- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
válasz
csernak75 #114784 üzenetére
Huawei pro2 5g + küf adatkártya + ax58, de a tplink mr600-ban is ezt produkálja (pedig az csak 4g) akkor is ha a mobil routerekre csattanok fel wifin és nem az asusra vezetéken. És nem ugrik random ide betonbunker se elém, minden mozdulatlan. Ha konstans szar lenne akkor sokminden más is lehetne ok, de így hogy hol jó hol órákra elszaródik nem nagyon tudok más okot mint a yeti valami balfszkodását. Hogy konkrétan a yetin belül mi döglik ilyenkor azt tippelgetni se akarom, értelme se lenne. Oké, nem országos full döglődés (mellesleg ilyet nem is mondtam), de valami akkor se kóser. Az ideig óráig segít ha rebootolom és kap másik publik címet, ilyenkor 99%-ban másik range-be is kerül. Btw, azt írták tavaly novemberben hogy 2025 első negyedév vegéig átpattintanak mindenkit cgnatra. Mintha ez se nagyon sikerült volna. Legalábbis nem láttam hogy bárhol bárki talasztalta volna a változást. Na nem mintha hiányozna, csak gyanús hogy vajon miért nem sikerült még ezt megugraniuk.
-
-
-
Dave1984
őstag
válasz
csernak75 #111431 üzenetére
Nálam kb 100 m re van légvonalban,ablakban RSRP -80. de mellékhelyiségbe már -118db vagy nem elérhető.
Nem is várom el hogy tökéletes beltéri lefedettség legyen N78 on,de ne rajzoljanak már olyan térképet ahol úgy látszik,mintha egybefüggő lefedettség lenne, pedig nagyon nincs...
Vagy mint korábban írtam sokkal több cellát kell telepíteni, jó lenne ha legalább egy szolgáltatónak lenne rendes N78 lefedettsége legalább városokban.
-
adika4444
addikt
válasz
csernak75 #110614 üzenetére
Az FTTH elég erős ellenfél és ha jól emlékszem borsodi vagy, ott meg az optika előtt tudtommal volt DSL, vagy is a szolgáltatóváltásra kell rávenniük a lakosságot. Plusz ott van a helyi szolgáltató is.
Van egy zsír új lakópark az M3 metró vonalán Pesten, papíron van DIGI FTTH, de a gyakorlatban nem igazán tud róla senki semmit. Van viszont szép új Yettel 5G és számos bérbeadott lakás.
Az OtthonNet 10000 forint felett van, a nagyobbik TV csomaggal 17000 alatt áll meg valamivel a havidíj. Mivel a gyakorlatban nincs konkurencia (nem lehet fúrni-faragni kábelnek), be is vásárolt belőle a nép, de bírja a hálózat. Valószínűnek tartom, hogy itt volt valami megállapodás, kicsit durva véletlennek, hogy kábelesre nincs lehetőség és az átadásra pont megjelenik egy full térerős N78 cella, amiről a TV mögött, árnyékban lévő TP-LINK NX510 mobillal hoz stabil 600/100 Mbps-ot... Ráadásul az OtthonNet bekötéseknek is van egy korlátja, valami azt súgja, hogy ezen a helyszínen ez nemigen fog eljönni, mert megéri fejleszteni.
Közben a Telekom és a Vodafone hálózata csapnivalóan rossz, ha arra járok, a telefonom mindig átmegy VoWifi-re.Szerk: Ja igen, eleinte sokat reszelte az 5G-t arrafelé a Yettel, aztán mostanra betonstabil. Számomra ez is azt erősíti, hogy itt aktív szándék volt arra, hogy lefedjék a lakosság igényeit.
-
Krystal_s
addikt
-
-
csernak75
senior tag
válasz
csernak75 #109738 üzenetére
Felhívtam őket.
A mostani csomagra nem engedi a rendszer a hűség hosszabbítást.
Szóval vagy lesz 4600+2500Ft(Router bérlet) a csomag hűség nélkül.
Vagy új csomagot kell kötni 5G Router el, akkor meg 5750+1000Ft (router) 2 évre.+1 gondolom lehet csak a router-t vissza adni és maradna a csomag 4600Ft ért saját eszközzel?!
-
JamesFinn
senior tag
válasz
csernak75 #109300 üzenetére
Pontos értéket nem néztem, mert felrántott a dolog, de gyötrelmes lassan nyitott meg alkalmazásokat, honlapokat. A router indikátorán 3 jelzés világitott. A üsz szerint pont az 5g határán vagyunk, azt mondta az oroszlános körforgalom környékén van a vége. De szerintem miskolcon jó lesz. (Remélem)
-
trec12
addikt
válasz
csernak75 #109297 üzenetére
Érdekes ez az 500-550 Mbites letöltés. Nekem ZTE-vel a szoftver által tökéletesre értékelt helyen is ennyi volt de gyenge helyen is jórészt ennyi volt a sebesség. Különbség a feltöltésben volt. A másik tegnap néztem telóval éppen; a toronyra tiszta rálátás 5-600 Mbit volt a sebesség le. Olyan érzésem van mintha be lenne lőve erre az 5-600 körüli letöltési sebességre. Azért is írom mert vidéken egy másik városban ugyan ezeket tapasztalom.
-
JamesFinn
senior tag
válasz
csernak75 #109297 üzenetére
Pont tegnap üzemeltem be én is barcikán. Én a Thököly téren lakom, ott nincs 5g (az üzletben azt mondtak, mindenütt van barcikán...)4g-n Meglehetősen gyengécske, bár lehet a lokációs korlátozás miatt. Ma viszem miskolcra, ott fog üzemelni, elvileg ott elérhető az 5g, illetve a lakás is egyterű. Remélem beválik. Ha nem megy vissza.
-
Krystal_s
addikt
válasz
csernak75 #106462 üzenetére
Nagyon szívesen kipróbálnék egy olyan Huawei B818-at, de nincs rá lehetőségem. Úgy látom a Yettel már nem forgalmazza, üzletekben sem találni... Hátha alapon meg húzós lenne ilyet megvetetni.
A ZTE-t mondta mindenki a legjobbnak, ezért apám hűséget kötött arra is a Yettelnél és átvitt több előfizetést is hozzájuk. Jelenleg 5 mobil és egy adat SIM-ünk van tőlük annyira bízott bennük. Engem sem vett komolyan, amikor szóltam, hogy a net így nem lesz stabil, lehet külső eszköz/antenna/erősítő kell.
Gyorsan kellett neki netes előfizetést találni és itt nem volt másik lehetőség. Az első héten felmerült gondokat úgy tűnt megoldották pár hibabejelentés után. Pár hétig semmi gond nem volt, aztán állandóan változott. Abban bíztunk bármi gond lesz, majd megoldja a Yettel. Akkor jött a pofoncsapás, amikor közölték telefonon és írásban is, hogy ez ilyen, náluk minden rendben (az összes szolgáltató ezt mondja) és ha nem tetszik, akkor mondja le.
Pénzért sem lehet tőlük egy szakembert hívni, aki legalább beállítaná, kimérné, megnézné, tanácsod adna mi lenne a legjobb megoldás. :\
Próbálom rábeszélni keresse meg a helyi szerelőt (a tornyot valaki karbantartja), vagy valakit, aki ért hozzá, mert én nem fogom ezt állítgatni. Eddig azt mondta neki jó, mert természetes volt, hogy beállítottam napi 2-szer, ezért nála többnyire jó volt. Aztán, amikor nappal dolgozik a gépen, lassú a net, vagy nincs tv, akkor panaszkodik.donjohnson: Ezt még nem, de hasonlónak tűnik, mint amiket próbáltam. Pont a legfontosabb hiányzik ebből is.
Azt írja: "4G band locking Status - WIP". A work in progress, azt jelenti még folyamatban van, nem működik. -
lipido
senior tag
válasz
csernak75 #106462 üzenetére
Csao. Szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatosan. Nalam egyszeruen nem tudja a 20 es az 1-3 kozul egyiket sem. Tehat vagy a 20 vagy az 1+3. 20+3 es a 20+1 sem megy. Nem 818, es nem is 3 ca, de huawei.
szerk: egyebkent a ZTE-re is van script amivel a kollega mokolt is ha jol lattam -
Landsmann
addikt
válasz
csernak75 #106380 üzenetére
Nálunk én nem panaszkodok, a tavalyi modernizáció óta jobb lett a helyzet, bár addig sem volt igazán probléma. Amikor ingyen adatkereteket osztogattak valamilyen ünnep alkalmával, akkor azért 2-3 mBit/s-ig esett, de akkor csak a Telekom B20-a volt. A telefonok meg alapból wifin lógnak otthon is, meg melóhelyen is, szóval sokat nem terhelem a hálózatot. Volt, hogy itt a melóhelyen vagy éppen otthon átmenetileg nem volt net, akkor a telefonról osztottam meg a mobilnetet tűzoltásilag. De ment rendben, a vezetékes nem sem egy egetverő, de amire használom otthon és a melóhelyen, bőven elég.
5G szerintem minimum még 5 évig nem lesz nálunk. A másik két szolgáltatónak van, de azt nevezhetjük a kamu 5G-nek, semmivel sem nyújt többet mint a 4G. Azért itt az NSA 5G is jobban muzsikál mint a 4G, szóval valóban van eredménye, nem csak látványban van 5g ahol elérhető. Azért 5G terén nem áll rosszul a Yettel még európai szinten sem a statisztikák szerint. -
-
SztiviVander
addikt
válasz
csernak75 #106177 üzenetére
Nyilván a biztonsági patch-ek telepítésének az engedélyezését/tiltását a zte nem bízza a juzerre (a hüvej igen) mert akkor az is ki lenne kapcsolva rögtön utána meg azon menne majd a hiszti hogy feltörték a routerét és hogy képzelik ezt hogy nem frissítik. Igazi semmisejóország
-
zoli62
addikt
válasz
csernak75 #104637 üzenetére
Ez a gond, hogy az LTE Plussal se látok egyszeres sebességkülönbséget az eddig is használt Yetteles adatkártyámhoz képest, pedig az csak egy egyszerű tabletben van. Ennél azért többet vártam, figyelembe véve, hogy a lakókörzet a lefedettség térképen beltéren is kültéri 5G -képes. Ráadásul itt a szomszédos címeken régóta elérhető volt az Otthonnet Pró is, ami megszűnt. Két éve kérdezgették, hogy a címem én mikor kész elérhető az 5G, erre nem tudtak válaszolni. Most már a cím adatbázis és a térkép szerint is az 5G elérhető, de én azt látom, továbbra sem volt itt fejlesztés, de csak egyetlenegy adott címen itt a társasházban, a többin igen. Azt gondolom, hogy akkor már nem is lesz fejlesztés, ha eddig se volt. Csak akkor miért került be a cím adatbázisba, hogy 5G elérhető , ha ez nem igaz. . Kipróbáltam, és ennyi volt, elengedtem, van három vezetékes alternatíva, kiválasztok közülük az ár/érték alapján legmegfelelőbbet, és kész. A Yettelnek meg el kellene gondolkodnia arról, hogy azért mégis kellene vezetékes infrastruktúra, esetleg vegyesen a mobillal.
-
donjohnson
addikt
válasz
csernak75 #103880 üzenetére
ok, akkor tévedtem.
de a sugárzási teljesítményt csak befolyásolja, nem?
ha nincs 5g-s eszköz akkor visszaveszik a teljesítményt n78-on (hogy takarékosabb legyen, kevesebb áramot fogyasszon).
ha pedig van, akkor erősebben sugározzák.
ilyen létezhet, vagy ez is badarság? -
Landsmann
addikt
válasz
csernak75 #102353 üzenetére
Akkor már csak az a kérdés, hogy vajon van-e valami értelme ott ilyen kicsi lefedettséggel. Némi logikát jó lenne látni, hogy a Yettel mi alapján hol fejleszt 5G-t, mert az eddigiek alapján nem nagyon látok logikát. Viszonylag kis település (Nem Nagykátára gondolok) és van 5G, míg van megyeszékhely, ahol még nyomokban sincs. Nyilván egy megyeszékhelyen, 15-20000-es városban nagyobb kihasználtsága lenne mint mondjuk Zsombó, Sándorfalva vagy éppen Szajol. Közben például Békéscsaba, Gyomaendrőd, Karcag, Berettyóújfalu, Tiszafüred hogy csak néhányat említsek, nincs 5G. Az azért látszik a térképen, hogy a keleti országrész jobban el van hanyagolva ilyen téren.
-
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
csernak75 #102081 üzenetére
Értem, de gondolom ez nem kötelező érvényű.
Azaz ott ahol a Yettel-nek van saját " tornya " oda mehet fel b20 is, most hogy zajlik a hálózat fejlesztés.
mert ha jól olvastam akkor kelet Magyarországon a Telekom csinálja a Yettelnek a B20-at, ami gondolom jórészt saját tornyot is jelent.
Az meg tulajdonképpen Telekom " tulajdon "Csak mert ugye bennem felmerült a kérdés hogy ott ahol van már B1,B3,B8, B28 oda miért nem teszi be a B20-at is.
-
4Grider
félisten
válasz
csernak75 #101921 üzenetére
Az optikai hálózatot építők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mennyi felé célszerű osztani az a néhány Gbps-t, ami a tömbházakba, az utca végére megérkezik, hogy az esetek nagy részében meglegyen a kínált sávszélesség (600-700 Mbps), ha minden port elfogyott (mindegyiken előfizető lóg). Meglepően sokfelé osztják, de egy aau azért kicsit nagyobb területet tud lefedni, mint egy optikai szegmens, így szó sincs kínált le- és feltöltési sebességről.
-
válasz
csernak75 #101739 üzenetére
Itt a topicban láttam, igen, mobilon lett mérve.
De jó, hogy kiderült: a 150K-s ZTE-n is 1 Gbps-os port van.#1017374Grider: Ja ezt valószínűsítettem, hogy nem tudja tartani. Meg ugye én Hajdúszoboszló fürdőnegyedében lakom, nyáron rengeteg a turista, és ebből fakadóan nem tudom, nyáron mennyire lenne leterhelve. Nyáron volt olyan, hogy 17 E ember érkezik a városba:
De gondolom azért a szolgáltatók ráerősítenek, a sok roaming miatt.
-
-
-
-
Katicza
tag
válasz
csernak75 #100641 üzenetére
Nálunk június vége óta van 5G, hihetetlenül erős és stabil. Ezek szerint optikán kapja az adó a jelet, mert tegnap hajnalban a legnagyobb viharban, amikor egy méterre sem lehetett látni, ömlött az eső és a jég, szinte folyamatosan villámlott én meg néztem az időképet közben (rossz szokásom) ránéztem a speedtest-re, és ugyanúgy magas sebességet mértem. Telefonon 800 Mbps, laptopon 400 Mbps (most 560 laptopon, 860 telefonon wifin, és 1400 közvetlen 5G-n telefonon).
-
Colos1
őstag
válasz
csernak75 #100480 üzenetére
Szerintem a tornyokra ugyanezeket teszik fel. De amikor rákerestem az antenna típusára, találtam egy Huawei katalógust, létezik olyan antenna is, ami 7 band -ot tud, úgyhogy ahol helyhiány van, oda van lehetőség ilyet is tenni. Amik a képeimen vannak, azok csak 2-t tudnak, de a frekvenciatartományuk lefedi a B1+B3+B7, a másik meg a B8+B20+B28 sávokat. A B7-hez egy harmadik féle RRU kell.
-
csaszi75
senior tag
válasz
csernak75 #100295 üzenetére
Azt írja a mobil eszközökön jön a 600-700:
"Azèrt èn szerettem volna ennèl többet így mivel 5G is van a háznál közel a torony is a Yettel felè hajlottam mert jónak tűnik ez a szolgáltatása ès a nak napig mobil eszközökön kb. 600-700mbit/s le ès 90-110mbit/s èrtèkeket mèrek. "
Ez nem a wifi eszköze. Hanem a mobilok direktben tudnak ennyit mobilneten nála..
Szóval az esetek nagy százalékában nem elég jó a LAN kábel, nem elég árnyékolt, kontakt hibás.. stb.
Jó kábel, inkább cat6, wifi6 és még esetleg mesh hálózat. Ezek együttesen segítenek neki.
De mondjuk azt nem írta le a kérdést feltevő, hogy a gyerekek amikor LAGG-oglt nekik a cucc, akkor ők kábelen vagy wifi-n használták? Vagyis milyen a hálózat az egész házban? -
Somatom
veterán
válasz
csernak75 #100043 üzenetére
Ez is egy érdekes lehetőség. Van egy ex Euroquattro only net előfizetésem, ami havi 6800 -ért két, korlátlan netes kártya (fő + megosztó). Főkártya a telómban (mert csak ahhoz van roaming), megosztó az otthoni routeremben. Ilyet már nem lehet szerezni, úgyhogy vigyázok rá. Idő közben az Euroquattro közvetlen Yeti kezelésbe került át. A Yeti küldi a számlákat. Lehet, hogy erre is lehetne kérni TV -t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged