Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44601) winbox válasza winbox (#44600) üzenetére


winbox
senior tag

Közben megoldódott, feltelepítettem a hdd-s win-re az easeus partition mastert és azt jelezte, hogy van az ssd-n egy kicsi partíció. A programmal töröltem a partíciót, most meg tökéletesen indul róla a frissen telepített win10. Azt nem értem, hogy vagy 5x telepítettem fel rá a win-t és mindegyik előtt a telepítővel letöröltettem mindegyik partíciót, amit ő hozott létre, a HDD-n sem volt egy partíció sem. :W Ilyen se volt még velem, de legalább jó lett.

hammerhead - angler - flame - sunfish - bluejay - panther - husky*

(#44602) Sdi válasza donpari (#44597) üzenetére


Sdi
addikt

Valószínűleg nem fog menni. Nincs újabb bios és ezt a procit nem kezeli. Ilyen procival viszont adtak ki ilyen gépet, esetleg szerezz egy ilyet, a cerkához képest ez is előre lépés.

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/ ..." Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül ". Inkább úgy táncolunk, ahogy Moszkva fütyül.

(#44603) donpari válasza Sdi (#44602) üzenetére


donpari
csendes tag

nem azért mert ez a bios Linuxra van? lehet hogy hülyeséget írtam? és ha kicserélném az 1.10-re? szerinted sikerülne,vagy hazavágnám a gépet?

(#44604) Sdi válasza donpari (#44603) üzenetére


Sdi
addikt

Én személy szerint nem tenném, mert ezt írják az 1.10-hez "Lenovo G530 (MT 4446 only)", a tiéd pedig elvileg 4151-es a bios száma alapján, elvileg nem ugyan olyan a két gép.

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/ ..." Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül ". Inkább úgy táncolunk, ahogy Moszkva fütyül.

(#44605) donpari válasza Sdi (#44604) üzenetére


donpari
csendes tag

köszönöm a segítséget. akkor inkább hagyok mindent úgy ahogy van.
nincs szüksége valakinek T9400-es procira? :)

(#44606) Topsp3d


Topsp3d
csendes tag

Sziasztok!

A tegnapi nap folyamán gondoltam kikapcsolom a gépet (szinte mindig alvóban van).
Reset után nem állt fel a rendszer. Win 10 pendrive be, se hibajavító, se visszaállítás. se felhőből nem tudta javítani a rendszert. Jó akkor új rendszer rakok másnap. Bekapcsolom azóta kép sincs. A 3. piros led világít az alaplapon VGA hiba. Kipróbáltam másik gépbe proci-jó, ramok-jók, vga-jó, táp-jó. Bios frissítést csináltam a legújabbra (gondolom sikerült mert ellenőrizni nem tudom). Plusz most próba képen az eggyel régebbi bios-t dobtam rá de ugyanazt csinálja. Próbáltam másik VGA-t, egyik slotban sem ad képet ugyanaz a hiba áll fent. Bios reset is megvolt már, további hardverek mind lehúzva. Nem értem mi lehet a a baj. Az alaplap MSI tomahawk b450. Egy éjszaka alatt tönkrement mind a két PCI Expresz foglalatom??? Vagy haldoklik az alaplap??? Viszont ha belevágok egy r3 2200g-t akkor az integrált vga-val meg van kép. Esetleg v.mi ötlet??? Vagy kuka lesz az alaplap. :W
Előre is köszönöm mindenkinek!

(#44607) DonThomasino válasza Topsp3d (#44606) üzenetére


DonThomasino
veterán

Ne legyen igazam, de szerintem a rengeteg alvó mód kinyiffantott valamit
a lapon aminek a PCI vezérléshez van köze.
Elég jól, ügyesen leszűkítetted a kört, más nem lehet.

Ha van rá lehetőség egy ugyanilyen lappal tennék egy próbát,
könnyen lehet minden gond megoldódna.

Esetleg púpos kondit nem látsz a lapon ?
Gondolom a BIOS beállításokat már végig zongoráztad.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44608) Topsp3d válasza DonThomasino (#44607) üzenetére


Topsp3d
csendes tag

Szia!

Köszi a megerősítést kis fejemben sajnos én is erre gyanagodok. Púpos kondit most így hirtelen nem találtam, BIOS-t meg kizárnám mert alapból arra gyanakodtam és szinte minden lehetőséget kizártam. Csak számomra érthetetlen hogy egy efektive nem a leggagyibb lapnál ilyen probléma lesz egy este alatt. Szerinted használjam így még alaplap csere előtt ebben a konfigban, vagy a sz..r alaplap tud még esetleg kárt tenni a többi hardverben? :R

(#44609) Topsp3d


Topsp3d
csendes tag

Bocsi ha rosszul fejeztem ki magam, konfig alatt arra gondoltam hogy r3 2200g-vel használom tovább. :)

(#44610) DonThomasino válasza Topsp3d (#44608) üzenetére


DonThomasino
veterán

Szerintem ez nem egy este alatt történt.
Egy lassú folyamat volt aminek
ez lett az eredménye,
és te már csak a végeredményt érezted.
Ha szegény alalap jajgatni tudna
akkor valószínűleg megtette volna.

Garancia nincs semmire, de szerintem nem lesz baja
ha így használod.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44611) Toushirouxx válasza RexpecT (#44561) üzenetére


Toushirouxx
újonc

Csak most látom a posztot, közben elvittem egy helyre kipróbálni az alkatrészeket, ott egy másik procit beletéve hibátlanul ment a gép. Visszaküldtem garanciába, kaptam is csere processzort viszont megint semmi kép ugyan az a helyzet,de legalább most a debug ledek nem össze-vissza jeleznek, fixen a GPU-nál akad meg, ami számomra érthetetlen, mert hibátlanul ment ezzel a kártyával az ismerősömnél, annyi volt hogy ő ryzen 3 3000-es szériával próbálta, a többi ugyan az volt. Valakinek valami egyéb ötlet? Ezt a hangszórosat holnap megpróbálom.

palfitom: Igen, a GPU-ra csatlakoztattam HDMI-vel.

(#44612) Toushirouxx


Toushirouxx
újonc

Ami még lemaradt igen megfelelőbe, 2. és 4.-et mutatja az alaplap könyvébe, de próbáltam csak az elsőbe (1db-al) csak a 2.-ba (1db-al) illetve 1.-3.-at is egyben. Igen be van dugva a GPU tápja.

(#44613) Seve2292


Seve2292
friss újonc

Sziasztok! Hátha van valami ötletetek. :))

Van egy 2017-ben vásárolt Dell laptopom ((inspiron 5000 valamennyi, i5-ös), és eddig jól működött windows 10-zel. Videóvágásra, kisebb grafikai munkákhoz használtam, párhavonta egy kis GTA V-tel megspékelve. A merevlemez teljesen megtelt, nagyon lassú volt már, de nem volt időm foglalkozni vele. Két hete bekapcsoltam, és a windows nem indult el. Elindult a "számítógép helyreállítása", de sikertelen volt. Én lökött pár fontos elkészült anyagot a c-re mentettem, így live linux rendszerekkel próbálkoztam pendrájvról. Azonban sem a TinyCore, sem a Puppy, sem az Ubuntu grafikus felülete nem indult el. Végüml a linux mint elindult, live-ról le is mentettem az anyagokat, majd akkor már fel is telepítettem. Az hdd-ről való mentegetésen kívül semmire sem használtam azóta, de tegnap ugyanaz történt ezzel is. A linux mint nem bootolt be. (Hardwere error, CPU, 0, STB). Pendrájvról újra elindult, újra feltelepítettem, most megint jó. Mi okozhatja ezt a jelenséget? :R

(#44614) nightvison válasza Seve2292 (#44613) üzenetére


nightvison
tag

Merevlemez állapotra érdemes lenne rá nézni, lehet haldoklik

Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html

(#44615) Toushirouxx válasza Toushirouxx (#44611) üzenetére


Toushirouxx
újonc

Közben próbáltam a hangszórósat, de semmi hangot nem ad, ami még fura, hogy ez a selftest a debud ledek alapján nem kezdődik előről ha megnyomom a reset gombot. (Régi procival előről kezdte)

(#44616) Seve2292 válasza nightvison (#44614) üzenetére


Seve2292
friss újonc

Köszi! Ma ez történt: a frissen telepített linux mint rendszeren a gnome-disk-utility-vel lekértem a SMART adatokat: 8 rossz szektor. Azonban csak a gyors tesztet csinálta végig, az általános tesztnél hibaüzenetet kaptam (no supported), a kiterjesztett teszt pedig elindul, de aztán megszakad. Ezt követően telepíteni akartam a hardinfot terminálból, de nem sikerült. Azt írta írásvédett fájlrendszer (persze sudo-val csináltam). Újraindítottam a rendszert és megint nem bootol. Most ezt írja: no suspend buffer for LTR; ASPM issues possible after resume :W

(#44617) bul07


bul07
nagyúr

Szomszéd gépe mostanában rosszalkodik (Ezen a képen az alkatrészek listája amiből a gép áll, 2016, januárjában lett összerakva)
Bekapcsolás után a lenti képen látható módon indul, de nem mindig
F1-et megnyomva simán bejön a Win és megy jól
F2-re meg belép a UEFI biosba

Még olyan hiba van hogy az óra késik, automatikus szinkronizálásra hibát dob
Beállítom és pár nap múlva 20-30percet késik

Lehet az hogy az alaplapban ki kell cserélni az elemet, hogy a miatt lenne?
Vagy mi lehet?

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#44618) DonThomasino válasza bul07 (#44617) üzenetére


DonThomasino
veterán

Meg lehet próbálni az elem cserét. :K

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44619) Top cat válasza bul07 (#44617) üzenetére


Top cat
őstag

Az elemnek biztos annyi. 4 évesen már előfordul az ilyen. :)

(#44620) tserrof77 válasza bul07 (#44617) üzenetére


tserrof77
senior tag

Egyetértek a többiekkel, elemcsere, és oké lesz. De javasolnék bele egy i3-ast. az a szegény kelerony már szinte semmire se elég. Itt az aprón 5-6000Ft-ért találsz belevalót (i3-41xx procik).

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#44621) bul07


bul07
nagyúr

Köszönöm mindenkinek
Elem cserét fogok végrehajtani, gondolom csak annyi hogy kipattintom és bele az új semmit nem kell majd utána állítanom

(#44620) tserrof77

Amire használja bőven elég, böngészés és youtube videók
Amúgy fürge kis gép

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#44622) tserrof77 válasza bul07 (#44621) üzenetére


tserrof77
senior tag

Óra, dátum, boot sorrend szokott ilyenkor törlődni. De ha elég gyors vagy, akkor talán azokat sem.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#44623) Dákesz


Dákesz
tag

Sziasztok
Mostanában kék halált kapok BAD_SYSTEM_CONFIG error-ral, csak az ujratelepites segit.
Win 10 eredeti , esetleg hardveres hiba?

(#44624) Rájmó


Rájmó
tag

Sziasztok,
az utóbbi időben elég sokszor kapok kék halált és indul újra a gépem. Volt, hogy IRQL NOT LESS OR EQUAL-ra, APC_INDEX_MISMATCH-re vagy másra hivatkozott, az eredmény az volt, hogy újraindult a gép. KÉP
Eléggé változó, hogy mikor, van, hogy csak egyszer egy nap, de volt már 2x, 3x is.
A konfigom az adatlapomon megtalálható, nem nyúltam hozzá már egy ideje, és egyik napról a másikra elkezdte ezt csinálni.
Amit eddig próbáltam:
- windows reinstall
- driverek naprakészek, az alaplap gyártójától szedtem le őket
- lefuttattam a Windows Memory Diagnostic Tool-t, nem talált hibát
- AIDA stress test-et futtattam kb fél órát(tudom, lehetne ennél több is), de nem jött elő a probléma
- Memtest-et lefuttattam a két memóriamodulra külön-külön, egyiknél sem volt semmi error.
- sfc /scannow-t lefuttattam, de ott sem talált semmi hibát.
Oc-zva nincs a gépem, minden alapjáron megy, főleg a windows újratelepítése után. Amit érszrevettem, hogy első bekapcsolás után, netezés közben egyszercsak bedobja a kékhalált, újraindul és utána csak nagyon ritka esetekben fordul elő a hiba. Általában bekapcsolás után 10-15 percre rá csinálja ezt.
Tudna valaki esetleg segíteni, hogy mi lehet a baj? Kezdem már feladni..
Köszi előre is!

Privátra illik válaszolni :)

(#44625) DonThomasino válasza Rájmó (#44624) üzenetére


DonThomasino
veterán

Amiket eddig csináltál, nagyon jó, de tovább kéne szűkíteni a kört.
Le kéne testelned az összes disk et , pl ezzel. [link]
Mostanában nem volt semmilyen hardveres módosítás a configban ?
Ha nem látunk hibát csere alkatrészekkel kéne tovább tesztelni,
és valahogy kizárni a jó és a hibás alkatrészeket. (vga, lap ,cpu, táp)

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44626) tserrof77 válasza Dákesz (#44623) üzenetére


tserrof77
senior tag

Javasolt egy memtest, de háttértároló hiba is lehet, utóbbira egy HDSentinel vagy HDTune teszt.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#44627) I3_Kr1sz16


I3_Kr1sz16
újonc

Helló mindenki!
( Új vagyok még itt még csak a hardverapro-n voltam szóval ha olyat teszek sajnálom)
Pfuh.. Hogy is kezdjem.. 3 hete vettem használtan egy Ryzen 3 2200g-t egy thermaltake 500w-os tápot és egy Asus Prime A320m-k alaplapot egy személytől...Hazaértem össze dugtam mindent első és sikeres pasztázásommal szépen megcsináltam mindent(!!) aztán 3 nap múlva mikor kiszedtem az RX 470-emet a gépből(mert nem volt átalakítóm sajnos a monitoromhoz és kíváncsi voltam mit tud a vega) normálisan kikapcsoltam win-en keresztül vártam pád másodpercet és lekapcsoltam az elosztót/tápot aztán mikor kiszedtem bekapcsoltam volna de ami fogadott semmi venti mozgás semmi ami volt az csak az alaplapi led ami folyamatosan világított 5-10 másodpercig aztán elaludt.. Ha működik a gép semmi baj nélkül "pulzál" az a 7 led..Az egyik sarkán 2 "szürke kis négyzet alakú modulkák" nagyon felmelegszenek.. Lehet ez segíthet kideríteni mi a baja.. Azt mondták páran hogy ne rakjak a lapba semmit mert lehet megöli..
Sajnálom hogy össze szedetlen lett kicsit ideges vagyok már 3 hete nincs gépem és még a távoktatás miatt is van pótolni valóm.. :O

Bacsa Krisztián

(#44628) Pitterix


Pitterix
őstag

Sziasztok. A következő problémám van: a gép elindul, de a monitor sötét. Kihúztam a két ssd-t, a két régi wd vinyót. Mit tehetek még. A két wd felpörög, azt hallom. Az új ssd-n lenne a win, ha elindulna...

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#44629) DonThomasino válasza Pitterix (#44628) üzenetére


DonThomasino
veterán

Csipogni nem csipog el hibakódot ?
Bios bejön ?
Monitor 100 hogy ok? (kábel , forrás választó)

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44630) Pitterix válasza DonThomasino (#44629) üzenetére


Pitterix
őstag

Bios nincs. Monitor eddig működött. Ma szerektem át mindent új házba, új proci. 1edül vkártya a réggi
Procit megnézném, de nem tudom leszedni a hűtőt róla.
Nem csipog semmi, de töltésjelző villog

[ Szerkesztve ]

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#44631) Laslow


Laslow
senior tag

Sziasztok!
Az alábbi a gépem:
Ryzen 3 2200G
Asrock B450M-HDV - még 1,5 év gari
G.SKILL Aegis 16 GB DDR-400 3000 MHz CL16 KIT RAM - még 1,5 év gari
Samsung 860 EVO 250 GB SSD
WD 2TB HDD
Seasonic Focus Plus 450 Gold táp
Windows 10 Pro

2019 nyarán vettem az alaplap+CPU+RAM triót. 2 gondom volt/van vele.
1. Az AMD video driverrel szenvedtem egy ideig, mert vagy a lokál videók, vagy a YouTube videók nem voltak folyamatosak, de a sokadik Windows és/vagy AMD driver reinstall után valahogy megoldódott, ezzel már egyáltalán nincs gondom.
2. A gép nem volt stabil, 1-2-3 naponta - akár idle módban is - kék halállal újraindult, a legkülönfélébb hibaüzenetekkel. A hibaüzenetek nem vittek tovább a megoldáshoz. 8K YouTube videók lejátszása is elég stabilan vezetett újrainduláshoz 1 percen belül.

Lecseréltem a SATA kábeleket, nem segített.
Lecseréltem a régi tápot a mostani Seasonicra, nem segített.
Lecseréltem a régi HDD-t a mostani WD-re, nem segített.
Lecseréltem a régi SSD-t a mostani Samsungra, nem segített.
Közben persze rakás Windows újratelepítés, de nem segített.

Futtattam Windowsos memóriatesztet, meg memtest86-ot is (pendrive-ról bootolt, majd órákon át futott), nem jelzett egyik sem hibát.

Futtattam CPU stress tesztet, semmi gond nem volt.

Vírusom meg hasonlók elvileg nincsenek. Szkenneltem a gépet fél tucat ajánlott víruskeresővel, semmi. Kéretlen prg keresőkkel is, semmi. Nem szoktam minden nyavalyát feltelepíteni, bár ez alól kivétel most ez a pár játék.

Kaptam olyan tippet, hogy az újraindítások oka esetleg érintkezési hiba. Kiszedtem a 2 RAM modult, visszarakosgattam őket, pár napig csak az egyiket, jó volt. Pár napig csak a másikat, jó volt. Aztán mindkettőt, jó volt. Kezdtem örülni. Megszűntek a random fagyások/újraindulások, tényleg kontakt hiba okozhatta a problémákat.

Mostanában elkezdtem azonban játszani. Nem sokat, csak egy kis Warcraft 2, Settlers 2, meg Starcraft 2. Sajnos játék közben az utóbbi kettőnél ismét előjöttek pár perc után a kék halálok/restartok (a Warcraft 2 stabil, de annak mai szemmel nézve kb. nulla a gépigénye).

Kétlem, hogy mindkét játék csupa bug lenne és attól indulna újra a gépem. Arra gyanakszom inkább, hogy terhelés alatt instabil a gépem. Hogy szoftveres vagy hardveres hiba miatt, azt nem tudom. Már azt nagy előrelépésnek érzem, hogy idle állapotban már hónapok óta stabil, de roppant bosszantó, hogy egy kicsit játszani sem tudok, mert akkor már instabil.

Most kb. ott tartok, hogy pénz nem érdekel, lecserélem az alaplap+CPU+RAM triót, mert ezek valahogy nem alkotnak nálam egy stabil gépet. Hogy valamelyik hardverrel van-e gond, vagy a rájuk épülő szoftverekkel, vagy önmagukban minden jó-e, csak ez a trió egymással nincs rendben, nem tudom.

Van valakinek még valami ötlete?

Igazából nincs szükségem újabb/gyorsabb hardverre, tök jól ellennék ezzel a mostanival, ha stabil lenne. Ha neki is állnék cserélni, nem tudom, hogy melyikkel kezdjem (ha pl. jó a RAM, akkor nem szívesen vennék új 16GB RAM-ot ehelyett). Az alaplapra és a RAM-ra még van másfél év garim. De így nem tudom garanciáztatni sem, mert mit mondjak, hogy nem stabil vele a gépem? Melyik hardverrel? Értitek... Arra sajnos nincs lehetőségem, hogy szerezzek kölcsön valahonnan egy másik alaplapot/CPU-t vagy RAM-ot, és azzal használjam egy ideig.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#44632) konci79 válasza Laslow (#44631) üzenetére


konci79
őstag

Hőmérsékletet nézted, nem melegszik túl?
Esetleg ram 2933-ra, nekem a Pro4-f nem szerette a 3000 mhz-et, ami egyébként sincs feltüntetve csak 2933, és 3200+...

(#44633) Laslow válasza konci79 (#44632) üzenetére


Laslow
senior tag

Átrakom a RAM-ot 2933 MHz-re. A BIOS-ban AUTO-ra állítva 1067MHz-et ír a Memóriára a Feladatkezelő.

Milyen alkalmazással monitorozzam a hőmérsékleteket, amit utólag (fagyás után) vissza tudnék nézni, hogy hol mennyi volt?

[ Szerkesztve ]

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#44634) DonThomasino válasza Pitterix (#44630) üzenetére


DonThomasino
veterán

Mi az a töltésjelző?
Ha van speakered és valóban nem csipog semmit,
lap vagy cpu lesz szerintem.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44635) konci79 válasza Laslow (#44633) üzenetére


konci79
őstag

Kapcsold be az xmp-t (akkor mutat majd 3000-et) és utána a mellette lévő sorban állítsd át 2933-ra, mert akkor most csak 2133-on megy.
Hwinfo64+ játék közben MSI afterburner, vagy rivaturner, és nézd a hőmérsékletet, feszültséget. Ki is irathatod hogy lásd játék alatt is, plusz kapcsold be a hwinfo-ban a log files-t, akkor el is menti.

Szerk: egyébként alaplapod viszonylag gyenge,melegedhet, pl. gyári hűtő lehet kevés játékokhoz
Nekem 3200G van, szinte ugyanolyan, BF4,Warzone amivel játszogatok, és 1280x1024-es felbontáson simán elmegy, normális hűtővel, kicsivel jobb lapban.

[ Szerkesztve ]

(#44636) Pitterix válasza DonThomasino (#44634) üzenetére


Pitterix
őstag

Közben elindult a gép, újra szétszedés után és kiderült, h vmi kis por miatt a videókártya nem adta a jelet. Most viszont vmiért nem talál netet. Hihetetlen, h 1 1szerű gépösszerakásnál mennyi hiba tud lenni.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#44637) Laslow válasza konci79 (#44635) üzenetére


Laslow
senior tag

2933MHz-re visszavett RAM-mal most lenyomtam fagyás nélkül 2 Starcraft küldetést. Eddig 1 percen belül mindig fagyott. Lehet, hogy meglett a megoldás, és gyenge a RAM?

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#44638) jokeph válasza Laslow (#44637) üzenetére


jokeph
nagyúr

Ez esetben hagyd így. ;)
Lehet hogy a 2200G-d nem szeresse a nagyobb ram frekit, vagy csak az adott lapban nem szereti.
Aláírásomban lévő konfigban 3200 volt a vége a 2200G-nek, B450-es PRO 4-ben meg szint ugyanígy 2933 MHZ. :U (3200-as és 3600-as ramokkal is).
SC2-őt amúgy se hozza lázba a ram, akkor se ha 4000-en menne. :D

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#44639) Pitterix válasza Pitterix (#44636) üzenetére


Pitterix
őstag

Közben meglett ez is.
Hiába friss az alaplapi driver, le kellett töltenem egy újabbat a giga holnapjáról.
Bár azt nem értem, hogy egy régi nethez miért nem jó a májusi driver.... :U
Köszi a tippeket!

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#44640) konci79 válasza Laslow (#44637) üzenetére


konci79
őstag

"Elvileg" : AMD Ryzen series CPUs (Raven Ridge) support DDR4 3200+(OC) / 2933 / 2667 / 2400 / 2133 non-ECC, un-buffered memory.
Nincs itt a 3000mhz, lehet hogy a 3200 is menne, de használd így akkor(mondtam hogy 3000-en nekem se ment, felette pedig igen).
Hwinfo64-et azért tedd fel, nem is muszáj más mellé, hagyd futni játék közben, utána csinálj képernyő mentést, tedd be ide, lássuk mit mutat :)

(#44641) Eflek


Eflek
tag

Sziasztok, két hete költöztem el az új lakásomba, ma pakoltam ki és üzemeltem be a gépet, előtte egy zsebkendővel letöröltem mindenhonnan a port a gépházban, meg fújogattam, és most iszonyat lassan tölt be rajta minden. Egy perc, mire megnyílik a youtube. Lehetett hozzá köze a takarításnak? Mi lehet a magyarázat? Win10-em van, szóljatok és csatolok benchmarkot.

(#44642) djfantom


djfantom
tag

Sziasztok. Hibajelenség monitoron elmegy a kép, csíkos lesz és zúg. Majd kikapcsol magától és van, hogy újraindul a gép. Van, hogy ha újraindul a gép, a monitor fekete marad nem érzékel jelet!
Ez lehet ram vagy proci vagy alaplap hiba?
ASRock AM1B-ITX Alaplap
AMD Sempron 2650 1,45GHz AM1 processzor
2x2gb 1333mhz ddr3 kingston ram
120gb kingston ssd

(#44643) DonThomasino válasza Eflek (#44641) üzenetére


DonThomasino
veterán

Nem hinném, hogy köze van hozzá.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44644) DonThomasino válasza djfantom (#44642) üzenetére


DonThomasino
veterán

Nekem inkább VGA hibának tűnik, így elsőre.
Milyen VGA van a gépben ?

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44645) Rájmó válasza DonThomasino (#44625) üzenetére


Rájmó
tag

Szia,
bocsi a késői válaszért, de próbáltam utánajárni a hibáknak, de sajnos nem jártam sikerrel, azóta is dobálja a kékhalált a gép.
Nem volt hardveres módosítás, még júliusban vettem egy másik videokártyát, de a hibák az utóbbi kb 3 hétben kezdődtek.
Azóta, ahogy említetted, lefuttattam a HD sentinelt, nem talált hibás szektort vagy bármilyen errort.
Viszont, okozhat az ilyen sok féle és különböző kékhalált, ha a gépen lévő lapozófájlok jelenleg lefoglalt mérete nagyobb mint az ajánlott méret? KÉP
Automatikus van hagyva a rendszernek a lapozófájl, hogy foglalja le maga ami neki kell.
Amit a HDD checken kívül még csináltam, hogy teljesen szétszedtem a gépem, újra összeraktam, hátha egy csatlakozó csúszott el vagy félig ki, illetve lefuttattam különböző lépéseket EZEN videó alapján.
Ezeken kívül kilőttem a fast boot-ot, illetve beállítottam az automata XMP profilt a RAM-hoz a biosban.
Sajnos csere alkatrészeket nem tudok szerezni, nem igazán van erre lehetőségem.

Privátra illik válaszolni :)

(#44646) DonThomasino válasza Rájmó (#44645) üzenetére


DonThomasino
veterán

Gondolom mostanában nem volt állítgatva a lapozó file.
Szerintem az nem okoz ilyen problémát.
SSDn van a lapozó file és a rendszer?
Ha igen esetleg korlátozd be 1gb ra. [link]

Csere alkatrészek nélkül nagyon nehezn fog menni.

Ha készül dump a kékhalálról azt kéne valahogy megnézni,
vagy esetleg a syslogban szétnézni. Ezekre valami prog is létezik.

A RAM nem lehet default on az XMP helyett ?

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44647) Rájmó válasza DonThomasino (#44646) üzenetére


Rájmó
tag

A RAM-ot próbáltam default-on és XMP-n is, mindkettő esetben előjött a kékhalál.
Sose állítgattam a lapozófájlokat, most ahogy írtad, lekorlátoztam 1 GB-ra, meglátjuk mi sül ki belőle.

A dump-okat a BlueScreenView-val szoktam megnézni, az esetek döntő többségében a Npfs.SYS-re mutat az error, néha pedig az ntoskrnl.exe-re.

Sajnos tudom, hogy csere alkatrészek nélkül eléggé sansztalan megtalálni a hibát, de sajnos ez most nem áll rendelkezésemre, mindenesetre próbálkozom tovább, hátha.. :)

Privátra illik válaszolni :)

(#44648) DonThomasino válasza Rájmó (#44647) üzenetére


DonThomasino
veterán

Ami még eszembe jutott 1 RAM modullal kéne végig nézni
az összes slotban.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#44649) djfantom válasza DonThomasino (#44644) üzenetére


djfantom
tag

Videomag.Gpu
Elözőleg rosszúl írtam a procit.
AMD Athlon X4 5150 1.6GHz van benne Radeon R3 [link]

[ Szerkesztve ]

(#44650) DonThomasino válasza djfantom (#44649) üzenetére


DonThomasino
veterán

Nem is nagyon állt össze a fejemben a kép. :DDD

Jól látom hogy akkor ebbe a lapba nem is tudsz VGA t rakni?
Én még mindig azt mondom hogy VGA val lesz gond.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.