Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#116801) fogtunder válasza csƵ (#116799) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ha látnád, mi megy a hobbi bútorfestők csoportban, amikor valaki meg meri említeni, hogy a fáról teljesen el kell távolítani a festéket újrakenés előtt, vagy hogy a zomácfesték és a latex alapú cuccok nem fára valóak :D

I hate morning people. And mornings. And People.

(#116802) csƵ


csƵ
őstag

Lehet, hogy hülye kérdés, de a vakolatnak van valamilyen hőszigetelő képessége? Ezt a telet úgy nyomtuk le, hogy a ház egy részén nem volt vakolat, a nyílászárók környékén pedig egyáltalán nem. Most meg ment rá 7 cm is, annyira nem volt egyenes a fal.

(#116803) lemmy71 válasza Real_Necro (#116800) üzenetére


lemmy71
őstag

Én gruznak mondom aki érti tudja mire is gondolok, amúgy nem vagyok kőműves de nem messze áll tőlem ;) Lényeg a gúz az egy cementes lé amivel vakolás előtt becsapkodták a falazatot hogy jobb tapadást nyújtson a malternek vakoláskor. Neked anno azt írtam hogy, vagy is azt akartam kifejteni hogy a maga a vakolás előtt kellene guzólni a falazatodat és oda olyankor nem kell semmilyen alapozó (falfix stb.) Majd amikor a bevakolt és hálóval beágyazott falat nemesvakolnák akkor kell az alapozó. Az értelem szerűen a nemesvakolat alapozója legyen, bizonyos esetekben színben megegyezően, persze lehet univerzális alapozó vagy falix stb. is. A tapadóhíd meg a kellősítő az már megint más tészta, neked az nem kell a leírt felújításhoz.

[ Szerkesztve ]

(#116804) pjen válasza lemmy71 (#116792) üzenetére


pjen
félisten

Mért nem jó a kőpor?Régen azt mondták a kőpor kaparva a vakolatok királya.Fehér cement kell hozzá, hogy szép is maradjon.

(#116805) lemmy71 válasza pjen (#116804) üzenetére


lemmy71
őstag

Én egy szóval sem mondtam hogy nem jó a kőpor :N De azért egy ásványi vakolat jóval igényesebb, plusz nem kell mész cement stb. hozzá és manapság kőport nem igen árulnak, legalábbis én már régen nem láttam az itteni tűzepekén. Ha utána számolsz olcsóbb is a kőporozásnál. És van még egy hátránya ha most akarnál kőporozni, sajnos nincs megfelelő oxid pórfesték színezni ami úgy bírná mint régen, ezek a mai színezők egy két év és kifakulnak.

(#116806) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Sajnos még a fejemben nem állt össze egy ideális meogoldás, arra, hogy hogyan lehetne megoldani a szülőknél a lépcsőfeljárónál a szárazpadló rétegeinek esztétikus fedését. Ebben kérném a tanácsotokat, ha szabad.

Ahogy macilaci78 megjegyezte korábban az YTONG felfalazás problémás lehet, tekintve, hogy a lépéshangot átadhatja a betonfödémnek.

Ám nem tudom, hogy mondjuk, ha a szárazpadló (XPS+OSB) OSB rétege lefordulna a betonig, takarva a padló rétegeit, azt normálisan hogy tudnánk rögzíteni, nem lenne túl stabil, illetve, ha a padlóhoz is odafúrjuk L vasakkal, meg a vízszintes OSB-hez is, akkor meg megintcsak lépéshang, csak pluszban még repedés is lesz a betonfödém és OSB találkozásnál.

Pár illusztráció fotót feltöltenék a dilemmáról...

(#116807) macilaci78 válasza csubuka (#116806) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Raksz egy gumicsíkot az ytong vonalában, erre párnafa, ami a gumicsík és az OSB közé és az OSB-vel összecsavarozod. Ha igényled, a függőleges oldalára is csavarozhatsz egy csík OSB-t.
A gumicsík miatt nem viszi át annyira a rezgéseket, viszont megtartja a súlyt.
Érdemes élvédővel vakolni a födém és az OSB találkozását. A fa dilatációs mozgása miatt tuti elrepedne, ha egybe glettelnéd.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#116808) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Sziasztok!

Nemesvakolt falra szeretném rögzíteni ezt a háztáblát, de ahogy látjátok is, a tábla egyik felét nem is igazán lehet ragasztani mert lukacsos. Milyen ragasztóval lenne érdemes feltenni illetve míg megköt a ragasztó mivel "rögzítsem"?

Köszönöm.

(#116809) Ezekiell válasza tothjozsi96 (#116808) üzenetére


Ezekiell
veterán

Csavarozni nem akarod? Ott a 4 lyuk a sarkában - kevesebb macera lenne, ha egyszer le kell szedni, mintha odaragasztod.

Ha mindenáron ragasztani akarod, akkor én Soudal Montage Fix-szel csinálnám a helyedben (mondjuk én inkább csavaroznék)).

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#116810) tothjozsi96 válasza Ezekiell (#116809) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Kérhető csavaros kivitelezésben is, illetve úgy is hogy nincsenek ott azok a lyukak.
10 centi EPS van a homlokzaton, nem tudom hogy idővel a csavar nem-e lazulhat ki például, tehát most a hungarocellbe milyen csavar fogna? Gipszkarton csavar?

(#116811) fogtunder válasza tothjozsi96 (#116810) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Van csigás hunagorcell tipli, olyat rakj bele, aztán abba a csavar.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#116812) tothjozsi96 válasza fogtunder (#116811) üzenetére


tothjozsi96
addikt

A hungarocell tipli feje kilóg a falsíkból, nyilván nem akarom behúzatni vele a nemesvakolatot hogy behorpadjon. Nagyon kint vannak a házszámtáblán ezek a furatok, kilátszana a nikecell tipli feje, marad a ragasztás akkor, köszi!

(#116813) tothjozsi96 válasza fogtunder (#116811) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Vagy veszek egy gyárilag nem lukacsos táblát és megfúrom 2 helyen, de nem a szélein, úgy mondjuk jó lehet a hungarocell tipli. Köszi!

(#116814) pjen válasza tothjozsi96 (#116813) üzenetére


pjen
félisten

A gipsz karton tipli is megtartja és sokkal kisebb lyukat üt.

(#116815) fogtunder válasza pjen (#116814) üzenetére


fogtunder
nagyúr

jah, amúgy ezt a súlyt az is elbírja.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#116816) csubuka válasza macilaci78 (#116807) üzenetére


csubuka
addikt

Köszi ismételten a véleményezést :R

Végülis ezt is lehet tudnánk kivitelezni. De ha a gumicsíkot az Ytongra raknánk, akkor hasonló eredményt érhetnénk el, csak nem repedne talán annyira az ytong-beton találkozás, mint az ytong-fa.

Vagy akkor úgy csinálnál, hogy függőleges részre "lefordulna" a melegburkolat és egy burkolatváltó szerűséggel találkozna a betonnal?

(#116817) Motion_Blur válasza Motion_Blur (#116764) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Természetesen mint eddig minden építő/felújító témában, most is rábasztam.

Kevés betont hozatott a kőműves, így helyben kevertek még ki 4-5 talcsikával:

Itt fogyott el a készbeton:

Ilyen lett a behúzás után:

Aztán ez a rész szépen meg is repedt:

Ma az ember felcsiszolta a repedezett részt, de itt a "beton" még másfél nap után se kötött meg és olyan a színe is mintha nem lenne benne cement. Szerinte persze jó így, nem lesz gond, csak agyagos lehetett a sóder amit találtak itt a szomszédban éppen hogy be tudják fejezni...

Kurvára nem jó ez így, ugye? De mit lehet tenni?
Visszabontani és újra betonozni ezt a részt?

Eszem-faszom megáll komolyan mondom :W

(bocsi a sok képért)

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#116818) szaszlaci válasza Motion_Blur (#116817) üzenetére


szaszlaci
addikt

Na, nyugi, ízirájder. :)
Vasalta normálisan, ugye? Repedt részt locsoltad?
Én várnék vele még egy-két napot napot, aztán meg lehet nézni, milyen lett. Nyilván nem jó, ha agyagos a sóder, és az sem, ha valamiért másfél nap alatt nem kötött meg. De ez még nem biztos, hogy használlhatatlan, noha nem valami bíztató... Tán még a cement is le volt járva... :DDD
Rémlik, mintha nekem is lett volna már ilyen, de nem akarok hamis reményt adni.
Lehet, elkezdett kötni, és újra adott hozzá egy kis vizet?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#116819) kacsyx válasza Motion_Blur (#116817) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Egyébként szándékosan van benne lejtés jobbra? Főleg a jobb felső sarokban. Gondolom a zsalu ki lett vízszintezve, úgy lenne logikus és egyszerűbb a lehúzás.

#116759-re valaki?

(#116820) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Valakinek van tapasztalata a Soudal Repair Express-el?
Régi betonjárda repedéseit szeretném kihúzni vele mert szépen nő a gaz a sok esőtől.

Az lenne a kérdésem hogy dilatációs hézagot is ki lehet húzni vele, vagy azt nem kellene?

(#116821) pjen válasza tothjozsi96 (#116820) üzenetére


pjen
félisten

Én inkább valami bitumenes dologgal húznám ki.

(#116822) weiss


weiss
addikt

Láma festő kérdés: villanyszekrény fakeretét ill. vas fedelét szeretném lefesteni, költséghatékonyság miatt lehetőleg ugyanazzal a festékkel. Amire nem igazán találok választ, az az, hogy melyik festék bírja tovább a napot/esőt: vízbázisú vagy a higítós. Ill. az ilyen 2-in-1 festékek mennyire jók?

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#116823) fogtunder válasza weiss (#116822) üzenetére


fogtunder
nagyúr

hígítós. alapvetően az van, hogy ami jó fémre, az nem igazán jó fára és vice versa. ha egyfélét akarsz, akkor zomácfestéket vennék, a vas fedelet jó alaposan meg kell tisztítani , zsírtalanítani és valami rozsdagátló alapozóval kezelni festés előtt.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#116824) weiss válasza fogtunder (#116823) üzenetére


weiss
addikt

Köszi!

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#116825) Morris válasza weiss (#116824) üzenetére


Morris
veterán

Én antracit alkytonnal kentem le kültéri fémet és beltéri fát. Jónak jó mindkettőre, gondolom tartós is, mert kültéren nagyon jól bírja fémen.
Egy próbát tennék vele. :U

(#116826) Kolondrum

Sziasztok! Röviden: Új szomszéd, 2 gyerek, apppa annyya. Kerítés Hagyjuk is... Én emeltem újat. 250 magas, 50-es beton alap stb. Erre akarok rakni zöld takarót.160g/négyzetméter anyagsűrűségűt. Arra gondoltam gyorskötözővel rakom fel. Van értelme nézni jó minőségűt vagy esetleg más út? Pár nap alatt be kell fejezni, mert jönnek. Addig van időm kitalálni mivel fogatom fel.

[ Szerkesztve ]

(#116827) Atomgeszi válasza Kolondrum (#116826) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Mi az a zöld takaró? Belátásgátló háló? Egy időben én is néztem, aztán sok helyen láttam ilyet, és nem is biztosít annyira belátásmentességet.. :(

(#116828) szaszlaci válasza Kolondrum (#116826) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ha gyorskötöző lesz, figyelj, hogy UV álló legyen!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#116829) justmemory válasza Kolondrum (#116826) üzenetére


justmemory
senior tag

Milyen kerítésre akarod rakni - fonott drót, táblás, deszka, stb...? Egyébként ahogyan írják is, nem biztosít full átláthatatlanságot az a "szövet". Mi a cél? Mi ideiglenesen most raktunk a táblásra nádszövetet (néztük mi is ezt a műanyagot is), azt én kimaradt vékonyabb vezérdróttal kötöztem föl. 35 m-en ½ nap alatt kényelmesen megvan 1 embernek is, szóval pár nap bőven elég rá.

[ Szerkesztve ]

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#116830) macilaci78 válasza Kolondrum (#116826) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem ismerem ezt az anyagot, de félnék, hogy a szél kiszakítja belőle a költöző anyagot. Az anyag oszloppal átellenes oldalára tennék valami pálcát és azt húznám az oszlophoz.
Ez lehet alucső, faléc, akármi.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#116831) Kolondrum válasza justmemory (#116829) üzenetére

Fonott drótra megy rá. Milyen sűrűn kell a kötöző? Már régen megvettem amit gondoltam, mi úgy látjuk jó lesz, tartósan kell kb örökre :U . Itt 36 négyzetméter van, egy napot szánok rá 2 emberrel.

(#116832) justmemory válasza Kolondrum (#116831) üzenetére


justmemory
senior tag

Úgy értettem, hogy mennyire hatékony belátásgátlást szeretnél; de mondjuk fonott drótra hirtelen én sem tudnék mást. Legfeljebb két rétegben tenném, ha nagyon azt akarnám, hogy ne lássanak be... esetleg sövény... :DDD
Én a nádszővetet sűrűn kötöztem (holnap lemérem neked pontosan, de kb. 50 cm-ként, függőlegesen 3 ponton), mert nagy szelek is vannak errefelé, és mivel betonláb van alatta, meglátszik, ha megfújja, rögtön lecsúszik; azokon a helyeken pluszban kötöztem még rajta.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#116833) Kolondrum válasza justmemory (#116832) üzenetére

Na azt mondom ami van az jó ki van próbálva. Csak nem akarom nézni őket az nem zavar ha árnyak mennek el az nem baj. Rendeltem 140mm hosszú 3.5mm-es ipari uv állót 400db-ot. A maradék elmegy másra. Én ilyen 30cm-re gondoltam fent és lent, illetve középen 1 vagy 2 sorban, majd ha felkerül a drót kitalálom kell e külön arra, amire ez rögzül. Szél az aztán van itt...

macilaci78! Na ez sem rossz ötlet! Körbejárom.

[ Szerkesztve ]

(#116834) justmemory válasza Kolondrum (#116833) üzenetére


justmemory
senior tag

Ja, ez így kb. jó lehet. Örök élet nem lesz, valószínűleg, vagy hát majd kiderül, de akinek a környezetemben ilyen van, az elégedett vele.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#116835) Kolondrum válasza justmemory (#116834) üzenetére

Én is a szomszédtól loptam az ötletet. Nem akarok hazudni de közel 10 éves a cucc. Egyébként az olyan, hogy akkor sem látsz át rajta ha oda állsz elé.

(#116836) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Sziasztok!
Fa erkélykorlátot újítanék fel. Jelenleg napszítta, madársz@ros, de szerencsére nem korhadt. :)
Egy csiszolás után milyen festéket használjak? Vékonylazúrt erre már nem az tuti. Valami vastagon fogó kelle, amivel még pár évet kibír.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#116837) macilaci78 válasza Ace Ventura (#116836) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Kültérre vékony lazúr való.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#116838) Ace Ventura válasza macilaci78 (#116837) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Az a baj, hogy már nem tudnám megcsiszolni annyira, hogy az alatta lévő régi festékréteg eltűnjön.Inkább gyalulni kelle, de arra nincs szerszámom. Vékonnyal csúnya lenne már.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#116839) macilaci78 válasza Ace Ventura (#116838) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Viszont a vastag lazúr nem erre való: mechanikailag könnyebben sérül.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#116840) pjen válasza Ace Ventura (#116838) üzenetére


pjen
félisten

Kend cellcolorral, nekem fára kültéren eddig az jött be a legjobban.

(#116841) MrZed001 válasza Ace Ventura (#116838) üzenetére


MrZed001
tag

Csiszológép, csiszolópapír meg fogja oldani azt szépen.
Sőt, ha le tudod szerelni akkor előbb én magasnyomásúval szoktam nekiesni.
A szürke "mindjárt kidobom" kerítésléc egy kör után új fának néz ki.

A vastaglazúr pedig mehet rá nyugodtan. Bárhol kapsz Poli-Farbe Boroka pl.
A vékonylazúr a töredezett fára van, ahol nagyon mélyen bele kell szivárogjon.
És előtte egy kör gombaölővel pemecselés sem árt, meg egy nap hagyni hatni.

(#116842) dewil666


dewil666
őstag

Sziasztok!
Adott egy eresz aminek az alja osb lapból van megcsinálva. Erre csak tárcsás rögzítővel lehet a eps (2cm) lapokat rögzíteni vagy eps ragasztó + tárcsas rögzítő?
Osb-hez ragad az eps ragasztó?

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#116843) ctrlaltdel13 válasza dewil666 (#116842) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Ragasztó hab +tárcsa, szerintem.

(#116844) Gergello válasza Motion_Blur (#116817) üzenetére


Gergello
addikt

Ne fizesd ki, ennyit tehetsz.

(#116845) tothjozsi96 válasza dewil666 (#116842) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Szerintem nem kell ragasztani, elfogja nyomni csak a lapokat. Hogyha csak csavarozod akkor meg egyenesebb felületet kapsz, leesni meg úgysem fog.

Igaz, ez kicsit masszívabb párkány mint az OSB, de ha nem láttad akkor érdekes lehet, videó

(#116846) fogtunder válasza Ace Ventura (#116836) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Én nekimennék első körben excenter vagy szalag csiszolóval és 60-as papírral, elég gyorsan le fog jönni, pláne, ha megkapargatod előtte spaklival.

Utána meg ha már szép a felület, akkor kültéri faolaj, sokkal könnyebb szépen felkenni, ha évente egyszer rászánod azt a fél órát, amíg tolsz rá egy újabb réteget akkor sokáig jó lesz.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#116847) lemmy71 válasza dewil666 (#116842) üzenetére


lemmy71
őstag

Függőleges felületeknél ajánlott ragasztóhabbal is rögzíteni a tárcsán kívül, de ha csak tárcsát használsz az is megtartja. Figyelj oda hogy a tárcsa rögzítésénél, mert eléggé hitványak és sokszor átszakítja a csavar ;)

#116845 tothjozsi96
Te miről beszélsz miért nyomná már el, ragasztóhabról beszélünk nem pedig "purhabról" :DDD

[ Szerkesztve ]

(#116848) tothjozsi96 válasza lemmy71 (#116847) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Gondolom magának csinálná, ha nincs tapasztalata szerintem könnyebb elrontani ragasztással, mint hogyha csak csavarozza.

(#116849) Morris


Morris
veterán

Nem tudja valaki véletlenül, hogy ennél a szűrőbetétnél mit jelent a 3 liter/perc adat?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#116850) dewil666


dewil666
őstag

Köszönöm szépen a válaszokat!
A kávákat ragasztóhabbal raktam fel eléggé kezelhető a cucc 🙂
Van 2 db 750ml ragasztóhabom és 200db tárcsám. 32cm szélesen kell rakni 50m körbe.
Akkor az eps ragasztóval nem is próbálom (kicsit hígabban akartam hogy rácuppanjon es azutan tárcsázni).

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.