Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz Kolty #106310 üzenetére
De melyik széria Meriva?
Meriva A 2003-tól 2010-ig gyártva
Vagy
Meriva B 2010-tól 2017-ig gyártvaMeriva A-ról úgy általánosságba tudok írni egy két dolgot mert az van édesapámnak
Meriva A 2005 (1.7 dízel 75lóerő Y17DT) osztrákból jöttRozsdásodásra figyelni kell, ahogy nemrég számoltam be akár a motor bölcsője is eltud rohadni
Kormánymű most lett cserélve 45e Ft lenti mechanikus része, jeladó kellet még az 47e FtGyújtáskapcsoló ment tönkre még ment vele az önindító is, beragad a kulcs és tekert az önindító amit édesapám nem vett észre és ment vele, gyújtáskapcsoló nem sokba került de az önindító az 15e körül, aztán berakni se volt egyszerű, mert e típusú motornál a tűzfalnál van, nem fért ki csak ha megvolt billentve a motor ahhoz minden motortartót meg kellet bontani
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Kolty #106305 üzenetére
Meriva mi?
A vagy B?Mintha valaki beírná hogy venne Asrát
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
mephi666
nagyúr
válasz Kolty #106305 üzenetére
elég relatív minden legjobb lenne, ha valahol adott motorral kipróbálnál egy átlagos állapotú típust, amiből éreznéd, hogy neked megfelel-e... saját tapasztalat mond meg mindent
...én is gondolkoztam B Zafira-nál (kb 1.5tonna az is üresen), hogy 1.6/1.8... pálya miatt kb mindenhol 1.8at javasoltak, de mióta (2.5év) nálunk van, most pályáztunk először és bírta... igaz, hogy 130nál forgott 4ezret, de a fogyasztása meglepően kevés lett hozzá (6.5) ...így végképp nem bántam meg, hogy ez lett
...én leginkább 60lovas F Astra-hoz tudom hasonlítani: kb 1.5x tömegben és lóerőben is a Zafira... gyorsulás kb hasonló, városban lehet vele azért dinamikusan közlekedni... fogyasztás meg talán +1liter (vagy annyi se) ...és van klíma
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Kolty #104134 üzenetére
Van itt egy hasonló eset.[kép]
A bizti tábla ami a motortérben van, közelebbről:[kép]
Biztosíték: 45- utsatéri ventilátor 30A
Relé: R13- gyújtás segédáramkörök
Motortéri biztik, relék: [kép]Ha ez a rész rendben, lehet a ventilátor körül keresni a hibát.
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
toompa
őstag
válasz Kolty #102715 üzenetére
Javaslom az opel biztosíték kereső appot androidra.
Fejből én sem tudom.
Ha ez nem megoldható, akkor a kézikönyvet.
Az akku sarut vedd le 15 percre. Megoldhatja a problémád, de bármennyire is nem szeretnéd, nézz rá az átvezező kábelekre, mielőtt nagyobb probléma lesz. Úgy drágább lesz a mulatság.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Kolty #102696 üzenetére
...ott a ludas... hogy rohadjon meg az a fostekercs (Zafiban nálunk kedden cserélik a jobb hátsó ajtóét... bal hátsó fél éve volt cserés: 14-15 évet húztak ezek és mennek egymás után a halálba)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Kolty #102599 üzenetére
Ha kívülről nem látni olajszivárgást, attól még lehet rossz a tömítés. Az csak azt jelenti, hogy a tömítés "külső köre" tömít. A nyillal jelzett rész az a "belő kör" tömítése. Ott hibás (nem tömít rendesen a tömítés)
Így talán érthetőbb:A vezérmű tengelyes képen is látni, hogy a "belső kör"tömítése nem engedi az olajat a gyertyákhoz.
[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
bul07
nagyúr
válasz Kolty #102525 üzenetére
Ha unix báridi oldalon kikerested akkor csak simán keres rá a Google és amelyik webshopba a legolcsóbb rendeld meg
Ha odapróbálod és nem jó akkor 14napod van elállni és visszaküldeni
[ Szerkesztve ]
-
Gaga_30
tag
-
Tothgera30
Ármester
válasz Kolty #102423 üzenetére
Sajnos ahogy emelkedtek a használt autó árak, ezt az összeget elkérik érte. Sok veszélyt nem rejt a technika. Twinport mechanika lehet bajos, meg majd lánc ha csörögni kezd. Viszont minden olcsó hozzá, és minden sarkon lesz hozzá szerelő. Ketten használunk egy ilyet fenevadat, igaz 2008-as, és 117 ezer km van most benne, de eddig nem igazán kellett rá költeni, a kopó/fogyó dolgokon kívül.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
zgospel
őstag
válasz Kolty #102427 üzenetére
Szerintem egyszeméllyel, városban és országúton még megfelelő, de autópályán, vagy 3-4 felnőttnek, vagy akárhány személlyel a klímát is bekapcsolva már kevés. És akkor még csak a sík terepről beszéltem.
Egyébként a Z14XE az még Euro 3-as, az XEP már Euro 4-es, plusz a Corsa könnyebb is valamivel, ez simán adhatja a különbséget.Volt már olyan, hogy 1.4 G Astrából egyből ültem át 1.4 H Astrába, és utóbbi lomhábbnak tűnt egy fokkal.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Gaga_30
tag
Szia!
Nekem ez van, csak 2005-ös.
Azt mondanám 1-2 személlyel teljesen vállalható ezzel a motorral, fogyasztás nálam vegyesben 5.8-6.5 között alakul, nem taposom ki a belét általában.
Viszonylag egyszerű szerkezet, bár én pont megszívtam a motorral és nagyon sokat kellett ráköltenem, de azért ez a ritkább.
Ha szép, látszik hogy volt gazdája és átnézeted egy megfelelő szervizben akkor nyugodtan meg lehet venni.
Alkudj belőle és persze tegyél félre az esetleges extra kiadásokra. -
toompa
őstag
Üdv!
Asszony Corsája van ezzel a motorral szerelve. Megvannak a nyűgjei, mint bármelyik másiknak, de könnyű és olcsó szerelni.
A fontos a 10ezrenkénti olaj csere, fontos hogy a bele való olajjal használják. Ha ezek közül egyik nem igaz rá, felejtsd is el. Ne füstöljön, olajat és vizet ne egye. Bármi mást könnyen lehet javítani. Egyébkènt nem vennek 1,4-es motorral Astrát és az ára is nagyon sok. De ez gondolom a kevés km miatt. Ha neked elég a 1,4-es motor és tipp-topp az autó, akkor meg kell venni.
Egy jó szerelő és karbantartással nem lesz vele gondod[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Kolty #101515 üzenetére
Parafa ennél is a szelepfedél tömítés? C14NZ-nél kicseréltük és 3 hét múlva ugyanúgy engedte át az olajat... nem számottevő mennyiséget, mert évente cseréltem az olajat, közben nem nagyon kellett rátöltögetni... ez ilyen... a csere amúgy kb 10 perc alatt megvan kényelmesen, úgy hogy egy cigi, vagy egy kávé is belefér közben
-
zgospel
őstag
válasz Kolty #101028 üzenetére
Nem tudom, hogy C Corsánál mi a helyzet, de H Astránál ha ezek a tünetek, akkor általában a CIM modult kell javítani. H Astra csoportban van több ember aki rutinosan javítja őket, és hamar meg is van.
#101032 smc a be- és kikapcs gombjaim könnyen járnak, a "lassító" gombot általában nagyobb erővel kell nyomni és hangosabban kattan.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Tikakukac
titán
válasz Kolty #101028 üzenetére
A fél világ autójába ilyen kapcsolók kerültek, nem újdonság.
Az utángyártottak fosok, amit meg vettél romosra van kopva, akkor csinál ilyet. Amúgy nem vészes szétszedni (mondjuk ezt a magam nevében mondom) és akkor meg lehet nézni mi a szitu. Szilikonzsír és tisztítás tud segíteni egy ideig.
Én vettem egy vödör gyári, de sosem használt fullos BC-s kapcsolót ebayen anno bagóért, 2 ilyen indexkar kiszolgál egy autót 30 évig
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bul07
nagyúr
Ha ráér aliexpress, bár a új szabályokkal lehet már nem éri meg
[link]Nekem lehet van otthon egy, bár nem tudom miért maradt nálam, havernak rendeltem még 2015-ben egy 2003 Corsa kocsihoz
-
bul07
nagyúr
Azt hiszem megtaláltam
Ez lenne az?Esetleg a cikk számai alapján kiderítheted
Amúgy kb 4e Ft-ért az egészet megkapod
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest