Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45351) totyika93 válasza ferkovics (#45350) üzenetére


totyika93
tag

Szia.
Ugyanígy állítom be.
Ma rápróbálok új videokártyával is.

(#45352) --ka válasza ferkovics (#45350) üzenetére


--ka
senior tag

Bazz...! Ez a weboldal! Azon sem csodálkoznék, ha valami kéretlen kódot tartalmazna! :W Mondjuk nálam nem jelzett a védelem.

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45353) harry


harry
veterán

Sziasztok!

Szoval nemreg ujitottam a konfigon (reszletek a vegen), de a memoriahasznalattal nem teljesen vagyok megelegedve, es nem tudom erdemes-e tovabblepni / merre, esetleg ez igy normalis.

16GB ram van a gepben, a lapozofajl be volt allitva 2-4GB koze (Win10). Ekkor azt tapasztaltam, hogy igy a max 'memoria' ugye 20GB, es bizony pl. ha ment egy GTA5 + chrome sok tabbal, akkor bar a fizikai foglalt nem ment 7-9GB fole, de a 20-as limitet (committed memory) elerte, es kifagyott (vagy a jatek vagy a bongeszo, bar ujabban az egesz gep is neha).
Erre nyilvan megoldas, ha hagyom, hogy a rendszer allitgassa a lapozofajl meretet, ekkor fel is ment a 'teljes keret' 22GB-ig. De az is latszik, hogy (szamomra) kisse furan hasznalja azt a 16GB fizikai ramot (gondolom cache-elve van a 'maradek', csak nem kerul befoglalasra).

Szoval ilyenkor
- hagyjam, hogy a rendszer annyi lapozofajlt hasznaljon amennyit akar? Oke, de ez egy SATA SSD-n van jelenleg, ha mar mindenkepp hagyom ezt, erdemes lehet PCIE M.2re valtani (ugyis kene meg tarhely). Bar eleve nem tudom mennyire praktikus ehhez a megoldashoz nyulni.
- erdemes meg emelni a fizikai memorian? De ezt meg nem igazan ertem, miert nem 'hasznal' a meglevobol / minek cache-el annyit, ha nem kerul befoglalasra.

En azert nemileg indokolatlannak ereznem a 32GB ramot, tarhelyre viszont amugy is lehet lesz meg szuksegem, ahol aztan boven foglalhat amennyit akar. Viszont mivel ugye nemreg vettem a ramot, meg elallhatok a vasarlastol, es konnyen tudnek 2*16ra valtani, kesobb mar buknek rajta (nem szeretnek 4*8-at).

A teljes konfig:
MSI Z490-A PRO, i5 10400F, 2*8GB Crucial Ballistix DDR4 3600MHz, 500GB Samsung SATA SSD, Seasonic M12 II EVO 520W, Sapphire RX580 Nitro+ 8GB.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#45354) totyika93 válasza ferkovics (#45350) üzenetére


totyika93
tag

Aida64 stressz teszt alatt semmit fagyás nem jelentkezett.
Sajnos már csak a lap maradt.

(#45355) aradebil2


aradebil2
senior tag

Sziasztok!
Nem tudom ennek van-e így helye ennek a topicban, mert mire legépeltem sikerült úgy tűnik megoldanom a problémát. De talán tudnak belőle mások tanulni.

Ma hazaérkezve indítottam egy Chromeot (bánya futott egész nap), és azonnal kékhalál fogadott. DPC WATCHDOG VIOLATION. Na mondom megint egy Nvidia driver akadhatott össze (néhány napja frissítettem) megint a Chrome hardveres gyorsításával, amit látszólag a Blue screen viewer meg is erősített...Azonban a harmadik újraindulás már spontán az asztalon történt, és az nvidia driver mellett megjelent a hal.dll és a ntoskrnl.exe okozta kékhalál is (a fő üzi még mindig DPC WATCHDOG VIOLATION)

Egy kör gugli után az alábbi köröket futottam, eredménytelenül:
- XMP kilőve
- Afterburner defaulton
- Legújabb Nvidia driver (mai, re-baros) felrakása manuálisan
- DDU-val pucolás safe módban
- sfc/scannow
- chkdsk /scan
- dism /online /cleanup-image /restorehealth
- Windows memory diagnostics

Most már random kapod a BSOD-kat hal.dll + ntoskernel kombóval, és az nvidia-s már nem jön fel.

Bitdefender fut még, de nem tudtam leszedni mert mindig jön a BSOD még mielőtt le tudnám szedni. Mind a három okot okozhatja Driver probléma, de egyszerűen nem segít az Nvidia lepucolása sem :(

UPDATE: A MOCSOK BITDEFENDER VOLT. SIKERÜLT NAGY NEHEZEN LESZEDNI 2 BDOS KÖZÖTT. Mondjuk Safe módban lehet egyszerűbb lett volna? :D

(#45356) ferkovics válasza --ka (#45352) üzenetére


ferkovics
csendes tag

Hali.
Mi van azzal a weboldallal?? Magyarázat a két képernyő csatlakozásról.Nem kell telepíteni csak elkel olvasni .Tele reklámmal,de melyik web nincs dugig reklámmal?(amúgy semmilyen vírus nincs benne (Nod32 LEGÁLIST használok és minden féle blokkolókat egyik sem jelez semmit.)Nem tennék be olyan linket ami kartevőt tartalmaz,nem csesznék ki semelyik fórumtársál sem.

[ Szerkesztve ]

(#45357) ferkovics válasza totyika93 (#45354) üzenetére


ferkovics
csendes tag

Hali Más ramok?

(#45358) --ka válasza ferkovics (#45356) üzenetére


--ka
senior tag

Igénytelen, automata fordítóval készült és szakmailag sem tartalmaz igazán jelentős információt.
Annak aki nem vágja a témát még zavaró is lehet a nyelvezete.
Az ilyen "felépítésű" oldalakkal már volt baj (tracker és egyéb nem kívánatos kód telepítése miatt).
Nem a te hibád és még véletlenül sem gondolom, hogy rosszat akartál volna. A megjegyzésem nem neked, hanem a weboldalnak szólt. :R

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45359) ferkovics válasza --ka (#45358) üzenetére


ferkovics
csendes tag

Köszönöm,a válaszodat.

(#45360) totyika93 válasza ferkovics (#45357) üzenetére


totyika93
tag

Nem sikerült szerezni másik ramot.

(#45361) dawez


dawez
tag

sziasztok a tegnapi napon CoD: warzone-oztam amint egyszer csak kíírta a windows hogy leál, azóta ha bekapcsolom a gépet írja ugye az alaplap márkáját és feketeség csak, a gép az pörög közbe nem kapcsol ki biosba enged belépni más semmi.. esetleg valami otlet?

(#45362) Clark78


Clark78
tag

Sziasztok!
A VGA-s fórumban kezdtem a problémámmal, de azóta újabb fejlemények vannak és gondoltam itt is futok egy kört.
A gép nem működés közben adta meg magát hanem egy sima indításkor, a tegnapi napon. Maga a gép elindul, csipogás nélkül, viszont se kép, se hang. Emiatt és amiatt, hogy szétszedve megláttam, hogy nem megy a videokártya hűtése full laikusként azt gondoltam, hogy a 8 éves kártya adta meg magát ami egy Gigabyte HD7850/2GB Windforce. Persze az is lehet, hogy eleve csak egy bizonyos hőmérséklet felett indulnak el a hűtők. Kipróbáltam egy másik (zsír új) kártyával, de semmi sem változott. Tanácsra próbálgattam olyanokat, hogy memória ki-be, elem ki-be, tüskék át-vissza, csatlakozók ki-be, de semmi változás. Sőt inkább rosszabb lett, mert most már pirosan világít az alaplapon a MemOK! led is, pedig eddig azzal semmi nyűgje nem volt az alaplapnak (Asus M5A99FX PRO R2.0). Van az alaplapon egy gomb amit megnyomva próbálja helyrehozni a hibát, de az sem segített. Próbálgattam a memóriákat ide-oda pakolgatni, magában, párossával, de semmi javulás.
Esetleg valakinek valami ötlete, mivel érdemes még próbálkozni? Vagy irány a szerviz?
Köszi-üdv, Clark78

(#45363) harry válasza Clark78 (#45362) üzenetére


harry
veterán

Probaltad esetleg ezeket:
- masik tappal?
- csak 1 memoria modullal?
- VGA-t masik PCIe slotba rakva?
- integralt vga-t (ha van)?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#45364) Clark78 válasza harry (#45363) üzenetére


Clark78
tag

Köszi a reakciót!
Nincs másik tápom, azt sajnos nem tudom kipróbálni. Igen, 1 memóriás próba is volt. VGA másik slotban is volt. Integrált vga sajnos nincs benne.
A csavar a történetben, hogy csak megzavart az alaplapon a MemOK! "reklámfelirat", mert azóta közelebbről megnézve a kis led mellett a CPU led felirat van. Ezen elindulva és külföldi fórumokra hallgatva a CPU ki-be is megvolt már, de továbbra sincs eredmény.

(#45365) siege5


siege5
aktív tag

Sziasztok!

Rengetegszer lehetett már probléma, talán van aki tapasztalta is már és le tudom szükíteni a kört.
Adott a gond, régi konfig, most per pill nem tudom az alkatrészeket, de kb 7-8 éves nem mai darab.
Lényeg, elég sokat vacakolt az utóbbi pár hónapban azzal, hogy lassú a windowsd betöltése majd futása, programok használata. Időről időre azért ezt sikerült megoldani. Most ismét elkezdte.
Most ott tartok azonban, hogy a legutóbb már ezzel fogadott,
"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key."
Természetesen megtettem ebben az esetben is ami kell, ellenben ugyanúgy lassú maradt minden, bár első boot állításakor még a windows winyóra sem tudott betölteni, azóta sikerült.
Nos a gondom abból adódik, hogy ugyan ha jól sejtem alkatrész cserés lenne a dolog, de ez a lassúlás mellette bezavar a képbe, illetve az infók amit találok (alaplap hiba, gombelem, kábelek, winyó)
Kérdésem a következő, aki ezzel a probléma párossal találkozott, végül melyik alkatrész cseréje oldotta meg? (Hogy ne kelljen random kicserélnem a full gépet, ha nem szükséges, illetve a tulajdonos továbbra is tudja még használni böngészéshez)
Én a lassúlás miatt, - és hogy az nem függ friss wintől, vagy annak verziójától, sem pedig szoiftvertől - leginkább winyóra tippelek, de bennem van, hogy az alaplap is haldokolhat, igaz a fenti hibajelenség mellé a lassúlásról sehol nem olvastam.

Válaszokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#45366) C4mp3r válasza siege5 (#45365) üzenetére


C4mp3r
addikt

elso blikkre merevlemezt mondanek, csekkold le hd sentinellel az elettartamot

(#45367) ferkovics válasza Clark78 (#45364) üzenetére


ferkovics
csendes tag

Hali.Kezd az alapokkal,ki mindent a lapról és nézd egyesével amikor kezded összerakni a gépet.
Előszór cpu ,ram, itt már sípolni kellene (ha tápot rádog), a hiánnyá ért,a vga ,nincs csip az sajna lap, kuka.
Itt van a lin[link]k ben mikor mit keres a lap.

[ Szerkesztve ]

(#45368) siege5 válasza C4mp3r (#45366) üzenetére


siege5
aktív tag

Néztem, 80%os amivel volt még ami ment, igaz kb 80 napot ír még élettartamra, így vagy úgy de ez biztosan csereérett :)

(#45369) Clark78 válasza ferkovics (#45367) üzenetére


Clark78
tag

Szia!
Köszi! Kipróbáltam ezt is, de egy árva csippogást sem sikerült kicsikarni a lapból, bárhogy próbálkoztam.

(#45370) Clark78 válasza Clark78 (#45369) üzenetére


Clark78
tag

Szóval nagy eséllyel az alaplap adta meg magát. Esetleg a táp. Másra én nem gyanakodnék.
Mondjuk mindkettő 8 éves, benne volt már a pakliban.

(#45371) Biantwar


Biantwar
csendes tag

Sziasztok,
Asus Maximus Hero VIII alaplap induláskor 4F qcode-ot ír és 6 rövidet csippant, bootolni nem tud. Nem találkoztatok ilyen hibával esetleg? Mielőtt nekiállok szétszedni mindent, próbálok tájékozódni :R köszönöm szépen!

(#45372) Albigator


Albigator
őstag

Sziasztok!

Bátyám régi gépe nem bootol, post során folyamatos hosszú sípolás, beep hallatszódik.

Ez azt kéne jelentse, hogy nincs megfelelően behelyezve a VGA, ami fura mert nem lett hozzányúlva, egyszer csak előjött ez a hiba. Valamint ki lett szedve párszor, féktisztítóval az érintkező felületeket le kezelte bátyám...
Aztán be lett rakva a vidikari az én gépembe (RTX 3080 helyett) és gond nélkül adott képet, bár dirvert nem raktam fel és kisebb felbontáson de megfelelően üzemelt.

Én alaplapra vagy tápra gyanakodnék de azoknak a beep code-ja más lenne. :U

Valakinek van bármi ötlete? :F

A konfig:

CPU: Intel Pentium Dual-Core E6500

Alaplap: Gigabyte G31M-ES2L (775)

RAM (DDR2):

-Mushkin 2GB pc26400 800 MHz

-KINGMAX KLEE88F-B8NU6 NNIS 2GB 1066 MHz

VGA: GIGABYTE GF GT240 1GB

SSD: Crucial 120GB BX500

HDD: WD Green 5000AADS

OS: Win 10 Pro

Táp: LC-Power Office Series LC420H-12 V1.3 420W

[ Szerkesztve ]

(#45373) --ka válasza Albigator (#45372) üzenetére


--ka
senior tag

Nézzetek bele a foglalatba is! Ha ki lett véve, belemehetett bármilyen szösz is, akár...

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45374) Albigator válasza --ka (#45373) üzenetére


Albigator
őstag

Igen, azért lett kivéve mert előjött ez a hiba h nem bootolt. Előtte működött rendesen míg bent volt a kártya. Szösz addig nem mehetett bele, míg ott van a foglalatba a VGA, nem?

De megnéztem nincs ott semmi...

[ Szerkesztve ]

(#45375) --ka válasza Albigator (#45374) üzenetére


--ka
senior tag

A táp nem minőségi, elfáradhatott, ha annyi idős mint a többi komponens.
Más VGA-val, táppal lehetne ellenőrizni.

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#45376) Albigator válasza --ka (#45375) üzenetére


Albigator
őstag

Igen annyi idős mint a többi alkatrész, valószínű az lesz akkor a ludas...
Esetleg még az alaplap szerintem.

(#45377) Grave_444 válasza Albigator (#45372) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Esetleg a memóriákat vegyétek ki és tisztítsátok meg a csatlakozókat, illetve a foglalatot.

(#45378) Albigator válasza Grave_444 (#45377) üzenetére


Albigator
őstag

Érdekes amit mondtál. Amúgy azok is ki lettek szedve és visszapakolva már legelőször is de a beep jelzésből erre nem gondoltam volna.

Kiszedtem egy modult és láss csodát bootolt a gép. Slotok és a memória modulok is meg lettek tisztítva.
Megnéztem az összes variációt és csak egyféleképpen indul a pc, de itt látható egy kis táblázatban és így jobban érhető:

Csak a KINGMAX-al működik, de csak a II-es slotban. Még kíváncsiságból egy 1GB-os Kingston Hyperx modult is próbáltam az I-es slotban míg a KINGMAX maradt a II-esben.
Azaz rossz a Mushkin RAM és az I-es slot is. Gyanítom meghalt a memória (zárlat?) és vitte magával a slotot is (vagy fordítva).

Szóval sem a táp sem a VGA-val (és a PCI slottal) nincs gond, ez már tuti.

[ Szerkesztve ]

(#45379) szabeska


szabeska
addikt

Sziasztok!

Az adatlapi konfigomban cseréltem ramot, Ballistix 3600Mhz 2x8 kit-re. Hibába ütköztem:

Net nincs.
Programok lassan indulnak, start menüben rákattintva bármire hosszú másodpercek után történik csak bármi, start menü befagy ezidőre. Összességében lassan tölt be/indul/fut minden.

Amit próbáltam:
Bios reset
Ramok egyesével próbálva (így is produkálja, nem a ramok a hibásak)
XMP profil nélkül

Visszatéve a régi ramokat, minden pörög...

Mi lehet a probléma? :R

F1

(#45380) Silverboy válasza szabeska (#45379) üzenetére


Silverboy
aktív tag

BIOS frissítés, ha úgy sem akkor nem eszi meg a RAM-okat.
3600Mhz ~ nem támogat az alaplapod.
Jó lenne megnézni másik configba is okoz-e hasonlókat (pl.: Intel felöli oldalt), incompatibilitás-e vagy ramhiba.

1866/ 2133/ 2400/ 2667Mhz (by JEDEC)

For AMD Ryzen Gen3 (R5/R7/R9)

Supports 2667/ 2800/ 2933/ 3000/ 3066/ 3200/ 3466/ 4000/ 4133 MHz (by A-XMP OC MODE)

For AMD Other CPU
Supports 2667/ 2800/ 2933/ 3000/ 3066/ 3200/ 3466 MHz (by A-XMP OC MODE)

„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”

(#45381) szabeska válasza Silverboy (#45380) üzenetére


szabeska
addikt

A bios friss. Az a vicc, hogy ugyanebben a konfigban regebben ugyanilyen ramok voltak, csak akkor eladtam oket. Azok 3800-on is mentek. Ez meg xmp nelkul is ezt produkalja. Ezert nem ertem a dolgot.

F1

(#45382) Biantwar válasza Biantwar (#45371) üzenetére


Biantwar
csendes tag

update: BIOS frissítés USB-ről megoldotta, azóta rendben működik

(#45383) Hulot


Hulot
tag

Olyan bajságom van, hogy nem ad ki hangot a gépem. Nem érzékeli a bedugott hangszórót. A hangkimenet beállításoknál szürke a speeker sora. Az eszköz kezelőben nincsen hibajelzés, a Realtek driver megfelelően működik. Win 10. Hogy lehet megkeresni az okot?

(#45384) ferkovics válasza Hulot (#45383) üzenetére


ferkovics
csendes tag

A BIOS. engedélyezd a hangkártyát.gondolom integrált?)

(#45385) Hulot válasza ferkovics (#45384) üzenetére


Hulot
tag

Alaplapi chip kezeli a hangot. A BIOS-ban hol van erre vonatkozó rész?

(#45386) ferkovics válasza Hulot (#45385) üzenetére


ferkovics
csendes tag

[kép] Mi az alaplapod vagy a gáp neve ?
Pl. Audio controller.onboard ac97 /ENABLED

[ Szerkesztve ]

(#45387) Hulot válasza ferkovics (#45386) üzenetére


Hulot
tag

Régi Asus B75M. Nem találok ilyet a BIOS-ban.
Lehet, hogy megpusztult valami az alaplapon, veszek bele egy olcsó hangkártyát. A neten is általában ez a javasolt megoldás.

(#45388) harry válasza Hulot (#45387) üzenetére


harry
veterán

Amennyire remlik, altalaban a BIOS / Advanced / OnBoard Devices / High Definition Audio, vagy hasonlo helyen szokott lenni.

"A hangkimenet beállításoknál szürke a speeker sora. "

Na de akkor az eszkozkezelo / hangkimenet valaszto latja, csak inaktivnak jelenik meg? Nem lehet csak nem erzekeli, hogy bele van dugva a kabel? Avagy probaltad masik hangfallal / fulhallgatoval?

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#45389) Hulot válasza harry (#45388) üzenetére


Hulot
tag

Próbáltam másik hanfallal és fejhallgatóval is. Nem érzékeli, hogy be lenne dugva. Érdekes, hogy egy kamerához tartozó mikrofont is rádugva, azt sem veszi észre. Másik gépemen felugrik egy ablak, mutatva hogy milyen színű bemenetre mit dugtam és jóváhagyást kér. Ennél semmi.

(#45390) ferkovics válasza Hulot (#45389) üzenetére


ferkovics
csendes tag

Hali itt van a bios itt átváltód A leg felső. be a hangot ENABLED

[ Szerkesztve ]

(#45391) ferkovics válasza Hulot (#45389) üzenetére


ferkovics
csendes tag

remélem segít.

[ Szerkesztve ]

(#45392) Hulot válasza ferkovics (#45391) üzenetére


Hulot
tag

Ferkovics, köszönöm a segítő utána nézést.
A videokártyámról HDMI-vel csatlakozik a monitor, annak a hátulján találtam egy kimenetet ahol van hang. Ide dugtam a hanszórót, igaz nem 5.1, de van hang.

(#45393) Essejó válasza Hulot (#45392) üzenetére


Essejó
veterán

A videokártya hangkimenete übereli az alaplapét, nekem konkrétan le kellett tiltani, hogy az alaplapi ne legyen szürke.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#45394) kory24


kory24
őstag

Sziasztok!

Volt ma egy áram szünet és azóta nem kapcsol be otthon a gép...

Mire gyanakodhatok?
(még nem néztem semmit még nem értem haza, csak otthonról írták ez történt)

Tápegység nem gagyi (be quiet system power)

Az egesz gép 1 hónapja lett újonnan összerakva (10. genes i5)

(#45395) ElektrikusDE válasza kory24 (#45394) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Pedig az első feltételezésem tápegység hiba nagy valószínűséggel.

Persze azt sem árt ellenőrizni, hogy a konnektorban van egyáltalán áram?

Egyébként azt is pontosítani kéne, hogy mit jelent az hogy "azóta nem kapcsol be otthon a gép..."

Pl. nem reagál a bekapcsoló gombra?

Vagy nem ad képet?

Esetleg nem bootol be a Windows?

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#45396) kory24 válasza ElektrikusDE (#45395) üzenetére


kory24
őstag

Mire haza értem "megjavult".
Nemtudom árammal volt-e valami vagy a géppel.

(#45397) Silverboy válasza kory24 (#45396) üzenetére


Silverboy
aktív tag

Túlfesz védelmes elosztó :B, ha nincs (mod: mármint vásárolj egyet :DDD )

[ Szerkesztve ]

„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”

(#45398) Sondi1986


Sondi1986
addikt

Hali kellene egy kis segítség hátha találkozott már valaki ilyennel: [link]

Nagyon megköszönném a segítséget!!!

(#45399) jokeph válasza Sondi1986 (#45398) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !
Tedd vissza bele a 9400-as dVGA-t, lépj be a BIOS-ba, és engedélyezd a CSM módot, utána elviekben mennie kéne iGPU-val is.
Ha ez nem vezet sikerre, akkor marad a WIN reinstall UEFI/GPT módban. :(

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#45400) Sondi1986 válasza jokeph (#45399) üzenetére


Sondi1986
addikt

9400-al ezt látom. Alapból szerintem engedèlyezve van.
[kép] [kép] esetleg valamit váltosztassak?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.