Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#260650) .LnB


.LnB
titán

Igazán "szuper" időjárás volt hétvégén.. Pénteken tudtam egyet menni, és ennyi. Úgyhogy néztem inkább a VB-t. Bár volt versenyszám, amit az eső ott is elmosott. Más versenyszámokat meg megtréfált kicsit.

A fő attrakció a férfi elit mezőnyverseny (271.1km) volt tegnap. Nagyon durva mezőnnyel. Meglepetés nem is lett, csak egy igazán durva dobogó. Mathieu van der Poel, Wout Van Aert, Tadej Pogacar. Még mindig mosolygok, hogy micsoda dobogó jött össze. De hát ismerjük őket, annyira nem meglepetés. Még Mads Pedersen-t érdemes megemlíteni, aki nagyon szépet ment végig. És a Dán válogatott igazán odatette magát.
Agymenés volt a pálya. Glasgow belvárosában köröztek a végén, 14km-en volt valami 45-48 kanyar?! Teljesen méltatlan, elmebeteg pálya egy VB-re. Már a juniorok versenyét is néztem szombaton, ott is látszott, hogy para ez a kör.
De már a körpálya előtt is volt baj. Tüntetők odabetonozták magukat az útra, ezért ~45 percre neutralizálták a versenyt. A mezőny csak állt, és várt amíg a rendőrség intézkedett. :U Aztán a végén meg a glasgow-i körözés alatt leszakadt az ég is. A kanyargós, csúszós pályán volt is baj. Nem estek sokan, de a lekörözések, leszakadások miatt a 195 indulóból, mindössze 51 versenyző fejezte be. :U Dina Marci is feladta. Egyszerűen ha megszakadt a sor, akkor nem lehetett visszaérni a mezőnyre a sok kanyar, szűk utak miatt. Szinte végig egy sorban haladt a mezőny a városban.

A végére Bettiol tudott elszakadni a kis fős mezőnytől. Elsőre nem vették őt komolyan. És a van der Poel, Van Aert, Pogi, Pedersen négyes üldözte. Amikor pedig utolérték, pont egy rövid de 14-15%-os emelkedőn, Matyi robbantott egy olyat, hogy senki sem bírta követni. Ott el is dőlt a verseny. Volt egy para jelenet, a magyar kommentár Rév Dani pont azt ecseteltem hogy Mathieu a cyclocross miatt, milyen jól kezeli a bringát, és ő nem szokott elesni. És ahogy ezt mondta, közben már csúszott is ki a kereke. Nem hittem el! :D Itt az esetről a videó: [link] Szerencsére visszaült és nyert. És szerintem méltó helyen lesz az a trikó a következő évben.

Tegnap volt még egy marha jó verseny. Pályán a 4000m-es üldözéses verseny döntője. Erről nem mondok semmit, nézzétek meg: [link] ;)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.