Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:04

LOGOUT.hu

Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30101) havri1 válasza Kicsirics77 (#30096) üzenetére


havri1
félisten

Ez egy kicsit összetettebb.
Céges flottánk van, és én vagyok az egyik összekötő. Pontosabban 1 kapcsolattartónk van, de rám bízta ezeket, mert nem értenek hozzá Többek között ezért is van ilyen rossz szerződésünk. Rengeteget vívok velük, mert mindig el van baszarintva valami a szerződésekkel.
A tavalyi mp/p alapú számlázáskor kezdődött minden..azóta lavinaként rontják el a dolgokat, komolyan mondom, űzik el az ügyfeleket.
Tolják a nyakunkba a 3 netes opciót, mert az milyen jó. Vegyél hozzá okostelefont. Flottába itt vannak az árak:

Flotta ajánlataink

Még be is nyeltük, hogy jó, drágábbak a készülékek, mert ingyen beszélünk egymás között, és "alacsony" a percdíj.
Alá lett írva, erre jön a hidegzuhany : Csak ÚJ előfizetésre vonatkozik a részletfizetés, hosszabbításra nem.
Konkrétan az volt a válasz a Vodafone felöl, hogy ha részletre akarjuk venni a "kedvezményes" árú készüléket, akkor le kell mondani a meglévő szerződést ha lejár a hűség, és újra kell kötni, új számmal.
Köszi..most ezen vagyok, hogy ezt valahogy el tudjam sikálni.

Folyamatosan úgy alakítják a flotta összetételét, figyelve a telefonálási szokásokat, hogy az nekünk ne legyen jó.
Hosszú évek óta ugynannyit telefonálunk, 90%-ban egymás között, ingyenesen. Alapvetően 3k az alapdíj, viszont úgy rendezik, hogy a lebeszélhetőség már csak hálózaton belül legyen, sms hálózaton belül, holott az előző szerződésünkben ez nem így volt.
800ft bárhova, 1500 meg hálózaton belül, sms bárhova 40/hó.
Most? ha olyat hívok, aki nem flottás, egyből a számlán felül megy. Rendelek hozzá 500mb netet, és havonta simán 6k-nál vagyok.
Holott a Go+ csomag e számlával havi 100 percel 2600ftért sokkal jobb a kollégák nagy részénke, mivel egymás között továbbra is ingyenes lenne, és itt sokkal olcsóbbak a készülékek is, viszont nincs részletfizetés, és perc alapú..de van 150mnb net.
A kettőt kellene összefésülni, és mindenki megnyugodna.

Értem én, hogy meg kell élniük, meg fent kell tartani a hálózatot, de egy 6000 fős flottával nem kellene így kiszúrni, én úgy gondolom. (ez csak a cég, a tásrvállalatok is ebben vannak, azt bele sem veszem..)

Kék szolgáltató ekkora flottára kapásból kedvezőbb ajánlatott tett, csak mivel ez egy bazi nagy üzlet embereknek...én meg emiatt nem akarok állás nélkül maradni.

[ Szerkesztve ]

havri

(#30102) Kicsirics77 válasza havri1 (#30101) üzenetére


Kicsirics77
veterán

Én per pillanat elvagyok a red csomaggal mert nagyon sokat telefonálok,ezért is váltottam flottáról mert állandóan 20k volt a számla,most meg tudom hogy 10k bármennyit telefonálok és bármennyi üzenetet küldök.
Értem a problémád,kellemetlen mikor más hülyesége miatt Te szívsz,de sem a telenor sem a telekom nem jobb egy fokkal sem.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#30103) havri1 válasza Kicsirics77 (#30102) üzenetére


havri1
félisten

Sajnos tudom. Nekünk a Red még drága, tehát ameddig nem érik el a számlák rendszeresen a 10k-t, addig kardoskodok :)
És gondolom nem árulok el titkot, hogy azokkal az embereknek, akik kinyitják a szájukat, általában adnak kompenzációt. Én is így kaptam 120 percet gratis havonta, bármely irányba. ÍGy elvagyok a flottával, de enélkül 7-8k simán lenne a számlám.

[ Szerkesztve ]

havri

(#30104) Daffni2 válasza LightManTM (#30091) üzenetére


Daffni2
addikt

Nem felejtettem ki, szerintem a legkézenfekvőbb, hogy a hűség alatti függetlenítés esetén, a kapott támogatást vissza kell fizetni.

Másrészt pedig, hadd ne kelljen szájbarágósan mindent leírni.
Olyan dolgokat is ami fórumon belül már többször is le lett írva, az ASZF-ben is benne van,ahogy te megtaláltad és idézted idődet nem kímélve, ugyanannyi idő és fáradtság a kérdezőnek is megkeresni.

De jobb más idejét rabolni feleslegesen.

Egy fórumnak többek között az a célja, hogy az esetleg a tapasztalt, vagy hozzáértő emberek segítsenek olyan kérdésekben amire a választ nem nagyon lehet megtalálni máshol,vagy nagyon nehéz.

Magyarországon elterjedt a fórumokon, hogy piti kérdésekkel, amelyre egészen kis idő felhasználásával meg lehet találni a választ, rögtön beesve kérdeznek és elvárják más embertől, hogy helyettük oldjon meg problémát.

Pedig alapvető etikai szabályként le is van írva sok helyen:akkor kérdezz, ha magad már nem jutottál eredményre.
Egy topikon belül,kulcsszavas kereséssel a legtöbb kérdésre meg lehet találni a választ.

"Aki ad,az nyer"

(#30105) Bozek válasza havri1 (#30101) üzenetére


Bozek
nagyúr

Amiről Te írtál, az a sima Go csomag és ott a 100 perc vonatkozik a Vodafone-os számokra is, tehát ha az lejárt, akkor bármelyik irányba telefonálsz, már fizeted a percdíjat. Továbbá ha készüléket veszel hozzá, azzal már 3190 Ft.
A Go+-ban ingyenes a hálózaton belüli hívás és van 150 perc külső hálózatba, valamint ott 500 MB NET van. Viszont az 4990 Ft, készülékkel 5990.

(#30106) havri1 válasza Bozek (#30105) üzenetére


havri1
félisten

Igen, de a sima go is flottaban van, nekem ez így megfelel.

havri

(#30107) zichie


zichie
senior tag

Ha összejön, akkor pár napra Csehországba utazom nyaralni. Ott 200 korona a vodás prepaid sim kártya. Kérdés, hogy ott vehetek-e magamnak arra a pár napra sim kártyát, ha nincs cseh lakcímem és nem vagyok cseh állampolgár.
Bementem itt Budapesten egy vodás shop-ba, ahol monták, hogy Csehországban vegyek vodás sim kártyát, mert a roaming mobilnet még drága.
Rákérdeztem, hogy kell-e hozzá cseh lakcím, annyit mondott az eladó, hogy jó a magyar lakcímem is, mert ők is adnak el külföldi túristáknak vodás prepaid csomagokat.
Kérdésem, hogy igazat mondott-e a vodás eladó? Nem akarok ezzel kint szívni.

(#30108) Daffni2 válasza zichie (#30107) üzenetére


Daffni2
addikt

Szerintem elég a z eredeti lakcímed, hiszen nem szerződéses előfizetést kötsz.

Szívás akkor lehet, ha nem hálózatfüggetlen a telefonod, ugyanis magyar Vodafone függő készülékben nem tudod használni a másik ország SIM kártyáját, visszafelé is igaz.

Ez nem Vodafone sajátosság, mindegyik szolgáltatónál így van.

"Aki ad,az nyer"

(#30109) z67


z67
őstag

Hetek óta ez írja a netinfo:

Jelenleg nem a Vodafone hálózatán szörfölsz.

MOL flottaban vagyok, egyedi alkuval. Tipp esetleg?

(#30110) szab.tam válasza z67 (#30109) üzenetére


szab.tam
nagyúr

komáromban vagy, és egy külföldi hálózaton netezel..
és majd jön egy fél milkós számlád. :DDD

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#30111) z67 válasza szab.tam (#30110) üzenetére


z67
őstag

Nagyon nyomják ezek a g'ci szlovákok, Siófokon vagyok, de Pesten ezt csinálja...

(#30112) zichie válasza Daffni2 (#30108) üzenetére


zichie
senior tag

Független két kártyás. Osztrák yesss! kártyát már használtam benne, így remélem a cseh voda kártya is menni fog. A cseh vodánál is van voip tiltás? MobileVoip-t használnék rajta, amit tudomásom szerint a magyar voda sem tilt.

[ Szerkesztve ]

(#30113) felhasználóx válasza zichie (#30112) üzenetére


felhasználóx
tag

No nem azèrt mert olyan jó fej, hanem azèrt mert nem tudjàk a szolgàltatók letiltani.(ha jól tudom mås csatornát hasznàl mint a sip, de nem okoskodnèk mert sokkal szakavatottabbak is vannak itt a voipos fórumból)- Nekem is 100mb -s szànalmas zsebnetem van ès kivàlóan müködik, de pl. A tethering-et màr nem engedi. Hozzàteszem nem tudom mièrt, hisz annàl hamarabb vennèm a kiegèszítô netet..... mindegy szerencsère a telenyór engedi :)

(#30114) Blackhole13 válasza Tomeeka28 (#30030) üzenetére


Blackhole13
senior tag

Ez megoldódott azzal, hogy a hitelképesség vizsgálat során megpróbáltak egyszer felhívni, nem értek el, és egyből kiírták az előre fizetendő összeget a telefonért (25k). Gondolom így a go+ tarifához 5000Ft-os havidíj lesz, bár a 24×1000Ft az nem 25000, de egy ezresen már nem akadok fenn.

(#30115) zichie válasza felhasználóx (#30113) üzenetére


zichie
senior tag

A netről összeszedett infók alapján az O2 tiltja csak a tetheringet, a Vodafone és a T-Mobile nem: Czech Republic - SIM cards
Nekem fontos a tethering, mert a teló fogja osztani a mobilnetet a wifis tabnak.

(#30116) Ramos_


Ramos_
tag

sziasztok

kb 1 hónapja a vodafone telemarketinges csapata felhívott és felajánlott nekem egy személyre szabott előfizetést ami annyit tesz hogy egy vodafone go előfizu + egy választható telefonszám korlátlan hívása
ez nekem szuper mivel csak a bnőmmel beszélek szinte csak telefonon de vele sokat

addig feltöltőkártyás voltam, pár nap gondolkozás után elfogadtam és július 9-én a futár hozta is a szerződést
mielőtt belementem volna 1 órás beszélgetésbe a "kedvenc" számmal felhívtam a vodát hogy már ingyenesen tudok-e beszélni

- ekkor jött az info, hogy nem, 48 órán belül fogják aktiválni, ok
- miután ez letelt, megint hívtam őket, "elnézést a téves infoért 5 napon belül fogjuk bekapcsolni"
- letelt az 5. nap is, 6. napon hívtam őket "elnézést azonnal intézkedem és egy felkiáltójeles üzenetet küldök ennek a csoportnak aki intézi és még a mai nap folyamán meg lesz"
- nem történt semmi, 7. napon bementem személyesen a voda-hoz ahol a személyzet pár telefonhívás után közölte hogy "10 munkanapon belül kell nekik ezt a szolgáltatást aktiválni és ha ez a két hét lejár 23. - án, csak utána tehetek panaszt, aholis majd vizsgálják a dolgot"

ma ugye 20.-a van, na most kérdezem én, hogy létezik, hogy ebben az országban ilyesmi már simán megtörténhet? át lettem baszva? nem igazán értem, a vodafone-nak sztem nem érdeke, hogy ilyen sunyi patkány módon átbassza a leendő ügyfeleit

nyilván az aláírt szerződésben -- ami egy futárkocsi motorháztetőjén 20 példányban fél perc alatt történt -- nincs benne ez az ingyen szám, mivel ez csak egy választható szolgáltatás

biztos vagyok benne hogy 23.-ig már nem fogják aktiválni, utána mik a lehetőségeim? mit tudok tenni? mire számítsak?
nyílván a telefonbeszélgetések rögzítve lettek, de ezekkel a vodafone rendelkezik
mi a céljük ezzel úgy értem miért jó nekik ha én nem kapom meg ezt az ingyenes számot? szándékos átverés vagy egyszerű fejetlenség?

[ Szerkesztve ]

(#30117) havri1 válasza Ramos_ (#30116) üzenetére


havri1
félisten

Panaszt írj, ne várj semeddig sem.
Nekik kötelességük a panaszt iktatószámmal ellátva elkezdeni kivizsgálni.
Amire 30 napjuk van, és ezt lezárva postán megküldeni a válaszukat.
Hivatkozz a beszélgetésre, kérd ki.

havri

(#30118) felhasználóx válasza Ramos_ (#30116) üzenetére


felhasználóx
tag

kellemetlen eset de nem gondolom a szándékosságot. Inkább a front office-osok elégtelen kommunikációját. Gondolom ott is mint minden multinál a kis fogaskerekeket olajozzák a legkevésbbé és szarnak rájuk. Ha véget ért az ügyed én a helyedben írnék egy panaszlevelet és elképzelhető, hogy bocsánatkérések közepette kompenzálnak.

[ Szerkesztve ]

(#30119) z67


z67
őstag

Lehet volt már téma, ez esetben elnézést kérek.

Internet Easy opciom van. Ha erre rendelek egy 1 gigás kiegészítő adatforgalmat, annak letelte után mi történik? Lassul, nem lesz net, vagy a legrosszabb, bajtonkent fizetős lesz?

Köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#30120) DANDE22 válasza z67 (#30119) üzenetére


DANDE22
tag

Szia! Úgy 3 hete volt ezzel kapcsolatban bosszankodásom, mint kiderült feleslegesen és másokat is fárasztottam vele. Szóval elvileg lassítás van, vagy rendelhetsz új adatmennyiséget. Ha esetleg mégsem lassítanak csak adatmennyiség vásárlást ajánlanak fel, de te már nem akarsz újat vásárolni, akkor hívd az ügyfélszolgálatot és ott elvileg megoldják, ha csak nem informálnak félre, mint engem először. Úgyhogy az nem lesz, hogy feltétlen plusz még sokat fizetned kell érte, mondjuk letöltött mb-ként.

(#30121) Bozek


Bozek
nagyúr

Egy érdekes kérdés merült fel bennem, hátha itt választ kapok.
Van ugye 500 MB NET-em alapból, ami ha lejár, lassítanak. Tegyük fel, hogy használok még vagy 200-at lassítva, majd úgy döntök, hogy veszek kiegészítő adatcsomagot. Ilyenkor lejön belőle ez a 200 MB és mondjuk csak 800 MB-ot tudok NET-ezni vagy ki tudom használni a teljes 1 GB-ot?

(#30122) club1 válasza Bozek (#30121) üzenetére


club1
veterán

Kicsit furcsa lenne, hogy ha a ma megrendelt adatmennyiséget csökkentené a tegnap-tegnapelőtti forgalom...

(#30123) Bozek válasza club1 (#30122) üzenetére


Bozek
nagyúr

Sose lehet tudni. Ahogy egy korábbi szövetségi kapitányunk mondta: "Magyarországon bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is". :)
Szóval ha épp szükségem van gyorsabb NET-re, akkor ráérek olyankor venni 100 MB-ot, aztán ennyi?

(#30124) club1 válasza Bozek (#30123) üzenetére


club1
veterán

Mivel az adatforgalommal nem lehet mínuszba menni, ezért akkor kell csak plusz adatmennyiséget rendelni, amikor arra tényleg szükség van.

(#30125) szab.tam válasza Bozek (#30121) üzenetére


szab.tam
nagyúr

biztos nem vonódik le.

itt más a kérdés.
ha előfieztésesként veszed a + adatot, nem tudom, hogy a következő számlazásrásig használhatod csak el, vagy "átlóghat", és ha igen, meddig?

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#30126) havri1


havri1
félisten

Nincs net állítólag országosan..

havri

(#30127) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Csak nekem nem megy a Voda mobilnet?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#30128) Kicsirics77 válasza enginev3.0 (#30127) üzenetére


Kicsirics77
veterán

nálam megy rendesen

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#30129) Bozek válasza havri1 (#30126) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nálam Zalában megy. :)

(#30125) szab.tam: Csak a következő számlazárásig érvényes, ezt tudtam eddig is.

(#30130) havri1


havri1
félisten

Pest megye, Budapest, Komárom Esztergom megye halott

havri

(#30131) xSide válasza enginev3.0 (#30127) üzenetére


xSide
őstag

Miskolcon sem volt délután.

(#30132) enginev3.0 válasza havri1 (#30130) üzenetére


enginev3.0
félisten

Tesóméknak van net, pedig 4-5 méterre vannak tőlem

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#30133) havri1 válasza enginev3.0 (#30132) üzenetére


havri1
félisten

És Vodafone a tesode is? Indítsd újra a telefont, hátha.

havri

(#30134) enginev3.0 válasza havri1 (#30133) üzenetére


enginev3.0
félisten

Újraindítottam, pesten sem volt jó, már Nagykátán vagyok, de még mindig nem jó, már vagy 5 óra hosszája

Rányomom hogy kapcsoljon be a mobilhálózat
Telefon->Bekapcsolás...->Leválasztva

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#30135) davao


davao
tag

Szabolcs-ban sincs net (iPhone-on PDP authentikációs hibát ír) :F

(#30136) Bozek


Bozek
nagyúr

Nálam Zalában még mindig van. :) Az előbb is kaptam vagy 4 e-mailt.

(#30137) enginev3.0 válasza Bozek (#30136) üzenetére


enginev3.0
félisten

Én annak örülnék ha a telefonommal lenne valami, beadhatnám garanciába:D

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#30138) szab.tam válasza enginev3.0 (#30137) üzenetére


szab.tam
nagyúr

ez jelen körülményeket elnézve igen valószínűnek látszik... :D

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#30139) havri1


havri1
félisten

BP és környékén mégmindig nincs net 14:40-től

havri

(#30140) szab.tam válasza havri1 (#30139) üzenetére


szab.tam
nagyúr

1 perce néztem meg.
zugló.
hasít...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#30141) havri1 válasza szab.tam (#30140) üzenetére


havri1
félisten

21:45kor még nekem ott nem ment. Szentendrén még most sincs.

havri

(#30142) enginev3.0 válasza havri1 (#30141) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem sem jó, még most sem, Nagykatan, már factory resetet is nyomtam, apn beállítva...
Mindjárt megyek pestre, megnézem ott is, de bárkit kérdeztem mindenkinek jó volt

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#30143) havri1 válasza enginev3.0 (#30142) üzenetére


havri1
félisten

Szentendrén még most sincs..

havri

(#30144) havri1 válasza havri1 (#30143) üzenetére


havri1
félisten

A durva az, hogy asszony telefonján meg van, itt van egymás mellett a 2 telefon..újraindítás nmegvolt, sim ki be megvolt.
Na ilyenkor mi van? :F

havri

(#30145) davao válasza havri1 (#30144) üzenetére


davao
tag

Ugyan ez a helyzet Debrecenben is (kollégának 3m-rel arrébb van...
Beállítások ugyan azok, restart, reset, factory reset... semmi nem segített eddig.

(#30146) havri1 válasza davao (#30145) üzenetére


havri1
félisten

Felhívtam őket. Központi hiba, olyan egység ment tönkre, ami a simekre osztja szét a netet, tehát ezért fordulhat ez elő.
Ma délutánig várható a javítás. Szuper :C

havri

(#30147) havri1


havri1
félisten

Most jött meg a kis h betű..

havri

(#30148) enginev3.0 válasza havri1 (#30147) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem kb 11kor

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#30149) KillBill0531


KillBill0531
csendes tag

nem lehet eladni vodafonos készüléket.mindenkinek az a baja,hogy vodafone! :((

(#30150) Zsocy155 válasza KillBill0531 (#30149) üzenetére


Zsocy155
őstag

Nem az a baj, hogy szolgáltató függő?
Elég sok szolgáltatós telefont letiltanak részlet vagy havidíj nem fizetése miatt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.