Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86005) Vhiktor válasza junkpod (#86002) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Inkább a dinamikus dolgokra gondolok. Fényerő maradhat automatan is ha jól működik, de nem szokott.
En inkább csinálnék külön profilokat és csak képmódokat váltanék. Egyébként olyan 180 nit jó szokott lenni világosban és sötétben is az átlag felhasználónak és akkor nem kell váltogatni.

Nem kellene hogy bántó legyen hdr alatt sem. Azért bántó, mert valószinűleg a szürkeskála(fehér árnyalatai) nem olyan fényerővel jelennek meg ahogy kellene a dinamikus dolgok miatt (meg persze a színek sem). Meg van emelve a gamma. Tehát lehet hogy most nálad a 70% fehér 90%-os fehérként jelenik meg, igy sokkal több lesz a világos rész a képen mint kellene, ezért bántja a szemed, meg az is lehet, hogy hideg a kép, sok benne a kék vagy a zöld, esetleg mindkettő. Ez már bőven elég ahhoz hogy bántsa a szemed, főleg hdr esetében.

Samsung tvk game módjánál tipikus jelenség hogy a gamma görbe nagyon alacsony (világos minden) és ez nincs hatással a max fényerőre csak a köztes színek fényerejére ezért süti ki a szemet. Pl 50% feher 94 nit helyett akar 200-on jelenik meg. Kalibrálás után ugyanazon a max fényerőn semmi probléma nincs.

Kalibralt

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.