Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8551) #40935168 válasza Freddy76 (#8549) üzenetére


#40935168
törölt tag

Kb mintha hugom fotózna és hülyére bénázna a cuccal, hogy most hogy is kell ? :) De a video tetszett, én spec thx. :)

(#8552) FEDman válasza m3ss (#8544) üzenetére


FEDman
addikt

A szóban forgó videó nekem nem igazán tetszett. Pedig lett volna benne ötlet, de se a lényegi mondandó, se a humor nem jött át szerintem kellőképpen.

Eleve értelmetlen az E-M1-et pont egy D4-essel összevetni, de ha már megtették, te meg a

"milyen uveg volt az olymposon? hozzon o is nagylatot, telet, makrot, allvanyt aztan megnezzuk mennyivel konnyebb a taskaja"

kijelentéseddel feldobtad a magas labdát, akkor mégis had csapjam azt le. :)

macro obi

ekv. 14mm-ről induló extra nagylátó

ekv. 24-70/2,8

ekv. 70-200/2,8

Ha mind a két esetben egy vázzal számolunk, akkor egy ilyen Nikon felszerelés 5.539g az Olympus esetében pedig mindez 1.687g.

Azaz egy ilyen összevetésben az mFT rendszer majdnem 4kg-mal könnyebb!
Na azért ezt a különbséget egy hosszabb kiránduláson, de akár csak egy pár órás sétán is megérzi az ember.

A korrektség kedvéért persze hozzá kell tenni, hogy ez a két felállás teljesítmény szempontból nincs egy szinten. Arra viszont azért jó példa, hogy nem csak extra kis egy obis szettek esetében van jelentősége az mFT rendszer kisebb könnyebb mivoltának és bizony nem csak a kompaktoknak nyújtanak igen érdekes alternatívát.
Gyakran hallani, hogy egy DSLR egy szál nem túl nagy fix obival szintén nem túl nagy és nehéz, azaz ha épp számít a kis méret akkor erre ott van ez a felállás.
És valóban, csak hát egy mFT váz 2-3 obival együtt is kicsi és könnyű marad, ami azért nem mindegy. :)

Ettől függetlenül még mielőtt beindulna a hitvita szerintem is vannak olyan feladatok, amik igénylik a Nikon D4 képességeit és az E-M1 bizonyos területeken már sovány lenne.
Az már persze más kérdés, hogy szerintem sokkal több ember futkorászik nagy dög profi DSLR-rel, mint ahánynak arra tényleg szüksége lenne. :)

(#8553) #31757056 válasza Freddy76 (#8542) üzenetére


#31757056
törölt tag

Ezt a vidit tenyleg nem kellett volna mert most nagyon megtetszett nekem az az Oly :D

(#8554) aleister válasza FEDman (#8552) üzenetére


aleister
veterán

De könyörgöm, teljesen másra van kitalálva a 2 váz. Ennek az összehasonlításnak kb annyi értelme van, mint egy városi használatra tervezett Suzuki és egy difi-s 4x4-es Land Rover összevetni fogyasztás szempontjából.

Ezen bármelyik oldalnak tök felesleges pörögni.

Legközelebb csinálok egy videót, ahol fényképezőgépekkel fognak verekedni az emberek, és ki fogom hozni konklúziónak, hogy a milc szar, mert nem lehet vele nagyot ütni.

Cayman:
Annyira ne éld magad bele, mert ezt az Olyt (de még sok másikat is) simán elintéz szenzorban a Nikon belépőmodell. Nem kicsit, nagyon.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8555) b.vr válasza aleister (#8554) üzenetére


b.vr
őstag

"Legközelebb csinálok egy videót, ahol fényképezőgépekkel fognak verekedni az emberek, és ki fogom hozni konklúziónak, hogy a milc szar, mert nem lehet vele nagyot ütni."

:DDD

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#8556) FEDman válasza aleister (#8554) üzenetére


FEDman
addikt

Ne húzd fel magad, inkább olvasd el még egyszer alaposan amit írtam! ;)
Magam is azzal kezdtem, hogy tök értelmetlen pont ezt a két vázat összevetni.
Viszont ha már megtették, a m3ss meg feldobta a magas labdát akkor gondoltam lecsapom.

(#8557) lyunior válasza aleister (#8554) üzenetére


lyunior
tag

Szerintem, meg mindenki válassza azt amelyiket szeretné és legyen vele boldog... :K
A döntéseket mi hozzuk, és a számlát is mi fizetjük.
Én DSLR-re vágytam, és most azzal fotózok.
Akinek MILC kell, az meg fotózzon azzal.
Mindegy kinek mije van! Szép fényeket hozzá! :R

"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"

(#8558) #40935168 válasza FEDman (#8552) üzenetére


#40935168
törölt tag

Szerintem a puszta szenzorméretből adódó előnyt kihasználva illetve megtartva a jövő nagy tükrösei keményen (nem mint most) meg fognak indulni brutál megapixelek vagy brutál iso-k irányába, mondjuk a csicsásodást leszámítva (mint érintőkijelző egy következő flagship modellbe, pl. a nemlétező D5, stb).

Szóval a tükrös nagy bumfordi gépek meglesznek mindig is, még arra is fogadást mernék tenni, hogy lesznek brutál, nagy milc-ek, tükörnélküli D4 csattogtatók, mert ahogy ezen kis "mütyűrökre" van igény - és gyönyörűen dolgoznak - úgy a nehezebb vasakra is meglesz a profik igénye továbbra is. Jó darabig biztos, legalábbis.

Most nem hitvitázok, félreértés ne essék, inkább csak elmélázok egy lehetséges jövőn. Olyanok lesznek a nagy "tankok" mint most egy BMW X6: nem sokmindenre jó, terepjárónak vicc, A-ból B-be elvisz másfélszer annyiért, mint egy 3-as vagy 5-ös széria, családinak jó (de inkább kombi akkor), szóval ilyen semmilyen cucc, de presztízs, tény.

Meglepődnék, ha egy Oscar díjátadón, Cannes-i eseményen stb. egy magazin címlapján azt az elkapott pillanatot látnám, ahogy Gwyneth Paltrow mondjuk lép ki a limóból a vörös szőnyegre és a sajtófotósok sorfala tele milccel kattintgatja.. vagy a Forma1, ahol a győztest tegnap is nem kevés "szörnyeteg" tank és ágyúcső vette körül.. mókás lenne ehelyett kis tücsökpöcsöket látni (nem pejoratívan, csak méretre). Persze belefér, de addig még sztem fordulnia kell a világnak kettőt, ez meg sztem nem fog bekövetkezni egyhamar.

Ha esetleg tévednék, még mindig átállhatok. Ilyen egyszerű ez. :U

A fizika még egy dolog: ugyanakkora felbontáshoz a kis szenzor obijait finomabbra kell csiszolni sztem, mert kevesebb üvegfelület képezi le ugyanazt a képet kvázi. És fordítva: ha a nagyokét is ilyen finomra csiszolják, simán beköszönt fullframe-re is a 60-80 megapixel éra pár éven belül, mert az üveg elbírja, a szenzor meg már polcon van, csak leemelik, bekurjantják hogy "Heuréka" és megy tömeggyártásba. :U

De ezek csak az én gondolataim, lehet totál rosszul látom a dolgokat.

Amit SOKKAL érdekesebbnek találok, az a Fuji-Pana új organikus szenzora (vki linkelte nemrég). Minden újdonság 3 napig tart, ha Canikon is elkészül ezekkel (vagy veszi tőlük DX/FX méretben!!!) - az nagyon büntető lesz. ;) És miért ne tehetné meg ? A csúcsmodelleket beárazza jó drágán, abból futja megfizetni a külső szenzort. Egyszerű mint az egyszeregy.

Nem teszem off-ba, mert Nikon releváns gondolatmenetem van. :U Tekintsétek kis gondolatébresztőnek, lehet hülyeség.. :U

(#8559) aleister válasza FEDman (#8556) üzenetére


aleister
veterán

Félreértesz. Én nem húztam fel magam. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy milyen körülmények között, melyik váznak mi az erőssége. A többieknek írtam, hogy felesleges ezen pörögni.

Kicsit félreérthető volt, hogy Neked ment válaszként. Jobb lett volna címzett nélkül.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8560) Freddy76 válasza aleister (#8550) üzenetére


Freddy76
addikt

Az egész alapvetés vicces, mintha egy nyerges vontató és egy nissan 370z között kellene dönteni, hogy melyik a jobb, úgy általában. De az egész hozzászólásom erre reflektált, nyílván nem vehető komolyan a videó, amit Kutya és Cayman le is tudott reagálni normálisan. Fenének sem kell újabb hitvita, meg flém, meg egymásnak feszülés. Nem is tudom, mi a fenének kellett elkezdeni (nem neked), és folytatni. De én vagyok a hülye, hogy azt hittem, egy ilyen enyhén mókás valami elfér itt, de nem. Nyitok én is egy zárt kört a facebook-on, és csak én leszek meghívva senki más.

Szerk: az előző hozzászólásod utólsó mondata ide is jöhetne.

Szerk2: Kutyus, láttál te már x6 csomagtartót? Számomra rejtély, hogy hol van a hely abban a batár dögben, de nem kényelmes hátul, és aránylag kicsi a csomagtartója. Mármint ahhoz képest, amekkora dög az az izé.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#8561) MC Pite válasza m3ss (#8544) üzenetére


MC Pite
veterán

Azért ez a süketséget nem jó folyamatosan olvasni, egyesek (többen) azt sugallják mintha a zár meg rekeszt is menüből kéne állítani. Vagy rosszul értem, és akkor sorry.
Ha valaki esetleg tényleg nem tudná, tárcsa és gomb+tárcsával állíthatóak, szvsz ugyanannyi idő, így példának pont rossz.. A quality, kioldás, wb, bkt és fénymérés tényleg plusz idő, a kétszer i és a szükséges menüpontra kell állni(ha nem az utoljára állítottat akarjuk megint állítani), az oké nem a leggyorsabb.

Ahh, fájdalmas a videó, szinte hörögtem, ennyi szenvedést, meg... izé, nem nagyon volt ebben semmi hasonlítás, max annyi hogy mi kit cipel, viccesre veszi az összehasonlításokat... Ehhez a videóhoz is kell füves süti és akkor fasza ;]

(#8554) aleister: "Legközelebb csinálok egy videót, ahol fényképezőgépekkel fognak verekedni az emberek, és ki fogom hozni konklúziónak, hogy a milc szar, mert nem lehet vele nagyot ütni."
Hátterkurvajó +1 :C

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8562) #40935168 válasza Freddy76 (#8560) üzenetére


#40935168
törölt tag

X6-ot nem, de puffasztott rizs lehet, mint az Audi Q7. Arra panaszkodott jólmenő ismerős, hogy közel nincs benne annyi hely, mint az A6-ban, vissza is váltott, belső tér epic fail (szépnek szép, csak az illető bőven 100kg-n felül van, elfogyott a hely). Presztízsautók. Ez a magasan ülök dolog is csak addig jött be nekem a céges Toyota Verso-ban, míg nem mentem vele másfél-két évet. Utána untam. Aztán beültem az öreg Calibra vasba és "höhö! höhö ! cool, höhö ! " - kb a földön ülés és nulla himbilimbi a kanyarokban. Más, de hát kinek a pap, kinek a papné.. amíg van igény erre is, arra is, gyártják mindkettőt. :D ;)

(#8563) Mercutio_ válasza #40935168 (#8558) üzenetére


Mercutio_
félisten

EM5-re feldobsz 1 markolatot+nagyobb vakut és máris nem látszik olyan kicsinek :DDD

Obik terén pedig a tele tartomány felé csökken a mozgástér a méretcsökkentésre, tehát az "ágyúk" itt is meg fognak idővel jelenni, bár egy ekv 200-600 stabis obi még mindig elfogadható méretben és súlyban is.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8564) Kleroo válasza FEDman (#8552) üzenetére


Kleroo
veterán

Ez nagyon imponáló. :)

Troll on:
Akkor most azokkal az obikkal, amik bukéban is "ekvivalensek" :)))
off

Szerintem sincs sok értelme feszegetni ezt a dolgot. Aki ért a dolgokhoz, pontosan tudja mihez mire van szüksége. Akinek necces behatárolni a dolgot, az járkál "ide-oda" , és kiéli a kütyümániát is.
Aki pedig nem ért hozzá annak marad a szájhabzós szájkarate, hogy márpedig ez vagy az jobb és kész.
A fő probléma az, hogy az emberek 99%-nál a "nagy" klasszikus tükörreflexes(sejtelmes madárfingjuk nincs hogy mit jelent, de valami varázsdolgot amitől jó a gép) masina= a profi képminőséggel, tehát ezt kell venni és kész. Ennek a túlkompenzálása (is) szül szerintem sok vitát. Hozzám rengeteg kérdés fut be, hogy Nikon, vagy Canon. Első dolgom, hogy megkérdezem tudja-e mi a tükörreflex, majd 10percben vázolom a dolgokat(szenzorméretek), és van ám döbbenet. :)

Szerintem :)

szerk: Freddy videóján én jókat kuncogtam :)
A D4es arc atom. :D Mindent megold a 10csillió FPS-sel, és fakkje. (retard :D)

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8565) #40935168 válasza Mercutio_ (#8563) üzenetére


#40935168
törölt tag

Ja, jó ez az ekv. 200-600, fele akkora bokeh-val (bár gyanítom, hogy ennél a gyutávnál már tökmindegy mert gyönyörűen ken ez is). Amúgy nekem szimpi ez a rendszer és cucc úgy 1:1 ahogy van, nagyon is. Titokban szeretem őket, de még nem vallom be, úgyhogy pfuj, soha. ;] ;) :DDD

Ha jól megy, veszek egy szettet egyszer.. vmikor ;) .. de egyelőre munkanélküli vagyok, 1 hétre meg nem adja ide senki sem, hogy játsszak vele (ez nem utalás bármire itt :D hanem tényleg kb. szokni kellene, de sztem k*jó móka) ;)

[ Szerkesztve ]

(#8566) anaqer


anaqer
veterán

Ez csak egy humoros reklám teljesen a Top Gear challenges mintájára - ott is néha tök kategória-idegen gépeket eresztenek össze, direkt bénáznak velük, objektivitás természetesen a holdban... ez a milc-dslr cicaharc nevetségesebb, mint régen a nagy amd-nvidia flémek. :U

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#8567) #40935168 válasza Kleroo (#8564) üzenetére


#40935168
törölt tag

:K épületről lett vagy 30-40 képkocka ugyanabban a pozícióban, rekesszel, stb. A lámpácskákról a fán dettó, a csajszinál még tán-tán volt értelme, mert grimaszolgatott összevissza, de amúgy bruhaha :))

(#8568) Mercutio_ válasza #40935168 (#8565) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha pesten lennél vihetnéd 1 hétre a G3 váz + 3 fix + közgyűrű szettem, kíváncsi lennék mi lenne a végeredmény.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8569) MC Pite válasza Mercutio_ (#8568) üzenetére


MC Pite
veterán

Szintén az én kombómat amikor kiküldetésen vagyok, XF18-55 meg a 35/1,4, játszani EF20 is akad. De ehhez 60km-el tovább kéne jönni ;]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8570) Kleroo válasza Mercutio_ (#8568) üzenetére


Kleroo
veterán

Én nagyon megkedveltem a G3at. Egyedül az alapiso viszonylagos gyengesêge zavart. De etalon kis gép. (14-42 és 45-200 pana obikkal nyúztam kis ideig )

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8571) aleister válasza anaqer (#8566) üzenetére


aleister
veterán

Persze, hogy nevetségesebb, hisz mindenki tudja, hogy a Radeon a tuti. :DDD

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8572) #40935168 válasza Mercutio_ (#8568) üzenetére


#40935168
törölt tag

Köszi, tuti érdekes lenne. :)

(#8573) Deadzone41


Deadzone41
őstag

Mi a helyzet a Pixel utángyártott d7000 markolatával? Használt ilyet már valaki? Ezzel is felléphet az a bizonyos akksi merítős probléma? Olvastam róla tesztet, ez állítólag elég jól össze van rakva a hasonló társaihoz képest. Szerintetek?

(#8574) Graphy válasza Deadzone41 (#8573) üzenetére


Graphy
aktív tag

A Pixel D7100-hoz gyártott markolatával is sajnos van ilyen probléma, hogy feleslegesen meríti az aksit, de más probléma nem merült fel vele. :( A D7000-hez gyártott markolatról nem tudok nyilatkozni.

Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!

(#8575) m3ss válasza MC Pite (#8561) üzenetére


m3ss
veterán

hat lehet akkor 2 perc alatt lehet nem sikerult rajonnom a gep mukodesere...akkor ezek szerint vmi gombot lenyomvatartva allithatok zaridot is a tarcsaval M modban? meg mondjuk kirakhatom masik gombra az isot is?
mellesleg ha lehet igy hasznalni, akkor is ugyanugy gondolom hogy nem lehet osszehasonlitani a 2 vaz hasznalhatosagat. ha hasznalsz par hetig ilyet lehet te is ra fogsz jonni :)

(#8552) FEDman hmm a tomeg jogos. bar amit kleroo irt, dof, azonos dofnal kepminoseg, bokeh stb miatt lehet felesleges osszehasonlitani...
meg az a baj, ha vki jobban belemerul a dologba elobb-utobb minden szart visz majd magaval...portrezni vakukat, fenyformalokat, allvanyokat kreativ vilagitashoz. makrozik akkor softbox, vaku, allvany...es sorolhatnam. nalam pl nem sokat szamit a gep meg a 3 konnyebb obim sulya ahhoz kepest amit viszek...nyalarason, kirandulason meg vegkepp nem amikor mas is van a hatizsakban...
ezert mondom hogy inkabb kezdoknek idealis. meg masodvaznak pl levinni a jatszoterre delutan 1 fixobival a zsebben. majd ha jatszoterre kell jarnom, es lesz optikai keresos en is elgondolkozok rajta :DDD

freddy: nem a videodra reagaltam amugy, csak arrol jutott eszembe...olvasgattam a fuji topicot. pite marketingje mukodik :DDD amugy a street meg mindig jogos, arra idealis.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#8576) .mf válasza Freddy76 (#8542) üzenetére


.mf
veterán

Úgy őszintén, én se találtam különösebben jónak a videót. Igen, pár dologban jól parodizálja a Top Geart: más kategóriákat hasonlít össze, fél-releváns "kihívásokban", s nem kapunk igazi képet a teljesítményről. Top Gear is inkább szórakoztató-, mintsem autós műsor.

Viszont van benne egy rejtett "poén" -- a videót a m4/3-os GH3-on készítették.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#8577) MC Pite válasza m3ss (#8575) üzenetére


MC Pite
veterán

Ja. Asszem manuálban tárcsa az iso, expókorrekció gombbal a rekesz (a piktogramm alapján úgy rémlik), fn gomb meg iso volt nálam. Máshogy nem is lehet állítani (rekeszt manuálban; meg általában a rekeszt/záridőt)

OKés, gyorsabb több gombbal, csak nem először olvastam ezt a zár/rekeszt menüből állítást, ami faxság, egyeseket félrevezethet.

Q..a halkan jegyzem meg, hogy itt is, amúgy is a userek DX szenzort használnak, DX milcnél a dof azonos, jusztse linkelek rá példát a sajátjaim közül mikor élvezkedtem az f/1,4el ;] 1", 4/3, APSC és már FF méretben is vannak milcek. Jó van, 1/2,3"ban is, azt hagyjuk :W

NikOFF:
Egyébként a kiegészítők sem feltétlen azonosak (méret), én EF-20at használok, sok mérlegelés után. Ok, nem motoros a fej, kevesebb szöget is tud - de hát 99%ban indirekten vakuzok (vagy duplán indirekten :D ) úgyhogy kb letojom (MQ-B10el, vagy a beépített vaku + ez). Olyan pici, hogy a a toploaderes táskában is elfér távkioldóstul is (adóval együtt, mert optikai slaveként a vevő is elég lehet hozzá, van optikai commander mód a vázon).
Sőt, a kis toploaderes táskába a másik oldalzsebbe egy fix is belefér még! :K Mert ugye DX-re tervezett új obik, azonos fényerőn kisebbek is lehetnek mint tükrösre - ahol általában a jó üveg ff-re való, emiatt eleve nagy.
Régi állványom meg nagy volt, részben azért is cseréltem. Ez már nem lóg ki a Caden K1 alól sem, meg könnyebb is :)

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8578) Kleroo válasza MC Pite (#8577) üzenetére


Kleroo
veterán

APS-C és FF méretű érzékelő esetén ugyanolyan batár üvegek kellenek. 70-200f/2.8-at pedig nem szívesen használnék D90 vázméret alatt semmivel. És ez még csak nem is hűdenagy obi :)

Nikonnak is van ilyen játszós vakuja, SB-400.

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8579) Ijk


Ijk
nagyúr

Így néz ki a Df.
Kéne, nagyon. :)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#8580) Graphy válasza Ijk (#8579) üzenetére


Graphy
aktív tag

+1

Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!

(#8581) Freddy76 válasza Ijk (#8579) üzenetére


Freddy76
addikt

Óóóóójjj, de szép...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#8582) MC Pite válasza Kleroo (#8578) üzenetére


MC Pite
veterán

SB400... hagyjuk, nem találom túl hasznosnak, azért ha már külső vaku, alsóhangon dönthető legyen. Így is kisebb jóval az EF-20 hogy dönthető, és szintén ceruza akkus (AAA-sokat megint nem veszem vaku számba).
Nyilván 70-200 2,8 más kategória, de nézd meg az XF üvegeket (akár a fényerősebb telét). Hasonló méretű a 18-55 2,8-4 OIS-em, mint az ötvenes fix volt. 16-50 OIS bőven kisebb és könnyebb mint a 18-55VR, pedig az is fém!
A DX 35mm-es 1,4es obim is kicsit még mindig kisebb mint a nikon dx-es 1,8as 35öse! És könnyebb is, a nagyobb fényerő és a fém anyagának, ellenére, meg még rekeszgyűrű is van rajta. Viszonyításnak. 58as szűrőméret van a zoomon is; és ha megnézed a 14 és 23milis fixeket, meg a palacsintákat, megint marha jó méretben vannak, az 56/1,2 meg pláne! Szóval de, DX fronton is az új obik kisebbek, és a ... kimondottan gyúr arra, hogy olyan fényerő/dof legyen, amivel ekkora méretben versenyezhet akár a FF (hasonló árú, ami hülyeség, de legyen akkor használt) szettekkel. Utóbbira inkább ne reagáljon ide senki, csak az offosba, jó?! (Felőlem a DF 50 1,8 vs XE2 35 1,4et is lehet hasonlítani.)
http://www.photozone.de/Reviews

A DF ezüstben elég jól néz ki :K Kipróbálnám :))

Hátulról mondjuk már nem túl izgi...

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8583) PRO-peller válasza MC Pite (#8582) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Nincsen rajta zöld-mód. :O

:DDD

(#8584) Lassú Víz válasza m3ss (#8575) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Az E-M1-ben M módban egyik tárcsa rekesz, másik záridő. Van egy váltó kapcsoló amivel az egyik tárcsa ISO-t, másik WB-t állítja, de lehet a 7 programozható gomb valamelyikére az ISO kirakható.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#8585) Graphy válasza PRO-peller (#8583) üzenetére


Graphy
aktív tag

Hát pedig az a legfontosabb....... pfff... :W

Javítok! Későn vettem észre a fogatlan vigyori fejet alul. :DDD

Egyébként arra nem jöttem még rá, hogy a Df-ben hol lehet a filmet befűzni...ha már itt tartunk. :DDD

[ Szerkesztve ]

Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!

(#8586) A Zéé válasza MC Pite (#8582) üzenetére


A Zéé
addikt

nekem ez eléggé dönthetőnek néz ki

DF nekem így annyira nem tetszik szemből. Valahogy olyan nagyon zömök, a púpja meg túl nagy. A hátulja meg bármelyik mai dslr lehetne. Felülnézetben a legmutatósabb.

Just a simple Lineman...

(#8587) Kleroo válasza MC Pite (#8582) üzenetére


Kleroo
veterán

Szerintem sem hasznos egy ilyen vaku, de az SB400 is dönthető. :P
Érdekes, hogy ilyen kicsik a Fuji üvegek. Valamit tudnak. :)

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8588) PRO-peller válasza Graphy (#8585) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Hát nekem ez a státusz lcd, hát izé. Most ha ennyi, akkor meg minek?

(#8589) Mercutio_ válasza Kleroo (#8587) üzenetére


Mercutio_
félisten

Fixekből a Pentax Limitedek a méretbajnokok, és a rajzuk is elég jó :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8590) MC Pite


MC Pite
veterán

Nem csak ződ gomb nincs (már nem is kéne :D) hanem picuri a státusz kép is ;]

A Zéé, ohh, trükkös, ok, dönthetőnek nevezhetjük (most azt hogy terelő/derítőlapot nem nagyon tud az ember rárakni, vagy gyors teljesítmény korrekció azt inkább hagyjuk). :R

DF-en elől mi lehet az a tárcsaszerű?

Hja, a p...x fixek is kompakt méretűek... a fényerő árán mondjuk. :K
1,4-2 -es üvegek amik már nyitva is faszák, ekkorában... :))

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8591) hotkar válasza MC Pite (#8590) üzenetére


hotkar
aktív tag

"DF-en elől mi lehet az a tárcsaszerű?"

Hardveresen tiltható (letakarható) AF segédfény :))

(#8592) jasonka válasza MC Pite (#8577) üzenetére


jasonka
aktív tag

Helyesen : a D5100-nál manuálban a tárcsa az exp. idő, , az expokorrekciós gomb pedig a rekesz.

Az Fn gombra én pl. a fehéregyensúlyt tettem fel.

(Amúgy fotózni indulás előtt általában beállítom a legfőbb paramétereket, így a helyszínen általában csak a rekeszt ill. a záridőt és - az Fn dedikált gombbal - a fehéregyensúlyt állítom. A fókuszmódot és a fókuszzónát valóban menűből kell állítani, de azt tudtommal a D90-nél is onnan kell.)

Juszt se cserélek D90-re ! :DDD :DDD :DDD

(Nyugi, BEFEJEZTEM... :K )

[ Szerkesztve ]

Hja kérem ! A Belváros !...

(#8593) PRO-peller válasza MC Pite (#8590) üzenetére


PRO-peller
senior tag

A "bekapcsoló gomb" is forradalmi újítás így pecek nélkül. :F Rámondanám az egész vázra, h szép. Egy stukkerral az oldalamban... ;] Nekem 10ből 6-os. Lőjetek! :B

(#8594) arn válasza FEDman (#8552) üzenetére


arn
félisten

mivel mostanaban legtobbet az 1.4es 25oset hasznalom, megneztem ugyanezt d600+50es viszonylatban. siman vallalhato :) persze ha egy turazoomrol lenne szo, akkor mar mas a leanyzo fekvese, amit kirandulasokon cipelek. illetve egy d600nyi taskaban most egy fixsor elfer.

majd lehet kiprobalok egy kisebb ff vazat kesobb - d4 meretu sose kene, akarmennyit is tud.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#8595) TayRol válasza Ijk (#8579) üzenetére


TayRol
veterán

húbazz!

(#8596) FEDman válasza arn (#8594) üzenetére


FEDman
addikt

Persze ez igaz! De ehhez azért azt is érdemes hozzátenni, hogy még egy sima D600 is bő kétszer olyan nehéz, mint egy E-M5. Ez azt jelenti, hogy az OMD + 25/1,4 mellé még hozzá csaphatsz egy 12/2 és egy 45/1,8-as obit és még mindig nem leszel annál a súlynál amit egy D600 + fix 50-es képvisel.
No persze megint almát hasonlítunk össze körtével.

Engem is izgat ám az FF szenzor, de én ma már azt is mirrorless vázban szeretném megkapni. Az első fecske már meg is érkezett a Sony jóvoltából. Ami mondjuk engem még messze nem győzött meg.
No de majd az FF Fuji vékony organikus szenzorral! :D

[ Szerkesztve ]

(#8597) arn válasza #40935168 (#8558) üzenetére


arn
félisten

az hogy tukor van, vagy nincs benne - mit arul el a gep kepessegeirol? en nagyon szeretem a jo ovfet, es minden tovabbi nelkul odaadnam az em5 evfet cserebe. de azert lassuk be, a jovo a tukor, mechanikus shutter nelkuli masinak fele megy. ez kisebb merettel is jar, a tukorakna es a szenzor meret eleg jol behatarolja a meretet. az, hogy jelenleg a kis meret felol tamadnak, nem jelenti azt, hogy meg fog itt rekedni a dolog - elindul a lavina lassan, van par olyan ficsor, ami ugyancsak hasznos lesz. az slr resz az analog technika maradvanya, ido kerdese, hogy mikor valtja le a digitalis.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#8598) Ijk válasza MC Pite (#8590) üzenetére


Ijk
nagyúr

Kíváncsi leszek a speckókra. Remélem nem egy szimplán retro vázba ültetett D600 (800), hanem van valami nyalánkság, például törőékes mattüveg.
Mondjuk én egy Fm3 méretű vázban reménykedtem, nagy keresővel, de gondolom a Nikon egy MF-es gépet nem mer bevállalni.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#8599) #40935168 válasza arn (#8597) üzenetére


#40935168
törölt tag

Ezzel egyet is értek, nincs is baj a gondolatmenettel. Amit kihagytál, a humán faktor, én pedig pont arra célzok. Nekem nem kellene egy kisebb váz a mostaninál, vagy ami keskenyebb, mert evf van benne és nincs tükör és sikerült laposabbra készíteni. Inkább extrázzák fel minden jóval, építsék körbe a fénnyaláb útját mindenféle hasznos dologgal úgy, hogy azért lehetőleg a fénybe ne lógjon bele a sok ipari hulladék és máris el lehet adni ismét.. :))

Kényelmi faktor pl. valamilyen fotómegosztóra post-olás egy Android alapú (vagy akár nem is, tökmindegy) kis alkalmazással az érintőképernyőről, fotózás közben. Vagy egy leegyszerűsített wifi-s "azonnal mutatjuk a nagy kijelzőn" folyamat stúdióban, vagy ilyesmi, külső kütyük nélkül. Előbbihez kell egy 3G + SIM kártya foglalat és egy beépített 3G/4G modem, utóbbihoz wifi.. lehet overkill egy leendő 40MP-s vázba ilyet beletenni, de össze lehet kötni a szakmát a fun-nal szerintem.. még profiként is ha kint vagyok éppen és tájfotózok valahol, ha olyan kedvem van, beállítom, hogy postolja kattintás után a képet, ha jónak találom a kijelzőn. Egyetlen gombnyomással. "Helló, épp itt állok a csúcson, sziasztok!" - Picasa, flickr, stb.. előre beállított paraméterek alapján. Még akár Facebook is. Tuti komálnám a hülyeséget, pedig valljuk be, nem sok szükség erre. De komálnám. És ha ehhez kell az a pici hely a vázban, hogy az a két kis chip, modul, mini-nyák, akármi elférjen, hát használják ki a tükör helyét és ilyesmiket, nem kell azt a vázat összenyomni. :U

De a fogás az fogás marad.. télen, kesztyűben hogy a p*ba nyomkodok el egy pici gépet ? Tavaly sokat fotóztam kint, tájat is, eseményt is (haverokkal Szilveszter), hideg tud lenni nagyon a magnézium a minuszban ! :B Hagyják meg tanknak, bumfordinak a mostani komoly gépeket, a kicsikhez képest nagy gombokkal, kell az. :)

Szerk: én amúgy annak örülnék, ha mindkét műfaj megmaradna. A legszebb nem az, amikor bulldózerrel tolnak egy adott irányba a gyártók, hanem amikor megvan a választás szabadsága. Tőlem aztán lehet ultraprofi gép kis vázban is, akármilyen szenzorformátumon, ha lesz rá pénzem, biztosan kipróbálom egyszer. (Most is van rá, csak másra költöm). ;) De a nagy vasat jelenlegi fejemmel nem adnám érte.

[ Szerkesztve ]

(#8600) arn válasza #40935168 (#8599) üzenetére


arn
félisten

siman csinalhatnanak egy d4et evfel... nem lenne akadalya. a meretet inkabb csak magambol indulva irtam, nekem fontos, hogy ne legyen benga nagy, inkabb a kezelhetoseg teren kotok kompromisszumot. a d600 is a merete miatt fogott meg, hogy kb akkora mint egy kozepes apsc.

azt kellene elfelejteni, hogy milc = olcso kicsi gepek. semmi koze hozza, csak eppen innen indult a dolog. valahol kellett fogast talalni a piacon. ha a canonon/nikonon mulna, meg jo ideig slr lenne remlassan csepegetett tudassal, noha mar most is csinalhatnanak overkill milcet, ami otvozi a mostani ff slrek, es a topmilcek tudasat hibrid afal, 240 fpses keresovel, amiben van egy csomo olyan segedlet, amirol egy tukoraknas masina csak almodhat stb.

szvsz funkcionalitasban, rendszermeretben, kimeneti minosegben sokkal jobb lepcso az mft-ff, mint az apsc-ff.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.