Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A 0w30 -at néztem, de az nem csak diselhez való?
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
🤣🤣
Sokáig hiányoztál az órákról az elmúlt években. -
tibbike01
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, MANN és Filtron (és a többi utángyártott) könnyen lehetnek gyári hibásak, ezért érdemes gyári alkatrészt választani mert ott az esélye közelít a nullához.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na akkor mégsem csak a gyári a jó?
Mi a baja a többinek? -
d4d
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezeket a grafikonokat érdemes megmutatni az "okosoknak" nem ilyen egyszerű a történet.
Viszont konkrétan a TSI nél amit említettél tényleg jobb választás, de az Astra nem összehasonlítható ezzel.
Miért jobb a C3 (VW 504.00) a TSI-be?
Szeleptisztaság: Mivel a benzin nem mossa le a szívószelepeket (közvetlen befecskendezés), az olajpára ráéghet a szelepekre. A C3 olajok alacsonyabb hamutartalma (Low-SAPS) bizonyítottan lassítja ezt a kokszosodási folyamatot.
LSPI védelem: A modern C3/API SP szabványok (mint az újabb VW 504.00 olajok) védenek az alacsony fordulati előgyújtás (LSPI) ellen, ami a kisméretű turbómotoroknál (mint az 1.2 TSI) dugattyútörést okozhat.
Párolgási veszteség: A VW 504.00 szabvány rendkívül alacsony párolgást (NOACK) követel meg, ami kevesebb olajpárát jelent a szívórendszerben, így tisztább marad a szívósor.
Miben más, mint az Astra G (Z14XEP)?
Az Astra G motorja szívócső-befecskendezéses, így a benzin folyamatosan tisztítja a szelepeket. Ott nincs szükség a "hamuszegény" (C3) olajra a kokszolódás ellen, viszont a Full SAPS (A3/B4) olajok extra kopásgátló adalékai (cink, foszfor) ott maximálisan kihasználhatók a lánc és a szelepek védelmére.
a Dexos2 a legkisebb közös többszörös. De attól, hogy valami engedélyezett, még nem a technikai optimum. A TSI-nél a koksz miatt eltolódott a mérleg nyelve a C3 felé, de az Astránál nincs ami indokolja a 'diétát'. Itt a mechanikai védelem (A3/B4) sokkal többet ér, mint a katalizátor elméleti élettartam-növelése
Szerk. "A VW 504.00 szabvány rendkívül alacsony párolgást (NOACK) követel meg, ami kevesebb olajpárát jelent a szívórendszerben, így tisztább marad a szívósor."
Elvileg az 504es szabvány max 11%os noack párolgást enged azért ez nem annyira szigorú. A "lesajnált" mb 229.5, bmwll01 ha minden igaz max 10-nél húzza meg a határt, az sso 9,2 ami egy nullás olajhoz képest nem semmi.
-
d4d
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ja nagy kamugép ez az ai, elsőnél is irtam neki hogy azt a Motul X100at javitsd már, de képtelen volt rá. Amúgy is mire belejöttem és adtam volna neki a jobbnál jobb ötleteim, már elértem valami korlátot

De a zaszlót tartó ravenol katona nem is rossz, jól mutatna a polcon -
Eugene Roe
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem 6 év és 100k km után alig volt difi a régi és az új G12++ között, szóval valószínűleg igen

-
TommyY2
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szia!
Csak azt szeretném megkérdezni, ha ilyen folyadék jött le a motorból, akkor milyen volt a kiegyenlítő tartályban?
Én rendszeresen figyelem az autóink kiegyenlítő tartályait, azokban mindig szép tiszta, kék színű a fagyálló. Ezek szerint a motorban is tiszta lehet?
TommyY
-
Prodidzsáj
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szia. Én tavaly ősszel csinaltam az ignisemen m13a motor. Ilyen zavaros lötty jött nekem is le belőle. El is határoztam hogy idén is kicserélem.
Aztán le lesz tudva vagy 3 évig -
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ott egy maska! ☝️
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Megcsináltam a fagyálló cserét a Swift-en, az alábbi lőre jött le:
Összesen 4x csináltam meg a deszt vizes öblítést,
Így nézett ki a 3. kör után:
Van egy tippem hogy ez még a gyári 18 éves cucc lehetett benne
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha minden mentes akkor ok.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát nemtom. Az kiderül a szövegből, hogy szilikátmentes, ami jó, de foszfátnak kellene benne lennie, hogy teljesen megfeleljen a Suzukinak.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez vajon P-OAT? Suzukiba az kellene.
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vagnál erős a gyanúm hogy Febi a gyárija.
Ahogy szervóolaj is.
Febit használok nagyon nagyon régóta hűtőfolyadékból.
Made in Germany ez No.1 termék. -
Jenne
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi.
Itt kérdeztem telefonon, valóban rendesek és meg is nézték a dátumot,a 4 literes 2024 05 havi gyártás/töltés az 1 literes az meg még régebbi. Gondolom ezért is ilyen olcsó akcios. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó ár. Féket néztem náluk, az is jó áron van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egy időben kicsit lemaradtak a fejlesztésben azért.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem hirdetik magukat Tubeon.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mert itthon a Motul nyomja a marketinget.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mi a gyári előírás a Suzukihoz? Ha jól tudom P-OAT...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Suzukiba P-OAT (foszfátos) kell, ez meg Si-OAT (szilikátos).
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
13 a gyári tartályod [link]
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Febi G12++ Kauffertól jó áron van [link]
Kiegyenlítő tartályból csak gyárit mernék venni.
Röviden ha a kiegyenlítő tartály vagy a hozzá tartozó zárósapka nem tökéletesen működik, egész sor problémát indíthat el a hűtésben, ami végső soron súlyos motorkárokat okozhat. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sőőt, final update: FEBI 183367 G12evo (Concentrate)
Ő lesz a nyerő, ~11-12 literre felhígítva kényelmesen elég lesz mindkét autóba és marad tarcsi is. Suzukiba mondjuk kicsit overkill a cucc

Jetta pedig kap egy szintén FEBI kiegyenlítő tartályt, ha már cserélek: [link]
Allegro-ról rendelek mindent, fagyálló 11k, tartály 5k.
Deal, vagy szerintetek van jobb megoldás?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Siman desztvizzel oblitsd el. Nincs ebben semmit trukk.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én az enyémet Brigéciollal mostam át, viszont érdemes tudni, hogy megkezdi a műanyagot.
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
👌😉
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen ezt erdemes atmosni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Belekukkantottam a kiegyenlítő tartályba:
Lehet jobb lett volna ha nem teszem

Ebből teljes rendszer leeresztés lesz, minimim 2x öblítés desztvízzzel aztán mehet bele egy jó kis Mannol AF12+
-
Szajo
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
155k KM van benne, mikor vettem 110nél azt mondták
kell önteni utána olajcserénkét (0w30al használták) utána nálam az 5w30 ESP és egx PCV szelep cserével megállt. Most 150nel elkezdte ezek szerint. Mondjuk a turbócső olajos mert most volt diózva a kocsi és a turbó biztos, hogy hordja. Talán a blokk oldalán lévő olaj leválasztót kicserélem még de ha nem ezért nem fogok turbót cserélni vagy motort bontani. -
d4d
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Be kell vallanom sajnos a napokban esett meg velem hogy 9 ezerért kellet omw-s olajat venni, 1 litert természetesen.. nem magyarázom miért alakult így, de sejtheted mit éreztem, mikor itthon sorakoznak a jobbnál jobb motorolajok, amikkel részben pont az a cél, hogy ne kelljen a hiéna benzinkutakon vásárolni, ha szükség lenne utantöltésre vmelyik autóhoz.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tudod te, hogy mióta őrzik, az sincs ingyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem de meg jo darabig a regi keszletet progetik ki...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Eco-lite, mert magasabb az API és ILSAC besorolása is.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Közben a Centralcar is feladta a csomagot..
Eldöntendő kérdés, melyik olaj menjen a Suzuki M13A motorba:
- Motul ECO-Lite 5W30 4L - 13K
- Motul ECO-Nergy 5W30 5L - 15,5K

-
szimi57
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem az x clean EFE lesz esedékes. Ránézek.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az M13A-nál csak egy ősöreg API szabvány van előírva a viszkozitás mellett, bármi jó bele, kis túlzással repceolajjal is elketyeg.

-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért mindent ne vegyél 100%-nak, amit ez a sz*r ír.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
d4d
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen a Sustina utóda az X Prime. Csak amíg a Sustina flakonján ott volt, hogy made in japan, addig az xprime-on már nincs semmi ilyesmi. Valami turpisságot sejtek.
Ja, ha már japán és suzuki. Hogy lehet hogy bár a Lianába (2003) is mehet 5W30as olaj, azt írja a kézikönyv, nem pontosan idézem, de a lényege, hogy mínusz akárhány fok felett (melegebb irányba elmozdulva) erősen ajánlott a 10W30-as viszkozitás.
Most ez mi? Nem az van hogy inditásnal pont jobb lenne az 5w-s? Vagy létezik hogy így van "kitalálva" a motor hogy egy 10w-s hideg oldal ideálisabb normál körülmények között?
Más. Találtam egy olyan shell által ajánlott olajat, ami úgy néz ki nem is létezik, mármint hétköznapi literes/ötliteres kiszerelésben csak hordóban. Igazából alig találni róla valamit.
Shell Helix Ultra Professional AST-L 5W-30
Írtam az Orbiconak, megkérdeztem mikor lesz elérhető átlag felhasználók számára is. Total RCP alternatíva a Stellantis FPW9.55535/03-as előíráshoz. És még néhány lentebb. Ajánlottak oda is, ahol a PSA B71 2290 vagy 2297 az előírás.
• Addinol Superior 0530 ST 5W-30
• Castrol Magnatec 5W-30 P
• Elf Evolution Full-Tech PCX 5W-30
• Eni i-Sint tech S FR 5W-30
• Eurolub Cleantec STL 5W-30
• Fuchs Titan GT1 Pro FPW03 5W-30
• Igol Profive FPW03 5W-30
• Kroon Oil Xantis MSP 5W-30
• Liqui Moly Top Tec 6320 5W-30
• Mobil 1 ESP Formula P 5W-30
• Motul Specific 9.55535/03 5W-30
• Petronas Selenia Ultra CP/03 5W-30
• Valvoline SynPower STL 5W-30 -
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én utoljára Motul Eco-Lite 5W-30-at öntöttem az ugyanilyen motoros WagonR-be.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Total Quartz 5W30 vagy Motul Eco-Nergy.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Totalt választanám, bevált jó olaj, LSPI ellen kifejezetten jó ha api sp. (amúgy sincs gond vele). Ravenol így akcióban megéri, legjobb a kategóriában.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Total, annak jó az adalékolása.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szubjektív egyéni szimpátia alapján én Fuchs-oznék
adatlapjuk meg emlékeim szerint nem nyilvános.Ravenol szerintem nem, 8000-nként meg jó minden normális olajmárka. 10k periódus felett, és nagy pörgetésnél kezdenek jönni a differenciák.
Mobil1 szerintem nagyon jó (pláne nálam: 0W40), és transzparens is, főleg az FS, de neked ~C3 kell, ami ott az ESP /// Mobil1 ESP 0W30 vagy 5W30
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, mert szűrőket is rendelni valahonnan, így a dupla posta megdobja ám az olajcsere költségvetését. Ezért sem foglalkozok velük én sem.
Ismerősnek van kedvezménye a Szakál Metal-ba kedvezménye, ha jó árat adnak, akkor nem fogok webshopból rendelni.
-
d4d
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Abból a fém kannás verseny Motulból szívesen bevásárolnék.. mondjuk azt nem tudnám mire használni, de dísznek nem lenne rossz egyet szerezni
főleg a le mans-i verzióból
A fenti FDS is érdekes, kifejezetten a széles körben használt Fordos előírás, a WSS-M2C913-D miatt vettem, de azon kívül az API SP sem mindennapi ezeknél az olajoknál (van ami leragadt az SL-nél). De azért akad, viszont az A7/B7 tényleg ritka 5W30-as viszkozitás mellett. Gyorsan ránéztem, Motul, Liqui Moly, Shell, Mobil, Fuchs, Petronas, Total, hasonló fordos olajoknál sehol nincs A7/B7.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Túlságosan nyomtad neki, és izzott a turbó.
A Jazz-ben az ugyebár nincs.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én is öntöttem már ezt a 0W30-ast a Jazz-be, nem is egyszer, sosem volt vele problémám.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pedig nálam is kalapban volt amikor nagyon olcsón hirdették (aztán persze kiderült, hogy elírás).
-
zkozol
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lehetetlen, hogy ennyitől megégjen. Ezek a modern olajak simán bírják tartóssan a 125 fokot vagy picit felette, de ha még felé megy időszakosan az sem baj. Persze ilyenkor azért hatványozottabb az időben csere.
Teszteken van hogy lobbanáspont közelébe melegítik az olajat , mindenfélre áramlás nélkül, egy jó fél liternek órák kellenek, hogy elszíneződjön és még több idő hogy bármi lerakódás elkezdjen alakulni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen a 120 fok mar necces egy vekony olajnak.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem jár ez túl hidegen? Össze kellene hasonlítani más azonos motorúval.
Enyém más motor (2.0), az bemelegedve városban 110 fok +/- ; országút-autópálya 102-108.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az boven jo. Nekem a Skoda ha meghajtottam benezett 110 fole is.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem ha akkora szintű baja lenne a lambdaszondának, hogy már hatással legyen az olajra komolyabb szinten, bőven más jelét is tapasztalnád és már hibakódod is lenne. egr lehet már nem tökéletes, stb. Olajhőfok hogy alakul?
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Dob hibakódot is a lamdára?
Azért kemény, hogy elhasználta az olajat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Olajcsere soha sem pénzkidobás. Az az olaj meg eléggé csereérett volt akkor ha nem jó az 1-es szonda.
-
bul07
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Velem meg cseréltetnék levegőszűrőt mikkor 1éve van berakva és mentem 5e Km egy év alatt
Nem az a 3e Ft, de felesleges pénzkidobásnak tartomFőleg hogy a kézikönyve meg 90000Km vagy 6évre írja a cserét, ha poros úton használja akkor felezést ajánl
[kép] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ránézésre nem is vészesen koszos az a légszűrő.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Gyári, Shell vagy Total 0w-30. Ott van bennük egy egész jó adag bór. Az pont a tisztán tartásért felelős. LM-ben is van de árban már elszállt. Ha 5w-30 vonalon maradsz Total vagy Fuchs vagy LM.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor Total, olcsó és jó/korszerű az adalékcsomagja. De nyilván nem high-end olaj...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Shell az teljesen oké, nincs agyon adalékolva de nem baj, amúgy is cseréled időben Ha vmi nagyon frankó cucc kell akkor meg LM vagy Ravenol irányba nézelődj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Erdemes ha nem nagyon retkes a motor, akkor kart sem okoz. Ha tul sok/nagy dzsuvat old le az bajos lehet.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
Morris
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nálam teljesen jó.
Melyik motul?
Egyébként pont az a dolga, hogy sötétebb legyen. Ez jót jelent mert lebegteti a szennyeződéseket.
És elég vékony is, csipegetheti valóban. -
Morris
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez Shell helix ultra ect c2 c3 0w30
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Popec, most en is csereltem 6500 utan, mert igy jott ki a lepes.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem a Subi csak azt kap amiota nalam van.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én már ~2015 óta motulbuzi vagyok, csak a Jazz esetében valamiért leragadtam a Shell-nél.

-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én azért megnézném egy 400-500 km-es pályázás után hogy alakul az olajfogyi. Megégés szempontjából, hiába emeled a hidegoldali viszkozitást. Nem hinném hogy a városi dugóban történne bármi ilyesmi az olajjal. Turbó környékén lehet esetleg valami, más nem nagyon.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
És ezt hosszú úttal mérted? Vagy benne az esetleges városi benzinesedés?
Az butaság a Motultól. Nincs ilyen hogy X km-től vasgagabb olaj kell csak úgy. -
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Olajfogyasztásod mennyi? Nekem akkor feketedett meg az olaj pillanatok alatt és hagyta a lerakódásokat mikor ette az olajat. Ahogy Qru is mondta, hiába emeled a hidegoldali viszkozitást, nem lesz különbség. Turbónál néznék körül vagy ne adj isten a olajjal volt valami gebasz, de erre kicsi az esély.
-
szimi57
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Gyártói ajánlás a 0w?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hideguzemben tuldusit, es benzin kerul az olajba. Ha nem melegszik at akkor nem parolog el belole es benzinazagu lesz az olaj.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szinte mindig hideg motorral és szívatóval közlekedek, télen meg pláne.

Igazából egy villanydelejes autó kellene nekem, de a megfizethető árúak (i-MiEV/C-Zero/iOn trió, agyonhasznált Leaf) olyan uncsik. Előbb vennék a Jazz utódául Lancia Delta 1.4 T-Jetet vagy Mini Clubmant a 109 pacis PSA dízellel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Gondolom nem vmi noname bolttol vetted. A Shell amugy jo olaj pedig. Fura...
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Castrol Edget neki!

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen a tapasztalat az, hogy ezekbe a turbosokba nem art a 40-es olaj. Kerdezd csak meg Magust batran a vw topikban.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Direkt bespricc, korom, nincs itt semmi látnivaló. Amúgy olaj analízis.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Amilyen fotókat mutattál az olaj színéről, nekem az a megszokott (=normális).
Most teszel bele normális (=bevált) olajat, azzal kiderül, hogy megég vagy sem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha megeg akkor ne a hidegoldali viszkozitast emeld hanem a melegoldalit. Neznek bele inkabb 0W40-et.
Esetleg erdemes lehet ranezni a turbonal, hogy az olaj visszavezeto csove nincs-e tomodve/leszukulve. Ha le van, akkor olajnyomas lesz de kello terfogataram nem, igy konnyen megeghet az olaj.
Regi motoros vagy, a bemelegites es visszahutesi hiba nalad nyilvan nem jatszik, se a hitvany olaj vagy a tulnyujtott periodus.
-
hads
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mire írtad, hogy kizárt?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Esp 0W30 de amugy maradnek a foldgazos Shell-nel.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ESP 0w-30, ezek a tsi-k kifejezetten szeretik a 0-30-at.
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt [link]
Benzines Turbosba
A3 raknék csakis. -
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szokásos 1.6 bse, semmi extra. Szeretem forgatni, meg pályán is sokat forog. Az olaj Castrol Edge Prof LL3 5w-30. Elégedett vagyok vele, nem csak a szín miatt.
De már ez is 20 ropi körül van 5 liter. Lassan jöhet a Total.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mindent is tud .

-
TommyY2
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez kézi váltósba megy, azért remélem, hogy jó lesz.
TommyY
-
Gyöször
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én is inkább a fehéret iszom mintsem a vöröset.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na helyes, akkor nem kell aggodnom.
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Most már küldje be mindenki leengedett olajat lássuk...
Megszavazva.
Elfogadva!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
13? Nem rad vall.
Picit elobb csereld ha varosozol is. -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Városra gyakrabb cserét igényel...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Milyen olaj es mennyi km van benne?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
tibbike01
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Grat, szép munka! A levegőszűrő nem vészes, szerintem ráérsz 2 évente/40ezrenként cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgatós találkozó
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- Peugeot, Citroën topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DJI topic
- Honda topik
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- AKCIÓ! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UP650K-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - DisplayHDR 400 - AMD FreeSync
- Lenovo T15 G2 i7-1185G7 16Gb ram, 512Gb NVMe, 15,6", számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 7290,12.5",HD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Picit elobb csereld ha varosozol is.