Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71137) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

24 (2001-2010)

Csak másfél évadot néztem eddig, S02E13-ig bezárólag. A sorozat nem mai, kb a Lost, Prison Break, Heroes és hasonlók korában készült, pontosabban kicsit előbb. Hasonló kategória.

Itt van velünk a Wishről rendelt Kevin Costner, Denzel Washington, Carrie-Anne Moss, stb. Maga a történetvezetés egy nagyon jó ötlet, egy évad az 24 óra felbontva. Nagy képet nézve viszonylag jól meg van írva, de jelenetszinten már kevésbé. A szokásos unalomig ismételt klisékkel találkozunk, így nem ritkán elég kiszámítható. Ráadásul a formátum miatt sok a felesleges időhúzás, hogy kijöjjön a tempó, ilyenkor meg rém unalmas tud lenni. A szövegkönyv is az átlagbuta ember szintjére optimalizált, szájbarágós, néha kellemetlenül didaktikus is. Persze nyilván egy akció-sorozattól mit várunk. :D Ugyanezért van jelen az extra hatásvadászat, pátosz, mert ugye a néző hülye, és nem tudja mikor mit kell érezni.

De ami igazán problémás, hogy ennél nagyobb usák propaganda-sorozatot még nem láttam, nincs sok köze a valósághoz. :D Az egy dolog, hogy enélkül a sorozat nélkül Obama valószínűleg nem lett volna elnök, mert ez nem rossz dolog, sőt, tekinthető akár jónak is. De tele van olyan jelenetekkel, amit még maga Roland Emmerich is megirigyelne, pl az elnök mindig a megtestesült szent és ennyi elnökurazást azért régen láttam. És természetesen a kínzás mindig célravezető megoldás, ami ugye tényszerűen nem igaz. Bárcsak így lenne, kb 3 nap alatt felszámolnánk a terrorszervezeteket. :DDD

A legnagyobb bajom viszont az arabok ábrázolásával van. A tipikus propagandafilmeket jellemző primitív módon történik. Ott már röhögtem, amikor a nő mondja, hogy "felveszek egy hidzsábot", erre a következő jelenetben megjelenik egy csadorban. :DDD Meg amikor a gonoszok úgy köszönnek egymásnak, hogy Allahu Akbar. De ott már végképp kiégtem, amikor az iszlámfundamentalista terroristák egyik vezéralakja egy nő. Ez kb annyira röhejes, mintha random náci vezető fekete lenne.

Alapvetően viszont egész izgalmas a sorozat, ha épp nem húzzák az időt, szóval nézhető, habár én szerintem max a második évad végéig fogom. Adok rá jóindulatom jeléül egy 6/10-et, mert az akciók jók, abszolút hozza ezt a 6-os szintet, mert habár sokszor Roland Emmerich szintet érzek, azért nagy átlagban nem trash. Ahogy a klasszikus is mondja, 6-os értékelésre:

Ha akció, akkor hadd jöjjön; de ha dráma, akkor meneküljünk!

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.