegettem, de a gurtni teljesen "elfogy", nem csoda, hogy tovább nem lehet húzni. Mit kell ezzel csinálni, hogy fullra fel lehessen? A másik redőny is ilyen állapotban van évek óta, gondolom ott is ugyanez a probléma. Megjavítanám mindkettőt, ha nem egy agysebészet. Valaki ért hozzá itt? :D

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#117193) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Régi deszkázott ajtón lévő résekkel mit lehet kezdeni?
Felszeretném tölteni a réseket ( 3-5mm ) és lefesteni, van erre valami célanyag ?

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#117194) tothjozsi96 válasza 4ron (#117192) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Kiakasztod a tokból a gurtnit, leengeded teljesen, visszahelyezed és ennyi. Lehet mégis jó lett volna az a törött túlfutásgátló.

(#117195) pjen válasza macilaci78 (#117191) üzenetére


pjen
félisten

Most majdnem írtam egy pár válogatott becsület sértést. :P :W

(#117196) lemmy71 válasza DonThomasino (#117193) üzenetére


lemmy71
őstag

Próbáld kicsiszolni a repedést és faragasztóba kevert fűrészporral javítsd ki, ha megszáradt átcsiszolod és ha nem pácolva lesz akkor neoflexel vagy valami fatapasszal áthúzod.
Sima késtapasszal is kilehet javítani, de ha nagy a repedés akkor idővel újra megreped.

(#117197) lemmy71 válasza Met (#117190) üzenetére


lemmy71
őstag

Egy áthidaló ha nem bír ki 4- 5 lyukat akkor az csak egy darab hulladék a falban :K
Nekem a garázsban a gipszkartonmennyezett összes beütős acél dűbelje az E gerendába ment. Felette egy 7X6 -os szoba van, még nem szakadt le az autókra :DDD

(#117198) szaszlaci válasza tothjozsi96 (#117186) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ha az erkélyajtó mellett van egyből az ablak, akkor az áthidalóba szokták összecsavarozni, hiszen ott nincs fal.

4ron
Ha az ajánlott módon csinálod, és berántaná a végét, akkor is általában szét tudod szedni a csévét. Akkor visszaakasztás előtt felhúzod a rugót.

DonThomasino
Fűrészporos faragasztó. Ha simát akarsz, akkor ennek a tetejére bőven teszel valamilyen fatapaszt, aztán lecsiszolod. Önmagában a tapaszokat jobb hanyagolni, mert zsugorodnak meg repednek, minden bajuk van.
Ja látom, ugyan ezt írták.

pjen
Hát még ha perzsaszőnyeggel fűtesz, az milyen drága. :)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#117199) tothjozsi96 válasza szaszlaci (#117198) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Nem erkélyajtó hanem sima bejárató ajtó, tőle jobbra van két ablak ami egymásba van csavarozva. Az ajtó és ablak között van még egy toktoldó is, nem is értem miért. Mondjuk úgy hogy anno nem a legjobb szakember csinálta. Most lett leszinezve a ház, egy éve már le van szigetelve a homlokzat és annyira diletál télen hogy rendesen látszott hogy elvált a szigeteléstől, ugye neki van tolva a káva 2 centis XPS-e a toknak és szépen elvált tőle, tehát nem csak ez a hajszálvékony kirepedés volt ami szokott is lenni ablakoknál hanem rendesen elvált. Ezért gondoltam hogy jó lenne az áthidalóba tokrögzítő csavarral odafogatni mert máshoz nem igazán tudom. Talán ez megoldaná a problémát és később nem válna el a nemesvakolattól.

(#117200) AndrewBlase válasza Morris (#117170) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

és lemmy71:

Köszi.
Azért gondoltam homlokzatfestékre, mert két őskövületi épület közé lett "beékelve" az új épület, és hat azoknak a falai hagynak kívánnivalót falegyenesség/simaság terén, azok is csak homlokzatfestékkel van kenve.
Mivel összeérnek az épületek, a csatlakozásoknál levertem egy darabon, hogy össze tudjam hálózni őket a későbbi repedést elkerülendő. Így viszont szerintem kissé hülyén nézne ki, ha a nemesvakolás nem az adott épületnél érne véget.

Miért mindig én???

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.