- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-11 13:15 Téma összefoglaló
-
grizlisandor
veterán
(rögzített hozzászólás)Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biqci
aktív tag
-
TommyY2
tag
-
TommyY2
tag
Köszönöm a segítséget.
Ezt már írtad korábban is (el is hiszem), de én nem tudnám eldönteni, hogy egy olaj jó-e. Túl keveset megyek ahhoz és főleg rövid távokon. Egész eddig 5W-40 olajjal volt használva (előző szerelőm mondta mindig, szívó motorba csak 5W-40, ezért volt ilyen a Splash-ben is évekig), de a mostani szerelőm ajánlotta a Scenic-be is a Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 C3 olajat (erről se tudom, hogy jó-e, de az autó működik 🙂). Ha úgy gondolod, legközelebb ismét maradok az 5W-40 olajnál (azt mondják az ELF-ről, hogy régen valóban jó volt, de most, ki tudja? Túl olcsó?).Az előző szerelőm tavaly átállt az Orlen olajra, mondván, ő arra esküszik (nekem is azt töltött utoljára, 1000Ft/liter), amit egy-két hónap után le is cseréltettem (miután itt sok mindennek utána olvastam).
Azért írtam mindhárom gépkocsihoz többféle olaj választékot, hogy hiány esetén legyen miből választani, ezen kívül szerelő függő is a dolog (a mostani pl. a Castrol-t, meg a Liqui Moly-t preferálja).
Egyébként mit dolgoltok a Liqui Moly Special Tec DX1 5W-30 olajról? Ez Dexos1 Gen2, esetleg mindegyik benzinesbe jó lehet (Scenic - Splash - S-Cross)?
TommyY
-
Dluinet
nagyúr
-
eTrade
tag
-
TommyY2
tag
Ez az olaj választás valóban érdekes téma. Milyen jó is volt, amíg fogalmam nem volt az egészről (időnként elvittem, aztán azt tettek bele, amit "akartak").
A könyv 5W-30 A3/B4-et ír, amit valóban az 5W-40 tud csak, de a másik oldalon az ajánlás meg az SXR 5W-30 (20 éve lehet, hogy az is A3/B4 volt).Ha megengeditek, holnap ismét átnézem az olaj ajánlásokat és megírom majd a konkrét elképzeléseket.
Az elmúlt fél évben sokat tanultam tőletek, remélem most már sikerül végérvényesen lezárni a témát a fejemben.
TommyY
-
Dluinet
nagyúr
Maradj a motul-nál.
PAO olaj minden esetben jobb (Motul is azzal dolgozik a jobb olajaiban), mint a GTL.
GTL a hidrokrakkoltnál jobb, de a PAO jobb a GTL-nél.
GTL előnye, a nagy tisztaság és egyenletes minőség.
RAVENOL SSL SAE 0W-40 10ezer kilométer után, az alapolaj viszkozitására, 0w-30 körülire hígul. A viszkozitás módosítói elfáradnak, viszont még nem kezd el savasodni.
Mivel az 5w-30 jó a motorodba, ennek még jónak kell lennie 10ezer kilométer után. -
Dluinet
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
eTrade
tag
-
molnarpeter
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
TommyY2
tag
Jó videó volt, remélem, majd a szakik megmondják, hogy az egyes összetevők növekedése mennyi minőségromlást jelent a kenés szempontjából.
Ha lehetne kapni ilyet olcsón, biztos, hogy beruháznék rá. Reflektométert és fékfolyadék mérőt már vettem (Kár, hogy az S-Cross fékolajához nem lehet hozzáférni, pedig kíváncsi lennék rá. A Splash-ben már 1 év után vizes volt, a Scenic-ben meg még 4 év után is jó).
TommyY
-
erik365
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
Gyöször
senior tag
-
8
őstag
Valamelyik égéstérben volt szó a motorolaj-adalékokról (az ilyen utólagos csodaszerekről), abban elég sok érv elhangzott ellene, most pontosan nem tudom felidézni mik is voltak sorban de meggyőző volt.
Nyilván olyasmik hogy a motorolaj gyári adalékaival összeakadhat és akkor nagy gondot okozhat - nem éri meg a kockázatot. Az ilyen kompressziónövelő-tömítő hatás (hogy megtapad a hengerfalon és bevonatot képez) meg sok kárt okozhat ahogy elkezd lekopni stb.Ha jól emlékszem egyetlen érv volt mellettük, hogy beteg motornak ideiglenes megoldás lehet amíg eladja valaki.
Megpróbálom megkeresni melyik volt az az adás és linkelem.
-
polonic
félisten
Szia!
100 ezernél váltó olaj cserénél váltó revitalizálót raktunk az olaj mellé. Sokkal jobb lett a váltási érzet. Csak úgy becsusszant
a fokozatokba a váltó.
Nyilván lehet, a sima olajcsere elég volt ehhez.Szóval nem tudom, hogy csak az olaj vagy a revitalizáló hatása is. De ez volt a tapasztalat.
Verylube turbo-t próbáltam Elf olaj mellé. Ott az elején nagyon csendes lett a motor tőle. De mondjuk most a Motul olajnál is elhalkult.
Az olajfogyasztást akkor nem csökkentette. Motul mellé nem használom. Előtte LM volt, amellé sem használtam. -
Qru
MODERÁTOR
Egy első generációs 200k-t futott Avensisbe tettünk. Semmi különbséget nem vettünk észre, picit halkabb lett a motor járása de az még akár placebó is lehetett. A motorba nyilván nem látunk/láttunk bele de se nem lett erősebb, se nem evett kevesebbet, se nem füstölt kevésbé, se nem evett kevesebb olajat.
-
focvis
veterán
Szia!
Egy éve próbáltam ki a Xado 10124 1 Stage motor revitalizáló gélt. Mindenben betartottam a használati utasítást, egy jó állapotú, 200 000 km-t futott 215 lovas Volvo D5 dízelbe került.
Semmi változást nem tapasztaltam; nem csökkent a fogyasztás, nem lett érzékelhetően halkabb tőle. Talán preventív hatása van.
Az autó minimális olajfogyasztása sem változott, ez kb. 0,5 liter / 20 000 km. -
bogabi
őstag
Szia. Nem akarok kísérletezni, csak kíváncsi vagyok, melyik olajjal teszem a legjobbat a motornak - már ha van különbség (gondolom a szabványoknak és gyártói előírásoknak való megfelelést sem puszira osztogatják). Mivel nem rövid távra tervezünk az autóval, így szeretném megadni a maximumot neki (kis köbcenits, közvetlen befecskendezéses, eléggé kihegyezett turbós motor, szeretnék jóban lenni vele pár év múlva is
) -
tibbike01
addikt
-
Lauda
titán
A szűrőképessége viszont sokkal jobb a mann filternek. 
Lefotóztam a két szűrőt amit korábban említettem: [kép] [kép] [kép] Kívül-belül látszik mennyivel sűrűbb, robosztusabb a mann filter szűrőfelülete és ahol a mahle szűrőnek azok a műanyag pöckei vannak, a mann filter oda is inkább szűrőfelületet alakított ki. Szerintem ez utóbbi egy sokkal fejlettebb megoldás. Korábban mindig mahlet használtam, egy ideig a kialakítása miatt azt gondoltam hogy lehet ez a mann filter szűrő jó ugyanoda, aztán rájöttem, hogy tökéletes, csak máshogy van kialakítva. Profin illeszkedik a helyére.

-
eTrade
tag
-
norrberth
addikt
-
eTrade
tag
-
tboldi
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
segítség az eligazodásban
Shell olajok táblázatban -
tboldi
nagyúr
-
MC Pite
veterán
-
Dluinet
nagyúr
-
MC Pite
veterán
eTrade: Másak. A3/B4 a huszonsok éves motorokba (ill bizonyos turbós, vagy nagy teljesítményű motorba) való főként (bár már a családban is ,ár több húsz év környéki motorhoz is ajánlott az A5/B5). Röviden hígabb, akár tartósabb (általában jobb alapolajból van, A3/B4-ből a legtöbb olcsóbb), kokszosodásra kevésbé hajlamos.
Rengeteg 2000es évekbeli autóba mindkettő mehet, ezesetben jobb az A5/B5. Ha a mai olajkeresők/gyártó olajpartnere sem ajánlja, akkor nem ajánlott bele.
API/ILSAC független az ACEA minősítésektől, de arra jó hogy az SL-es jellemzően olcsóbb alapolajos mint az SN-es. -
Dluinet
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
Dluinet
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
tibbike01
addikt
Nem ragasztanak ők semmit sehová...megjön az áru egy kamionnal, lepakolják, raktározzák majd szétszorják a vevőknek. Azt adják tovább, amit kapnak. Lehet, hogy 2 éve másabb olajat kaptak, most ilyet, jövőre meg olyat, amin egy "hologrammos lóhere van".
Bár az fontos, hogy az olaj szerintem mindvégig ugyanaz vagy csak nagyon nagyon minimális változás van benne, inkább csak az olaj csomagolása/címkéje változik az évek során.
-
tibbike01
addikt
Az importőrön keresztül érkezik az olaj, nem ugyanazt jelenti, hogy direktbe onnan kapják. De mindenki saját maga valósága/hite az hogy miben hisz, mit gondol és csinál.
Én pedig teljes nyugodsággal megrendelem az árukereső szerinti legolcsóbb helyről az olajat, beletöltöm és boldog vagyok.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
grizlisandor
veterán
Autós topikban van a megfejtés(katt).
-
Dluinet
nagyúr
-
i-sti
senior tag
-
i-sti
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
Dluinet
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
A dermedéspont ebben az esetben nem lesz mérvadó, mivel kicsi az esély a -36 fokra(és hiába azonos a dermedéspont, nem mindegy, hogy a -35 foknál kicsivel melegebb állapotban mik az értékek), sokkal érdekesebb lenne összehasonlítani az MRV vagy CCS értékeket, amiket viszont a Motul nem tüntet fel az adatlapján. A magasabb VI ellenére azonban a 100 és 40 fokos viszkozitás értékek alapján a sokkal inkább elképzelhető 0 vagy -10 fokon várható viszkozitás alapján mindenképp jobbnak tűnik télre a w30-as.
A pozitív visszajelzések a w40-re milyen tulajdonságot tüntetnek fel jobbnak a w30-al szemben? -
Qru
MODERÁTOR
-
Dluinet
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
+50-60C sem.
Megfelelően kell megtervezni/méretezni, a hütést. Ahol beírják manualba, hogy pl MEAn a 0w20/5w20 nem ajánlott ott sporoltak, rosszul terveztek alúl méretezték a hűtést és ezt kompenzálják a magasabb melegoldali viszkozitással.
szerk:
videoban feltünt, hogy 0W16 100Cs minimum viszkozitása magasabb mint a 0W20é. Érdekes. -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
8
őstag
-
norrberth
addikt
-
momo2828
tag
-
polonic
félisten
Az én autómba kauffernel 7 ezer. Nem tudom ez dragának minősül-e.
Eddig ez a legjobb pollenszűrő, amit próbáltam. Igaz előtte csak renault oem volt. Az előző autókba is gyáriak.
Szóval én azt mondom, elég jó. De azért az, hogy totál minden bűzt kiszűr, az nem igaz. Bár csak egyszer jött be szag, egy régi csotrogányé, az is igaz. Máskor nem.
-
polonic
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
norrberth
addikt
-
norrberth
addikt
-
tboldi
nagyúr
-
bul07
nagyúr
-
tibbike01
addikt
Télen volt, hogy csak másodjára röffent be. Hangos volt a motor tőle az első néhány másodpercben. Nagyon hamar elhasználódott, ami a színén és az indulások alkalmával is érezhető volt. A Castrollal semmi ilyesmi sincs...
Castrol, Motul, Mobil a 3 nagy márka. Total, Fuchs...stb csak ezek után jönnek. Szerintem.
-
szatyor1972
tag
-
szatyor1972
tag
-
FoLey-v
addikt
-
MrSealRD
veterán
-
norrberth
addikt
-
forintuser
őstag
-
Motion_Blur
félisten
-
Dluinet
nagyúr
-
norrberth
addikt
-
norrberth
addikt
-
norrberth
addikt
-
norrberth
addikt
Hát utána Edge re váltottunk.
Meg most nekem is az van benne.
Igaz előtte hosszú évekig 10W-40 Magnatec
Szerencsére télen csak áll. Meg keveset megyek.
Elvileg nincs berakódva a golfnak, sajna nekem nem lehet a beöntőnél belátni.
Kéne endoszkóp és leküldeni neki.
Olajszűrőjéből gondolom -
nandow
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
nandow
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
nyemi
csendes tag
"Dehogynem értem. Pont ezek miatt lettek kitalálva a szabványok, teljesítmény szintek:"
Amik "valljuk be", nagyon kevés információt közölnek a felhasználóval.
Még az adatlapok is , hiszen köztudott, hogy minden olajnak meg van HTHS száma az ACEA besorolás miatt. De ez valahogy csak egy pár gyártó köti az "orrunkra" Miért is(?) ez is egy jó kérdés ugye ha kicsit jobban belegondolunk."Persze itt az olajos topicban mindenki keresi a "Szent Grált".
"
Ugye itt a KIA gyárilag betöltött olajánál kibukott a Molibdén (pontosan:MoS2) mint adalék.
Lehet, hogy ez lenne(?) Kitudja... valakinek esetleg valami tapasztalata van ne rejtse már "véka alá",
Írja meg egy pár sorban . A működése az tiszta , csak ugye a gyakorlati tapasztalatok érdekelnének. Előre is köszönöm. -
nyemi
csendes tag
Szerintem meg te nem érted, én mire akarok rámutatni. Elbujtok az ajánlások és dobozokon levő szabvány betűk mögé.
Oké jó bele API SL-es sőt SJ is adott gépkocsihoz .
De akkor visszakérdezek: Magas vagy alacsony adalékoltságú legyen? Mi a minimális HTHS és 100°C-os viszkozitás ami még megengedett? Az adott gépkocsit régebben, milyen olajjal használták? stb.....Tudod mindezekre a választ?
-
nyemi
csendes tag
Ti itt úgy cserélgetitek és ajánlgatjátok az olaj típusokat , mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Holmi dobozra írt betűk alapján. Persze a következményekkel nem foglalkoztok.
Idézet:nandow@: Én csak egy tapasztalatot osztanék meg. 2. olajcsere volt, mióta nálam van az autó. Most motul econergy 0w30 került bele, hangosabb lett tőle a motor hidegen. (Előtte castrol 0w30 volt benne)
Erre a hozásszólásra is csak én írtam , más meg csak hallgat. Ez amúgy a legkönnyebb. Fel kéne vállalni a felelősséget a tanácsokért. Nem gondolod?
-
nyemi
csendes tag
Lehet itt magyarázkodni , de ha API SM-es van előírva akkor SL-est nem önthetünk bele. Ez tény.
Aztán, hogy ez milyen mértékű problémát fog generálni, az egy másik kérdés(főleg a betöltött olajtól függ). Ez csökkenti e a gépkocsi motorjának élettartamát(?) Itt is bátran ki merem jelenteni hogy Igen.
Vegyünk egy példát :Valaki éveken keresztül egy C3 (SM) olajat használ , ami tudjuk nem egy agyon adalékolt , ezért itt -ott lerakodások keletkeznek , főleg az olajteknőben csatornákban és a motorblokk olyan részein ahol pangó olaj található. Ezek után beletölt egy nagy adalékolású Long-Life olajat (SL) ami aztán minden lerakodást felold. Ez az olajban lebegő olajkoksz először a olajszivattyút fogja tönkretenni,(lásd linkelt videó) majd ha már annyi a szennyeződés, hogy az olajszűrő sem bír vele és átszakad , a főtengely csapágyainak is meglesznek számlálva a napjai (mondjuk rossz olajszivattyúnál is csak kicsit később). Ezért minden második(!) olajcserénél olajteknő levételt és takarítást javaslok és aki nem használt nagy adalékoltságú olajat már ne is tegye. -
Qru
MODERÁTOR
-
Roxbury
őstag
-
Roxbury
őstag
A vékony olaj nem keverendő az alacsony HTHS-u olajokkal. A vekony olaj igenis jo, a legjobb, ha 0W-s (altalaban ezek jobb alapolajbol is keszulnek, sajnos mar az 5W olajoknal is gyakran nem olyan az alapolaj, mint regen). Bar ahogy nezem a markakat, van ott is kulonbseg egyik es masik marka 40 fokon mert viszkozitasa kozott rendesen. Van amelyik marka 5W olaja kozel olyan kis viszkozitasu 40 fokon, mint a masik 0W-s olaja, ezert is erdemes megnezni az adatlapjukat (a 40 fokon mért kisebb cST erteku olaj lesz ebbol a szempontbol jobb). Tehat hidegoldalra szerintem mindenkeppen 0W olaj, ha megoldhato, sajnos az is messze lesz még igy is az optimalis viszkozitastol (uzemmeleg) de tulajdonkeppen a legnagyobb nyari kanikulaban is (mert ugye +40 fokon merik, sehol nem vagyunk még a minuszoktol) folyamatosan elonyben lesz inditasnal egy esetleges 5W, 10W olajhoz kepest; mindig minden homersekletu inditasnal elobb fog odaerni az utolso kenesi helyre a 0W olaj. Melegoldalra meg jobb a gyari ajanlasnal maradni, abbol is a legkisebb melegoldalinal. Amihez mondjuk 30-as olajat irnak elo, az abban a viszkozitasi osztalyban a legkisebb melegoldali viszkozitasu 30-as, meg a legviszkozusabb 30 as olajjal is tokeletesen fog mukodni. Ezert is csak az osztalyt irjak elo, nem azt, hogy mondjuk 30-as olaj, de azon belul is csak a 100 fokon mert 10.5 es 11.5 cST viszkozitasu a jo. Persze a kisebb viszkozitasut lehet jobban csipegeti majd. Melegoldalon emelni egy osztalyt szerintem nem szerencses (kiveve ha mar zabalja az olajat), mert az a motor kisebb viszkozitasu olaj aramlasara lett tervezve, gondolok itt az olajatereszto furatokra a dugattyuknal stb. Latjuk a Toyota 1.3-as blokkja is milyen erzekeny, ha magasabb melegoldali osztalyra valtunk. El is tomodik soknak az atereszto, aztan csak pillazunk. A HTHS az azert mas. Azt tenyleg csak abba a motorba szabad rakni, ahol engedik. Maradnék én mindenkeppen a 3.5, vagy felettieknel, ettol fuggetlenul ketlem, hogy a kolleganak az adott infok alapjan barbi baja is lenne a motornak ezalatt az egy intervallum alatt.
Elnezest ha hosszura sikeredett, nem feltetlen neked cimeztem. 🙂 -
Qru
MODERÁTOR
Kimondottan nem tiltja az A5-öt esetemben de a csapágyakat jobban védi egy magasabb HTHS-es olaj. Azért a magas HTHS nem a szent grál, van hátránya is. A Magas HTHS miatt az adott olajak nehezebben pumpálhatóak minimálisan növelik a fogyasztást (megnő a motor belső ellenállása), marginálisan csökkentik a teljesítményt (haladás helyett a sűrűbb olaj pumpálására megy az energia) és némiképpen romlik az olaj hűtési képessége is (a lecsökkent áramlási sebesség miatt).
API SM és/vagy ILSAC GF-4 valamint 5W30 vagy 5W40-es viszkozitást ír elő a gyártó esetemben. És akkor most nézzünk rá a táblázatra:

-
Dluinet
nagyúr
A nyírásstabilitás a folyadék ellenállása a viszkozitáscsökkenéssel szemben, magas nyírófeszültség mellett. A jó nyírásstabilitással rendelkező olajok jobban tartják a viszkozitásukat, és optimális olajfilmet biztosítanak a kritikus motoralkatrészek számára a teljes olajcsere-periódus alatt. Egy rossz nyírásstabilitású olaj a folyamatos nyíróhatás eredményeképp kiléphet eredeti viszkozitási osztályából, a túl alacsonnyá váló viszkozitás miatt fém-fém érintkezés léphet fel, ami kopáshoz és motorhibához vezethet.
A HTHS viszkozitás az olaj dinamikus viszkozitása 150 °C-on, magas (106 s-1) nyírófeszültség mellett. Azért mérik az olaj dinamikus viszkozitását ilyen körülmények között is, mert ez jól szimulálja az olaj viselkedését nagy terhelésnek kitett tengelycsapágyak esetében. A magasabb HTHS érték alacsonyabb csapágykopást és hosszabb motortartósságot jelent, viszont rontja az üzemanyag-fogyasztást és csökkenti a leadott teljesítményt. -
nyemi
csendes tag
Ha nagyon egyszerűen akarok válaszolni: azért mert nem erre lett tervezve az olaj szivattyú a fúratok átmérője
és az egész olajozási rendszer. Ugye így akkor fő kérdés az : tönkretehető egy motor egy rossz olajválasztással? Igen akár 500km alatt is . És miért?: Mert a kisegítő berendezések nem tájékoztatják megfelelően a felhasználót a problémáról. Ajánlom az egész oldalt , de most ez vág ide. -
Qru
MODERÁTOR
-
Dluinet
nagyúr
-
vekk200
tag
-
vekk200
tag
-
Qru
MODERÁTOR
8100 Eco-Clean FE 5W30-ról váltottam azzal elégedett voltam nagyon de morgott a szerelőm, hogy ne tegyek benzines autóba dízelbe szánt olajat. Ez egy öreg japán 4 hengeres 2,5-ös szívóbenzines motor. Még sokat nem mentem vele a csere óta szóval sok tapasztalatom nincs. Talán annyi, hogy egy picit mintha több lenne vele a fogyim de nem egzakt mérés csak amit a tankoláskor számolok. Érted nem azonosak a körülmények, stb. De most megnézve az olajválasztót pl már nem is hozza ezt az olajat az enyémhez (már mint az FE-t) eddig meg azt hozta első helyen.
-
Qru
MODERÁTOR
-
vekk200
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parfüm topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Akció!!! Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)