Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
Gondolkoztam én is ezen a méreten, ami nálunk a hálóban tökre optimális lenne. Már több hónapja be lehet szerezni ennyiért, csak korábban az akciós ára volt ennyi. Ami szerintem jó vétel.
Egyedül az tart vissza, hogy ott alig megy a TV, így nem biztos, hogy érdemes erre ellőni közel 3 kilót. Ha többet használnánk, akkor biztos 42C3 -at vennék.
-
ricsip
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
https://www.lg.com/hu/tamogatas/termek/lg-OLED65CX3LA.AEU
ez alapján még csak 04.30.35 van
Ami érdekes, hogy a legendásan elbaszott LG changelog text tök fals adatokat ír:
3. Release History
[03.00.45]
1. Fixed HDMI No signal issue in eARC On state[03.00.60]
1. Fix the noise which has been occurred when sending video from iPhone to TV with Airplay app
2. Fix volume fluctuation when setting STB volume to low level (1~2)
3. (Europe, Asia, Korea, Brazil, HongKong, Japan) Fix screen saver operation error
4. Fix CAM Detect notification
5. Fix Bluetooth initialization popup and the issue which magic remote control sometimes does not work[03.00.70]
1. Fix the case where certain eARC is running as ARC[03.10.20]
1. Apple AirPlay improvements
2. Support AMD FreeSync (GX, CX Model Only)
3. Sport Alert improvements[03.10.44]
1. Fix out of sync audio
2. Fix the issue of re-running certain application or rebooting TV[03.11.05]
1. Improved the HbbTV app not running when switching channels intermittently[03.11.10]
1. Fixed an issue where icons and phrases were not properly displayed or output in block shape[03.11.25]
1. Improved NVIDIA GeForce RTX 30 Series compatibility issues[03.11.30]
1. Update to allow PC and Console gamers smooth VRR playback[03.21.09]
1. Launcher visibility improvement
2. Listening to TV sound from mobile devices with LG ThinQ application
3. Adding number/color keys on screen remote[03.21.16]
1. Enhance the picture quality[03.21.18]
1. VRR Raised near black
=> The new 'Fine Tune Dark Areas' feature, which was added to 2021 and 2020 OLED TVs' menu, will help customers adjust dark areas, which can mitigate some of the raised near black effects customers have experienced.
The feature is available in Picture > Additional Settings > Fine Tune4.xx.yy-nak nyoma sincs. De legalább dátumot se írnak bele, h. a keze törne le a műszaki igazgatójuknak.
-
gulyasa
őstag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Ez a hotel mód beállítópanel valójában maga is csak egy rejtett menü része, már régóta létezik az LG okostévéiben. Ha jártál már olyan szállodában, ahol LG szálloda tévék vannak a szobákban, ebben a menüben tudnak bizonyos funkciókat letiltani vagy engedélyezni a kedves nem tech bolond szállóvendégek számára, és olyat is tud, hogy bekapcsoláskor ne a legutóbb nézett csatornával induljon a tévé, hanem pl. egy olyan csatorna menjen, ahol a szálloda saját promója, tájékoztatója megy a nap 24 órájában.
Én a régi tévémen kizárólag csak a csatornalista mentésre és lista szerkesztés után annak feltöltésére használtam, mert a rendes menüjében nem létezett ilyen lehetőség. -
alaves
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
ABL: Automatic Brightness Limiter (elsősorban SDR üzemmódban mozgó képnél csökkenti a fényerőt, ha például nagy felületen fehér fény jelenik meg huzamosabb ideig)
ABSL: Automatic Brightness Static Limiter (állóképnél fokozatosan leveszi az OLED fényt pár perc alatt 0-ra, illetve még az alá)
A kijelzővezérlés beépített részei, menüben nincs rá opció (LG-nél szervizmenüből piszkálható). -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Bazsi81
üzenetére
mondjuk erre engem is érdekelne a válasz, mert nálam azok nem mentek a vásárlás/tv csere óta, igaz azóta volt vagy három FW frissítés és még azóta nem is próbáltam

az is igaz hogy csak ki kéne próbálnom, és nem kérdezgetni itt

de a válasz érdekelne, hátha valaki próbálta

-
-
Madwe
nagyúr
válasz
Bazsi81
üzenetére
Igen, mert az ea nem tette állíthatóvá, ps4 rendszerében kell tiltani (vagy xbox, pc, nem tudom mit használsz)
Mondjuk kérdés érdemes e ezzel vesződnöd, mennyire szoktad csak a fifát/pest használni vs egyéb tartalom? Mondjuk ha tényleg csak fifa pes megy akkor maradhat végig sdren a rendszered
Napi 1-2 óra nem hiszem h gondot okozna ha másra is használod a tévét - esetemben azért állítgattam sdrre, mert ritkán került elő ugyan, amikor átjöttek haverok, de akkor 8-10 órát is mehetett akár egyhuzamban, inkább nem kínoztam a tévém 
-
Madwe
nagyúr
válasz
Bazsi81
üzenetére
Hm, fifához szerintem nem sokat ad a hdr, cserébe az azért eléggé panelgyilkos úgy, én azt sdrben szoktam játszani...
illetve fifában szerintem nincs lehetőség a hud dimmelésre, bár a 19nél frissebbel nem volt dolgom, lehet belekerült már valami. Pes-t meg napját se tudom mikor játszottam utoljára, ott végképp passz
sdr ahogy érzed, nekem isf dark room 0 bright room 30on jó, de 60-70 oled fényig szerintem teljesen jó lehet. Kontrasztot én meg szoktam hagyni a gyári 85ön.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
"...nem tudod manuálisan befolyásolni a 7 percest."
Ezt írtam fentebb.Akkor nem értem mi a gondod.
A szervizmenüben esetleg ki tudod kapcsolni (ezt nem tudom), de az nem javallott.Szerintem amennyiben rendeltetésszerűen működik a masina, NEM KELL foglalkoznod a beállítással. Mert úgyis lefut magától.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
Azt nem tudod manuálisan befolyásolni.
Maximum abban, hogy mikor és hány folytatólagos üzemóra után teszed standby-ba a készüléket.Példa:
1. Bekapcsolod a tévét 3 órát megy majd standby, (nem fut le a rutin), legközelebb bekapcsolod és megy még 1,5 órát, kikapcsolod. Összesen 4,5 üzemóra, a második standby után lefut a rutin tehát pixelfrissít a készülék.2. Bekapcsolod a tévét, és nézed 8 órát. standby-ba teszed és lefut a pixelfrissítő rutin.
A két példa nem ugyanaz teljesen, de mindkettő esetében lefutott a pixelfrissítés.
-
válasz
Bazsi81
üzenetére
Már mondták, hogy szervíz távirányító, vagy infrás telefon kell. Ha van infrás telefonod, arra kell egy távirányítós app az áruházból. Nagyon sok van, most nem tudok neked konkrét progit mondani, próbálgasd őket, töltsd le, telepítsd, nézd meg. Majd valaki mond egy konkrét appot, akinek nagyobb a tapasztalata ebben. Meg talán le is írja, hol találod az üzemidőt.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
A lényeg, hogy 14 napon belül valamilyen formában bejelentsd az elállást: email = dátummal bizonyítható nyoma legyen! A visszajuttatás már kicsúszhat a 14 napból! A szállítási költséget is vissza kell téríteniük!
"Plusz megkaptam, hogy csak működő képes készüléket vesznek vissza."
Anyjuk pi....., pont emiatt állsz el a vásárlástól, mert egy szart küldtek! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Bazsi81
üzenetére
Semmit nem számít egyik "kifogás" sem.
Tökmindegy, hogy nem működik, tökmindegy, hogy berendelték az alaplapot, kaptál egy selejtet, kipróbáltad, elromlott. Felhívod az LG-t, és elmondod, hogy csalódtál ebben a tákolmányban, ezért a hibabejelentés napjától elállsz a vásárlástól, hacsak kijavítva és működőképesen veszik vissza. De az LG nem ilyen, hogy ezen tököljön és emiatt ellentmondjon.
Inkább nem írom le, mennyi hibás szart vittem vissza már, hogy ez, vagy az nem működik, köztük és a reakció a bocsánatkérés volt,nem pedig az, hogy nem működik, akkor nem állhatsz el.
-------------
(#49655) Clay
Sokan nem tudják, hogy működik az egész, még többen úgy vannak vele, hogy megerőltető számukra, hogy valamiért kiálljanak. Nos, az ilyen felhasználók megérdemlik, hogy szívjanak a vadiúj, sok százezresbe kerülő termékékekkel.
Nálam itt lenne már az új tévé, sőt belengettem volna akár egy kötbért is, mivel a 14 nap arra való, hogy kipróbáljam, nem arra, hogy elromlik és bámuljam a fekete képernyőt, de ilyen nem lenne, mert kicserélnék azonnal.
Ahelyett, hogy itt panaszkodik a topikban és a sarkára állna, ráadásul úgy, hogy minden adu a kezében van, ez már röhej. -
ztfolder
csendes tag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Ha visszakapod a zsetont, ne kísérletezgess, vegyél panát. Arról egyet sem hallottam, h gyárilag szar. Erről meg szinte csak azt. Árban sincs túl nagy difi. Igaz, origi már nincs gz sorozatban, de négy kiló alatt kapsz 55 öst és sima távirányítóval megnézheted, hogy nem e azzal fűtöttek már télen a boltban. Az még használtan is odaver annak a koreai cuccnak. Ezek a vágott szeműek csak kívülről hasonlítanak. Nem mindegy, hogy japán vagy koreai.
-
Fisha
őstag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Automata kikapcs. szerintem tök mindegy. Ha neked szükséged van rá, tedd annyira, ami életszerű.
Logógvédelem maxon ok.
HDR esetén hagyd 100-on.
SDR esetén próbálgasd. Nagyon messzinek tűnik az a 30, de alig sötétedik valamit tőle a kép. Próbáld ki. Nálam 30-on fut (B9), nem érzem hiányát a magasabbnak. De ha felveszem 80-ra se süti ki a szemem. -
kokobe
őstag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Ne vegyél b9-et nem jò.Vagy c9 vagy Pana gz950.Ha gaming az elsődleges akkor c9 ha filmek tv-s adàs akkor Pana.B9 tudom ,hogy kedvezőbb de retek szar a videó processzingje tv-s adàs bődület szar volt szàmomra pl a Pana gz950-ez képest.Natív 4 nem rossz rajta de szerintem nem kell eröltetni inkàbb tegyél még hozzâ egy kis pénzt.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
2018-as vagy annál újabb modell itt a topikban még nem égett be. (emlékeim szerint)
2018-as panelek esetében növelték a subpixelek méretét, pont a fentiek végett.
De mivel kumulatív öregszik minden egyes subpixel, ezért a használat során a fakulások "összeadódnak", éppen ezért beégésről csak hosszú távon érdemes beszélni.Ezt csak azért mondom, mert sokan írnak, hogy 6 vagy 9 hónap alatt bizonyos felhasználási körülmények között nincs gond, az még nem jelenti azt, hogy majd 2-3 éves korában nem lesz.
Vigyázni kell a statikus tartalommal és mindenekelőtt jól beállítani a masinát SDR tartalmakhoz. (HDR-nél vagy DV-nél úgyis 50 vagy 100 de azzal nem kell foglalkozni)
(SDR: 20-35-ös oled fény, Pana vagy Philipsnél nem tudom mennyi ez LG-re vonatkozik) -
wallace 234
őstag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Szerintem itt sokan elmondták, hogy mit bír az oled, sok tapasztalatot lehet olvasni! Nekem ez a második oled tvm, de szerencsére egyikkel se találkoztam, se beégéssel se bandinggel! B7 em volt most B9 et nyúzok. Legfőképpen filmekkel, Netflix, HBOgo, Blurayen, egy kis iptv! valószínűleg ezért nem találkoztam beégéssel! Van mikor napi 10 órát is megy! Minimum 4 óra szinte minden nap bele megy.
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Igazából már nem érdekel, csak használom. Ha be fog égni a következő egy évben, tudni fogom azt hogy ez nem nekem való és akkor átcuppanok a Qledre vagy ha lesz valami a másik technológiából a samsungnál akkor arra... Annyit görcsöltem már ezen az Istenverte Oleden, hogy meguntam. Eszméletlen gyönyörű a kép amit kilök magából, de ha játékosként ennyi probléma jár vele akkor inkább legyen a rosszabb képminőségű qled és akkor nem kell semmivel sem foglalkozni csak hogy ki essen a szemem a magas fényerőtől
-
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Nekem kb 8 hónapja van egy Lg B9 és eddig nincs be égés, de ha tetszik a Qled akkor inkább azt vásárold meg. Így nem kell tartani a be égéstől és nincs (számomra zavaró) a logo védelem sem ami HDR-ben bizonyos hudoknál enyhe sötét foltot eredményez ezzel védve a be égéstől az Oledet. Bár én imádom a tévét és sokkal szebbnek tartom mint az ips acer monitorom még is parázom a be égéstől, pedig 8 hónap alatt semmi baja. Azt is tudnod kell, hogy tévéknél jelenleg az Lg Oledeknek az egyik legjobb a válaszideje. Hátrány még számomra a kevés fényerő… bár HDR-ben semmi bajom vele, SDR-ben néha még a 60-70 -es fényerőt is keveslem egy kicsit. Összességében egy kiváló tévé játékra ami még sem a legideálisabb ha állandóan éjjel nappal játszol rajta. Nagyon kettős bennem az Oled iránti “érzelmem” mert tényleg szebb “mindennél” de ott vannak azok a hátrányok is. Én is gondolkodom, hogy ez marad filmezésre vagy megkapja Öcsém és beújítok egy Qled-re... másra nem igazán tudnák cserélni főleg Oled után. Nálam a probléma az, hogy én szinte csak játszom, és a napi 4-7 óra mellé a hétvégi 8-10 óra is be esik...
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Igazán nincs mit. Tv csatornáknál még megoldás lehet, persze csak ha ez Téged nem zavarna túlzottan, hogy bekapcsolod a minden irányú nagyítást. Így ugyan elveszítesz a képből valamennyit, de a logók sem fognak látszani. Persze ettől függetlenül azért maradjon alacsony az oled fény. 20-30 között pl nekem bőven elég tv adásnál. Első alkalommal lehet hogy sötétnek találnád így a képet, de hamar megszokja az emberek nagy többsége aki oledet használ. Ha HDR tartalmat nézel ott maradhat az oled fény 100 (ez az alapértelmezett beállítás is, legalább is az LG oledeken) Szerintem mind 3 tv nagyon jó. Mivel nekem is 65 C9 van, így én az oledet preferálnám, de én nem játszom egyébként a tv-n. Viszont azt hiszem vannak itt a fórumban olyanok akik igen, ők szerintem tudnának tanácsot adni a játékokhoz ideális képbeállításról. Legyen szó akár HDR akár SDR kérdésről. Szerintem akármelyiket választhatod az általad felsoroltakból, egyikkel sem nyúlnál mellé. Oledeknél annyi van még, hogy kikapcsolás után ne áramtalanítsd a készüléket mert ekkor lefut rajtuk egy pár perces karbantartás, amit Te nem látsz, de egy relé kattanáshoz hasonló hang jelez.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Szia! Őszintén, ez a heti 2-3 alkalom játék szerintem alapjáraton nem lenne gond, de az alkalmanként 6-8 óra már inkább, főleg ha egy-két játékkal játszol csak igazán. Alacsony oled fénnyel..gondolok itt 20-40 közötti értékre, szerintem nem nagyon kellene tartanod a beégéstől. Persze a veszélye attól még fent áll a technológiából kifolyólag és valószínűleg hosszabb távon lehetséges hogy érhetne kellemetlen "meglepetés". Mindenesetre ez a félelem a beégésétől ne tántorítson el. Kerülni kell a statikus elemeket mint pl csatorna logó stb. Játékoknál amennyire lehet a HUD-ot minimalizálni vagy kikapcsolni s persze ahogy írtam az oled fény ne legyen túl magas. Ellenben ha még is tartasz ettől nagyon, jó lehet egy nanocell vagy qled is. Manapság szerintem már minden komolyabb tv jó játékokra is, elég alacsony válaszidővel. Persze ezeknek a megjelenítési minősége valamilyen szinten el fog maradni az oledtől, de ebben Neked kell döntened. Lehet hogy tökéletes számodra egy nanocell vagy qled képe is, akkor nyugodtan válassz közöttük, ha nem tartod elég jónak ezeket akkor pedig oled. Ahogy írtam, ne aggódj a beégésen. Pici odafigyeléssel használva remélhetőleg hosszú időn keresztül kiszolgálhat Téged

Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Óra topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gumi és felni topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A 48-as c3 300 körül kapható, de a kisebb általában drágább szokott lenni ebben a szegmensben, tehát rossz vétel nem lehet szerintem.

Vhiktor