Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27451) fabula válasza Norbi46 (#27449) üzenetére


fabula
őstag

Köszönöm :R . Eddig "diákként" voltam regelve, de most kiírta, hogy lejárt, ezért próbáltam ezt az accountot meghosszabbítani.
Másik e-mail címről csináltam új fiókot és beregeltem magánszemélyként, így már működik, de meddig? Azt olvastam, hogy egy évig, a diák meg 3 év lett volna. Na mindegy, majd évente regelek újra :) .

(#27452) tothferenc válasza fabula (#27451) üzenetére


tothferenc
senior tag

Nem kell ujra regelni, evente megujitod a magan licenszet, es kesz.

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#27453) Norbi46 válasza fabula (#27451) üzenetére


Norbi46
aktív tag

Nagyon szívesen!
Igen jól írja tothferenc évente megújítod és kész!

(#27454) Mr.Csizmás válasza fabula (#27451) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

personal licence

Is Fusion 360 still free for hobbyists or for personal use?
Fusion 360 for personal use, formerly known as Fusion 360 for hobbyist use, is free for qualifying non-commercial users as a 1-year subscription. Download Fusion 360 for personal use here.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#27455) Reggie0 válasza LógaGéza (#27440) üzenetére


Reggie0
félisten

En dobtam ezt az extrudert es csinaltam sajatot, ami 1:3 attetellel megy ket fogaskerekkel es erosebb rugoval. Azota nincs gond. Nalam az volt a gond, hogy ha a rugot erosebbre csereltem, akkor lefojtotta a motort es kattogot, normal uzemben meg megcsuszott a filament, raadasul sebessegfuggoen. Tehat vagy kicsi sebessegnel volt blobos vagy nagynal hianyos.

[ Szerkesztve ]

(#27456) LógaGéza válasza Reggie0 (#27455) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ennyire sajna nem vagyok profi :N
Ha nem lesz jó, akkor megy vissza a gyári, és rendelem inkább a BMGt.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#27457) rokapet válasza LógaGéza (#27444) üzenetére


rokapet
tag

"Az elején, amikor a két vonalat húzza, valamint a skirtöt rajzolja, akkor sincs retract."

Tipp: Lehet, hogy a bowden-ben levő kb. fél méternyi filament-et az előző nyomtatás megkínozta annyira, hogy elakadjon a következő nyomtatás elején...

De tényleg csak tipp, még én is aktívan gyűjtöm a tapasztalom a nyomtatómmal.

(#27458) LógaGéza válasza rokapet (#27457) üzenetére


LógaGéza
addikt

Meglett közbe a probléma megoldása... Lesikáltam az asztalt, gondolotam újraszintezem. Akkor 2.70 jött ki Z-Offsetnek, nem 2.80. Lementettem, indítottam egy nyomtatást, és egyből jó lett :W
Gondolom addig lazultak a csavarok/rugók, hogy mindig kellett rajta állítanom, és ennyivel feljebb ment az asztal szintje...
De legalább megtanultam, hogy hogyan kell noozlet, és hotendet takarítani :D

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#27459) Reggie0 válasza LógaGéza (#27456) üzenetére


Reggie0
félisten

Hosszutavon szerintem is a direct drive extruder a megoldas. Lattam jopar markas/meregdraga bowdenes gepet es azok sincsenek szinte sehol, a DD gepekhez kepest max. ha baromi lassan nyomtatsz. En a bowdenest max. supporthoz hasznalnam.

(#27460) azbest válasza rokapet (#27457) üzenetére


azbest
félisten

Igaz nekem már régóta direct drive-ra van alakítva a gépem és csak a szál útjának egyengetése miatt van teflon cső, az is az extruder előtt. Viszont nemrég nyomtattam el az egyik tekercsnek azt a részét, amit rosszul csévéltek fel és volt rajta egy marha nagy masni: ilyen 3+ centi magasan kiállt egy alsóbb rész és köré volt csévélve a többi. Nagy meglepetésemre a bmg klón simán behúzta. A nyomtatás után láttam csak egy rétegen, hogy mintha kicsit vastagabb lenne, lehet ott cibálta végig a tefloncsőn a kanyargós részt. Szerencsére el sem szakadt a szál :)

Egy érdekesség volt csak a bmg klónom kapcsán. Nem tudom, hogy a tekercselés miatt vagy mert esetleg nem teljesen merőleges a bevágás az extruder kerekeken, de úgy vettem észre, hogy ahogy halad a filament úgy csavarodik is a szál. Amikor tefloncső nélkül hasznlátam, akkor szépen lassan elkezdett úgy becsavarodni, hogy pár karika filament a tekercs mellett a levegőben karikákba áll és félő, hogy feladak valamiben -> ezért is tettem a tefloncsövet , mert az megakadályozza ezt. Ja meg a csapággyal könnyen gördülő tartóknál túlságosan is könnyen gördült a filament lefelé és néha lerántott többet is mint kéne, elkezdett letekeredni :D úgyhogy csapágy nélkül használom, csak velcrot tettem a tartóra, hogy azon könnyebben és zajmentesebben csússzon.

Most épp így néz ki. Kinomtattam a táp + board dobozt is, de még gondolkodom, hogy lehet fusion360-ban újra rajzolom, mert találtam egy tucat tevezési hibát. Éppen össze tudnám rakni így is, de kényelmetlen pár megoldás és kézzel is kellett faragni.

[ Szerkesztve ]

(#27461) Reggie0 válasza azbest (#27460) üzenetére


Reggie0
félisten

Igen ezt a csavarodast en is eszrevettem, ezert nalam is van teflon cso a bemeno oldalon is. Valamint azt is, hogy emiatt amikor leteker egy nagyobb adagot a dobrol, lenduletben marad a dob es nagyon meglazitja a szalakat, amik utana keresztbe ugranak es megszorulhatnak, mintha a dobod cseveltek volna keresztbe/hibasan, pedig nem.
Az en extruderem mar olyan eros, hogy a ptfe couplerbol ki tudja tepni a csovet, illetve a megakadt/megszorult csevelesnel egyszeruen eltepi a szalat.

[ Szerkesztve ]

(#27462) azbest válasza Reggie0 (#27461) üzenetére


azbest
félisten

A poén a csavarodás kapcsán: ha egy hónapig benne van használat nélkül a tekercs, akkor a csavarodás miatt az extruder felett elnyíródik a szál állásában :D
Kétszer is jártam úgy, hogy 1-2 hónap szünet után hirtelen nyomtatni akartam valamit és hopp, az első réteg után megszakadt az anyag mert eltört a szál :D

btw, végre találtam hasznos feladatot a tévedésből rendelt 3mm-es tekercsnek. Abból tettem rugalmas merevítőt a kábelkorbácsba :D

Másik tapasztalat a karbantartás kapcsán: múltkor fémszálas PP szíjat vettem. És bakker a PP úgy csúszik, hogy nem marad meg rajta a gyorskötöző és persze nem is hajlik könnyen. Szóval nem túl alkalmas ilyen kis gépekhez. Szóval a gumi+üvegszálas változat bőven jó, az sem nyúlik. Csak a gyárilag kapott tarantulás szíj gagyi és mintha átlósan lenne benne az üvegszál, kezd néhány helyen kifoszlani. De már megvárom a cserélvel azt, hogy új pulley-k jöjjenek, mert a gyáriak kicsit kacsáznak azt hiszem és ez talán okoz egy kis mintázatot a nyomtatott dolgokon.

Karbantartás után, párhuzamosok és szíjak igazításával, kerekek cseréjével már egész vállalható kezd lenni a benchy. Lehet nagyon többet már nem lehet kihozni belőle ezen a szinten. Ha matt lenne (alacsonyabb hőfok), akkor még jobban nézne ki, mert az sokmindent elrejt. Ja meg ideje lenne a szoftvere paramétereket újrakalibrálnom, mert ezer éve, más fizikai felépítés mellett néztem utoljára :)

Ez azt hiszem 40es tempóval 0.2 réteggel volt, prusaslicer 2.2-vel.

Funkcionális, durvább dolgokat 80as tempóval csapatom, ott azért egyenetlenebb :D

Ez meg amikor elfelejtettem bekapcsoln ia tárgyhűtést pla-ra, miután petg-vel mást nyomtattam :D


- Mayday! mayday! We are sinking, we are sinking!
- What are you thinking about? [link] :DDD

A benchy padlómagasságán lévő csík kapcsán találtam egy érdekes prusa írást, sajna ez a tedchnológia korlátja - direkt olyan a model, hogy ott ez kijön. [link]

[ Szerkesztve ]

(#27463) Reggie0 válasza azbest (#27462) üzenetére


Reggie0
félisten

Mar en is jartam joparszor igy. Szerintem ennek ahhoz is koze van, hogy nedvesseget kap es torekenyebbe valik.

Milyen anyagbol van a 3mm? Szerintem elobb utobb az is torni fog.

(#27464) azbest válasza Reggie0 (#27463) üzenetére


azbest
félisten

3mm abs, nem figyeltem anno, amikor egyik rendelést csináltam :D Az igaz, most bontottam ki 2 év után a leheggesztett zacsiból. van 110m, ha törik :D Persze egy maradék tefloncsődarabot is betehetnék oda.

[ Szerkesztve ]

(#27465) Saccco válasza azbest (#27462) üzenetére


Saccco
nagyúr

Prusaslicer-ben erre jó a profilok használata*. Anyag, gép és szeletelő profil.

*pl. A Cura nagyon körülményes ilyen szempontból, legalábbis nekem.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#27466) fape válasza azbest (#27460) üzenetére


fape
senior tag

Nagyon baba. Jó sok upgradet megcsináltál. :Y
Dual Y-ban nem gondolkodtál? Nekem az segített még sokat.
Ha jól látom a tálca alatti alu neked már v2, amin már van luk a dualY-nak is. (nekem még v1-s van, szal el kellett találni a furatok helyét és fúrni is kellett)
2 aluprofil, kb 4 nyomtató tartóelemből és egy marék csavar+anyából meg is lenne.

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#27467) Tikakukac válasza Saccco (#27465) üzenetére


Tikakukac
titán

A Prusának elismerés, mert tényleg csak a lényeget dobja fel expert módban is, a többi meg eleve elég jónak tűnik. Cura viszont mindent enged, szó szerint mindent. Prusára álltam most rá és hát azért kicsit hiányoznak dolgok.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27468) Reggie0 válasza azbest (#27464) üzenetére


Reggie0
félisten

ABS birni fogja orokre :)

(#27469) azbest válasza Saccco (#27465) üzenetére


azbest
félisten

Van ami prusaslicerben jobb, mást meg curában. Mindkettő fenn van. A curából nekem a combing és a tree support eléggé bejön sok esetben. Prusában meg majd az új 2.3-asban jövő egy irányú rétegrakás is tetszik, meg van amit jobbra csinál. Cura gcode nagyobb, funkcionális dolgoknál van, hogy órákkal gyorsabban végez. Persze lehet prusában is lehetne mókolni más beállításokat, hogy gyorsabb legyen (pl a vékonyabb dolgok teljes kitöltését kikapcsolni, meg még pár hasonlót néztem már - de máskor meg pont ezek jók a prusában, ha olyan dolgot kell nyomtatni).

Kiváncsiságból elindítottam a kézzel moddolt prusa benchy gcode-ot, eh ki kellett kommentelnem prusa specifikus gcode információs parancsokat, mert végigsípolta volna a bt tft a nyomtatást :D

[ Szerkesztve ]

(#27470) azbest válasza fape (#27466) üzenetére


azbest
félisten

sőt, dupla alu a tálca :D a nehéz, vastag üveg miatt úgy láttam, hogy még az első alu tartó is belengett így tettem be mégegyet :D Persze a súly és stabilitás párban jár, szóval minél nagyobb súly, anál nehezebb stabilizálni, így kontraproduktív lehet :D

Amúgy karácsony előtt nyomtattam csomó upgradet, de rájöttem hogy nem passszol igazán a géphez, amikor fel akartam szerelni: Alulról dual-z és x profilt dinamikusan tartó oldham coupler, a tápot meg csak simán bal oldalra akartam. Így nézett ki akkor a helyzet :D

Aztán meg újratervezés :D

Így a gyárihoz hasonló megoldás került fel. A Z motorok alatt igazából csak azért van damper, mert annyival megemeli, hogy nem ér le az asztalra a hosszabb rúd. Amúgy alulról volt már egy ideje a motor, de visszatettem felülre most, mert a rudak nem 100% egyenesek és úgy 3 pontos rögzítés problémás. Ja meg a motornál lévő coupler pontossága - a prusa integrált rodos Z-jénél ilyen probléma nincs.

De, gondoltam rá, hogy át kéne építeni Y-t. De van egy másik probléma a régi tarantulával. Nem V slotos, hanem T. Ezért a V kerekeket jobban eszi. Ha meg V-re cserélek dolgokat, akkor szépen úgy nőnek a költségek, hogy igazából már lehet érdemes lenne teljesen másik vázat és felépítést választani. Régóta játszok a gondolattal, hogy kocka alakú gép lesz egyszer. Gyakorlatilag a vázat kivéve kb már megvan egy komplett gép (tartalék) alkatrészként.
Bár két smooth rod kéne csak meg nyomtatott tartó talán, hogy támassza két oldalon pluszban az ágyat a mostani felállás.

Egyébként a két bedet tartó alu közé lehetne tennem valami rezgéselnyelő anyagot és lehet az sok vibrációt megfogna. Bár itt audio kapcsán írják, de ez a rezgéselnyelés működhetne nyomtató tálcánál is [link]

[ Szerkesztve ]

(#27471) Reggie0 válasza azbest (#27470) üzenetére


Reggie0
félisten

"Gyakorlatilag a vázat kivéve kb már megvan egy komplett gép (tartalék) alkatrészként."

Szerintem ez rossz gondolat. +1 gep mindig tobbet er, mint az a par alkatresz amit fel tudsz hasznalni belole. Nem tudom veled hanyszor fordul elo, hogy sokmindent kene nyomtatnod egyhuzaban, vagy csak amig lemegy a teljes targybol egy proba, addig kisebb dolgokat kiprobalnal gyorsan, hogy aztan tudjad veglegesiteni a kovetkezo modelt. Ekkor sokat segit, ha ket geppel tudsz nyomtatni.

(#27472) azbest válasza fape (#27466) üzenetére


azbest
félisten

ja és a direct extruder megmoddoltam egy thingiverses tartót, hogy visszanyerjek egy elvesztett centit Y-on :D tinkercad [link]

#27471Reggie0
úgy értem, hogy most már lehet nem a tarantulát építeném nagyon át, hanem egy új gépet építenék mellé akkor már. Szóval nem úgy értem, hogy a kiveszem belőle a vázon kívül az összes többi alkatrészt. Hanem a működő tarantula mellé van még egy doboz alkatrészem, amit az évek alatt szedegettem össze :D

A leges legelső eredeti tervem az volt, hogy a tarantulával kinyomtatom a szükséges alkatrészeket, majd kannibalizálom az egészet egy corexy gép építéséhez, mert ahogy számoltam olcsóbbnak tűnt akár alkatrész célból megvenni akkoriban a tarantulát, mint egyenként összevadászni mindent és még a nyomtattatás is plusz költség lett volna. Csak közben jött olyan munkahelyi projekt, ami miatt 1 évig nem értem rá, mert minden második héten máshol voltam. Aztán most egy évig megint eléggé lefoglalt a munka. Közben pár dolgot igazgattam, szóval a tarantula fejlődött. Most már inkább megtartanám így - csak a kábelrengeteget számoljam fel és kap egy nochtua 40x20as borda hűtőt, hogy még csendesebb legyen. Aztán lehet valamikor vágatok V profiokat és építek valamit később :D

Amúgy direkt választottam szerelős gépet. Nem csak az ára miatt. Hanem tanulni.

[ Szerkesztve ]

(#27473) Reggie0 válasza azbest (#27472) üzenetére


Reggie0
félisten

Ja ertem :)

Mondjuk azon en is gondolkodtam, hogy veszek 2db ender 3-mat es abbol epitek box formatumu gepet vagy egymas ele rakom a kettot es kaptak volna egy kozos X tengely profilt(plusz uj szijat), hogy egymas moge lehessen rakni a ket asztalt, igy lett volna egy ketfejes 230*460-as feluletu gepem. Z iranyban meg osszekotottem volna atloban a motorokkal, igy az egyoldalas mozgatas is megszunt volna. Es meg egy stepper is megmaradt volna :) A ket kulon asztal elonye pedig a takarekos felfutes, ha nem kell nagy targyat nyomtatni.

[ Szerkesztve ]

(#27474) chege


chege
aktív tag

Sziasztok!
Bp-n tudtok esetleg olyan boltot ahol tudnék venni ilyen réz műanyagba "sajtolható"/csavarható menetes perselyt?

(#27475) dugesz77 válasza chege (#27474) üzenetére


dugesz77
őstag

Vettem belőle ilyen készletet de nem túl nagy eresztés (tudom a drágább biztos többet tart). Mostanság beletervezem inkább a tárgyakba a M3 M4 anya helyét. Többet tart húzó irányban.

[ Szerkesztve ]

(#27476) fboldog válasza dugesz77 (#27475) üzenetére


fboldog
senior tag

Tudom javasolni ezt a két videót:
https://www.youtube.com/watch?v=iR6OBlSzp7I
https://www.youtube.com/watch?v=G-UF4tv3Hvc

üdv.: Boldog Ferenc

(#27477) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

Prusament PVB filament :C

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#27478) adatfalo


adatfalo
senior tag

Sziasztok.

Régebben már említettem, hogy el szeretném adni a Craftbotom-at (legelső széria az Indiegogo kampányból), sok gyerekbetegsége volt, de ahogy a CraftbotPlus-ban javítva lettek, úgy javítottam/javíttattam én is ezeket (amit lehetett garanciálisan, amit nem azt pedig önerőből), így esett meg, hogy cserélve lett a tápja erősebbre, új energia láncot kapott, cserélve lett az X és Y tengely, valamint a csapágyaz is, szóval gyakorlatilag egy CraftbotPlus-om van... na. :P

És íme a kérdés, gondolatmenet: Annak ellenére, hogy egy jól összerakott gépről beszélünk hiányolom belőle a mostanra "alapnak" számító filament szenzort és öneálló szintezési lehetőséget. Ezért- és mert szeretem pár évente cserélni a kütyüimet (és ő már jövőre iskolába megy) szeretném leváltani egy hasonló tudású gépre, a fenti kiegészítésekkel.

Ki mit ajánlana? Visszalépés lenne egy Creality CR-6 SE?
(Sok videón túl vagyok, összességében pozitívak a vélemények, de két dolog kérdőjel számomra, hogy elég masszív-e és, hogy a gyári extruder mennyire minőségi? Unboxing videókban az első nyomat általában szép, na de meddig, mennyi idő alatt rázkódik szét, az extúder mennyire hajlamos az eltömődésre,stb.)

www.adatfalodesign.hu

(#27479) azbest válasza adatfalo (#27478) üzenetére


azbest
félisten

Háát, nem biztos, hogy túl sokra értékelik a cr-6 se-t. [link]

(#27480) LógaGéza válasza Reggie0 (#27459) üzenetére


LógaGéza
addikt

Nem tartott sokáig az öröm, megint dugulás lett, persze, hogy kb 80%-nál - teljesen el is nyírta a filamentet mire észrevettem...
Eddig sose volt dugulásom, két dolog változott az elmúlt hetekben: kapott egy zárt kabinetet (Platsa) két hete, valamint két napja az extruder csere. E-step kalibrálva lett (ami már rotation_distance). Ezek bármelyike okozhatja a problémámat? A kabinetben nincs szellőzés még, odáig nem jutottam el...
Lehet tényleg megy vissza a gyári, de akkor milyen extrudert nézzek ami jó lenne Ender3 v2 géphez?

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#27481) chege válasza dugesz77 (#27475) üzenetére


chege
aktív tag

ilyesmire gondolok
Az a baj a tárgy amit gyártanom kellene azt nem láttam élőben, viszont csak annyit tudok róla hogy a nyomtatott alkatrészre kellene rá csavarozni egy másik alkatrészt. De lehet megoldható ha a 3d alkatrészen furat és bele van illesztve az anya hátulról.

(#27482) Mr.Csizmás válasza LógaGéza (#27480) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Heatcreep? Milyen venti fujja a torkot?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#27483) adatfalo válasza azbest (#27479) üzenetére


adatfalo
senior tag

Na, ezt még nem láttam. Köszi, így két lépést hátráltam. :D

Ha már a direct drive vs bowden is téma az is eltántorít az ilyen gépektől, hogy bowdenesek, jómagam is a direct driveban hiszek.

Most épp az Anycubic Mega X -nek (UPDATE: Ez se lesz az én gépem) nézek utána, mert az legalább gyárilag direct drive-os, de továbbra is várom a tippeket
Cél:
- lecserélni a Craftbot-ot
- hasonló nyomtatási tér (a nagyobb nem baj): 200x250x250
- filament szenzor
- direct drive extruder
- az auto leveling nem elvárás de jó ha van.
- Ár: 100-250k

[ Szerkesztve ]

www.adatfalodesign.hu

(#27484) Saccco válasza LógaGéza (#27480) üzenetére


Saccco
nagyúr

Tippre a PTFE cső nem ül szintig valahol.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#27485) LamaCube válasza LógaGéza (#27480) üzenetére


LamaCube
addikt

Szia!
Nekem ez van rajta és semmi gond vele. Dual gear-es és itt fogaskerék adja át a forgást a másik tengelyre. Nincs csigakerék, viszont a kék tekerő gombot nem lehet feltenni rá. Mondjuk nekem nem hiányzik. [link]

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#27486) LógaGéza válasza Mr.Csizmás (#27482) üzenetére


LógaGéza
addikt

Még a gyári. Úton van az 5015 blower, meg kinyomtattam már a Satsana ductot hozzá, de hát addig nem tudom felrakni, amíg nincs hozzá venti.
Szerintem is valami hasonló lehet. Ameddig nem volt meg a kabinet, addig fűtetlen tetőtérben volt 8-14 fok között dolgozott. Most hogy kvázi zárt térben van, egy hosszabb nyomtatás alatt felfűti a helyét eléggé - ezért lehet, hogy rövidebb nyomatoknál nem jön elő a hiba, csak hosszabbaknál.

Saccco
Addig lenyomtam ameddig tudtam mindenhol. A HotEnd fixet meg nem csináltam még meg, nem tudom lenne-e értelme, eléggé változóak a vélemények róla.

LamaCube
Kicsit rádobok, és kijön a BMG klón is, kérdés, hogy mivel járnék jobban. Sima dual-gearrel, vagy BMG-vel...

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#27487) fabula válasza tothferenc (#27452) üzenetére


fabula
őstag

Köszi az infókat neke is, meg Norbi64-nek és Mr.Csizmásnak is :R .
Akkor évente újra regelek personal licence-re. Ez igy tényleg OK.
Eddig a Tinkercad-ed meg a DSM-et használgattam, de most előjött egy olyan probléma, amit ezekben nem igazán lehet megcsinálni, a Fusion 360-ban pedig igen.
Akkor nekifogok megtanulni használni, mert tényleg többet tud és most jutottam el oda, hogy ezeket ki is használnám.

[ Szerkesztve ]

(#27488) dugesz77 válasza fboldog (#27476) üzenetére


dugesz77
őstag

Megnéztem őket ,hát igen van jobb is ennél amit vettem. Viszont bedobott még egy videót stefan-tól amikor az anyás megoldást is teszteli. Azért az húzó erőben még mindig a legjobb. Mondjuk ez a helicoil érdekesnek tűnik még bár az ára húzós.

[ Szerkesztve ]

(#27489) llacee válasza llacee (#27405) üzenetére


llacee
őstag

Sikerült végre beállítani normálisan,e-step és egy cura reinstall.
Már csak a függöleges moire vonalakra kellene rájönnöm, talan az y tengely szij túl feszes nem tudom.
Sokat szenvedtem vele,de lehet nektek nem újdonság, ha cad-ben rajzolsz valamit a furatok vagy a külső méretek nem stimmelnek a nyomtatásnál.
Erre találtam egy magyar tervező leírását ésteljesen jól működik.
[link]
Köszönöm a sok tanácsot.

(#27490) Saccco válasza llacee (#27489) üzenetére


Saccco
nagyúr

Fogazott az idler?

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#27491) Reggie0


Reggie0
félisten

Na jo hir, az ender 5 plus meanwell tappal jott.

(#27492) Tikakukac válasza Reggie0 (#27491) üzenetére


Tikakukac
titán

Egyszer megnéznék egy ilyen 10000 darabos beszerzésnél mekkora a diffi árban alu extruder kar, MW táp meg a szokásos azonnali cserés dolgokban. Mert ez az törős extruder dolog ez basszer végigsöpört már vagy egy tucat típuson, a táp is ugyanez. Nem értem.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27493) llacee válasza Saccco (#27490) üzenetére


llacee
őstag

Creality 3D Dual Gear Extruder-t használom, ha arra gondolsz.

(#27494) Reggie0 válasza Tikakukac (#27492) üzenetére


Reggie0
félisten

En sem ertem. Szerintem a forumokon es a supportnal lerendezett siras tobbe kerul nekik.

Most rakosgatom ossze az ender 5 plus-t. Hat, vannak itt dolgok, Ender 3-bol sokkal sokkal jobbat fogtam ki igy elso erzesre. Mar helybol a felig osszeszerelt allapotban szallitas egy vakvagany. A gyarilag osszerakott XY koszoru(a teteje) szallitas kozben serulhetett vagy tul sokat allt raktaron es emiatt a muanyag V-slot gorgok deformalodtak az Y tengelyen. Ha abba a pozicioba ernek, amiben szallitaskor voltak, akkor ut egyet mozgas kozben, nyilvan mivel osszelapult legalabb egy gorgo, oda konnyen atgordul es a tovabbgordulesnel hirtelen ellenallast kepez. Es ez meg csak a szallitas okozta problema :)

[ Szerkesztve ]

(#27495) cross56


cross56
senior tag

Sziasztok!

Végre válaszolt a Creality.... covid miatt nem érkezik meg a készletük, csak 2-3 hét múlva. Azt írják h megvárhatom a rendelést, vagy választhatok ender 3 pro, ender 5 gépet....vagy teljes visszafizetést.
Én inkább megvárnám a v2-t, ti mit gondoltok? :F

(#27496) Norbi46 válasza Reggie0 (#27494) üzenetére


Norbi46
aktív tag

Már az enter bill.-en volt az ujjam!
Szomorúan olvasom az ilyen hsz-t! Akkor ez a probléma érintheti síma 5 és pro-t is.
Hát így sose lesz nyomtatóm! :F :U

(#27497) Reggie0 válasza Norbi46 (#27496) üzenetére


Reggie0
félisten

Szerintem az is erintett, ahogy elnezem az osszeszerelos videokat, egyben jon az XY ott is.
Ma meg szetkapom a tetejet, hogy biztosan tudjam hol van a hiba, tegnap ejjel mar nem volt kedvem vacakolni. Ugy tunik, hogy bemozgatva azert kezd csokkenni a hiba merteke, viszont mar nagyon hamar latszodnak a gorgokon a sin nyoma, ugyhogy szerintem helybol ujra be kell allitani oket, mert talan tul is vannak szoritva.

(#27498) Norbi46 válasza Reggie0 (#27497) üzenetére


Norbi46
aktív tag

Igen! Tuti hogy túl van feszítve!
Bár eddig amit néztem videókat mindegyiknél simán és könnyedén járt!
Várom a fejleményeket! ;)

(#27499) Reggie0 válasza Norbi46 (#27498) üzenetére


Reggie0
félisten

Jarni ez sem jar nehezen.

(#27500) Tikakukac válasza Reggie0 (#27494) üzenetére


Tikakukac
titán

Egy zsír új gépnél és gyártónál megérteném. De mikor tényleg látszik, hogy valami kapufa és filléres tétel a megúszása...

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.