Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggabor02
aktív tag
válasz akaszajanos #100600 üzenetére
Kőbánya, Kispest, Pestszentlőrinc útvonalon.
-
veterán
Nem az a lényeg, hanem hogy hiper szuper a hálózat, ha nálad nem, akkor te vagy rossz helyen.
-
Sword
őstag
Az autószervéz és ahol lakik, közötte
Félretéve a tréfát, én is bármikor tudok mérni bármit (Budapest, Nyugati tér) 5g-s nettel, külső antennával. A gond akkor kezd el jönni, amikor a családban elindul egy letöltés, akkor bizony megszaporodnak a packet loss-ok. Szerencsére amiket használok szerver - kliens kapcsolatok vannak annyira hibatűrőek, hogy ezt túlélik, de bet tud csúnyulni.
400-800 közötti értékeket szoktam mérni, de mindig van valami terhelés, sok eszköz (ioT-től kezdve a gépekig minden). "Emberforgalomra" úgy nézem kevésbé érzékeny, lehet ezen a frekin máshova csatlakoznak a normál mobilok és máshova pl. a külső antenna.
Ettől függetlenül március óta folyamatosan használjuk, Vodafone kábelnet kukázva lett, ahol lehetséges a telepítése én ajánlom . Természetesen otthonnet pro vagy irodanet pro a szolgáltatás az 5g-s hálózaton.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
leo81
aktív tag
-
Landsmann
addikt
Tudja valaki, hogy a Celmmapper térképre milyen logika alapján kerülnek fel a nyomvonalak? Van ami 3 hét óta nem, de 2 heti nyom igen, de van amelyik nem, 6 napos nyom igen, tegnapi nyom igen. Teljesen véletlenszerűnek tűnik.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #100612 üzenetére
Az igazi az lenne, ha maga a szolgáltató adnak ki olyan applikációt, ami ugyanígy feltérképezné a tényleges lefedettséget. Csak ezzel meg az lenne a baj, hogy nem használnák elegen ahhoz, hogy teljeskörű országos szintű adatbázis gyűljön össze. Esetleg azt lehetne megtenni, ha magába a szolgáltatói apllikációba lenne bele integrálva. Természetesen választhatóan, hogy gyűjtse-e az adatokat és milyen módon töltse fel. (csak wifi vagy wifi és mobil adatkapcsolat) Nézegettem az Nperf térképet is. Hát az egyenlő a nullával, alig használja valaki hozzá a feltöltést. A Cellmapperben is van bukfenc, bár nem tudom hogy lehetne kiküszöbölni, talán sehogy. A Yettelnek biztosított Telekomos B20-as adatok azok mind a telekom lefedettségét muattják keleten, nyugaton meg fordítva. Tehát a Cellmapper a Telekom lefedettségéhez teszi a B20-as yetteles felhasználók által gyűjtött adatokat, ami így azért nem teljesértékűen mutatja a valós helyzetet.
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #100617 üzenetére
Igen össze tudja.
De ennek mi köze ahhoz, hogy a CellMapper és az nPerf működik e vagy sem?Olyan szinten tudja az összes sávot, hogy találtam B66-ot is ami erősen rálóg a Yettelre...
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #100620 üzenetére
Miért ne lenne értelme? Még beltérben is megy ha nem vasbeton az épület és vannak nagy ablakai, hogy a GPS működjön.
Városi séta után hazamentem felmentem az emeleten(lelcsőház fala full üveg) és bementem a lakásba. Látszik a térképen, hogy ott letértem az útról. -
pdr755
tag
válasz Landsmann #100613 üzenetére
"Esetleg azt lehetne megtenni, ha magába a szolgáltatói apllikációba lenne bele integrálva."
Azt látva hogy itt egy szakmai fórumon egy olyan hírre mint az Etisalat tulajdonszerzés micsoda nettó hülyeségeket tudnak összekombinálni az emberek, a jó Isten mentse meg azt a szolgáltatót akiről a szocmédián elterjeszti a sok butaember hogy "az X app arra való hogy a szolgáltató kemkedjen utánad"
Igen azt irtad hogy opcionális lenne de a már említett butaemberek ezt nyilván nem fogják megemlíteni amikor riogatnak. Ergo a szolgáltató jól felfogott érdekéből nem fog ilyen funkciót fejleszteni. -
Landsmann
addikt
válasz pdr755 #100622 üzenetére
Mondjuk ezt az állandó, kémkedéstől való rettegést sosem értettem. Ha kémkedni akarna valaki, azt úgyis megteszi, hogy az érintett észre sem veszi. Hogy ki merre mászkál, az meg a cellainfókból kémkedés nélkül is tudja a szolgáltató, de mi a fenének kukkolna egy-egy személyt? Meg mit lopna el? Rettegnek, miközben a közösségi oldalakon meg mindent kiteregetnek magukról.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Yetteles iphone 12 pro maxon berepedt a kamera védőüvege. Van rá biztosításom a yettelnél (2021. november 1. előtt kötött). Nem tudjátok esetleg, hogy ilyenkor telefon csere vagy javítják az üveget? 40k az önrész. Ha nem cserélik a telefont, lehet jobban megéri elvinnem javíttatni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
[link]
Gyakori kérdések
Készülékbiztosításom van. Hogyan fizethetem az Önrészt? Hogyan történik a kárrendezés, ha a javítás díja kevesebb, mint az önrész?
Ha az önrész összegénél kevesebb a javítási díj, akkor nem a készülékbiztosítás terhére történik a javítás. Ebben az esetben nem kell kifizetned az önrészt, csak a javítás költségét, valamint ez a káresemény nem számít bele az egy éves intervallumon belül fedezett 2 db káresemény számába sem.Egyéb esetekben az önrészt készpénzzel fizetheted a futárnál, akitől a megjavított vagy kicserélt készülékedet átveszed.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Mate
nagyúr
válasz Viktor0610 #100625 üzenetére
Na, ezt nem tudtam. Akkor vagy javítják és csak annak az árát fizetem, vagy cserélik és az önrészt.
Köszönöm!
-
BossBoss
őstag
Yettel TV szolgáltatás hány készüléken nézhető egy előfizetéssel? Flottás csomaghoz kérhető?
-
pjen
félisten
Üdv. Voda gó super előfizum van ami két hét múlva lejár. Már felesleges a korlátlan beszéd, gondoltam átjövök egy aktív s csomagba. 275perc és négy giga net dúrván 3K, nekem bőven elég. Viszont előbb hívott vodás üzletkötő, hogy elég rossz a yeti lefedettség. Mi igaz ebből?
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Olyan létezhet hogy vihar miatt ideiglenesen le kapcsol egy bázis állomást " tornyot " a Yettel?
Ha van közelben másik akkor arra kapcsol át? -
pjen
félisten
válasz Viktor0610 #100632 üzenetére
Ezekre gondoltam, inkább a lefedettség érdekel. Vodás üzletkötő szerint nagyon.meggondolandó.
-
MODERÁTOR
Kérdeztél a lefedettségre is, az elkerülte a figyelmemet.
Szóval.
Nem kijelenthető, hogy egyik-másik cégnek jobb/rosszabb a lefedettsége.
Amennyiben ettől tartasz, vegyél egy yetteles feltöltőkártyát, esetleg rátöltesz 1500 forintot, kipróbálod, mielőtt hordoznál.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #100633 üzenetére
nekem is átment b20 only-ra éjszaka a netem a vihar ideje alatt, de ezeket nem hiszem, hogy direkt csinálják, hanem elmegy az áram, belecsap a villám stb. és egy távolabbi bázisállomás marad életben, így csak arra tud felmenni a telefonod olyankor.
volt itt 2 ember a topikban pár hete, akik folyamatosan a villámhárítókról beszéltek.
kérdezd meg őket.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
főleg hogy a 112-es segélyhívó miatt kötelességük "életben tartani" a bázisállomásokat, ha valaki bajba kerül akkor tudjon telefonálni és ő is életben maradjon.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Landsmann
addikt
Szándékosan nem kapcsolják le, de a villám, vihar okozhat átmeneti vagy maradandó műszaki problémát. De van még egy dolog, főleg a magasabb frekvencián üzemelő sávoknál. A sűrő eső, jégeső csökkentheti annyira a jel terjedését, hogy olyan kicsi lesz a térerő, vagy el is tűnik, hogy a telefon egy másik irányban lévő, akár távolabbi toronyhoz csatlakozik.
-
martonl
senior tag
Inkább áramszünet szokott ilyet okozni, az meg volt rendesen. Gondolom van szünetmentes, de az se bírja a végtelenségig. És igen, ilyenkor távolabbi cellára fog váltani a telefon.
-
csernak75
senior tag
Nálunk akkor történik ilyen ha nagy vihar jön és ömlik az esső, szerintem ilyenkor a mikrós kapcsolata szakad meg a toronynak és átkapcsolódunk a távolabbi optikán bekötött toronyra.
-
DS39
nagyúr
A yettel pay tranzakciókat (vagy próbálkozásokat) meg lehet nézni webes felületen? (Az egyenleg terhére történő vásárlás)
Kaptam egy rejtélyes sms-t a yetteltől, hogy visszavonásra került egy vásárlás, ami meg sem történt. (Vagy ha igen, akkor ki vonta vissza?)
-
törölt tag
válasz atosan #100487 üzenetére
Tudom, h nem viccelsz, pedig de szivesen hinnem. B+, h tegnap ota mar a 3. ilyen hirtelen, amit hallok, es ebbol az egyik az egyik legjobb baratom, aki uilyen hirtelen elkezdett haldokolni, es hacsak vmi csoda nem tortenik... Ott van a korhazban, es nem tudjak, mi baja, mitol ment el minden ereje par nap alatt, h alig tud beszelni, mozogni, enni...
-
Katicza
tag
válasz csernak75 #100641 üzenetére
Nálunk június vége óta van 5G, hihetetlenül erős és stabil. Ezek szerint optikán kapja az adó a jelet, mert tegnap hajnalban a legnagyobb viharban, amikor egy méterre sem lehetett látni, ömlött az eső és a jég, szinte folyamatosan villámlott én meg néztem az időképet közben (rossz szokásom) ránéztem a speedtest-re, és ugyanúgy magas sebességet mértem. Telefonon 800 Mbps, laptopon 400 Mbps (most 560 laptopon, 860 telefonon wifin, és 1400 közvetlen 5G-n telefonon).
-
JMarty
tag
Sziasztok!
Otthonnet Pro netem van nagyjából egy hete. Sajnos olyan helyen lakom, ahol vezetékes szolgáltatás nincsen (eddig 4G-ztem), így megörültem és gyorsan le is töltöttem Xboxra pár játékot (4-500 Gb), illetve összesen kb. 100 Gb torrentet. Nagy valószínűséggel tiltást vagy lassítást kaptam, mert ugyan a speedtest mutatja a teljes sebességet, de bármit csinálok 70-80 mbit fölött nem tudok letölteni egy videókártya drivert sem.
Kikerülhetek a tiltás alól? Van tapasztalatotok, hogy ilyenkor mi a helyzet?
Ami furcsa, hogy bekötés előtt külön rákérdeztem erre a Yetteltől és azt a választ kaptam, hogy ténylegesen korlátlan a csomag és kvázi azt csinálok, amit akarok.
-
4Grider
nagyúr
válasz JMarty #100645 üzenetére
70-80 Mbps-al is azt csinálsz, amit akarsz, csak lassabban. A qos ahogy felkerült, le is fog kerülni, de neked itt senki nem fogja megmondani, hogyan kell ahhoz viselkedni, hogy lekerüljön. A mobilnetet torrentezésre használni nagyon nem bölcs, azt mindenképpen mellőzni kellene. Tuti 5G-n megy a rendszer, nem került le 4G-re?
-
JMarty
tag
válasz 4Grider #100646 üzenetére
Tuti, hiszen speedtesten jön a kb. 500 mbit. Most kicseréltem a modemben a sim kártyát egy másik, netes kártyára és megint rendesen jön, így biztos hogy QOS-t kaptam.
Egyébként nagyon ritkán torrentezem, igazából most is csak kipróbáltam. Felhívom őket holnap, hátha egy supportos tud segíteni hogy mit jelent a fair use, hiszen az mindenkinek mást jelent...
-
4Grider
nagyúr
válasz JMarty #100647 üzenetére
A mi vállalati internetes kártyáinkon 100 GB/24 óra és 300 GB/24 óra felett (forgalomtípustól függetlenül, mivel vpn-en mennek) észleltük a qos megjelenését, de ezt nekünk a kapcsolattartó nem tudta megerősíteni, mert az őt támogató osztály sem tudott róla. Szóval nagy reményt nem fűznék a telefonos ügyfélszolgálat támogatásához.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért kíváncsi lennék hogy hogy a Qos letagadása mennyire helyes.
Értem én hogy korlátlan net, de gondolom azt csak havi bontásban lehet annak nevezni. -
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #100649 üzenetére
Tippre szó sincs letagadásról.
A csomagok ennyire "mély" ismerete nem elvárás.
És azért valljuk be a 70-80 Mbps sem kevés.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?