Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#119887) hegyimorc válasza jjeahh (#119882) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"Szóval ha a Garmin felületét (?) használom, az semmiben sem visszalépés?"

Na, ez úgy van, hogy az OSM egy nagy adatbázis, amiből lehet térképet gyártani. Azt, hogy ki milyen térképet készít ebből, az dönti el aki a kimenetet generálja, ezért előfordulhat, hogy az egyik térképen rajta van valami ami a másikon nincs, de ha pl mindkét térképen szerepelnek az ösvények akkor mindkettőn ugyanazok az ösvények lesznek rajta, olyan nem lesz, hogy az egyiken rajta van valami, a másikon nincs. De olyan lehet, hogy az egyik kimenet készítője mondjuk a forrásokat nem akarja rátenni, a másik meg ráteszi a hegycsúcsokat is a magasságukkal együtt.

Nagyobb különbség lehet abban ahogyan kinéz a kimenet. A openmaps hiking vagy a tuhu pl a turistautakat a színükkel kiemeli, a piros jelzés piros vonal, a kék jelzés, kék, a garminon ilyen nincs. Az is lehet, hogy nem a vonal színe jelzi, hanem olyan "táblák" mint amiket a fákra festenek. Ez ízlés kérdése, azt választod ami jobban tetszik. (De még az openmapst is generál többfélét, egész másképp néz ki a "hiking" mint a "bike" térkép)

A garmin hátránya, hogy ritkán frissül. Évente pár alkalommal, míg az openmaps hetente.

Próbáld ki, nézd meg melyik tetszik.

[ Szerkesztve ]

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.