Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44551) UkrànGàzolaj


UkrànGàzolaj
újonc

Sziasztok istenek!
Tudna nekem valaki segíteni? Mert én nem vágom annyira ezt a témát nagyon. Van egy kis bajom a ramokal.
Alaplap: msi h310m pro-vd plus
Proci : i5 8400
Eredetileg 2x8gb ram volt benne 2400mhz ddr4
Én viszont cseréltem 2x16ra 2666mhz
A biosban beálitottam elméletileg mindent. 16-18-18-35 1.200v
És valahogy nem akar nagyon stabil lenni a dolog. Memtest86 kegvan 0 hiba.
Hibák pl. : Ma nem akarta elinditani a játékot steam-ről, egy másiknál a letoltésnél kék halál.
Esemény naplóba az esetek többségében nincs hiba.
Ami néha elofordul hibakód az a 41-es. És valamikor azt írja hogy a memória kép nem sikerült.
Ötlet srácok?
Előre is köszike. Sziasztok.

(#44552) ElektrikusDE válasza UkrànGàzolaj (#44551) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

BIOS verzió (dátum)?

Memória pontos típusa?

Tuning van?

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#44553) ricochet


ricochet
csendes tag

Sziasztok,

nem találok ennél jobb topicot ennek, így elnézést, ha off-nak számít, de szerintem nem, mert végül is "nem indul" :)

Azt szeretném kérdezni, hogy egy csodás véletlen következtében 2SSD+1Hdd (egyszerre) raid-re való állítása után, hogy lehet a HDD-t újra életre kelteni, hiszen teljesen eltűnt. Nem tudom ezt hogy sikerült elkövetni, de én teljesen kifutottam már az ötletekből, ezért fordulok hozzátok.

BIOS-ban (Asus, verziót nem tudok, ha pontosan szükséges, rákérdezek) lehet látni, de a windows semmilyen módon sem ismeri fel (sem installerben, sem disk managerben). A két ssd-t már sikerült visszaállítanunk, de ez sehogy sem megy. Raid0-ra nem engedi, hiszen a BIOSban csak minimum 3-tól engedi kiválasztani, hogy milyen beállítás legyen, ezért a 0 kiválaszthatatlan. Mivel alapvetően felismerhető, illletve a 'Stellar Data Recovery' is látja (ez az egyetlen próbált mód, ahol Win alatt megjelenik), ezért gondolom, hogy még menthető a dolog.

Van valami tippetek?

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#44554) ricochet válasza ricochet (#44553) üzenetére


ricochet
csendes tag

Update: a win-en belül a Device manager látja, de a Disk management már nem. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a bibi. Driver frissítést illetve, uninstall>restart dolgokat is próbáltuk.

[ Szerkesztve ]

(#44555) JNashville


JNashville
senior tag

Sziasztok, pár hete volt egy ilyen problémám, azóta az ajánlások alapján kétszer is újrapasztáztam Arctic MX2-vel a processzort, és nem változott a helyzet. Nem lehet, hogy a táppal van gond? Bár az konfig legfiatalabb darabja a RAM-ok mellett.

Sziasztok, az alábbi konfignál a CPU-hűtő irodai használat mellett random időközönként hallhatóan felpörög, majd visszalassul. HW-SW változás extra HDD-ken kívül nem volt az utóbbi két évben, már több hete csinálja, eleinte csak Win7 betöltés után csinálta 2-3-szor, most már használat közben is rendszeresen. Alaplap, CPU vagy hűtő probléma lehet? Egyik se új darab, 4-5 éves mindegyik.
i5-2500
asus p8z77-v lx
8gb kingston ram
nvidia gtx750ti
COOLERMASTER Hyper 212 EVO
FSP 450W Hydro X Gold
Minden más szempontból teljesen jól működik.

MARVEL AT HIS MIGHT!

(#44556) Csabesz666


Csabesz666
aktív tag

Sziasztok! Adott egy MSI z97m gaming lap. a proci 12 v os ágában, nincsen zárlat, hibakódot, 00 ír, nem sípol. Nem indul a lap. Esetleg találkozott valaki hasonlóval? Bios resetet csináltam, arra sem változott semmi..... A segítséget előre is köszönöm!

(#44557) RexpecT


RexpecT
addikt

Üdv!

Olyan hibával találkozok, hogy minden kb. 30 gépindításnál teljesen sötét a képernyő, még a bios sem jön be, a billentyűzet és az egér sem kap áramot, de a ventik mennek a szokásos módon.
A gép egyébként teljesen stabil, a legfrisebb bios van fent, csak ez a hiba jelentkezik időnként, viszont nem tudtam rájönni hogy miért.
Én alaplapra gondolok amiatt, mert ilyenkor még az egér és a billentyűzet sem kap áramot.
Valakinek ötlete? :R

(#44558) Toushirouxx


Toushirouxx
újonc

Sziasztok!
Gépet építettem a következőkből:
16GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL16 (2x8GB) (HX432C16FB3K2/16)
500GB Kingston SSD M.2 NVMe A2000 meghajtó (SA2000M8/500G)
Zalman K1 táp nélküli ablakos ház fekete
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz Socket AM4 dobozos (100-100000031BOX)
MSI MPG B550 GAMING PLUS alaplap
Arctic Freezer 34 eSports DUO univerzális CPU huto fehér-szürke (ACFRE00074A)
MSI GeForce GTX 1660S 6GB VENTUS XS OC videokártya
Seasonic FOCUS GX-550W Gold (SASSFOCGX550)

Összeraktam, első bekapcsoláskor, a ház fényei világítanak, processzor, videókártya ventije pörög, viszont kép nincs (addig pörögnek míg le nem állítom). Vannak az Alaplapon debug ledek, viszont nem igazán használhatóak számomra. Minden indításnál a CPU led világít fehéren aztán a GPU majd a boot és eltűnik.
A következőket próbáltam már:
- kivettem az alaplap elemét
- kipróbáltam gyári hűtővel (újra pasztázva, vagyis ami a gyári hűtőn volt)
- videókártya nélkül indítani (volt olyan indítás ahol a videokártya debug led világítot, egy másik indításnál a boot)
- 1 rammal indítani
- másik ssd-vel
- az üres ssd-re másik gépről windowsot telepítettem
- kihúztam minden kábelt, majd újra bedugtam.
- több monitorral
Egyszerűen ha még csak valami self test és azért világít mindegyik debug led, akkor sincs kép miután kialszanak. Nem ez az első gép amit összerakok, viszont ilyennel még nem találkoztam.
Tudna bárki valamit mondani, hogy mi lehet a baj? Vagy mit érdemes kipróbálnom.
Nagyon hálás lennék ha valaki tud segíteni, már azon gondolkoztam, hogy visszaküldöm a cuccokat.

Üdvözlettel,
Alex

(#44559) Scaletta válasza DonThomasino (#44529) üzenetére


Scaletta
tag

Na fejlemények: kértem egy ugyanolyan kölcsön CPU-t mint nekem van, azzal csippanás sincs, mondom jó, megnézzük mi van az enyémmel, visszaraktam, azzal se csipog, majd próbaként gondoltam megpróbálom CPU nélkül, hátha elcsipogja mi a baja ahogy tanácsoltad, úgy konkrétan el sem indult. Btw.: nem szórakozom tovább, jön egy új proci+lap, úgy is ideje volt már upgradelni. 2 dolgot remélek, hogy a tápom az nem ment el, illetve hogy a nagyszerű ipon nem üldögél 2,5 hónapot a lapon amit visszaküldök, mint anno a HDD-n.

(#44560) DonThomasino válasza Scaletta (#44559) üzenetére


DonThomasino
veterán

Hát kiváncsi leszek, remélem sikerül legariztatni.
A cpu dat jó lenne még megnézni egy másik gépben.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44561) RexpecT válasza Toushirouxx (#44558) üzenetére


RexpecT
addikt

A GPU-ra gondolom rádugtad a tápcsatlakozót. A procidban nincs grafikus rész, szóval GPU mindenképpen legyen a gépben, különben tuti nem fogsz képet kapni.
Alaplapra érdemes rákötni egy alaplapi kis hangszórót, az is visszajelez hogy mi a gond(bár sok gyártónál alapból le van tiltva, ha pedig nem tudod átállítani akkor hiába).
Ram-ot megfelelő slotba raktad(bár elvileg csak a dual channel miatt számít)?

(#44562) palfitom válasza Toushirouxx (#44558) üzenetére


palfitom
félisten

Banális kérdés: a monitort a VGA-ra csatlakoztattad? (véletlenül nem az alaplapi kimenetekre, ugye?)

Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#44563) Emsik


Emsik
csendes tag

Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy volt egy összeFrankenstein-ezett config - 2 rossz gépből dobtuk össze (egyikből táp + gépház, másikból minden egyéb), egész jól működött 2 hónapig, de most előjött egy hiba. Megy a net, letöltök, mondjuk torrent, egyszer csak meghal a net, és lekapcsol valamelyik USB periféria. Van 4 mobil vinyó bedugva egy USB hub-ba (mindegyik saját áramkábeles 220-as), plusz van egy másik HUB azon van az egér és Bill. Így van 3 USB az alaplapban, mert a net is USBs, amikor megkaptam, az előző tulaj mesélte, hogy friss volt még a gép, a közelbe becsapott egy villám és megsütötte az ethernet aljzatot, úgyhogy vett egy USBs ethernet átalakítót, de neki működött az összes USB aljzat - igaz csak 1-et használt. Amikor meghal a net, attól függ mit kapcsol le, melyik aljzat mellett van. Pl. ha a vinyók mellett van, akkor a vinyók kapcsolnak le random a nettel együtt. Ha az egeres HUB mellett van, azok kapcsolnak le. Kipróbáltam a feleségem laptopjára dugni a USBs internet kábelt és ott teljesen jól működött, leszedtem neki 5 perc alatt 40 gigányi pornót... teljesen jól ment. Nehéz volt neki megmagyarázni miért azt szedtem le... nem értette meg, hogy ez az ami leggyorsabban lejön... Tehát ott jó volt. Illetve próbáltam VPN mögött is, hátha... már ötletem sem volt. Vírusom nincs, a speedtest furi eredményeket produkál, valamikor 200-as a net, valamikor 12 mbit... tök változik, néha a feltöltés nem olvashatóra írja. Azért nem gondolom hogy a router, mert Wifin minden megy, és a periféria lekapcsolás nagyon fura. Ha kihúzom és visszadugom se jön vissza az egér/bill vagy vinyó - kell neki egy restart. Tápra is gondoltam, az az egyik gépből a másikba lett átmentve és gondolkodtunk rajta, hogy kevés lehet, a gépben van 3 vinyó + SSD, az asztalon külső 4 db. (mindegyik régi, de a HDD sentinel csak az egyikre ír "rosszakat" - 86% kondíciót - de mindenhol azt írja még nincs szükség beavatkozásra) s akkor is meghal a net, ha nincsenek bekapcsolva a külső vinyók. Én vagy alaplapra, vagy tápra gondolok... de buta vagyok és nem értek hozzá.
Meghalt az egyik monitorom is most, de nem hiszem, hogy összefügg, szerintem csak a baj csőstül jön effektus - az bekapcsol egy pillanatra, majd nem világít, ezt újra csak akkor csinálja meg, ha áramtalanítom, de akkor is csak egy pillanatra villan fel.
A konfig:
ASUSTeK COMPUTER INC. SABERTOOTH 990FX
Corsair Vengence high profile, 16,0GB Dual-Channel DDR3
AMD FX-8120
NVIDIA GeForce GTX 980
FSP Aurum 700W
Windows 10 Pro 64-bit
Már lassan ott vagyok, hogy bankot rabolok és valahogy a VGA köré építek egy újabb konfigot, a VGA-t meg majd a későbbiekben kicserélem.
Plusz infó - ha a külső HUB-ba dugom az internet-et, akkor is meghal az a HUB, ahova van dugva, vagy a billentyűzetes + egeres, vagy a vinyós.
Ha valakinek van ötlete, kérlek akármi, szívesen várom.
Köszi előre is!
Üdv,
Misi

(#44564) szalabzs


szalabzs
tag

Sziasztok!

Korábban már irtam ide, és kaptam is segitséget. Akkor az volt a baj, hogy a windows indulásakor sokáig tartott a töltőképernyő (windows logonál és/vagy bejelentkezés előtt közvetlenül, ahol már lehet látni a háttérképet). Akkor azt a tanácsot kaptam, hogy rakjam újra a Wint (eredeti változattal, rendes particionálás). Ez megtörtént, és ez a hiba el is múlt bár néha még mindig előjön, de nem olyan gyakran, és nem sokáig tart a várakozás.

Viszont mostanában olyanokat csinál a gép, hogy se-kép-se-hang, egyik pillanatról a másikra: a monitoronon a kép elszáll (nincs kimenet) és az egér és a billentyüzet világitása is leáll. A ventik a gépben viszont mennek tovább.
Legutóbb akkor történt, amikor Kodival elinditottam egy 4K filmet (közben ment egy letöltés -MPCHC, és a TV rá volt dugva a gépre HDMI-vel - ez egyedi eset, általában nincs bedugva a TV a VGA-ba). Korábban pedig olyanokat csinált, hogy mondjuk beléptem Discordba, és akkor lett se kép se hang.

Mit gondoltok? Lehet, hogy a táppal van gond? Volt egy hiba az elektromos hálózatban a lakásban, és amióta az meg lett csinálva nem indulgat újra olyan sűrűn, de hasonló tünetek voltak. Esetleg kicsi a táp? 450W
A másik tippem az alaplap lenne, vagy a CPU(ezt az egyet használtan vettem).

Az a baj, hogy csak ritkán történik ez, de rendkivül frusztrál, mert minden alkatrész még garanciális (kivéve a CPU), és szeretném kicserélni minél hamarabb.

Tudnátok esetleg segiteni, hogy milyen diagnosztikát végezzek a gépen, hogy kiszűrjem melyik alkatrésszel lehet baj?

Minimál terhelésnél most ezek a hőmérsékletek:
CPU: 41C
Alaplap: 42C
VRM: 47C
GPU: 55C

Config:
AMD Ryzen 5 1600
Gigabyte B450M DS3H rev1.0 bios f50
Radeon RX 570 Series (4 GB)
16GB Kingston HyperX KHX3000C15D4
FSP HEXA85+ 450W
KINGSTON SA2000M8250G SSD
TOSHIBA HDWD110 1TB hdd

köszönöm előre is a segitséget :R

(#44565) Scaletta válasza DonThomasino (#44560) üzenetére


Scaletta
tag

Elvittem egy szerelőhöz az összes cuccom, (SSD-HDD kivételével), mondtam neki mi a helyzet, igazából a VGA meg a táp érdekel hogy jó-e, lap+proci 99% hogy újat veszek, szóval max az érdekel hogy a proci jó-e, és akkor el tudom adni.

(#44566) d@minator válasza JNashville (#44555) üzenetére


d@minator
addikt

Szia! Monitorozni kellene. Letöltöd az AIDA programot abban van olyan, hogy rendszer stabilitásteszt. Nem kell elindítani anélkül is láthatod a grafikonon ha megnyújtod, hogy mi történik. CPU kihasználtság/hőfok/feszek/fordulatszám. Abból kiderülhet, hogy pontosan mi is történik amikor felpörög a CPU ventid.

[ Szerkesztve ]

(#44567) Scaletta válasza Scaletta (#44565) üzenetére


Scaletta
tag

Megvan a ludas úgy néz ki. Garanciám így viszont leves. :W :W Jobb felül a proci lábak.

(#44568) DonThomasino válasza Scaletta (#44567) üzenetére


DonThomasino
veterán

Mit mondtam neked legelőször ? :U
[link]

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44569) Scaletta válasza DonThomasino (#44568) üzenetére


Scaletta
tag

Össze végül is nem kentem :DD Bár ez a szerelő szerint nem mostani eset, hanem már régebbi, és szépen lassan vágta haza a dolgokat.
It is what it is! Jó lecke volt nekem is.

[ Szerkesztve ]

(#44570) szalabzs válasza DonThomasino (#44568) üzenetére


szalabzs
tag

lehet, hogy nekem is ez a problémám? Amikor megérkezett a procim, össze volt kenve kicsit az alja, de azt én megtisztitottam, úgy gondolom, hogy rendesen.
ez a bejegyzésem:#44564 szalabzs

(#44571) DonThomasino válasza szalabzs (#44570) üzenetére


DonThomasino
veterán

Előfordulhat.
Nem hiszem hogy kicsi lenne a táp.
Terhelés alatt kéne hőfokot mérni. (3dmark, furemark)
Mivel takarítottad le a procit ?
Mégegyszer ránéznék, ha van lehetőség próba egy kölcsön CPU val.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44572) szalabzs válasza DonThomasino (#44571) üzenetére


szalabzs
tag

Alkohollal es fogkefevel.
Nincs lehetosegem kolcsonkerni most sajnos. De majd lehet kitalalok valamit.
Megnezem a terheles alatti hofokot. Koszi

(#44573) UkrànGàzolaj válasza ricochet (#44553) üzenetére


UkrànGàzolaj
újonc

Szia! Megoldodott. Teljes ram csere lett a vége sajna 😪 most az meg a baj hogy semmi ubis játékot nem indít a gépem. Mindent visz kivéve az ubis dolgokat farcry stb. Ágy érzést kapok már 🤪

(#44574) Jokerpoker


Jokerpoker
csendes újonc

Sziasztok!
Rendszeresen kékhalált kap a gépem, KERNEL MODE HEAP CORRUPTION hibakóddal.
Frissen telepített Windows10. Gépem az adatlapomon megtalálható.

(#44575) $p@rr0w


$p@rr0w
őstag

Hello, Asus M2N-E konfigról lenne szó:
Bekapcsolom a ventik pörögnek, speaker következő kódot adja:
hosszú - rövid - rövid - rövid - egy érezhető szünet - rövid

Elvileg a ha csak hosszú - rövid - rövid - rövid lenne akkor gpu hiba, de a gpu más lapban jó, ebben pedig kap áramot pörög a venti fel villan a led és másik gpu val sem megy. Megpróbálom majd tisztítani még a slotot.
Másik tápot is próbáltam. Ram/cpu ritkán hullik el, de annak meg ahogy én olvastam más is lenne a hibakódja, vagy valami elkerülte a figyelmemet?

Egyéb ötlet?
Arra hogy mi lehet a negyedik szünettel beiktatott sípolás jelentése?

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#44576) DonThomasino válasza Jokerpoker (#44574) üzenetére


DonThomasino
veterán

Memtest volt már ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44577) Jokerpoker válasza DonThomasino (#44576) üzenetére


Jokerpoker
csendes újonc

Volt, semmi hibát nem mutatott.

(#44578) DonThomasino válasza $p@rr0w (#44575) üzenetére


DonThomasino
veterán

Pontosan mit értesz GPU alatt ?
(cpu ban lévő vagy külön vga kártya vagy lapra integrált )
Minden tápot megkap a lap ?
Egy tisztítás sosem árthat.
Nekem is VGA nak tűnik.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44579) DonThomasino válasza Jokerpoker (#44577) üzenetére


DonThomasino
veterán

Van vmi olyasmi 10 nél hogy legutolsó helyes config indítása.
Lehet hogy csak telepítő vel hozható elő. Próbáltad esetleg ?

Telepítés után rögtön hozta ezt a hibát ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44580) $p@rr0w válasza DonThomasino (#44578) üzenetére


$p@rr0w
őstag

Külön vga, nincs az alaplapon csatlakozó.
Minden tápot ezt hogy érted?

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#44581) DonThomasino válasza $p@rr0w (#44580) üzenetére


DonThomasino
veterán

A tápból kijövő összes csati fent e van e a lapon. 4vagy8 pines is ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44582) $p@rr0w válasza DonThomasino (#44581) üzenetére


$p@rr0w
őstag

Igen rá vannak kötve, az eredeti táppal sem ment, és csere táppal ugyan azt a sípolás.

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#44583) DonThomasino válasza $p@rr0w (#44582) üzenetére


DonThomasino
veterán

A tisztítás akkor meg volt ?
Másik vga val nézted?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44584) $p@rr0w válasza DonThomasino (#44583) üzenetére


$p@rr0w
őstag

Tisztítás majd holnap tudom csak, masik vga megvolt, nem segített.

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#44585) DonThomasino válasza $p@rr0w (#44584) üzenetére


DonThomasino
veterán

Hirtelen nincs más ötletem.
Ha tisztítás után is gond van, lehet hogy tönkre ment a lap.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44586) chopin42 válasza chopin42 (#44530) üzenetére


chopin42
őstag

Üdv! Fenti hsz-el kapcsolatos fejlemények:
Ma, hogy a reggeli első indításnál felpörögnek a ventik, majd lelassulnak, a lap pedig gpu hibát csipog (1 hosszú 3 rövid). Áramtalanítás után jó lett. Ezt még egyszer eljátszotta korábban, az eredeti hsz után. Ezen kívül néha 3 kört bootol, mire elindul, ezt is reggelente. Az elmúlt időszak így telt.
Ha elindul, hibátlan. Kikapcsolás, újraindítás után hibátlan. Csak "hideg" indításkor csinálja, csak a frissítés óta, más nem változott, a gpu tesztelhető, hibátlan, nem artifactol.
Este kikapcsoltam, ma reggel pedig be, este még jó volt, szépen leállt.
Eseménynapló:
2020. 11. 23. 7:53:48-7:53:51 16 bejegyzés, mind okés, majd
Kritikus 2020. 11. 23. 7:53:51 Kernel-Power 41 (63)
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Hiba 2020. 11. 23. 7:53:57 EventLog 6008
Az előző rendszerleállítás (‎2020. ‎11. ‎23. - 0:09:34) váratlan volt.
Gondolom az áramtalanítás miatt. A gép azóta ki lett kapcsolva, másodszor nem csinálta.
Ötlet? Valamiért a tápra gondolok, talán első indításkor a kondik feltöltődnek, nem kap elég indulóáramot, másodszor már jó, és a nap további részében végig.
Vagy mi okozhat ilyet, úgy hogy 2 évig semmi gond nem volt, és a gép nincs széthajtva, a hűtés több, mint elég? Cseretáp nincs, multiméter, lakatfogó szintén nincs, és ismerős sincs, akitől kérhetnék, valamint a hibát nehéz reprodukálni.
Köszi!

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#44587) Csabesz666


Csabesz666
aktív tag

Sziasztok! Hol találom, a bios csipet az alaplapomon? MSI Z97M az elem környékén keressem? A segítséget előre is köszönöm!

(#44588) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Gyári könyvében nincs valami info ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44589) Top cat válasza Csabesz666 (#44587) üzenetére


Top cat
őstag

Csak tipp, de szerintem a chipset hűtő alatt, az U23 jelzésű az.

(#44590) AsakuraDave


AsakuraDave
őstag

Hali

Cseréltem alaplapot és procit a gépbe.
Előtte mindent alapra raktam a régi gépben és felraktam egy tiszta új Windows 10-et.

B550 Strix-F WiFi és 5600X az új hardver.
G.Skill 2x8GB 3200Mhz CL16(F4-3200C16D-16GTZR)
RTX3080

Nah dram led világít akármit csinálok akárhogy teszem be őket. Elemet kivettem 10percre sem segített, lekapcsoltam a gépet csavarhúzóval cmos 2 pint megérintettem majd bekapcs de semmi(bár itt kvara nem értem hogy bekapcsolaskor is még kéne ott tartanom a csavarhuzot vagy csak áramtalanitott helyzetbe érintsem hozzá aztán elvehetem és utána vissza áram bekapcs?)
A másik idegesítő probléma hogy a lapon van Bios Flbk gomb de az nem moccan semerre de amint áram alatt a gép zölden villog lassan. Hiába teszem be az usbt hogy akkor flasheljem akkor se engedi megnyomni mintha belenne gipszelve.. :W

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#44591) Jokerpoker válasza $p@rr0w (#44580) üzenetére


Jokerpoker
csendes újonc

Nem tudok erről és nem is találtam ilyet.
HDSentinel szerint az SSD-m 73%-os kondícióban van. Főleg akkor fordul elő, amikor írás történik az SSD-re.
Ez okozhatja a problémát?

[ Szerkesztve ]

(#44592) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Sziasztok,

Gépem:
Alaplap: MSI B450 Gaming plus
Proc: Amd r5 3600x
Vga: Sapphire 5700 xt
Ram: Patriot 3000mhz 16gb
táp: 650w Focus seasonic

Probléma: Mostanában nagyon lassan áll fel a rendszer. Több perc is eltelik hogy oda jutok ahova be kell irni a PIN-t. _Kicsit olyan mint amikor új procit rakunk be és csomó idő mire bebootol, csak most minden bekapcsoláskor eljátssza. Utána semmi baja az egésznek. ami még fura h teljesen leállitom éjszaka, bekapcsolom reggel és megnyitja automatikusan az összes cuccot ami megvolt nyitva amikor kikapcsoltam, ez normális?

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#44593) palfitom válasza Vismajor01 (#44592) üzenetére


palfitom
félisten

Szia,

Kérdezd meg a procid topikjában, mert sokaknál előfordult már ilyen.

Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#44594) Vismajor01 válasza palfitom (#44593) üzenetére


Vismajor01
addikt

Köszönöm, átfáradok oda :)

A szigedben lévő idézetre pedig; There is not enough money to enjoy the exciting ones! Bmw 325i-ből Toyota Priusba átülve mondom :C

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#44595) palfitom válasza Vismajor01 (#44594) üzenetére


palfitom
félisten

:) :DDD
Nekem már 15+db autóm volt (főleg japán, német, olasz), a legutóbbi 3 Alfa, és nem tervezek márkát váltani.

Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#44596) Vismajor01 válasza palfitom (#44595) üzenetére


Vismajor01
addikt

Régi vágyálmom egy 159-es 2.4 sw, de nem tudtam rávenni magam, egyszerűen nem tudtam egy darab ésszerű indokot sem felhozni mellette. :( Úgyhogy most Prius van, és mindig úgy parkolok h ne lássam az ablakból. Nah de elég az offból, köszi a segitséget :R

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#44597) donpari


donpari
csendes tag

Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Lenovo 3000 G530 laptopomba szeretnék procit cserélni. Most Intel celeron CPU 900 van benne.Beleraktam egy Intel Core 2 duo T9400 ,de nem indul vele.Gondoltam a BIOS cserére,de most 1.24-es van rajta.Sajnos csak 1.10-et találtam a neten.Az Istenért sem találok nagyobbat.Ha netán valaki tud akkor szívesen venném a segítséget.

(#44598) DonThomasino válasza donpari (#44597) üzenetére


DonThomasino
veterán

Én a gyártó oldalán csak 1.10 et látom: [link]
Biztos vagy benne hogy neked 1.24 van jelenleg?
Hol nézted meg ?

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44599) donpari


donpari
csendes tag

A Bios ezt mutatja.

(#44600) winbox


winbox
senior tag

Sziasztok! Van egy asus rog gl552vw laptopom, legfrissebb bios-sal. Van 1db HGST HTS721010A9E630 (100/100) és egy Kingston M.2 SATA 240GB SSD SM2280S3G2/240G (100/100)
A probléma az, hogy a HDD-re gond nélkül feltelepül a win10 pendrive-ról keresztül, UEFI-vel, GPT-vel, azonban az SSD-re nem tudom. Pontosabban fel tudom telepíteni, végigmegy a telepítés hiba nélkül, azonban az indításnál "Reboot and select proper boot device" hibaüzenet fogad. Nem látja a telepítést rajta. Boot listában ott van a Kingston SSD, de nem Windows Boot Manager-nek írja, mint bármelyik másik gépnél. Természetes Secure Boot kikapcsolva, próbáltam CSM enableddel és disableddel is, egyszerűen nem látja rajt a telepített Windowst. Tudnátok ebben segíteni?

hammerhead - angler - flame - sunfish - bluejay - panther - husky*

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.