Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
Kiralysag !
RESPECT -
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem fogtok unatkozni. Mindketten megtanultok glettelni és festeni.

-
Gyuri27
félisten
Mindenki bezabálta már az összes bejglit?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
myckey
üzenetére
Gyorsan tanulok

Meg elég kritikus vagyok a mai magyar "szakember" gárdával. Villanyt például senkinek nem adnám oda, szakembernek sem. Pedig nem vagyok se villanyszerelő, se villamosmérnök. Alapvetően műszaki embernek tartom magam, gyerekkorom óta mindent magunk csináltunk édesapámmal az akkor újként saját kezekkel épült házban. Bár érdemi segítség valahol az első járólapozás és a kerítés alap rakása között kezdtem el válni, 3-4 éves koromtól. De utána is még nagyon nagyon sok munka volt a házon kívül és belül is.A vakolást mondjuk éppenséggel meghagytam a sógoromnak, aki kőműves

A glettelés festést is egy barát csinálja, aki festő. Vizet, villanyt, gipszkartont viszont magunk. Aljzat betonozását szintén.Csempénél agyaltam szakin, de azért, hogy az anyag árának kétszerese ért lerakja,inkább megcsinálom én. Még akkor is olcsóbb, ha minden második csempet eltöröm. És közben megtanulom ezt is.
-
myckey
veterán
osszekapartad magadnak az xp-t vagy sok tiktokot es jutubot nezel a cuccos osszerakasahoz ?
vagy a haverok nem cask a rombolasban segitenek ?Azert ez a kocsi...most orul, biztosra veszem ! Ez odabasz .
De hat na, celszerszam !
-
norbert1998
nagyúr
Rátettem még egy lapáttal a dologra. 390 kg zsákos anyag.

-
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Igazi Mekk Elek kókány
-
norbert1998
nagyúr
Közben kidőlt a szobának, a wc-nek és a fürdőnek is fala. Mert aki élére állítja a téglát fal építésnél, azt a megmaradt/ellopott téglával kellene agyonbaxni.

Szegény lecsüccsent a súlytól.

-
myckey
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
az egesz miskulanciat soloban " mokolod" ?

mondjuk, ha szet kell verni a falakat...az megy.
-
myckey
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
egyedul rakod ossze a dolgot ?
-
myckey
veterán
wifi is kell
hogy lesz ez az eloszto ? tobbit nem tudom kivenni.
-
myckey
veterán
elvan a gyerek, ha jatszik
-
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Koma itt nem fogsz unatkozni a következő öt évben.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
myckey
üzenetére
Bejárati ajtótól balra volt egy fürdő és egy pici szoba. A fenti csövek közül az alsó a hidegvíz, igen, a hidegvíz
A másik a gáz. 
Egy skicc a kiindulási alapbról:

Az elengedhetetlen tekergetett, többféle anyagú kábelcsomók, persze égési nyomok se maradhattak el. A szövet szigetelésű kábeltől még a hátamon is felállt a szőr.

Aztán eltűnt a fal:

Egy random ablak a klotyóban a csempe alól előkerülve, éppen megszűnő félben:

Barátnőm, a segédmókás felügyelte a lakás jobb oldali duplaszobájának összenyitása után az egyik ajtó befalazását.

A legnagyobb bajom, hogy a legtöbb közfal élére állított téglából van. Ennek a tartóképessége lófax. Épphogy jobb, mint a gipszkarton. Érzésre legalábbis. Viszont gipszkartont meg mégsem szeretnék, mert az engem kicsit zavar, nem érzem jól magam benne.
Elósztószekrények helye is készül:

-
myckey
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
hollandia...tuti fuves cumo
loki itt a sodert 
norbert1998
johet kep is a melorol, csapassad !

Itt az oto megy mszakira. fektarcsa, betet es nyereg...talpas, komplett alvazvedo vonohorog apolas , hovedozes kipufogora, itt ott passzivalo a rozsdara...fektisztitoval at lett mosva par helyen, utantoltogetes volt meg. kezifeket is allitani kellett, de hala az egnek, a huzalokat vissza lehet kuldeni.
lesz egy oil csere is meg kesobb a kaszninak festes lakkozas javitas. meg a leg es poll szurot cserelem, ha kell.
valamelyik nap a kulso gumi & muanyag ferkete feluleteket is lekezeltem.
kellene ra bontobol ez a disz/tomito lec is az oldalso ablakuveghez, vizszintes. ( jeg szetverte mert mar kemenyre szaradt, es most csak tomito ragasztoval javitottam ki ) -
norbert1998
nagyúr
Én vettem egy lakást. Már 2-3 hete megy a felújítás. Sajna sokat kellett várni a kulcsokra, mert amit az eladó vett ehelyett, azt át kellett minősíteni bolthelységről lakóingatlanná. Addig nem tudtak átköltözni. Pedig már augusztus közepétől nyomhattuk volna a munkát. Lehet már be tudtunk volna költözni

Ez még bőven nem 3%-os konstrukció, sima 6,15-ös piaci, 20 évre, de cserébe annyira "olcsó" volt a mostani árakhoz képest, hogy gyakorlatilag szögre ugyanaz a törlesztő, mintha most venném 3%-ossal. És ez nem 25 év, csak 20

Azért van meló, voltak kókány dolgok, meg félbehagyott félmegoldások. Negyedmegoldások???
Van egy főfal, amit kivettek, kiváltottak áthidalóval. Ott a "visszapótlást" homokkal erősen higított vakolattal végezték. A téglát is abba rakták. Nem is tart semmit cserébe, ránézek és lepotyog, a vakolattal együtt. A csemperagasztó tartotta egyben az egészet, meg a csempe. Sok helyen a csempével együtt tégláig jött le a vakolat. Falban random eternit szennyvízcső. Szerintem volt egy másik, boltíves bejárata is a lakásnak az utca felől, vagy esetleg ablaka, mert ahogy bontottuk a görbe falról a vakolatot, a nyomait megtaláltuk ott is.
Szerencsére földszinti, így a 7 mázsa zsákos anyag egyedüli behordása nem votl egy túl brutális feladat még egyedül sem.
Falakat bontottunk, msot építjük fel őket máshol a kibontott téglából. Nem szeretnék nagyon gipszkarton válaszfalakat, mert egyszerűen nincs meg vele az a "tömörség" érzet, amit egy tégla fal nyújtani tud. 6 köbös konténer csak építési törmelékkel meg is telt
-
myckey
veterán
Csapjad kutyu !
Le a kalappal ! -
Televan74
nagyúr
Másfél hónapja elhagytam kis hazámat. Első lépést megtettem. Jelenleg Hollandiában dolgozom. Most már csak látogatni megyek haza. Nem akarok többet Magyarországon élni. Elnézést hogy már nem járok fel, de annyira nem érdekel már a hardver világ. Megváltoztam. Most a Tájföldi nyaralásomra gyűjtök majd pénzt. Jövőn nyáron arra használom el a szabadságom egy részét.
-
myckey
veterán
oda en is mehetnek cimbora ! mas melo kapcsan, eleg hangzatos....
De, ez a menekules, ez szarul fest,Baratom !
-
myckey
veterán
bassatok ki a liba semet, ehhez nem kell leadni hulladekba a pct meg a technikat
Nekem ez gyerekkori berogzodes, a hardware meg a szoftver, ez az egesz IT/tech buzisag.
Ami jatekra megy, az nekem pont kell is, mert relaxalok, lekapcsolom az agyam egyebek...HA EGYALTALN jatszom . Maskor alvas kozben megy valami hatterzaj, az is stresszoldas es rest
Aztan ezen tanulok, olvasok, fogyasztom az ertelmes tartalmakat blabla...meg neha jovok ide baromsagokat irnni
Kell is, mert amit a testem kap...EN a masik veglet vagyok !
HAJRA BLOKI ! csapassad Respect
-
-
Televan74
nagyúr
Mióta eladtam az asztali gépet azóta milyen nyugodtan élek. Most sokat írok, edzek és új dolgokat tanulok. 50 évből 30 -at elk..tam játszásra. Biztos van benne egy kis kapuzárási pánik. Lélekben még mindig 25 évesnek érzem magam. A következő 15 -20 évet nem akarom gép előtt görnyedve eltölteni. Egy hónap alatt fogytam vagy 17 kilót. De még mindig nem vagyok megelégedve magammal. Edzek napi 1 órát. Sajnos nem érdekelnek a hardverek, és az sem hogy milyen játékok jellenek meg a jövőben. Ha összejön amit tervezek, akkor másfél év múlva beszámolok róla. Az biztos hogy elhagyom magyar országot. A többi még titok.

Az biztos hogy a két új tetoválásomnak köze lesz a titokhoz.
-
Televan74
nagyúr
A Final Fantasy Rebirth 144GB -ja nem semmi. Azért ide már kell a gigabites net!

-
Televan74
nagyúr
PC Gamers Learn the truth about RTX 5090's True Performance
Én majd a RX 9700(XT) teljesítményére és valós árára leszek kíváncsi.
-
norbert1998
nagyúr
BUÉK
-
myckey
veterán
BÚÉK !
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
Bocsi hogy bele ugatok!
Szeretlek benneteket, legyetek boldogok!
Nekem ezért a fotóért jár a tál csont!
Nektek meg kellemes karácsonyt!
-
myckey
veterán

-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
-
myckey
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Mit tiltasz ?
wat ?
Adrenalin alol, ez az AMD Fluid Motion Frames 2 ... ez megy jol ! Több az fps, amivel bajok vannak...es jobb a kepkocka sebesseg is. frame gen lag is jobb.
De ez mellett, a jatekban, be van allitva a Frame Gen is ! FSR 3
A ketto, összeadódik, etc...
-
Televan74
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
A harmadik rész egyik befejezésénél, már lehetett sejteni hogy Ciri lesz a következő witcher. Hogy lesz e az ő trilógiájának monumentális befejezése, arra kíváncsi leszek.
De akkor már bőven 60 felett leszek és remegő kézzel fogom majd az egeret.
-
Televan74
nagyúr
válasz
myckey
üzenetére
Érdekes én megnéztem most, mindenhol tudom tiltani csak a Teljesítmény beállításnál nem. Ott hiába kapcsolom ki mindig visszaáll. Szerintem bugos. Lehet hogy egy friss driver telepítés megoldaná a problémát.
Én nem nagyon foglalkoztam vele, és ezután sem fogok. Nincs rá szükségem egyelőre. Meg ha nincs meg a 60fps akkor nem is igazán működik, pedig szerintem az lenne a cél hogy az alacsonyabb fps -ből legyen élvezhető sebesség. -
myckey
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
STEAM.

Egyszer aramkimaradas , egyszer driver csere utan aktivalodott a jatekban az AMD FMF2.
de amugy inaktiv hijalzessel...Pedig több sz FPS, Jobb az InputLag is...Overlay alapjan is.
Ezek a baromsagok, hogy rakjam Teljesre a kepet es offoljam a Vsycet...meg allitsak modernnebb lekepzot, pl. dx12...
Ezek fassagok, szart sem er. Software es game eseteben sem. HIABA irja az Adrealin software, üzenete.
-
Televan74
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Pedig a következő 3 rész Ciri -s lesz. Én az hittem hogy csak egy lesz és lezárják a történetet.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Televan74
üzenetére
Tudom, tudom. Csak Ciri mindenkinek az aranyos kis gyermek volt, akit a sorsa húz erősen, és mi pedig a védelmező Geralt voltunk. Az útján szívesen elkísérem Cirit, azt szerettem a harmadik részben is, mikor vele voltunk, de nem érzem úgy, hogy a szexuális útján is szeretném követni őt. Persze, lehet, hogy ezt csak most érzem így, de valahogy akkor is ez van bennem.
-
myckey
veterán
VALAKI !

hasznalja AMD Software, FLUID Motion Frames 2 beallitast ?
Jobb lenne vele sokkal a Stalker 2 - FPS es lag, fluid - DE nem aktiv, mert meghajtoban hibauzenetet dob.
( allitsak teljes kepernyot vagy offoljam a vsyncet, esetleg valtsak modern apira...dx12 etc.. )Inatkiv marad, hiaba barmi.
*Egy aramszunet utan volt jo, es mikor jott az uj AMD Driver, 1-2 hete. De semmit nem babraltam vele, csak inditottam jatekot, es Zold volt a pipa, AMD overlay , in game. Tehat regebben lett aliitva.
-
Televan74
nagyúr
Ma beüzemeltem az új LG -t. Baromira imádom a színeit. Pixelhibát nem látok. 144Hz azért menő. HDR -től nem vagyok elájulva, saját beállításom jobban tetszik. 6 és fél év után megérte lecserélni, a több mint 6 év nálam szokatlan.
-
Televan74
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Ciriről a harmadik részben volt utalás a szexuális szabad gondolkodásáról. A witcherek nem prűdök szexualitás terén. Geralt az első résztől kezdve gyűjtötte a trófeákat.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Televan74
üzenetére
Tiltja a céges háló a videót

Szerintem itt elég maszkulin lesz Ciri alkata, nem a tipikus jó gáré. Plusz tiszteletlenség lenne, ha túlszexualizálnák a karakterét, én legalábbis úgy érzem. Tehát szerintem nem lesz például benne ilyesmi jelenet majd. Bár, nemtudom, a könyv részletezte például a szüzessége elvesztését.
-
Televan74
nagyúr
Amíg Cirire várunk addig itt egy kis Hófehérke.

Sokan ki vannak akadva Ciri kinézetére, pedig ez csak egy cinematic trailer volt. Geralt sem úgy nézett ki a játékban, ahogyan azt megelőző cinematic -ban láthattuk.
Szerintem sok visszatérő karakter lesz a harmadik részből, még ha csak egy - egy momentum is lesz nekik a játékban. Én nagyon várom hogy Ciri popóját nézhessem hátulról végig a játék során. Ma már ilyen perverz vagyok. Ha csak lehet, imádom a női karaktereket a játékokban.És ha már itt vagyunk akkor egy kis előleg New Year videót is találtam.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Igen igen, már a Zero Dawn eléggé korrekt remasterje is van PC-re, ahogy a Forbidden West is.
-
Televan74
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Ezt elővételben veszem.
De ami most fontosabb nekem a FINAL FANTASY VII REBIRTH : Január 23. -án itt lesz PC -n.
-
norbert1998
nagyúr
[link]
Nem mondom meg, mi ez
-
Televan74
nagyúr
válasz
myckey
üzenetére
BG3 -ban kevés a játékidőm. Így nem tudok nyilatkozni.
Bár most inkább a Dragon Age The Veilguard megy. Ami nem egy BG3 szint, de szódával elmegy. Négy karakterem van játékban(a romantikus opciók miatt).
4-5 óra játék megy éjjel, de ha valami beszippant, akkor azt veszem észre hogy ébreszt a telefonom.
Veilguard lerántott a WoT függőségemről. Sajnos a WoT idegbeteggé tett. Nem nekem való. Semmi elégedettség érzést nem hozott. Csak a pénzt égettem benne.
Maradnak az rpg -k és az akció kaland játékok. Cyberpunk -ot még az elején játszottam kétszer végig. Azóta nem játszottam vele, pedig a Liberty city dlc -t is megvettem. Most biztosan sok újdonság lesz nekem benne. -
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
-
myckey
veterán

Hohohohoh
-
CJ4567
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Ja, hogy erre gondolsz
Így érthető, amíg volt HDD a gépemben, ezt úgy kerültem el, hogy beállítottam, hogy előre foglalja le a tárhelyet, így sokkal gyorsabb volt a letöltés, mintha közben kellett volna ezzel foglalkoznia. Most az NV2, még a rosszabb QLC-s verzió is nagyjából elbírja a gigabitet, a Steam-es letöltéseket meg lazán viszi az MP600 Pro. -
CJ4567
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
A SATA SSD-k 500MB körül olvasnak, és írnak, annál gyorsabb a neted?
-
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Jaj hát vannak csendes vinyók is. Noti vinyók nem is helikopter.
Az, hogy a net gyors az egy dolog. Nem tényező.
De ha valaki ssd-t akar folyamatos irással gyilkolni tegye nyugodtan. -
Televan74
nagyúr
5700X tulajként még elvagyok. Majd ha kevés lesz a 6800 -as mellé 1080p/75Hz -re, akkor cserélek. De szerintem még egy GPU -t ki fog szolgálni. AM5 annyira nem izgat, az Intel még annyira sem.
Visziont a hűtőt cserélem, Mugen 5 helyére egy Thermalright Peerless Assassin 120 SE érkezik a héten. Nem azért mert nem elég, csak kalandvágyból. Mugen 5 eladó lesz ha beválik a Assassin 120 SE.
A rendszer SSD -m a sok torrent miatt 83% áll, 44TBW írt és olvasott adattal. Ezért vettem 11.000 -ért egy 512GB Sata3 -ast. Azt lehet gyilkolni 400TBW -ig. Átteszem a Mentés mappát arra. -
Gyuri27
félisten
válasz
myckey
üzenetére
Ez is egy lehetőség. Te bukszád te döntésed.
7500f alá nem adnám az biztos.
Aztán ha ez már eldőlt ehhez néznék ram teszteket. Oszt jól eldönteném, hogy 4800-5600-6000-s legyen.
Te meg ott strihelsz, azaz azt csinálsz amit akarsz.
norbert1998: ahhoz nem kell pc. Kinézel az ablakon, nézed az m1-et és ott is van a világvége.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Láttam
Tavaly is addig voltam abban nem biztos, hogy megérte az 5800X3D, amíg meg nem érkezett, és bele nem tettem a gépbe
Először 5600, vagy 5700X volt tervben, de rábeszéltek arra, hogy ha már veszek, akkor maxoljam ki az AM4-et. -
Apucy01
őstag
Kis fiam!
7800x3d hozzá való deszka ram oszt jó vagy -
myckey
veterán
válasz
CJ4567
üzenetére
Persze, azt láttam hogy igpu...az F meg herelt verzió.
Ráadásul a gyorsító...jah.Az a memória drága, az megdobja.
Alaplap és Cpu elmegy...egy ryz 5 5600-800x is pénz, lap ott is... dettó.
De memoriam van... így sem tudom, mit kezdek a géppel.... mármint a komponensekkel. -
CJ4567
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Igen, oda a P+E felépítés HT-el elég jól működik. Nekem nagyrészt játékra kell a teljesítmény, ott az X3D odavág a mai napig, ha meg véletlen másra kéne, akkor a Zen 3 8 mag nekem bőven elég erős.
myckey: 32GB 6000MHz-es DDR5 40-50 ezer körül van, ha nem kell RGB.
8500G, 8600G-t kerülném, ha dedikált videókártyával fogod használni a gépet, mert kevesebb a cache bennük, mint a normál Zen 4 procikban.
-
myckey
veterán
igaozodjon el az ember
-
myckey
veterán
5600X - 48K alzan és mondjuk sztm 30-40K -Asrock lap + 12K -16GBddr4
ehhez sztm tuti passzol a kompakt vizem is. 90K maybe...Vagy...
8500 G - 7500F - 8600G - 7600 ( a 7700 már sokk...drágább asszem )
Bár itt sztm a 7500F és 7600 ami ...de a 8500G a legolcsóbb. Esetleg 8400F...
Lapok a 650 -es 40K körül, esetleg, olcsóbb tuti zero.
32GB ddr5 - ez tuti zsebes ismét...és a hűtőmről lövésem sincs cpu-ra, bár ezek a 4nm-es 65w -os dolgok, elviekben a mellékelt hűtővel is elvannak. -
CJ4567
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Igen, meg megvolt az AM4 platform, 3600-at váltottam le
-
-
myckey
veterán
zintelbol akad ddr4-5 ös cpu lap ?
-
myckey
veterán
Igaz is, itt a blekken frájdék meg ezekazok blabla....
Érdemes valahol szétnezni, Lap és CPU vonalon

vagy csak felkel az ember, azt árukereső a barátom, azt ami jön szembe ?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CJ4567
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Tavaly nyáron vettem meg az 5800X3D-m, úgyhogy egy ideig én is DDR4-en fogok létezni
-
myckey
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
az a baj, hogy passzolom a komponenseket....
Az biztos , hogy en soha nem 1-2 évre rakok vasat. hosszú ido alatt ,meg nem fordult elo.Boven jo is lenne a ddr4 egyelore es ezek az am4 cpuk meg deszkak....de aztan dobjam ki a picsaba.
-
myckey
veterán
HA am5 re voksolok, akkor 32gb ram kell...kuka a ddr4 kitem.
De akad olcsóbb am5 ?
-
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Te oszt nagy zinterneten nem olvasol?
A 13-14 genes procik bibisek. Túl azon, hogy sokat zabálnak. És még ugye upgrade sincs. Igaz, hogy am4-be sincs de legalább olcsóbb, űvősebb keveset fogyaszt.
A világon mindenol top 10-20-ból 1-3 darab intel van a top eladott procik közt. Erre te amd-s topikban 13-14 genes intel procit ajánlasz.
-
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Csak rozsdamaróra.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
RESPECT

Minőség beállítás alatt nem használom. Teljesítmény alatt hiába offolom, marad bekacsolt állapodban. Gondolom nem véletlenül.