Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7001) MrChris válasza taranis (#6999) üzenetére


MrChris
nagyúr

Sajnos bem igazán beszél angol. Viszont most hogy írod, van bennük ez a forgó tárcsa, meg szögsebesség... Lehet hogy én is Tuninger eljárását fogom próbálni.

(#7002) Tuninger válasza MrChris (#7001) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Érdekes hogy pl a legújabb GoPro Hero 4 firmwarrel (sőt már a 4.0-val is) megjelent a záridő állítási lehetőség protune alatt.
Viszont a GoPro irreálisan sokat mos a képen 24p 1/48 záridő mellett. Ott az a tapasztalatom, hogy 24p-hez az 1/96 zár adja a hitelesebb motion blurt. Viszont pl 50p esetén az 1/50 normálisan néz ki ha nem lassítjuk le Fura.

(#7003) MrChris válasza taranis (#6999) üzenetére


MrChris
nagyúr

Lehet. hogy ez a forgó zár az oka annak hogy más a film motionja:
wikipedia.org/wiki/Rotary_disc_shutter
Persze ott vannak az animációs filmek amiknél szintén nincs vibrálás. A Resolve studioban van motion effekt. Vegasban is de elég gyenge. Vagy már ezt írtam? :D

(#7004) taranis válasza MrChris (#7001) üzenetére


taranis
addikt

Annyi csak a lényege, hogy a filmes kamerák lágyabb motion blurt csinálnak, amit a digitálison 1/48 alatti expozíciós idővel lehet kompenzálni, ha nem gond, hogy általánosan mosottabb lesz a kép.
Utólagos motion blur hozzáadással még nem kísérleteztem, de kíváncsi vagyok rá. Tegnap jött meg az SLR Magic VariND MKII, remélem, hogy a Fujival a hétvégén már tudom tesztelni. Kész röhej, már én sem hiszem el, de 3 hete nálam van a kamera, és nem tudtam tesztelni. Az ember azt hinné, hogy ha szabit vesz ki, van ideje, de gyerek mellett ez fordítva működik :)
Hopp most jött mail, hogy megjött a grip, jövő hétre már nálam lesz az is.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#7005) csibész35 válasza Tuninger (#7000) üzenetére


csibész35
tag

Már annyit olvastam az 1/50-et, hogy ez maradt meg, holott nem is ezt használom, hanem ezt :DDD

(#7006) csibész35 válasza MrChris (#7003) üzenetére


csibész35
tag

Resolve-ban próbáltad? Vegasé kaka, de jó lenne hozzá egy jóféle motion plugin

(#7007) csibész35 válasza MrChris (#7003) üzenetére


csibész35
tag

Csak, hogy biztos egyről beszélünk: mintha kicsit akadozna a felvétel, de nem a motion blur hiányos, rövid záridős, hanem mint amikor a 30fps-t nem tudja helyesen lekonvertálni 24-re.
A filmes gépeknél ugye fizikailag "megszakítja" a fényt, itt csak digitálisan. Mintha túl agresszív lenne a zár, vagy csak a reakcióidő nem stimmel?!
Teljes szenzor kiolvasással ellátott gépeken gondolom nincs ilyen bibi.

(#7008) MrChris válasza csibész35 (#7006) üzenetére


MrChris
nagyúr

Kipróbáltam a Resolve-t 40-es beállítással, jobb lesz, jobb mint nélküle, csak egy marha nagy resolve felirat van a képen :DDD

(#7009) MrChris válasza csibész35 (#7007) üzenetére


MrChris
nagyúr

Kipróbáltam a Resolve, Vegasét és RSMB-t motion blurt. Első a legjobb és gyors, Vegas tényleg kaka. RSMB közelíti a Resolve-ot, csak épp megeszi a gépem, gpu-t nem használja 10sec 9:30-ig tart fhd-n. Kb 0,5-ös szintet kellet beállítani egy gyors(?) záras felvételhez. A Resolve szebb.

(#7010) taranis válasza MrChris (#7009) üzenetére


taranis
addikt

Na, ki lehet próbálni az ingyenesben? Mondjuk ne álljunk neki okokat gyűjteni, hogy miért kéne megvenni, mert nem olcsó :D Okosban meg 11.1-et látok csak, de ezt ugye el sem olvassa senki.

colorizer.net

(#7011) MrChris válasza taranis (#7010) üzenetére


MrChris
nagyúr

Aszem mindent ki lehet próbálni, csak odateszi magát a képre.
A 11.1 miben különbözik?

(#7012) taranis válasza MrChris (#7011) üzenetére


taranis
addikt

Nem találok changelogot, de 2 éves a 11.1, azóta sok víz lefolyt a Dunán. Nem szoktak apróságokra főverziót váltani.

colorizer.net

(#7013) papaya válasza taranis (#7004) üzenetére


papaya
senior tag

Az enyém még mindig nem jött meg, de legalább már úton van, mert kaptam trackinget. De hiába indították meg kedden németből nem bírta a futár kihozni karácsony előtt. Ráadásul, a markolatot én sem kapom meg vele. Nem gondoltam volna, hogy ilyet megérek a mai világban, hogy egy gépre várnom kell 2 hónapot. :(((

[ Szerkesztve ]

(#7014) taranis válasza papaya (#7013) üzenetére


taranis
addikt

Remélem hamar megjön, jó lenne valakivel kibeszélni a tapasztalatokat :) Először kezdem a rosszakkal. Elkezdtem tesztelgetni, az már egyből látszik, hogy nem egy DR monszter. Jobb, mint a D5200, amit eddig nyúztam, de jól jönne az az internal f-log... Igaz egy külső felvevő nem csak emiatt lenne jó, hanem mert videó alatt semmilyen visszajelzés nincs az expozícióról. Se hisztogram, se zebra, se peaking. Igaz fotó módban van hisztogram és peaking is, de váltogatni nem túl kényelmes. A fókuszt rábíztam az automatikára, amit egyelőre lámpafény mellett tudtam tesztelni. Kb annyira megbízható, mint az S7 Edgem. Ez alapvetően jót jelent, folyamatos módban is oda fókuszál, ahová kell, de aprókat huntolgat, ami zavaró. Lehet, hogy napfény mellett jobb lenne. A face tracking csak 1080p alatt működik, 4K alatt nem. Lámpafény mellett bár megtalálta az arcokat, tehát a zöld keret mindig ott volt, ahol kellett, fókuszban maradnia az adott területnek nem nagyon sikerült, pontosabban késegetett, area focussal többre mentem. Aztán 1/50-es shutter mellett elég darabos a mozgás, de én ugyanilyennek látom a konkurrens hibridek képét is. 1/40 jobban tetszett, de napfényben is ki akarom ezeket próbálni még. Akksiból érdemes feltankolni, videó módban eszi rendesen! Én 3-at vettem (1 kamera + 2 grip), erre a setupra a reviewek kb. 3 órát írnak. Ennél biztosan nem több...
A jó az, hogy tényleg jók a színek, és fotóra is kiváló, amire nekem annyira nem adja az M4/3. Komolyabb melóra szerintem nélkülözhetetlen egy külső monitor, és én a fókuszt is inkább manuálban tolnám. De mondom, még rendes napfényben is tesztelni akarom.

colorizer.net

(#7015) papaya válasza taranis (#7014) üzenetére


papaya
senior tag

ÚÚ köszi hogy leírtad ezeket. :R Ami meglepett az a focus peaking mivel azt több tesztben is olvastam hogy van video módban is :F Erre az 1/50 darabosra kíváncsi leszek na meg a DR is roppant érdekel, bár inkább kép vonalon, ott pl érdekel hogy vajon lesz-e egy 6d szint. Komoly elvárásaim vannak de azért tisztában vagyok a korlátokkal. Remélem Fuji megtartja a jó szokását és hamarosan javítja / fejleszti az általad is leírt gondokat. :K

[ Szerkesztve ]

(#7016) taranis válasza papaya (#7015) üzenetére


taranis
addikt

Na várj a 6D sem egy DR bajnok, annyit ez is hoz, F-Log-ban meg kb ugyanazt hozza mint a Sony A6300 S-Log2-ben, szóval van benne potenciál.
Ja még annyi, hogy a telefonos appból videózást el lehet felejteni, 720p-t csinál, vicc kategória. Kár, mert kaphattunk volna touch focus-t ilyen módon. Fotóra viszont jó.
Arra is figyelj majd, hogy nem csak a váznak, de az obinak is van firmware-je. A 18-55-ös kitobit egyenesen kötelező frissíteni, valamelyik verzióban masszívan feljavították a stabiját.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#7017) taranis


taranis
addikt

Bocsi focus peaking tényleg van videó módban.

colorizer.net

(#7018) papaya válasza taranis (#7016) üzenetére


papaya
senior tag

Ok. Akkor firmware frissítéssel kezdem. És neked milyen fogásra? Mert nekem amikor próbáltam markolat nélkül elég gázos volt. Valamint azonos színű képet ad az evf és az lcd? Leginkáb az zavart még a próba során.

(#7019) taranis válasza papaya (#7018) üzenetére


taranis
addikt

Kívánja a markolatot, nekem nagy a kezem. Színeltérést nem tapasztaltam, de napfénynél is megnézem majd. Egyszer fostam be, mert szellemképes lett az evf, de csak a dioptria állítódott el a táskában. Nikonnál hozzá sem nyúltam sosem, teljesen elfelejtettem, hogy van ilyen :)

colorizer.net

(#7020) taranis


taranis
addikt

Van egy X-T2 videó amit EOSHD-ra is postoltam, nem az enyém, valaki más csinálta, de jó példája annak, hogy mire képes a kamera sima kitobival, csak OIS-es stabit használva: [link] Mondjuk nem ez fogott meg, hanem a színek. Ez persze gradelt cucc, meg úgy alapvetően szép munka.

colorizer.net

(#7021) papaya válasza taranis (#7020) üzenetére


papaya
senior tag

Igen. Tetszik nekem is. Bár a színeket itt nyílván jól lehetett alakítani mivel volt ott egy jó kis oktobox is. De a kép mínősége, részletessége is nagyon frankó. Akkor bizakodom. Ennek a focus peakingnek most utána olvasok mivel tervezem pár manual (samyang) obi beszerzését, és oda bizony nagyon kellene. Közben látom mit írtál.

[ Szerkesztve ]

(#7022) taranis


taranis
addikt

Napfényes családi videók is voltak tegnap, a fókusz huntolgatás így is ott volt AF-C módban, de kevésbé. Családi videókra megfelelő, komoly munkára viszont nem használnám. Mondjuk nekem a Canonos Dual Pixel AF mellett minden szarnak tűnik. Lehet, hogy ez a 18-55-ös kitobi sajátossága, más nekem jelenleg nincs, amivel tesztelhetném. Amúgy teljesen jó az OIS, nekem nem hiányzik a szenzorstabi, igaz elég stabil a kezem.
A másik, hogy kipróbáltam a beépített mikrofont. Zenével foglalkozom, van egy Zoom H6-om is, szóval ehhez viszonyítok. Az X-T2 beépített mikrofonja vicc kategória, jól meg kell dolgozni utólag, hogy eltűnjön a dobozhang. Az S7 Edge-mmel készült felvételeknek is sokkal jobb a hangja.
Tudom sok rosszat írtam már, de ezeken túl kell lenni :) Majd jönnek a jók is.

colorizer.net

(#7023) taranis


taranis
addikt

Csináltam egy D5200 vs X-T2 DR összehasonlítást. Sajnos felhős idő volt de most volt rá alkalmam: [link]
A D5200-ra rá volt töltve a 40Mbps hack, és a Flaat11 picture style. Ennél többet a színek rongálása nélkül nem nagyon lehet kihozni belőle.
X-T2-nél PRO Neg. STD színprofil volt, Highlights -2, Shadows -2, Sharpness -4 beállításokkal. Szegény ember logja.
D5200 footagera adtam kis kontrasztot, meg némi élesítést, és az X-T2-t amennyire tudtam hozzá igazítottam.
4K-ban jön át igazán a különbség. DR szerintem kb ugyanakkora, 10-11 FÉ körül, loggal állítólag 12.
A színekkel most nem törődtem, azt mondják a jó bőrszínekhez -1 alá nem érdemes menni highligths és shadows terén.

colorizer.net

(#7024) MrChris válasza taranis (#7023) üzenetére


MrChris
nagyúr

Jobb híján táblagépen néztem meg (ips720p), ott bizony minimális a különbség :D persze felette kezd elhúzni minden 4k milc.
Az ois addig jó míg van, ami azért nem minden obira jellemző.
Beépített mikik talán a dobozolás miatt olyan vackok, de neked viszont elég lesz csak egy mikrofont felcsattintani, nálam ilyen opció nincs. Nem csak doboz hang, hanem a stabit is kihallani, bár nem mindig. Zoom h6 elég szép, méretes lesz rajta, alatta. Még mindig nem találtam egy igazán kicsi (mp3 lejátszó méretű) mikrofonjel grögzítőt.

(#7025) papaya válasza taranis (#7022) üzenetére


papaya
senior tag

Jah, hát látom már a netes teszteken, hogy azért a Canon DPAF-hez képest nem túl nagy szám az AF videó módban, az OIS-ről a múltkori próbálgatásom alapján ugyan ez a véleményem, felesleg a szenzor stabi. Nekem, Zoom H1-em van, meg mikrofonok, ami megoldja azt amire nekem kell.
Családi felvételre meg teljesen mindegy..

(#7026) MrChris válasza papaya (#7025) üzenetére


MrChris
nagyúr

Miért felesleges?
Most nézzük vissza az elmúlt év videó termését, steadi nélküli tiszta remegés. Steadis Pana g6 jó bár ugye az enyém nem tökéletes, nem mindig érvényesül.
Viszont a Gx80-al készült IS felvételeken látványos a változás. Csak ismétlem, hogy minden gyutávval megszűnt a remegés. Mikor tekertem a manuális obikat azt mindig jól lehetett látni a kép megremegésén, már az 50-esnél is. IS mellett ez semennyir sem lép fel. Ha állványon van a 100-assal, 135-össel, vagy a 180-assal akkor kb nem érdemes felvétel közben tekergetni a fókuszt, de 180-assal még géphez érni sem, mert megremeg az egész. A jello effekt is így nem tud érvényesülni. Nem próbálgatásnál, hanem használat közben bukik ki mennyire hasznos dolog.

[ Szerkesztve ]

(#7027) papaya válasza MrChris (#7026) üzenetére


papaya
senior tag

Félreérted. Az én személyes tapasztalatom az, hogy ha van IS, vagy Fuji esetén OIS-es obim, az tökéletesen megfelel a remegésmentes videó elkészítésére. Itt most nem a kézben tartott felvételekre gondolok, amit megbízáskor sosem, max családi felvételnél engedek meg magamnak, mivel ott nem számít, hanem valamilyen állványra rögzítve mint pl steadicam, vagy monopod amikkel együtt már simán kivitelezhető a remegésmentes kép.

[ Szerkesztve ]

(#7028) taranis válasza papaya (#7027) üzenetére


taranis
addikt

Ja, a 18-55-ön nagyon jó az OIS, ennél több nem kell tényleg. Megjött a grip, én kötelezőnek mondanám minden X-T2 tulajnak, aki ilyen nagykezű mint én. Végre van fogása meg súlya a cuccnak. Meg persze eltűnik a 10 perces limit, ami majd egyszer biztos jól jön.

colorizer.net

(#7029) boomba335


boomba335
tag

Sziasztok!

Egy főleg videózás céljára vásárolt Panasonic G7 mellè milyen obikat vennétek? Felesleges gyári objektívben gondolkodnom, csak manuál vagy az alábbiak jók lehetnek?

Panasonic 25mm 1.7 asph
Panasonic 14 mm 2.5
Sigma 60mm 2.8 ART

Ti miket vennétek kb ilyen árban? Fontos a fotó is, de most másodrendű.

Elöre is köszi!

Modding mindenek felett!

(#7030) MrChris válasza papaya (#7027) üzenetére


MrChris
nagyúr

Azt írtad felesleges az IS. Végül is mindegy amíg van valamelyik. Én csak hobbiból játszom ezekkel, de többféle obit használok, ezeknél most jól jön, kb ezért is váltottam le a G6-ot.

(#7031) MrChris válasza boomba335 (#7029) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ebben a sorrendben venném meg egyszerre, vagy egymás után. 60-as a legélesebb, utánna a 25-ös. A 14-est lecseréltem a 12-32-re, nagyobb látószög és jobb képminőség miatt. Abban van egy minimális OIS is.

(#7032) boomba335 válasza MrChris (#7031) üzenetére


boomba335
tag

Szia!

A 12-32-es obi ennyire jó? Jobb képe van mint egy fix fényes nagylátónak? A 12 az 3.5-ről indul, nem?

Modding mindenek felett!

(#7033) boomba335 válasza MrChris (#7031) üzenetére


boomba335
tag

Még egy kérdés. Ha csak a videó lenne a fontos, akkor is ezek maradnának vagy akkor csak manuál obi? Mondjuk Canon vagy ilyesmi? Nyílván ennyi pénzből egy egész garmadát lehet venni, vagy akár L-es obikat.

Modding mindenek felett!

(#7034) MrChris válasza boomba335 (#7032) üzenetére


MrChris
nagyúr

Jaja csak 3.5 míg a 14 2.5. Ezen egy darabig (1.5év :D ) lamentáltam, kétszer kipróbáltam, aztán csak lecseréltem. Nem bántam meg, élesebb a képe, meg ugye 12mm ami jobban hiányzott mint most a kb 1fé veszteség. Képén tudok rontani egy gwc1 wide feltéttel :D ezzel kb visszakapom az eredeti gyutávot amit a 4k crop miatt veszítek. Amúgy csak picit ront videónál nekem belefér, még fotózni is szoktam vele.
Hobbiból videózom 12-32, 20, 45-el és manuálok. Munka szintjén nem értek hozzá, 0 tapasztalat. 20-as AF-a biztosan alkalmatlan rá, viszont marha éles, fekszik a látószöge, szeretem.

(#7035) boomba335 válasza MrChris (#7034) üzenetére


boomba335
tag

Felmerült még egy olyan lehetőség is, hogy két obit veszek. Egy 12-32 meg egy 35-100 f3.5-5.6.

Ez a páros hogy tetszik? Vagy inkább a 12-32 ; 25; 60 Art?

Modding mindenek felett!

(#7036) MrChris válasza boomba335 (#7035) üzenetére


MrChris
nagyúr

Hát ezt én nemtom eldönteni. A 60-ast választanám, nagyon jó obi. Meg akkor vele a 25-öst :D de azt nem ismerem. Csak mert szeretem a fixeket. Ez nagyon felhasználó és igeny, helyzet függő.

[ Szerkesztve ]

(#7037) jjeahh válasza boomba335 (#7033) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Zavar ha nincs af? Hogy nem olyan krémes a buké? Ha igen, akkor natív üvegeket vennék, ha nem manuálokat. Az a 25-ös meg a sigma nagyon éles, optikailag makulátlanok, annyira jók, hogy az már unalmas, a 60-as sigmát én nem is használom, ha a közelben laknál olcsón szívesen elpasszolnám neked :DDD
Én amúgy a manuáloknál két dologra figyelnék: lehetőleg legyen semleges a képük, mert két-három különböző karakterű manuális obi képét nehéz lesz összedolgozni egyformára, a másik meg, hogy régi olcsó manuálokból érdemes kicsit fényerősebbet venni ha éles képet akarsz, mert a legtöbb wide open kissé lágy... szal F1.8 helyett mondjuk F1.4-et, majd egyet rekeszelsz és kész. Persze lehet nyitva is használni őket, én is azt csinálom, de akkor bukod a borotva élességet. Hogy példát is írjak obikra, én ha manuálok is játszanak, helyedben ezeket venném: samyang 12mm, normálból lövésem sincs, manuálos topikban talán tudnak ajánlani valamit, minolta md 50mm F1.8 vagy mondjuk om zuiko 50mm F1.4. Utóbbiból az újabb verziók a jók ha jól tudom, de majd MrChris megmondja a tutit. Normál fixből tudtommal nagyrészt max F2.8 fényerejűek vannak manuál fronton, ha ez nem elég, akkor normál fronton vagy marad valami natív obi, vagy belekalkulálsz egy focal reducert is.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#7038) Tuninger válasza boomba335 (#7029) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

A Pana 25mm F1.7 tuti. Aránylag jó áras, gyors az AF és még éles is.

A 14mm F2.5 fullframere vetítve 28mm F5, annál unalmasabb képe már csak a mobiloknak van.
A Sigma 60mm F2.8 az baráti FF ekv. 120mm, kb a fotók 10%-át lőnéd vele, mert túlságosan szűk.

Kezd a 25mm-rel és ahogy MrChirs is javasolta, 12-32-vel kiegészítve már jól tudod használni.

Manualból ami olcsó és fényerős az 50mm környékétől indul. Egy Canon 50mm F1.8 FD jó választás lehet

A 35-100 egyébként jó ötlet.

A vételek fontossági sorrendben: 25 1,7 (úgyis csak ez lesz a vázon egyfolytában), 12-32, 35-100

(#7039) MrChris válasza Tuninger (#7038) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nekem nem csökkent a fényereje a például f:1.4-es obinak ha m4/3-ra tettem, maradt 1.4 :DDD Az a baj a dof megfeleltetéssel, hogy ebből jönnek a városi legendák és értetlen kérdések, hogy akkor most micron duplájára kell az érzékenységet tekerni? Kétszer hosszabb lesz a záridő?
Videóra viszont jó volt nekem a 14-es, meg marha pici.

(#7040) Tuninger válasza MrChris (#7039) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

igazad van, de ha minden igaz egy regebbi postban mar el lett magyarazva a dof megfeleltetes boomba335-nek

(#7041) boomba335 válasza jjeahh (#7037) üzenetére


boomba335
tag

Ezek a natív üvegek nekem nagyon homályosak, ez nagyon távol van tőlem :)

Azt se tudom eszik vagy isszák ezeket :D

Én ilyesmiket néztem manuálban:
canon fd 1.4
canon 135 f2.8

Az AF nem fontos, mert a videónál nem használom úgysem :)

Modding mindenek felett!

(#7042) boomba335 válasza Tuninger (#7038) üzenetére


boomba335
tag

A Sigma 60mm f2.8 ART nem biztos, hogy meglesz, azt terveztem a közelí felvételekhez. Helyette mit javasolsz? akár lehet manuál is. A szép bokeh fontos lenne :)

Modding mindenek felett!

(#7043) boomba335 válasza Tuninger (#7040) üzenetére


boomba335
tag

így van :)

Modding mindenek felett!

(#7044) jjeahh válasza boomba335 (#7041) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Semmivel nem bonyolultabbak mint a canon fd üvegek :) . Beírod bármelyik online piactér keresőjébe, ha jó áron és állapotban van megveszed oszt csók. 135mm fronton inkább a zeiss sonnar-t ajánlanám.
Minoltát elírtam, nem F1.8, hanem minolta md 50mm F1.7.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#7045) MrChris válasza Tuninger (#7040) üzenetére


MrChris
nagyúr

Más is olvashatja...

boomba335: Olcsó és jónak mondják a Minolta md 50/1.7-et, de a manuál obi topikban ezt jobban tudják.

(#7046) boomba335 válasza MrChris (#7045) üzenetére


boomba335
tag

Nem találtam manuál obi topicot, lehet én vagyok a béna? :DD

Modding mindenek felett!

(#7047) jjeahh válasza boomba335 (#7046) üzenetére


jjeahh
nagyúr

[link]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#7048) boomba335 válasza Tuninger (#7038) üzenetére


boomba335
tag

Te milyen obikat vennél videózashoz, ha a gép egy Pana G7?
Lehet az obi manuál vagy rendszeren belüli, teljesen mindegy.

Nálam ezek vannak (egyenlőre fejben).
- pana 25 f1.7
- pana 12-32
- sigma 60 f2.8 art
- canon fd 135 f2.8

Értelemszerűen mások véleményére is kivámcsi vagyok, ha van mellette indoklás az még jobb.

Előre is köszi a segítséget :))

Modding mindenek felett!

(#7049) boomba335 válasza jjeahh (#7047) üzenetére


boomba335
tag

Ezek szerint én vagyok a béna 😂😂😂

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Modding mindenek felett!

(#7050) Tuninger válasza boomba335 (#7048) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Már leírtam pont abban a hozzászólásban amire válaszoltál.

Pana 25mm F1.7 legyen az első objektív amit megleszel. A legjobban használható fókusztáv, van már háttérmosás is, szerintem messze ezt fogod a legtöbbet használni.

Utána végy egy Pana 12-32-őt mert olcsó, ad nagylátószöget és stabit és van zoomod.

A Sigma 60-at megindokoltam, szuper objektív, de szerintem túlságosan szűk, s bár közeli felvételekhez akarod használni, állítom hogy max a képeid 10%át fogod ezzel lőni. Így én nem választanám. És nem azért mert nem egy hibátlan objektív.
A Canon FD 135 F2.8 sajnos eléggé kiesik, borzalmasan hosszú gyujtótáv, nincs stabid, így videóra használhatatlan, fotóra meg csak napsütésben. Ettől függetlenül eszméletlen jó képe van.

Épp ezért javasoltam az általad is felvetett Pana 35-100-at, de előbb legyen meg a 25mm és a 12-32, egyből fogod érezni mi az ami hiányzik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.