Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Xbox One (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

XBOX ONE TOPIK

Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18001) XFishboneHUN


XFishboneHUN
senior tag

Délután valaki Destiny? Végre kedd óta eltudnék vele kezdeni játszani! :D :U

Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN

(#18002) tunkiih válasza Tomics (#17987) üzenetére


tunkiih
őstag

Egyértelműen ajánlom énis a One-t, főleg ha az előző generációban is a 360-at részesítetted előnyben. Jobban nem mennék bele, tökéletesen alátámasztották az előttem szólók, hogy nyugodtan vállald be, teljesen patent a konzol. :C

Engem is elragadt kicsit ez az erősebb hardver marketing téma, de mire a vásárláshoz érkeztem alaposan átrágtam az egészet, a játékkinálatot.. az azonos játékokat és ugy érzem jol döntöttem. Szerintem maradt minden ugy igazából, legalább is az én baráti körömbe mindenki maradt a helyén next-genen (ps3->ps4, x360-> xone), aki pedig 360ról ment ps4-re az jön vissza one-ra mert összeségében jobb nekik itt hiába a hardver...

[ Szerkesztve ]

(#18003) adrian94


adrian94
őstag

Ha a gép kivan kapcsolva de fehéren világít a táp akkor tölti amit elkezdtem letölteni játékokat ugye ? így kevesebbet eszik a gép mint ha menne ?

Másnak is rossz az xbox.com ? bejelentkezek és rámegyek arra, hogy fiókom és kiírja, hogy ajjaj ennek nem szabadott volna megtörténnie..

[ Szerkesztve ]

(#18004) MunezXBK válasza XFishboneHUN (#18001) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Invite-et küldj és megyek.

(#18005) B3ny00 válasza Krisz0630 (#17995) üzenetére


B3ny00
aktív tag

Koszi

Xbox One GamerTag : Gyurisub | Subaru Impreza Gc8 | Htc One | Htc One X+

(#18006) FefeeX válasza Tomics (#17999) üzenetére


FefeeX
veterán

összehasonlító videó

Rakd ki teljes képre, 1080pben, és látni fogod a különbséget. Sok esetben egyébként nekem a PC képe jön be, a Box1 túlszaturált, viszont önmagában brutál jó. A PS4 és a Box1 között valamiért több esetben is lehet látni képminőségbeli apró különbséget (Box1 javára, pl mikor a CB rádió PS-en kicsit alacsonyabb felbontású) de ezeket csak így kinagyítva lehet látni szvsz. Ami szembetűnik, hogy Boxon fehér PS-en meg szürke pólója van a csajnak, ez nem tudom miért :)

Viszont összehasonlítja a korábbi generációs konzolokkal is. Hát, ott a különbség jócskán eget verő...

Fishbone17: nálam csak hétfőn lesz a játék, azért engem is bevárhatna vele valaki :P

[ Szerkesztve ]

(#18007) vg válasza Madwe (#18000) üzenetére


vg
addikt

"720p az már gáz viszont, főleg fps-nél az iszonyat nagy fail, sokkal rosszabb úgy a játékélmény."

Lololo trollolo! Én játszotam ps4-el Bf4-et, és jászom most One-on, és a észrevehető különbség: semmi. Marhára nem értem, ha valóban ilyen hatalmas vásznon játszol, akkor nyilván nem pénz az oka, hogy nem pc-n játszol.

(#18008) Madwe válasza FefeeX (#18006) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ezek azért nem érnek semmit, mert:

A videó maga tömörítve van, eleve csak 30 fpses, valamint a rögzítésnél belőtt szaturáció, kontraszt, fényerő nem ugyanaz, s jön az általad is írt komment,hogy ez túlszaturált, az fátyolos... :W kalibráltál már be kijelzőt? ezeket mind akárhogy be lehet lőni, nem fix értékek, könyörgöm...

(#18007) vg ki mondta, hogy pc-m nincs :D? valamint fps-eket pont 24es monitoron játszok (mert ott van értelme) továbbá nem csak én gondolom így, de pl def kollega is.

[ Szerkesztve ]

(#18009) Def26 válasza Madwe (#18008) üzenetére


Def26
félisten

Az biztos is. :K vg leveheti a szemellenzőt és akkor látni fogja ő is. ;] Egyébként monitoron játszom én is és a távoli dolgokon pl. AA -nál (anti airgun) iszonyat szembetűnő. De nem is akarok itt erről beszélni, mert sok elfogult ember van.

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#18010) Madwe válasza vg (#18007) üzenetére


Madwe
nagyúr

Azt pedig csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy a projektor vászonnal 300kból kijön kb, s képminősége is teljesen rendben van (benq w1070, input lagje 30ms! fullhd,2000 lumen, jó kontraszt, 3d anyámkínja), namármost fogadni mernék hogy jópár embernek sokkal drágább tv-je van otthon - szóval ez nem pénz kérdése, leginkább csak hely és falfelületé :P

(#18011) FefeeX válasza Madwe (#18008) üzenetére


FefeeX
veterán

Be lehet lőni másképp, de volt video, ami ugyanazon a kijelzőn készült a két konzollal, tehát a színbeállítás különbségek léteznek. PC meg az, amin mindent lehet, gyakorlatilag ICC profilt húzol és máris másképp néz ki, ugyanazon a kijelzőn. Tömörítve vannak ugyan, DE azonos körülmények között, így azért hülyeség azt mondani, hogy ha az egyik így szarabb, attól még nem tömörítve megfordulna a dolog.
ÉS
az általam említett színkezelés már a korábbi generációs konzolokon is érezhető volt (ott jobban), tehát lehet azt mondani, hogy a videók semmit nem érnek, de ez az igazság erős ferdítése.

FPS-eket amúgy én is PC-n játszom, de nálam csak 23" a monitor :) Viszont manapság erre nem nagyon volt időm, pedig fel van írva a bakancslistámra, hogy UT3... Csak hát na.

[ Szerkesztve ]

(#18012) Madwe válasza FefeeX (#18011) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az hogy ugyanazon a kijelzőre vannak kötve semmit nem jelent. Minden eszköz más kalibrációt igényel, mindegyikkel elérhető ugyanaz az eredmény, nem véletlen lehet külön profilt hozzákötni normálisabb kijelzőkön... Vagy te minden eszközödhöz ugyaazt a színprofilt használod? rosszul teszed :) Pc-n icc arra jó, hogy ne kelljen a kijelzőn belenyúólni, de ugyanazt az eredményt elérheted ott is (ha normális a kijelző)

[ Szerkesztve ]

(#18013) dunc


dunc
nagyúr

Ps4 vs One grafika. Pl saját szemmel nézve a Cod Ghost, szebb PS4 en, és stabilabb is, de a Cod egy vicc graf. szempontból, tehát nem mérvadó. Destiny szebb PS4, en részletesebb árnyék stb (ezt egy one s fórumtárs mondta akinek volt alkalma saját szemmel megnézni PS4 en) De pl a Destiny nekem Onen is álleejtős! :-) Ezek szerint ha így marad továbbra is kijelethető, hogy azonos fejlődés mellet, a PS4 a multiplatform szintem jobb minöséget mutat grafkailag, mint ONE n! De ha a két gépet nézem ex PS4 tulajként akkor azt kell mondanom, hogy nekem az egészet nézve toronymagasan a ONE jön be! A dashboardon át a saját címekig, a kontrolleren át! PS4 6 pont, ONE 9!

Destiny : aki agyatlan fps nek nezeni, az még nem járt pár helyen :-) Tegnap mi valami eszméletlent csatáztunk, és az ellenség piszok jól taktikázott, védték egymást, és nagyon jól stratégiáztak! (Azt a küldetést egyenlőre fel is adtuk!)

[ Szerkesztve ]

(#18014) ForRedGlory


ForRedGlory
félisten

Free Destiny strategy guide (digital) ~300 oldal. Jó bogarászást. PS4 topicból túrtam :)

(#18015) Madwe válasza dunc (#18013) üzenetére


Madwe
nagyúr

Szerintem is (legalábbis az eleje így van :) ) Szóval a hw adta erőfölény nem mérvadó, fontosabb döntés az, hogy haverok min tolják, melyiknek az uija jön be jobban (ez relatív, nekem a psé pl) illetve melyikre jönnek téged jobbanérdeklő exklúzívok (ez meg aztán teljesen relatív), melyik kontroller esik jobban kézre (szintén relatív) illetve érdekel e a kinekt - mert ez nagy plsu a one-hoz. Szóval mindenki csak saját maga tudja eldönteni melyik jön be neki jobban, az hogy a ps hw-je erősebb, annyira nem nyom a latba - bár ez is relatív, van akinél biztos fontos az a kis plusz :) de az inkább vegyen bika pc-t, azzal jár a legjobban teljesítmény szempontjából :P

Pedig ezt van aki könnyebben kiszúrja mint mások :) Fps-t speciel én pont nagyon könnyen kiszúrom ha nagy a különbség (30 vagy 60/50-60 között), míg mondjuk szebb jobb árnyékokat én nem feltétlen szúrok ki, csak ha egymás mellett vannak. Ez egy tálentum, nem kell hozzá Jedinek lenni :D

[ Szerkesztve ]

(#18016) vg válasza dunc (#18013) üzenetére


vg
addikt

Mindig csodálattal, ámulattal nézek azokra, akik látnak egy játékot x gépen, aztán pár nap, vagy hét múlva látják újra ugyanazt a játékot de már egy b gépen, és látják, érzik mi a különbség, különösen a fps sebességet érzik keményen. Mint egy Jedi az erőt a térben. :R Szerk: sajnos én nem tudom megmondani mikor látok 60 vagy 30 vagy 24 képkockát, ezért talán kicsit irigy vagyok. :O

[ Szerkesztve ]

(#18017) Zjunior válasza vg (#18016) üzenetére


Zjunior
veterán

Őszintén, én sem, nem is érdekel:(...
Játékok érdekelnek, na meg a haverok, pontosan..:)

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#18018) Def26 válasza vg (#18016) üzenetére


Def26
félisten

Jajj, majd megtanítalak. :DD Menni fog az.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#18019) adrian94


adrian94
őstag

Ha a gép kivan kapcsolva de fehéren világít a táp akkor tölti amit elkezdtem letölteni játékokat ugye ? így kevesebbet eszik a gép mint ha menne ?

Másnak is rossz az xbox.com ? bejelentkezek és rámegyek arra, hogy fiókom és kiírja, hogy ajjaj ennek nem szabadott volna megtörténnie..

(#18020) Def26


Def26
félisten

Forza 2 fuel. Ez mit tudtunk róla valamit? [link]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#18021) Def26 válasza adrian94 (#18019) üzenetére


Def26
félisten

xbox.com nekem jó.

Akkor világít fehéren a táp, ha instant on módban vagy.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#18022) dunc válasza vg (#18016) üzenetére


dunc
nagyúr

Nos egy Destinytis friss élmény, a Codos, meg főleg ott van jelen amikor a külső "középkoros" pályán zoomolsz egy fegyverrel, mert ott bizony esik érezhetően az fps ONE on, mint ahogy 360 on is, de PS4 en nem tapasztalatam, és FPS témába a 60 vs 30 nagyon is érezhető! A 900, 1080 p t én nem szúrom ki!

[ Szerkesztve ]

(#18023) JamesHun


JamesHun
addikt

Mennyi az esély arra, hogy a Horizon2 ára ha lemezes 59.9 akkor a digitális ennél olcsóbb lesz?
Pre-Ordert még csak lemezesre találtam, vagy a demó megjövetele után várható esetleg digitális verziós ár is?

SeriesX: JamesSHun

(#18024) gyuribácsi88 válasza vg (#18016) üzenetére

Azért ha egy multiplayer fps-nél nem látod a különbséget a 30 és a 60 fps között, ott tényleg gondok vannak ;] :DDD A destiny-nél is nagyon kár a 30 fps-ért :((( De állítólag később jön patch formájában a 60fps megoldás, bár én ezt nem hiszem. :U

A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.

(#18025) Donibrasco


Donibrasco
tag

A Várva Várt Dátum :DD

http://www.rockstargames.com/newswire/article/52308/grand-theft-auto-v-release-dates-and-exclusive-content?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=gtavps4xbox1pc&utm_campaign=gtavreleasedetails09122014

(#18026) adrian94 válasza Def26 (#18021) üzenetére


adrian94
őstag

Én is betudok lépni, de ha rámegyek a saját fiókom menüpontra akkor hibát ír ki ..

(#18027) pzstm válasza Donibrasco (#18025) üzenetére


pzstm
titán

mindezt úgy, hjogy nov 11 új AC, nov 18 meg GTA. Előző genre már nem vettem meg, szóval én még jobban várom :C

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#18028) JamesHun válasza Donibrasco (#18025) üzenetére


JamesHun
addikt

azért a PC dátum elég nevetséges

SeriesX: JamesSHun

(#18029) tunkiih válasza gyuribácsi88 (#18024) üzenetére


tunkiih
őstag

személy szerint nekem az xbox megjelenítése mindig megnyerőbb volt, a ps3-360 esetében is. lehet itt dobálozni a tv beállítással nyilvánvaloan, de alapesetben ahogy az összehasonlito videokban is énis észrevettem élőbe hogy a playstation "kicsit mosott rongyosabb-szintelenebb texturákat" használ :D

dunc: a végével egyetértek, mikor mérlegeltem melyiket válasszam összegébe nem volt kérdés hogy az xbox konzolját válasszam, nagy segítség volt hogy a ps3-am is volt kemény 2 hétig, tisztában voltam a 2 konzol felépítésével, de nekem speciel egy playstation exkluziv sem forgatja meg a fantáziám, régen se forgatta meg.

mindenkinek más jön be, ez így van rendjén de több hétig tartott most nekem is hogy eldöntsem melyik legyen.

[ Szerkesztve ]

(#18030) gyuribácsi88 válasza tunkiih (#18029) üzenetére

Kicsit sem erről beszéltem de nem baj ... :U

A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.

(#18031) tunkiih válasza gyuribácsi88 (#18030) üzenetére


tunkiih
őstag

hopp! (#18006) FefeeX -re ment volna ez. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18032) RevolutioN2


RevolutioN2
tag

Sziasztok! Sajnos hétfőn jön a gépemért a ups. Annyira zavaró a hangja. 576 ban pedig nem cserélik, mert nincs már készleten gépük. Azért este meg hétvégén én is jo vvagyok destinyre, forzára, bf4re. Revo1986

Halhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN

(#18033) bLaCkDoGoNe válasza pzstm (#18027) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Én is sajnálom kicsit, hogy X360-on már végigjátszottam, így most nem fogok tudni olyan önfeledten rácsodálkozni, mint akkor.

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#18034) boost válasza JamesHun (#18028) üzenetére


boost
addikt

egyeltalán nem nevetséges a PC dátum, csak a Rockstar nagy hangsúlyt fektet a PC változat optimalizációjára.

(#18035) vw23 válasza bLaCkDoGoNe (#18033) üzenetére


vw23
csendes tag

Hát a sztori biztos nem lesz már újdonság, de én bízok benne, h. a grafikai és egyéb változások azért okot adnak majd egy újabb önfeledt rácsodálkozásra :) Már az is elképesztő volt amit a PS3/X360-ból kihoztak. Ha ez elmúlt egy évben tényleg komolyan ráfeküdtek a next-gen verzió fejlesztésére, akkor lesz még itt áll-leesés:)

Xbox One GT: X1D1HUN

(#18036) negyven2 válasza vw23 (#18035) üzenetére


negyven2
veterán

Sőt a Xbox360/PS3-as változatt grafikáját is picit tuningolták a megjelenés óta, tehát valószínűleg itt is ez lesz.
Amúgy mennyi körül mozognak, mozognak majd a GTA V megjelenéskor a használt ONE-ok ára (kinect nélküli).

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#18037) Def26 válasza negyven2 (#18036) üzenetére


Def26
félisten

Már láttam 95k -ért kinect mentes gépet. Én arra tippelek, hogy simán lesz jövő januában 80k körül a használt ára. Főleg ha továbbra is ilyen pangás lesz eladásokban (tudom tudom, most egy kicsit élénkebb lett a kereslet az újabb országok miatt)

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#18038) norbi2010 válasza Donibrasco (#18025) üzenetére


norbi2010
őstag

Jaj, van 60$ az acc-omon amit a Horizon 2-re akartam költeni, így viszont veszélybe került ez a terv. :D
360-on kimaxoltam már, viszont hiányzik a játék. :O :DDD

(#18039) negyven2 válasza norbi2010 (#18038) üzenetére


negyven2
veterán

Grand Theft Auto V: “A Picket Fence and a Dog Named Skip”

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#18040) FefeeX


FefeeX
veterán

Azért az cifra, hogy állandóan hibát dobál napközben is a redeem kódra Fifa15 esetén, és tegnap xbox.com-on váltottam gamer pic-t, az mára sem változott meg, vagyis néha ez, néha az...
És az alábbi egy nagyon érdekes dolog:

Ez olyan mint az okos lány, jött is üzenet meg nem is...
Azért már több, mint egy hét eltelt, lassan jó lenne, ha helyreállna a rend, mert kijövök a sodronyból :)

(#18041) JamesHun válasza boost (#18034) üzenetére


JamesHun
addikt

aztán megkapjuk a Ryse PC edition minimal ajánlott gépigényét a konfignak :)

SeriesX: JamesSHun

(#18042) Madwe válasza tunkiih (#18029) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ez igy van, gyárilag ms mindig szaturaltabb. Az hogy ezt 2 perc atallitani az akkor ne zavarjon, sőt, dönts ezentúl mindig csak ez alapján... :W

(#18043) norbi2010 válasza negyven2 (#18039) üzenetére


norbi2010
őstag

Az a baj hogy nincs is egy hét a GTA 5 meg a Unity között megjelenésben. Na, majd még gondolkozom. :D

(#18044) tunkiih válasza Madwe (#18042) üzenetére


tunkiih
őstag

Isten őriz, hogy ez miatt döntsek ez csak egy észrevétel volt. Mindent számításba vettem A-tól Z-ig hogy melyik konzol legyen az utód..

(#18045) vw23


vw23
csendes tag

GTA V next gen képek

Igaz PS4, de csak tudja ezt majd a ONE is :)
Érik az az áll-leesés :)

Xbox One GT: X1D1HUN

(#18046) Zjunior válasza vw23 (#18045) üzenetére


Zjunior
veterán

:Y

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#18047) pzstm válasza vw23 (#18045) üzenetére


pzstm
titán

Anno azt mondták, hogy PS4-en és One-on is ugyanolyan felbontás, grafika és FPS mellett fog futni

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#18048) vw23 válasza pzstm (#18047) üzenetére


vw23
csendes tag

Valószínű, h. így lesz. Prev genen is nagyon ügyeltek rá h. lehetőleg ne legyenek különbségek.

Xbox One GT: X1D1HUN

(#18049) negyven2 válasza vw23 (#18048) üzenetére


negyven2
veterán

Ott azért a R.A.G.E. engine elején voltak elég durva különbségek a 360 javára (GTA IV/RDR/MC:L.A. pl csak 640p-be, sokkal rosszabbul, és több buggal futott PS3-on (360-on 720p-s volt midegyik rész és jobb fps-t is produkáltak) A MP3 és a GTA V már mindkettőn ugyan úgy futott 720p-be és nagyon-nagyon minimális volt jobb 360-on)

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#18050) tDr1v3r válasza Tomics (#17987) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Sokkal nem. Igazából lehet hogy vért sz*rtak szegény Bungie-ék, de tök ugyanaz lett a Destiny PS4-en és One-on is az új SDK mellett. Lehet ezután változni fog valamelyest ez a felbontásmizéria... no persze ez nem fogja azt jelenteni hogy minden 1080p lesz mint PS4-en (ott se minden az mondjuk), de van rá sansz hogy kisebb lesz a különbség mint most.

Amúgy felbontásbeli különbségek vannak, van ahol drasztikus (CoD Ghosts: 720 vs 1080p, AC4: 900 vs 1080p, Thief ugyanez, MGS GZ 720 vs 1080p, Watch Dogs 810p vs 900p, Tomb Raider 1080p mindenhol de X-en 30, PS4-en meg 40-60 fps közt ingadozó), van ahol meg semmilyen (Wolfenstein, Destiny, NFS Rivals pl). De ez még a generáció eleje, semmi sincs kőbe vésve de ezek a játékok maradnak ezen a felbontáson valszeg.

Én amúgy eddig kop-kop meg vagyok elégedve a géppel. Vannak bugok meg lassúságok a rendszerben mondjuk (főleg most hogy próbálgatom a Twitch-et meg lépkedek több panelban), de nem vészes, meg majd kinövi ugye. De ez a HDD hang kicsit kiakaszt... bezzeg játék közben amikor pörgeti róla a textúrákat kussol. Lehet tényleg szériahiba, akkor viszont megy vissza majd MS-hez. Csak utána újra tölthetem a játékokat... 3 nap alatt jött le a Forza így is, úgy már enyhén rosszabb lenne. :DDD

PS4-nél amúgy szerintem egy lehellettel jobb a kontroller a gumiborítás miatt, de ott meg az analóg stick problémás a málásával. Meg a felülete se olyan istenigazából jó szvsz, a One-é jobb.

Btw a Forza 5 feltelepült teljesen ugye. Már nem is olyan ronda mint 10%-nál volt... :DDD Mocskosmód jól néz ki, igaz pl. a tesszelláció még mindig nem látszik pl. Prágában de nagyon szép. De a DoF az nagyon gagyi ezzel a semmilyen bokeh-al...

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Xbox One (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.