Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30451) Márton válasza Tuninger (#30449) üzenetére


Márton
nagyúr

köszi, csekkolom! :D

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#30452) syC válasza Tuninger (#30447) üzenetére


syC
addikt

:) Én nemrég voltam egy olyan falunapon (esküvőn) ahol végre tesztelhettem az a7ivest 3200 ison. Tudom, furcsa ilyen tőlem "hallani", de teljesen tiszta volt, ami számomra nagyon meglepő( tudom, elvileg ez is dual nativ iso 800/3200, de mégis). A 6600-ossal szemben nem kivsi előnye van, crop szenzor ez is de, sokkal részletgazdagabb, DR-ben sokkal elősebba FF croppolt szenzor.

(#30453) MrChris válasza Tuninger (#30438) üzenetére


MrChris
nagyúr

Mától van girostab fájl a Motioncam Pro-ban, bétában tesztelhető, Gyroflowal működik együtt.

(#30454) nozs23


nozs23
addikt

Erről jöhet kritika. Egykamerás (S5) handheld, MF+AF. A slowmok 4k/60 (APS-C). (letöltve 4k)

[ Szerkesztve ]

(#30455) #82860288


#82860288
törölt tag

Köszi a segítséget mindenkinek, aki a hétvégén kitartott velem. :DDD :R

(#30456) Tuninger válasza nozs23 (#30454) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Vegyigyümi. Nagyon szépek a felvételek, pláne az elején, jók a színek, tök jól átjön a hangulat.

Technikai kritika:
Az első felében van 2-3 snitt aminél hiába rövid a snitt az utólagos stabi olyat warpol a képen hogy brutál
A kültérieket utólag szerintem túl világosra húztad, persze ez ízlés kérdése, nameg nem ég ki csak túl világos a bőr. Illetve nincsenek nagylátós shotok csak tele, így nehezebb elhelyezni az eseményeket hogy hol történnek. A telések viszont király felvételek, pláne a szőlők között felsétálós.
A Speedrampet rosszul használod. Nagyon jól áll a gyors-lassú váltogatás a nyitótánctól, csak nem néz ki szépen így hogy csak el van vágva a klipp az első fele 400% a másik fele meg 50% sebességgel megy. Kell közé átmenet.
Még nekem az sem tetszett hogy az első pár snitt csak kicsit out of focus. Vagy legyen rendesen vagy legyen éles, így olyan mintha véletlen lettek volna belerakva a vidibe.

Tartalmi kritika:
A menya bevonulásánál a szívdobogás elég hatásvadász,
A násznépen a panning shot az amin itt a srácok ki fogják tépni a hajukat hogy jitteres, a csokordobásnál nagyon kilóg a taps hangja, szerintem nem passzol oda, ott eredeti hanggal nem lenne jobb? A piros ruhás táncnál a kamu ováció jobb, illetve nagyon hirtelen van vége, de legalább jó a zárósnitt.

A framing nekem többnyire tetszett, a look végig király, a hangulat jó, szerintem a pár letette az arcát tőle, szóval összességében szép munka.

Vlog-ban mentél?

(#30457) nozs23 válasza Tuninger (#30456) üzenetére


nozs23
addikt

Igen, végig Vlog. Paráztam is, hogy hogy fog kinézni a croppos 4k/60 magasabb ISO-val, de egész tűrhető lett a buli. Jah, szerencsére nekik nagyon bejött, ők még kapnak egy hosszabbat is. Meg a vendéggel közül már két felkérés befutott jövőre.

Warpot hol látsz? Én nem látom már.

A menya bevonulásánál a szívdobogás elég hatásvadász - Ezt én is éreztem, aztán megkérdeztem párat, a többségnek bejött, így maradt, sajátomból végül lehet kiveszem.

Csokordobós kamutaps azért kellett, hogy maszkolja kicsit a két zene közti áthúzást. Tudom, hogy az első lépés kicsit életlen, de valahogy azt a pillanatot imádom, ahogy ott kihoztam zenére, még egy kis whoost is aláraktam, hogy felhúzza azt a pillanatot.
Nagylátók hiányát én is észrevettem mikor feldolgoztam az anyagot. Ez még egy 24mm-es és egy 50mm-es lett felvéve, aztán gyorsan pörögnek az események az állandó cseréhez. Most a 24-70-el könnyebben összehozom majd a helyszínekről a nagylátót.

(#30458) Tuninger válasza nozs23 (#30457) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

48 és 51 másodpercnél a csajoknál háttérben a fal behullámzik.
Szuperül néz ki a bulinál a high iso 4k 60 (50?) szép fine grain van, jól is áll a képnek, mellé meg brutál detail.

Mennyi volt az a magas iso?

(#30459) nozs23 válasza Tuninger (#30458) üzenetére


nozs23
addikt

Igazad van, elég mozgalmas az a jelenet, azért nem tűnt fel nekem annyira.
4K/60 amúgy. Valahol ISO 4000-6400 körül voltam, ugye 4000-nél üt be a második base úgyhogy az alá nem mentem este. Zajszűrést feleslegesnek tartottam, úgyhogy az kimaradt.

(#30460) #82860288


#82860288
törölt tag

Handbrake-nek mi baja lehet?
2 filet kódoltam egyszerre, végzett is, bezártam, de a mappában csak az egyik filet találtam meg.
Majd amikor újra nyitottam a programot, akkor kiírta, hogy vannak függőben lévő dolgok, akarok-e visszaállítást, de nem történt semmi, így elvesztettem egy filet.
Érdemesebb hanyagolni a batch konverziót?

(#30461) MrChris válasza #82860288 (#30460) üzenetére


MrChris
nagyúr

Elnézve ezt a Handbrakezést az ffmpeg content menüből mennyivel egyszerűbb! Több konvertálást is el lehet indítani, futnak párhuzamosan. Kipróbáltam egy halom konvertert korábban és végül csak visszatértem a batch programos parancssorhoz, az a diszkrét.

Ígéretesnek tűnik a Gyroflowal megspékelt Motinocam.

[ Szerkesztve ]

(#30462) Márton válasza Tuninger (#30456) üzenetére


Márton
nagyúr

Egy kicsit én is megszakértem nozs23 klipjét:

- az első néhány snitt életlen. Direkt vagy így sikerült?
- 1:44 anyakönyvvezető vagy legyen rajta vagy sem, ez a fél ember nekem picit fura
- csokordobás szuper, de miért van lecsípve a vége? A lényeg, hogy ki kapja el, mennyire örül (vagy nem :) )
Tuninger már írta az 1:55-ös panningot, igen, nekem itt kifolyik a szemem, sajna gyors a mozgás. Illetve nem, csak kevés a 25p, még így blur-rel is :DDD Ez engem sokkal jobban zavar, mint a stabi warpolás, ami fel sem tűnt mert rövid és a szép lányokat nézi az ember. Még kikockázva is alig-alig veszem észre, 5x visszatekertem. Ha pedig egy szakmabeli nem, akkor a megrendelő azt sem tudja miről beszélünk.

Amúgy szép anyag, gratula! :K

Azt hadd kérdezzem még, ti a buliból mindig csak ilyen rövid snitteket vesztek fel, majd a legjobbakat egy zenére vágjátok és csókolom? Ok, Tuningernél is DJ volt, de amikor jön egy 5-8 tagú szuper zenekar, amiért akár többszázezret fizet a pár, akkor én nem tudnám nem az élőzenével átadni az anyagot. Hát azt is csak vissza akarják hallgatni évek múlva, nem? :U
Sőt, én maximalista még külön rá szoktam a mixerükre csatlakozni egy hangrögzítővel, hogy a legjobb minőségben legyen meg a zene. De mivel az túl steril lenne, nincsenek tapsok, násznép bekiabálások, stb, ezért persze összeszinkronizálom a 2 hangsávot és 20-30%-ra alávágom a kamerahangot is. Na így már jól szól a hifin én meg nyugodtan kolbászolhatok bármerre a teremben, végig jó lesz a hang. :B

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#30463) nozs23 válasza Márton (#30462) üzenetére


nozs23
addikt

Van ami direkt életlen (pl. ing felvétel), van ahol meg elég szűk a dof (pl. gombokon van). Bántóan életlent én nem látok.
Bevallom én észre sem vettem az anyakönyv vezetőt. :D Általában csak az érdekel, hogy a pár hogy néz ki.
A csokordobást azért volt értelmetlen benne hagyni teljesen, mert berepült a lányok mögé, aztán az egyik hátsó rohant utána (lefelé) és gereblyézte össze a földről. Tehát ebből semmi nincs meg, de ha meglenne sem lenne egy szép látvány. A hosszabb verzióban megkapják, mikor előjön a csaj a csokorral.

Sőt, én maximalista még külön rá szoktam a mixerükre csatlakozni egy hangrögzítővel, hogy a legjobb minőségben legyen meg a zene.

Szerintem ez tök jó. Elképzelhető, hogy van erre is igény. Itt igazából felesleges lett volna, mert azokat a zenéket úgysem tudtam volna megosztható formában felhasználni. De alapvetően én buliban ilyen rövid snitteket csinálok, amit jó pörgős formában fel tudok használni. Amúgy sem szeretem a hosszú snitteket egy ilyen highlightban, szerintem ez ebből is lejön, a buliban meg pláne dögunalom lenne.

(#30464) Márton válasza nozs23 (#30463) üzenetére


Márton
nagyúr

Az elso nehany snitt tunt eletlennek, persze 1:1-ben nezve vagy 4ktvn 1.5 meterrol 😃
Csokor igy ok.
Zene csak zenekarnal szerintem is. Igény az van ra, sot reggelig tarto felvetelre is..

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#30465) #82860288


#82860288
törölt tag

Még egy kérdés: elvileg a PC játékokat a 8 bites RGB monitorokra tervezték, és a médiatartalomra ajánlják az YCbCr formátumot. Mivel a tévén játszottam és nézek filmeket néha gépről, eddig utóbbiban volt a formátum limited módban. streaming sticken is YCbCr van beállítva, ott egyértelmű, hogy az kell, de itt PC-n nem.
Majdnem mindenhol azt írják, hogy a játékokat a YUV 420 limited formátumban rögzítsük, mert úgy lesz jó, és ez a YouTube követelmény is.
Rögzítettem mindkét formátumban, és a file tulajdonságoknál ugyanazt látom: YUV 420.
Viszont az RGB full formátumban lévő anyag kicsit kontrasztosabb, míg az I420 limited-ben rögzített világosabb kicsit.
Technikailag melyikben kellene rögzítenem, hogy ne legyen különbözet és jól jelenítődjön meg mindenhol?
Nem tudom az YCbCr és a YUV420 átjárható fogalmak-e, így hogy az RGB forrásban rögzített anyagnál is ugyanezt látom file adatoknál?

(#30466) syC


syC
addikt

Ezt már gondolom mindenki látta.

(#30467) Tuninger válasza syC (#30466) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Már volt ezen a videón egy vérremenő vitám éppen ma délelőtt :D
Szerintem tök jó, de persze sok helyen bele lehet kötni. Nekem átjön a hangulat és a vágás, sok jól elkapott pillanat van benne. Cinematography szempontból lehet kötözködni.

Csakhát igen. Ekkora név, drága ráadásul 3 videós és "csak" ennyi?

Azért szeretnék én ilyet rittyenteni :D

(#30468) Kukcaman válasza syC (#30466) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Múltkor kezemben volt egy A7III és ugyanígy mászkált a fókusz :DDD

(#30469) hibavissza válasza Tuninger (#30467) üzenetére


hibavissza
veterán

Ezen semmi olyat nem látok amit egy gx80+gimballal + 2nap vágással ne lehetne megcsinálni akár ennél jobb minőségben. Volt normális fény mindenhol.

[ Szerkesztve ]

(#30470) syC válasza Tuninger (#30467) üzenetére


syC
addikt

Van amúgy egy (szerintem) job videója is fent a tagnak: [link]

Kukcaman: itt látszik a két rig 5-6 másodpercen belül, szerintem ezek nem A7iii-masok. (btw. ez engem mindig is zavart, ha belemászunk egymás képébe és belekerül a highlightsba)

(#30471) Tuninger válasza hibavissza (#30469) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Cinematography szempontból lehet kötözködni.

Syc: Tally light miatt nem lehet sony. (FX3-nak is a másik oldalon van), Panasonic S1H-ra tippelnék, de durván be van kábelezve a cucc: Canon C70?

Ez Inárcs, Levendulás, volt itt esküvőm 2019ben itt próbáltam ki a GH5-öt az a6300 mellett mielőtt eldöntöttem hogy maradok sony vonalon és A7 III lesz az irány. Hihetetlen hogy már 3 éve.

Most októberben is megyek, de csak mint vendég

(#30472) hibavissza válasza Tuninger (#30471) üzenetére


hibavissza
veterán

Nem kötözködök egyáltalán. Próbálnám megérteni mitől kiemelkedő iparosmunka ez. Nem ekézem, de mitől jobb ez mint itt bármelyikőtök esküvői videója. Nem egységes a gréd, ott vágott ahol elfogyott a fókusz - vagy ott se....csapágyas celebek vicsorogtak a kamerába....Próbáld elkapni a vidám pillanatot egy mátészalkai esküvőn ahol nincs egy ép fogazat...

(#30473) Teasüti válasza syC (#30466) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Kicsit rövid lett. Nekem bejön, hogy nincs elnyújtva, meg nem raktak össze két számot egymás után - ami már nagyon-nagyon unalmas lenne. De azért 2:30-ért kifizetni nem tudom milyen összeget, lehet kicsit erőltetett lenne a mosolyom. :D
Azért legalább egy perccel hosszabb számot alárakhattak volna.

Meg hiányzott a menya bemutatása. A faszit rendesen körbelőtték, de a menya meg emiatt háttérbe szorult. Ami fura, mert általában ők szoktak középpontban lenni.
Amúgy sminkelték a faszit? Ilyet se láttam még. Talán vmi ismert arc? A napszemüveg beltérben is... Kinek képzeli magát, Robert Downey Junior-nak? :D

[ Szerkesztve ]

(#30474) Kukcaman válasza syC (#30470) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Nem azt mondtam, hogy Sony a gép, hanem úgy mászkál a fókusz, mint egy avatatlan kézben - mint nálam az A7 :D - egy idegen kamera.

(#30476) nozs23


nozs23
addikt

X-H2: [link] 2000$-os ar elegge rendben van azert, amit iger mind fotos, mind videos fronton. A GH6 es az OM1 is 2200$-os aron nyitott.

(#30477) toyone válasza Tuninger (#30471) üzenetére


toyone
őstag

Az első, aki gimballal mozog azon BM pocket lesz. Annak van ott a led, illetve azokat szerelik így fel. SSD fentre kábelezve és egy dummy aksi kivezetés felülre, hogy nagyobb kapacitású NP-F akkut is be tudjon fogadni.
Második passz.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#30478) vond


vond
MODERÁTOR

Újabb OneManShow (egyedül öt kamerával). :D
Egy flashmobot kellett rögzítenem és megvágnom.
Ezt sikerült viszonylag szoros határidővel és kötelező elemekkel összehoznom. :B

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#30479) Tuninger válasza vond (#30478) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

A fejen viselt gopro szerintem nem passzol bele, viszont a 360 az ad bele egy unique perspektívát. Illett volna még drónt is reptetned miközben szaladgálsz a gimballal.

Egyébként tök jó lett, így hogy volt több kamera angle, jó a vágás.

(#30480) _q válasza vond (#30478) üzenetére


_q
addikt

Néha kicsit sok az insta360 zoom és egyéb feature. Szerintem egyedül elég jól összehoztad a sok kamera szöget.

(#30481) Kukcaman válasza vond (#30478) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Mindenképpen egyedi, gratula :)
A fejkamera tényleg kilóg, meg a flashmob megnevezés is, annyi baj legyen.

(#30482) Márton


Márton
nagyúr

vond: mit szólsz az új X3-hoz? Én már vártam volna a 8k-t, erre ugyanúgy 5.7-es mint az előd. Ok, icipicit nagyobb a szenzor és talán 10% élességjavulást látok, de 2 év után én többet vártam volna, nem csak egy nagyobb kijelzőt, meg fake 72mpixeles fotókat. :(((

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#30483) Tuninger válasza Márton (#30482) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Mindenen javitottak egy picit es csak 20 dolcsi az áremelés, első 360 kamerának tök jó, upgradenek kevés.

(#30484) stellaz


stellaz
addikt

Sziasztok!

Az új gépben Intel UHD graphics 630-as videókártya van. Vannak olyan jó minőségű felvételek (pl. green planet), ami borzalmasan be van égve lejátszás alatt, illetve a videó hol sötétebb, hol világosabb lejátszás alatt.

Az intel grafikus vezérlő központjában már kikapcsoltam minden javítást, módosítást.

Most az lehet, hogy adott film így van kódolva, vagy eleve így készült el? Vagy valami el van állítva?

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#30485) Márton válasza Tuninger (#30483) üzenetére


Márton
nagyúr

Elsőnek nem kérdés, igen.
De itthon nem hiszem, hogy csak 8-10e Ft lesz a különbség a továbbra is forgalmazott X2-höz képest.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#30486) aznem


aznem
tag

Sziasztok!
1. Esetleg van olyan codec pack, amit telepítve, VirtualDub ban tudom szerkeszteni a sztenderd sony 100MB/s UHD 25fps 8bit anyagot? És miként is kell az újonnan telepített codececet szinkronizálni VirtualDub-ra?
2. Segítséget kérnék, egy ffmpeg sorral, ami a sony 25fps 100MB/s UHD felvételt hasonló méretűre ( ha kisebb és könnyen szerkeszthető, az nem baj :) ), minőségre, fix legyen minden képkocka és VirtualDub tudja szerkeszteni és Direct Stream Copy val menteni!
3. DR 16 (Win7 miatt) ban valamiért hangja sincs a sony felvételnek és kimenetnek is elég korlátozott a lehetősége + némelyiket (h264) menteni sem engedi. Itt is kodek hiányra gondolok.

(#30487) hibavissza válasza aznem (#30486) üzenetére


hibavissza
veterán

Fordítsuk meg. Van DR-nak Linux verziója. Cseréld le a hetest egy Linuxra.

(#30488) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

Napokban megjelent a Fuji X-H2, 2000 euróért.
8K 422 10 bit ProRes, meg RAW HDMI-n keresztül, IBIS, 4K 60 pixel bin + lineskippel, 4K HQ 8K-ból downsamplingelve.

Közben az X-H2s ára szürkén is javulgat.

Kategóriájukban igen erős játékosok, ugye alternatívák a
GH6 - kisebb szenzor gyengébb AF
Eos R6 - nagyobb szenzor, gyengébb dinamika, melegedés
Eos R7 - jelentősen olcsóbb, hasonló teljesítmény
A7IV - nagyobb dinamika nagyobb szenzor, de crop 4K 60-ban

Azt kell mondjam szépen bővül a 10 bites videós vázak sora.
Lassan unalmas 4. éve teltenni a kérdést: hol a sony APSC 10bit?
Na meg mostmár jó lenne valami budget opció 10 bitre, mert erre kb az XT3 / XT4 / G9 van, de ezek vannak évek óta ugyanennyiért a maguk hibáival.

(#30489) aznem válasza hibavissza (#30487) üzenetére


aznem
tag

Köszi, nem az én világom, úszok az árral :) Hamarosan újabb eszközök és W10 váltás lesz.

(#30490) Kukcaman válasza aznem (#30486) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Már jó ideje váltottam a win7-ről win10-re. Sokkal gyorsabb, nem lassul be egy idő után, nem szemeteli tele a rendszer meghajtót annyira.

(#30491) nozs23 válasza Tuninger (#30488) üzenetére


nozs23
addikt

X-H2 rohadt jo ar-ertek aranyu gepnek tunik.

(#30492) syC válasza Tuninger (#30488) üzenetére


syC
addikt

Lassan unalmas 4. éve teltenni a kérdést: hol a sony APSC 10bit?

Say my name: Sony A7iv :P

(#30493) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

A Sony Catalyst Browse is fejlődik, régen ki kellett kapcsolni minden stabilizációt in camera és akkor bementette a gyro adatokat a fileba.
Na kiderült hogy egyébként is bementi csak a szoftver nem állt készen arra hogy korrigálja a már stabilizált felvételeken.
Most kipróbáltam 1-2 esküvős klippen és az Active stabival felvett A7s III videókon nagyon szépen működik.

(#30494) Márton válasza Tuninger (#30493) üzenetére


Márton
nagyúr

Tehát a kroppolton még tovább kroppol? :DDD
Gyroflow is nagyon szépen fejlődik, már-már űrtechnika.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#30495) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

És akkor ott tartunk hogy a GoPro is 10 bites, de a sony az milla alatt nem...

(#30496) hibavissza válasza syC (#30492) üzenetére


hibavissza
veterán

Azon kívül, hogy APSC van még valami komoly nyűgje? Ez marad?

(#30497) Márton válasza Tuninger (#30495) üzenetére


Márton
nagyúr

5,3K 60fps, 4K 120fps.. Mikor lesz ez aps-c-n milla alatt? :O

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#30498) Tuninger válasza Márton (#30497) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Ott a GH6 850-ért speedboosterrel :D
szerk: einfiről a fuji x-h2s tudja 900k-ért (6.2K, igaz csak 30 kepkockan, de a 4k 120 megvan)
egyébként ezt a Hero 10 is tudja

ugyanitt Hero 10 eladó.

[ Szerkesztve ]

(#30499) Márton válasza Tuninger (#30498) üzenetére


Márton
nagyúr

Hát, ha 12.800-as iso-n ilyen jó a képe, :Y akkor már nincs is meg az előnye a nagyobb aps-c szenzornak, amit én max 3200-ig használok.. És már az AF-et is dícsérik, nem egy Sony, de már sokkal jobb a GH5-nél. :U

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#30500) Tuninger válasza Márton (#30499) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Nézd úgy hogy olcsóbban kapsz S5-öt ami mind zajban mind dinamikában jobb mint a GH6 DR Boosttal. Még APSC módban is fej fej mellett.
Vagy oda lehet rakni mellé akár a Fuji XT4-et ami szintén hasonló teljesítmény jelentősen olcsóbban.
A GH6 "csak" az m43 kategóriában döbbenetes, nagyobb szenzoros gépek trükközés nélkül tudják ezt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.