Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44801) batyuska100 válasza ElektrikusDE (#44800) üzenetére


batyuska100
senior tag

Amikor kijött a Win10 első verziója, én egy 1.6GHz-es Core 2 Duo procis 2GB rammal felszerelt Benq Joybook R55-re feldobtam (XP helyett, mert W7-en nem működött az audio driver), egész használható volt, de sajna azóta rengeteg felesleges programot raktak bele, nemrég raktam újra a gépemet és 1 órát azzal töltöttem, hogy töröljem le a Onedrive, Skype, stb stb.. programokat, amikiket az életben nem fogok használni.

(#44802) Fantomas80


Fantomas80
tag

Sziasztok!
Mióta az 5600X procim van random újra indul a gépem. Van amikor egymás után többször is végén alap bios beállítással indul el. (még az idő beállítást is elfelejti ilyenkor) olyan is előfordul hogy napokig semmi baja. Amikor így vacakol biosba bele lépve is előfordul hogy újra indul. A Ram frekvencián kívül nem húzok rajta semmit (XMP- beállítások 3200 Mhz). De a többszöri úja indulás után alapon 2600Mhz nél is előfordul .
Proceszort nem húzom abszolút. Vízhűtés van rajta nem melegszik túl.
A legújabb bios van fent a lapon.
Konfigom : ASRock X570 Phantom GamingX 570X ,Amd Ryzen5 5600X, Samsung 970PRO 512, Samsung 960Pro 512, Crucial ballistix 32gb (2x16gb) ddr4 3200mhz, Sapphire 5700XT Nitro+ 8G, Seasonic FOCUS PLUS 850W Platinum
Esetleg valakinek ötlete? Vagy mivel kellene esetleg tesztelni? Hiba üzenet semmi nincs.
Csak eza random újra indulás
Azóta próbáltam Memtest86 ram hibát nem írki de a teszt közbe kb 15 perc után itt is előfordult hogy újra indult. De olyan is volt hogy ment egy órát. Én kapcsoltam le
Aida64 Streszteszt itt is előfordult hogy újra indult. De olyan is volt hogy ment órákig is.
Most pár perce azt csinálta böngészésközbe újra indult egy másodpercre se aztán megint és megint. Mintha valaki lefel kapcsolgatná a tápfesz kapcsolót. Kb 5-6 dik újra indulás után most megy.
Előre is köszönöm válaszotokat ha valakinek lenne ötlete!

Semmi előjele nincs csak fogja magát és újra indul. Se kék halál
Az újra indulás után ahogy írom is van amikor. Még bios-se tölt be és újra indul majd megint. Mint amikor a lámpakapcsolóval játszik valaki. Aztán meg órákat megy minden gond nélkül. Cpu táfsznél rávan kötve a 8polúsú közvetlen mellette lenne még egy 4 pólusú de olyan csatim meg már nincs a tápon. Elvileg csak a tunningnál számítana.

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#44803) chopin42 válasza Fantomas80 (#44802) üzenetére


chopin42
őstag

Szevasz! a +4 pin tuningnál SEM számít, pláne egy 5600x-nél. Egy 8 pin 384 wattot tud.
Szóval ez kizárva. Nézd meg az eseménynapló mit ír. Illetve tápod mikori? rendben? 850w "enyhén" túlzás amúgy...

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#44804) Fantomas80 válasza chopin42 (#44803) üzenetére


Fantomas80
tag

hello

köszönöm hogy válaszoltál.
Táp az nem mostani főleg hogy használtan vettem. Nem tudom valahol meg lehetne e nézni mikori?
Az esemény naplóba mit kellene keresenem őszíntén még nem nagyon használtam. Elég sok hibát ki ír. Pl ilyeneket A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

Én is a tápra gyanakszok . A win -t kizárnám mert Memtest közben is meg bios -ba lépegetés közben is előfordul az újra indulás

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#44805) chopin42 válasza Fantomas80 (#44804) üzenetére


chopin42
őstag

Kritikus esemény vagy kernel-power 41
Nálam van egy olyan gond, hogy nem mindig indul elsőre a cucc, bootloop van 2-3x, ritkán sokszor és aztán gpu error (összesen kb 4x fordult elő), áramtalanítás után jó. Illetve néhányszor belefagyott az alvó állapotból való ébredésbe. Pedig 2 éve stabil (volt). Tápra gyanakszom de ritkán van, hogy nem indul, fagyni nem fagy, terhelés nem gond, magától nem indul újra. Viszont amikor gond van, akkor kernel power 41. Pénzem nincs most másikra, hogy leteszteljem 14 nap alatt, megszűnik-e a gond. Ezen kívül ezt találtam, olvass bele. HA nem a táp, passzolok.

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#44806) twelvvy


twelvvy
csendes tag

Sziasztok!
Ma játék közben (WoW Shadowlands) mindenféle előzmény nélkül kikapcsolt a pc-m és azóta nem is hajlandó visszakapcsolni. Pin-testtel megnéztem, a táp működik, illetve az alaplapon a power gomb pinjeit is zartam, arra nem reagál.
Ezen kívül, lehúztam a hddt meg az ssd-t is, együtt is es kulon-kulon, illetve a vga-t de semmi. Kiszedtem a CMOS batteryt is, pohentettem 5 percig és vissza. Az alaplapon sem világít semmi (bar őszintén megvallva, nem emlékszem hogy kéne).
A gépet kb 4 éve építettem, ezért homályosak az emlékeim, hogy milyen alkatrészek is vannak benne.
az biztos hogy:
alaplap: msi mortar b150m
cpu: i5-6500
vga: sapphire rx470 4gb
Ram: 2x4gb kingston hyperx fury black ddr4 2133mhz
táp: zalman zm500-tx
kevésbé biztos:
ssd 120gb hyperx
hdd ezereves wd caviar blue 500gb
Valami ötlet? Alaplap KO?
Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#44807) chopin42 válasza twelvvy (#44806) üzenetére


chopin42
őstag

Táp kinyírt valamit/meghalt.

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#44808) ElektrikusDE válasza twelvvy (#44806) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Én még egy dolgot megpróbálnák:

Írtad a "Pin-test" dolgot.

Ezt kéne megcsinálnod csatlakoztatott táppal is (zöld-fekete összekötésé a táp csatlakozónál).

Először csak pár másodpercig, ha nem indul vagy azonnal leáll akkor zárlat van az alaplapon.

Ha fel pörögnek a ventilátorok, és megjelenik a kép akkor véglegesíted az összekötést.
és használhatod úgy.

Persze a Windows leállítása esetén a tápod majd neked kell kikapcsolnod a rajta levő kapcsolóval.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#44809) Csaber


Csaber
senior tag

Na én kb a lehetetlen hibába futottam minden ötletnek örülök mert kifogytam az ötletekből , van a gépem (cuccaim) egyszer gondolt egyet karácsony előtt azóta hol van kép hol nincs a monitoron , van amikor a böngészésbe belehal ha van vga ( hardveres gyorsítás) mellé mielőtt lehalt a gép mindig valami zúgás volt (mint amikor nincs földelés) ez kb kizárt két éves maximum a teljes hálózat a házban szóval minden kábel kapcsoló dugaj vadi újnak mondható... a tesztek alapján kb az tűnt fel hogy pci-e lehalt volna ott nem volt kakaó vga alatt leállt.. , na semmi baj vettem karácsony előtt egy új alaplapot (Asus 450M-A)a másikat meg majd elküldtem volna gariba de nem...ugyan azt csinálta kép eltűnik lefagy a gép , na sebaj kölcsön vga (Nv 1050 Ti ) ugyan az a hiba az én 1060 -os kölcsönbe tesztre még kölcsön adtam bányász gépbe is de ott hibátlan szarrá húzva sem produkált hibát... ,vga vissza csere 2-szer újraraktam a win 10-et netezni csak úgy ha letiltod a hardveres gyorsítást különben fagyás vagy fekete képernyő volt a vége ...a hiba továbbra is fennáll , közben megjött egy vadi új táp a hiba nem szűnt meg ( Jelenleg egy Corsairt TX750M ) szóval Nv 1060 6 GB HA VAN KEDVE MEGY akár 100 fps-el a BF1-ben a következő körben 25 fps majd lehal a gép , volt kölcsön memória is de felesleges a saját memóriám 8-9 óra teszt után is hibátlan...,ma kölcsön kértem egy AMD 470-et 8 GB-ot félig lerohadt a win 10 , helyreállítás és hibátlanul megy ...kipróbáltam, másik monitorral ,az sem oldotta meg a problémát , másik egeret ,és billentyűzetet és teszteltem ez okból...most várom van akinek van tippje hogy miért van hogy akárkinek kölcsön adom az Nv1060 6 GB-ot mindenhol egész nap hibátlanul megy csak nálam nem....azt nem is mondtam megőriztem a régi Intel SSD-ém a régi op rendszeremet ahol szintén ugyanazt a hibát produkálja gépem ....( február óta semmi sem változott ott )...proci tesztem is volt Intel burn test hibátlanul futott végig ..., szóval van vga-ám ami az én gépembe folyamatos hardver hibát produkál , mindenhol máshol hibátlan :W

(#44810) Fantomas80 válasza chopin42 (#44805) üzenetére


Fantomas80
tag

Köszi a linket igen csak ugyan az a problémája az illetőnek mint nekem is.
De nálam Memtest közbe is volt hogy újra indult.
Talán ezért kizárnám a winhibát.
Gyanús ez az X570 es chipset Seasonic táp kombó lehet nem szeretik egymást.

Jövőre próbálkozok táp csere vagy eladom lapot procit ramot. Úgy is utálom a kis ventillátort az alaplapon.
Amilyen kicsi olyan hangos :(( :(( :(( :(( :((

Búék!!! :) :) :)

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#44811) megint én


megint én
őstag

Sziasztok!
Haver gépe pár éve elkezdett laggolni. Megy a játék és 1-2 secre megáll az amúgy 100+ FPS-el futó game. Aztán már néha simán a desktopon vagy videó alatt is megáll egy picit. Eleinte végigmentünk szoftveresen, még win reinstall is volt. Aztán az évek alatt le lett cserélve minden. Proc, ram, vga... Maradt a táp. Mígnem tegnap vettünk egy seasonic 650 gold táptot, de a probléma fennáll. Mégis mi lehet ezek után? Már csak a gépház a régi. :/

(#44812) Piloss válasza Fantomas80 (#44810) üzenetére


Piloss
senior tag

Szia!

Zen 3-as biosok még nagyon bugosak, szinte biztos h emiatt vacakol, próbáld meg ezt és úgy teszteld

Szerk: Én is x570 & Seasonic táppal hajtom a gépet, igaz a proci csak egy 3600 és hibamentes :)

[ Szerkesztve ]

We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"

(#44813) Fantomas80 válasza Piloss (#44812) üzenetére


Fantomas80
tag

Gondolom ezt biosba kellene beállítanom. Nem nagyon találom. Itt elég részletesen levan fotózva a bios beállítási lehetőségek. [link] Rátudnál nézni? :)

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#44814) Piloss válasza Fantomas80 (#44813) üzenetére


Piloss
senior tag

Elvileg:
Advanced, AMD CBS, CPU Common Options alatt vannak

We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"

(#44815) LoyalGuard


LoyalGuard
tag

Sziasztok!

Adott az alabbi config:

alaplap: Asus x570 prime-p
cpu: ryzen 5 3600 @ 4ghz
Ram: G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZ
gpu: Rtx 3070 gainward phantom
Hdd/ssd: samsung evo 860 1tb
samsung evo 970 500gb
intel 530 240 gd
wd black 1tb
PSU: chieftec navitas 650w gold

Eddig egy fractal design 2500 hazban volt ez a config, hiba nelkul ment. Jatekok alatt sem volt semmi gond.

Karacsonyra kaptam egy Cooler Master Mastercase H500 hazat, amibe ma tudtam atkoltoztetni a configot.
Bekotottem mindent, majd bekapcsolas utan a gep elindul, de kepet nem ad es nincs hibakod sem. (Masik kabel es monitor probaja mar megvolt.)
Ami furcsa hogy az alaplapi usb re kotott eger/billentyuzet sem vilagit, mintha nem kapnanak aramot. (A haz kap elvileg mert vilagit minden ventillator)

Valami otlet esetleg?

Elore is koszonom!

"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás

(#44816) ElektrikusDE válasza LoyalGuard (#44815) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

"Lehet hogy valami alákerült az alaplapnak.
Vedd ki a házból, szigetelt asztallapon próbáld újra.
Ha így megy, figyelmesebben rakd össze újra."
Figyelni kell a távtartokra, (amik általában fémből vannak) nem mindegyik furatba kell betenni őket, ez az alaplaptól függ. (rossz helyen zárlatot okoz)
Még a hátlapra is figyelni kell, rossz felhelyezés estén szintén zárlatot okozhat.

Természetesen minden csatlakozást, memóriát, bővítő kártyát ellenőrizni kell, elég a nem induláshoz egy ferdén elhelyezett nem jól csatlakozó VGA kártya is.

Ha nem megy, akkor valami történt vele, remélem úgy működni fog, nem kell folytatni a hibakeresést.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#44817) chungee


chungee
addikt

Jó estét Szakik és BUÉK mindnekinek!

Asztali pc gépről lenne szó, nem mai darab. Win7, C2D E8400, 4GB DDR2

Olyat produkál hogy: működés közben ha hozzáérek (akár épphogy) a gépházhoz akkor újraindul. Mit lehet kezdeni ezzel :F

(#44818) haxiboy válasza chungee (#44817) üzenetére


haxiboy
veterán

Földelés / Tápegység problémának tűnik, első körben itt keresgélj.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#44819) LoyalGuard válasza ElektrikusDE (#44816) üzenetére


LoyalGuard
tag

Szia!

Koszonom a tippet!

Kozben egy CMOS reset megoldotta a dolgot.
Mindenesetre megint tanultam valamit...

Udv!

"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás

(#44820) ElektrikusDE válasza LoyalGuard (#44819) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Örülök neki!

Ui:

Igen, a CMOS resetre most nem gondoltam, pedig sokszor beválik.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#44821) nrx001


nrx001
újonc

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy mikor elinditom a számitógépem akkor az első inditás " nem sikerül" vagy is az van, hogy bejön az a rész ahol a biosba tudok belépni és utána elsötétűl a kép,de ha kap egy restartot akkor viszont hibátlanul mükdödik.
Ezt csinálta a sima HDD-mmel is,de nem rég vettem egy SSD-t akkor nem csinálta 1-2 napik, majd ma megint elkezdte ezt, nem tudom ,hogy mit kellene megnéznem, hogy ezt ne csinálja.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Gép: i5-7500 egy MSI b250M gaming proba van
Ram: Hyperx Furry 16GB ddr4 (2x8)
SSD: Kingston 240gb

(#44822) DonThomasino válasza nrx001 (#44821) üzenetére


DonThomasino
veterán

Elem cserét próbáltál a lapban ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44823) megint én


megint én
őstag

Sziasztok!
Megkérdezem itt is: Hátha tudtok rá valamit.

(#44824) chungee válasza haxiboy (#44818) üzenetére


chungee
addikt

Köszönöm a tanácsot :R Földelés volt a hunyó

(#44825) haxiboy válasza chungee (#44824) üzenetére


haxiboy
veterán

Igazán nincs mit, örülök hogy nem lett belőle nagyobb probléma. :Y

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#44826) Rájmó


Rájmó
tag

Sziasztok,
egy ideje szenvedek már random kékhalállal, itt, a fórumon is kértem már segítséget, de sajnos még nem oldódott meg. Stressteszteknél nincs ilyen problémám, futott Aida64, Memtest mindkét RAM modulra cca 6-7 órát, próbáltam két különböző SSD-re felrakni a windowst, hátha az egyik SSD rossz, de ugyanúgy előfordultak..
Ami még feltűnt azóta, hogy terhelésnél nem jelentkezik a probléma, általában böngészés(youtube,twitch, sima böngészés stb) közben jön ez elő, illetve mikor fel akartam telepíteni a Windowst egy előtte teljesen formattált SSD-re (két különbözőnél is előfordult), akkor telepítés közben is kaptam kékhalált/szimpla fagyást. Ezért elkezdtem figyelni a táp feszültség értékeit és a 12V-os ág nekem gyanúsan alacsony.
KÉP
Ez okozhat random kékhalált? Illetve melyik a mérvadóbb ellenőrzési felület? Néztem Aida64-ben illetve HWinfoban, ott alacsony volt ez az érték akár IDLE-ben, akárt stress teszt közben, viszont BIOS-ban 12V körüli ez a szám.
Előre is köszönöm!

Privátra illik válaszolni :)

(#44827) jokeph válasza Rájmó (#44826) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !
Az tényleg gyaláztosan alacsony... a szoftveres kijelzés szerint legalábbis.
érdemes volna a tápot műszerrel kimérni/másik táp próbára.
dVGA van a rendszerben, s miféle ?
Lap, CPU miféle ?

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#44828) Rájmó válasza jokeph (#44827) üzenetére


Rájmó
tag

Elnézést, a konfigurációt elfelejtettem mellékelni:
Alaplap: ASUS ROG STRIX B450-E GAMING
Processzor: Ryzen 5 3600
RAM: G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB)
VGA : MSI RTX 2070 Super Gaming X
M.2 SSD: Foresee 128GB
SSD: Kingston 256 GB SUV400S37240G
Táp: BitFenix Formula 650W

A táp is max. 1 éves lehet, előtte ugyan ez a márka volt csak az 450W-os volt, igazából a videokártya miatt vettem nagyobbat anno.
Pontosan milyen eszköz kéne egy ilyen kiméréshez? Vagy ha garanciális akkor be tudom vinni a boltba ahol vettem, hogy mérjék már ki nekem? Nem igazán tudom, hogy működik ez. :)

Privátra illik válaszolni :)

(#44829) jokeph válasza Rájmó (#44828) üzenetére


jokeph
nagyúr

A CPU nem egy zabagép - de attól még a 12Volt-os ágat is terheli, a VGA viszont sokat fel tud venni 12Volt-os ágon.
Alapesetben egy multiméter is megteszi, terhelés (üzem közbeni) méréshez.
Ha garanciális, akkor a bolta nem valószínű hogy kezdenek vele valamit, maximum elküldik szervízbe, aztán ha tényleg rossznak találják akkor cserélik.
Jó lenne egy megbízható másik tápot beszerezned kölcsönbe próbázni.


:U

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#44830) Rájmó válasza jokeph (#44829) üzenetére


Rájmó
tag

értem, köszönöm a segítséged, megpróbálok utánajárni, kölcsön táppal vagy akár multiméterrel. :)

Privátra illik válaszolni :)

(#44831) , válasza Rájmó (#44826) üzenetére


,
addikt

Azt azért nem árt tudni, hogy össze-vissza írogatnak azok a programok mindent. Én is rá szoktam néha nézni, de 10 gépből talán 1 gép esetében ha tényleg hihetőek az értékek amit kiírnak, legyen szó akár feszültségről, akár hőmérsékletről, stb. Sokszor találkoztam már 12V helyett 6-7V-tal, 100C fok fölötti CPU-val (terhelés nélkül, miközben a BIOS-ban fele ennyi se volt, ahogy az alaplap gyártójának monitorozó programja szerint sem), stb., miközben minden teljesen tökéletes volt. Az egyik program az egyik adatból ír blődséget, a másik a másikból. Ha esetleg van az alaplapodhoz gyári monitorozó program, az még előbb fog a valóshoz közeli adatokat kiírni, mint ezek, amiket említettél.

(#44832) Rájmó válasza , (#44831) üzenetére


Rájmó
tag

Köszi a tippet, leszedtem az AI Suite 3-at az alaplap oldaláról, ott viszont teljesen rendben vannak ezek az értékek. KÉP
Viszont akkor megint meg vagyok lőve, hogy mi lehet a probléma az esetemben.

Privátra illik válaszolni :)

(#44833) GNKING


GNKING
tag

Sziasztok.
Miért fagy ki a gép terheletlenül, terhelés közben nincs semmi probléma!?
Bios alapbeállításokra visszaállítás megvolt.

Normális vagyok a hangok is megmondták!

(#44834) haxiboy válasza GNKING (#44833) üzenetére


haxiboy
veterán

Fekete képernyő?

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#44835) GNKING válasza haxiboy (#44834) üzenetére


GNKING
tag

Nem, win képen ragad, sokszor még a reset gomb se segít, csak a power gomb hosszan nyomva hozz eredményt.
Adatlapomon lévő gép produkálja.

[ Szerkesztve ]

Normális vagyok a hangok is megmondták!

(#44836) dzsoke2


dzsoke2
tag

Sziasztok.
Mi lehet a hiba oka.
Aorus x570 alaplapom van ma cseréltem profit,és vga-t.
De se kép se hang.Áram alá helyezem és van villanás az alaplapon és ennyi semmi más.
Még a ventik sem pörögnek fel.
Sos...Mi lehet a hiba?

(#44837) dzsoke2 válasza dzsoke2 (#44836) üzenetére


dzsoke2
tag

Csináltam egy rövid videót a hibáról.
Remélem nem halt meg az alaplapom.Akkor agybajt kapok.
https://youtu.be/TY8QGZ7jt5g

[ Szerkesztve ]

(#44838) Ezekiel.


Ezekiel.
tag

Sziasztok. Használtan vettem egy Asus Prime B450 Plus alaplapot és egy Ryzen 5 2600x procit.

Beszereltem, de mikor elindítom minden felpörög, de képet nem ad, ahogy észrevettem elől se jók az USB portok se hátul mert nem világít a bill.. Az alaplap világit. Kivettem a RAM-okat semmi visszajelzést nem adott, ugyanaz a helyzet..
Mi baja lehet? Valamit rosszul kötöttem be?

Az lehet hogy ahol a bekapcsológombot kellett kötözni az alaplapba meg ezeket, valamit rosszul kötöttem be?

[ Szerkesztve ]

(#44839) Tomi0703


Tomi0703
őstag

Hali!

Van egy gep (ASUS P8B75M-LX, Intel Xeon E3-1275, MSi RX470 4GB GamingX, FSP 350 APN).
Dvi-vel van osszekotve a monitorral, viszont amint feltelepitem a vga drivert nem erzekel jelet a monitor. Biosig van kep, majd amint jonne a Win10 tolto kepernyoje maris elmegy. Ha torlom a drivert ujra van kep a Winbe is. Ket fele drivert lehet leszedni az AMD oldalarol mind a kettovel ezt csinalja.
Kiprobaltam egy masik monitorral ami hdmis, azon vegig van kep.

Mi lehet a hiba? :R

(#44840) DonThomasino válasza Tomi0703 (#44839) üzenetére


DonThomasino
veterán

Pontos driver számot tudsz mondani?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44841) Tomi0703 válasza DonThomasino (#44840) üzenetére


Tomi0703
őstag

20.11.2 es 20.12.1

(#44842) DonThomasino válasza Tomi0703 (#44841) üzenetére


DonThomasino
veterán

Csak tipp.
A HDMI s monitorral a win10 betöltése után meg kéne
nézni nincs e valami beállítás hogy a default a DVI legyen.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44843) DonThomasino válasza Tomi0703 (#44841) üzenetére


DonThomasino
veterán

Másik ötletem ha eszközkezelőben külön van a HDMI, egyszerűen tiltsd le,
egy próbára.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44844) GNKING válasza GNKING (#44835) üzenetére


GNKING
tag

:F :F :F

Normális vagyok a hangok is megmondták!

(#44845) Tomi0703 válasza DonThomasino (#44842) üzenetére


Tomi0703
őstag

Nem talalok ilyen beallitast.
Probaltam letiltani a hdmi-t de semmi eredmeny. Csak a driver torles segit, akkor van kep.

(#44846) eszgé100


eszgé100
őstag

Sziasztok!

Egy barátom nemrég költözött Franciaországba a UK-ból, tegnap kiszállították neki a gépét is, ma indította volna, de semmi, POST screenig sem jut el.
Az alaplapi DRAM led világít, próbált már cmos cleart, kábeleket ellenőrzött, nem létfontosságú hardvereket lehúzott, cpu foglalatot ellenőrzött, modulokat csekkollta minden aljzatban párban és külön-külön is, eredmény ugyanaz, ventilátorok pörögnek, de DRAM lednél nem jut tovább.
Mi az amire még nem gondoltunk?

MSI B450 Tomahawk Max
Amd 3900x
Crucial Ballistix 2x16GB
EVGA GTX 1060

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#44847) Top cat válasza eszgé100 (#44846) üzenetére


Top cat
őstag

Ezeknél előfordulhat szállításkor, hogy a proci kicsit kimozdul a foglalatból.

(#44848) eszgé100 válasza Top cat (#44847) üzenetére


eszgé100
őstag

mondom akkor neki, hogy szedje ki teljesen és pasztázza újra. Redditen is írták, hogy kicsit kicsavarták a procihűtőt és utána már ok volt

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#44849) jocoka75


jocoka75
tag

Sziasztok!

Szeretném kérni a segítségeteket.
Vettem egy mini pc t és össze kötöttem HDMI kábellel a tv vel . Az a problémán ,hogy nem tudom beállítani a képernyő felbontást ,win10 pro a rendszer pontosabban meg van , hogy kell beállítani,de nem tökéletes alul a tárca és az ikonok alig látszanak hiába próbálok ki minden felbontást vagy túl nagy vagy kicsi lesz a képernyő.
Mit csináljak hogyan kell ezt beállítani?

Előre is köszönöm a segítséget :R

(#44850) Beaumont


Beaumont
aktív tag

Hello,

Settings -> System -> Display -> Scale and Layout. 100%-rol vidd feljebb es jo lesz.

"Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.