Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
Ezek a régi V2 motorok nem olyan nagyon erősek. A Tl 1000 S el halt meg egy újságíró, (az is valszeg kormánycsapkodás miatt) azóta a V2 1000 úgy van elkönyvelve, hogy csak a legherésebbek tudják megülni. 120 lóerős, szóval egy 600 sornéggyel van egy szinten, végsebességben is. nagyobb nyomatékot ad le alacsony fordulaton, tény, de besírsz ha egykerekezni akarsz vele, annyira nem jön az erő, egy sornégy ezer megöli.
Nem is értem hogy miért kell félni ennyire a v2 től. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
szar, mert a Panigale a jó.

trolletetés megtörtént.nem értem ezeket a kérdéseket. ilyenkor egy ember mi a fenét kérdez egy japán nem presztízs, nem üzemórás, nem kihegyezett motorral kapcsolatban?
ha tetszik neked, akkor jó.most nem akarok itt fortyogni, meg puffogni, mint a vipera, de az embereknek miért kell fekete-fehérben látnia mindent? Miért kérdezgetnek vadidegen embereket arról, hogy nekik mire van szükségük? miért akarják megmondatni, hogy valami jó vagy nemjó? a világ nem így működik. Sokkal árnyaltabbak ezek a szituációk, nincs olyan hogy jó vagy szar. szempontok vannak.
meg kell nézni, mire használja az ember. ha a legjobb kompromisszumot kapja az adott szempontok sokaságából, akkor az jó neki. De ezt másnak kell megmondania? és az jó mindenki másnak? k*vára nem.meg a négy japán márka közül egy jót avatni. érdekes kérdés. ugyanabban az ársávban ugyanolyan célra készített motorkerékpárok között vajon van különbség? egymás konkurenciái. szarrá elemezték a piacot. Ennek megfelelően be van árazva minden. még megérteném, ha presztízs vs japán szervizköltségét vetnénk össze. Vagy két különböző osztály két motorját. abban van is kézzelfogható különbség.
-
Integra
titán
-
stifi
senior tag
válasz
Boxer001
üzenetére
én főleg városban használom, ott még sosem fáradtam el rajta pedig 5km-re lakom a munkahelyemtől és szinte mindig 30-at megyek hazafelé

néha elmegyek vele kanyarogni ide-oda (általában egyedül, kikapcsolódásképpen), és olyankor nagyon jól érzem magam, néha feldobom az asszonyt és elmegyünk bp-szentendre távolságon fagyizni, ő jobban szerette az előző gépet de már rájöttünk, hogy ha lendületesen megyünk akkor neki sem kényelmetlen hátul..a hornet tökre más persze, se plexi, se csutka kormány, se agresszív szöget záró lábak... én pl sosem vennék fejidom nélküli motort, de ez nálam esztétikai és kényelmi kérdés, a nakedből is a fejidomost szeretem (pl sv650, fazer)
a hornet és a 600f is nagyon kezes gép, baromi könnyű döntögetni, nekem van még rajta egy yoshimura slip-on oval rs3 dob, kicsit hangos egy idő után de legalább kihozza mennyire szép hangja van a blokknak, igazi sportgép a 110 lóerővel ha úgy használod (és olyankor 5 helyett megeszi a 9 litert is, bár alattam még hatnál többet nem fogyasztott...) -
stifi
senior tag
válasz
Boxer001
üzenetére
állítólag a sportmotor kategória legkényelmesebb darabja..
én most kezdem majd a harmadik szezont egy f4i-vel, 20ezret mentem eddig vele, egy seggel simán el lehet menni vele egy tankot (kb 250 km) pihenés nélkül, nekem a vállam szokott elfáradni mert ha táska van rajtam azért, ha nincs rajtam akkor meg azért, mert a testem legkevésbé sem hasonlít egy élsportolóéhoz (175cm, 65kg), és egyszerűen a saját korlátaim miatt elfáradok egy idő után..volt idő, amikor sima hosszúnadrágban motoroztam, és nem értettem miért fárad el a valagam 50km után, aztán rájöttem hogy a nadrág dörzsöli ki a seggem

pár ruházatot kipróbáltam mire rájöttem miben kényelmes hosszú távon is, és azt tudom mondani (leszámítva a vállfáradást), hogy nagyon, nagyon kényelmes gép, a magasságommal egyenes háttal tudok ülni rajta görnyedés nélkül, és túraplexivel 80km/h sebességig nagyon kényelmes, utána már elkél a füldugó (vagy egy csendes sisak), vagy az hogy leborulj a plexi mögé!rengetegen használják egyébként túrázni/munkába járni/pályázni, az egyik legsokoldalúbb gép ami létezik! én egész szezonban használom amint 5 foknál magasabb az átlaghőmérséklet, munkába járok vele. balcsira/vidékre, és idén pályázni is szeretnék majd..
egyébként meg elfogult vagyok, mert szerintem a legszebb motor ever, de igyekszem pártatlanul nyilatkozni! a vezérműlánc feszítőt sokszor kell cserélgetni, más típushibája nincs, enyém 42e km alatt 2 feszítőt evett meg, egyébként csak a kötelező szervizt költöm rá (plusz volt már defektem, egyszer elfektettem mert elütöttek, apróságok...) -
vakondvok
tag
válasz
Boxer001
üzenetére
ÉN szerintem, ahogy az oktatáson is elmondták, lehet menni egyből A-ra (csak 1 nyugdíjas bácsika volt aki beérte az A1-el)
Végül is tök mindegy, hogy megyek egyből A-ra vagy A1-et is csinálok előtte.
A 21-et betöltöttük mind tehát mehetünk A-ra, az a 2 éves korlát a kettő közt szerintem csak is azokra érvényes aki nem töltötték be a 21-et.Abból kiindulva mondom ezt, hogy az egész csoport egyből, de nagyon gyorsan akart A jogsit (volt akinek már egy 500-as motor is otthon pihent-illetve használta ő csak 50.000-be került) és nekünk ezeket mondták el

De mondom, holnap úgy is be kell mennem, majd megkérdem

(#3920) runner 125 Nem amúgy így már értem is, csak ügye abban nincs logika akkor, hogy ha 21 évesen egyből mehetsz A-ra 0 tapasztalattal, akkor 21 év fölött A1- különbözetihez miért kellen még 2 év?
De akkor fogadjunk egy doboz sörben, az nem nagy tét
a friss jogsi fölött megisszuk 
-
runner 125
nagyúr
válasz
Boxer001
üzenetére
Szabály.

Tudom.2 évnek el kell telni az A1, vagy Ak. megszerzése után, hogy megcsinálhasd az A-t.
Nyilván ennek akkor van jelentősége, ha 16 évesen A1-et csinál valaki, így 18 évesen mehet A-ra. (Vagy 18 évesen Ak.-t csinál, és 20 évesen mehet A-ra, mivel ugye 1-től lehet hivatalosan A-t csinálni.)mod.
..az összes autós iskola honlapján fent van szerintem, de pl. tessék.
"Vizsgára bocsátható az a tanuló, aki az előírt óraszámot teljesítette (hiányzás esetén pótolni kell; a csoportos pótlás díjtalan, az egyéni 800 Ft/óra), és az elméleti vizsga esetén a 21 életév betöltése előtt 3 hónappal tehető, gyakorlati vizsga esetén a 21 évet kell betölteni. (vagy 2 éves A1 vagy Akorl.)"
-
vakondvok
tag
válasz
Boxer001
üzenetére
hát egyelőre, hacsak valakinek szemet nem szúr, akkor valóban megéri, még ha duplán is vizsgázom.
Annyira biztos csak amennyire a 2 oktató mondta, ha nem kéne tavaszig várni (Vagy a tuti jó időig), akkor hamarabb is menne a dolog.
Reményeim szerint 100%, bár még emlegették, hogy később lehet, hogy tovább módosítják, hogy ne érje úgy meg, de én már most tavasszal be akarom fejezni, hogy jól járjak
-
vakondvok
tag
válasz
Boxer001
üzenetére
Szerintem jobban megéri és az EÜ papíromat sem kéne előbányásznom, így is ha minden jól megy kb áprilisra meg lesz az A jogsi.
így:
A1-nél van egy KRESZ és egy forgalmi vizsga -> kapsz róla papírt, jöhet az A
A-nál meg egy rutin és egy forgalmi vizsganéhány kötelező óra, meg amennyit te akarsz pluszba

és szerintem félre értettél (#3905) stifi mivel nem úgy megy, hogy A1 (125-ös) aztán A korlátozott (250), hanem A1-ből A-t lehet csinálni, csak én úgy írtam, hogy "A korlÁTLAN", nem pedig A korlÁTOZOTT
.
mint írtam nem tudom a pontos megnevezéseket, az a lényeg, hogy 125-ből korlátlant lehet csinálni -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
hát ez a döntésképtelenség, hogy most ez tetszik, de mostmeg az nagyon tetszik... ettől tudok kilenni

majd beírsz fórumra, hogy megmondják mások a te véleményedet? Mert szerintem Desmosedicit vegyél, mert az a legjobb motor
De most érted...
Kezdő motoros vagy. Kezdésnek szerintem hót mindegy mit veszel, nem 20 évre veszed, mert esni fogsz vele. Még ha te úgy gondolod, hogy egyszer veszed meg, akkor sem az lesz belőle. Csak ha lesz valami körvonalad a motorozásról, akkor fog letisztulni, hogy mit is akarsz valójában. Diszkó elé szép motort, kevés használatra, olcsó motort amivel lehet kanyarodni is, vagy drága motort, vagy keveset fogyasztó vagy mittomén.
Szerintem annak aki komolyan gondolja a motorozást, annak elsőre valami kisköbös 25 ös vashengeres enduró bőven jó, azon meg se látszik ha esik vele az ember - igaz a respekt level erősen alacsony. Legalább megtudja, kell-e ez az egész motorozás dolog neki, ha meg az első esés után elmegy örökre a kedve tőle, akkor meg nem volt belefeccölve jelentős lóvé, és hamar túl lehet adni rajta.
De ez az én véleményem, nem biztos hogy így jó mindenkinek. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
ha nekem 600 papírom lenne a projektre, bőven nem esnék kétségbe.
végre kipróbálhatnám az nc 30 ast és maradna 200e forint a zsebemben (ezt mondjuk nem ajánlanám senkinek, csak fanatikusoknak), nem is, inkább egy 900RR t vennék, ugyanígy maradna ennyi elpályázásra, vagy vennék 350 ért egy 650es SV t és azt utcára is sokáig és élvezetesen tudnám használni, vagy vennék egy ZXR 750es, vagy ZX7R t és maradna még 100e forintom. Vagy ha túrázni akarnék, akkor vennék egy K100as volt rendőrmotort és maradna 150e forint benzinre olajra. Ha pedig igáslovat akarnék akkor GS500ast vennék 250 ért, és leszarnám, hogy nincs rajta idom, meg Aból B be motor.
De ha az a baj, hogy az első lámpa hogy néz ki, akkor még nagyon az elején vagyunk a történetnek. meg nem is motorozni akarunk annyira. -
Daywalker
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
Hát, ha tizenévesek között akarsz vagizni, akiknek a szájuk nagy, de még életben nem ültek motoron, akkor igen, lehet, hogy kiröhögnek.
Én speciel nem röhögök ki senkit, akármilyen motorja is van. Ne gyerekeskedjünk már! Az a lényeg, hogy neked bejön-e, együtt tudsz-e vele élni. Szerintem Hyosungból is van olyan, ami faxán néz ki (GT650R, de ez nem naked). -
Gaboman
nagyúr
válasz
Boxer001
üzenetére
Honda Hornet nagyon jó motor, a CBR600R blokkja dübörög benne némileg visszafojtva.
Csak nagyon fiatal példányokat nem találsz belőlük.
Én ha adtatok egy tippet érdemes a Hyonál is körülnézned, nagyon kellemes V2 650cm3 blokkal rendelkeznek, futómű és fékek rendben.
Viszonylag fiatal példányokat 2005-2006os 600ért már lehet venni kevés kilométerrel.
-
Daywalker
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
Hát az sem mindegy melyik évjárat. Kategóriájában elég jó motor, fasza futóművel. Persze nem olyan durva, mint a sor 4-esek, de nyomatékból sok mindent megold. Meg relatív, hogy kinek mi tetszik. Meg ez az egy barátom ismerősének...tudod ezekre nem adunk. Kb. olyan ez, mint az olaj téma. Sok hozzáértő mondja, hogy ez szar az szar, aztán fogalma sincs róla.
Próbálj ki mindent, és ami tetszik, azt vedd meg.Az új 750r tényleg ütős, de én sem azt vennék, de nem azért, mert nem jó motor, hanem mert nem egészen ez az irány érdekel.
-
Gaboman
nagyúr
-
zsoltee10
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
250-re tartottam, 230 volt a vége, végül 225-ért adtam oda, mert az első fékkel van egy kis gond, csak kifelé mozog a dugattyú, befelé nem megy, erről megfeledkeztem.
Djuree: Honda CB 360 1975-ből. kicsit lejjebb pörgeted az oldalt, akkor látod a képet is, amit betettem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
Szard le a lóerőt, az csak a végsebességet mutatja. a Nm és a hozzá tartozó fordulat azt mutatja, hol kell üzemeltetni a motort

a lóerőhöz tartozó fordulattal semmit nem tudsz kezdeni, és nem is ér semmit.
ebből a szempontból azért rossz, ha egyből naggyal kezd az ember, mert azt sem tudja milyen elvárásai legyenek egy motor felé. Aztán hótmindegy, hogy ilyenkor mit vesz. majd a következőnél már kikristályosodik, hogy mit is akar. -
doc
nagyúr
válasz
Boxer001
üzenetére
a KRESZ amugy is kb. ket het, es ha indul a tanfolyam, ugyis ket hettel a rutinoktatas elott kezdik gondolom, szoval semmivel nem jutsz elorebb ha most megcsinalod... viszont jobban benned marad, ha a gyak .vizsga elott egy honappal tanulod meg a KRESZt, mint ha fel evvel korabban
szoval szerintem varj tavaszig... -
doc
nagyúr
válasz
Boxer001
üzenetére
en most tavasszal csinaltam, 110 volt mindennel egyutt (ebbol a KRESZ 30 helyett 10ezer volt, mivel volt mar B jogsim, amugy meg egyszer sem voltam bent
) videken (Veszprem megye)
ugy kezdtem az oktatoval, hogy hazajovok kulfoldrol, negy hetig itthon leszek, aztan megint megyek ki, szoval azalatt mindennek meg kell lennie
a negyedik het szerdajan volt a forgalmi vizsgam
mondjuk mivel 3 nap kellett a vizsgaigazolashoz, azert csak akkor tudtam bemenni mikor megint hazajottem, szoval az uj plasztikkartyat csak hetekkel kesobb kaptam meg (addigra meg mar a motort is megvettem
) -
geree@bl
senior tag
válasz
Boxer001
üzenetére
Nem tudom, hogy máshol mennyi.
Én igazából nem néztem szét, mert ugyan oda mentem, ahol B-t szereztem.Nekem így alakult:
30 kresz
30 rutin
5 vizsga
51 forgalmi
11 vizsgaAsszem legalábbis valahogy így volt.
Az a forgalmi meg a vizsgák biztosan ennyik.Időben meg sztem elég rövid lett. Augusztus közepén kezdtem. Úgyhogy kb 2 hónap.
Igaz a héten volt olyan, hogy 1 nap 6 órát vezettem, hogy meglegyen a vizsga előtt az óraszámom
szerk:
Tavaly ugyanez (vagy talán még tavasszal is) 90ből meglett volna.... -
shiNIN
tag
válasz
Boxer001
üzenetére
Az óradíj is más a különböző helyeken... (Az alapösszegen felül pedig mindenféle érdekes dolog bejöhet, Alvaro tudna mesélni arról, mikre képes egy esés. Nekem olyan legalább nem volt, estem és a motorban is esett kár, de az enyém volt és leszartam az esztétikai hibákat.)
-
Daywalker
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
Tanfolyamra iratkozz be korán, hogy tavasszal elkezdhesd a gyakorlatot, onnan már pörögni fog. Minden esetre azért sem érdemes a tanfolyamra eljárni, ha már van B kat. jogsid mondjuk, mert nem tartanak külön órát az A kategóriára (már ha nem olyan helyre mész, ahol csak motoros jogsit lehet csinálni). Beülhetsz a B-re aztán csókolom...abból meg hiányzik egy csomó dolog (műszaki 0), mert kit érdekel, ha már egyszer hallottad.
-
geree@bl
senior tag
-
Daywalker
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
Ha nincs még semmilyen A kategóriás jogsid, akkor új kreszvizsga kell. Eü nem kell, ha már van bármilyen kategóriád.
Tanfolyamot is ki kell fizetni, de bejárni nem fontos (nekem nem kellett).
Ráadásul vizsgára is csak akkor lehet jelentkezni, ha lement a tanfolyam. Csak hogy érezd, hogy ez is mekkora elb@szott egy rendszer.
Nekem 8 v. 9 éve volt B jogsim, amikor megcsináltam az A-t, tehát ez tuti. (Tavaly tavasszal lettem kész, de az azt megelőző évben ősszel kezdtem el, csak forgalomban már nem lehetett akkor vizsgázni a hideg miatt). -
válasz
Boxer001
üzenetére
35K-tól felfelé kb. De a normálisabbak inkább ilyen 40-60K között kezdődnek.
Nekem is kell másik, mert ami most van már 6 éves, de idén már nem volt rá keret, így tavasszal veszek majd egyet a kezdésre, hátha télen lesz valami leárazás, vagy egy régebbi csúcsmodell megakciózva.
Én pl a HJC sisakokat nézegettem -
titko
tag
válasz
Boxer001
üzenetére
Kb nekem is ez járt először a fejemben. De sokat olvasgattam, és jártam a kereskedéseket illetve beszéltem tapasztaltabb motorosokkal, akik azt mondták ha régi játszós motorral kezdesz benne van a pakliban a sok szívás és egy életre elmegy a kedved a motorozástól.
Szerintem valami 600-as körüli motorban gondolkodj, hidd el olyan adrenalinlöketet tud az is adni, hogy remegő lábakkal szállsz le róla. Az meg jó dolog ha a szemed előtt lebeg a meghalás veszélye ha ez megfontolttá tesz.
Ha motoron vagy 200%-kal jobban kell a környezetre figyelni (autósok stb) és hamarabb lereagálod a helyzeteket.
Jön a tél mennek lentebb az árak mind a motorban mond pedig a ruházatban. Lőjj be egy max árat mennyit szánsz rá abból vonjál le egy 100-ast a vizsgára meg minimum egy 150 a ruha sisak stb és úgy nézelődj. -
titko
tag
válasz
Boxer001
üzenetére
Látom tényleg rá vagy kattanva a témára

Ne legyen igazam, de ha nem lépsz valamit gyorsan le fog csengeni tavaszra és csak egy szép álom marad. Én kb 20 évet vacakoltam így mire idén a tettek mezejére léptem. Addig se jogsim se motorom. Először a mocit vettem meg, hogy ne legyen visszaút. Egy 10 éves Fazer lett a kiválasztott, kicsi pénzért, mert hagytam benne annyi menekülési utat, ha ne adj isten mégse jönne be a motorozás kicsi veszteséggel tovább tudjam adni.
Hát jelentem nem szeretném. Nagyon élvezem minden percét, és tényleg jó ha a fejed fölött összecsapnak a hullámok, veszed a ruhád sisakod letekersz egy 300-ast és máris jobban érzed magad.
A moci kedvéért még a cigit is letettem , így a megmaradt dellát is üzemanyagra tudom költeni.
Hajrá, télen vegyél mocit áprilisra jogsi és az első ph-s talin amit szervezünk már te is ott viríthatsz
-
zsoltee10
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
szerintem az er6 amúgy kiváló tanuló/első nagy motor, mert ha letekersz vele 10-20-30-.. ezer km-t, azalatt ráérzel, hogy milyen motort is tartanál meg hosszú távon. Én sokáig nem tudtam, hogy mi lesz utána, nem is akartam igazán lecserélni. Aztán úgy hozta az élet, hogy két személlyel túrázunk, amikor tehetjük, innen aztán adta magát, hogy túramotor irányba keresgéljek... így lett túra enduro. nézegettem a Kawa GTR 1400-at is....

-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
ha esetleg a 600-as model mellett döntesz ajánlom a 2005/06-os modelltől fordított telós,
igen jó kinézetű
ha jól emlékszem ALI-nak is ilyenje van...
Hornet 2005
Sportdobbal gyalogkakukkos tankpad nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

muhahahaha