Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz BlackV #56300 üzenetére
De, amit Gődény meg a többi bohóc mond, az nem felelősség gondolom és teljesen rendben van. Inkább ezekkel az egyértelmű baromságokkal foglalkozzanak.
Meg mondjuk a vírus terjedését az is megakadályozná, ha nem nyunyóka néniznének és értelmes tájékoztatás lenne. Vagy, ha valóban szakmailag megalapozott oltóanyagokat engednének forgalomba (ha már OGYÉI...).
Bocs, de nekem kinyílik a bicska a zsebemben ettől a hülyeségtől. Függetlenül attól, hogy a favi ér-e valamit vagy nem.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz BlackV #56299 üzenetére
A gond továbbra is az, hogy nem tudjuk, hogy kinek kellene szednie, és kinek nem.
Ha tudod, akkor egész más. Akkor a s***t is megennéd, arról pedig aztán valszeg még ennyi infó sincs. Fordítva pedig, ha tudnád, hogy minden ilyen nélkül is megleszel, blabla.Szerintem annyit kell tudni, hogy amennyit adnak, amennyit érdemes jelen ismeret szerint beszedni, az mennyire okoz gondot, ha utólag kiderül, hogy feleslegesen szedted be.
Ha nem feleslegesen szedted be, akkor örülünk Vincent, vagy így is belehaltál a covidba, akkor úgyis mindegy.Hány napig kell szedni, hány tabit, és pontosan hogy néz ki a mellékhatás. Súlyos májkárosodás lehet, és kimutatták, hogy igen, ez szép számmal be is jön? stb.
Lehet, hogy nem is olyan veszélyes a szedése? Lehet, hogy mit tudom én, 5 napi adagnál még nincs gond, és akkor már lát annyit a beteg, hogy oké, én megleszek e nélkül is, vagy b, nekem minden mindegy alapon érdemes rápróbálni két pofára szedni, mert az életem a tét.
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #56299 üzenetére
Mild COVID-19 case defined as a patient with mild illness (with or without respiratory symptoms), oxygen saturation >94% at room air, and can be managed at home with appropriate therapy. Mild illness can include symptoms of uncomplicated upper respiratory tract viral infection such as fever, fatigue, cough (with or without sputum production), anorexia, malaise, muscle pain, sore throat, dyspnea, nasal congestion, or headache. Rarely, patients may also present with diarrhea, nausea, and vomiting.
hát erre szerintem van aki simán kiírja itthon a favit.Study subjects were randomized to either receive favipiravir 1800 mg (9 tablets) twice daily as a loading dose on day one followed by 800 mg (4 tablets) twice daily as a maintenance dose for a total duration of 5 to 7 days of therapy or matching placebo.
nálunk 2×8 majd 2×4 a dózis és be kell szedni mind a 40 tabit.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz BlackV #56300 üzenetére
Kezdjük az elején:
Hol volt az OGYÉI, amikor a keleti csodákat kellett megszagérteni? Miért is nem emeltek egyetlen szót sem pl a 60 felettiek sinózása ügyében? Az országban TÖMÉNYEN DŐL az oltásellenes rémhírterjesztés, aminek úgy sacc/kb 10e* nagyobb impaktja van a járvány alakulására, mint a faripinavir renoméjának. Hol járnak az oltásellenes rémhírterjesztők bíróság elé citálásával???
ERŐSEN úgy tűnik amúgy, hogy nemzeti ivermectinünk lett a körömvilágítós tabletta.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #56304 üzenetére
van egy tippem, hogy máshol aki tényleg szarul van, az favi helyett pl. könnyebben kap kórházi ágyat.
meg ugye a favi max a korai szakaszban jó, az meg a kipcsak tesztelési protokoll miatt nem annyira egyszerű abszolválni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
via eric topol:
The rise of croup or tracheitis among children during the Omicron wave
https://medrxiv.org/content/10.1101/2022.01.27.22269865v1(this is mild)
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz Ringman #56305 üzenetére
Naigen. Arról valószínű igen széles a topik-konszenzus, hogy az oxigén mint olyan igencsak hasznos molekula a vírus legyőzéséhez. Sőt mi több, nem hiszem, hogy bárki látott már olyan beteget, aki levegő nélkül túlélte volna...
Rémlenek beszámolók, hogy a kórházhoz kiindulási alap 90-es spO2 elérése után drasztikus gyorsasággal zuhant az oxigénszint, főleg oltatlanoknál. SzVSz nem hiszem, hogy a saját lábán besétáló majd ott 92-95-ös szintnél már a maszkkal barátkozó (és így sokkal lejjebb nem süllyedő!) beteg ugyanolyan esélyekkel indul, mint akit eszméletlenül, 70es oxigénszinttel visznek be.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #56308 üzenetére
ugyan más ország covid-súlyossági kategorizálása, de:
Severe Illness
Patients with COVID-19 are considered to have severe illness if they have SpO2 <94% on room air at sea level, PaO2/FiO2 <300 mm Hg, a respiratory rate >30 breaths/min, or lung infiltrates >50%. These patients may experience rapid clinical deterioration. Oxygen therapy should be administered immediately using a nasal cannula or a high-flow oxygen device.90 körüli/alatti spo2-vel többen "gyógyultak" otthon az elmúlt évben. (ki tudja mennyit veszítve a várható élettartamukból)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
válasz [CS]Blade2 #56302 üzenetére
"A gond továbbra is az, hogy nem tudjuk, hogy kinek kellene szednie, és kinek nem."
Nem egészen, tudjuk. Azoknak kell szedni, ahol, a kockázat és a haszon aránya a haszon felé billen. Ez pedig az erősen veszélyeztetett emberek COVID-19 betegsége. Fiatal, erős szervezet esetében a kockázat felé billen a mérleg és ott nem szabad alkalmazni. A Favipiravirral nem az a baj, hogy nem hatna, hat, a baj az, hogy csak kicsi a hatása és mellette elég nagy a mellékhatása. Ezért alapos mérlegelés kérdése az alkalmazása.
Pro: [The efficacy and safety of Favipiravir in treatment of COVID-19: a systematic review and meta-analysis of clinical trials]Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
HÁZIGAZDA
egy r=10 terjedésű valamit nem lehet megfogni. nem arra gondolok, hogy maszkot le és mindenki szarjon le mindent, védekezzen mindenki, ahogy tud, de a végeredmény az lesz, hogy elkapjuk.
és igen, ha egyszer jön egy cucc 15%-os halálozási rátával, r=10-zel, akkor igen sokan meghalunk.
ez a valóság. szerintem már mindegy, hogy van-e egy focimeccs, aki oda elmegy, elmegy máshová is, valamint olyan szinten terjedt el az omi, hogy négyféle módon tudja begyűjteni bárki, ha eddig nem tette.
a saját kisfiam is jó példa rá.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
Pfizer and its partner, BioNTech, the manufacturers of the vaccine, are expected to submit to the Food and Drug Administration as early as Tuesday a request for emergency-use authorization for the vaccine for children 6 months to 5 years old, which would make it the first vaccine available for that age group. Older children already can receive the shot.
“We know that two doses isn’t enough, and we get that,” said one of the people familiar with the situation. “The idea is, let’s go ahead and start the review of two doses. If the data holds up in the submission, you could start kids on their primary baseline months earlier than if you don’t do anything until the third-dose data comes in.”[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz bigdady #56293 üzenetére
A cukrászdai maszkviselés esete, amikor a a miniszterelnök sajtófőnöke és a cukrászda tulajdonosa sem ismeri a szabályt.
[link]
Előfordulhat, hogy maszkos és maszk nélküli vendég megy be, a tábla a pulton és összevesznek, hogy kell vagy nem kell a maszk.Az más kérdés, hogy én fölvettem volna, mert úgyis a teraszon eszem meg, kis zárt tér ez is, ebben nem különbözik más boltoktól.
Egyébként ez a cukrászda is kijátssza a MÉ irányelveit (Trevi ...), ezért ide se térnék be.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
HÁZIGAZDA
szarul, 39 fokos láza volt az éjjel, ha ma nem javul, akkor parázni fogok
nyugodtabb lennék (már amennyire egy erős covid mellett nyugodt az ember), ha nem az lenne, hogy 2-3 hete már megvolt neki, és így nagyobb az esélye valamiféle immun túlműködésre most
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
annyira nem lettek jók a számok, vsz. kell harmadik oltás is a kis oltóanyagmennyiség miatt, de most engedélyezni akarják 2 dózisosra, mindezt azért, hogy ne kelljen megvárni a 3 dózisos eredményeket?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Kékes525 #56327 üzenetére
Jelenleg inkább az van, hogy az egészségügy elbírna sokkal többet is, de kicsit még csökkent is a növekedés üteme a fertőzöttek számában.
Olyan, mintha nálunk elkezdett volna laposodni. Lehet, hogy 2-3 héten belül tetőzik.Máshol vannak olyan helyzetben, hogy ezt az ütemet nem biztos, hogy célszerű tartani:
Németország +43%
Finnország +88%
Szlovákia +113%
1 hét alatt. -
Ringman
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #56332 üzenetére
egészségügy elbírna sokkal többet
tavaly is olyan jól elbírt mindent, hogy anyám 90 alatti spo2-vel nem került kórházba tavasszal...azért egyszer jó lenne a max. kórházban/intenzíven ápoltakat olyan szintre belőni, amihez civilizált országokban is vállalható személyzeti szint is tartozik, meg azt megcélozni, hogy kovidosokon kívül más is kapjon ellátást, meg ne botrányos halálozási arányok tartozzanak az ápoltakhoz.
-
Drizzt
nagyúr
-
Soulfly842
addikt
Pár perccel utqna kitisztult. Ezt akárhogy is nézem pozitív, igaz?
Lehet pont oltáskor szedtem össze múlt héten?Pedig extra óvatos voltam
-
polonic
félisten
Asszonykám betaknyosodott, tele az orra. Torka nem az igazi, de még nem fáj. Tegnap hőemelkedése volt. Tompa a feje, közérzet zéró.
3 oltás van, plusz influenza oltás
Milyen tesztet szerezzek be? Vagy esetleg háziorvost hívja, hátha elküldi pcr-re?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Soulfly842 #56337 üzenetére
ez erős pozitív, főleg ha fél perc alatt lett eredményed.
Lehet pont oltáskor szedtem össze múlt héten?
bármi lehet.
-
daneel_hu
addikt
válasz Soulfly842 #56333 üzenetére
Nyertél.
-
Asbee
veterán
Jobbulást. Ne gondolj a legrosszabra, sok gyereknél és felnőttnél is hallom, 1-2 nap magas láz, majd hirtelen javulás. Meglátod így lesz. Csak pozitívan.
Amúgy érdekes ez az omikron. Egyre több embernél, egyáltalán nem 1-3 napon belül jönnek a tünetek, hanem inkább 7-10 nap a kontakt után. Most már sokadik ismerős jár így. Kiderül, hogy covidossal volt kontakt, nézegetnek tesztet, semmi bajuk, negatív, majd kb ennyi idő után jön fejfájás, torokfájás, gyengeség, ízületi fájdalmak, hőemelkedés, láz, és a gyorsteszt is olyan pozitív mint a fene.
Egy ismerős így szült tegnap covidosan. Jan 22-én találkozott tesójával akiről kiderült 2 nappal később hogy pozitív. Tesztelte magát szinte folyamatosan, végig negatív. Figyelte magát és semmi. 2 napja mondogatta furán érzi magát, de biztos csak közel a szülés. Tegnap bevitték , előtte teszt, pozitív. Szerencsére minden rendben ment és mindenki jól van.
Kicsit ilyenkor én is azt mondom kutatás, megfigyelés ide vagy oda, gyakorlat sokszor más… -
Coyot
őstag
válasz Soulfly842 #56333 üzenetére
Fél perc? Kérlek nálam ahogy ázott a tesztcsík úgy lett pozitív
Má' nem
-
Asbee
veterán
válasz polonic #56338 üzenetére
Én 4 napig voltam így. 2 féle orrba dugóssal próbáltam még tegnap is nyomtam azért egy 5 ik tesztet , de full negatív mind. Ha valaki tényleg pozitív elég jó %-al mutatja ki mindegyik. Aszisztens jó ismerős tegnap egy mazochista covidosnak 3 félével próbálta ki, mindegyik azonnal pozitívat mutatott.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Jobbulást!
Na mától mi is. Este gyerek kidobta a taccsot hőemelkedés, egész éjszaka kijött belőle minden amit evett ivott korábban. Teszt pozitív.
Anyja ugyanez (plusz hasmenés ami gyereknél nincs) kb 2 órás késéssel, teszt negatív.
Hogy lehet ugyanaz a hányásos tünet 2 óra különbséggel? Együtt kapták el? -
Soulfly842
addikt
Ez is így volt... csak a fotó készült fél perccel később. A singlean tesztet ajánlom, halálpontos.
mivel múlt héten voltam normál 4., emlékeztető oltáson (közel öt hónapja volt nekem a harmadik, tesztek szerint semmit nem véd a pfizer emlékeztető sem 4 hónap után omikron esetében) így nehéz különválasztani a tüneteket.
Oltás után meg volt a mellkasomon a kis elefánt, volt hidegrázás is, s minden egyéb (korábban írtam itt róla elég bőven), de az kezdett gyanús lenni, hogy hétvégén már újabbb tünetek jöttek. Agyba/fejbe/homlokban, a korábbi szimpla fejfájást leváltotta olyan nyomás, mint, ami erős influenzánál szokott lenni, folyamatosan kaparó torok, köhécselés, enyhe taknyosodás, ami viszont feltűnően nyálkás volt és tartalmas Hasmenés hétvégén volt erős, most kicist nyugodtabb.
Biztos azért kaptam el, mert át lett nevezve a topik komoly kovidosokra Feltétel volt, hogy belépjek. Vissza a régit!
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
válasz Soulfly842 #56345 üzenetére
Ez az petícót Parcinak, hogy nevezze vissz a topicot, jelszó: meg akarunk gyógyulni!
Jobbulást mindnekinek!
Globálba kérdés:
Nálam még mindig nincs tünet, ha ma sem lesz mondhatom hogy jók az esélyeim, hogy így megúszom? vasárnap lettem nagyon pozitív előtte sem és azóta sem volt tünet, leszámítva az orrdugulást.Má' nem
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Ringman #56334 üzenetére
Nehéz lenne belőni ezt, mert van akinek a covid előtti békeidős mennyiség is túl sok, akkor, ha egy ilyen ember lövi be, akkor még annyian sem lehetnének bent egyszerre.
Szerintem lakosságszám, orvos szám, a belőtt kb. 10.000-12.000 covid osztályos hely a 60.500 ágyas állami férőhelyből, még jó.
Nem a legfrissebbek a képek, de nagyjából szemléltetni jó lesz:
Több orvosunk van, mint mondjuk UK-ban, és vagy közel 2x annyi kórházi ágy mellé.
Vannak jobb helyek a közelben, mint a német vagy osztrák, de összességében azért a jobbak között vagyunk.
Amikor itthon egy 4 ágyas szobában 4-en fekszenek, akkor 4 ágyon fekszenek. Olaszoknál ugyanez egy 2 ágyas szoba, a másik 2 a földön fekszik vagy a folyosón.
Amit nálunk 3 orvos visz, azt a lengyeleknél majdhogynem 2-nek kell megoldani. -
Sir Pocok
őstag
2022.02.01.
9422/66
4218/169Részletek később.
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Soulfly842
addikt
válasz Soulfly842 #56345 üzenetére
Ja, egyébként vasárnap az edzőterem volt a legdurvább..
Az utóbbi időben brutálisan átalakultam, rendkívül sokat erősödtem, edzőteremben, a tartásom teljesen megváltozott, a terhelhetőségem brutálisan, minden... reggel sokszor edzek úgy, hogy nem ettem előtte (mivel alapban nem reggelizek)
Vasárnap kevés időm volt edzésre, mivel mentünk családhoz ebédre: gyorsan edzettem, rendkívül intenzíven. egy óra után nagyon hevesen dobogott a szívem, brutálisan megszédültem és azonnal le kellett ülnöm. Úgy éreztem, hogy pihegek és mindenem szinte lüktet. Soha nem jártam még így, edzőteremben én nem az a típus vagyok vagyok aki leülve a telefonját nyomkodja. 10-15 percre szinte megálltam, csak óvatos dolgok voltak. Nem értettem. Azért is volt furcsa, mert így leállva 1-3 perc és minden ok, de ez még 10-15 perccel később is durva volt.
Az utóbbi pár napban, hogy a brutális 'erősödés' mellé egy keveset el tudjak égetni (has tájékról egyedül még van mit használok egy ilyen új tápkieget: "koffein, zöld kávé kivonat, valamint zöld, fekete és fehér tea kivonat található. A komplex részét L-karnitin, bromelain enzim és kitozán is alkotja") Egy kis koffein pl. nem hathatott meg, rendkívül sokat iszok, s soha semmit nem okoz.
Erre csak részben fogtam, inkább azt mondogattam, hogy úgy látszik ehhez a tápkieghez mindenképpen reggelizni kell, mert erős cucc. Haza vezettem ótvatosan, öt perc és megettem egy narancsot+ két szaloncukrot, mondván, hogy leesett biztos a vércukrom. Ezután jobban is voltam.
-
Rive
veterán
válasz [CS]Blade2 #56347 üzenetére
Apró probléma persze, hogy ez az ágy- és dokiszám csak papíron mutat jól: a gyakorlatban a szakma elöregedésével, vészes mértékű alulfinanszírozottsággal és elég randa egészségügyi állapotú lakossággal párosulva a látszat fenntartására is csak ímmel-ámmal elég.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest