Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9651) Zola007


Zola007
veterán

Üdv mindenkinek!
Új vagyok még a topikban, városi kerékpár témában pedig még újabb :)

Debrecenben tekerek és az utóbbi időben elgondolkodtam egy kicsit öszvér (?) megoldás építésén városi célra. SS és fixi nem igazán jöhet szóba, mert a térdem rosszalkodik az utóbbi időben és a taposást nem igazán szereti, ellenben a gyakori váltások és gondozás szempontjából tavaszra belevágnék egy agyváltós szettbe. Esetleges szállítás és tárolás miatt is jó lenne, nem lenne lezúzva a hátsó váltó és fogsor tartón vagy vonaton szállításkor.

szóval félig városi félig trekking gépre gondoltam, szériában nem igazán találok ilyesmit, de ha lenne, szívesen fogadnék ajánlást !

Alapvetően egy 19"-s trekking vázra építve gondoltam ellőre-hátra ugyanazt a 28-as mavic felnit acél küllőkkel, de előre iparis agyat és egy 160-as bovdenes tárcsát (hátul marad v-fék). Hajtás része érdekesebb, 5 sebis sturmey srf-5 agyváltót gondoltam széria foggal, viszont újabb rapidfire váltókarral.
hajtóművet egyelőre passzolom, illetve az első villa is kérdéses.
Valószínűleg kerül majd egy trekking / cross váz villával, kormánnyal ami jó lesz alapnak.

Szeretnék egy viszonylag könnyű, de strapabíró, ellenben városban és kisebb túrákon is viszonylag könnyen használható kerékpárt építeni, ami bírja a kiképzést.

A tapasztaltabbakat kérdezném, hogy a fenti kombó nagyjából mennyire életszerű használhatóság - ár - érték - karbantartás szempontjából, hogy én is jól jöjjek ki belőle ne csak a kerékpárbolt :DDD
thx

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#9652) dqdb válasza tatabánya (#9648) üzenetére


dqdb
nagyúr

hátra meg nyeregcsőre valót néztem
Ha fel tudsz rakni hagyományos kialakításút, akkor olyat tegyél fel, olcsóbb, ér is valamit, és rutinnal a felszerelése sem tart sokáig (10 helyett kb. 30-40 másodperc felrakni). Ha nem zavarja a szépérzékedet, egész télen fenn lenne a sárvédő, és fel tudsz tenni pálcásat, akkor még jobb, mert azok az első váltót is védeni fogják. Nálam sokat megfog az SKS X-Blade, de messze nem eleget, esőben 17-18 km/h-nál többel nem tudok menni, mert onnantól kezdve hátulról jön az áldás.

Elöl az SKS Grand DAD szinte tökéletes (néha nehezen akar a helyére pattanni felrakáskor), mindent megfog, még az alsócsőre való sárvédőt is kiváltotta (van ennél olcsóbb alternatíva is, ha a teleszkóp fékmerevítője nem hátrafelé néz, mint nálam a Manitou R7-nél).

hogy mennyi hülyeséget el lehet adni az embereknek, könyök meg térdmelegítő vágnék le egy régi cicanacit abból kijön mindkét ízületre...
És az hogyan lenne szélálló és vízlepergető hatású? :U

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#9653) tatabánya válasza dqdb (#9652) üzenetére


tatabánya
senior tag

holnap elgurulok a helyi bringásboltba nézelődni, biztos találok valami hasonlókat.

én abban a hitben vagyok, hogy ezeket a könyök, térdmelegítőket a hosszú cuccok alá veszitek, hogy ne fázzatok... mert amúgy nem látom értelmét külön pólónak és az mellé egy ilyen, arra ott vannak hősszúujjúak. nekem meg tökéletes megfelel a farmer+cicanaci hidegebb időben persze csak boltba, illetve melóba járok.

[ Szerkesztve ]

(#9654) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

(#9655) Hasaggymeg válasza lukaszokni (#9644) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Bár igazad lenne,de nagyon egyértelmű az a pont ahol megáll,úgy érzem,hogy a csapágyban van valami kopásféle ott.Még azért megnézem,mert xtr bovdenházam is tényleg nagyon merev.Köszi.

Vasinger...erre aztán talál "az alkalom szüli a tolvajt" mondás! :K

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#9656) hoffman_ válasza Vasinger! (#9654) üzenetére


hoffman_
nagyúr

ejnye néni, hát a harminckettesek a tere a retek bejárata, sose hagyjuk sehol lakat nélkül, pláne ott.... szegény :/ peches is volt, jobb kondival utol lehetett volna érni ezt a mocskot. undorító ez, annyira fel tud bosszantani.

rétisün: igen, tényleg az van Neki :D

Cathfaern:

köszi szépen a véleményt! már beletörődtem, hogy nem lesz olcsó móka, olyan 16-20 között akarok rá szánni maximum, de bízom benne, hogy találok akciót. aztán ha egy 25 ezres sisakba leszek szerelmes, akkor így jártam... a rudy-ról mindenki azt írja, hogy nagyon kényelmes, egyszer belőtte, és azóta is imádja, szóval lehet benne valami. köszi még egyszer! :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9657) cekkk


cekkk
veterán

FIGYELEM !! ;]

Lildl-s bicikli szerelő állvány kit érdekel?

Ma beszéltem egy jó barátommal aki Németországban dolgozik és ő hozzá megtudnám rendelni át is venné és fel is adná.
Eddig a DPI mondott nekem egy 37 Euró körüli árat, de egyik ismerősöm egy cégnél elég sok árut szokott velük küldetni és lehet ő majd kitud alkudni egy jobb árat. Na már ha maradna végül az a 37 euró és már 5en lennénk rá akkor is 7-8 euróból kijönne a szállítás ami már nem egy ökör ára.

Én megrendelni csak úgy rendelem meg másnak ha nekem elutalja előre a pénzt. Viszont jó lenne ha én is tudnék arra biztosítékot adni, hogy nem csak beszedni akarom itt a pénzt. Szóval a legjobb lenne a személyes találkozó, hogy tudd ki vagyok vagy nem tudom ilyen csoportos rendelésnél, hogy szokták csinálni, erre majd ötleteket várok, mert én sem szeretnék senkit megkárosítani. :K

Akit érdekel kérem jelezze.

(#9658) concret_hp


concret_hp
addikt

ennek a riporternek is csak egy szívlapát hiányzik a hátából, de az nagyon :U [link]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#9659) HwAdokVeszek válasza cekkk (#9657) üzenetére


HwAdokVeszek
aktív tag

Szia cekkk :)
Enegm érdekelne!
Ha úgy van utalok, vagy személyesen odaadom az árát!
Mostanában keresgéltem úgy is hasonlót, csak kicsit sokalltam az árukat!

Más:
Szereztem egy Abus Bordo Granit X Plus 6500 lakatot.
Ez elegendő lesz kb fél órákra otthagyni forgalmasabb helyen a bicót?

(#9660) hoffman_ válasza HwAdokVeszek (#9659) üzenetére


hoffman_
nagyúr

alapigazság, hogy bringavédelemben semmi sem biztos... de ettől függetlenül a bordod elég jó eséllyel indul, komoly darab, szóval a válasz igen.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9661) Tomi_Sci válasza cekkk (#9657) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Engem lehet érdekelne, ha sokan összejönnénk. A legegyszerűbb az lenne, ha valaki aki kint dolgozik, elhozná kocsival, csak ehhez kéne saját cím is.

Tatabánya: Kellemes ízületi gyulladást.

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#9662) HwAdokVeszek válasza hoffman_ (#9660) üzenetére


HwAdokVeszek
aktív tag

Remélem tényleg beválik.
Esetleg erről volna még véleményetek, hogy megéri e megvennem a gyorsszárak helyére?
[link]
Nem akarom a nyerget magammal cipelgetni, és a vázat se hazasétáltatni :)

(#9663) goldnarmz válasza cekkk (#9657) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Engem is érdekel! :K

(#9664) cekkk válasza HwAdokVeszek (#9659) üzenetére


cekkk
veterán

Nekem jó az ha amikor találkozunk ide adod :)

(#9661) Tomi_Sci
Ismerősöm mostanában nem jön haza, főleg, hogy kezdődik lassan az Oktober fest így a munkahelyén szabadság stop van. De ha tudsz valakit aki Münchenből jön haza kocsival és egy kis pénzért elhozza akkor annak én csak örülök.

Pesten meg nálam személyesen utána átvehető lenne.

[ Szerkesztve ]

(#9665) hoffman_ válasza HwAdokVeszek (#9662) üzenetére


hoffman_
nagyúr

ez a rendszer ismeretlen számomra, így a hatékonysága nem különben. én amúgy se szeretem a gyorsszárat olyan gépen, amit városban használok, de ha már úgy alakult, akkor legalább egy külön lakattal oldanám meg az első kerék rögzítését is a vázhoz, abból nem is kell olyan durva, mint a bordo.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9666) cekkk válasza hoffman_ (#9665) üzenetére


cekkk
veterán

Mindig elnézem a szigeten amikor az emberek ilyen gyors záras biciklikkel mennek le futni és úgy hagyják ott, hogy az első kerék nincs lelakatolva. :U Bár lehet feltűnő lenne ha valaki csak úgy pár kerékkel a kezében sétálna ott a hídon :D

(#9667) csabi94


csabi94
őstag

Első kérdés: a képen látható sisakkal lehet még valamit kezdeni? Nagyon egyben van, 1 centit is csak szinte teljes erőmből tud mozogni, nagyon kemény anyagú Abus bukó. Érdemes ragasztani valamivel? (pillanatragasztó nem jött be).

A másik kérdés pedig az, hogy ez a sisak megbízhatónak tűnik-e? Amekkora esésnél védett az Abus, ezek után ha kell, inkább veszek egy 20 ezres sisakot, mert ez az Uvex sokkal könnyebb mint az Abusom. :) Szegény, milyen jó sisak volt, szerettem... ;]

u.i.: Bocsi a sok képért... :DDD

(#9668) anaqer válasza cekkk (#9666) üzenetére


anaqer
veterán

Annál még egy fokkal jobb, amikor csak a gyorszáras első kerék van lelakatolva... és a legtöbb utcai biciklitároló szerencsétlen kialakítása miatt még csak nem is ritka az ilyen.

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#9669) cekkk válasza anaqer (#9668) üzenetére


cekkk
veterán

Igazad van az is szép látvány :DDD

(#9670) D.Orion válasza csabi94 (#9667) üzenetére


D.Orion
veterán

Az egyetlen esélyed a speciálisan erre az anyagra szánt kétkomponensű ragasztó. Mással ne is próbálkozz, mert gyenge lesz. Az a baj, hogy kétlem, hogy erre az anyagra lenne fejlesztve kétkomponensű ragasztó, ha mégis, akkor biztos bekerül 10-15K-ba és az már majdnem egy új bukó ára.

cekkk: Ennyiért engem is érdekel, dobok egy pü-t, hogy ne felejts ki a listából, gyanítom, hogy sokan leszünk.

(#9671) hoffman_ válasza cekkk (#9666) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Bár lehet feltűnő lenne ha valaki csak úgy pár kerékkel a kezében sétálna ott a hídon

le se bagózná senki, elhiszed? nevetséges.

tanmese: pár hete elment a kiscsalád itthonról, két lakáskulcs bent, egy nálunk, öcsém zárt. felraktuk a vonatra, ment gólyatáborba, utána én voltam a vállammal kontrollon a kórházban. ahogy beléptünk a dokihoz, beugrott, hogy basszanova, kulcs öcsémnél, Balaton másik végén. szóval fel kellett töretni a lakást lakatossal, elég durca biztonsági zárral(fáj is érte a szívünk), dolgozott vele több, majd' egy órát. kalapált, feszegetett, fúrt. 4 emeletes társasházban vagyunk, a szomszédokkal köszönő-mosolygó viszonyban. senki ki nem nézett, hogy mi a sz*r ez. lazán be tudnának törni egy fúróval fényes nappal, le se sz*rja senki.

csabi94:

én ilyen sérülésnél nem kockáztatnék, kérdés nélkül új sisak. majd a nálam okosabbak megmondják esetleg, hogy érdemes-e ragasztással vacakolni, szerintem nem szabad.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9672) Doki-HUN1978 válasza csabi94 (#9667) üzenetére


Doki-HUN1978
senior tag

Ezzel a sisakkal az a probléma, hogy elnyelte már azt az energiát, amit el kellett, vagyis amire tervezték.
Ezt már csak a héj tartja egyben.

Az enyémmel ugyanez a helyzet, de most nincs kottám új bukóra. A semminél többet ér, de nem nyújt már közel sem kellő védelmet.

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#9673) ---Lasali--- válasza csabi94 (#9667) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Valami polisztirol ragasztóval lehet meg lehetne tákolni. De az ilyen sérült sisakot ki kell dobni, lehet hogy csak nagy erővel tudod mozgatni, de egy nagy bukásnál, aminél koponya törést védene ki, nem fogja már, mert kigyengült szerkezetileg.

(#9674) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Sziasztok jöttem tanácsot kérni. Kaptam egy defektet, a felni valószinűleg kivágta a szelepet, de én nem fogok gumisnál vele bajlódni megy a kukába. Na szóval ez egy CST 26x2,4/2,7 erősített DH belső. Ilyet szerettem volna, csak ahol lenne nincs raktáron. Viszont kisebb van 2,2/2,5. A külső 26x2,5-ös. Akkor belerakhatom a kisebb belsőt igaz?

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#9675) cekkk válasza hoffman_ (#9671) üzenetére


cekkk
veterán

El, sajnos. :O

(#9676) lefkosia


lefkosia
őstag

Nem tudom, hogy volt e már.

Gulyás Istvánnak nagyon elege van a biciklistákból

The Truth Is Out There

(#9677) Mr.Csizmás válasza csabi94 (#9667) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

bukosisakot sose javits, ki tudja a kovetkezo koccnal pont ott fog elengedni. :U

inkabb torj ossze egy olcsobbat, de ujat. mi van ha pl. a ragasztas merevebb, mint az anyaga? szepen tartja a formajat utkozesnel, mig korulotte szethasad. ne ezen sporolj. :R

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#9678) HollyBoni válasza Cyberpunk (#9674) üzenetére


HollyBoni
veterán

Mivel az van írva 2.5-ös gumiig jó, ezért igen.

(#9679) fpeter07 válasza tatabánya (#9648) üzenetére


fpeter07
veterán

Nem hülyeség, ugyanis a jó illeszkedéshez szükséges némi türelemjáték is, meg varrni-tudás.

(#9680) csabi94 válasza ---Lasali--- (#9673) üzenetére


csabi94
őstag

És mi a véleményetek az Uvex-ről?? Ez egy megbízható márka nem??

(#9681) -=RelakS=- válasza csabi94 (#9680) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Uvexes védő cuccokat használunk melóban, ha ez érdekel valakit : }

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#9682) ---Lasali--- válasza csabi94 (#9680) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Persze, jók az uvexek.

(#9683) Vasinger! válasza csabi94 (#9680) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Uvex sisakom van, meg vagyok vele elégedve. Nem utolsó sorban neve is van sisakok körében...

[ Szerkesztve ]

(#9684) dqdb válasza csabi94 (#9680) üzenetére


dqdb
nagyúr

Uvex, Cratoni, Rudy Project, Giro, Lazer, Casco mind-mind ajánlott márkák (és még egy tucatnyi, ami hirtelen nem ugrott be).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#9685) albert8


albert8
addikt

Ha már mostanában a sisak a téma, szerintetek ez milyen? :D

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#9686) csabi94


csabi94
őstag

Köszi! Azt tudom, hogy jók az Uvexek, csak ez valahogy olyan könnyű, hogy az Abust hatékonyabbnak gondolnám. :B

(#9687) D.Orion válasza albert8 (#9685) üzenetére


D.Orion
veterán

O'Neil és Stargate festéssel jobban tetszene. :DDD Egyébként szép bukó.

(#9688) fpeter07 válasza csabi94 (#9686) üzenetére


fpeter07
veterán

A karbon anyag is könnyebb, mint az acél. Gondolom nem acél vázat "hajtasz".

(#9689) hoffman_ válasza csabi94 (#9686) üzenetére


hoffman_
nagyúr

én holnap megyek ide, pont sisak ügyben én is, nem tudom mit preferálsz, körbenézhetek a te szemeddel is, de legalábbis elmondhatom, hogy volt-e valami érdemes. a mavic és rudy project sisakok elég fehérhollók itthon, ahogy néztem, itt meg van egy csomó. meg hátha akad ugye készletürítés.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9690) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Tényleg igaz hogy a levegős telók nehezebben indulnak meg mint a rugósok?

(#9691) D.Orion válasza HollyBoni (#9690) üzenetére


D.Orion
veterán

Igen.

Ez a válasz, csak úgy röviden.

(#9692) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Ha már itt tartunk: Igazából a levegős telók mindenben rosszabbak mint a rugós társaik, egyedül a súly az előnyük?

(#9693) Doki-HUN1978 válasza Vasinger! (#9692) üzenetére


Doki-HUN1978
senior tag

Miért lennének rosszabbak?

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#9694) HollyBoni válasza Vasinger! (#9692) üzenetére


HollyBoni
veterán

Annyira biztos nem rosszak, az idei Boxxer World Cup-ban rugóról levegőre váltottak.

D.Orion: :R

[ Szerkesztve ]

(#9695) Packersbay válasza concret_hp (#9658) üzenetére


Packersbay
tag

Szerintem nem szívlapát,hanem pár biciklis kerék. :DDD bár már egy jó ideje leszoktam a M1,rtl satöbbi adókról ez megerősített benne,hogy még jobban kerüljem el. Ez nem tájékoztatás,hogy a saját élményeit meséli és úgymond leszarja a meghívottat,bár vszinű hogy nem az eszéért alkalmazzák itt ;]

Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!

(#9696) ---Lasali--- válasza Vasinger! (#9692) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Meg hogy gyakorlatilag bármilyen súlyhoz tökéletesen be lehet lőni őket, míg a rugósakat csak rugó cserével, és az előfeszítés állítóval lehet finom hangolni, és a legtöbbnek szabályozható a mozgása lineáris vagy progresszív irányba némi módosítással, míg ezt a rugóssal nem tudod megtenni, csak ha ráfújhatót veszel, vagy ha van benne elasztomer is. Súly pedig elég nagy előny, mert egy rugó plusz 100-200 gramm.

(#9697) planbmokus


planbmokus
senior tag

A mai nap szerzeménye:
Eredeti, 2000-es Nike Official Tour de France Jersey!
Ezenkívül találtam egy Nalini rövidnadrágot és egy ismeretlen márkájú, de nagyon jó, CoolMax betéttel rendelkező alsót. Cakk-Umpakk 2500 Ft volt... :D

"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)

(#9698) Packersbay válasza planbmokus (#9697) üzenetére


Packersbay
tag

Bár sejtjük,hogy honnan sikerült beszerezni,de azért reméljük mégis elárulod :DDD

Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!

(#9699) Doki-HUN1978 válasza planbmokus (#9697) üzenetére


Doki-HUN1978
senior tag

Turkálóban tettél szert erre a gyöngyszemre?

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#9700) Cathfaern válasza cekkk (#9657) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Engem is érdekelne :) Ment privát

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.