Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) Ultram3jor válasza Norbo03 (#981) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Ha 1-2es állásban van akkor össze van kötve a biossal, és ha 2-3alban van akkor nem, mivel csak az 1 és a 2 pin van hozzácsatlakoztatva drót. a 3hoz semmi sem kapcsolodik. A bios sehogyem fog töltödni, mivel nincs semmi rajta ami tölthetö, mint ahogyan egy lámpát se tudsz mit tölteni. Pozitiv -negatívon a katodot és anodot értem. Régebbi lapoknál ha 2-3 állásban van, vagy nincs rajra jumper, el se indul a gép. A sajátomnál nem tom hogy hogy van,most azért nem állítom le a gépet, majd holnap beírom hogy beindul e. Ha nincs a pineken jumper és ugy indítod a gépet, semmi gondot nem okozhat, legfeljebb nem idul el a vas.
És hogy az idézetemre válaszoljak, igen, a 2-3as állást értem, és a jumperek össze vannak kapcsolva a biosssal.

Üdv, Dávid

(#1002) Ultram3jor válasza Jazz (#993) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Ugyanaz mind a 2modszer, csak az egyik kényelmesebb.

Üdv, Dávid

(#1003) Ultram3jor válasza arw (#999) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Vagy a kapcsolo hátul (azé az nagy lol lenne) vagy táp. Dugok rá vannak dugva rendesen a lapra? Ha igen, akkor nézdd meg másik táppal. Ha azzal megy, az elsö tápot nem muszáj kidobni, csak ki kell tisztítani, drotok forrasztását megnézni (3év után már a cink is eltörik folyamatos használat után), stb.
És ahhoz hogy ne menjen egy lap, nem szükséges füst.
(a proci füsttel müködik, mert ha kijön belöle a füst már dobhatod is ki :DDD :DDD )

Üdv, Dávid

(#1004) arw válasza Ultram3jor (#1003) üzenetére


arw
csendes tag

Persze, hogy be van kapcsolva :D A konektorba is be van dugva, és áram is van :D

(#1005) arw válasza arw (#1004) üzenetére


arw
csendes tag

Nos egyesével elkezdtem lehúzgálni a meghajtókat és láss csodát a gép elindult. De mielőtt örülnénk a második DVD megható lede villog, de az ajtó már nem nyílik, illetve a winyó sem pörög fel. Így úgy néz ki, hogy 1 winyó 1 combó és 1 DVD olvasó meghalt... A tápnak kutya baja. A winyót áttévve a saját gépembe se mukkan meg... Persze ahogy lenni szokott, adatmentés nem volt :Y

(#1006) Saidra


Saidra
csendes tag

Sziasztok!

Nekem is volna egy problémám, habár a gép bekapcsol, de sokszor úgy lefagy, hogy még újraindítani és kikapcsolni sem tudom (csak a konnektroból kihúzni majd vissza), a monitor meg fekete. A gyártókkal felvettem a kapcsolatot (Gigabyte (alaplap), Inno3D (vga)) de mind a legegyszerűbb választ adta: vigyem vissza a boltba a garancia lejárta előtt. Eddig szép és jó, csak épp az a gond, hogy teszteltem mindkét eszközt, és tényleg hibátlanul működtek, a másik gond meg az, hogy elképzelni sem tudom hogy melyik eszköz okozhatja a problémát. Eleinte táp/túlfeszültségre tippeltem, így 300as helyett egy 450es van benne, de a probléma fennáll. Ha valaki tudja, hogy mi okozhatja a problémát, kérem írjon e-mailben vagy a topicba. Alaplapom: Gigabyte GA-8S648FX(-L) Videokártya: Geforce 5500FX . Előre is köszönöm.

(#1007) Ultram3jor válasza arw (#1005) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Van mikor nekem se pörög fel a winyó, és egy dvd olvasót ezért nem is tok használni, mivel kevés neki a táp... Ilyenkor, mielött még a bios bejönne, lehuzom és visszadugom a tápot, és megy...

Üdv, Dávid

(#1008) Ultram3jor válasza Saidra (#1006) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Elöször tedd ujra a winfost, és ha utána is fagy, akkor a ramjaidat nézzesd meg vkivel.

Üdv, Dávid

(#1009) Saidra válasza Ultram3jor (#1008) üzenetére


Saidra
csendes tag

A windowst többször újraraktam, de eredménytelenül. Memtest a ramoknál nem talált semmit, de több rammal próbálkoztam, mind nem lehet rossz. Illetve több mint két éves a video BIOS-om (nem tudom ez okozhatja-e a problémát) viszont a gyártó nem hajlandó leküldeni semmilyen formában a flash utilt (pedig az Nvidia honlapján írták hogy a gyártótól igényelhető).

[Szerkesztve]

(#1010) Ultram3jor válasza Saidra (#1009) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

hogy mennyi idös a vga biosa, tökmindegy, mert az xp felismeri még a voodookat is. Esetleg a winyon nincs bad sector? attol is ujraindulhat ha másolsz, és épp oda irna a vinyó

Üdv, Dávid

(#1011) Ultram3jor válasza Ultram3jor (#1010) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Vagy esetleg nincs huzva a proci, és kevés feszt adtál neki?

Üdv, Dávid

(#1012) arw válasza Ultram3jor (#1007) üzenetére


arw
csendes tag

Egy 485W-os Enermax csak elég kéne, hogy legyen... :R

(#1013) Saidra


Saidra
csendes tag

A proci nincs húzva, ha pedig a vinyón lenne bad sector nemhinném hogy úgy lefagyna a gép, hogy csak a konnektorból lehessen kihúzni. Végtére a poweroff/reset közvetlenül az alaplaphoz csatlakozik.

(#1014) Hasek válasza Saidra (#1013) üzenetére


Hasek
Közösségépítő

Mennyire telepítetted újra a Windowst? A partíconálástól kezdve, vagy csak letörölted, és újra feltelepítetted?7

Üdv. H

(#1015) Saidra válasza Hasek (#1014) üzenetére


Saidra
csendes tag

Formáztam majd partíció (formázásnál törli). Aztán legújabb chipset driverek, ésatöbbi...

(#1016) Jazz válasza Ultram3jor (#1002) üzenetére


Jazz
veterán

:C Embeeer...Nem nem ugyan az, mivel:
1. módszer NEM hozott megoldást, viszont
2. módszer IGEN, hozott megoldást,
-->ebből logikusan következik, hogy a kér módszer: 1. és 2. nem ugyan az! :R
/ne vedd el az esélyt embertásaidtól, inkább terjeszd az igét! :D/


[Szerkesztve]

free your mind

(#1017) Jazz válasza Saidra (#1006) üzenetére


Jazz
veterán

Hmm. Ezek szerint se a reset, se a power off gomb nem működik. Gyanítom hogy power off úgy sem működik, ha 5mp-nél hosszabban nyomva tartod (BIOS beállítás kérdése), vagy ha BIOS-od úgy van beállítva, hogy instant power off, akkor sem áll le.
Találkoztam már ilyennel, és nem az eszközökben van a probléma:
-Ugyan ez az eset, csak ott a ''srác'' nyomott egy hibernálást, majd leállt a gép. Be kapcsolta, és semmi (nem mennt tovább), fekete képernyő, SE a Reset!, SE a power off nem csinált semmit, nem kapcsolt ki, nem indult újra!!!
Ugyan úgy állt a gép tovább...
Ez pedig windows porbléma. Pontosabban rakjál fel egy másik windowst (azaz olyan windowst ami különbözik a tiedtől, magyarán nem rólad másolták, és te nem róla másoltad...) és úgy probáld meg.
-Volt ilyen eset, a fenti No.1''srác'' gépe, és egy totálisan különböző No.2 srác gépe. Ennek ellenére mind a kettő ugyan ezt produkálta, minde a kettőn ugyan az a windows volt!
Szereztek egy másik CD-t, (lehetőleg jó messziről, nehogy ugyan ez a ''verzió'' legyen), ezt felrakták, és a probléma ''Voalaaa!...'' megszűnt! Mind a kettőnél! :D (neked is ezt javaslom)

[Szerkesztve]

free your mind

(#1018) Saidra válasza Jazz (#1017) üzenetére


Saidra
csendes tag

Nálam változatlan időszakokban teszi ezt, van mikor 6 órán át megy, és van mikor az első öt percben lefagy, amint elindítok egy teljesképernyős alkalmazást (pl egy játékot vagy videot). Leginkább a teljesképernyős alkalmazásoknál csinálja ezt. Nemtudom mennyi köze lehet a windowsnak ehhez, de megpróbálom egy másik verzióval.

(#1019) Norbo03 válasza Saidra (#1018) üzenetére


Norbo03
őstag

Sztem futass le egy memtest-et mert a fagyások általába mem hiba miatt szoktak lenni. Jah és h bad sectoros-e a vinyód azt mondjuk egy HD tune.-val is megtod názni. Jah és sztem is rakj fel egy totál más winfost hátha csak az a gond és nbem hardver. Jah é lefutathatsz egy prime95 tour test-et is mert az tuti kilöki h ha hardveres hiba van.
UltraMajor3 köszike a fejtágitást!!! :R :R

[Szerkesztve]

(#1020) Saidra válasza Norbo03 (#1019) üzenetére


Saidra
csendes tag

Letöltöttem a prime95 -öt és elindítottam a turture testet ahogy írtad, csak épp a gond az, hogy az első testnél meghal a gép (se reset, se poweroff, képernyő fekete szokásos diagnózis :((( ). Tehát most már tudom hogy a progi rátalál a problémára, csak azt nem hogy mire

(#1021) Saidra


Saidra
csendes tag

HD tune is lefutott, nincs hibás blokk a merevlemezeken.

(#1022) FPéter válasza Saidra (#1021) üzenetére


FPéter
aktív tag

Nekem ez alaplaphibának tűnik.

(#1023) Norbo03 válasza Saidra (#1020) üzenetére


Norbo03
őstag

Nah tehát akkor már tuti h hardver hiba. Az h mi a hiba annak sok oka lehet alaplap, táp. Sztem szedd szét rakd össze ilyenkor ez a szokásos sztem hátha csak kontakt hiba. De jó lenne mindent letesztelni mondjuk egy memtest-et is lefutatthatnál. Jah meg itt ha memtest nem talál hibát akkor csak cserlgetéssel lehetne rájönni.

[Szerkesztve]

(#1024) kzoleeka válasza Saidra (#1021) üzenetére


kzoleeka
tag

Hello!

Hát ez eddig amit leírtál elég sokmindentől lehet!!! (ram, vinyó, proci :F )
Mikkel tesztelted a ramot a vinyót?
Elvileg a vinyó formázás közben, ha bszektoros akkor kiderül!!! Márha minden partíciót leformázol!
A ramot nekem egy boltban egy linuxos progival nézegették amivel 100% pontosan megmutatja, ha baja van!

De nagyon valószínű, h tényleg alaplap!
Mistrálba veszel egyet és három napon bellül visszaviheted ozt visszakapod a kest :U , ha nem tudod máshogy kipróbálni másik deszkán a többi cuccot! :D

Hali!

(#1025) Saidra


Saidra
csendes tag

Előszőr énis tápra tippeltem, tartalékban volt még kettő, de mindegyiknél megjátszotta a hibát. A jó az, hogy minden eszköz garanciális, a rossz az, hogy ahány eszköz, annyi boltból való. Mivel teszteket nem tudok lefuttatni, hogy rájöjjek melyik eszköz a hibás (memtestet még lefuttatom) ezért kénytelen leszek boltból-boltba járni az alkatrészekkel (azért a gigabyte válaszát még megvárom) :( Mindenkinek köszönöm a segítséget, habár a hiba oka nemis derült ki, legalább tapasztalatban lettem gazdagabb, ami persze mindennél többet ér :)

[Szerkesztve]

(#1026) Ultram3jor válasza Norbo03 (#1019) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

''UltraMajor3 köszike a fejtágitást'' De ne nevezz át lécci :) külömbense a major bol jött a nickem, hanem a mejor-bol ami spanyolul annyit tesz hogy jobb :B
Amugy szivesen, de lehet hogy nem ugy van ahogy mondtam....

Üdv, Dávid

(#1027) Ultram3jor válasza Saidra (#1025) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Amugy az is lehet hogy külömbözö progik nem kamázzák egymást, de nem hiszem h ettöl lenne. Más. BIOS frissítés? :F

Üdv, Dávid

(#1028) Norbo03 válasza Ultram3jor (#1027) üzenetére


Norbo03
őstag

Sztem BIOS frissités itt nem szükséges mert sztem mindent támogat a biosa. Sztem csak olyankor kell BIOS-t frissiteni amikor szükséges tehát ha mostanába nem vett semmi HW-t és eddig támogatott mindent akkor sztem most fölösleges frissiteni.

(#1029) Norbo03 válasza Saidra (#1006) üzenetére


Norbo03
őstag

Jah rakd fel a legujabb drivereket is mindenhez mert olvastam már olyat fórumon h állandóan lefagyott 5 percel a bekacsolás után és ott egy hibás VGA driver volt a hunyó. Hátha mégis csak szoftver. Jó mondjuk a prime 95 már lefutott de hátha.

(#1030) Ultram3jor válasza Norbo03 (#1029) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

A biosfrissítés sokszor megold gondokat.
Ahogy irt h teljesképernyös dolgoknál fgy le, akkor valszeg vga, igazd van :)

Üdv, Dávid

(#1031) Saidra


Saidra
csendes tag

Memtest nem talált semmit, viszont megnéztem a régi videokártyával a dolgot (gef3 ti 200 :R ) és annál is jelentkeztek a tünetek. Alaplapom BIOS-a a legfrissebb, így lehet hogy mégiscsak hardwares a gond, és az az alaplap lesz :( Igen, a gond a teljesképernyős alkalmázosknál a leggyakoribb (kivétel a prime95 attól azonnal meghal). Gondoltam arra is (bár nem vagyok szakértő) hogy vagy a ''déli'' chipset (SiS963) meghalt, vagy pedig a hozzá letöltendő AGP vezérlőt nem kedveli (SiS AGP(GART) Driver).

[Szerkesztve]

(#1032) Littletiger


Littletiger
tag

Sziasztok!

Tegnap vettem új RAM-ot és beraktam a gépbe. Nem vagyok túl nagy hardware szakértő, de azért pár dolgot cseréltem már, és gondoltam ezzel is elboldogulok. Sajnos nem néztem meg, hogy a RAM hogyan illeszkedik a foglalatba, és először fordítva akartam beleerőszakolni, középen nyomva, mintegy jól megnyomorgatva az alaplapot. Aztán persze rájöttem, hgy rosszul csinálom, és helyes irányban sikerült beleraknom a memóriát a foglalatba. A gép azonban nem működött. Pontosabban bekapcsolt, felpörögtek a ventillátorok, folyamatosan világított a piros lámpa, de a monitor sötét maradt, a zöld lámpa csak villogott rajta, mintha nem kapna jelet. RAM kivétele után nem sípolt, viszont a videókártya kivételénél folyamatosan sípolt. Az optikai meghajtók ajtaja nem nyílt ki, viszont ha lehúztam róluk az IDE kábelt, mintegy leválasztva őket az alaplapról, akkor nyíltak, vagyis tápot kapnak. A tápom egyébként új, FSP, 350W, hozzá AsRock K7VM2 alaplap, AMD Athlon 2200+ proci, Asus 6600 videókártya. Ja, először még azt hittem, hogy rossz az új memória, de visszaraktam a régi 256MB Samsungot, és azzal is ugyanezt a hibajelenséget produkálta. Lehet, hogy az alaplap erőteljes nyomkodásával kinyírtam azt? Én erre gyanakaszok, de azért erősítsetek meg benne!

Üdv

(#1033) Norbo03 válasza Littletiger (#1032) üzenetére


Norbo03
őstag

Sztem próbáld ki a mem-ket egy másik lapban és ha ott müködnek akkor kinyirtad a mem slotokat sajna. :O

(#1034) Ultram3jor válasza Saidra (#1031) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

ha a déli híd meghal, azt észreveszed, me pár dolog nem menne :DDD

Üdv, Dávid

(#1035) Ultram3jor válasza Norbo03 (#1033) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

mondta hogy a régi samsung ramok se mennek....

Üdv, Dávid

(#1036) Ultram3jor válasza Ultram3jor (#1035) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Bocsi, leesett, hülyeséget mondtam :B
Azé nem olyan könnyü kinyirni a foglalatokat ugy hogy a gép el se induljon. Amugy ezek a lapok már nem is adnak képet ha nincs bennük ram, emléxem hogy amikor megvettem az a8v deluxomat, még nem volt ddr ramom, ki akartam probálni, és meg se mukkant, asszittem gáz van, de másnap kiderült hogy nem :) ŰMég1x, nem bizti h a ram a gond!

Üdv, Dávid

(#1037) Norbo03 válasza Ultram3jor (#1036) üzenetére


Norbo03
őstag

Lehetséges h nem a ram a hiba de ezt próbálgatni kéne mint ahogy már irtam zh nézze meg másik géppe a ramokat. Jah és abban igazat adok nkd h naon erőltetni kellet a ramot h tönkre tegye a slotokat.
Mod: Jah meg onnan gondolom még h tönkre mehetett a mem slot mert azt is irta h ha kiveszi a ramokat és ugy kapcsolja a gépet akkor nem sipol viszont akkor sipolnia kéne. De mivel kivette a video karit és sipolt ezért sztem nem a lap döglött meg. Lehet h a lap már ne is látja a mem slotokat azért nem sipol?

[Szerkesztve]

(#1038) cettlee


cettlee
őstag

szevvastzok.hátha van ötletetek:

néha a gép bekapcsolásakor a vinyo nem pörög fel.( zsir uj seagate)
már átdugdostam másik csatiba, de akkor is elöfordul.mondjuk kb naponta 1szer kapcsoln be a gépet és ha nem pörögne fel a vinyo akkor 1 táp kikapcs bekapcs megoldj a dolgot mindig. amugy amikor dvd meghajto is csatlakoztatva van azzal is elöfordul hogy nyekereg bekapcsoláskor, mer nem kapja normálisan az áramot.(eddig azt hittem hogy emiatt nem indul a vinyo se) de most kiszedtem a dvd lejátszot és ma igyse indult a vinyo szoval más gáz van.menet közbe minden oké még egyszer sem ált le a vincsi meg semmi.

a táp 420 wattos aktiv pfc-s csiftek(dupla venntis)
az alaplapra mind3 fan connektorva rávan dugva 1-1-1 fordulatszabáályzots venti.

amugy amikor az 1ik fordulatszabályzos ventit nem az alaplapra dugtam,hanem átalakitoval a tápkábelre, akkorse nyekkent a gép --> ezalatt azt értem h elindul minden csak a monitor nem kapcsol be :U

(#1039) student


student
őstag

van egy intel d865gbf alaplapom viszonylag régi 2éves
van benne egy 512 400as ddr
ha teszek még mellé egy 1024-est ddr400 azt is felismeri a gép? ugy értem hogy akkor talán még nem is voltak 1gigás ramok? ha jol emlékszem.
Na és ha beteszem megpusztul6 a gép?

(#1040) tibikbk


tibikbk
aktív tag

len ne 2 kérdésem azért ide irtam mert nem válaszolnat rá

[link]

:F

Msn ill.telefon van!!!

(#1041) Norbo03 válasza student (#1039) üzenetére


Norbo03
őstag

Ha megvan még az alaplap könyve akkor biztos levan irva benne h mennyi ramot bír lekezelni max. Mást sajnos nem tok mondani nemk ismerem a deszkát.

(#1042) student válasza Norbo03 (#1041) üzenetére


student
őstag

ez az alaplapom: [link]
tehát elvileg 4GB ramot tud kezelni.
De azt nem irja hogy 1db 1024 mb-os modult tud-e kezelni.
Szted :F

(#1043) Norbo03 válasza student (#1042) üzenetére


Norbo03
őstag

Megmondom őszintén h nem tom sajna :O :O . de figy sztem menj át a Nagy Ramos Topic-ba ott biztos h tudnak választ adni a kérdésedre.

(#1044) student válasza Norbo03 (#1043) üzenetére


student
őstag

megpróbálom

(#1045) Blacktattoo


Blacktattoo
csendes tag

A segítségetekre lenne szükségem.... A gépem nagyon sokáig lefagyott minden játék elindulása után pár perccel, mégpedig úgy, hogy az utoló hangot visszhangzotta, vagy valami fülfájdító csikorgó hangot. Pár mp, fekete képernyő és reboot.
Mindent kipróbáltam amit ajánlottak, tápcsere, cpu cooler csere, memtestet is lefuttattam, de semmi változás. Ekkor hirtelen 5lettől vezérelve a PCI latency toolhoz nyúltam a hang-ok miatt, ahol a hangkari latency-jét 32-re állítottam. Azóta (hogy attól-e kérdéses) nem fagy, viszont sokszor pattogó hangot ad ki és 1-2 mpre ''fagy'', bár azt nem is nevezném fagyásnak....
Mai napon vettem egy uj alaplapot. Ugyanaz....Van hogy az egérkurzor is megakad ilyenkor. 1-2 mp-re megáll minden, de érdekes, hogy nem minden játék, vagy alkalmazás alatt.
A Battlefield 2 alatt a leggyakoribb. Ha betölti a szerveren éppen játszott mapot, rögtön az első lépéseknél ez fogad.
Memtest továbbra sem jelez hibát, az új alaplapban sem.
Pár adat: a gépem egy 3200+ Venice, az alaplap változó, jelenleg ASRock 939SLI-eSATA2, de volt már A8N-SLI, MSI K8N, stb... , RAM : 2x1Gb Hynix D43, AUDIGY 2 hangkari, SAMSUNG Spinpoint SATA winyó, 7800GT VGA, de próbáltam már ATI-val is.. Az alaplapi hangkeltővel is ugyanez a helyzet.
Proci ''idle'' 32 fokos, VGA 42 fokos.
Eddig senki nem tudott segíteni....
Segítségeteket előre is köszönöm!

Vissza az íreknek Vietnámot!

(#1046) chybee


chybee
csendes tag

Sziasztok!

A gépem rendszeresen azt játszotta az utóbbi hetekben, hogy boot közben leállt, majd újraindult. Elég sokszor csinálta ezt mígnem egyszercsak elindult a windows. Ezután is néha fogta magát és magától rebootolt. Néha amikor leállt várt vagy fél percet is és magátol újra bootolt. Érdekes módon, ha melegebb volt a szobában (20°C körül), akkor pöccenésre indult.
Pár napja viszont már el se indul. Legjobb esetben eljut odáig, hogy megjelenik az XP logó és végigmegy a kék állapotsor, de utána csak egy fekete képernyőt ad be és nem mozdul. A billentyűzeten a caps, num, scroll lock ledje se reagál, ebből arra következtettem, hogy le is fagyott.
A táp és az alaplap között filózom, hogy melyikkel lehet a baj. A vinyók jók.
Abit NF7-s 2.0 alaplapom van, 400W-os Mercury táp.

Valaki találkozott már ilyen jelenséggel, vagy esetleg van valami ötlete?

(#1047) Norbo03 válasza chybee (#1046) üzenetére


Norbo03
őstag

Ha win bootolásnál fagy le vagy ujraindul az általába mem hiba szokott lenni vagy proci tulhuzás hiba tehát a proci nem birja az FSB azért mert kevés az FSBnek a fesz de nem tom h huzod-e. A memória leteszteléséhez sztem futass le egy metesztet hátha a mem a hiba már ha eltod még inditani a memtest-et.Jah csinálhatsz egy CMOS cleart hátha valami Bios kavarodás de még az elem kivételt is kipróbálhatod igaz ugyan az mint a CMOS clear,de olvastam már olyat fórumon h a CMOS clear nem segitett csak az elemkivétel. Az sztem h 20 fokos szobában indult az sztem attól is lehet h a proci tulhideg volt próbálj ki egy olyat is esetleg h egy hajszáritóval melegited a procit a hütőventin és a bordán keresztül kb 5 percig vagy tovább és utána próbáld meg bekapcsolni a gépet mert lehet h csak azért csinálja rebootot h tulhideg a proci és pár ujrainditás után belemgszik és már megy is. Jól irtad lehet h a táp mert az is lehet h vlmi naon kevés feszt kap és emiatt rebootol de ennek naon sok oka lehet. Esetleg kapd szét rakd össze meg porold ki hátha csak kontakt hiba vagy tele van porral. Remélem tudtam segteni!!!

[Szerkesztve]

(#1048) Hippik


Hippik
csendes tag

Sziasztok

A probléma: A gép nem indul el. Proci venti felpörög, vinyó felpörög (de semmi mást nem csinál), a monitor ledjezöld helyett sárga marad.

Ezt azóta csinálja mióta egy este kifagyott. (kép megmerevedett, újraindulni már nem volt hajlandó)

A konfig: Abit SG-72 (SiS cipkészlet), Prescott 3G, 2x256M RAM, 80 G vinyo, 1 DVDiró, ATi 5500.

A gép fél évig minden gond nélkül ment.

Amiket megcsináltam: Memória cserék, tápcsere, procicsere, Videokari csere. Teljes szétszerelés, háznélküli összerakás egyenként alkatrészcserélegetéssel.

Igazság az, hogy 20 indításból egyszer elindul és megy 1 perctől fél órás intervallumig utána kifagy. A proci melegedését figyeltem ezekben az időkben, de 60-fok fölé nem ment, ésegynorthwood2,66-sal is ugyanolyan rossz. A kérdésem az lenne, hogy mondhatom-e erre, hogy 100% alaplapprobléma és nyugodt szívvel vehetek alaplapot vagy lehet, hogy az új lappal is ugyanezt megkapom? Ha valakinek arra is lenne válasza, hogy mi lehet rossz az is remeklenne.

(#1049) M4R1NE


M4R1NE
tag

Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. A gépem nem nagyon akar normálisan elindulni. Ez annyit tesz, hogy bekapcsolás után semmi nem történik, a POSTolás nem indul el, nem pittyen a gép, a monitor készenléti állapotban... Majd úgy 1 perc várakozás után elindul a post, és kiírja hogy ''open case warning'', és itt megáll. A biosba nem tudok belépni, mert a del megnyomására fekete képernyő fogad. Kb 100ból egyszer elindul normálisan, akkor beenged a biosba és ott átkapcsoltam a ''halt on:all errors''-t ''no errors''-ra. Így már bebootol a windowsba, de a cpu még mindíg csökkentett sebességen fut (100 mhz fsb). Próbáltam memória, tápcserét, ide-kábelekkel, tápkábelekkel szórakozni, semmi siker. Clear CMOS, bios frissítés is volt... Mostmár tényleg fogalmam nincs mi a baj.
Valaki segítsen plz!

Konfig: Asus a7n8x-x, athlon xp 2600+, 1gb 400mhz ddr, radeon 9600xt, 60gb+200gb hdd, 420W Chieftec táp.

(#1050) Hippik


Hippik
csendes tag

#1048-as HSZ-hez hozátéve sajna romlott a helyzet. A Prescottot áttettem a másik gépembe (Abit IS7-E), amely indulásnál kiírja, hogy a CPU unworkable. F1-el továbbküldve kifagy a winboot. Ha a BIOSban visszaveszem a sebességet 3Ghz alá akkor nem kapom a hibaüzenetet, viszont a winboot ugyanugy kifagy. Az eredeti rossz gép viszont nem megy a northwood 2,6-sal sem, szóval az alaplaphiba áll, viszont ugyfest a proci is elromlott..., hacsak nem az IS7-E alaplap nem támogatja a Prescott 3Ghz-es procit... Vajon az alaplap és a proci is elromlott? Estleg túlmelegedett a proci és magával rántottaazalaplapot is???

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.