- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Markizmark #101349 üzenetére
[link]
Hamarosan megint megyek vele, aztán megint kivillogtatom -
válasz
mohabá 007 #101347 üzenetére
Én is szorítottam. De hát a hazafelé esete megint jött a sárgalámpa, igaz jóval később, mint szokott.
De még az elején vagyunk a tesztsorozatnak, szóval akár majd jó is lehet egyszer.
Ma megint nincs nálam Kisöreg, anyóka elvitte. Így csak holnap tudom folytatni; téligumizás után. -
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki infót, véleményt mondani 2015 - 2016-ban gyártott Opel Corsa E 1.4 benzinesekről?
Elsősorban a megbízhatósága, fogyasztása és tipus hibái érdekelnének, amikre oda kell figyelni vásárláskor. -
válasz
mohabá 007 #101312 üzenetére
Kopogásérzékelő-saga:
Ma végre hozzájutottam Kisöreghez.
Lazítottam a csavaron. Hát a legutóbbi szerelő elég jól meghúzta... szerintem fogalma sem volt arról, hogy mit csinál. (Váltócsere, ilyenek az megy neki, de erre nem tudott mit mondani). Csak annyira húztam meg a csavart, hogy épp ott tartsa a helyén.
Szokásos módon jöttem a munkahelyre, és nem dobott hibaüzenetet.
Egyelőre nem gondolom, hogy kész, okés minden, még várjuk meg a hazautat, meg talán egy "hosszabb" kirádulást (20+km).
Halovány reménysugár, hogy ma nem éreztem a rángatást, és nem is jött a "csekk & dzsin" lámpa.A főtengely jeladót le kellett pucolnom, mert kicsit koszos volt.
Amúgy ez adja a jelet a fordulatszámmérőnek is? -
Integrale
veterán
Sziasztok!
Honnan lehet beszerezni Vectra C, vagy legalább Z18XER motorral kapcsolatos service/workshop manualt?
PDF és könyv is jó. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #101339 üzenetére
Próbálj meg alámászni, ahhoz még szerszám se kell. kb: 17cm- es résen még a fejed se tudod bedugni.
-
válasz
Mondjuk bak nélkül nem fekszünk az autó alá - egyébként simán cserélhető sztem (b vectra-n csináltam). Legalább vmi farönköt szerezz de 2db bak is 6 ezer körül van, érdemes beszerezni. Jah és vegyél új szimeringet / tömítést
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Ja, X12XE, és gy néz ki, ez a leírás érvényes rá: [link]
-
E.Kaufmann
veterán
Üdv.
Valaki próbálta már Corsa B-n cserélni a váltóolajat, akna és tartóbakok nélkül? Mehet a dolog balra elfordított kerekekkel, vagy inkább hagyjuk? -
válasz
mohabá 007 #101328 üzenetére
A szerelő a múlt héten kidőlt (vírus) így csak a héten fogja megnézni.
Jó lenne pedig már vissza, céges 206-al járok - hát az mekkora egy ótvar a vectrához képest -
válasz
mohabá 007 #101312 üzenetére
Ismét köszönöm!
Amit leírtál, azzal szerettem volna a hétvégén próbálkozni (lazán meghúz, majd egyre erőseben...), de hát 2 névnap, 1 szülinap, pár pohár bor megakadályozott ebben.
Természetesen reagálok majd, hogy meddig és hogyan jutottam valamerre.. vagy semerre sem.
Szegény kisöregnek még a tetőkárpitját sem volt időm megcsinálni (még csak ott tartok, hogy kiszereltem) -
mephi666
nagyúr
...de a gsi légterelő azért fent volt
-
Tamagocsi123
tag
válasz
Tamagocsi123 #101333 üzenetére
Jah és én ezt a bogyborékolást soha nem hallottam előtte,hideg motornál se!
-
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007 #101327 üzenetére
A két érzékelő nem egyforma !
-
válasz
mohabá 007 #101331 üzenetére
Köszi
-
válasz
mohabá 007 #101326 üzenetére
És ennek tomitese van vagy pasztazni kell, ezt nem tudod esetleg?
Amugy ha véletlen dexos 1 ment bele kettes helyet azt jelezheti így? Úgy tudom ezt csak szintet jelez a minőségre a piros lámpa jelezne -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tamagocsi123 #101315 üzenetére
Cseréld meg a két jeladót, és kiderül, hogy rossz e.
Bugyborgó hang nekem, és mindenki másnak van, csak eddig nem vetted észre. Hasonló hangot hallani, ha egy félig töltött pohárba öntesz vizet. A pohárból is hallani a csobogó, bugyborgó hangot.Autó beindít, a vízszivattyú nyomja a hűtővizet, mivel a termosztát zárva, a kis hűtőkörben kering a hűtővíz. ilyekor a hűtővíz egy vékonyabb csövön a tágulási tartályba vezetődik vissza. Ennek a visszavezetett víznek van hangja.
-
válasz
wertigo1984 #101324 üzenetére
Bredevoort?
Mondjuk ott nincs ilyen "csúnya" malmot -
bul07
nagyúr
Aki keveset megy(havi pár száz kilométert) és pár napon belül akarja teletankolni a kocsiját az várjon vele
November 15-től forgalmazzák a téli üzemanyagokat
Érdemes még ezután is várni hogy a kútról kifogyjon a nem téli, és télivel töltsék fel a kutatPersze erre csak azoknak kell jobban ráfigyelni aki keveset megy mint én is, így egy mostani teletankolás 2-3hónapra elég
(Mondjuk az enyém tele tankkal 800-1000Km is elmegy, de negyed alá soha nem engedem)Mol PDF az dízel üzemanyagról
-
Gaga_30
tag
válasz
Tamagocsi123 #101315 üzenetére
Nem venném le, maradjon rajta. Kell a túlnyomás neki.
-
H astra olajszint jelző tisztítható? Bejön nekem mostanában a pályán hogy nem tudom, de világít a sárga olajlámpa alatta egy hullámos szinttel, mindeközben a szint hibátlan.
Z16XE1
Ha jól értem a kartelben van, ezt ha leengedem az olajat le lehet venni alulról? -
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007 #101314 üzenetére
Az ugy jó lehet ha leveszem a túlfolyó tetejét és ugy járatom addig amig a mutató eléri a 90 fokot? Akkor már csak légtelenitödik. Ami igazán idegesít hogy a ventilátor egyszer bekapcsol bekapcsol ugyan annál a höfoknál egyszer meg nem, már nagyon arra gyanakszom hogy azt kellett volna cserélni nem a termosztátot , az van megbolondulva .
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tamagocsi123 #101313 üzenetére
A hűtővíztartály sapiját fogd meg egy vastag ronggyal, és óvatosan!!! lazítsd meg. Vigyázz, mert a túlnyomás miatt levegő fog kijönni belőle, és megemelkedik a vízszint, és ki is spriccelhet a forró hűtővíz belőle. Az is lehet, hogy a sapi nem jól működik. Nagy a túlnyomás, de nem engedi ki, ezért bugyborog.
-
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007 #101311 üzenetére
De miért kutyorog a hüttöviz ? Fel van töltve rendesen fütés is van de mégis olyan mint ha nem légtelenitett volna . Pedig állo helyzetbe is meg lett csinálva fütés maxon porgetve és megvártam a mutato szerinti 90 f ot. Csütörtökön mindenkepp elviszem a szerelohoz mert a ventilátor egyszer elindul maskor meg nem ugyan annál a höfoknál.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cappa72 #101245 üzenetére
Ismerem a gondod, elmondom én mit tennék.
- Kíváncsi vagy a főtengely jeladóra. [kép] de ezzel nincs gond, nem kell macerálni, jól működik.
- Gyújtásrendszer rendben. Ha gond lenne, azt észrevennéd, és hibakódot is dobna.
- Maradt a kopogásérzékelő. Szerintem ezzel kell molyolni.
A működéséről összedobtam az "okosomból"az infókat.Így működik
Nekem a leírtakból az ugrik be, hogy túl van húzva a kopogásérzékelőd, így a szenzitív tömeg túlfeszíti, érzékenyebbé teszi a piezzokerámiát, ezért már kisebb motorrezgésre is nagy feszültségváltozást hoz létre, amit az ECU már nem tud a gyújtásidőzítésen módosítani, szükségállapotba teszi a motort, és dobja a hibakódot.
Mivel a helyzet csak jobb lehet,, és úgy is alábújsz az autónak, lazítsd fel a szenzort, és elsőre csak olyan erővel húzd meg a csavart, hogy ne legyen képes mozgatásra elmozdulni. Jöhet a próbakör, változik e valami. Újra alábújsz, csavart közepes erővel meghúzni, próbakör. Ha még mindíg semmi változás, olyan erővel meghúzni, mint amit a bontáskor éreztél.
Ha semmi változás, utána kell járni, hogy a vezetékek részleges szakadása milyen hibatüneteket okozhat.(én nem tudom -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tamagocsi123 #101310 üzenetére
Magától légtelenít, a tartályban lévő hűtővíz szintet kel ellenőrizni. A termosztát kezd úgy működni ahogy kell, csak a rövid táv miatt még nem kellett neki több hideg hűtővíz. A műszerfali vízhő mutató így működik, nem a valós, csak megközelítő értéket mutat.Ha gubanc van azt mutatja:[kép]
-
Tamagocsi123
tag
Ja és elvileg légtelenítettem a rendszert a termosztát csere után mégis hallok ilyen kotyorgó hangot menet közben, Fűtés van , elvileg magától is légteleníti magát a rendszer ne lehet hogy mégse?
-
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007 #101297 üzenetére
Szia. A jelenlegi helyzet az hogy a műszer fal hőmérő változatlanul 90f áll. A kis kütyüt OBD rárúgva azt mutatja a telefonomon lévő program hogy 110 fok megy fel a hőmérséklet és utána elkezd vissza hűlni 103-105 fokra úgy hogy a hűtő ventilátor nem kapcsol be. A motorház tetőt kinyitva a termosztátból kijövő cső ami megy egyben a hűtőbe az langyos a jobb oldali cső az meg meleg!
-
Gaga_30
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy felesleges G Astra gyujtáskapcsoló zárbetéte?
Csak a külső henger részére lenne szükségem, Z profilú kulcshoz. -
realpopek
tag
Szia,
Lehúzott jeladóval nem mentem mert eléggé macerás lehúzni a vezetéket. Le kell szedni a fojtószelepet, sőt az akkut is érdemes kiszedni , hogy rendesen hozzáférjen az ember. Megoldható persze csak sok meló, hogy kipróbáljam lehúzott jeladóval, de lassan nem sok választásom lesz. -
gban
veterán
válasz
realpopek #101305 üzenetére
Itt lehet ugyanaz van mint nálam volt, amikor lehúzva a légtömegmérőt nem puffogott a trafósor hibára - vagyis jel hiányában átáll az ECU vészüzemre.
Próbáltál menni lehúzott jeladóval? Nem volt gyengébb picit a motor?
Ha igen, sanszos hogy máshol van a gond, és vészüzemben egy 'mindenre jó' beállítással megy a motor, amikor figyelmen kívül hagyja a hibás jelet, és ezért is indul akkor szépen.
De mindez csak logikázás meg erős tipp. -
realpopek
tag
Sziasztok,
Adott egy 2010-es 1.7cdti 110le Meriva B autó. A probléma az, hogy melegen ne indul be. Volt több szerelőnél, opel szervizbe is.
Az eddigi szerelők javaslatára az autóba ki lettek cserélve a következők.
-főtengely jeladó
-vezérműtengely jeladó
-üzemanyagszűrő
-hűtővízhőmérséklet jeladó
-4 db porlasztó felújítva
- önindító
Ezeken kívül természetesen nincs hibakód, minden szerelő megnézett minden adatot-élőadatot és mindent rendben talált.
Miután felmelegszik 40-50 fokra már nem akar beindulni csak teker, de ha lehúzom a hűtővízhőmérséklet jeladó csatlakozóját rögtön beindul akármilyen meleg.
Esetleg van valamilyen ötletetek, hogy mi lehet a hiba?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- NAVEE N65 roller eladó
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest