Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#271951) dom1n0 válasza Oktaan (#271950) üzenetére


dom1n0
senior tag

Akkor fordítva, az első TA nem QR. :D Az adaptert nem tudom, ha van és müxik akkor ok.

(#271952) dom1n0 válasza lsebestyen (#271949) üzenetére


dom1n0
senior tag

Pont ezt nézegettem most én is, de 4k már sajnos felül van a büdzsén, plusz még nem tudom ezek a kerekeket mennyire kell/ajánlott cserélni egy karbonra...

(#271953) Oktaan válasza dom1n0 (#271951) üzenetére


Oktaan
csendes tag

Csak kvázi van adapter, mert 7 hét a szállítás, és máshol sem találtam még készleten:
[link]

[ Szerkesztve ]

...

(#271954) lsebestyen válasza dom1n0 (#271952) üzenetére


lsebestyen
addikt

Nekem a Rose-on ugyanez a kerékszett van - THIRTY DISC LIGHT - szerintem fullos ár/érték arányban.

[ Szerkesztve ]

(#271955) 6030D válasza dom1n0 (#271944) üzenetére


6030D
Ármester

@Már összesen 2x1 óra Z1/hét? Ne kamuzz xD
Ez gondolom én. :) Párszor már leírtam, Hétfő+péntek 2x1 ó Z1, kedd+csütörtök erőfejlesztés (emelkedőn fel le 5-8x4-8 percek, szerda állóképesség fejlesztés (Z2-Z3, időszakfüggő, benne sprintekkel), szombat 3 ó, vasárnap 4 ó, időszak függő, hogy mi. Alapozásnál Z2, szezonban ezmegaz. Edzés után nyújtás, hengerezés (ezekből sokkal többet kellett volna, mint amit csináltam, én bűnöm...). Ezen kívül hol pihenjek még? :) A lényeg, hogy ha heti 5 napot nyomtam volna a fosnyélt, akkor nyilván nem működött volna a 2 nap regeneráció.

ZavaBalazs: én sem a szállástól tartok, bár ha egyszerre megyünk... :)) Én legutoljára olyan 20 éve úsztam (rendesen...), és nincs birkózó triatlonos ruhám, tehát azért kell egy picit öltözni. Mondjuk én simán felrántom az úszógatyára (az se volt rajtam 20 éve, csak short) a futógatyát meg a bringást is, szóval lóbálni nem fogom a depóban. Max ha azzal megzavarhatom a riválist. ;]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#271956) dom1n0 válasza 6030D (#271955) üzenetére


dom1n0
senior tag

Kösz, így már értem, nem olvastam korábban, amúgyse tartom fejben ki hogy edz, még a sajátomat is nehezen jegyzem meg :)
Ez így azért már szép csomag, így már érthető a regeneráció.
Nálam amikor erősebb nap van, vagy esetleg besikerül egy bicó+futás egy napra, ott a Garmin HRV számaiból szépen látszik a fáradtság, leesik 70-ről 55-re pl.
Szerintem ezt fogom leginkább nézegetni a jövőben, és kipróbálom az amit fent leírtam könyű-nehéz váltogatást. :)

(#271957) 6030D válasza dom1n0 (#271956) üzenetére


6030D
Ármester

A párszor leírtam-ot úgy értettem, hogy valaki már biztos unja :R

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#271958) Csokicsibesz válasza dom1n0 (#271956) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Ha a magdnak írod az edzéseket, akkor célszerű a legnehezebb edzést midnig pihehőnap utánra rakni, lehetőleg a hét elejére.

Például:
H: pihenőnap, K: erősebb intervall, Sz: Alap, Cs: intervall, P: Alap, hétvégén nagy menések.
Általában heti 2 intervallumot szoktak javasolni.

(#271959) ZavaBalazs válasza 6030D (#271955) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

[link] - tavaly év elején le volt 50%-olva, figyelni kell, lesz-e megint ilyen akció. ezen ráadásul még zseb is van hátul, az enyémre még nem jutott belőle :(
ha már hozzám lövöd be az úszást, pont depóztam, amikor az első női versenyző kijött a vízből (30 perccel későbbi rajt). esetleg őket megzavarhatod, a többiek addigra már bicikliznek. :DDD
a szállást Mátééknál előlegeztem meg neked, úgy azért csak elférünk :P

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#271960) Hasaggymeg válasza lsebestyen (#271940) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Lehet jó ár meg felszereltség, de ez a szín azért kissé tú maccs :F ...bétvines nekem. :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#271961) lsebestyen válasza Hasaggymeg (#271960) üzenetére


lsebestyen
addikt

Szerintem nagyon bomba. :)) De van fegyverszürke is.

[ Szerkesztve ]

(#271962) xavix13


xavix13
senior tag

Sziasztok,

Csendben követem a topikot egy pár napja, próbáltam magam kikúpálni, rengeteget visszaolvasva itt, neten videókat nézve.
Alapvetően bringavásárláson töröm a fejem, mindennapi városi/elővárosi/falvak közötti felhasználásra esetleges nagyon alap tereppel kiegészítve ha majd eljutok oda egyszer, itt az Alföld közepére. Alapvetően tehát ahogy néztem trekking jellegű lenne a felhasználás módja, ha jól sikerült megértenem a kategóriákat, így alapvetően erre is keresnék biciklit, nem a sebesség hanem inkább a kényelem lenne a fontos. Kalobikeos akciókról lemaradtam ott néztem ilyen "alap" KTM, Kellys trekkingeket de annyira egyik sem tűnt musthavenek, viszont az áruk jó volt 50%al ilyen 200k alatt. Mindegy, ugrás...
Láttam visszaolvasva is hogy többetek használ canyonokat, jól is néznek ki, meg ár érték arányban is jónak tűnnek.
Kiszemeltem magamnak egy Pathlite 4-est ami talán pont ilyen felhasználásra jó is lenne, illetve bele is került akcióba 570 euróért elhozható.
Elvileg deore szettel van felszerelve ami magasabb kategóriájú mint az eddig nézegetett, tourney/alivio/acerás kecók. Gondolom az 1*10 sebesség az én szintemen elég is lenne, nem érezném a hiányát egy komolyabb 1*11 vagy 1*12-es szettnek főleg itt síkon, városba. Jókat írtatok a korábbi hszekben az elöl egyvaltos rendszerekről a régi típusú 2 vagy 3 tányéros rendszerekkel szemben, viszont többnyire nagyobb fogszamu első tányérral, ezen pedig csak 30 fog van, mekkora hátrány ez, később cserélhető-e gazdaságosan? A másik hogy láttam hogy eléggé le vannak ezek az suntour coil telók húzva, viszont gondolom a semminél azért jobbak, másrészt amennyivel olcsóbb ez a bringa most mint pl. Egy Pathlite 6-7 vagy egy riverside 920 abból jóval komolyabb telót is tudok majd rá a jövőben venni mint azok szintén "alap" levegős teloja.
Szóval egy Pathlite 4-re gondoltam így első körben egy két kiegészítővel, kitamaszto, lakat, etc. alap felhasználásra ha jól gondolom megfelelhet ez nekem.
Másik opció kolléga roadlite 6-osan felbuzdulva egy roadlite 4 lett volna mint opció, a gyenge teló helyetti karbon villa okán, de netes kalkulátorok szerint az egy sokkal sokkal sportosabb vázgeo mint a Pathlite, amit én nem hiszem hogy keresek.
Másrészt írta itt valaki hogy a karbon villa mégsem csillapit annyit mint várta rázós úton, csalódott ebből a szempontból, szóval hozzám a Pathlite talán jobban illene.
Illetve még annyi hogy mivel az utóbbi években jelentősen elmaradt az életemből az aktív mozgás/sport ezért van egy jelentősebb túlsúly is a képletbe, nem találtam terhelhetőséget a gyártó weboldalán ezekre a bringákra, 113 kgal még elbírnak?
Vagy ilyen karakterisztikahoz inkább nézzek egy Grand canyon/stoic montit?
Illetve ami még nem világos hogy 176/80cmel S vagy M a méretem ebből a Pathlitebol mert tizedeket mozgatva a gyári kalkulátort egyszer ezt másszor azt dobja. Azt tudom hogy régen utáltam hogy minden kerékpár ami volt a családban, szerintem kicsi volt vagy csak szarul lehetett beállítani de sose volt kényelmes nekem. Ezért hajlanék a nagyobb felé viszont itt azt olvastam hogy a kisebbet kell venni méret határon, ráadásul az M átlépője is 81.2 cm, bár gondolom ez pont a váz közepén, hátrébb kisebb. Kicsit tanácstalan vagyok ez ügyben...

Köszönöm ha valaki végig olvassa, és segít a felmerülő és felmerült kérdésekben. :R

One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.

(#271963) csurenzoo válasza xavix13 (#271962) üzenetére


csurenzoo
aktív tag

Canyon azt írja, hogy max 120 kg szóval belefér.
Szerintem jó választás ez a fajta bringa. Faterom is hasonlót vett csak Meridát és elvan vele. 20-40 km-es távokra tök jó és még haladni is tud.

Rosebikeon van kicsit olcsóbban is hasonló bringa.

(#271964) semmiho válasza balintbaba (#271901) üzenetére


semmiho
tag

Elite Kura görgővel, azaz 3. eszközön is mértem. Sajnos töröltem az adatokat, de ~2 Watt eltérés volt a P2M-hoz képest. :)
Nekem a bal lábam gyengébb, mint a jobb, alapvetően ez okozza az eltérést. Hozzá kell tennem, nálam ez csak az I-es típusú és IIA , részlegesen a IIB/IIx izomrostokra igaz, Z5/Z6 határán már egyformán erős a két lábam, fölötte pedig erősebb a bal. (Csak mint érdekesség írom - sok mérést végeztem erre vonatkozóan, mert ~4 éve érdekelt ez a téma.)

[ Szerkesztve ]

(#271965) chubby2o6 válasza xavix13 (#271962) üzenetére


chubby2o6
senior tag

A helyedben a Rose-t venném. Nemcsak olcsóbb, de jobb a teló, 32T lánckerék, szerintem síkon jobb, mint a 30T. Nem nagyon látszik, de ahogy néztem, a Canyonra nem is nagyon lehet nagyobb lánctányért tenni, a képen úgy látszik, mintha a láncvillától nem férne el :F . Szóval innen egy szavazat a Rose-ra.

(#271966) semmiho válasza Csokicsibesz (#271891) üzenetére


semmiho
tag

A nyers adatokat igyekeztem megosztani, mint érdekesség. Szerintem egy szakújságíró vagy szakkomentátor örülne annak, ami linkeket megosztottam - és van még bőven, más versenyzőktől is. ;) 3-4 évvel ezelőttig gyűjtöttem az FTP teszteket, igaz, többnyire csak azon versenyző adatai vannak meg, akiket akkoriban Straván követtem. Sajnos jópár linket töröltem is már.

Azt inkább nem kommentálnám, egyeseknek milyen vad elképzelései vannak az edzéselméletről és arról, hogy mi hogyan működik, milyen ok-okozati öszefüggések vannak, hogyan működik a szuperkompenzáció stb. Én egy kókler vagyok (azaz a legrosszabb: aki azt "hiszi", ért valamihez, pedig nem! :D) - így nem szólok inkább semmit és nem mennék a részletekbe.

Mindenesetre minden felnőtt embernek szíve joga, hogy szívatja magát szét.
Jó ideje olyan érzésem van, sajnos a bicajos média is belekergeti az embereket a hülyeségbe. Plusz vannak előfizetős portálok (nem nevezném meg), akik olyan FTP booster és tsai edzéstervet adnak, hogy egy profi bringásnak nem írnék olyan edzéstervet, nem hogy amatőrnek! És ezért még pénzt is kérnek. Hja, és ezt tolják amatőr bringások (tíz)ezrei szerte a világban, lépcsős teljesítménydiagnosztikai és egyéb komplex vizsgálat nélkül.

De ez csak egy vélemény...

Írtam már talán: ha valaki komolyabban venné valaki az edzést, keressen meg egy (el)ismert edzőt - sok szakképzett és jó edző van Mo.-on is! ;)

(#271967) balintbaba válasza semmiho (#271964) üzenetére


balintbaba
tag

Köszi, sejtettem, hogy ott volt még a görgő is. Az a 2 watt simán hibahatáron belül van, főleg úgy, hogy más pontokon méri a két eszköz a teljesítményt.

Ezt te biztos tudod, de a többieknek érdekes lehet - wattmérős tengelyek mérik a legmagasabb értékeket, ezután jön sorban a hajtókaros, lánctányéros majd a görgős mérés. Nagyobb különbség inkább a görgő és a többi teljesítménymérő között van, nagyjából 2-5% lehet a hajtáson a veszteség.

(#271968) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Puck Moonen kávét főz és bringát épít :))

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#271969) beholder00 válasza jjeahh (#271874) üzenetére


beholder00
tag

Köszi szépen, neked is #271870rétisün
Egyébként mérethiányos akcióban volt elérhető ezen az áron a Northwave (Bestsecret az oldal amúgy)

(#271970) mauimagic


mauimagic
aktív tag

futóbolondoktól kérdezem: a Garmin csak akkor mér futásra VO2 maxot, ha csöcskaspánton mérem a pulzus? Instinct a vekker

(#271971) 6030D válasza jjeahh (#271968) üzenetére


6030D
Ármester

Majd törölgeti a Piná'ját :DDD

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#271972) jjeahh válasza 6030D (#271971) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A gumikat azért felrakták neki, nehogy letörjön a körme, de barbie baba influencer létére meglepően ügyes, látszik, hogy nem először csinálja.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#271973) Hasaggymeg válasza jjeahh (#271972) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Vajon tényleg, vagy csak annyira amennyire jó harcos a filmekben pl. Scarlett Johansson Natasha Romanoffként vagy Gal Gadot Wonder Womanként? :F ...egy jó rendező mindent elhitet veled egy filmben.🤔

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#271974) jjeahh válasza Hasaggymeg (#271973) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A kávékhoz látszólag ért, azután a bringaszerelés már gyerekjáték :DDD . A viccet félretéve nekem rutinosnak tűnik, néha arany ami fénylik :DDD . Ez azért nem egy Marvel film.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#271975) dellfanboy válasza Hasaggymeg (#271973) üzenetére


dellfanboy
őstag

inkabb a cgi, vagas,ps,vfx meg a kaszkador-dublor. lasd a lapossegu marvelt... [link]

[ Szerkesztve ]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#271976) Hasaggymeg válasza dellfanboy (#271975) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Azért mondom, ha 8x újravehetsz minden jelenetet egy profi szerelő utasítására, ügyes kameraállásokból és esetleg van kis ügyességed is, profi szerelőnek nézheztsz ki...aztán odatenném cseréljen egy középcsapágyat egy véletlenszerű bringán és nem tudná enni, vagy inni kell azt.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#271977) Wombath válasza mauimagic (#271970) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

Nem, de asszem legalább 10 percet kell futnod, hogy mondjon valamit. És ha nincs pánt, hanem a csuklódon méri, akkor az is lehet gond, hogy esetleg nem érzékel jól, és nem elég neki a 10 perc.

(#271978) arcitec válasza jjeahh (#271974) üzenetére


arcitec
addikt

Jaja, azért ez nem kicsit bódítás. Mert szerinted hányadszorra csinálta begyakorlottan, mire ezt felvették? :D
Ráadásul pillanatok, csak épp odafogta, míg mondták, hogy action. ;]

[ Szerkesztve ]

(#271979) 6030D válasza Hasaggymeg (#271976) üzenetére


6030D
Ármester

Őőő... az ugye megvan, hogy a Mekeszkil, meg a Vibmer se elsőre csinál mindent, meg a kenblokk se fordult mindig be centire a faltól. :U Nyilván egy tök jó marketing videó, de nem tudom miért akarjátok túlmagyarázni. :N Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy többször szerelt defektet, mint a fórum fele. :))

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#271980) mauimagic válasza Wombath (#271977) üzenetére


mauimagic
aktív tag

fél óra volt csak, mert idén nem futottam még, de lehet az Instinct (1) nem tudja akkor. Legközelebb kipróbálom párttal.

(#271981) Hasaggymeg válasza 6030D (#271979) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Neked is bejön a csaj, mi?! ;]...mondjuk érhető. :D
[link]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#271982) Napfénysüti válasza Hasaggymeg (#271981) üzenetére

Követem instán csak ő is nagyon elment influencer irányba. :(

Més que un club!

(#271983) Hasaggymeg válasza Napfénysüti (#271982) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nem ismerem, de kinézetre nem egy szerelő alkat, az biztos. :D

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#271984) 6030D válasza Napfénysüti (#271982) üzenetére


6030D
Ármester

Nem instázok, meg nem is nézek lányokat neten :P , de nekem ő a kb 7-8 évvel ezelőtti, versenyen lehúzom a zippzárt, de nem csak a pánt van alatta képről ugrik be. ;) Biztos jobb influenzásnak lenni, mint a topban tekerni? :F
Nagyon off, de pár éve megvan valakinek Kanti Dorottya? Anno bringa, most profi fotózás... Pénz, pénz, pénz...

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#271985) dom1n0 válasza Csokicsibesz (#271891) üzenetére


dom1n0
senior tag

Sok edzésnél azért ezeket úgy írják ki, hogy konkrét igényre írják, pl. ironman felkészülés, triatlon, időfutam stb.
És azért más edzésmunka kell egy 20km-es időfutamhoz, vagy 20-as triatlonhoz pl, mint egy 100-150km-es egész napos versenyhez, vagy tekeréshez.
Én sem tekerek most offszezonban órákat z2-ben, mert egyszerűen egyrészt ku.va kényelmetlen a görgőn 3-5 órát menni, másrészt idő sem jut rá. :)
Ezzel csak arra akartam célozni, hogy az éremnek két oldala van, néha ami neked hülyeségnek tűnik, másnak az a fasza recept. :)

(#271986) 6030D válasza dom1n0 (#271985) üzenetére


6030D
Ármester

Konkrét igény a lényeg, de Csokicsibesz is ezt írja, csak abban a hsz-ben szarkazmussal. Ezért mondja mindenki, hogy kell egy cél. Arra lehet építeni. Ez lehet 5K futás, sprint tri, középtáv mtb maraton, ironman, időfutam... mellé kell egy reális idő, onnantól az edzés csak idő és intenzitás (pulzus vagy watt).
Nem tekersz órákat, mert... Attól még az elmélet, meg ami működik nem változik. Nincs ezzel gond, nem tud mindenki úgy edzeni, ahogy kellene. De az a lényeg, hogy fel tudod-e használni azt az infót, amit az mond, akinek működik. Nem azt kell nézni, hogy ha valakinek valami működik, abból én mit nem tudok megcsinálni, hanem hogyan tudom átalakítani olyanra, hogy egy része nekem is menjen. Ez mindenhol így van, edzésnél, diétánál is. De tanúsítom, ha nincs meg a cél, úgy nehéz, sőt (utólag) felesleges. Csak akkor nem kell magyarázkodni. :R

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#271987) jjeahh válasza 6030D (#271979) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én már úgy linkelek mindent, hogy tudom le lesz hurrogva, muszáj kákán a csomót keresni, de már megszoktam, nem bosszant, mindíg fel vagyok készülve rá lelkileg :DDD . Annyira tökéleteset nem lehet mutatni, hogy ne kapjon kritikát, pedig mi áll közelebb a tökéleteshez, mint egy profi bringás csajszi, aki bringát épít és jó kávét főz? :P Mondjuk nekem annyira nem az esetem a csaj, de azzal sincs bajom, hogy influencerkedik, mert szvsz annyira még nem tolja túl.

#271983 Hasaggymeg: szereléshez milyen alkat kell? Ha férfi lenne, ez eszedbe sem jutna, mindegy, hogy sovány, kopasz, sörhasas, szakállas, mind szerelő alkat nem? Nőknél miért van másképp ez? A topikos bringások közül hányan bringás alkatok? ;]
Nem azt mondom, hogy tutira nincs megrendezve a videó, csak nem igazán értem miért vagy annyira biztos benne, hogy kamu és ha mégis kamu, mi a probléma vele? :D A filmek is mind kamuk ennyi erővel.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#271988) HEAHEA válasza jjeahh (#271987) üzenetére


HEAHEA
tag

Szerintem is kamu A macska irányít mindenkit gondolatban . :DDD

(#271989) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv!
A konzolos féknél a fékgumi/fékpofa nem egyenletesen kopik, hiszen szöget zár be a felnihez képest. Az a vége, ami a menetirány felé van jobban kopik, mint a másik vége. Szabad olyat csinálni, hogy néha megcserélni őket? A bal oldalit átenni a jobb oldalra a jobb oldalit a bal oldalra.
Az enyémen a gumi fékpofa szára, úgy látom, a gumi közepén csatlakozik, szimmetrikus. Akkor elvileg nincs jobb oldali és bal oldali fékpofa.
Elnézést, ha már volt a kérdés! Korán van.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#271990) jjeahh válasza HEAHEA (#271988) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ez az egy biztos :DD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#271991) dom1n0 válasza 6030D (#271986) üzenetére


dom1n0
senior tag

Nekem megvan a célom, az más kérdés hogy elôre nem tudom megbecsülni, hogy milyen tempót fogok tudni úszni 10 hónap múlva :)
A biciklinél ekkora távon a 30-31 átlag menni fog szerintem, futásból a 30 perc alatti 5km is reális szerintem.
Egy gyengébb úszással ki is jön az 1:45 idő.
Ezek a magam felé lefektetett dolgok, ha ennél jobb lesz a forma, nagy lesz az öröm, ezek azért szerintem nem rossz idők amúgy.
Amit írtam arra gondoltam, hogy egy 1.5 órás triatlon gersenyre szerintem 4 órákat görgözni kevésbé effektiv mint ha abból kijön 4x1 vagy 2x2 óra :)
Ez amit én gondolok, és tartok a saját felkészülésemben jó iránynak, majd eldől mennyire találtam ki jól :)
Nyilván ez egy olyan versenyág, ami 1.5 ora porges van, nem 5 ora tekeres egyhuzamban, mas felkeszulest is igenyel :)
A wattok meg onnan jǒttek, hogy mennyi a pro Vs amatőr szint, és azért ha valaki elmegy amatőr versenyre a 200wattal, ott nagy eséllyel alaposan ottfogják hagyni, pelotonba nek sokat lesz legalábbis szerintem;)

(#271992) 6030D válasza dom1n0 (#271991) üzenetére


6030D
Ármester

Pontosan, ezek alapján kell edzeni, nem más edzésterve alapján. Az csak iránymutató. Bár a tiéd sprinttáv, így valószínűleg nem jó rá az én sémám, de ha magamnak írnám, én úsznék 25-30 percet, bringáznék 40-60 percet, és futnék 30-45 percet. Benne feladatokkal, heti kettő erősítő edzéssel (sprintek, fartlek, mászások... úszáshoz lövésem sincs). Meg hétvégente biztos összefűznék 2 sportot, főleg vasárnapra, szombati edzés után. Kell az ismétlődő terhelés is. Meg néha egy 2 órás tekerést, hogy lássa a szervezet, mi vár rá. Hajrá!

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#271993) Mezga Aladár válasza 6030D (#271984) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

nem is nézek lányokat neten :P

:))

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#271994) mauimagic válasza Mezga Aladár (#271993) üzenetére


mauimagic
aktív tag

eddig arról sem tudtam, hogy van más is a neten :D

(#271995) mauimagic


mauimagic
aktív tag

Ali fanok! Jó téli kesztyűre (0-5 fokig kb) és műpehely mellényre (vékony, mezzsebbe gyűrhető, nem a HH michelinbaba nermellény szint) van esetleg link?

(#271996) dom1n0 válasza 6030D (#271992) üzenetére


dom1n0
senior tag

Köszi, az erősítő edzéseket én is próbálom bepréselni még a szabadnapokra módjával, főleg a core izomzatom tunyult el a nyári pihengetésbe a felgyógyulás közben :(
Egyébként úgymond ez az egy nyomorom, hogy a terhelést nem tudom optimális szinten tartani, vagy kevéske, vagy túledzés érzete van a dolgoknak, ezt most annak tudom be, hogy bicón is teljesítménynövelés fázis van, meg futás közben is (és még becsatlakozik hamarosan az úszás is módjával..), de remélem a kimértebb könnyű-nehéz napok és kötelező pihenők kicsit korriálják, meg közben azért adaptálódok is... :) :R

(#271997) 6030D válasza dom1n0 (#271996) üzenetére


6030D
Ármester

Télen nem kell erősíteni bringán, meg futásban. Döcögj alapozón, erősítő napokon meg core izom. Áprilistól meg mehet az erősítés, nem leszel elkésve. Erőt gyorsabban össze lehet szedni, mint az alapot.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#271998) jjeahh válasza mauimagic (#271995) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A bevált kesztyűmet sajnos már nem árulják, de mellényből ezt ajánlom, ugyanilyenem van csak a dzseki verzió. Viszonylag testhezálló, nem lobog a szélben, hátul van egy van egy nyílás, hogy hozzáférhetsz a mezzsebekhez, a háta, oldala és az izzadós helyeken hálós légáteresztő, szal ezek olyan ritkaságszámba menő széldzsekik/mellények, amikbe magas pulzuson sem rohadsz bele.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#271999) ZolkoW válasza jjeahh (#271987) üzenetére


ZolkoW
őstag

nekem csak a fehér felső+ smuck az irreális (+ körmök) szereléshez, de a többiek nyugodtan linkeljenek jobbat, ha tudnak ;) :R

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#272000) Hasaggymeg válasza 6030D (#271984) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

megvan valakinek Kanti Dorottya
Nekem még nem volt meg. ;]

#271987jjeahh...ne vedd szívedre ha kivesézzük ezeket a videókat hisz te is eleget szerelsz ahhoz, hogy tudd ezeknek kábé semmi közük a valós szereléshez, ahol nemcsak, hogy nem minden jön elsőre össze hanem a végén esetleg piszkos is lesz a kezed tőle. A közösségi média új műfajokat (és álltafajokat :DDD ) hozott létre ahol mindig azt mutatják amit látni szeretnél, ennyi az egész. Van az a másik csaj meg fickó (most nem tudom hol keressem) azokon pl. látszik milyen is valójában egy szerelés melyet nem Scorsese rendezett, ő videóik kissé közelebb állnak a valósághoz ezeknél a drímbíld reklámvideóknál. Ugyanakkor persze ízlések és pofonok, és tulajdonképp nézni sem muszáj, de engem tényleg fárasztanak ezek a kamuvideók, gondolom más generáció vagyok így nem ilyeneken szocializálódtam. :F
Amúgy meg hogy vagy, mikor nyergelsz fel végre?

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.