Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
-
TasiA
senior tag
válasz
Winner_hun #7797 üzenetére
-
Calogero
addikt
TayRol Tessék itt a Astra I Caravan
-
Calogero
addikt
válasz
Winner_hun #7783 üzenetére
A műbizonylat a forgalmival együtt érvényes, és ha kéri a rendőr akkor azt át kell tudnod adnod.
A mostani hővédős fóliák, már a biztonsági fólia szerepét is betöltik. -
TasiA
senior tag
válasz
Winner_hun #7787 üzenetére
A törzskönyvet nem kell magadnál tartani, minden mást igen. Szal amit átalakítasz az autódon és nem gyári, van hozzá papír, akkor az legyen nálad. Lehet, hogy átlátszó, de van az ablak sarkában számsor nem?? Akkor már tudni fogja a közeg, hogy fóliád van.
-
Winner_hun
félisten
-
TasiA
senior tag
Ez 1 vicc! 900-ezret adnál egy 92-es F Astráért?? Elmentek otthonról??
Csak a képről, jobbos ködlámpa csere, balos Angel Eye csere, mindkettő be van ázva, a motortér frissen mosva, levegő, harmónika cső szigszalaggal gányolva, + ez még a régebbi elosztós C20XE moci, én inkább az újabb DIS-gyújtásost venném.
ÉS NINCS KLÍMA!!!!!
-
TasiA
senior tag
válasz
Winner_hun #7783 üzenetére
Szerinted?? Ugyan ott kell tartani, ahol az összes többi papírodat! Lehetőleg a vitrinben, vagy a párna alatt, csak szar lesz a rendőrt, kpm-est hazaszállítani, meg vissza!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Calogero #7763 üzenetére
Van műbizonylatom (megtaláltam, nem tudtam hogy van-e), valóban biztonsági. A biztonsági mellett még sötétítő fólia van, amit be lehetett volna jelölni. Ha valaki hővédőset tesz fel akkor az is biztonsági?
Ami plusz információm van a műbizonylattal: SCLARL 150 van beleírva.
A műbizonylatot amúgy a kocsiban kéne tartani? -
TasiA
senior tag
BERTONE COUPE Azért nem mindegy, és 10 évvel fiatalabb! Ezen is van nagy felni , meg ami kell!
-
McKane
senior tag
Tiszteletem a Hölgyeknek/Uraknak!
Bár még új ember vagyok, főleg az autók terén
, de azért lenne egy kérdésem, mint Opel tulajokhoz.
Van egy most már 8éves opel astra f-em. 1,6 benzin,de nem ez a lényeg.
Szóval,mikor egyszer járok ki a garázsból, mit látok? az anyósülés felől a szélvédő meg van repedve..a repedés csak kívűlről tapintható,belülről nem.
Nemrég a napon hagytam a kocsit,miközben bevásárlás volt folyamatban. Nem volt fél órát ott, és a repedés továbbszökött.. Most még nagyobb lett.
Ahogy néztem, bár nemtudom,van-e köze hozzá, gyári szélvédő, értsd: GM-es , van benne.
Valaki már találkozott már hasonlóval?Köszi előre is!
Üdvözlettel: McKane
-
_seth_
veterán
válasz
bambano #7771 üzenetére
Hát, én ezt is cáfolnám
Még ebayről sem vészesek az árak amennyiben valami speckó cuccról van szó ha pedig nem akkor egészen tűrhető. Még megvan a gsi kadettem
Árak: motor kompletten bele már filléres összeg, ha pl injektor vagy ilyesmiről van szó kb annyiba kerül külön mint megvenni motorral együtt ez tény de drágának így sem mondanám. Pl hiába volt 17e párja a hűtött féktárcsáimnak és az RH betétek pluszba ezeket így egyben még csak el sem akarják vinni annyi van belőle hiába futottak csak pár ezer kilométert mondhatni újak, kaszni elemek sem vészesek, pl van gsi szárnyas fullra lefalazott csomagtér ajtóm... már árulom vagy 1 éve lassan és érdeklődő sincs, küszöbtoldat szintén és még sok ilyen van pl toronymerevítő pedig az még ritka is.
Az új alkatrész árak is inkább átlagosak mint drágák, jó persze a bosch légtömegmérő az egy vagyon de más autóhoz is. Gyári gsi lökösbe való hella ködlámpa vagy bármilyen más na az valóban ritka de nem lehetetlen mint ahogy már van angel eyes fényszóró is e kadettbe. Kabrióhoz jó tető ami még ritka néha de az is beszerezhető. Vagy pl D kadettnek a fehér index amit külföldről kell rendelni de még az is van
TasiA:
Szárny 5e, lökös ha gsi max 10e de akkor hibátlan, ha nem 5e... ködlámpa passz nekem is Ring praktikeres volt benne az 3e de tökéletes. Motorháztető inkább ami ritkább a gsi fajta olyan pedig amin van vízelvezető kb mint a fehér holló. -
TasiA
senior tag
válasz
bambano #7771 üzenetére
Kadett?? Mit kerül sokba??Nem kötözködés, csak kíváncsi vagyok!!!!!
Abban az 1.8-as hengerenkénti van? Mondjuk ahhoz talán a befecskendezős motyesz lehet drága, mert az biza ritka, valóban. A GSI-khez, leginkább a kasztni cuccok drágák. Lökösök, koptatók, szárnyak, küszöbök, ködlámpák. A többi eléggé legó, fék, futómű szinte nagyrészt ugyan az mint a többi Opelben. -
TasiA
senior tag
A GSi-ket valami iszonyat pénzért adják, bár nem értem miért. Ezzel az erővel a Vectra 2000-eket is lehetne 1 milláért árulni, a turbóst meg 2-ért.
Ezt most nem konkrétan neked, hanem csak úgy:
A km, az meg kb semennyi a 2.0 mocinak, demég az 1.8-nak sem. Sőt, a te 1.4-es pörgősöd is símán elmegy 400-ezret, komolyabb hiba nélkül. Nem értem miért félnek az emberek attól ha valaki odaírja, nem pedig visszatekeri 120-ra. Én szoktam látni olyanokat havernál, hogy az emberek 70%-a nem hinné el. Ez csak nálunk ilyen, gogy minél öregebb 1 autó,annál kevesebb a km, meg ha valamiben 200- ezer van, akkor az szar. Egyik koleegám vett 3 éves H Astrát. Kérdem km?? óó kevés, csak 63-ezer. Aham, bőrkormáyn szarrá kopva, kapcsolókon kopottak a jelzések. Inkább 263 ezer, de ő meg van győződve, hogy az annyi. Én meg meghagyom a hitébén. Valamelyik nap, 670-ről kellett egy Sharan-t 180-ra állítani és ez csak 1 a sok küzül, bár azért ennyire extrém ritkán jön, inkább az a vicces, mikor az ember felismeri, hogy jé ez már volt itt 2-3 éve és most megint vissza kell állítani.
Még egy szaros 1200-es hulladék olajjal járatott fostalicska Zsiguli is röhögve kinyög 250-ezret.Másik ember, 3 hónapiga árulta az A Vectráját. Hibátlan, kivéve 1-2 városi sérülést. Sosem volt kasztnizva, sehol egy rozsda, hibátlan mindene, klíma is tökéletes. 95-ös és magábnak hozta annak idején Ausztriából. Senkinek nem kellett 350-ért sem, mert 375 ezret mutatott az órája. Na miután ezt megunta, vett 1 bontott órát, amiben 165-volt 2 hét alatt eladta 450-ért. Most ez jó?? HA ez kell az embereknek, akkor legyen, kapnak 1 számsort, oszt annyi.
-
TasiA
senior tag
1.8-asban is volt GSI, nem csak 2.0-ban.
Viszont az 1.8-as gyárilag nem hengerenkénti leömlős és rögtön a kipuffcsonknál van a katalizátor, ráadásul 2 lambdaszondás, ha jól tudom. Kíváncsi lennék, hogy oldották meg, hogy ne legyen hibakód? Műszaki hol probléma manapság?
a 2.0-ásnál viszont hiányolom a légzsákot, bár nem biztos, hogy kéne benne lenni, csak hamár automata övfeszítős, akkor talán.A másiknál nem látom az övfeszítőket, szal csak vaktában lövöldözgetek ilyen téren. Ja és mindkettőnek ocsmány a hátsó lámpája!Azt gyorsan rúgd le, ha megveszed!
-
Csak szerintem drága ez?
A műszakija is most jár le, és azt meg elképzelhetettlennek tartom, hogy 2-300.000 engedjen belőle.
Már csak azért is fúrcsa hogy ilyen drága mert szinte van egy detto ilyen jóval olcsóbban, bár az nem is GSi (annak ellenére hogy annak van írva) mert mint azt látni lehet csak 1.8 Ecotech-es.
De kívűlről szinte ua. Illetve másik érdekesség hogy a 2 kocsi egymástól 9km-re vanAmúgy az a szürke nekem nagyon bejövős, ha 1M el lehetne hozni friss műszakival és nincs széthajtva, maga lenne számomra a tökély.
-
Calogero
addikt
válasz
Winner_hun #7755 üzenetére
Ez az engedélyszám alapján biztonsági fóliád van.
Műbizonylatod van? Azon fel van tüntetve az engedély szám, valamint a fólia neve.H-11-01-3865 : Sötétítő fólia
Az én fóliám engedély száma: H-11-01-5940 -
glutamin
őstag
szervókormány - BP-en a parkolás miatt nagyon hasznos. Szinte mindennapos, hogy cipőkanállal kell beállnom valahova. Egyébként nem igényelném, normál haladás mellett nekem is szimpatikusabb a szervó nélküliség
fűthető tükör - régebben eszembe se jutott volna ilyesmi, de télen esős, párás időszakban sokszor voltak használhatatlanok a külső tükrök. A bal oldalit még csak csak megtörli az ember de a jobb oldali menet közben nem megy
BP-en a sok sávváltás miatt nélkülözhetetlenek.
tempomat - szüleim 220km-re laknak, autópályázni jó, egyéb esetekben fölösleges nekem is. Ez havi 1-2 alkalommal lenne jó.
eletromos ablak - nekem még nem esett le a fogantyúja, de félek, hogy idővel letöröm véletlenül
Meg egyébként is kényelmetlen vezetés közben tekergenti, miközben lekacskaringózok egy parkolóházba.
távirányítós központi zár - esőben nem mindegy mennyi idő alatt jutunk be az utastérbe
4 embernél már elég macerása kis pöcköket felhuzogatni belülről.
Persze lehetne még sorolni dolgokat, de ezek talán a legfontosabbak, amik már felmerültek nálam. ha majd felvet a pénz és már nem fogom sajnálni a gépsárkányt (jelenlegi 141e km-ével még pazarlásnak érzem eladni), akkor majd egy Vectra kategóriás verdát szeretnék helyére. Nem biztos, hogy Opel. Majd elválik egy pár év múlva.
-
'"A" kategóriából már 6 éve van jogsim, ezalatt megtettem ~45000 km-ert motorral, ebből kb 14-et már 500-assal és azért itt is van nyomaték bőséggel, illetve kb 30000-at kocsival (4év alatt) úgy hogy a kocsi mint mondtam családé.
Elhiheted hogy nem azért kell GSI hogy 2 kanyar után megdögöljek benne, illetve másokat is magammal vigyek esetleg.
Tisztában vagyok a lóerők fogalmával, illetve többnyire felelőségteljesen vezetek, nem csak padlóig nyomom a pedált azt kész.Mindenesetre köszi a tanácsokat.
-
TasiA
senior tag
Én nem a vásárlás után vinném a szerelőhöz!!
Az dícséretes, ha nem ez lesz az első vezetendő autó, de 90 lovat hírből sem lehet erősnek nevezni, főleg ha 1.4-es motorról van szó! Nem csak lóerőtől megy az autó, hanem nagyrészt a nyomatéktól, ami a 2.0-nak 200nm. lesz, de még a lóerők is majdnem a duplája, ha egészséges a motor és ne feledd, hogy egy F Astráról beszélünk, ami ráadásul "könnyű is"! Ne csak magadra vigyázz, hanem a többiekre is, akik kimennek a házból, a fél évestől a 90-évesig!!!!
Azok a felnik azért nem csúnyák! Jó lehet nem egy disco felni, de nem is fog elgörbülni rögtön, meg vezetni is jó lesz vele az autót, nem fog mászkálni jobbra balra. A próbaúton lehetőség szerint ne azzal foglalkozz, hogy mennyire jólmegy, hanem hasonlítsd össze, az eddig vezetett autókka. Hol fog a kuplung, fog-e a fék, működik -e az ABS, kipörgésgátló. Egyenletesen haladva alacsony fordulaton rángat-e? Kormány ne húzzon semerre, ha nem egyedül mész, akkor nézzék mások, hogy 1 nyomvonalon halad-e, vagy ferdén megy az autó. Lehetőség szerint az alját is jól megnézni!!!
NA de nem akarok mindnet leírni, calibra.atw.hu-n is rengeteget olvashatsz, hogyan kell autót venni!
Egy szervízben mindent megnéznének, a festévastagságon keresztül, a kipufogó koromig! -
válasz
bambano #7748 üzenetére
Jó, hát össze vissza kb 1M lenne a keret de ebből ki kell jönni az átírásnak, eredetvizsga, illetve ha megvettem mindenképp el akarom vinni a kedvenc szerelő ismerősömhöz átnézetni. Aztán ebből kell még kijöjjön, ha valamit még cserélni kellene rögtön vásárlás után.
Szerintem nem lesz erős
Első saját kocsim lesz, de eddig is vezettem már kocsit nem keveset, csak az nem az enyém hanem a családé. Viszonylag az is erős (90 ló).
Bár a kettő azért nem lesz ugyanaz, megígérem vigyázni fogok magamra -
Calogero
addikt
válasz
Winner_hun #7741 üzenetére
Igen a fólia dobta meg a fóliázás árát.
Ha a hagyományos fémes fóliát választom akkor 30 000 ből meg lett volna.Minden fóliának van egy száma, ami rajta van a fólia sarkán, arról meglehet tudni a fólia típusát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest