Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99937) ivana válasza tknof1871 (#99928) üzenetére


ivana
Ármester

Aki csak balra néz jobb kanyarnál az hibásan közlekedik, az előző járműnek is elsőbbsége van! Ettől függetlenül ezek rohadt veszélyesek több okból is:
- az alsóbb rendű útról érkező kénytelen ráállni a kerékpárútra, hogy kilásson
- jobb kanyar a főútról, az alsóbbrendűre veszélyes mert amúgy itt a bringásnak van elsőbbsége akkor is
- ennél viszont nagyságrendekkel veszélyesebb a nagyívben balra, mert egy forgalmas főúton gyakran hirtelen kell menni. A bringa utat csak oldalra-balra hátra nézve láthatod és ott is takar a B oszlop rendesen. Itt szintén a bringásnak van elsőbbsége, de a kocsiból az egyik irányt gyakorlatilag nem lehet belátni, csak a kanyarodás egy bizonyos pontján. Ilyen esetben mindig félek kocsival, nehogy átmenjek valakin. Ha ott megyek bringával akkor meg általában elengedem a balra nagyívben jövőt, mert ritkán van rés és egyáltalán nem biztos, hogy lát.

Szerintem aki ezt kitalálta annak jár az a bizonyos korbács, az ilyen vonalvezetés senkinek se jó, a bicikli sáv sokkal jobb ötlet. A letolós balesetek elég ritkák és általában kevésbé veszélyesek, mint az elsőbbség meg nem adós összemenések. Ezen utak általában kritikán aluli minőségű burkolatáról nem is beszélve.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.