Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Rawulf #37995 üzenetére
Teljesen mindegy minek a beszerzés miatt b@sz meg a NAV! Ezen módszer mentén, gyk bármelyik számlabefogadó megszívta, mert rendelkezésre csak annyi adat áll, hogy éppen az adott pillanatban mit lehet látni a NAVnál. De ez nem jelenti azt h nincs már folyamatban lévő ügy , és nem lesz a vége geb@sz
-
sss
őstag
válasz
vizslakutya #37991 üzenetére
Elsőre bobaolajnak olvastam.
-
-
SirRasor
addikt
Tudom marhára idevág, de:
Valódi bőrt mivel lehet ápolni? Mármint pl: bőr övet. Szimpla testápolót olvastam már pár helyen, de elég bizarr ötletnek tűnik.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #37969 üzenetére
Az semmi, ez napi szinten előfordul, ha a munkavégzés emiatt gördülékenyebb és hatékonyabb, hát hadd csinálja, de azért van ennél jobb sztori is:
A haveromat igazoltatták, azt állítva, hogy párszáz méterrel arrébb nem állt meg a stop táblánál a vonalnál, és hogy 5 ezer lesz, nem ismerte el, feljelentették. Megbeszéltük a dolgot, igazából volt pár érdekes mozzanat a történetben. Megjött a papír, reagált rá. Elmondta a szabálysértési előadónak, hogy a rendőrök feljelentése szerint nem állt meg a stop táblánál a vonalnál, ő viszont elővette az ide vonatkozó kresz paragrafust, amiben ugye feketén fehéren le van írva, hogy a vonal előtt kell megállnia. Erre nem tudott mit mondani az előadó, elintézte volna egy ejnye- bejnyével, de mivel a dolog bent marad a rendszerben, a haverom nem hagyta annyiban. Kikérte a rendőrök vallomását, amiben ők leírják mindketten, hogy nem állt meg a vonalnál (egyszer se nyilatkoztak, hogy mi történt a vonal előtt, nyilván, hiszen keresztutcában, takarásban voltak) majd azt állították, hogy a haverom nagy sebességgel elhajtott, és 300 m után tudták megállítani. Ahhoz, hogy megforduljanak, meg felgyorsítsanak az üldözöttől nagyobb sebességre, meg 300m után utol is érjék, vagy neki kellett lassan mennie, vagy a rendőrök nem használtak villogót, miközben a "nagy sebességnél" még gyorsabban mentek... A másik rendőr is nyilatkozott, mintha hallott volna bármit is, de az nem állt a haverom mellett, tehát mindent csak a másik rendőrtől tudhat.... Most bírságon tart az ügy..... Szerinted? -
ro_bert17
őstag
válasz
Rawulf #37982 üzenetére
Bezony ám. Sőt, már gombokért sem. Vagy esetleg még azok, akiktől még nem búcsúztak el.
Miközben a mára szürkévé, és közönségessé vált sómenjük ennek a lóvénak a többszörösét vitte haza. Ezzel van aki szerint tényleg csak annyi a baj, hogy mi nem kerültünk bele a buliba. (és ráadásul szerintem a mi pénzünkből lettek ezek fizetve).Amúgy meg: [link]
-
Rawulf
őstag
Csak nekem van hányhatnékom ettől a számlától?
Bezzeg az igazi kreatív emberek gombokért dolgoznak:
"A közlekedési rendőr talált egy tökéletes helyet, ahol bemérheti a szabálytalankodó autósokat. Egy nap azonban meglepve tapasztalta, hogy mindenki a sebességhatár alatt közlekedik, mikor az ő közelébe ér. Eldöntötte, hogy kivizsgálja a helyzetet. És hamarosan rá is jött a probléma megoldására… Egy 10 év körüli srác állt az út szélén, a kezében egy nagy kézzel festett felirat: „Vigyázz sebességmérés!” A sebességmérő háromlábútól néhány 100 méterre megtalálta a srác cinkosát is, kezében a következő felirat: „Borravaló”, és a lábánál egy vödör teli aprópénzzel."
-
nap
addikt
-
válasz
totya694 #37977 üzenetére
Ja értem! Én a plakátot néztem, azon a szombati program van.
Ahogy látom, tavaly is sokan voltak kint gyerekek, lehet hogy ilyenkor iskolástól kiviszik őket ilyen kihelyezett osztályfőnöki óra keretében vagy valami ilyesmi. Lehet jobb, is, ha iskolai foglalkozás keretében "kötelező" menni, mert különben lehet hogy pont azok nem néznék meg, akiknek szólna. Mert akit érdekel, az törődik az ilyesmivel, és általában nem ők okozzák a balesetet. -
válasz
lugosi #37976 üzenetére
Én az autó mentes napra és a baleset szimulációra irtam,hogy azt legalább láthatnák a gyerekek és talán elgondolkodnának.De az autó,motoros száguldást azt meg tudják nézni mert az bezzeg szombaton lesz....
Azt vasárnap meg majd linkeli valaki,hogy "160-al akart kézifékkel megfordulni a fiatal" című cikket... -
Ted_Beneky
senior tag
Eladó erősítős szobaantenna Iskra G-2235-06
3K. -
pmheros
őstag
Szegeden (is) ma autómentes nap van: Tisza volánnál és az szkt -nál az autód forgalmijával ingyen buszozhatsz, villamosozhatsz.
Ezen túl lesznek programok is: pl élethű baleseti szimuláció a rakparton 11órától. Érdemes megnézni.
-
Nem nagyon van kedvem kreszt bújni, csak belegondolok életszerűen, melyik tud kitérni melyik elől, a villamos vagy az autó.
"B" kérdés, hogy mennyiben logikus bevágni a másik elé, egy másfél tonnás kocsival egy tizen-huszon tonnás villamos elé, ami nem tud lefékezni. Amivel szembe jön még huszon-tonna, ami szintén nem tud.Hozzáteszem a rendőrök sokszor teljesen visszaélésszerűen használják a McKülönböztető jelzést. Pesten láttam múlt héten, a délutáni dugó volt a 2x3 sávos úton, nem volt kedvük 5 percet várni a lámpára, villogó be, fel a középső villamospályára, át a kereszteződésen a piroson, majd besorolás, villogó ki és ment tovább a sorban. Az egész egy piros lámpa elbliccelése miatt volt.
Szerintem most sokan röhögnek ezeken a rendőrökön és szerintem joggal.
-
válasz
macilaci78 #37967 üzenetére
Tévedés tévedés hátán. A kötött pályás jármű különösen -de úgy általában minden tömegközlekedési eszköz- nem tud megállni hirtelen úgy, h a rajta utazók ne sérüljenek meg. Álló helyen ugye nincs biztonsági öv.
-
macilaci78
nagyúr
A KRESZ öregebb, mint a topiklakók legjava. A mai modern villamosok gond nélkül lealáznak egy mai átlag járgányt gyorsulásban és lassulásban is, ha nekiveselkednek.
Ha a megkülönböztető jelzést használó autónak azzal kellene számolnia, hogy bárminek is elsőbbséget kellene adnia, nem hiszem, hogy sok értelme lenne. A vonat is csak a sokszáz méteres fékútjával kivétel, illetve azért egy vasúti átkelőhely szépen ki van díszítve és ritkábban is fordul elő.
Szvsz a villamosnak is elsőbbségadási kötelezettsége van a megkülönböztető jelzést használó gépjárművekkel szemben (, de nap közben rákérdekek). -
Syl
nagyúr
Persze a tévedés jogát fenntartom
nagyon régen tanultam a kreszt (27 éve).
Rendőrautóra nem találtam, de sokmindenre van kivétel. A magyarázat pedig:Miért biztosít a KRESZ a villamos részére rendkívüli előnyöket?
A rendkívüli elsőbbség azért szükséges, hogy a villamos ne legyen hátrányban a gyengébb fékhatása és gyorsítóképessége miatt. A villamos a gépjárművekhez képest eltérő menetdinamikai tulajdonságokkal rendelkezik. A villamos gyorsítását az álló utasok miatt általában 1 m/s²-re korlátozzák, hogy biztonságosan utazzanak, és ne kelljen erőteljesen kapaszkodniuk. A villamos kereke és a sín tapadási tényezője 0,2 értékű, ezzel maximálisan kb. 2 m/s² lassulás érhető el. A villamosokat közvetlenül a sínekre ható sínfékekkel is felszerelik, így a lassulása a 3-3,5 m/s²-et is elérheti. A gumiabroncsos gépjárművek átlagos lassulási képessége 6-8 m/s² !!!
-
A te szempontodból persze. De mivel gondolom nem villamosvezetőnek tanultál, az ő szempontjából nem feltétlen van mindig elsőbbsége, ilyen esetben szerintem a rendőrnek van, a megkülönböztető jelzés miatt. Gondolj bele, egy kereszteződésben ha jön bármi megkülönböztető jelzéssel /mentő,tűzoltó,rendőr/ egy villamos sem fog kihajtani elé...
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #37932 üzenetére
A sárga házban lévő pizzériával szemben.
-
Rawulf
őstag
-
-
sss
őstag
válasz
FoxiestFox #37951 üzenetére
Az account eladás ami problémás szokott lenni, szóval nem is gond, hogy az tiltva van.
-
-
ebegab92
senior tag
Kapocs ételbárt ismered?
400 Ft a menü + 200 Ft adományt illik adományozni, és akkor kapsz egy nagy tál levest, másodiknak pedig 2 féle étel közül lehet választani. Minőséggel nincs baj, mennyiség is jó, árban is korrekt
A volt Kalifa helyén? nyílt meg, a Burger King mögött nagy udvarnál. -
Rawulf
őstag
Szigorúan tilos a következő termékek, szolgáltatások hirdetése:
Számítógépes játékok accountja (hozzáférés, regisztráció, felhasználói fiók) és az azokhoz kapcsolódó játékok, melyek nem használhatóak a fiók nélkül (bővebben), illetve (tipikusan az ún. MMORPG) játékokban használatos virtuális tárgyak (karakter, pénz, egyéb).
-
boba6
senior tag
olyan kajáldára kérnék tippeket, ami nem étlapos, hanem mint a passzázson, már a kész ételekből lehet válogatni
hol vannak ilyenek igényes kivitelben még?
köszi+van egy fölös LIMBO Steam kulcsom, a leggyorsabb privát üzenetet író viheti
-
Rawulf
őstag
GTA V : Budapest Edition
-
válasz
FoxiestFox #37943 üzenetére
Hozzám inkább gépből bontott lapok szoktak kerülni és azok közt sok a rossz.A 4 RAM slotos lapokon sok esetben csak 1-2 slotba mennek a RAM-ok.Régebbi chipsetes lapokhoz nincs W7 támogatás.Az nVidia-s LAN szeret behülyülni,ezektől eltekintve nem rosszak.
Inkább elszaladt felettük az idő.... -
-
Luighi
senior tag
Van egy "eladó" T-Home-os NetMánia L csomagom kábeltel alap telefon szolgáltatással.
A lényeg, hogy már nincs rá szükségem, és átiratnám, fizetném az átköttetés díját is.
2014.04.-ig van hűségidő, a havidíj 3.750,-
30/5 max sávszél, 20/1 garantált. Akit érdekel, telefon vagy mél vagy privi.
-
lorcsi
veterán
válasz
Ted_Beneky #37936 üzenetére
nekem épp fordított a tapasztalatom a külfölddi hambikkal.
horvátban ettem 700-nak megfelelő kunáért olyan hambit, amit kis hazánkban még soha sehol
dupla hús..annyi sajttal..hogy egy rántott sajtos másodikban nincs annyi..salátával és fejem nagyságú hambival..
nálunk a fényképes tunigoltak is elbújhatnak mellette -
zeg
őstag
nebassz, nyócázért még egy kapucsínót sem kapok az Erzsébet körúton a sz@rbucksban.
A starbucks a sex és new york nevezetű agyatlan pics@sorozatban lett agyonreklámozva, azóta lett 'sikk' 1200Ft-ot adni egy olyan kávéért, ami a hozzá képest félárú Frei(Libri) kávézók különlegességeihez viszonyítva az otthoni, zacskós Palomával töltött kotyógó szintjét adják. -
Ted_Beneky
senior tag
Én is azért kérdeztem, hogy az e vagy másik hely.
Amikor Krétán nyaraltunk, elmentünk egy faluba is. A helyi étterem kerítésére méteres pizza és hamburger volt festve a gyros, a sülthal meg a többi kaja mellett. Amikor rendeltünk volna akkor mondták, hogy olyat nem árultak soha, csak turista csalogató :-)
-
sss
őstag
válasz
Ted_Beneky #37932 üzenetére
Az nem valami pizzéria? Vagy csak volt?
-
lorcsi
veterán
válasz
martonx #37925 üzenetére
ez egész jól hangzik..és mennyiért mérték?
MOD:
az egész korekt ár érte..
jah, elég vacak..napközben pár órára van csak meleg1-2 hete a szuper hamburgeresben ettem a kálvária sgt.-n
éhes maradtam utánapedig szerintem nem volt olcsó sem a maga 800 forintjával..
enyniért a hobbiartban megvan egy jó kis laktatós menüvagy második
a debreceni topikban meg ezt olvasgattuk
elég jók -
martonx
veterán
válasz
tipuka #37924 üzenetére
Erről jut eszembe, múltkor a Körtöltés utca, Csongrádi sarkán hamburgereztem, és kellemes csalódás volt, hogy nagy volt, és volt benne anyag rendesen, és a hús is normális marhahús volt. Árban is egész jó.
Most hogy ezt így leírtam, lehet meló után megyek eszek is egy hambit. -
Rawulf
őstag
válasz
Lacielvtárs #37920 üzenetére
Most mit röhögtök?
APEH-nél még mindig szokás, hogy a nyugdíjba menő vállalkozók egy-két régebbi anyagát floppy-n kérik még mindig. -
-
nap
addikt
TDK és imation 10db-os bontatlan 1,44 floppyk eladók, vagy elcserélhetők.
-
tipuka
addikt
Mai agyvérzést produkáló videó: Kata Maya Nagy
-
-
lorcsi
veterán
16 gigás pendrájvot keresek..használt is lehet. lényeg, hogy jó olcsón
-
pmheros
őstag
beállok a keresők sorába
Keresek: AM2/AM2+ lapot hibátlant -
cantus
tag
Sziasztok!
Sürgősen keresek régi Asus laptopomba memóriát. Pont ilyet, lehet használt is, de emberi áron legyen:
512MB DDR SDRAM - 333 MHz (PC2700 SODIMM) -
ebegab92
senior tag
Keresek Socket-754-es laptopprocit. Lehet Sempron is, Turion64 is, lényeg, hogy SSE3-at tudjon, és legalább 256 KB L2 cache legyen a cuccban + 1600 MHz-nél tempósabb
-
-
-
-
-
Syl
nagyúr
válasz
FoxiestFox #37889 üzenetére
Fürdőszoba jeligére
-
-
mghltm
addikt
egy megbizhato forumozot keresek proci atvetele ugyeben. privatban megbeszeljuk a reszleteket, koszonom szepen!
-
válasz
Lacielvtárs #37886 üzenetére
Mondjuk nekem sem Deszken sem Szegeden nem volt bajom velük
-
válasz
Lacielvtárs #37884 üzenetére
Én meg évekig náluk fizettem elő, meg apósomnak intéztem egy átjátszótornyot házára
Már beszéltem is velük, és megy a dolog! Csak időpont kell, mert azt nem osztják két kézzel. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
bitpork #37882 üzenetére
úgy hallottam hogy jelentősen javult a Nertsuf technológiája az elmúlt hónapokban
és magam még nem használtam, és egész sok problémát hallottam róluk
de az elmúlt hónapokban beüzemeltek magasabb nyereségű adókat amivel jelentősen javult a szolgáltatás
az egyik cimbim náluk előfizető és ő mondja hogy nagyon rendben lett -
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #37876 üzenetére
Ja, hogy te őrizetben vagy ott, a fogdán?
-
-
Valaki nemtuggya h Baktóban pl a 33. utca magasságában van -e net szolgáltatás?
-
Rawulf
őstag
Ha érdekel valakit egy ilyen kínai vacak, akkor szóljon:
Giada A10 MiniPC -
PazsitZ
addikt
Sziasztok!
Lehet triviális és hülye a kérdés, de tudna valaki segíteni, hol lehet a városban puzzle-t kapni?
Esetleg könyvesboltok vagy egyéb?Esetleg ha van valami jó hely ahonnan lehet online rendelni olyan is jöhet, de az időtényező miatt jobb lenne ha már a héten meglenne, szóval inkább a boltokat preferálnám.
-
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
van valakinek autóvillamossági szerelő ismerőse, aki profi a gyújtás beállításban?
-
Syl
nagyúr
válasz
vizslakutya #37856 üzenetére
4D Carbon - anyám add el a házat!
-
vizslakutya
senior tag
Ilyet Szegeden tud valaki, Kis méretben kellene ,kb15*10 centis darab.
-
-
Ted_Beneky
senior tag
Legtöbb "kollégája" egy munka nélkülinek van, azt hiszem.
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #37848 üzenetére
romlott pacalt evett netalántán ???
-
-
SirRasor
addikt
Azért kellett pár hónap ahhoz, hogy rájöjjünk macilaci78-al arra, hogy egy helyen dolgozunk
-
válasz
Rawulf #37808 üzenetére
áremelkedés csak ott lesz ahol trükközés volt ahol minden rendben volt ott nem lesz szerintem... Mivel eddig is volt bevételi áfája a kiskernek és kiadási is és ennek könyvelése adott egy eredményt amit vagy be kellett fizetni vagy vissza kellett igényelni...
tranzakciós adó: eddig a nagykernek való utaláson fizette az áfa tranzakciós adóját.... most meg az apeh felé utalás után fogja ...
-
-
válasz
FoxiestFox #37841 üzenetére
Ja még jut eszembe. Annak idején egyszer elromlott a bejárati ajtózárunk. Forgott benne a kulcs, de nem nyitotta. Akkoriban (80-as évek) még nem volt biztonsági zár, meg heveder, egy ajtózár és kész.
Ülök a lépcsőházban (panelház) a lépcsőn, várom haza a szülőket. Megjönnek, faterom lemegy a lomkamrába, felhoz egy feszítővasat, és kábé 10 másodperc múlva nyitva volt az ajtó. Ezen úgy eléggé elgondolkoztam, hogy ennyi volt egy lakásba bemenni.
Na utána lett biztonság zárunkLegalább kettőt kelljen felfeszíteni.
-
Abból lesznek a balesetek, amikor hozzám hasonló alkatú arcok megpróbálnak zárt ajtókon kitörni.
Hidd el, ha ez alternatíva lett volna, és képességeimbe vág, úgy oldom meg.
Nem rúgtam/törtem még be ajtót, ha most kezdem el, vagy ficam, vagy csonttörés veszélye állt volna fenn, akkor pedig tűzoltó + mentő.
De nyilván az a helyes magatartás, ha az ember megpróbál saját erőből kijutni, akkor is, ha még csak hasonlót sem csinált, s helye sincs rendesen nekifeszülni.
A közpénz milliárdjai pedig ennél idétlenebb célokra mennek, szóval nem hiszem, hogy valódi kárt okoztam volna ezzel akárkinek. -
pmheros
őstag
válasz
CSorBA #37835 üzenetére
Koszos bizony.
A #37826 -ban utalt az alacsony testtömegére (korábbi háttér infóval rendelkezőknek) . Mivel a rákövetkező mondatomat a roppant erejére próbáltam irányítani, így egy halovány felvezetésként került az "izom" szó OFF- ba.
Ezt veheted az írásos kifejezés művészetének
-
Rawulf
őstag
-
Syl
nagyúr
válasz
FoxiestFox #37836 üzenetére
Az helyett, hogy kirúgtad volna az ajtót, okozva ezzel 5ezer forintnyi kárt, te kihívtad a tűzoltókat, ami vagy 100ezer közpénzbe került. Aha.
-
válasz
macilaci78 #37830 üzenetére
Igen, egy 39-es tört bele
Hát kihívtam a tűzoltókat, és felpattintották.
Minimális kár keletkezett szerencsére, gyorsak és csendesek voltak, mint a ninják
Nem volt olyan kényelmes a kád alvás szempontjából, mint gondoltam -
DarkByte
addikt
válasz
FoxiestFox #37818 üzenetére
Akartok röhögni?
Akartam.. sikerült.
-
válasz
Ez szerintem megér egy blogbejegyzést.
Én amúgy egyszer úgy jártam, hogy elromlott a kilincs. Ugyanúgy fürdőszoba. Állok bent a fürdőben, nyomogatom a kilincset, semmi. Persze nem volt otthon senki. A kulccsal lehetett volna ugye nyitni a zárnyelvet még, de az kívül volt.
Én végül azt találtam ki, hogy levettem az ajtón alul a szellőzőt belül, a külsőt kilöktem belülről, és egy vékony nyelű fésűvel óvatosan kitoltam a kulcsot a zárból, hogy leessen a földre, és a szellőzőn keresztül elértem a földön, így belülről ki tudtam nyitni. Így összességében volt vagy egy fél óra, de poénra vettem. -
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #37829 üzenetére
Mi történt hajnal 4-kor, hogy nem magadtól sikerült kiszabadulnod?
-
pmheros
őstag
válasz
FoxiestFox #37826 üzenetére
most jössz azzal hogy kicsi az izomtömeged ? Két ujjal töröd a fémet is !
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FoxiestFox #37824 üzenetére
Hajlított tollú 39-es, ilyet kellett volna keresni. Ezek a zárak 99-ig vannak számozva, itthon csak 18-asom van.
Az epic az lett volna, ha hasmenéses időszakban szorulsz be, de a WC külön van.
És nem röhögtem.
-
Kiszabadultam!
Nem magamtól. -
-
Rick4
félisten
válasz
Részvétem.
Izgi estéd lesz.
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
FoxiestFox #37820 üzenetére
rúgd kifelé te bentről
-
válasz
Ted_Beneky #37823 üzenetére
Nálam ez ilyen megszokás.. régi becsípődés, előző lakhelyen állandóan volt valami vendégféle, én meg szeretek a kádban lazulni fejhallgatóval a fejemen.. volt már belőle kellemetlenség
De ja, ha elhagytam volna a már fölösleges szokást, nem baszok rá most.Persze minden kulcs be volt próbálva, nincs találat.
39-es kellene. Ez vajon a típusa, vagy csak egy régi ajtószám? -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Tudod mire jött rá Táncsics Mihály a börtönben?
Arra, hogy nem Ő van bezárva, hanem az ajtó!Ha szabvány kulcs, érdemes lenne kipróbálni, hogy jó-e más helységek kulcsa hozzá.
Abba már bele sem merek gondolni, hogy miért zárkózol be anyukád előtt a fürdőszobába
-
-
válasz
Az epic fail az h ha nagyon megerőlteted magad, akkor te is kiférsz a szellőzőn, és nem kell a laptopot bebaszkurálni.
-
-
ST05
őstag
válasz
köszi, én jót nevettem
egyébként ezeőté rádrugom az ajtót, de erre gondolom van elég barátod jelentkező -
Akartok röhögni?
Beletört a kulcs a fürdőszobaajtóba, és bent rekedtem.
Van nálam 2k, és a legolcsóbb zárfeltörő ügyeletes 8-ért jönne ki.
Anyám reggel megy kulcsot venni.
Addig idebent alszom. Szerencse, hogy befért a laptop a szellőzőn...
Mi epic, ha ez nem -
Megnéztem a burrra alattot...há....nem kicsit zsibbadtam le. Nagyobb fos mint a Mónika só és legalább annyira kiszámítható.
-
skopy
tag
Ha érdekel valakit a Costa Concordia kiemelése élő közvetítés
-
válasz
pmheros #37806 üzenetére
Az EU nak van egy nagy előnye. Amennyiben megvalósul a tagországok között un. háromszög-kereskedelem tényállása, akkor a termék-szolgáltatás 0%-s áfával számlázható. A fordított áfa intézménye ezt akarja megvalósítani tagországon belüli szinten. Személy szerint nem tartom jó megoldásnak.
-
Rawulf
őstag
válasz
pmheros #37806 üzenetére
Hajrá. Add csak ki a személyes adataidat a .....-nak.
martonx jól mondja. Körbeszámlázgatás ellen jó ez, mivel idehaza nagyon magas az IT szektor szürke importja.
Pmheros: Te is emlékezhetsz arra, amikor olyan esetek is előfordultak, hogy olcsóbb volt idehaza a nagyker ár, mint a gyártó ára.
A nehezebb trükközés miatt emelkedni fognak az árak, ahogy a cikk is írja.
-
pmheros
őstag
ezt elmagyarázná valaki
http://itcafe.hu/hir/forditott_afa_it_magyarorszag.html
nem fizetek áfát ha IT cuccot veszek, csak ha bevallom ? -
Eladó Jalapeno paprika palánta, darabja 500 Ft!
A hirdetésben leírtam mindent, ha kérdés van, nyugodtan jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Projektor topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ford topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Vadiúj SSD-k!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest