Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8351) lyunior válasza TayRol (#8349) üzenetére


lyunior
tag

Tökéletesen egyetértek azzal, hogy klassz képek zömében szakavatott kezek közül kerülnek elő, és sokat kell ahhoz tanulni (csetleni-botlani), tapasztalatot szerezni, fórumozni, stb., hogy az ember tényleg minőségi munkát végezzen. :R

De azért a 4m-es rúddal nem fogunk 6m magasat urgani.

Én sem azért váltottam tükrösre, mert az majd megcsinálja helyettem a tutit. egyszerűen voltak olyan témák és helyzetek (egyre több), ahova egy kompakt már kevés volt.
Most meg tanulhatom a DSLR világot, és gyűjthetem a lesajnáló kommenteket :P ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"

(#8352) MC Pite


MC Pite
veterán

m3ss, de, majd következőleg a dxo topikba írom. :U Bocs hogy egyesekkel ellentétben nem csak a tükrös canikon vonalat preferálom, engedd már meg légyszi hogy eltérő igényeink legyenek, ezt nemrég másik topikban úgy gondoltam letudtuk. Mi ketten nyilván eléggé más kategória vagyunk, száz év alatt se érnélek utol. Bírom az 5100at, de van ami jobban tetszik összességében, és ettől nem állítok olyanokat hogy egyikkel vagy másikkal nem tudod a gyereked lefényképezni, meg azt sem hogy csak casual shooterek használják... 4-5 rendszert el tudnék viselni, van ami ezért, van ami azért tetszik, és úgy érzem mással ellentétben nem húzok le kollektívan semmit, max elszöszölök egy-egy dolog összehasonlításával (amivel olykor almát a körtével-be csapunk már át).

Freddy: 90%ban párom lőtt legtöbbet a tizessel* (*nyaraláson, darabra), én meg ismerkedek a naggyal, még csak a temp galériámban vannak képek, ha esetleg úgy jönne le hogy most ezekre lennék büszke :). Van pár dolog ami tetszik (dof a fix-el, élességgel én elégedett vagyok, dinamika, tónusok/színek) amire dobtam linket oszt kész. A kisrácos galériát (ha emékszel) a dof miatt dobtam be, senkit nem akarok/akartam akkor sem meggyőzni hogy mivel hogy lehet fókuszálni (dx vs ff dof/méretről volt szó). Nem is hibátlan ez a gép sem (sőt, még az utódja sem :D ), le is írtam itt is ott is róla tetszős és kevésbe tetszős dolgokat. Nemá, az X topik nem izgis, a lakóknak is ugyanaz van, egymásnak mit írjunk? :D ;]

Ha az jött le hogy szerintem hibátlan, akkor rosszul írok, vagy túl sokat és emiatt felületesen olvastok, vagy mindkettő :DDD (ezt a mondatot bezzeg pluszegyezni fogják páran :P )

aleister: Én nem tudom hogy lehetne tuti raw összehasonlítást nyomni - bár múltkor mikor azon törpöltem mi a 'csáért néz ki máshogy az érintetlen raw meg jpg (nikoné) akkor csak nagy hallgatás volt rá a válasz, úgyhoyg szerintem ti sem tudtok pudingot sem :P Ahogy -számomra- érdekes hogy volt hogy a LR 4től fölfelé sokkal több csúcsfényt vissza lehetett az ötdékettő képeiből húzni mint bármi mással, de az én rawjaimnál szinte nem is volt különbség a másik progihoz képest. Persze jellemzően egyszerre egy gépet hazsnál az ember és nem is foglalkoztatja az összehasonlítás meg hogy melyik éppen mivel a legjobb.
Azt meg már beszéltük párszor, hogy legtöbb esetben nem tévednek akkorát a gépek hogy jpgből menthetetlen legyen - ha igen user törli is (wb, egy kis szint korrekció), de nyilván mással vagyunk elégedettek vagy tökömtuggya (ami annyira gatya wb, már a vázon látszik, és raw/állítok egyedit). Vagy nagy szerencsém van hogy nem nagyon szokott mellé lőni, vagy mások sose nézik vissza és sose lőnek újra (aminél erre van mód, nyilván nem egy eskövőfotósra gondolok pl) ha látszik hogy na ez már eléggé elmászott. Persze jellemzően ki ezt, ki azt mondja, sose fognak találkozni az állítások :D .

A gép teszi a fotó(s)t-ra is van akinek előny, van akinek hátrány hogyha nem egy nagy fekete izé (lehetőleg nagy vakuval) van a kezében, akkor nem is veszik fotós számba.
Persze a fazekas hasonlatnál egyszerre bólogatunk - de közben tegyük szívünkre a kezünket, azért a kütyübuziságtól nem biztos hogy mindenki teljesen mentes :D

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8353) #31757056


#31757056
törölt tag

Sziasztok! Gondoltam hosszu kimaradas utan megosztom veletek a tapasztalatomat, valoszinuleg en vagyok azon ritka emberek egyike akinek vegul sikerult munkara fogni a 35/1.8-at a D7000-en. :))
Pedig emlekszem annak idejen hanyan mondtatok, hogy el kell adni, de en mindvegig hittem a kis szornyetegben. Vegul tegnap keszult vele 375 kep egy esemeny keretein belul, raadasul egy sotet autoszerelo muhelyben. Mar majdnem kesz vagyok a valogatassal, szoval meg javulhat az arany de mar eddig is a fotok tobb mint 50%-a eles annak ellenere is, hogy sotetben segedfeny nelkul kellett fokuszalni. Igaz, hogy mindezt -17 fine tune-al ertem el, de ez most mar lenyegtelen. :)

(#8354) TayRol válasza #31757056 (#8353) üzenetére


TayRol
veterán

na, zsír. arról lemaradtam, hogy hogy lett d90-ből d7k, de a lényeg hogy örömmel használod.:)

(#8355) Graphy


Graphy
aktív tag

Ha jól látom MC Pite bekapott valamiféle vírust, mert Eperkutyus most már aprónak tűnő régi írásait is bőven túlszárnyalja. :)
A raw fájl pedig azért különbözik egy jpg képtől, mert az egy nyers fájl mindenféle + élesítés/szaturáltság/kontraszt/stb nélkül.
A raw/jpg "vitához" hozzászólva, ki mit szeret. Ismerek esküvő fotóst, aki mindig jpg-ben lövi meg a képeit, szinte minimális utómunkával és nagyon jó képeket csinál és van olyan is aki rawban addig huzigálja a csúszkákat amig brutálisan szép képeket kreál.

[ Szerkesztve ]

Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!

(#8356) m3ss válasza MC Pite (#8352) üzenetére


m3ss
veterán

nem zavar h mast preferalsz, csak kar teleoffolni a topicot...

cayman: azert 50% nem annyira jo arany, nem? bar sotetben nem tudom...

larry: neked mi bajod a d7k+50 1.8g-vel? milyen korulmenyek kozott hibazik?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#8357) Kleroo válasza aleister (#8348) üzenetére


Kleroo
veterán

Ez is epic. Különben is csak a gép miatt tudsz jó képet csinálni nem? :D
Viszont belegondolva, 36MP-es szörny RAW-okkal lehet én sem szöszölnék ilyen "legalja" kattintgatásoknál. Az azért már túllép egy ingerszintet mire feldolgozza az ember(sokszáz kép). 12bit 12MP-es rawokat pikk-pakk pörgeti Sandy :D

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8358) subidu válasza TayRol (#8354) üzenetére


subidu
tag

Én is D90-en használom a 35 1.8G-t. Eddig nem vettem észre, hogy félre fókuszált volna. Én személy szerint imádom a kis obit. Amikor vettem, akkor egy másikat is kipróbáltam, és az sem tűnt hibásnak.

ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR

(#8359) aleister válasza MC Pite (#8352) üzenetére


aleister
veterán

Bár nekem címezted a hsz-t, mégis használtad a "Ti" névmást. Tudtommal nem vagyok egyetlen közös tudat tagja sem. :)
Csak azért írom ezt, mert egyedül a saját nevemben beszélek. Konkrétan "itt sem voltam" amikor a téma felmerült.

A problémád nem teljesen értem. RAW-ot és JPEG-et nem lehet összehasonlítani. Az egyik egy folyamat eleje (nyersanyaga) a másik a vége (végterméke). Ez olyan, mintha egy marék vasércet fognál a bal kezedben, egy szamurájkardot a jobban, és nem értenéd, hogy miért nem ugyanúgy néz ki a kettő.

(#8357) Kleroo:
Nagyon jó dolgod van ma Neked, hogy elkényeztetünk ilyen jó hsz-ekkel.
Egyébként ilyen helyekre én sem a D800-at viszem. Nagyon örülök, hogy családban maradt a D5100 (fater használja, de a reális árát megkaptam érte), mert ilyenkor elviszem azt. De pl streetfotózni is ez utóbbit vinném, mert sajnos olyan világot élünk, amilyent, és nem szeretném a réti indiánok büdzséjét megfejelni. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8360) lyunior válasza aleister (#8359) üzenetére


lyunior
tag

Afro-hungarian... :DD

"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"

(#8361) #40935168 válasza lyunior (#8360) üzenetére


#40935168
törölt tag

Brazil.

(#8362) aleister válasza lyunior (#8360) üzenetére


aleister
veterán

:K
Afro-hungarikusz. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8363) Kleroo válasza aleister (#8359) üzenetére


Kleroo
veterán

Én is emiatt akarom lecserélni pl a nyakpántot, hogy legalább a nyakpánt ne ordítson, hogy heló szia! drága váz vagyok,mert tele vagyok írva. LOPJ EL!
Csak nem találok semmi olyat ami szimpatikus.

(D5100 pont van nekem is még. Videóra vettem, de nem jut elég időm rá, illetve nem is hozza azt a szintet amit elvárnék(tömörítés gyilkol). Én valahogy nem tudom megkedvelni(méret,gombok,ect) szenzorban nagyon jó pedig.

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8364) lyunior válasza aleister (#8362) üzenetére


lyunior
tag

Írtam neked egy PÜ-t.
Nem mertem ide kitenni, nehogy Nekro elküldjön tanfolyamra... :K

"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"

(#8365) #40935168


#40935168
törölt tag

Na, szép.. [link]

Kleraw: nálam nagyon bevált az ilyen slingshot jellegű Case Logic alulra becsavarozható vállpánt. Feliratmentes. Végre találtam valamit.. :)

[ Szerkesztve ]

(#8366) aleister válasza #40935168 (#8365) üzenetére


aleister
veterán

Szerintem direkt jót tesz neki majd a nyílt forráskód. :DDD
Könnyebben lehet rá 3rd party cumókat fejleszteni. :D

(#8364) lyunior:
Pedig az ilyeneket ide kéne írnod. Hamarabb és pontosabb választ kapsz több embertől.
Necroval meg nincsen baj. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8367) #40935168 válasza aleister (#8366) üzenetére


#40935168
törölt tag

Sokan mit nem adnának egy IGAZÁN KOMOLY opensource workflow-ért.. mármint.. pénzt nem, mert arra ott van ugye az Adobe teljes paletta mondjuk :D de egyszeri donation-től kezdve akármi egy GPL projektbe, egy izmos Gimp tuning, akármi..

(#8368) aleister válasza #40935168 (#8367) üzenetére


aleister
veterán

Kickstarter?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8369) Real_Necro válasza lyunior (#8364) üzenetére


Real_Necro
veterán

:F

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#8370) Vikthor


Vikthor
nagyúr

tudtok ajánlani a PH!-s hardverapró helyett egyéb használt dslr gépekkel foglalkozó fórumot/apróhírdetést?

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#8371) Freddy76 válasza aleister (#8366) üzenetére


Freddy76
addikt

De, van.

Vikhtor: nekem az index fotós adok-veszek topikot és a pixinfót szokták ajánlani. Nekem legutóbb mindenemet a pixinfós hirdetés alapján vitték el.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#8372) TayRol válasza Vikthor (#8370) üzenetére


TayRol
veterán

pixinfó, index adok-veszek, expressz

(#8373) #74459392 válasza #31757056 (#8353) üzenetére


#74459392
törölt tag

Ez jó hír, én is d7000-et tervezek, majd... egyszer...
A 35östől nem szívesen válnék meg:)

(#8374) MC Pite válasza Kleroo (#8363) üzenetére


MC Pite
veterán

Ha valami játszós dolgot fényképezel - nem akarlak semmire megtanítani, isten ments, én csak ugatom a fotózást mint kiskutya a Holdat - esetleg próbálj meg fin vagy legalább normal jpg-ket lőni, és próbáld meg azokat korrigálni. Ha van rá mód, szimplán kíváncsi vagyok hogy tényleg annyira reménytelen általában jpgben?
A basic jpg igen, a normál okés, a fine egész jó, én acd see prot használok és villám gyors a raw+LR kombóhoz képest. És akkor kiderül hogy elbeszéltünk egymás mellett vagy nem. Develop, egyenesít, esetleg vág, szín, szint, esetleg fehéregyensúly, kész, 20 másodperc volt (1-1 művelet 3-5 sec ha már hozzászoktunk mi merre és csak kicsit korrigálni kell); a következő fájl is pár tized másodperc alatt betölt, develop nézetben is.
Remélem nem érted félre és nem veszed rossz néven, és esetleg sort tudsz rá keríteni :R

aleister: Fel ne vedd, csak szívom a véreteket, kollektíven :P
Pont ezt mondtam, hogy a 'miért nem rawban mérjük össze' kérdésre, hogy mégis hogyan, progi és beállítás függvénye hogy abból mit mentünk el. (Attól függetlenül hogy a mit lehet kihozni belőle kérdés viszont érdekes két gépnél.)

Fazék/fényképező/nyakpánt: Még pár műszaki ember is akinek a kezébe adtam a fujim, azt mondta mikor nyúlt érte - én a filmesekhez nem értek :D

Vikthor, indexre +1, eléggé pörög. Jut eszembe, most délelőtt vitték el a vázat :K

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8375) Kleroo válasza MC Pite (#8374) üzenetére


Kleroo
veterán

Én nem kívánom tovább boncolni ezt a témát. Kb 1 éve már egyébként ezt megcsináltam. ;)

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8376) Graphy válasza MC Pite (#8374) üzenetére


Graphy
aktív tag

Ha komolyabban kezdesz foglalkozni utómunkával majd rájössz, hogy mennyivel jobb egy raw és az acdsee-t is el fogod felejteni hamar. :K
Egy raw fájlból jobb jpg-t tudsz kihozni "kis" munkával, mint amit a váz köp ki magából...persze 800x600 méretre lekicsinyítve szinte tök mindegy, felhasználás kérdése.

[ Szerkesztve ]

Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!

(#8377) Larry303 válasza m3ss (#8356) üzenetére


Larry303
addikt

hétvégén sok férement vele, pedig volt fény bőven...szabad tér napsütés...kb 70% lett jó
most úgy néz ki kapok kölcsönbe 7100est pár napra, majd meglátom ott hogy teljesít a fókusz...volt még egy rendezvényfotozásom is a hétvégén ott is 50es meg a 70-300volt, ismét meg kellett állapítanom, hogy a 70-300al a legpontosabb a d7k :)

év végén mindnképp tervezek vmi fejlesztést, azért járok utánna most a témának...váz cserét ha meglépem elvileg lesz egy új objektivem is amit eddig sajnáltam eladni az átfogása miatt :) a tuti utazózoom tudod :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#8378) hotkar válasza aleister (#8299) üzenetére


hotkar
aktív tag

"Az van, hogy jelenleg nincs rá megoldás.
Volt olyan verzió, hogy csak a korai modelleket érintette.
Volt olyan verzió, hogy 2-3 tisztítás után megszűnik a jelenség. Ttulképpen kijön az az anyag, aminek ki kell jönnie.
Volt olyan verzió, hogy zárcsere megoldja"

Bár kicsit megkésve, de leírom: van még egy verzió.

Az, hogy nincs semmi baja.

Szeptember elején vettem a gépet, 2901 expo van benne, de semmi kosz nincs.

Valamit csak alakítottak rajta... Amit eddig láttam rémvideót, ott 2e után már elég jelentős volt a koszosodás.

Remélem, nem csak ritka kivétel az enyém.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#8379) phaseOne


phaseOne
tag

rossz helyre ment :B

[ Szerkesztve ]

(#8380) #31757056 válasza m3ss (#8356) üzenetére


#31757056
törölt tag

Szerintem sotetben kivalo, foleg, hogy nem csak a kozepso fokuszpontot hasznaltam, ezzel egyutt annyi. De ez meg mindig nem a vegeredmeny. :)

(#8381) MC Pite válasza #31757056 (#8380) üzenetére


MC Pite
veterán

Csodálom az optimista hozzáállást, sötétben 90%nál szét...na az ideg már. Mostanin 55mm-en szét is b...tt :), sajna félig illdomos max kitekernem ha tényleg az af lámpán múlik már. (szerencsére az 1,4 nem ilyen finnyás)
Sőt, 50 1.8G-vel volt 1-2% nem elég éles, nagyon bosszantott (lehet másikoknál is van ennyi, 28-75nél is volt, csak nagyobb dof miatt nem volt feltűnő?).

Szerk: vevőm kérdezi ma, miért csak a középső fókuszpontnál van af fény... Hát igen, ezt én sem vágom..

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8382) Mercutio_ válasza lyunior (#8329) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem, egyszerűen csak szinvak vagy...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8383) TayRol válasza Mercutio_ (#8382) üzenetére


TayRol
veterán

:DDD

(#8384) #31757056 válasza MC Pite (#8381) üzenetére


#31757056
törölt tag

Ha nagyon jol utana akarnek szamolni akkor en is magasabb aranyt kapnak, mert elso valogataskor nem valogatom ki az osszes eleset, kihagyom ami nem tetszik, illetve azokat sem szamoltam bele amikor nem volt jo helyen a fokuszpont de a kepet annak ellenere ellottem. Azt viszont nem mondtam, hogy nekem AF fenyem sem volt, ugyanis fent volt a vazon a radios kioldo, olyankor pedig a gep azt hiszi, hogy vaku van fent, es hogy majd annak a segedfenye vilagitani fog. Ezert aztan ki is kapcsolta a vaz a segedfenyt, anelkul keszult az osszes foto. :) Utobbi egyebkent baromi idegesito, semmi nem indokolja, hogy a segedfeny kikapcsoljon, ha elmozditod a fokuszpontot, ez en sem ertettem sohasem...

(#8385) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Nikkor 28-300mm f/3.5-5.6 G AF-S ED VR ez megéri 105e HUF-ért?

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#8386) Kleroo válasza Vikthor (#8385) üzenetére


Kleroo
veterán

Én rohannék megvenni. :)
Szerintem valami gebasz lesz az árral.
FX-en egy etalon utazó mindens zoom. (Dx-re nincs sok értelme)

De a korábbi irományomra segítségemre se reagáltál.... Ha fingunk nincs mire kell, akkor nem tudunk érdemben segíteni.

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8387) Vikthor válasza Kleroo (#8386) üzenetére


Vikthor
nagyúr

D800-ra lenne majd.

Itt találtam rá.

[ Szerkesztve ]

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#8388) Kleroo válasza Vikthor (#8387) üzenetére


Kleroo
veterán

Jogos, a mire a vázra is vonatkozhat. :)
De mire, mint mire használnád? Olvass vissza a korábbi hsz-emre.

Ez 70-300, nem 28-300. Ezért átlagos a 105k. Itthon mostanában 90k körül is ment jópár darab, mintha esett volna az ára kicsit.

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8389) MC Pite válasza Vikthor (#8385) üzenetére


MC Pite
veterán

Ez mindig attól függ, hogy neked megéri-e, ergó mennyit fogod használni... Ezért is adtam el a 18-200at pl, alig használtam, így szinte bármennyiért nézve is 'sok' volt.

Nem hiszem, hogy sokakat izgat, de a veréb egy másik veréb társaságában :D 7000/7100hoz viszonyítva, linkelve egész leírással, kimásolt rész konklúziókkal akik csak gyorsan futnák át.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8390) aleister válasza hotkar (#8378) üzenetére


aleister
veterán

2-3k expo között szokott ez előjönni. Lehet, hogy egész egyszerűen nem vetted még észre. Ezért is írtam, hogy kicsit túl van lihegve, mert átlagos használatnál nem feltűnő a jelenség.
Homogén világos felületről (égbolt, világos papírlap, stb) lőj egy képet szűk (minimum f16) rekesszel. A sarkoknál kell figyelni a képet.

Ne érts félre, nem vészmadárkodni akarok. Szívből kívánom, hogy jól működjön a vázad!

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8391) dabgergo


dabgergo
őstag

Off lesz bocs:
Egyik ismerősömnek kéne segítenem kb 40k-ig vmi gépet keresni főleg tájképfotózásra, de full nemegyértelműek az igények... mindegy, nem tudom h van-e vmi egész korrekt kis gép jó IQ-vel ebben az ártartományban. Más topicban nem segítenek, hátha itt:D

(#8392) #40935168 válasza dabgergo (#8391) üzenetére


#40935168
törölt tag

Tájkép főleg nappal, gondolom. Nagy DOF kell és fény is van - tehát kis szenzor is jó. Kompakt, bridge, ilyesmi is jó lehet, nem ? (Főleg, ha szűrőzhető bridge pl.)

(#8393) dabgergo válasza #40935168 (#8392) üzenetére


dabgergo
őstag

Igen, ilyesmi, de semmi konkrétban nem gondolkodik mint ahogy a legtöbb vásárló aki 40k körül akar venni vmit...

(#8394) forceberg válasza MC Pite (#8389) üzenetére


forceberg
veterán

Látom,
"Csak a Fuji-d ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
:))

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8395) Mercutio_ válasza #40935168 (#8392) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kompakt amit annyiért kap nem bírja a nagy dinamikát az lesz a gond, persze polar vagy atmenetes nd segíthet, kérdés van-e otthon vagy még az is plusz kiadás, és a szuromenet se mindennapos kompaktoknal.

Esetleg vehet valami olympus pen-t kit obival használtan, vagy némi szerencsével nikon D40, pentax k100D a jóféle CCD szenzorral.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8396) deja vu válasza Mercutio_ (#8395) üzenetére


deja vu
addikt

Hirdettek nem olyan régen egy k100d-t ~15 ezer körül, csak vázat, de hibátlan állapotban. Ennyiért még gyűjteménybe is megérte volna porosodni :) , azonnal elment szerintem. Tavaly meg láttam egy leesett pentax 16-45 F4 objektívet ~20 körül, ami működésileg hibátlan, de csúnya volt. Persze a két hirdetés között 1 év volt. :DD
Bocs az offért :R

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#8397) MC Pite válasza forceberg (#8394) üzenetére


MC Pite
veterán

Nem, csak azt hittem kevesebb a csőlátó/sznob a topikban, akik szerint a canikon vonalon túl csak gyerekjátékok vannak. Amit vezetni lehet vagy amivel képet lehet csinálni, az engem érdekel, és lehetőség szerint kipróbálom. Van akiket ezek nem izgatnak (ez idáig nem baj) de mégis kinézetből (akár gumi profil) vagy urban legendből, vagy grafikonokból oktat...
Mindig tanul az ember :); és rá kell jönnöm, elsőre fel kell ilyenkor minden, ezzel nem teljesen egyező vélemény, vagy egy kis öröm/felfedezés megosztásával. És nem csak itt (az aranyos bocikánk elég sok felé jár pl és tudja talán mikre gondolok).
:R

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8398) Real_Necro válasza MC Pite (#8397) üzenetére


Real_Necro
veterán

Szerintem ez nézőpont kérdése. Az is lehet csőlátó és egyben sznob is, aki a másik oldalt képviseli. Ízlések és pofonok kérdése. Ennyi erővel azért egy Sony vagy Pentax vázzal is lehetne itt trollkodni, hogy ebben meg abban milyen jó...

Szóval szép dolog a motorozás, csak ha sokat ülsz rajta már töri az ember seggét. Ezzel minden így van. Egy kicsit már kezd sok lenni a "reklám". Legalábbis nekem. A többiek nevében nem nyilatkoznék. Béke. ;) :B

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#8399) m3ss válasza forceberg (#8394) üzenetére


m3ss
veterán

lolol :DD egybol beugrott a zeneje...tatara ta-ta-ta :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#8400) A Zéé válasza MC Pite (#8397) üzenetére


A Zéé
addikt

nekem az a bajom az egésszel, hogy ha valaki kilép a canikon tükrös vonalból akármi más rendszerre és tetszik neki, az egyből elkezd iszonyat vehemensen, iszonyat szemellenzősen úgy nyilatkozni, mint aki megtalálta AZ igazságot, és A rendszert, és mindenki más aki ennek ellenére marad canikon vonalon az már-már buta, és visszamaradott. Akár még úgy is, hogy elferdített, kitekert "tényeket" tol ha kell, ha nem. Többször megesett az ilyen kis közösségben is, mint itt ez a fórum. Kicsit ilyen érzésem van most is. Jó a Fuji, szép a Fuji, sokaknak tetszik a Fuji, sokak próbálták is, de azért már tényleg kicsit sok, hogy napok óta csak a Fuji megy a NIKON topicban...

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.