- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
válasz
MrSealRD #11678 üzenetére
Egy helyi boltban vettem Debrecenben. 10e valamennyi volt a Motul most , ami elég jó ár. A shell az 17e felett volt itt, tavaly még 13e körül vettem. Webshopban találtam olcsóbban én is shellt , de ott is 13e+ volt és még szállítás is rájön, meg most nem ért rá annyira dolog, nem értem rá várni a rendelgetésre.
-
szimi57
őstag
válasz
MrSealRD #6381 üzenetére
Nagyon sokszor használom a motorféket, a féket alig. Sokszor száz métereket megyek egyfolytában motorfékkel, ha a forgalom engedi. Vidéki utakon erre bőven van lehetőség. Jócskán fogy az olajam. Sajna nem csak a szelepszár szimering miatt (tipus hiba), hanem bejátszik egyéb tömítetlenség is. Most, hogy képbe került a motorfék nem tartom lehetetlennek a dolgot. Régebben amikor még nem voltam rákapva a motorfékre kevesebb ment el. A hengerekben lévő nyomásviszonyok egészen mások motorféknél, mint motorüzemben. Féknél, zárt fojtószelep esetén nagyobb vákuum alakul ki a hengerekben. (Modernebb motorokon ilyenkor a szívó szelepek is zártak). Ekkor kerülhet be az olaj felülről a szelepszárak mellet, vagy alulról a hengerpalástról. Munka ütemben erre a nagy nyomás miatt kevesebb az esély.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MrSealRD #2077 üzenetére
Semmi különleges, ha teljesíti az előírt szabványt, egy periódus alatt nem sok különbséget fogsz tapasztalni. Az egyik égéstér részben volt róla szó, hogy régebben jobbak voltak a MOL olajok, mert korábban inkább túlteljesítették az előírt tulajdonságokat, most "csak" megfelelnek a szükséges értékeknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest