Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29601) radi8tor válasza mpo (#29599) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nagyon leegyszerűsítve igen, de ha ragaszkodunk a valósághoz, akkor a szagszűrő maszkok nem jók az aerosolos fertőzés csökkentésére. ;)

⭐ Stella

(#29602) Tigerclaw válasza mpo (#29591) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Orban Viktornak se kellene ugy tennie a jogi diplomajaval, meg a liberalis filozofia szakaval, hogy tobbet tud a jarvanykezelesrol, mint a szakteruleten praktizalo orvosok, meg az egesz tudomanyos akademia. Az utolso hullam nem az oltasnak koszonhetoen csengett le, hanem a maszkhordasnak es a tobbi karantenintezkedesnek. Ezert is mondta egy valodi jarvanyugyi szakember meg a a legelso hullam elott, hogy jobban orulne egy teljes kotelezo 2-3 hetes karantennak, mint egy holnap elerheto vakcinanak.

Kell oltani, de a tobbi intezkedes nelkul mar nem sokat er a lambda ellen.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#29603) Tigerclaw válasza andor80 (#29593) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

"Komolyan miért kellen ráerőszakolni az emberekre a maszkhordást?"
:W

Mert az egyik legjobb vedekezes mindket iranyban FFP2-es szinttol es mert anelkul a sok agyhalott onkent sosem hordana.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#29604) t72killer válasza Mr K (#29585) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"de lehet, hogy csak véletlen egybeesés."

90+%-uk az, lévén ők is a legidősebbekkel kezdtek. Szép is lenne, ha 90+éves korban nem lenne halandóság :))

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29605) balojazz válasza andor80 (#29593) üzenetére


balojazz
tag

Egyetértek. Van olyan maszk, ami megvédi a viselőjét is meg a másikat is. Amíg nem volt FFP, meg drága volt, amíg nem voltak oltások, addig indokolt volt elvárni, hogy mindenki az olcsó vagy ingyenes maszkot kötelezően hordja. Most már nem indokolt. Aki fél meg félti a másikat, hordja. Aki fél meg félti a másikat, oltasson. Aki akar, oltasson és hordja. De hagyják békén azokat, akik beoltatták magukat, és nem is félnek. A maszkellenes magatartás tavaszig társadalomellenes is volt, de már május-június óta nem az. Aki ragaszkodik a kötelező maszkhordáshoz, az a SAJÁT kötelező maszkhordásához ragaszkodjon.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#29606) S e t h válasza andor80 (#29593) üzenetére


S e t h
nagyúr

Vannak bajok.
[link]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#29607) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Researchers Ready Lab-Grown Covid-19 Delta Variant for Human Trials

"LONDON—While the rest of the world is trying to stamp out the Covid-19 Delta variant, British researchers are making progress growing a carefully controlled batch in a lab that they hope to use to infect volunteers in studies."

[ Szerkesztve ]

(#29608) Rolly válasza Rage47 (#29595) üzenetére


Rolly
veterán

ráadásul ha az állami TVben a megszokott műsorok helyett ment volna fél óránként óránként (de legalább napi 3x) , hogy miért hasznos a maszk, hogy kell hordani, hogy kell levenni... kezet fertőtleníteni stb akkor még több eredménye lett volna a maxhordásnak...

mert az, hogy maszkot kell hordani... kijön az ember a boltból leveszi a maszkot és jól megdörzsöli a kezével a szemét értelmet lehet... ahogy az 1 hónapja használt maszk se véd már semmitől...

(#29609) Rolly


Rolly
veterán

igen közel került hozzánk a delta hullám... Feleségem pénteken egész nap együtt volt egy deltás közvetlen kontaktjával... (aki előtte 4 napig volt azzal aki deltás) Tegnap derült erre fény ...

Mivel a delta terjedése elég gyors így elképzelhető, hogy pénteken a párom fertőzödött ... Mára már kezdi magát rosszul érezni, de se láz se köhögés semmi tünet nincs csak reggel gyengének érezte magát... Persze oltva nincs mert mindig halogatta :( ... (bár jelentős esély van, hogy az vuhanit benyelte 2020 márciusban)

(#29610) mpo válasza Tigerclaw (#29602) üzenetére


mpo
veterán

A különbség, hogy Floridában melegebb van, mint itt és ott Ron DeSantis (Republican Party) a neve, aki büntetné az iskolákat, ha kötelezővé teszik a maszkhordást.
Emlékszem, hogy a Trump győzelméért szurkoltak itt.

Akkora baromság ez a maszk nem jó semmire, mint a gumiabroncs nyomása sem befolyásolja a fogyasztást, hanem kizárólag a vezetési stílus.

Ha érted, akkor már elavult.

(#29611) Chesterfield válasza Rolly (#29609) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Allergodilt nyomatjátok?

(#29612) t72killer válasza Z.É.T. (#29607) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Paywall. Ez komplett eredeti delta, vagy visszanyesett, módosított változat? Előbbi esetben ezeknek elmentek otthonról...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29613) mpo válasza Z.É.T. (#29607) üzenetére


mpo
veterán

t72killer fórumtárs erre várt.

Ha érted, akkor már elavult.

(#29614) Parci válasza emvy (#29597) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Szó nélkül adnak, ohne reg? És mit adnak? Nekem a Janssen nem jó.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29615) Tigerclaw válasza balojazz (#29605) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Ha mindenki olyan okos lenne mint te, mar nagysagrendekkel tobben halltak volna meg es szo szerint egeszsegugy sem letezne, mert nem talalnal egyetlen orvost es novert sem a korhazakban., rendelokben. Kvazi minden leallna es az emberek bunkerekben elnenek. Ez van amikor a populista kormany enged a nulla IQ-s tomegnek.

Olyan nehez megerteni, hogy a Covid-19 halalozasi szazaleka komoly es szoros osszefuggesben van az orszag egeszsegugyi halozatanak milyensegevel, az orvosok, noverek leterheltsegevel? Nalunk pl. tavasszal mart tullepett a jarvany azon a szinten, amit az egeszsegugy le tudott kezelni es epp csak meg tudta forditani a kormany komolyabb kotelezo jarvanyugyi intezkedesekkel.

Olaszorszag esete nem remlik, vagy most Indiae? Az USA-ban is jol lehet latni, hogy mi van akkor ha elindulnak a te alltalad idealisnak tartott iranyba.

A kormanynak, vagy inkabb Orban Viktornak valami hoskomplexusa van, ahol eloszor elengedi a jarvanyt, aztan megmentokent tetszeleg. A hozza hasonlo politikusok imadjak a katasztrofahelyzeteket.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#29616) emvy válasza Parci (#29614) üzenetére


emvy
nagyúr

De, reg kell. Pfizert adnak alapbol mindenkinek, de van Moderna meg Janssen is. Janssent viszont nem mindenhol bontanak meg csak ugy. En odamentem akkorra, amikorra regisztraltam, es mondtam, h Janssen kene. A holgy kedvesen mondta, h mara mar nincs arra hely, de adjam meg a telefonszamomat, es holnap egyeztetnek velem egy idopontot csutortokre.

while (!sleep) sheep++;

(#29617) Kaba válasza Parci (#29614) üzenetére


Kaba
veterán

Az oltóponton lehet kérni,Pfizer,Moderna és Janssen vakcinát,de előtte időpontot kell foglalni (regisztrálni is kell annak aki még nincsen regisztrálva).

(#29618) Tüzi válasza Tigerclaw (#29602) üzenetére

Most mé'?! Majdnem olyan okos mint Trump. Ő is megmondta, hogy a hypo kinyírja a vírust, akkor ha emberekbe adjuk, ott is ki fogja nyírni.
Színtiszta brilliáns logika, kikezdhetetlen (((:
Az már már kérdés, hogy a mentős szlengben jobb a fertőzött beteg mint a steril hulla, dehát ennek megértését ne várjunk már el szegény politikusoktól.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#29619) Ringman válasza Parci (#29614) üzenetére


Ringman
nagyúr

igazából lehet jó, lásd a j&j (nagyon kis mintás) boosteres studyját. [link]

(#29620) balojazz válasza Rolly (#29608) üzenetére


balojazz
tag

Semmit sem befolyásolt volna. Rosszabb, mint a reklám, ami senkit nem érdekel. Nálunk melóhelyen a bejáratnál folyamatosan megy másfél éve a maszkhordási meg kézmosási oktatási videó. Először jót nevettünk rajta, kb 10 mp-ig néztük, azóta csak akkor tűnik fel, ha nem megy a TV. Semmi hatása az emberekre már első alkalommal sem. Pont ugyanúgy mosok kezet is, mint 10 éve.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#29621) balojazz válasza Tigerclaw (#29615) üzenetére


balojazz
tag

Mondom, május-június óta, nem tavasszal. Értő olvasás hiánya miatt nyitott kapukat döngetsz.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#29622) BlackV válasza Parci (#29614) üzenetére


BlackV
senior tag

Nekem a Janssen nem jó.

(Gondolom az ad26 miatt írtad.)
Több helyen olvasom időnként, hogy ez egy tévhit. Úgy tudom, csak akkor bukta, ha vakcinahiba miatt az adenovírus szaporodásra képes marad, na akkor örökre immunis lesz rá a szervezet, vagy nagyon sokáig..

Dobson Szabolcs írása ezzel kapcsolatban:
"A Janssen (Johnson and Johnson) COVID-19 elleni Ad26 vektor vakcinájából az újraoltás jelentősen emelte az ellenanyagszintetSzakmatörténetileg vannak olyan tévhitek, amelyek tudományos körökből indulnak és szivárognak le a nép közé, majd más szakmai körök emiatt aztán a népet hülyézik, mert rendszerint aztán a nép makacsabbul ragaszkodik a tévhitekhez, mint a szakemberek, bár ez utóbbit se lehet alábecsülni. Ilyen tévhit az is (ami a magyar újraoltási ajánlásban is megjelenik), hogy ugyanazzal a vektor vakcinával nem szabad újraoltani, mert a vírus vektor elleni immunválasz miatt az újraoltás hatástalan vagy erősen csökkent hatású lesz.A Sputnik V orosz vakcinával már hetek óta oltanak, pontosabban annak első komponensével.Augusztus 25-én pedig a Janssen (Johnson and Johnson) amerikai-belga cég sajtóközleményben adta tudtul, hogy két Fázis1-2 vizsgálatuk adatai szerint az első oltást már megkapott személyekben ez a vakcina 9-szer magasabb tüskefehérje elleni IgG ellenanyagválaszt generált, mint amit az első oltás után 28 nappal tapasztaltak. A 18-55 évesek körében a kötődő ellenanyagszintek jelentősen emelkednek, csakúgy, mint a kisebb adaggal oltott 65 évesekben és idősekben.Korábban már igazolták, hogy az első oltás után 8 hónappal még jelentős ellenanyagszintek és sejtes immunitás áll fenn.Ezzel az USA-ban engedélyezett vakcinák mindegyikével vannak már újraoltási tapsaztalatok, mégpedig az egynemű (homológ) oltási sorok esetében (Pfizer, Moderna, és immár Johnson and Johnson).Úgy tűnik, hogy voltaképpen másodlagos kérdés a vegyes vagy egynemű oltási sor alkalmazása, de termékfelelősség tekintetében az egynemű oltási sorok a korrektek. A vegyes oltási sorokat jellemzően az államok erőltetik, hiszen ők érzékelik a logisztikai problémákat az elegendő oltás biztosításában, illetve hazánkban vélhetően még a 65 éven felülieknek adott kínai vakcina problémájának a kezelése is szerepet játszhatott."

(#29623) radi8tor válasza emvy (#29597) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kösz a tippet már a vállamban is a pálesz.

⭐ Stella

(#29624) Tüzi válasza Tigerclaw (#29615) üzenetére

Tegyük hozzá, hogy az elsőt megfogták, ellenben a másodikat már a dilettantizmus, és a "kiafaszagyerek" mentalitás miatt elbukták, ahogy a harmadikat is. igaz a harmadiknál már voltak problémák a parlamentben is...
Ugyanez lesz a negyedikkel is. Boldog boldogtalan ment a horvátokhoz nyaralni, akár még egynapos kirándulásra is (lásd a buszbaleset), hozzák haza a ragyát, aztán igaz, hogy nyáron kb vánszorog a covid, de bejönnek a hűvösebb-nyirkosabb idők, aztán lesz probléma megint.
Volt szerencsém beszélgetni két főnővérrel (akik anesztosok és szakápolók is egyben, azaz kicsit olyanok mint a svájci bicska), ők elmondták mi volt a megyei kórházban.
És mivel a közepétől már könnybe lábadt szemmel mondták (mit mondták... dőlt belőlük) a szarlavinát ami ott (is) volt, én azóta az összes vírustagadó haveromat körberöhögöm, ahogy az antivakszereket is. Előtte is, de azóta pláne, főleg azért, mert még az élénk fantáziám sem ért fel ahhoz ami valójában volt ott.
Azért az elég szar amikor egy 72 éves nagyit hoznak be a kórházba coviddal, de inkább a 38asnak adod az ágyat és a palackot, mert a nagyi az átvilágítás után már nyilvánvalóan meg fog halni, erre másnap kiderül, hogy a nagyi a volt osztálytársad anyukája.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#29625) Sir Pocok válasza Chesterfield (#29611) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Side note:

Én is tegnap bevásároltam allergodilból szerencsére még kaptam. Érdekes, hogy a gyógyszerész is azt mondta, hogy ő is betárazott belőle, mert egyelőre a legjobb bizonyított hatékonyságú COVID elleni cucc amit recept nélkül lehet kapni.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#29626) radi8tor válasza Parci (#29614) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Reg alatt mit értesz?
Időpont nélkül adnak.

Ha jól hallottam Astra, Pfizer, Sino, Janssen van nekik most.

⭐ Stella

(#29627) emvy válasza radi8tor (#29626) üzenetére


emvy
nagyúr

Nekem nem adtak idopont nelkul.

while (!sleep) sheep++;

(#29628) andor80 válasza Rage47 (#29595) üzenetére


andor80
senior tag

Ahogy írod! A vkacináig .Már van vakcina minek oltottaknak a maszk.Elő kell venni az 3 hétig élt oltási igazolványt és kötelezni maszkhordásra MAX azt aki nem oltott.

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#29629) andor80 válasza balojazz (#29605) üzenetére


andor80
senior tag

+1

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#29630) Kaba válasza radi8tor (#29626) üzenetére


Kaba
veterán

Az uniós papiralapút az oltópont kiadta vagy nem is kérted?

(#29631) t72killer válasza mpo (#29613) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha fullos, módosítatlan delta, azt az első kocsmában be tudim szerezni...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29632) andor80 válasza S e t h (#29606) üzenetére


andor80
senior tag

Vannak bizony nálad hatalmas..Értelmetlen volt a linkelésed .2021 szeptember 1 van aki akart 3x is olthatott .Ott és akkor tök igaz és releváns volt a posztom! És azóta régen eltörölték a kötelező maszkviselést

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#29633) OPiiPO válasza Parci (#29614) üzenetére


OPiiPO
addikt

Attól függ mennyire akarsz-e utazni?

#29622 BlackV: köszi, fontos infó volt :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#29634) Rage47 válasza andor80 (#29628) üzenetére


Rage47
veterán

Ja persze és hogy kötelezed őket? Ki ellenőrzi? Amúgy meg nem akarom elkapni, de továbbadni sem, ezért is hordom zárt térben, oltással is.

(#29635) andor80 válasza Rage47 (#29634) üzenetére


andor80
senior tag

Az ittas vezetőt ,hogy ellenőrzik?
Szúrópróba elrettentő büntetés
1 alkalom Minimum 100.000
2 alkalom.200.000
3 alaklomn 6 hónapos elzárás +500.000
Az,hogy te hordod zárt térben a saját döntésed.Maszkkal is ugyanúgy elkapHATOD!

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#29636) mpo válasza BlackV (#29622) üzenetére


mpo
veterán

Vissza kellene keresni, de Kékes525 az adjuvánst írta, ami akadályozza a használatot.

Ha érted, akkor már elavult.

(#29637) BlackV válasza mpo (#29636) üzenetére


BlackV
senior tag

Nem írja, hogy lecserélték volna az adjuvánst, ugyanazzal oltanak és hatékonynak tűnik.

(#29638) mpo válasza Tigerclaw (#29603) üzenetére


mpo
veterán

Meg kellene kérdezni az izraeli kórházban fekvő kétszer oltottaktól, hogy mi a véleményük a maszkhordásról.

Ha érted, akkor már elavult.

(#29639) Rage47 válasza andor80 (#29635) üzenetére


Rage47
veterán

Nem mindegy, mekkora dózist kapsz be, a maszk ezt csökkenti.
De már unalmas téma, tudjuk ezeket ezer éve.

(#29640) BlackV


BlackV
senior tag

Nem azzal van a gond, hogy véd-e a maszk vagy nem véd a maszk. Persze, hogy véd, meg sok minden más intézkedés is véd még. Hanem, hogy meddig fogjuk ezt csinálni? 10 évig?
Én megértem, hogy nem kötelező. Ugyanakkor azért egy szakmai javaslatot megfogalmaztam volna, hogy idősek/krónikus betegeknek továbbra is ajánlott hordani zárt terekben.

(#29641) Tüzi válasza BlackV (#29640) üzenetére

Addig amíg genomilag nem alkalmazkodik a népesség.
Előbb-utóbb ez a covid is leredukálódik a influenza tartományába. A szezonalitást már most is láthatjuk.
Mert azt azért morálisan is nehéz felvenni, hogy egy balesetes azért kap gyengébb ellátást mert a sok covidos bent fekszik az intenzíven.

És van egy sanda gyanúm, hogy 6-10 éven belül lesz egy ennél komolyabb globális ragya.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#29642) Tigerclaw válasza Tüzi (#29624) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Sajnos szokas szerint sokan ezt is a "Not in my backyard" logika alapjan fogjak csak fel. Ha engem nem erint kozvetlenul, nem is letezik. Ha rajtam csak atment a Covid-19 masnal is ez lesz. Ha nekem nem halt meg senkim, masnak sem... meg amugy is az miert erdekeljen ENGEM. Ha meg bekerul az alusipkas a korhazba, akkor csak azt tudja mondani, hogy "ezt o nem is tudta"... igaz hogy mar a csapbol is ez folyik, de a facebook samanokra hamarabb hallgat mint az orvosokra, mert ok egy nemzetkozi osszeeskuves reszei.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#29643) BlackV válasza Tüzi (#29641) üzenetére


BlackV
senior tag

Addig amíg genomilag nem alkalmazkodik a népesség.

Kicsit Aweriotos lesz amit mondok, de ez a genomi alkalmazkodás akkor lesz, ha a nagyon veszélyeztetettek meghaltak. Ezt maszkkal sem lehet elkerülni, csak kitolni. Tudom veszélyes vizekre eveztem, mert azoknak akikről beszélek nem mindegy hogy idén, vagy 4 év múlva, és igen, nekem is van anyukám és nagymamám. Mindkettőre rá is parancsoltam a 3. oltást, meg ha nagy rocknroll lesz akkor a maszkot is javasolni fogom nekik.

A pillanatnyi kórháztúlterhelés tényleg szívás, de ér 10 év maszkot?
Mindegy, örülök, hogy nem nekem kell erről döntenem.

(#29644) andor80 válasza Rage47 (#29639) üzenetére


andor80
senior tag

Ennyi erővel éjjel nappal hordhatnék maszkot ..Szerintem is unalmas téma létjuk ,hogy nem robbant be a járvány amiatt mert nincs maksz' Lejárt lemez igazad

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#29645) radi8tor válasza Kaba (#29630) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem, a doki annyit mondott hogy ESSZT-ből letölthető lesz az EU-s, lehet majd megyek egy kört vele hogy adjanak pappert is. De van még időm rá októberig.

emvy: akkor én segítőkészebb embert fogtam ki. Hátrament a dokihoz megkérdezni, és igent mondtak. Siófokit majd lemondom telefonon.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#29646) Tüzi válasza Tigerclaw (#29642) üzenetére

Nézd.
Én mindig azt mondom, hogy nem szabad Darwint munkanélkülivé tenni.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#29647) balojazz válasza Rage47 (#29639) üzenetére


balojazz
tag

Ez a "nem mindegy, mennyit kapsz be", azaz a kezdeti vírusdózis és a súlyosság közti összefüggésre van valami tanulmány? Amiket én találtam, ott nem találtak szignifikáns összefüggést... USA és bahreini vizsgálatokat találtam, valamint kínait és olaszt, ott nem tudták bizonyítani. De meggyőzhetsz.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#29648) Tigerclaw válasza BlackV (#29640) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

"Hanem, hogy meddig fogjuk ezt csinálni? 10 évig?"

Ezt reszben rajtunk kivul allo korulmenyek dontik el, de okosan fordithatunk a dolgon.

Ha sokkal magasabb lenne az oltottsag vagy mindenki szerezne akar kozvetlenul vedelmet, akkor hamarabb veget erne, vagy meg is szunne az az idoszak, amikor tomegesen kell hordani maszkot. Remelhetoleg meg par hullam es ilyen vagy olyan modon lesz vedettsege a nagy tobbsegnek. Utanna is lehet hordani maszkot, onkentesen, ha epp ugy erzi hogy fertozott, akar coviddal, akar influenzaval.

Azt mar latni, hogy a hosszabb tavu maszkhordasnak is vannak komoly mellekhatasai a magasabb szintu vedelem miatt. Maszk nelkul az immunrendszer folyamatosan uzemel valamilyen szinten es termelgeti az ellenanyagokat a kulonbozo korokozok ellen. Ha viszont sokaig hordunk maszkot, majd elhagyjuk, hirtelen lehet hogy tobb nyavaja tamadja meg sikeresen az alacsonyabb ellenanyagszintje miatt. Ezt figyeltek meg pl. UK-ben a gyerekek kapcsan, akik kozul sokan korhazba kerultek, nem covid miatt. Sokkal tobben mint normalis esetben.

A problema a variansokkal van, amik folyamatosan ujradefinialjak a szbalyokat es minel tobb oltatlan/vedtelen van, annak gyorsabban jonnek az uj variansok. Lehet hogy par het, par honap mulva mar a lambdat is visszasirjuk, mert jon egy olyan amelyik mar magasrol tesz az osszes oltasra es visszalepunk az elso mezore es kezdodik elorol az egesz. Minel gyorsabban minel tobb embert be kellene oltani, mert az oltatlanok miatt huzodik el es komolyodik a jarvany, viszont ha mar itt a baj, egy minel jobb maszk es a social distancing az utolso vedvonal. Mindenki utalja a maszk hordasat, hosszabb tavon karos is lehet, de nincs massal vedekezni, ameddig ilyen kevesen vedettek.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#29649) t72killer válasza Tüzi (#29646) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

<- :DDD :DD :C

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29650) Narxis


Narxis
nagyúr

Na jön már a Delta? Hogy állunk? Rég olvastam a topikot.

Thanos was right.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.