Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45251) Rdinhoo


Rdinhoo
csendes tag

Sziasztok, olyan problemam lene,hogy a frissen telepitett windows 10 en nem mukodik a szokoz a youtube keresobe :) mashol jo.Mi lehet a gond?en vagyok ilyen pancser? :D

(#45252) kdavid86 válasza Rdinhoo (#45251) üzenetére


kdavid86
tag

Ez a problema most eleg sok embert erint. Probalj esetleg addig mas bongeszot hasznalni, pl: Brave (hasonlo, mint a Chrome, csak vannak alapbol beepitett funkcioi, amik pl a reklamokat es a kovetosutiket letiltja).

(#45253) Rdinhoo válasza kdavid86 (#45252) üzenetére


Rdinhoo
csendes tag

Akkor jo,koszonom.

(#45254) KrAt


KrAt
veterán

Sziasztok!

Anyumnak van egy Dell EliteDesk G3-as gépe, rajta egy régi Acer monitor DP-VGA átalakítóval.

Rendre azt produkálja, hogy Windows update után egyszerűen nincs kép rajta, se a BIOS, se semmi alatt.
Elsőre azt gondolnám, hogy az átalakító a baja, de akkor miért Windows update után?
Másodikra azt gondolnám, a Windows-nak van baja, de akkor miért nem jó BIOS alatt sem?
Harmadikra azt gondolnám, egyik se, csak a kimeneteket váltogatja. 3DP van a gépen, semmi más, és ilyenkor az a megoldás, hogy elkezdem össze-vissza dugdosni ki és bekapcsolt állapotban, és egyszercsak lesz kép. De mivel most kép sincs, még a logokat sem tudom megnézni.

Valakinek valami ötlet?

(#45255) sziku69 válasza palfitom (#45249) üzenetére


sziku69
senior tag

Igen, a táp adta meg magát. Nem vitt magával semmit.
Lett helyette egy evga.

Nem ismertek valakit, aki tápegység javítással foglalkozik?

[ Szerkesztve ]

(#45256) Scaletta válasza sziku69 (#45255) üzenetére


Scaletta
tag

Dominik műhelye nevű youtube csatornán kb. minden elektronikai cikket javít az úriember. Egy próbát tehetsz vele, hátha.

(#45257) sziku69 válasza Scaletta (#45256) üzenetére


sziku69
senior tag

Köszi, körülnézek!

(#45258) tvamos


tvamos
nagyúr

Sziasztok!
A kovetkezo problema va a gepemmel. A minap kattant egyet, es lekapcsolt. Probaltam ujrainditani, de csak kapcsolgatot. A ventik felporognek... leall. Bootig semmi keppen sem jut, sot addig sem, hogy kiirjon valamit a monitorra. A monitor bekapcsol, de kiirja, hogy nincs jel, es visszaalszik. Szereztem egy masik tapot, akkor jo lett. De aztan par ora hszanalat utan megint begajdult. Nezegettem az alaplapot, de nem latok rajta pupos kondit. Volt, hogy lehuztam a tapot, visszadugtam, es jo lett. Ma ez nem segitett. Kivettem a RAM-ot, visszaraktam, es jo lett. Volt mar maskor is, hogy ez segitett, de volt, hogy ez sem segitett, csak az ido. Node miert? Mi lehet a baj?
Ez a gep egy Gigabyte GA-H55N-USB3, Core i3-540, Corsair CMX4GX3M2A1600C9.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#45259) balage06 válasza , (#45250) üzenetére


balage06
tag

Trust mindhárom különben, csak különböző modellek, egérre nem szeretek sokat költeni.

(#45260) zsistvan


zsistvan
tag

Sziasztok!

Az alábbi problémával kereslek benneteket.
Bekapcsoláskor elindul a tökéletesen működik a gép, de kb, fél perc múlva leáll a processzor hűtő.
Ha elindítok egy számítás igényes alkalmazást, akkor meg-meg mozdul, de magától nem idul el, csak ha segítek kézzel.
Ha nincs a "kézi" indítás, akkor egy idő után leáll a gép magától.

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Konfig: I5 4690 + MSI H97 Gaming 3 + Arctic Alpine 11 GT Rev.2

Előre is köszönöm a segítséget.

(#45261) ColdMan válasza zsistvan (#45260) üzenetére


ColdMan
tag

Szorul a ventilátor.
Szedd le a közepéről a címkét, és csöppents a forgórészre egy csepp műszerolajat, vagy cseréld ki a ventit.

(#45262) KROK640


KROK640
veterán

Sajna írnom kell ide : :(

összeraktam az új gépet :
Asrock B560M Pro (vadiúj)
Core I5 10400F (vadiúj)
GskillAegis 16GBDDR4 3200MHZ (vadiúj)
Gigabyte GTX950 OC Windforce 2GB
ADATA SU650 480GB SSD
ToshibaP3004TB UZSVA (vadiúj)
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX400

A telepítés erejéig csak az SSD volt benne.
Feltelepítettem a Win10-et viszonylag hamar felment, driverek stb. Aztán mikor gondoltam okés mindne, leállítottam a gépet és rákötöttem a már előre beszerelt 4TB HDD-t.
Ekkor az történt, hogy a gép indulás után adott videójelet de amikor bootolni kellett volna sötét képernyő, tekerte a HDD-t mint állat és semmi nem történt. 20 perc múlva sem.
Kikapcs, bekapcs, nem segít. Na akkor levettem a 4TBos HDD-t. A hatás már ekkor is ugyanaz volt.
Nézem, a Bios látja az SSD-t meg a HDD-t is mikor be vannak kötve, de a Win10 telepítő már nem látta az SSD-t, csak a HDD-t arra meg nem enged telepíteni valamiért :O
Ezután feltűnt, hogy a Bios hol látja az SSD-t, hol nem, ha rajta a van a 4TB HDD. Leginkább resetnél nem látja, ki és bekapcs után igen. Viszont a teleítő semmiképp sem látja az SSD-t.
Végül kihúztam a HDD-t, és újraraktam a Windowst, ezúttal driverek minden egyéb előtt, leállítottam és rátettem a HDD-t. Hatás ugyanaz, boot helyett sötét képernyő (videójel van) de smemi nem történik még 10 perc múlva sem. HDD-t lehúzom már akkor sem képes betölteni a Win10 hanem ugyanez a sötét képernyő.
Végül újraraktam harmadjára is a Win10-et, de ezúttal egy másik külső 4TB-os winyót kötöttem rá USBn. Ezt szépen felismeri és használja (nem tudom mi történne ha újraindítanám, ezt nem mertem lévén ezt a kommentet meg akartam írni).

A 4TB-os HDD teljesen hibátlan, ma reggel még az előző gépemben hibátlanul ment. Sata kábelek szintén újak. SSD és HDD is GPT formátum. Fast boot ki és beklapcsolása sem segít. Win10 Proval próbálkozok.

Amit azóta próbáltam :

Először beépítettem a gépbe a 2TB-os HDD-t a 4TB-os helyére. Hatás teljesen ugyanaz, vagyis boot helyett teljesen sötét képernyő, videó jel van, de semmi sem történik, akár 20 percen keresztül sem. Ezután természetesen a winyót levéve és csak SSD-ről indítva a rendszert már ugyanez történik az SSD only -val is, a Windows rendszer újra rakásáig.
Na ezután jöttek az érdekesebb próbák, bár nem sok reményt fűztem hozzájuk :
kipróbáltam a 2TB-os HDD-t, másik SATA portokban, másik SATA kábellel, kipróbáltam a 4TB-os HDD-t másik SATA portokban, másik SATA kábellel, másik TÁP kábellel. Ha az SSD is benne volt, akkor a Biosig sem tudtam eljutni (ugyan kiírta, hogy F2/DEL bios, meg F11 boot menü, de akárhogy nyomkodtam semmi, majd pár másodperc múlva jött a fekete képernyő. A rend kedvéért kipróbáltam másik billentyűzettel is, ugyanúgy nem reagál ilyenkor az említett gombokra.
Ezután jött a táp csere, de pontosan ugyanez a hatás.
Tehát a kábel és a winyó csere nem segített ahogy a SATA portok variálása sem. (BTW azt nem próbáltam meg h az SSD-t másik sata portba dugjam, ez most ugrott be)
Kipróbáltam SSD nélkül, akkor akár az eredeti kábellel is, szépen elindul amennyiben van boot eszköz, (pendrive, CD) és a telepítő látja is a HDD-t, az más dolog, hogy nem tudok oprendszert rakni a 4TBosra, mert azt írja "nem sikerült új rendszerparticiót létrehozni, sem meglévőt találni". A 2TBossal meg nem próbálkozunk, mert túl sok fontos adat van rajta. (ezen a ponton pedig már azzal is kibékültem volna, hogy SSD ki, és 4TB HDD only módban megy a rendszer).
Kipróbáltam másik Win10 telepítővel is, látszólag semmilyen befolyással nem bír rá.
Biosból 2021/01/28-as van fent, megpróbáltam Win alól frissíteni, lement hibaüzenet nélkül, de ugyanaz maradt a bios dátum ujraindítás után és az SSD-t nem láttam csak ki és bekapcs után.

Amúgy a fix külső házas 4TB-os HDD-t simán elfogadja USB-n keresztül, gond nélkül, a bootolásra sincs hatással. (a másik 4TBosat illetve a 2-est nem tudtam kipróbálni, mivel a cserélhetős külső házam bekapcsoló gombja nemes egyszerűséggel eltűnt :( )

Most a rendszer úgyvan összerakva, hogy 4TB-os belső HDD lehúzva, de a házban benne van, az SSD-re persze újra kellett rakjam a Windowst, és USB-n keresztül a külső 4TBos HDD van rácsatolva. Használható, de ez így nagyon nem OK. :(

Jelenleg egyszerűen nincs több ötletem. :( Mi lehet a rossz? Az alaplap? Az SSD? És miért döglik meg a Windows egy próba után rögtön?

Holnap még megnézem egy másik SSDvel is, de ez lehet akár lap is. Valakinek valami ötlet? (péntekig meg kell tudnom, ha esetleg a lap a hibás, mert akkor el tudok állni még a vásárlásától, és más tipus kerül a helyére)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#45263) --ka válasza KROK640 (#45262) üzenetére


--ka
senior tag

UEFI, CSM, Fast Boot ...

UEFI telepítő. :Y

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45264) bepken


bepken
veterán

Srácok, egy elég hülye kérdéssel fordulnék hozzátok :DDD

mostanában párszor előfordult, hogy HDMI kábelt oda-vissza dugdostam a PC és a laptop között. észrevettem egy furcsaságot. a PC alvó állapotban van, és amikor a HDMI kábellel matatok az IO shield környékén, elindul a gép magától. (tehát magát a kábelt nem dugtam még be, csak hozzáér a fémhez)

nem vagyok benne biztos, hogy ez teljesen figyelmenkívül hagyható, így inkább megkérdezném: jelenthet e ez komolyabb problémát a későbbiekben?

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#45265) Gabenga


Gabenga
csendes tag

Sziasztok!
Van egy elégge X aktás esetem, legalábbis számomra az.
Adott a gép, ami tökéletesen működött, majd egy nap miután az időzítőtől bealudt a monitor (monitor TV), visszakapcsolásnál az az üzenet várt hogy nincs HDMI jel. Újraindítás után bios megjelenik, majd amikor átváltana a windows belépő képernyőjére elveszti a jelet, ha ekkor is újraindítom, akkor már a bios képe sem jelenik meg. Ha mindent áramtalanítok és széthúzok, hagyom pihenni, akkor utánna 50-50% az esélye hogy bekapcsol rendesen és akkor nincs vele probléma, vagy pedig megint elveszti a windowsba lépésnél a jelet.
Itt jön az érdekes rész, ha kiveszem a videókártyát, és az alaplapi vga-ról akarom futtatni akkor is ugyan ez történik.
Van egy 4k tv-m, ha arra rádugom akkor már a bios képe sem jelenik meg elég gyakran. Viszont bármi is történik (betölt a biosig majd elveszti a jelet, esetleg még az sem) , ha kihúzom a TV-ből, és rádugom egy harmadik kis monitorra, azon megjelenik a kép rendesen, mintha mi sem történt volna. Azon a kis monitoron mindig van kép, a másik kettőn mikor hogyan, a 4k tv-n ritkábban, a kis monitor felbontása pedig megegyezik a monitor TV felbontásával. És a poén hogy ha a kis monitorról visszadugom bármelyik TV be, van hogy megjelenik a kép.
Bios volt frissítve, windows újra volt telepítve, driverek frissítve, memória cserélve, videókártya kiszerelve, de még mindig megvan ugyan úgy a probléma, és már kezd az idegeimre menni hogy csak akkor tudom használni a gépet ha éppen úgy tartja a kedve....
Valakinek esetleg valami ötlete hogy mi lehet a hiba?
(HDMI vezetéket fogok még cserélni, bár attól nem várok csodát)

(#45266) KROK640 válasza --ka (#45263) üzenetére


KROK640
veterán

Részben neked kösznhetően, megoldódott :)
Köszönöm :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#45267) --ka válasza KROK640 (#45266) üzenetére


--ka
senior tag

Hurrá! :D
Igazán nincs mit! :R

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45268) Buster17


Buster17
addikt

Hali!
Öcsém gépén leállítás után világítva marad a billentyűzet meg az egér ezért gondolta hogy valahogy megoldja és a biosban kikapcsolta az usb aljzatokat na és ezáltal nem működik már semmi. Biosba se tud belépni.
Ilyenkor mit lehet csinálni?

(#45269) VIPowER válasza Buster17 (#45268) üzenetére


VIPowER
senior tag

Erre találták ki a bios reset-et. Vagy vegyétek ki az elemet 1 percre ha nem találjátok.

(#45270) ajvenc


ajvenc
újonc

Sziasztok!

Sajnos olyan hibába ütköztem a vadonatúj PC-mmel kapcsolatban, hogy időközönként kritikus leállásokkal random időkben illet meg. Ez a leállás lehet teljes képernyő fagyás, amikor nem reagál a gép semmire, kékhalál ill. minden jelzés nélküli azonnali újraindulás.

A lényeg, hogy minden esetben a windows esemény naplója a következő hibával jelzi ezt a jelenséget:

Amit a gépemről tudni kell:
- Windows 10 Pro
- ASUS TUF GAMING B460-PLUS
- INTEL Core i9-10850K 3.60GHz LGA-1200 BOX
- HyperX 16GB Fury DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16FB3K2/16 (2x: így van 32 GB ramom)
- NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER
- SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S500BW
- WD Red 2TB 3.5" 5400rpm 64MB SATA3 WD20EFRX
- Saját itthoni Active Directory Domain-re kapcsolódik, ami egy külső NAS szerveren üzemel.
- A gépről üzemelek egy Hyper-V virtuális gépet, ami állandóan fut (az a munkaállomásom).

Amit eddig teszteltem:
- CPU teszt alatt nem jelzett hibát
- RAM tesztre se dobott hibát
- GPU tesztre se dobott hibát
- Merevlemezeken is végeztem töredezettségi ellenőrzést, elvileg arra is azt írta rendben van
- BIOS-t frissítettem a legfrissebb verzióra
- CMOS-t reseteltem
- RAM-ok foglalatát ellenőriztem hogy nem poros-e és átrendeztem hátha rosszul tettem a foglalatba
- PSU-t (tápot) vettem újat GIGABYTE P850GM. Gondoltam a korábbi hátha hibás, vagy a 600W nem elég bele, de ez se oldotta meg a helyzetet.
- Windows reinstall látszólag egy ideig megoldotta a helyzetet, de kb 1 hét után újra elkezdte csinálni.
- A géphez nyomtató nem kapcsolódik, így elvileg az új Windows 10 frissítéssel kiadott bug nem vonatkozik erre a gépre (gyakorlatilag a fene tudja...)

Ami még lehet fontos lehet, mert lehet képzelődök, de a jelenség mintha ott jelentkezne, mikor a Valve Index VR-omat telepítettem a Steam-en keresztül a gépen. Mindaddig míg a telepítés nem történt meg, addig nem jelentkezett ez a hiba pedig csatlakoztatva volt a géphez a VR... de miután a steam-en keresztül aktiváltam és beállítottam a játékteret, azóta még akkor is ha a VR, a VR-hoz tartozó base-ek áramtalanítva vannak, akkor is jelentkezik random módon.

A gép érdekes módon sose áll le kritikusan, ha játékban vagyok.. ami zavaróbb hogy hajlamos munka közben előfordulni.

Ha esetleg valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata és tudja hogyan lehetne megoldani, akkor szívesen venném a segítséget, mert én már elakadtam.

Előre is köszönöm!




(#45271) KROK640 válasza ajvenc (#45270) üzenetére


KROK640
veterán

Leírásod alapján a Valve Index VR driverje lehet a ludas.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#45272) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Sziasztok!

Barátom jó pár éves gépe véletlenszerű kékhalálokat produkál és nincs kétszer azonos hibakód.

Másik bőven elegendő teljesítményű (SEASONIC M12 II Evo 620W) tápegységgel is ugyanúgy megmaradtak a kékhalálok.

A folyamatosan eltérő hibakódú kékhalálok alaplap, memória avagy esetleg adattátoló hibára utalhatnak?

Merre érdemes elindulni a hibakereséssel?

Alaplapon a kondik szemrevételezést követően rendben vannak, legalábbis folyás, púposodás nem látható rajtuk.

Alkatrészek típusáról egyelőre nincs infóm, de beszerzem azt is :R

read-only mode on the forum

(#45273) apcsagi


apcsagi
csendes tag

Gépet raktunk össze új alkatrészekből,sajnos nem indul.
Az alaplapon égnek a ledek,de a ventilátorok nem hogy nem pörögnek fel
hanem meg se moccannak.
Szerintetek melyik alkatrész a hibás?? Lap,Proci? Az alaplapi tápcsatlakozókat ellenőriztem jól van rádugva.Probáltam csavarhúzóval a 2 power tüskét úgy se indul.

[ Szerkesztve ]

WOT

(#45274) jokeph válasza apcsagi (#45273) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !
Házban lett öszerakva ?
Ha igen, bontsátok ki, asztalon összerak és úgy próbál.
Ellenőrizzétek az összes alaplapi távtartót, csak ott legyen ahol lyuk is van hozzá a lapon, illetve hogy az I/O shield (hátlap) is rendesen a helyén van-e, valamint a rugós érintkezőkből esetleg valamelyik nem az egyik portba lóg bele.
Ezek bármelyike rövidzárlatot okot, jobb esetben ez a jelenség, hogy a védelem nem engedi elindulni a gépet. :U

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#45275) apcsagi válasza jokeph (#45274) üzenetére


apcsagi
csendes tag

Az asztalon is ki lett próbálva.Minden többször át néztem.
Már több gépet is raktam össze így még soha nem jártam.
El tudnák állni a vásárlástól és visszaküldeném,de melyik alkatrészt?

[ Szerkesztve ]

WOT

(#45276) jokeph válasza apcsagi (#45275) üzenetére


jokeph
nagyúr

Ajje... akkor kelleneének kompatibilis alkatrészek, próbázni. :(
Anélkül max. jósolni tudnék. :(
S biztosan be lett minden dugva, gondolok itt elsősorben a tápkérdésre. :U
Mik a komponensek ?

#45277apcsagi: Ha a lap egy B460 PRO4, akkor a CPU bizonyosan támogatott, a gyári honlap szerint az összes BIOS ver.-el. :U eszerint dVGA nincs, csak a CPU IGP-je.
Annak hűtője is jó helyre van dugva a lapon.

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#45277) apcsagi válasza jokeph (#45276) üzenetére


apcsagi
csendes tag

Az a baj hogy nincs másik alkatrész hogy próbálni tudjam.
Asrock B460 ,i3 10100 Bequiet 400w
Igen minden be volt dugva.

[ Szerkesztve ]

WOT

(#45278) apcsagi válasza apcsagi (#45277) üzenetére


apcsagi
csendes tag

Közbe kiderült az alaplap a rossz.

WOT

(#45279) cyber86


cyber86
őstag

Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy a need for speed hot-ba dx hibával kicrashel a játék és már próbáltam dduval nv drivert újra rakni meg dxet is frissíettem de ugyan úgy elő jön a hiba.
Alaplap: Asus Rog Maximus XI Hero (wifi)
proci: 9900k
Ram: 2*8 gb Kingston 3200 mhz
vga: Zotac gtx 1080 amp extreme
ssd: samsung 850 pro 256 2db
táp: corsair rm650x

[ Szerkesztve ]

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#45280) paolinho


paolinho
őstag

Sziasztok! Egy nem túl fiatal (talán 8-10 éves is megvan) asztali PC kapcsán érdeklődnék, azaz kérném a segítségeteket, amiben egy Gigabyte GA-P55-US3L alaplap, és egy nVidia Geforce 9800 GT videokártya található, valamint egy Intel Core i5-650 proci, illetve egy HyperX 4 Gb-os memóriakártya dolgozik. A Windows 10 Pro egy Micron 256 Gb SSD-n fut. Talán a ház (Cooler Master Elite), és a hűtő nem annyira releváns elemek, így ezekről nem is írnék bővebben.
A minap szükségem lett volna, egy autós kamera 4K-s felvételeit megnéznem, azonban meglehetősen dadogva játszotta le a PC a videót.
Az lenne a kérdésem, hogy ha tennék az alaplapba egy erősebb videokártyát (pl. egy GTX 750 Ti 2Gb-t), az egyrészt kompatibilis lenne-e az alaplappal, másrészt megoldaná-e a 4K-dadogás problémáját? Vagy készüljek fel inkább egy alaplap cserére is, ami kvázi egy hellyel-közzel új gép építését is jelntené? Esetleg más oka lenne a jelenségenk?
Mi a véleményetek ezzel kapcsolatosan?

Talán azt még fontos lenne megjegyeznem, hogy nem igazán játszom a PC-n, mint inkább csak a Net-et használom aktívan, esetenként filmet nézek rajta, illetve néhány olyan programot használok vele a megszokott Microsoft Office dolgokon túl, ami pl ebook kapcsán konvertálásokat végez. Most merült fel először, hogy 4K-s filmeket is jó lenne kezelni vele, ezért is érdeklődtem itt Tőletek, hogy érdemes-e ezzel kínlódnom, vagy új gép irányába nézelődjek. Megjegyzem brutálisak ezek a mai videókártya árak, régóta nem követem azt a piacot.

(#45281) --ka válasza paolinho (#45280) üzenetére


--ka
senior tag

Ha a 4K fontos, akkor inkább egy GT1030, mint egy 750. Az utóbbi nem tudja hardveresen gyorsítani a 4K-t és egyéb újabb video formátumokat.
Szerintem kompatibilis, bár a képességeit nem fogja teljesen megmutatni az alaplap régebbi PCI-E csatolója miatt (2.0).

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45282) KROK640 válasza paolinho (#45280) üzenetére


KROK640
veterán

Hát ez a gép erősen csere érett, de ha mindenképp meg akarod tartani akkor egy 1030GT-s videókártya. (de ez is csak a sz*r cukrozása lesz)
De ha megteheted akkor inkább X összegből új PC ...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#45283) paolinho válasza --ka (#45281) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi szépen a segítséget mindkettőtöknek. :R

(#45284) qdak válasza cyber86 (#45279) üzenetére


qdak
addikt

[link]

Ez egy reg file: TdrDelay30-TdrDDIDelay30-Timeout60-ra emeli.
[link] itt ezel oldotta meg.

--ka
bár a képességeit nem fogja teljesen megmutatni az alaplap régebbi PCI-E csatolója miatt (2.0)

Nincs ám akkora különbség ;)

[ Szerkesztve ]

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#45285) cyber86 válasza qdak (#45284) üzenetére


cyber86
őstag

Megnézem. Köszönöm. Amúgy bizonyos vgakat nem szeret a játék vagy mi okozhatja? Nem vagyok nagy angolos így nem tudom miről irogatnak :(

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#45286) --ka válasza qdak (#45284) üzenetére


--ka
senior tag

Igen, tudom. A legnagyobb differencia, amit láttam, az is max. 8-10% volt.

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45287) qdak válasza cyber86 (#45285) üzenetére


qdak
addikt

- A TdrDelay... a grafikus kártya illesztőprogramjához kapcsolódó regisztrációs érték, amely ellenőrzi, hogy meddig tart a grafikus kártya válaszolása.
Ha a grafikus kártya nem válaszol a megadott időn belül, a Windows 10 újraindítja a grafikus kártya illesztőprogramját, ezáltal összeomlást okozva. A probléma megkerülése érdekében tanácsos növelni a TdrDelay értéket a Beállításszerkesztő segítségével.

Tudtommal, legalább kettő oka lehet: mikor pihen a kártya és hirtelen elindítasz egy játékot, vagy amikor maxon teker a kártya (amúgy nincs hiba) csak nem tud időben válaszolni.
Na ezeket az értékeket toltuk ki nagyobbra most. Szerintem ez a maximum, amit érdemes.

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#45288) Bierma


Bierma
újonc

Helló!

A téma a következő: proci update történt + kivágtam a gyári hűtőt. Konfig:
RX Vega 56
Asus TUF Gaming B450-plusz (AM4) lap
G.Skill 2x8GB RAM 3000MHz cl16 (asszem ennyi az időzítés).
be quiet System Power táp 500W
Ventik: Noctua NF-A12x25 ebből 4db.
Proci Ryzen 5 2600 volt, most Ryzen 7 5800x
Van néhány SSD és vinyó, de nem azok akasztják a villanyórát.
Az új procu hűtő egy Noctua NH-D14 (nehezen de besakkoztam).

A terv az volt, hogy csere után BIOS frissítés, és a gyári oldalról letöltve kicsimagolva penyón van a cucc.
DE az építés után a monitor nem mutat képet.
DP csati okés mind két oldalt (nem használok HDMI-t).
Monitor táp van. Billentyűzet num fölött nem világítanak a ledek, egér sem világít.
Restart-ra nem reagál, hosszan nyomva a bekapcsot leáll, az meg megy. Áramtalanítok. Másik videó kimenetet hasznalok, máshova dugom a perifériákat.
Monitor nem mutat jelet. F2, DEL nem működik.

Tegnap este rossz topic-ban írtam, ott még annyi választ kaptam, hogy előbb kellett volna megcsinálni a BIOS frissítést és utána a CPU cserét. Ez igaz?

Valakinek ötlet?
Kicsit már kezdek parázni. A proci simán a fogalaltba ment és szorításnál csúszott a kerettel. Nem billeg.

Olvastam, hogy 5800x-hez kevés az 500W, de azért el kéne indulnia nem?

Válaszokat előre is köszönöm. SOS kéne, mert munkás gép is a jószágom.

(#45289) Silverboy válasza Bierma (#45288) üzenetére


Silverboy
aktív tag

"Tegnap este rossz topic-ban írtam, ott még annyi választ kaptam, hogy előbb kellett volna megcsinálni a BIOS frissítést és utána a CPU cserét. Ez igaz?"

IGEN.

Régi proci vissza, bios frissít.

Mod: Verzió 2807 | 2021/02/09 (Verzió 2409 régebbid van, akkor 100%, hogy ez a gond).

[ Szerkesztve ]

„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”

(#45290) palfitom válasza Bierma (#45288) üzenetére


palfitom
félisten

"előbb kellett volna megcsinálni a BIOS frissítést és utána a CPU cserét. Ez igaz?" - Természetesen! Hiszen amíg nincs rajta megfelelő BIOS, addig nem ismeri fel az új cpu-t, tehát nem tudsz vele kezdeni semmit!
Hogy is működne másképp :F

"Olvastam, hogy 5800x-hez kevés az 500W" - Bullshit.

[ Szerkesztve ]

Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#45291) Bierma


Bierma
újonc

Okés, köszi a válaszokat. :R :R :R
Legalább kiderült, hogy eszem nincs de legalább gyökér vagyok. :W :W :W
Jelentkezem majd a hírekkel. :)

(#45292) Kobe válasza Kobe (#44859) üzenetére


Kobe
veterán

Januarban mar egyszer belefutottam, terheles alatt a gep penetrans egett elektromos szagot arasztott magabol. Akkoriban terheles alatt jelentkezett a VGA nal, mai nap megint belefutottam, de semmi terheles, sima bekapcsolt windows + hatterben csak a torrent futott, seedeles celjabol, nem is ultem a gepnel

Akkoriban arra gyanakodtam hogy a vga lehetett a terheles miatt de most gyak ki volt kapcsolva, igy a tapra gyanakodnek. Hogyan tudnam jobban beloni a hiba forrasat?

(#45293) cyber86 válasza qdak (#45287) üzenetére


cyber86
őstag

Köszönöm a választ :R

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#45294) --ka válasza Kobe (#45292) üzenetére


--ka
senior tag

Először nézd meg a csatlakozókat! Ha ilyet látsz, akkor meg is van a baj forrása!

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45295) cyber86 válasza qdak (#45287) üzenetére


cyber86
őstag

Sajnos ugyan az a hiba :(

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#45296) Kobe válasza --ka (#45294) üzenetére


Kobe
veterán

Semmi ilyesmi
Most szetszedtem, kifujtam, racsokat letakaritottam, csatlakozokat atneztem de semmi gyanusat nem talaltam
Lovesem sincs, lehet egy porcicat szippantott be a tap es az fustolt meg kicsit, de ez h idoszakosan csinalja csak eleg nehezkesse teszi

(#45297) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Gép: dell d05d ez van ráírva kívül 3. generációs i5 van benne.
Nem akar indulni a gép,megnyomom a bekapcsoló gombot egy pillanatra felpörögnek a ventilátorok aztán leáll.Kivettem már az elemet,próbáltam másik táppal is,nézegettem a bekapcsoló gombot is,kivettem a ramokat ,lekötöttem a dvd meghajtót és a hdd-t is.Szóval most kicsit tanácstalan vagyok.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#45298) cyber86 válasza qdak (#45287) üzenetére


cyber86
őstag

Végül az oldotta meg, hogy az nvidia control panelbe be kellett kapcsolni a debug módot.

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#45299) qdak válasza cyber86 (#45298) üzenetére


qdak
addikt

Az igen :F lényeg, hogy jó lett.

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#45300) Bierma


Bierma
újonc

Na, srácok nekem sikerült. Vissza a régi proci. Megvolt a BIOS uodate és siker. Valamiért átállt az elsődleges boot settings de most már frankó.
Simán 45-51 fokos a cpu amit nem értek miért.
De működik szóval thx. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.