Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
tibbike01
addikt
Hamarosan olajcsere, de idén úgy döntöttem, hogy a légszűrőt majd csak 15-ezernél cserélem, nem pedig 10-ezernél. De lehet kibírja 20ezerig is.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Richard!
üzenetére
Jól látom, hogy van dedikált helye egy kanálnak és egy villának?

-
bul07
nagyúr
És ez az olaj kibírná még az idei telet?
Két tél nem lenne sok az olajnak
Castrol Edge Titanium FST C3 5W-30Azt nem tartom jó ötletnek hogy tavasszal majd cseréljek megint mert akkor jó ha lesz benne 1500-2000Km
Ebben nincs részecskeszűrő, és ha ilyen üzemmód mellet kibír még 30-40e Km az nálam alsó hangon 6év
Persze a rövidtávok között van hosszabb is , mondjuk 10rövid 3-4Km majd egy 30Km egyben majd vissza isFordulatot 2000 alá nem engedem , és nagyon se pörgettem
Télen is 3-4Km óra szerint megvan a 70fok, jó tudom tudom óra meg a valóság
-
Qru
MODERÁTOR
-
eisento
addikt
válasz
sugarforce
üzenetére
jo kerdes, nem tudom milyen van benne csutortokon vettem...
elvileg 0w20 a gyari ajanlas. -
tboldi
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
Mint láthattad, csáposra állással és fordítva berakós bénázással együtt szintén 2 perc a csere a Jazz-ben.

Amúgy valóban well-thought-out autó a Jazz karbantartás szempontjából, minden szűrő és leeresztőcsavar könnyen hozzáférhető, de a kedvencem, hogy van egy csillag alakú bevágás a jobb oldali dobbetéten, hogy szelephézag-állításkor be lehessen dugni egy 19-es dugókulcsot a főtengely forgatásához.
Egyedül csak az izzócsere kínszenvedés az első lámpákban, ha a "hivatalos müdszerrel", a dobbetét felől próbálkozol. Ugyan több szereléssel jár, de sokkal kevesebb macera és idő, ha leszeded a lökhárítót.
-
F_Zolee
nagyúr
Mindenkinek mk1 leont akkor. 2perc kicserélni és még szerszám se kell.

Bul: levegő meg pollent nem feltétlen kell. Max olcsó fajtákat tehetsz bele évente. Nem nagy tétel.
-
bul07
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Azért a videó alapján jól szét kell bombázni a kocsit egy szűrő miatt
Szerencsére Touranba sokkal könnyebb videó
Véleményt kérnék
2005, 1.9PDTdi
Szeptemberbe lenne esedékes az éves olajcsere, de olvastam K Norbi hozzászólását hogy 3500Km és tolja az olajcserétNa most nálam 221175Km volt olajcsere, levegő, pollen, 2018 szep 14-én, ebben a pillanatban 224705 áll az óra, nincs tervbe hosszabb túra így szerintem max 700Km megy még bele
Tehát olyan 4300Km lesz az olajba szeptemberbe
Annyi még hogy én nagyon sokat megyek rövid távon télen is, 3-4Km majd leállítSzerintetek én mit hagyhatok ki?
Olajat az gondoltam lecserélni a rövid távok miatt, gázolajosodás
De a levegőt meg a pollent nem gondolom indokoltnak, föld úton nem járok -
norrberth
addikt
[ Módosította: Qru ]
-
sugarforce
addikt
válasz
eisento
üzenetére
Ott mindentol is
Milyen van most benne?
Ahany ember, annyi ajanlas lesz, mind marka, mind viszkozitas teren.
Nekem 288ezer van a civicben, 5w30 ment bele, eneos. Elotte szintén eneos 5w30 vt benne, teljesen elegedett vagyok vele. Azelott pedig castrol magnatec 5w30, azzal nekem joval zajosabb volt a motor meg valahogy lomhabbnak tunt. De sokan a #csakamotul-ra eskudnek a # szarjapanba. -
eisento
addikt
Sziasztok!
Atjottem ide (is).Szoval 2006 8gen 1.8 civichez kellene nekem olaj, az autoban 173000km van. Sok varosi menet es lesz benne sok rovid tav is. :s
Ha jol tudom 0w20 az ajanlott bele.
Faszbukon 8gen csoportba nem akarok rakerdezni olajra mert kitor a haboru
-
i-sti
senior tag
Bocs, elírtam az olajat. Nem Dexos 2 csak dexos 1.

Link: [Mobil 1™ 0W-20]
Előző cserénél ESP X2 ment bele, az 2.6 HTHS-sel bírt, most mivel nyár van szintet léptem és az olcsó 0W-20 került bele ez már óriási 2.7 HTHS-sel bír. Reméljük ezzel sem fog MÉG szétkopni a motor.
API SN/SM | ILSAC GF-5 | API CF | GM dexos 1 gen 2 -
i-sti
senior tag
Megvolt az első önálló olajcserém.

Olaj ami belekerült Mobil1 Advanced Fuel Economy Dexos 2 gen 2 0W-20 | IlSAC-GF5 | API SN mindent IS tud
Mann olajszűrő, ahogy a képen is látszik ebből nem tudom milyen elgondolásból kettőt számláztak ki. Nem nagy baj, pár hónap múlva jól fog majd.
Levegő szűrő most Bosch ment bele, mert ez volt olcsón de többet nem ezt rakom. Képen látszik mennyire ritkán vannak a "tűrések" rajta a nonamehez képest.
Pollenszűrő is Bosch ment, szintén mivel ez volt jó áron.
Új leeresztő csavar és új alátét is került (ez utóbbi Febi gyártmány)Olajszűrő könyv szerint 12Nm húzva, csavar 39-re.
Járattam 5 percet alapjáraton, nem volt folyás.
Amíg összeszedtem minden szerszámot és takarítottam ~15 perc, újra megnéztem és még mindig nem volt folyás, remélem ez így is marad.Képeken szintén létszika szűrő és a csavar helye, próbáltam a "lyukba" fényképezni, minden szép fémtiszta.
Betöltő nyíláson sem volt sár/hab, ott is amennyire beláttam minden IS fémtiszta.Q: Olajnyomás jelző piros piktogram milyen gyorsan kell eltűnjön indításnál.
Beindítom, az alapjárat felszökik majdnem 2000-re, a piros aladdin lámpa pedig kicsivel 1500 fölött alszik el. Nem telik el 1 másodperc kulcs tekerés és a piktogram eltűnése között. Ez így jó vagy ennél jóval gyorsabb kellene legyen? (Holnap készítek videót is.) -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
10.000-ként mindig ledobom, nálam ez alap.
Biztos, azt is meg kell néznem.

-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Aral Supertronic 5W-30 LL van most benne.
-
polonic
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én meg beindítom olajcsere után és egyből összekoszolja.

-
norrberth
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Megvolt a csere, 1 év és 7500 km után a lég- és pollenszűrőkön nem látszott hogy nem újak (ki se akarták cserélni..), az olaj pedig szép barna volt, láttam amikor az olajszűrő lekerült, és megállt az olaj a belső peremen.
Új olajban 200 km van: [link]
Fékolajt se akarták cserélni mert 2 fokos volt, de mondom engem nem érdekel akkoriscsere!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
norrberth
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ezek közül? [link]
A3/B4 is mehetne neki? -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi az infót.
-
norrberth
addikt
Sziasztok

Szerintetek milyen motorolaj kell ebbe a kisteherbe?
Nézem az olajkeresőket hoznak azok mindent hozzá.Kia K2700 2.7D
Motorkód J2
59Kw
80Le
2002Sima szívó Diesel.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mennyire? Fehérvàr-Bécs-Kirchheim-Stuttgart 8.5 óra.
Német részen 160 alatt nem nagyon jöttem.5W-30, de nem emlékszem melyik márka. Szervizkönyvben meg kéne néznem.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
5W-30 vagy 40 legyen?
Kint vásárolok, szerintem jobb áron van. Nem tom, 154.000 van az autóban.
-
MunezXBK
nagyúr
Morgen. 🤘
G5 GT, 2006, BLG. Milyen és mennyi olaj kell neki? Illetve milyen olaj, levegő és pollenszűrő?
Köszcsi.

-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Regi, 94-es swiftbe, milyen valtoolaj az ajanlott? A manual API GL-4 vagy GL-5 teljesitmeny szintut, es SAE 75W/80-85 vagy 80W/90 viszkozitasut ir.
Es fekolajbol? SAE j1703 (dot-3) -at ir. -
LZs?!
aktív tag
Meghozták a ráncfelvarró pakkot az Alfa-hoz, gondoltam akkor én is tolok egy glamour shot-ot.
Utastérszűrőből és légszűrőből nem volt Mann, de végülis a Filtron már bevált párszor a GP-ben is. A lányok grátisz a LM-tól...helyesek és kedves gesztus, de jobban örülnék, ha erre is inkább +1 liter akció lett volna....mégiscsak JTS.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenestre még van kb. egy liter LM 10w60 a pincében, ami még 2018. januárjában bontott 5 literes kannából maradt - gondolom ezt még elhasználhatom rátöltögetni, ha kell?
...illetve elhatároztam, hogy én majd jól lerendezem a cserét a szereldmagad-nál valamelyik hétköznap reggel, hogy úgy érezzem magam, mint egy rendes autóbuzi. Ha jol tudom, ott adott esetben segítenek, ha hülyén tartom a kalapácsot csavarhúzáskor vagy netalán magamra rántanám a kocsit?
-
bul07
nagyúr
Azért csak van különbség Mannol és Castrol között
Videó -
bul07
nagyúr
válasz
sugarforce
üzenetére
árú keresőbe írd be és ahol olcsóbban jössz ki, persze a sok ezer értékeléssel bíró üzletek közül
Ha netten rendeled
kauffer hírlevél és pár havonta jön 500Ft-os kupon, szállítás díj csökkentésre jó
alkatreszek.hu (Kovács) van PostaPont ha te se szeretsz futárra várni -
tboldi
nagyúr
válasz
sugarforce
üzenetére
Olajcentrum.hu
-
sugarforce
addikt
lassan aktuális lesz az olajcsere a civicben, most Motulban gondolkoztam, hol érdemes venni? Nem tudom mennyire hamisítják, ezt azért szeretném elkerülni.
-
bul07
nagyúr
-
polonic
félisten
Egyébként azt nézem, ezek az 5W-30-as olajok hidrokrakkoltak, szintetikus technológiával előállítottak. Nem full szintetikusak. A 0W olajok azok pl.
-
itey
újonc
[kép] Itt is van egy csomag.
Skoda crtdi. -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezek a bónusz literek jók.

(#3514) polonic Ez az eset természetesen érthető. Neked most pont kapóra is jött.
-
Ne is mond... Van most egy érdekes helyzet. Úgy 2 hónapja főtengely szimmeringre gyanakszunk. Mert a blokkon olajnyom volt és a motorvédő burkolaton is bolt belőle kisebb folt. Az olajszint meg "elvileg" minimumon volt. Szóval a diagnózis egyértelműnek tűnt. Rátöltöttünk 5dl-t. Aztán jöttünk mentünk vele város/pálya vegyesen és nem fogy az olaj. A rátöltés utáni első ellenőrzésnél meg majdnem maxon volt a szint... és azóta sem fogy belőle. Amennyire belátok száraz a motorvédő... Szóval kicsit fura. Pedig még direkt meghajtottam pályán is nagy fordulaton ha veri kifelé az olajat az kiderüljön. De semmi... Egyelőre szemmel tartom a dolgot, de nem nagyon értem. Ja, és fatrék kertje mégsem egyenes talaj mint ahogy gondoltuk. -
-
Többször látom, hogy új rendeltek olajat, hogy a szükséges mennyiség + 1 liter. Ez elővigyázatosság, ha rá kéne tölteni? Vagy tartalék?
-
polonic
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kíváncsi vagyok, miben nyilvánul majd meg a prémiumság. Az áron kívül.

-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De ami te használsz VW ba, azon nincs VW minősítés? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
hátrányosan vagyok megkülönböztetve

Majd amikor jön a kapuzárási pánik!