Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eTrade
tag
válasz
TommyY2
üzenetére
Ha keveset mész az autóval és főleg rövid távokra használod, akkor én Elf SXR 5W30-ast öntenék bele, jobb választás mint az 5W40.
UI: Régebben az Elf olaj qrva drága volt, mert nehezen beszerezhető volt a boltokban, most már szerencsére sok helyen lehet hozzájutni, ez jó dolog.
-
eTrade
tag
-
eTrade
tag
válasz
TommyY2
üzenetére
Az Elf SXR 5W-30 olaj az A5/B5 olaj, de jó bele az Elf SXR 5W-40 olaj is amely valóban A3/B4.
Én az utóbbi 2 évben Motul-t választottam, elsőnek Motul 5W-30 Eco-nergy (A5/B5) ment bele de semmi pozitív változást nem tapasztaltam Elf SXR 5W-30 után, sőt kicsit több lett a fogyasztásom.
Legutóbb Motul 5W-40 X-cess (A3/B4) ment bele és a fogyasztásom azonos mint 2 éve, érdekes.
-
-
eTrade
tag
Valakinek van tapasztalata a Ravenol olajokkal?
Olvastam, illetve láttam pár videót ahol agyondicsérik, hogy ár/érték bajnok, magas minőségű. -
eTrade
tag
Nem tudom, hogy volt e már de gondoltam belinkelek egy műszeres olaj teszt/analízis youtube csatornát: [link]
Tegnap jött szembe a youtube-on, bár oroszul nem tudok de a végén szerintem egyértelmű az eredmény.
-
eTrade
tag
wolperting: Köszi. Megvolt az adott égéstér adás, én is alapvetően feleslegesnek tartom az utólagos adalékolást. Amúgy pont abban az adásban mutattak rá arra is, hogy a nagyobb/régi befutott márkák főleg a nevükből élnek és szeretnek azért minimális szinten költeni az adalékokra.
Köszi mindenkinek a válaszát.
-
eTrade
tag
Sziasztok,
Gondoltam újra bedobom az 'állóvízbe' a Xado motorolaj revitalizáló témát, mert eléggé leült a topic.
Ki használt már Xado terméket és pontosan melyiket?
Tapasztalt valami pozitív változást kezelést követően, vagy semmit?
Negatív tapasztalata volt e valakinek?Én elég szkeptikus vagyok a Xado revitalizáló és a többi hasonló csoda adalékokkal szemben... szerintem főleg placebo a termékek zöme.
Ami viszont szerintem érdekes az, hogy a Xado weboldalán szerepel egy TÜV vizsgálat eredménye ami azért bizalomgerjesztő: [link]Elnézést kérek azoktól akik már többször írtak róla, mert tudom van pár ismerős arc a fórumon akik esküsznek a termék hatásában.
-
eTrade
tag
Mintha kicsit olajsáros lenne a belseje, valamint az említett bütyök nem tűnik valami épnek. [link]
-
eTrade
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Azért az hogy egy webshop az árukeresőn van, önmagában még nem garancia arra, hogy eredeti olajat/terméket árulnak.
Árukeresőre akár te is felkerülhetsz amennyiben van egy vállalkozásod/webshopod és hirdetni/versenyeztetni akarod a portékáikat... természetesen fizetni kell a szolgáltatásért. -
eTrade
tag
[link] QR kód hitelesítést használ más márka is?
-
eTrade
tag
-
eTrade
tag
Szerintem inkább a kút válogatja és nem csak a kúthálózat, mert pl. a hozzám közel lévő OMV benzinkúton szvsz a legpocsékabb benzint lehet tankolni a környéken viszont pár km arrébb lévő OMV kúton meg pont ellenkező a tapasztalatom... de mivel az utóbbi sosem esik útba ezért inkább a közeli Shell-hez megyek tankolni és eddig nincs rájuk panaszom.
-
eTrade
tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Nálam jelenleg Motul 8100 ECO-nergy 5W-30 van benne: [link] (40 fokon 57,6 mm²/s)
De őszintén én ezt nem látom jobbnak mint az Elf Evolution 900 SXR 5W-30. Halkabbnak nem halkabb tőle a motor és mintha többet is enne azóta... de az is lehet hogy időközben xarabb lett a benzin minősége, vagy/és nehezebb a lábam.Nálam jelenleg Motul 8100 ECO-nergy 5W-30 van benne: [link] (40 fokon 57,6 mm²/s)
De őszintén én ezt nem látom jobbnak mint az Elf Evolution 900 SXR 5W-30. Halkabbnak nem halkabb tőle a motor és mintha többet is enne azóta... de az is lehet hogy időközben xarabb lett a benzin minősége, vagy/és nehezebb a lábam.Már egy ideje megvettem a Motul 8100 X-cess 5W40 olajat, amely 40 fokon sűrűbb (85,4 mm²/s) de ez már SN-es olaj amely elvileg modernebb olaj... adok még egy esélyt a Motul-nak. Azt követően szerintem megint kap Elf SXR 5W-30 olajat, vagy lehet megnézem ezt a Castrol csodát.

-
eTrade
tag
Régi MOL olaj reklám [link]
-
eTrade
tag
Amazon Basics oil vs Liqui Moly oil [link]
-
-
eTrade
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
"mi azt a típusú matricát, ami a weboldalukon lefényképezett termékeken látható, már évek óta nem tesszük a termékeinkre, 2015 szeptemberétől pedig csak Mobil 1 hologrammal ellátott termék kerülhet ki a raktárunkból."
De legyen neked igazad. Vegyed csak nyugodtan tőlük az olajat, nekem aztán mindegy hogy ki mint önt az autója motorjába.
-
eTrade
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Akkor miért ír a FilterABC olyat ami nem fedi a valóságot?

Idézem a szöveget: "A mobil olajok is az importőrön (Lubexpert Kft.) keresztül érkeznek webáruházunk raktárába"
Miközben a Lubexpert Kft. a következőt állítja: "filterabc.hu webáruházat üzemeltető Filterabc Kft. tőlünk közvetlenül soha nem vásárolt Mobil kenőanyag termékeket"Nekem ez több mint inkorrekt, én biztosan nem fogok onnan rendelni már semmit.
Azért írom ezt, mert szerintem ezek után csupán bízni lehet abban, hogy "csak" a megnevezett beszerzési forrás(ok) kamu és nem valami kétes helyről (50-50% hogy eredeti) szerzik be az olajat.Az "Árukereső" meg kifejezetten a legolcsóbb termékekre/áruházakra van kitalálva, általában az a bolt nyer amely a legolcsóbban tud legtöbb terméket eladni... azt meg jól tudjuk hogy milyen különböző módon lehet elérni az olcsó terméket.
-
eTrade
tag
Jópár éve amikor kirobbant a motorolaj hamisítási para, akkor felhívtam a Total ügyfélszolgálatot és az akkori webshopok közül nekem a VMS-LUB Kft.-t javasolták ( olajmezo.hu ).
Sajnos azóta én is rendeltem 1x a szélhámos FilterABC-től, nagyon-nagyon remélem, hogy akkor nem valami orosz átmatricázott 15W40-es gépzsírt kaptam.
Legutóbb speciel a Kauffer-től vettem olajat de a fenti FilterABC kamuszöveg után ismét elveszítettem a bizalmam az itthoni webáruházakba.
-
eTrade
tag
Köszönjük szépen a megosztott információt!
De minek írnak valótlant az oldalukra, miért hazudnak? Ezzel csak sajátmaguk alatt vágják a fát, mert miután kiderül a turpisság, a kutya sem fog már hinni nekik, hogy tiszta forrásból származó és eredeti olajat adnak el.
Utálom az ilyen szélhámos embereket/cégeket. -
eTrade
tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
"A vízhűtéses konstrukcióknál a motor hőmérsékletét nagyjából állandó szinten tartja a vízhűtés – persze csak miután a motor bemelegedett –, így nem ajánlott az olaj viszkozitását a külső hőmérséklet függvényévé tenni. Sokkal fontosabb a gyári előírás, illetve az, hogy az adott motort milyen viszkozitási osztályú olajjal való kenésre tervezték."

Sajnos sokan azt hiszik, hogy pl. a nyári kánikulában valami "vastagabb" versenyolajat muszáj használni egy mezei autóban, mert máskép "szétsül és szétkopik" a motor.

-
eTrade
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
eTrade
tag
Ezt nevezem én '
longshort life ' olajnak: [video]
-
eTrade
tag
Hmmmm, ezek alapján az olajcsere elég sűrűn volt benne és ezért nem hinném hogy ez felóldott lerakódás lenne, a hűtővíz meg tiszta és állítólag nem is fogy... esetleg romlott-vizes ethanolos üzemanyag lehet ami rövidtávok miatt bekerült az olajba... bár ez a mennyiség elég sok. Csak Tippmix.

-
eTrade
tag
Én is nagyon kiváncsi vagyok, mert a jelenlegi Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 bár nem tűnik sokkal hangosabbnak mint az elöző ELF Evolution 900 SXR 5W-30 olaj DE mintha emelkedett volna az átlagfogyasztásom... vagy idővel nehezebb lett a lábam.

BlacKSouL: Ezért tervezem hogy hasonló egyébb dolgok miatt inkább marad télre még bent az 5W30-as.
Én azért gondoltam letesztelni a Motul 8100 X-cess 5W-40 olajat, mert csak jót lehet olvasni róla (nem állítják hogy jobb), kicsit modernebb olaj (SL vs SN), fogyasztásban pedig hiszem hogy roszabb lenne a helyzet mint a jelenlegivel.
A Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 olajra azért olvasni olyat, hogy hangos lett tőle a motor és többet fogyasztott. (lsd fent)Dluinet: Biztos hogy jó az autóba, mert megvan az RN0700 minősítése és az ELF Evolution 900 SXR 5W-40 is ACEA A3/B4-es ami ugye belevaló olaj.
A Szombathelyi márkaszervizben ahová az elöző tulaj vitte a kocsit évekig az ACEA A3/B4-as Shell Helix Ultra 5W-40 olajat kapott a motor. -
eTrade
tag
Sziasztok!
Nemrég úgy döntöttem hogy Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 (ACEA A5/B5; API SL) után adok esélyt a Motul 8100 X-cess 5W-40-es (ACEA A3/B4; API SN) olajnak is, mert eddig nagyon sok pozitív visszajelzést olvastam róla és API SN létére modernebb/jobb olajnak kéne lennie:A telet azért még végig nyomom az 5W-30-as olajjal annak ellenére, hogy a dermedéspontjuk hajszálra azonos, -36°C fok.

-
eTrade
tag
Szerintem az a +30 fok nem kéne hogy akadály legyen egy modern autónak/hűtési rendszerének.
[link] -
eTrade
tag
Nos ez is érdekes... az istenített Shell olaj itt eléggé gyenge teljesítményt nyújtott: [link]
-
eTrade
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Érdekes egy teszt. Mondjuk ez egy jó bizonyíték arra, hogy nem lehet egy olajcsere periódus alatt tönkrevágni a motort ha 'random' olajat utántölt az ember és nem pontosan azt ami benne van.
-
eTrade
tag
válasz
Lalllerrr
üzenetére
Szerintem igen és minél előbb.
Azzal ha továbbra is a 10W40-es olajat használ, azzal csak a motor élettartamát csökkenti... főleg egy relatíve modern japán motor esetén.Szerintem itt nézz utána, hogy milyen olaj való abba a motorba: Total olajválsztó Motul olajválasztó
-
eTrade
tag
válasz
polonic
üzenetére
Aktív szenes Purflux az enyémbe 3400 Ft, a MANN FP meg a picivel több mint a duplája (7600 Ft), szerintem ez elég nagy differencia... persze a MANN aktív szenes is elég drága, ahhoz képest nem nagy a különbség.
Amennyiben tényleg szűri a bűzt, akkor nem sajnálnám rá a pénzt, mert utálom amikor a csatorna szag, vagy ősrégi Diesel kipufogógáz (korom) bejut az utastérbe.
-
eTrade
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Nekem az elöző kocsim 1.4-es 16 szelepes Renault motorjába a Castrol olaj (Magnatec 5W40) nem jött be hasonló okokból. Hangosabb lett tőle a motor, az elöző "fáradt" olajjal is szebb volt a hangja... ami azért érdekes.

Utána kapott Elf SXR 5W40-est, majd köv. Elf SXR 5W30-ast és utána Mobil Super 3000 X1 5W40-ast, de azokkal szépen duruzsolt a motor.
-
eTrade
tag
Az hogy kevesebb deci fogy kb.10e km alatt, az nem tükrözi tökéletesen azt, hogy melyik a jobb olaj.
A Total (is) nagyon sok autógyártó hivatalos/ajánlott olajmárkája: Nissan, Infiniti, Datsun, Renault, Dacia, Kia Motors, Citröen, Peugeot, Honda, Acura, Aston Martin, DS, Mazda.Nem mondom azt, hogy a Total olaj a legjobb olaj a világon... csak egyezzünk ki abban, hogy a Total nem egy gagyi kerülengő olajmárka.

tibbike01: Pontosan mi volt a probléma a Total olajjal?
-
eTrade
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tökéletes választás.

-
eTrade
tag
Valami ilyesmi. Én azt olvastam valahol, hogy az alkatrészek összeszerelési/gyártási helye és minősége (pl. Made in China vs. Made in Germany) nem 100% azonos, hiába u.a. márka és az alkatrész száma, a gyári sokszor jobb minőségű mint az utángyártott... persze valamikor semmi különbség nincs.
-
eTrade
tag
válasz
szatyor1972
üzenetére
Szívesen. Nagyon korrekt csomag.

-
eTrade
tag
válasz
szatyor1972
üzenetére
Szívesen.

Itt van felsorolva a gyártói ajánlás:
Kia Cee'd: Recommended lubricants and capacities -
eTrade
tag
válasz
szatyor1972
üzenetére
Olcsó és nem ráz: Total Quartz 9000 Future NFC 5W30
Drágább, de elvileg jobb minőség: Motul 8100 Eco-nergy 5W30 -
eTrade
tag

Hmmmm... ez már nem is olajiszap, ez törökméz kéremszépen.

-
eTrade
tag
válasz
forintuser
üzenetére
Motul SPECIFIC 948 B 5W20
-
eTrade
tag
Motorolaj Horror: video

-
eTrade
tag
Voltemár? TC Cikk - Pro Engine Ultra

-
eTrade
tag
válasz
norrberth
üzenetére
Időközben sikerült kideríteni: Opel motor

-
eTrade
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nincs! Csak városban használd, üvegezve, full hidegen... bejáratásnak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
eTrade
tag
Dehogynem értem. Pont ezek miatt lettek kitalálva a szabványok, teljesítmény szintek: Ez az apró betűs rész, amit tudnod kell olajválasztáskor
Persze itt az olajos topicban mindenki keresi a "Szent Grált".

-
eTrade
tag
Csakhogy az Accord 2.0 CL7 motorba az API SL olaj megengedett, sőtt a régebbi SJ is: [link]
Itt meg a topikban vészjóslatokat olvashatunk, hogy pár száz km után mehet a kukába a motor, mert valaki API SL olajat mert beleönteni holott az megengedett.
Én erre írtam azt, hogy ez nem teljesen úgy van ahogy leírtad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- Crimson Desert
- PlayStation 5
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligencia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB kék / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)