Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31001) vond válasza hibavissza (#31000) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Én értem, hogy tök jó a teló, mert már tud vállalható videós minőséget, meg mindig nálad van, meg kicsi, meg minden. De mennyi most egy Pro Szifon? Nem vagyok naprakész a témában. Fél milla? Annyiért én már inkább vennék egy G9-et, meg egy csomó mindent mellé. Vagy akár rendszert is váltanék, eladva a meglévő cuccokat. De ő tudja, mennyire akarja komolyan tolni az ipart. :)

Persze van olcsóbb mobil is, amivel lehet videóz(gat)ni. És mellé egy komolyabb videós szett. Én még mindig inkább ezt az utat választanám.

Amúgy nálam kb. az élettel összeegyeztethetetlen 4-500 ezret kiadni egy telefonért, amit rohadt könnyű leejteni, elveszíteni, stb., meg az esetek többségében nem is munkaeszköz. Néztem a sokatok által emlegetett RAW képes telókat is, mert épp összetörtem a Note 7 kijelzőjét, és akkor már mondom olyat veszek, ami nagy szintlépés videóban, fotóban is. De basszus, még a használt 1+8Pro is 130+ (lenne, ha lenne). :(

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31002) nozs23 válasza vond (#31001) üzenetére


nozs23
addikt

4-5-ert maximum hasznalt szettet tud osszerakni, akkor hasonlitsuk hasznalt telefon arahoz. Gepet is el lehet ejteni. Nem tudom hanyszor zuhant mar a telom tokban, de semmi baja, a gep egyet sem elne tul. Egyszeruen rohadt kenyelmes, hogy van 4 stabilizalt latoszoged egy kattintasra. 3rd party appal akar egyszerre is rogzithetsz. Ja es mind 4k/60 dolby vision.

[ Szerkesztve ]

(#31003) hibavissza válasza vond (#31001) üzenetére


hibavissza
veterán

S22. Szifon erősen túlárazott. Telefon ügyben teljesen egyetértek. A dolog ott bukik meg, hogy 2022-ben már nem lehet olcsó és jó telefont venni. Az A53 170 ezer forint és azért az is kompromisszumos. Nekem ez is irreális. Akkor legyen 3 kiló és tudjon mindent. Xiaomiban is ami normális bőven 100 fölé megy. A 100 ezres telefont ugyan úgy diszkomfortos tartanom mint a 300 ezrest...akkor már mindegy.
Egy akadós oprendszerű, random hívásokat nem fogató, homályos képeket lövő darabért pedig egyszerűen nem adok pénzt. Egyre több céges flottából kerülnek ki az egypálcás kínai szutykok. Xiaomi, Nokia, stb. Sok velük a gond.

(#31004) MrChris válasza hibavissza (#30993) üzenetére


MrChris
nagyúr

Átszaladtam a videón, hol vált benne szifonra? Párat nézegettem, de nem értem a kritikád, alig van fókusz vadászat, "nyomorék OM1"? Tök jók a színek. Háttérmosás az pont alig van, lehet mindent jól látni, elvégre az is lényeg, nem csak a pofát mosott háttérrel.

(#31005) theporcupine válasza MrChris (#31004) üzenetére


theporcupine
tag

Azért az érdekes, hogy ebben a videóban is azt mondják és én is tapasztaltam, gondolom, mások is, hogy kamerával videózol egyből megtalál biztonságiőr, rendőr, akárki, hogy mit csinálsz. Ugyanez telóval senkit nem zavar. Miközben itt arról van szó, hogy hasonló, vagy ugyanolyan felvételt lehet csinálni azzal is. Elég értelmetlen.

https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/

(#31006) _q válasza theporcupine (#31005) üzenetére


_q
addikt

Kamerával a képzben profinak tűnhetsz, aki komolyabban foglalkozik a témával és akár olyan médiában jelenik meg a tartalom ahol nem örülnek neki. Telefon esetén amatőrnek tűnsz, a felhasználás és publikálás is ehhez mérten alacsony rizikót feltételez a laikus számára. Amúgy fura tényleg.

(#31007) hibavissza válasza MrChris (#31004) üzenetére


hibavissza
veterán

Átszaladtam a videón, hol vált benne szifonra?
Ezt mondom, nem veszed észre. :D Amúgy mondja mikortól.

nem értem a kritikád, alig van fókusz vadászat
Másról nem szól az összes videója. Betalál-nem talál. Vágás után...

Tök jók a színek. Háttérmosás az pont alig van,
A melegbe húzott WB és visszahúzott szaturáció. Háttérmosás nincs csak háttérhomályosítás. Gyötrelem a szemnek. Vagy legyen tökig éles minden vagy emeljük ki rendesen a témát. Azért "jó" az MFT, mert egyiket sem tudja a szokásos f2,8-4 lencsékkel.
Ezek mondjuk a lookhoz tartoznak. Ízlés dolga.

(#31008) rwin5


rwin5
őstag

Youtube videó indexkép szerkesztésre valami photoshop javaslat? Glimpet láttam, de nem győzött meg az értékelése, nem baj, ha fizetős, ennyi pénzt beleinvesztálnék.

(#31009) Tuninger válasza hibavissza (#31007) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Pedig minden téren brutálisat esik a minőség a váltásnál, bár én monitoron néztem nem telón. Csak Csaba pont az akit a content miatt nézel és nem a képminőség miatt. Én nem szeretem a stílusát, de ügyesen prezentál.

(#31010) vond


vond
MODERÁTOR

Elkészültem egy újabb esküvői szertartás videóval. :) Itt is egyedül voltam, ráadásul a GoPro-t elfelejtettem bekapcsolni a nagy rohanásban, így az csak a felétől él. A helyszín az valami botrányos volt fényileg, láthatjátok is. Próbáltam a maximumot kihozni ebből a foltokban árnyékos helyzetből, hogy ne égjen ki minden a francba, ezért aztán a feketeszint itt még a szokásosnál is feljebb van. De még így sem az igazi. Tiszta hülye, aki ilyen helyre teszi a szertartásokat. Nem is értem. :(((

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31011) _q válasza rwin5 (#31008) üzenetére


_q
addikt

Affinity Photo-ból szokott lenni akció időközönként. PS alternatívának szuper.

(#31012) _q válasza vond (#31010) üzenetére


_q
addikt

Néha kicsit sok a váltás szerintem, de ez a több kamerás megoldás elég sokat dob rajta.

(#31013) nozs23 válasza _q (#31011) üzenetére


nozs23
addikt

Dec.14-ig van akcio, utana 40%-al emelkedik a jelenlegi akcios ar. Amugy +1 az Affinityre. Semmi mas nem kozeliti meg ugy a PS-t, mint ok.

(#31014) rwin5 válasza _q (#31011) üzenetére


rwin5
őstag

+ nozs23, köszi, rég láttam ilyen segítőkész topicot. :C
Ha nem lenne ilyen gyenge a forint, egész baráti lenne az ára. Leszedtem trialban, holnap ránézek tutorial mellett, ha bejön, akkor megveszem kedvezményes áron. :R

(#31015) vond válasza _q (#31012) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ja, ki kellett ugye szedni minden gépészkedést a gimbalos felvételekből, ezért érezheted néhol soknak a vágást. Próbáltam a lehető legváltozatosabb, legjobb képeket adni a fő kamerával, mert zenés klip is készül az esküvőről. Ha csak a szertartást kellett volna rögzíteni, akkor azért nem mászkálok, meg variálok ennyit. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31016) Kukcaman válasza hibavissza (#30970) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Egy próbát megér.

#30976kovsol
Köszi az extra infót. Majd kiderül mennyi lesz a vége az írásnak aztán megírom.

#31014rwin5
Ha még plusz obi kellene a gépedhez [link] - bár nem volt kérdés, viszont nem is árt ;]

[ Szerkesztve ]

(#31017) Kukcaman válasza vond (#31010) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Mindent kihoztál a helyzetből, főleg egyedül többet is tettél :D Ennyi látószög és még a hang is szinkronban. A beszéd is rendben volt, mondjuk ez nem rajtad múlott ;] Na meg láthattam a ninja gépészkedésedet is :P

- Tudom tudom, az alsó gépállás mindig sokat hozzáad - a nők számára mondjuk pont nem fog tetszeni, mert "látszik a tokám".
- A végén összeálltak a közös fotóra, ott még néztem volna tovább az egész csoportot. :U

Mit szólt hozzá a pár?

(#31018) mihulino


mihulino
tag

Most miért kell lebeszélni a fiatalembert egy jó gimbalról, mikor pont van eladó?? :D
Mindamellett valóban elég egy slider, és azt is ki lehet hozni ócóért, én anno ezt építettem meg és működött, jó volt amire kellett.

(#31019) _q válasza nozs23 (#31013) üzenetére


_q
addikt

Nem is figyeltem az oldalt, de tényleg most akciós. Ahogy látom már van v2 is, nekem a v1 van még csak meg, de lehet upgradelek. Régen azt írták, hogy lehet majd a v1-ről kedvezményesebben upgradelni, de most ezt nem találom.

#31014rwin5
Sajnos minden csak drágább lesz. Én még a jelenlegi akciós ár feléért vettem. Azóta ha kell youtube index kép vagy fotót minimálisan retusálni, akkor ezzel szoktam. Szerintem jó vétel volt. Bizonyos dolgokban jobb is mint a PS, de persze nem mindnekinek való.

[ Szerkesztve ]

(#31020) Kukcaman válasza _q (#31019) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Premiere pro-ból szoktam exportálni egy jó indexképet :D After Effects-el is csináltam már (PS-hez kevésbé értek, így gyorsabb is volt)

(#31021) nozs23 válasza _q (#31019) üzenetére


nozs23
addikt

40% kedvezmény van mindenkinek, ami egesz jo azert. Nincs speci discount a meglevo felhasznaloknak. V1 tobbe nem tamogatott, de igyis futott 7 evet, ennyi penzert ilyen tamogatas tovabbra is kimagaslo (foleg ugy, hogy sokszor volt 50% kedvezmény is).

(#31022) _q válasza nozs23 (#31021) üzenetére


_q
addikt

DR-ra is jöhetne valami :D

(#31023) vond válasza Kukcaman (#31017) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Tetszett nekik, megkönnyezték. :)

Ja, a nindzsavólkozást nem akartam benne hagyni, de 1-2 snittnél már semmire nem tudtam kicserélni. :D

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31024) szab13


szab13
aktív tag

Sziasztok két kérdésem lenne.

1, Premier Pro-ban van arra lehetőség, hogy Media Browser-ban a videók ne file name szerint legyenek sorban, hanem készítés dátuma szerint?

2, Elkészült videónál, a hang (utólag hozzáadott zene) kicsit torz, "túlvezérelt"
De a sequence felületen rendben van. Mit lehet a gond a exportnál?

Köszönöm

(#31025) Tuninger válasza szab13 (#31024) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

2. véletlenül nem VLC playerrel nézed vissza és túl van húzva a hangerő 100%on?

(#31026) szab13 válasza Tuninger (#31025) üzenetére


szab13
aktív tag

KMplayer, de TV-n se tökéletes, ezért gondoltam, hogy az exportnál van valami. Basszus torz.

(#31027) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Egy kis "humor " esküvői videósoknak 😂[link]

Szab13: a zenét -1re szoktam állítani, ha csak az a hang van rajta az idovonalon.

(#31028) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Boldog Karácsonyt mindenkinek :))

(#31029) Tuninger válasza Kukcaman (#31028) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Neked is! Kinek hozott új kamerát a Miku? Taranisnál beköszönt egy Fuji XH2s.

[ Szerkesztve ]

(#31030) vond


vond
MODERÁTOR

Boldog karácsonyt Mindenkinek! ;)

Tuninger: Nekem ugyan 1-2 héttel előtte, de hozott egy második A7III-at*. ;] Sony 24-105-tel, de az obit elvileg ki sem bontom soha. Egyelőre tartom magam hozzá. :D

* Már meg is volt az első bevetése. Egy templomi koncertet kellett rögzítenünk. Szuper, hogy a haveréval együtt van négy ugyanolyan vázunk. Ezzel már kb. mindent meg tudunk oldani. Ha egyedül megyek melózni, akkor meg sokszor megváltás lesz nekem is, hogy két ugyanolyan géppel tudok egyszerre fotózni, videózni. :)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31031) Tuninger válasza vond (#31030) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Nagyon örülök hogy ilyen mélységekben megadtad magad a sötét (sony) oldalnak.
Narumon is vergődik mert eladta az S5-öt és viszket hogy venni kellene valamit, de még nem látja hogy a sony az egyetlen helyes út.

villámsebesen bontsd ki azt a 24-105-öt mert parádés obi, sőt a kategoriaja legjobbja. Tuti összeereszteném pár tesztre a Tamronnal.
a két váz miatt akkor johet a zoomok lecserelese fixekre :P

(#31032) vond válasza Tuninger (#31031) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Hát, csábító, hogy kipróbáljam a 24-105-öt, de úgy kalkuláltam, hogy minél jobb áron szeretném eladni. Ebben nem segít az, ha elkezdem használni. Nem véletlenül vágtam be egyből a szekrénybe. :D

Miben nyújtana nekem többet, jobbat, mint a Tamron 28-200? Oké, az OSS, meg a 24 mm elég nyilvánvaló előny, és egy picit tovább is marad f/4, mint a Tamron. Kezdő fényerőben, átfogásban viszont jobb a 28-200. Nem érezdnéd luxusnak megtartani mind a kettőt?

Már elindult a fix őrület is, ne félj. ;] Egyelőre az f/1.8-as 35-tel és 85-tel. Szeretem is mind a kettőt. Bár jobb lenne többet használni őket. Valószínűleg meg fogok próbálni a nyáron 1-2 esküvőt csak ezzel a 35+85 kombóval, kiegészítve pár UWA snittel. Két idei szeptemberi esküvőn használtam már őket a Tamron mellett. Iszonyat sokat hozzáadtak a minőséghez. :K

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31033) Tuninger válasza vond (#31032) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Olyan 350-et ér akkor is ha bontatlan meg akkor is ha hasznaltad.
pont amikor vetted a Tamront akkor beszelgettük ezt mint alternatívát. Remek alkalom lenne összemerni a kettőt. Valszeg használhatóság terén a Tamron nyer az átfogás miatt, de azért nagyon jó lesz használni a sonyt és valszeg “elég” lesz az átfogás és mellé a fix fényerő is kellemes lesz. Nem gondolom hogy cserélnéd a tamront de tuti nem hagynám ki a lehetőséget a próbára

(#31034) vond válasza Tuninger (#31033) üzenetére


vond
MODERÁTOR

350-ért nem biztos, hogy könnyen elmegy használtan. Főleg most, hogy még erre is van 80.000-es visszatérítés. 390-ért ki lehet így hozni a teljesen újat.

Még átgondolom, hogy kibontom-e. De tény, szuper lenne összevetni a Tamronnal, meg úgy egyébként is, olyan kis patent, minőségi cuccnak gondoltam mindig is, ezért is csábító, hiába "csak" f/4-es. :)

Egyelőre várom, hogy leteljen az egy hónap, és bejelentkezhessek a 160 ezerért. :D

Narumon most akkor gép nélkül van, vagy? Hogyan lehet azt bírni? :DDD

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31035) Tuninger válasza vond (#31034) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

van egy kittobis a6400-za meg egy újszülőtt babája, más dolga van :D Csak a jövő évi esküvő szezonra aggódik.

(#31036) MrChris válasza Tuninger (#31029) üzenetére


MrChris
nagyúr

Az jó kis technó éllovas váznak tűnik.
Nekem 'csak' egy obit hozott Pana35-100/2.8ii ami kb a 70-200-asok megfelelője. Szerény méretek, belső zoom. Bár idén többet videóztam, fotóztam a telefonnal. :DDD

(#31037) nozs23 válasza MrChris (#31036) üzenetére


nozs23
addikt

Az a rendszer egyik, ha nem a legjobb obija szerintem. Gratula hozzá!

(#31038) Tuninger válasza MrChris (#31036) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

GZ hozzá.

A karit én is telóval vettem, lett 72GB RAW (1080p 25fps) ami most tömörítés után 1,1GB-re zsugorodott :DDe tátom a számat mit ki lehet préseln a telóból.

(#31039) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Nem hozott semmit a miku :D cserébe kész lettem egy videóval.

(#31040) MrChris válasza nozs23 (#31037) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ja, jó kis obi, nyitva is igen éles. Zoomot egészen észrevétlenül lehet húzni.

Tuninger: zabálja a tárat. Fent van nálam a 13-as droid, sajnos a drop nem változott.

Kukcaman: nagyon profi, simán elmenne a médiában egy magazinműsor főcímének, átvezetéseinek.

(#31041) Tuninger válasza MrChris (#31040) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

A Galaxyt eladtam, nem próbáltam ki végül vele a MotionCamet.
A OnePluson meg a 11-es droiddal van full funkcionalitás. Bár érdekes mert régebbi MotionCam verzióval volt 4K 60 fps, most meg 4K 48 a max.
1080p 24fps-en managelhető a fileméret, persze ott se eszik keveset. Általában rádobom a Samsung T7-et átmásolom rá az MCRAWokat és az SSDről dolgozom utána

(#31042) vond válasza Kukcaman (#31039) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Szuper lett. :K Gondolom, észrevetted már Te is, a végén sajnos elírtad a nevedet. :(

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31043) Kukcaman válasza vond (#31042) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Gondolhatod mennyire vettem észre :Y köszi, hogy szemfüles voltál :)) - Most javítom.
Köszi McChris

(#31044) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Frankó kis esküvői videó, ezért a nyúlfarokért fizetnek, vagy kaphatnak mellé valami hosszabb verziót is? Mi a módi UK-ban? [link]

(#31045) Tuninger válasza Kukcaman (#31044) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Rowe Films

A 15 - 20 minute Feature Film produced in the unique ‘Rowe Films’ filmic style
A video of your full wedding ceremony, completely uncut, and as it happened
A video of your full speeches/toasts, uncut and as they happened
Drone Use is included as standard
Full coverage of the wedding day, from prep to party, with no set hours or time limits
All costs and expenses relating to travel, and the production of your wedding film

Ár nincs, de simán kerül 5-6000 GBP-be.

Szerintem nagyon túl van tolva, nem a párról szól hanem hogy mekkora gigászi nagy cinematographer ez a Tommy gyerek. Nem mondom, sok szép shot van benne, de látszik hogy most épp a bloom mániás időszakát éli. Menő hogy 4K ProRest tud a kamera hogy aztán 720p minőséget pakoljunk ki a végén. a 3,5 percből akár több másodpercre is láthatjuk a pár arcát és érzelmeit! De a lemenő nap fényéből abból kijut 2 perc.
A vágás jó és sok helyen összejön a classic film look és bár én tudnék ilyet. De a kevesebb néha több itt nagyon érvényesül.

(#31046) Kukcaman válasza Tuninger (#31045) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Franc... Jól átsiklottam ezen az infón, köszi.
Akkor lényegében egy gyorsan fogyasztható promó a lényege ezeknek a miniatűröknek.

(#31047) vond válasza Kukcaman (#31044) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Húúú, de baromira untam. Milyen lehet a hosszú film? Ott egy óráig nézhetem, hogy sétálnak és álldogálnak a tengerparton? 1:28-nál rossz a vágás, majdnem két ugyanolyan kompót egymáson. Az kizökkentett az unalomból, de nem jó értelemben. :D

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#31048) syC


syC
addikt

Szegény A7iv-em itt hallgatja, milyen csúnya, szörnyű dolgokat mondtok róla. De én azért vagyok annyira rendes és megnyugtattam, elmondtam neki hogy nagyon szeretem és mióta együtt vagyunk, másra rá sem néztem, SAR-t is havonta olvasom, ph aprót meg még annyira sem. Teljesen összecsiszolódtunk, tiszta first sight.

BUÉK mindenkinek!

(#31049) Tuninger válasza syC (#31048) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Újabb user esett áldozatul a sony sidenak. Helyes.

(#31050) syC válasza Tuninger (#31049) üzenetére


syC
addikt

Igen, nem tagadom. viszont ezt valójában csak R6 és R7 birtoklás után értettem meg. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.