Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29201) Drizzt


Drizzt
nagyúr

[Az országos tiszti főorvos szerint idehaza mintegy 11 ezren vannak azok, akik a teljes védettség ellenére elkapták a vírust.]

Es ezek meg alfaval szembeni adatok legnagyobb reszt. Viszont vannak a cikkben beszamolok fiataloktol, akik "teljes vedettseg" mellett kaptak el a deltat tunetekkel.

I am having fun staying poor.

(#29202) t72killer válasza Z.É.T. (#29199) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A régen (január-februárban) akármivel oltott akármilyen korúaknál is fontos lehet a 3. dózis.

#29201: delta plusz, wouw... Halálos fegyver 3 feeling lassan.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29203) #62435328 válasza VoidXs (#29200) üzenetére


#62435328
törölt tag

Mennyire megy fel a vérnyomásod?
Szegény páromnak volt, hogy 150/110-et mértem, igaz az csak egyszer volt, de azóta gyógyszert szed, most próbáljuk elhagyni..

Érdekes, hogy engem is többnyire este kap el.

[ Szerkesztve ]

(#29204) Ezekiell válasza Drizzt (#29201) üzenetére


Ezekiell
veterán

Viszont vannak a cikkben beszamolok fiataloktol, akik "teljes vedettseg" mellett kaptak el a deltat tunetekkel.

Írjuk hozzájuk a 30 éves sógoromat és a 28 éves barátnőjét, akik mindketten full oltottan fekeszenek éppen otthon ma reggel PCR-el igazolt Coviddal úgy, hogy pisálni kimenni olyan érzés, mintha 5 kilométert futott volna (sógorom plasztikus leírása...). Láz, köhögés, szaglás elvesztése (ízlelés még megvan), gyengeség, extrém fáradékonyság.

Delta virulenciájával kapcsolatban: hétfőn 20 percet töltöttünk asszonnyal velük zárt térben együtt (4en 1 lakásban, megmutatták az új kecót), de rajtunk volt maszk mindkettőnkön, és nem volt puszi/ölelkezés - mi nem kaptuk el (ma délelőtt voltunk mindketten PCR teszten).

Ebből nyilván semmi messzemenő következtetést nem kell levonni, csak egy adatpont a sokból.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#29205) mpo válasza Drizzt (#29195) üzenetére


mpo
veterán

Miért az MTA, a MOK, a nem az apparátusban dolgozó szakértők javasolják mit kellene tenni?
A főállásban alkalmazottak az EMMI-ben és az idetartozó szervezetekben mit csinálnak vagy mihez értenek?

Ha érted, akkor már elavult.

(#29206) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

Balcsiról jövök társas üdülő ~150+lakás, saját strand nem kevesen voltunk. kb minden második ember csúnyán köhöggött. Mi is elkaptuk kivéve az 5éves kisfiamat. 1hét torkfájós, vizes orrfojós volt igazából nem volt komoly csak kellemetlen. Már 1+hete elmúlott.

Most ki lehetne mutatni, hogy covid volt e? Én juni elején kaptam pfizert....

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#29207) t72killer válasza Ezekiell (#29204) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez még akkor csak kisiskolás delta volt, nem a maszk szélén bekúszó delta edge plus super :R

#29206: elvileg a PCR tud pozitívat produkálni fertőzés után is, de nem tudom az esélyeket, valszleg gyengébb az 50/50%-nál és az idő előrehaladtával egyre gyengül.
Amit lehet, hogy pl antitest-mennyiséget nézel, és ha átszakítja a plafont a műszer fedele, akkor covid volt. Ha csak mezei "ok, védett 8-10x", akkor rhinovírus, amiből egyébként volt járvány Mo.-gon, mert a Bp.-ről érkező, duplán tesztelt rokonság indulás előtt esett át ilyesmin.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29208) Z.É.T. válasza t72killer (#29202) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Izraeli kutatás: a természetes és az oltás utáni védettség a SARS-CoV2 vírus ellen: az újrafertőződések (a korábban fertőzöttek újbóli megbetegedése) és az áttöréses fertőzések (az oltottak megfertőződése)

Röviden: ez a vizsgálat azt mutatta ki, hogy a delta vírusvariáns okozta fertőzés, tünetes betegség és kórházi kezelések ellen a természetes védettség (azaz a fertőzésből való kilábalás) tartósabb és erősebb védelmet nyújtott, mint a két Pfizer vakcina adag. Azok, akik átvészelték a fertőzést és még egy adag Pfizer-t kaptak, további védettséget szereztek, de ennek mértéke ebben a vizsgálatban nem volt statisztikailag jelentős.

Megjegyzés: mindez NEM jelenti az oltások feleslegességét, hiszen a természetes fertőzést sokkal kevesebben vészelik át tartós vagy maradandó károsodások nélkül, illetve élve, mint az oltással védettek.

Ebben a Medrxiv portálon augusztus 25-én megjelent lektorálás előtt álló tanulmányban visszatekintő megfigyeléses vizsgálat keretében három csoportot tanulmányoztak:
1) Két adag Pfizer vakcinát kapott, korábban nem fertőzöttek
2) korábban fertőzöttek és nem oltottak
3) korábban fertőzöttek ÉS egy adag oltást kapók
A Szerzők körükben értékelték a SARS-CoV2 fertőzések, a tünetes betegség, a COVID-19-cel összefüggő kórházi kezelések és a halálozások kocázatát 2021 06. 01 – 2021. 08. 14 között, amikor Izraelben a delta variáns volt a domináns.
A ferzőzésen át nem esett beoltottak kockázata az áttöréses fertőzésre 13,6-szerese volt a delta variáns esetében azokénak, akik már természetes módon korábban ezzel megfertőződtek, amennyiben a fertőzésre és az oltásra 2021 január-február között került sor. A tünetes fertőzés esetében is jelentősen nagyobb volt az első csoport kockázata.
Amikor az elemzést úgy végezték, hogy a fertőzés az oltások kezdete előtt történt (2020 március – 2021 február), a természetes védettség csökkenését észlelték, bár a nem fertőzött de oltott személyek körében még így is 5,96-szoros volt az áttöréses és 7,13-szeres a tünetes fertőzések kockázata. Az oltottak kórházba kerülésének kockázata is nagyobb volt azokénál, akik a természetes fertőzésen estek át.

Hivatkozás: Sivan Gazit; Roei Shlezinger ; Galit Perez et al.: Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections. doi: https://doi.org/10.1101/2021.08.24.21262415
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1.full.pdf

(Dobson Szabolcs fb csoportjából)

(#29209) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

A Magyar Tudományos Akadémia irányítja a poszt-covid szindróma kutatását itthon
-----
Részlet a közleményükből (Freund Tamás MTA elnök állásfoglalása a negyedik hullámmal, harmadik oltással, stb kapcsolatban):

„Az ún. hosszú COVID betegség egyre szélesebb körben terheli az egészségügyi rendszert, és komoly gondokat okozhat a felismerése és megfelelő kezelése. A pszichés problémáktól a súlyos idegrendszeri tünetekig változatos formákban jelentkezik, ezért gyógyításához nélkülözhetetlen a tudományos és klinikai elemzés. A kórkép megjelenését jelentősen befolyásolhatja az adott ország népességének gazdasági és szociális helyzete, így ezek a kutatások hazánkban is különösen fontosak.

A Magyar Tudományos Akadémia Magyarország miniszterelnökétől kapott felkérést egy poszt-COVID-stratégia, továbbá egy hosszú távú általános pandémiás terv kidolgozására, amire a Kormány az MTA bázisköltségvetésében 2022-től jelentős forrást biztosít. A Kormány ezenfelül négy akadémiai nemzeti program indítását támogatja, amelyek közül az egyik a COVID-kutatásokra alakuló konzorcium lesz. Mindezek első lépése az MTA új kutatási pályázata.”

A poszt-covid jelenségek kutatási pályázata ITT található.

Valamint a fiatalok oltásával kapcsolatban is említi a közlemény hosszú covidot:

„Mivel ismertté vált, hogy a fiatalabbak körében is előfordulnak súlyos, esetenként hosszú távú károsodást okozó COVID-19-kórképek, ennek a kérdésnek fokozott figyelmet kell szentelni. Egyetértünk az iskolákban elindított oltási kampánnyal, és azt támogatjuk.”

Forrás: https://mta.hu/mta_hirei/az-mta-elnokenek-allasfoglalasa-a-covid-19-jarvany-negyedik-hullamaval-es-a-harmadik-oltas-szuksegessegevel-kapcsolatban-111557

-----

ORVOSOKNAK: A CDC ajánlásai a betegséggel kapcsolatban: https://www.cdc.gov/me-cfs/healthcare-providers/index.html

A készülő új brit orvosi irányelvek (PDF): https://www.nice.org.uk/guidance/GID-NG10091/documents/draft-guideline

Illetve az amerikai Orvostudományi Akadémia igen alapos anyaga a betegségről: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25695122/

BETEGEKNEK: Itt megnézheted, illik-e rád a szindróma (diagnosztikai kritériumok, tünetek):
facebook

(#29210) t72killer válasza Z.É.T. (#29208) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

wow, nincs mese, akkor meg kell fertőződnöm először Vuhanival, hogy védve legyek a deltától :))

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29211) VoidXs válasza #62435328 (#29203) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nem tudom, nem mértem, csak rossz érzés, és betegség előtt nem volt gond. Én a "keress orvost azonnal" kategóriás tünetekkel betegedtem le eleve (teljes testi izomgörcs), elég rosszul viseltem. Kor nem indokolja, 24 vagyok.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#29212) mpo válasza Z.É.T. (#29209) üzenetére


mpo
veterán

BETEGEKNEK: Itt megnézheted, illik-e rád a szindróma (diagnosztikai kritériumok, tünetek):

6. Idegrendszeri és kognitív tünetek:
- összezavarodottság
- a koncentráció képességének romlása és rövidtávú memória problémák
- tájékozódási zavar, irányérzék elvesztése
- információfeldolgozási problémák, nehezen találja a megfelelő szavakat
- zavarok az észlelésben és érzékelésben (pl. instabilitás, térbeli tájékozódási zavar, nem tud vizuálisan fókuszálni)

Az a gyanúm, ilyen esetben nem fogják a jogosítványhoz az eü alkalmasságot meghosszabbítani.

Egy hónap kórház után, még két hónapig vártam, hogy a vérrög eltűnjön a szívemből és legyen jogsim (infarktus volt nem covid).
Nehéz ám elképzelni milyen az, hogy nem vezethetsz.

Ha érted, akkor már elavult.

(#29213) Kékes525 válasza t72killer (#29210) üzenetére


Kékes525
félisten

A vuhániról már lekéstél. :D Persze, laborokban még biztosan megvan. Orr nyálkahártya szövet tenyészetekben. Illetve az erre génmódosított állatokban. Emberi ACE2-jük van.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#29214) Mr K


Mr K
senior tag

Koronavírus két oltás után: "Az orvos azt mondta, ilyen pozitív tesztet még nem látott"
(Érdekes, itt inkább a súlyos eseteket emelik ki. A The Guardian hasonló cikkében inkább az enyhéket...)

Coronavirus (COVID-19) Infection Survey, UK: 27 August 2021
(Ez az aug, 20. előtti hétre vonatkozik, amikorra kb. 850 ezer fertőzöttet valószínűsítenek. Angliában ez minden hetvenedik embert jelenti, Észak-Írországban minden negyvenediket. (A maradék két államban sokkal jobb a helyzet.) A hivatalos adatok (pozitív PCR tesztek száma), ennek továbbra is kb. negyede.)

Scotland records highest number of daily Covid cases
(Megkezdődött az iskola.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#29215) South Velen válasza Ezekiell (#29204) üzenetére


South Velen
addikt

"mindketten full oltottan"
Melyik oltás ?

(#29216) Kaba válasza Ezekiell (#29204) üzenetére


Kaba
veterán

A következtetés a leírásból az,hogy a maszk hasznos a zárt térben,ésmegvédett a fertőzéstől.

(#29217) nobela válasza Kaba (#29216) üzenetére


nobela
senior tag

Milyen újszerű gondolat.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#29218) Cs1csó válasza Kékes525 (#29213) üzenetére


Cs1csó
félisten

Hmmm, de jó is volt mikor még az eredeti hamisítatlan vuhani fertőzött.. régi szép idők..

(#29219) BlackV válasza Dare2Live (#29206) üzenetére


BlackV
senior tag

Most ki lehetne mutatni, hogy covid volt e? Én juni elején kaptam pfizert....

Igen. A whitelabnál van külön N fehérje elleni ellenanyag vizsgálat, amibe a pfizer nem zavar bele, így megtudhatod, hogy átestél-e természetes fertőzésen az elmúlt kb 5-6 hónapban. Direkt jelezd, hogy te ilyen "izolált" tesztet szeretnél.

https://whitelab.hu/

(#29220) daneel_hu válasza Z.É.T. (#29208) üzenetére


daneel_hu
addikt

D614G (három hét szopófaktor) + dupla Sputnik V? :P
Full lifetime védelem? ;] :(((

(#29221) BlackV


BlackV
senior tag

Apró kis szösszenet: 140 fős esküvő után elmentem nyaralni, mert miért ne.
Hatalmas szálloda, 3 lift, de nagyon szűk kabinok. Hívom a liftet, várakozás, lift megjön kinyílik, utánam érkező idős pár rongyol be, majd kérdezik: "fiatalember beszáll?" Mondom nem köszönöm ráérek, megyek külön. Majd elvitték a liftemet.

Értem én, hogy biztos be vannak oltva, de direkt minek kell bepaszírozni magukat egy idegennel egy ennyire szűk helyre? Védtem a hülye seggüket helyettük is, meg valahogy jobban is esett külön lifttel menni. Pedig xarok én már a kovidra de ennyi igazán nem fájt.

(#29222) Mr K


Mr K
senior tag

Boris Johnson ‘privately accepts’ up to 50,000 annual Covid deaths as an acceptable level
(Az évi 50 ezer az heti ezer. Most tartanak heti 750-nél, ami most éppen 10%-kal nőtt az előző héthez képest.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#29223) Parci válasza daneel_hu (#29220) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az újabban szivárgó adatok alapján nem úgy fest :( (de azért nem aggódnék. vagy de. fene se tudja)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29225) mozso


mozso
senior tag

Pici jó hír, a PCR teszt szerint a kislányom nem covidos, valami mást kapott el és már szinte semmi baja (nagyon jó hír). :C

Aggasztó, hogy ezt a valamit viszont biciklizés és/vagy séta közben kapta el, mindkét esetben alig találkoztunk valakivel, mondjuk 10 perc séta / biciklizés alatt 2 ember.

Hiszen zárt térben megfelelően hordjuk az FFP3-as maszkunkat és utána tudjuk mi a dolgunk (testfelület, ruha, haj, stb fertőtlenítése)

Viszont van 2 ismeros, fiatal gyerekes csalad - jelenleg mindenki beteg - osszesen 9 ember + unokateso azaz osszesen 10.

Ebbol:
- dupla Pfizeres (marcius es aprilisi 2. szuri): 5 ember
- dupla Szputnyikos (majusi 2. szuri): 1 ember
- 4 gyerek pedig 12 ev alatti, nincsen oltva

Mindegyikuk covid pozitív, az egyik családnal volt szekvenálás is: delta a verzió. Nem érzik jól magukat, gyerekek sem, az első tünetek erős nátha, de utána mindenkit levert és napok óta csak fekszenek.

Nem számítok sok jóra a brutál laza hazai iskolakezdés miatt.

(#29226) Asbee válasza mozso (#29225) üzenetére


Asbee
veterán

Mindegyikuk covid pozitív, az egyik családnal volt szekvenálás is: delta a verzió. Nem érzik jól magukat, gyerekek sem, az első tünetek erős nátha, de utána mindenkit levert és napok óta csak fekszenek.

Ha nem marad vissza semmi, annyira nem tűnik így vészesnek, persze más átélni.

(testfelület, ruha, haj, stb fertőtlenítése)

Komolyan, így csináljátok? :Y

(#29227) natë válasza daneel_hu (#29220) üzenetére


natë
nagyúr

3 hónap + dupla Pfizer?

(#29228) Kékes525


Kékes525
félisten

Sokszor felmerült, gondoltam belinkelem, "A vakcinázásra adott immunválaszt befolyásoló tényezőket" Nagy a katyvasz e téren is. Azt elöljáróban, hogy nincs összefüggés az oltási reakció és az immunválasz erőssége között. Ez egy elterjedt tévhit.

[Factors That Influence the Immune Response to Vaccination]

"Az oltásra adott immunválaszban jelentős eltérések vannak az egyes egyének között. Ebben az áttekintésben áttekintést adunk arról a rengeteg tanulmányról, amelyek a humorális és celluláris vakcinaválaszt befolyásoló tényezőket vizsgálták emberekben. Ezek közé tartoznak az intrinzikális gazdaszervezeti tényezők (például életkor, nem, genetika és társbetegségek), perinatális tényezők (például terhességi kor, születési súly, táplálási mód és anyai tényezők), valamint extrinsikus tényezők (például a már meglévő immunitás, mikrobióta, fertőzések és antibiotikumok). Továbbá környezeti tényezők (például földrajzi elhelyezkedés, évszak, családméret és toxinok), viselkedési tényezők (például dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás és alvás) és táplálkozási tényezők (például testtömegindex, mikrotápanyagok és enteropátia) is befolyásolják, hogy az egyének hogyan reagálnak a vakcinákra. Ezenkívül a vakcinatényezők (mint például a vakcina típusa, készítménye, adjuváns és dózisa) és a beadási tényezők (ütemezés, beadás helye, módja, módja, az oltás időpontja, valamint az együtt beadott vakcinák és más gyógyszerek) is fontosak. Mindezen tényezők és hatásuk megértése a vakcinavizsgálatok tervezésében és a vakcinázási ütemtervekre vonatkozó döntésekben lehetőséget kínál a vakcina immunogenitásának és hatékonyságának javítására."

Csessze meg, egyszer már egy másik folyóiratból [link] belinkeltem. Az ábra gyanús volt. Bocs. Dehát az ismétlés a tudás anyja. :D

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#29229) mozso válasza Asbee (#29226) üzenetére


mozso
senior tag

Az még a jövő zenéje. Reméljük nem lesz maradvány.

(testfelület, ruha, haj, stb fertőtlenítése)
Komolyan, így csináljátok? :Y
Miért, ha bemész egy pontenciális vírusos helyre, akkor tényleg azt hiszed csak a maszkodon lesz vírus?

Persze ha a ki-be lélegzésed akkora volumenű, hogy mindent a maszkodhoz szív, akkor talán. :DD

Komolyabbra fordítva a szót, már 1.5 éve is voltak tanulmányok, hogy milyen módon terjed a covid és mennyi ideig marad életképes különböző felületeken. A felület simán a saját tested / ruhád is lehet.

Honnan tudja szegény egy bites vírus, hogy amire ráragadt, az a fal, a ruhád vagy a hajad? Sehonnan.

Viszont ezeket megérintve, majd a szemedet, szádat, hajadat, ruhádat piszkálva (gyerekeknél tipikus, de felnőtteknél is, ahogy látom) pont visszafertőzheted magadat, maszk ide vagy oda.

szerk:
mindig ördögi dilemma:
aki nem ilyen óvatos, mint mi:
- az gyakran mondja, hogy lám semmi gond nem volt eddig (mert nem volt közelében covidos)

- ha egyszer nem vigyázol vagy nem vagy óvatos, akkor befigyelhet valami (mint nálunk, amikor utcán maszk nélkül voltunk / bicikliztünk ott volt valami vírusterjesztő) - de ezúttal nem covid

Amúgy jó minőségű, rendesen felrakott FFP3-as maszkban nem gond tekerni 2 órát biciklin, sem télen, sem ősszel, sem nyáron. Igen, nehezebb, de nem fogsz megfulladni.

[ Szerkesztve ]

(#29230) daneel_hu válasza natë (#29227) üzenetére


daneel_hu
addikt

3 hónapig voltál akut problémás? Kétlem....

(#29231) natë válasza daneel_hu (#29230) üzenetére


natë
nagyúr

Szövődmények majd long covid a mai napig...

(#29232) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Ma el akartunk menni a Rudasba... (nem buzi szeánszra :D ), de már csak 1 órát lett volna nyitva, így átmentünk a Gellértbe.
Védettségi nuku, maszkok nuku... külföldiekkel dugig... de amúgy jó volt.

(#29233) daneel_hu válasza natë (#29231) üzenetére


daneel_hu
addikt

Az úgy nekem is volt 2-3 hónap.
De az akut része max 3 hét.

(#29235) Parci válasza mozso (#29229) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha a kislányod is be lesz oltva, utána már nem védekeztek ennyire? ha de, akkor meddig?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29236) Ezekiell válasza South Velen (#29215) üzenetére


Ezekiell
veterán

Sógorom Johnsson, bnoje dupla Pfizer.

Kaba: egy példából nem kovetkeztetunk, de ja, vmi hasonló.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#29237) mozso válasza Parci (#29235) üzenetére


mozso
senior tag

Januárban “riogattunk” páran, hogy jön valami új. Ezt március óta angol variáns néven ismerjük.

Áprilisban “riogattunk” páran, hogy jön valami új. Ezt május óta delta variáns néven ismerjük.

A fenti riogatós csapatban benne voltam, és igazam lett. Sajnos. Nem tudom meddig kell a kislányommal védekezni, jelenleg nem tudjuk oltani.

[ Szerkesztve ]

(#29238) t72killer válasza mozso (#29225) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Rhino*. Kár, hogy ezekre a vicces pajtásokra nem kapni tesztet, néha kíváncsi lennék mi minden terjeng. Bárhol elkaphatta egyébként, biciklizés közben kizárt. Az is lehet, hogy te, mint korábbról rhinora immunis hordozó adtad át neki valahonnan.

*cserélhető bármilyen másik "népszerű" náthavírusra.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29239) Rolly


Rolly
veterán

Páromnak volt vérvétele és január után újra megnéztük a covid ellenanyagot nála januárban 2-3 között volt most 1,9. Synlab testen.

Nem kapott oltást, tavaly Márciusban volt 2-3 hét gyengeség és 3-4 nap szagvesztes..., de covid pcr teszt nem volt...

Lehet úgy ellenanyag COVID ellen, ha akkor mégse Covidos lett volna? Mennyi az esély, hogy én nem kaptam el mellette? (Tulajdonképpen napi 24 órát egy légtérben voltunk tavaly március elején) Vagy lehet, hogy 1 napos hasmenéssel + 37,5os lázzal (szintén 1 nap) meg kb 2 hét gyengeség szédelgés (refluxra tippeltem) túl lettem volna a betegségen?

(#29240) t72killer válasza Rolly (#29239) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem, antitest csak antigén jelenlétében termelődik. Hacsak nem volt MERS-es vagy SARS1-es menetközben, ezek antitestjei esetleg elképzelhető, hogy bezavarnak, de ha ezeket kapta volna el, tudnád...

Simán lehet, hogy az 1+1napos sztori az volt:R

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29241) Vesa válasza Rolly (#29239) üzenetére


Vesa
veterán

Ha van antitestje és nem kapott oltást, akkor Covid volt. Azt, hogy nálad mi volt a helyzet, itt biztos nem fogjuk tudni megmondani. Tesztelni kell. Ha közben kaptál oltást, akkor bonyolultabb lesz kideríteni.

A tudomány a valóság költészete!

(#29242) BlackV válasza Rolly (#29239) üzenetére


BlackV
senior tag

Lehet úgy ellenanyag COVID ellen, ha akkor mégse Covidos lett volna?

- Dehát nincs is ellenanyaga. (Ez milyen teszt? Synlabnál 50 a határérték.)

- Miért nem kapott oltást?

- Mi a kérdés? :)

[ Szerkesztve ]

(#29243) t72killer válasza Kékes525 (#29213) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:)), elcsórom egy laborból aztán utólag mindenki engem okol majd az emberiség felének kiirtásáért

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29244) radi8tor válasza Ezekiell (#29236) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Még egy keresztkérdés a témában: ti miért voltatok maszkban?

⭐ Stella

(#29245) Vesa válasza t72killer (#29243) üzenetére


Vesa
veterán

Biztos nem, a Vuhaninak már esélye se lenne újra labdába rúgni a Delta félék mellett, hiába szórnád szét gerillahadviselés keretében. :)

A tudomány a valóság költészete!

(#29246) Vesa


Vesa
veterán

Hatásosnak tűnik a Szputnyik a delta ellen (Full study)

"Egy nemrégiben megjelent, 14 ezer ember adatait vizsgáló tanulmány szerint az esetek 81 százalékában elkerülhető volt a kórházi ápolás azoknál, akik a vakcina mindkét dózisát megkapták...A kutatásban nem vizsgálták külön, hogy az oltás mennyiben véd meg attól, hogy az ember elkapja a betegséget, vagy csak enyhe tünetekkel essen át rajta, az adatokból azonban úgy tűnik, hogy a Szputnyik V nagyjából 50 százalékban véd a fertőzéstől. John Moore immunológus szerint az adatok hitelesnek tűnnek és megfelelnek az előzetes elvárásoknak, bár azt is hozzátette, hogy a 81 százalékos védettség a súlyos tünetek ellen valamivel alacsonyabb, mint az mRNS alapú vakcinák által nyújtott védettség."

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#29247) t72killer válasza Vesa (#29246) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jól hangzik, itt is érdekes kérdés, mi a helyzet az oltás korával.

#29245: na de mi van, ha belőlem mutálódik ki a τ² variáns a HIV, MERS, Dengue és Lassa-val történő hibridizálódás eredményeképpen?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29248) Vesa válasza t72killer (#29247) üzenetére


Vesa
veterán

Miért, azokat is beszerzed a laborból és egyszerre tolod be magadnak, hogy ennek reális esélye legyen? :D

A tudomány a valóság költészete!

(#29249) t72killer válasza Vesa (#29248) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

simán, ha már egyszer arra járok, viszem ami a polcon akad :DD.

Nem tudom egyébként "fajtaidegen" pl HIV vírussal mennyi az esélye az örökítőanyag cserének. Ok, D-Afrikából nem jelentettek ilyet, de ott az ország azért nincs a toppon eü/analitikai kapacitásokat nézve.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29250) balojazz válasza Rolly (#29239) üzenetére


balojazz
aktív tag

Egy csomó ismerősömön ment át tavaly a wuhani 24-48 órás fosással. Februárban egy családban anyuka és 2 gyerek elkapta, apuka nem, pedig velük lakott, karantén, 1 ágyban aludtak: ez februárban történt, úgyhogy vagy wuhani, vagy brit volt. Szóval nem példa nélküli, amit írtál.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.