Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45240) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok!

Adott 1 nyomtató, amit hálózaton keresztül használ 3 szgép, és a nyomtató egy routerről van megosztva. Csak vázoltam a dolgot, valószínű semmi köze nem lesz a hibához, mert szerintem az lokális, és a windows háza táján kell keresni.
Szóval 2 gépről tökéletesen működik a nyomtatás, a 3.-nál pedig gondok vannak, holott tegnap estig az is jó volt, és senki nem piszkált semmit benne, csak neteztek és officeoztak.
Ha nyomtatni szeretnének pl word-ből, akkor a win közli, hogy nincs telepített nyomtató. Megnéztem a nyomtatók menüt, ugyan ott van, de valami nem stimmel, hiányos a menü, nincs például nyomtató tulajdonságai: kép
Próbáltam a nyomtatási várólista szolgáltatást újraindítani, nem az újraindítás lehetőséggel, hanem rendesen a leállít-vár-majd indít módszerrel, utána megjelent a teljes menü. Ha nagyon gyors voltam még bele is tudtam lépni a tulajdonságokba, de ha nem, akkor már csak azt az üzenetet kaptam, hogy bocsi, de nem fut a várólista szolgáltatás. (Ha be is jutottam, akkor is leállt a szolgáltatás, tehát pl tesztoldal már nem jött ki, mert hibát dobott.) Visszanéztem a Szolgáltatások ablakba, ott az állt fut, de frissítettem, és akkor már azt írta, hogy le van állítva. Tehát itt a szolgáltatással lesz vmi gubanc, reboot is volt már.

Van ötletetek? Távolról Teamviewerrel tudom piszkálni a gépet.

Update: reboot után sem indul el a szolgáltatás, pedig automatikusra van állítva. Kézzel elindítva ugyanaz a hibajelenség, mint amit korábban leírtam.

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.