Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13001) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Most olvasgatok a BLTouch beállításairól (köv. héten csak megkapom már végre), és csodálkozva látom ebben a leírásban, ami szintén a TH3D fw-t használja, hogy a BLTouch-al nem lehet az SD kártyát használni, mert nincs elég memória neki??? :Y Hát ez elég bullshit...de végül is nem akkora tragédia, mert jó pár napja úgyis közvetlenül laptopról nyomtatok kábellel. Eleinte az SD kártyát használtam, csak meguntam a folyamatos másolgatást, ki-be dugdosást.

(#13002) azbest válasza gerleimarci (#13000) üzenetére


azbest
félisten

Az sd kártyáról a tft-n. Annó hallottam róla, hogy az usb ezeknél szűk keresztmetszet lehet. Jumper nem sok van ezen a boardon :D Egyébként a legfrisebb bugfix ágas marlin van fönn. Érdekes, hogy supportnál, utazásnál, egyenes vonalnál gyorsan szalad, csak köríveken tűnt úgy, mintha nem egy lendületből, hanem meg-meglassulva csinálná. Persze a felszíneknél, ahol a cura gyors beállításnál is direkt fele sebességet használ a szép felület miatt, ott nem ilyen.

(#13003) gerleimarci válasza azbest (#13002) üzenetére


gerleimarci
aktív tag

A TFT is olyan, mintha USB-ről nyomtatnál, az is soros kommunikációval küldi az g-kódot, ami sok esetben lassú az íves, részletes felületeknél.
Egy jóideig nem tudnak engem meggyőzni, hogy van jobb egy sima grafikus vagy 4-soros kijelzőnél és SD kártyánál :) Persze van, egy 32 bites lap :D

más:
Azt bánom, hogy az SKR-hez nem jó az MKS MINI12864, mert akkor már azzal nyomtatnék (lusta vagyok úgy dugdosni, konfigurálgatni, mint ahogy a csávó a githubon), de így várok a sima RepRapDiscount Full Graphic Smart Controller-re, aminél csak azt nem szeretem, hogy oldalt van az SD foglalat :(((

(#13004) Imy


Imy
veterán

Ki mire használja, vagy használja-e a repetier hosot?

Feltettem, csak egy PID tuningot csináltam vele, de látom sok mindent tud.

(#13005) azbest válasza Imy (#13004) üzenetére


azbest
félisten

én is csak arra használtam. Első nyomtatás annó csúnya lett alapbeállításokkal. Kipróbáltam a curát, az alapból tartalmaz trükköket, amivel egészen jó eredményt adott. Szóval maradtam a curánál.

(#13006) bardi


bardi
aktív tag

Miért van az, hogy a filament eltörik a bowdenben?
Minden egyes nyomtatásom így kezdődik mostanság. Túl sok vizet vett volna fel a PLA?

'92 Honda VFR 750

(#13007) Saccco válasza bardi (#13006) üzenetére


Saccco
nagyúr

Igen. Sajnos a PLA az ilyen. :N

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#13008) azbest válasza gerleimarci (#13003) üzenetére


azbest
félisten

32 bites board másképp viselkedhet. Viszont esetleg ott is kijöhet soros kommunikáció limitje miatt szűk keresztmetszet íveknél.

Megtaláltam a videót [link]. Kipróbálta több sebességgel usb-sorossoros 115 és 250 kbps mellett és sd kártyáról (ami nem serial hanem i2c).

A két serialnál volt a gyorsabb javára kis javulás, de az sd kártya dupla olyan sebességnél kezdett romlani.
Ez nem meglepő, ahogy olvasom az sd kártyát 250kBájt/s sebességgel is képes lehet olvasni, míg a soros sebesség maga limitálja 16-32kBájt/s-re. A gyakorlatban azért nem ekkora a különbség, gondolom a többi feladat miatt.

A 32 bites boardnál az usb a chipbe van integrálva, ott lehet nincs is serial-ra alakítás. :)

[ Szerkesztve ]

(#13009) Saccco válasza azbest (#13008) üzenetére


Saccco
nagyúr

Van Pi-d? Tegyél fel Klippert.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#13010) Imy válasza azbest (#13005) üzenetére


Imy
veterán

Én nyomtatni nem akartam vele, de pl egyszerübb a nyomtatás elindítás is rajta. Még azért várok, hátha valaki ír róla. :)

(#13011) fabula válasza Gabesz87 (#12999) üzenetére


fabula
őstag

Nézd meg a G-kódot a notepad-ban és ellenőrizd, hogy a megfelelő layernél ott van-e az extruder hőmérséklet változás kódja.

Nem igazán értem, miért ragaszkodsz a 24V-os LED szalaghoz. 12V-ost sorbakötve vagy egy olcsó feszültségszabályzóval (dc-dc step down converter pl. [link]) meg lehet oldani. Az általad írt LED szalagot nem ismerem, de ha 24V-os, akkor mennie kell közvetlenül a 24V-os tápra kötve.

Halkításhoz jók a damperek a léptetőmotorok felfogatásához, még jobb pl. a TMC2208-as driverekre történő váltás és végül a ventilátorok cseréje, ami lehet pl. Noiseblocker, ami lényegesen olcsóbb, mint a Noctua. Jó még a Sunon is, az is olcsóbb. Arra azért figyelni kell, hogy a halkabb ventilátorok légszállítása azonos méretben kisebb lehet, mint a hangos gyári és akkor pl. a tápot, drivereket nem hűti megfelelően, ami hibákhoz, jobb esetben lépésvesztéshez, rosszabb esetben a táp kigyulladásához is vezethet. Lehet, sőt majdnem biztos, hohy halkabb ventilátorból nagyobb méretű kell azonos hűtés eléréséhez, ha meg esetleg nagyobb lesz a légszállítása és jobban hűt, az sohasem okoz problémát. Ez viszont azt jelenti, hogy esetleg át kel alakítani az elektronika és/vagy a táp dobozát a nagyobb méretű ventilátorokhoz.

[ Szerkesztve ]

(#13012) azbest válasza Saccco (#13009) üzenetére


azbest
félisten

akad néhány :D
Hm, érdekes mozgás sebesség összehasonlítás [link].
Nekem mintha a második esetet cinálná. A klipperes nagyon beteg :D Mind 100-ra van állítva, állítólag, csak ugye nem képes annyit csinálni a mega.

(#13013) Saccco válasza azbest (#13012) üzenetére


Saccco
nagyúr

Mostanra már egész jól kinőtte a gyerekbetegségeket a klipper. :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#13014) KIZS válasza Saccco (#13013) üzenetére


KIZS
aktív tag

Hát asszem mindjárt nekiülök klippert telepíteni... :)

(#13015) Gabesz87 válasza fabula (#13011) üzenetére


Gabesz87
addikt

Úh, hát ez aztán jól hangzik. Ekkora fejlesztésbe azért nem vágom a fejszémet. A gyári ventik légszállításáról gondolom nem nagyon van infó!? Nem is tudom melyik a leghangosabb, szerintem a táp ventije.

Nem ragaszkodom egyébként a 24V-os LED szalaghoz, csak gondoltam egyszerűbb, ha nem kell külön bedugdosni, kapcsolgatni azt is, hanem simán rákötöm a tápra. Ez a kis konverter okos dolognak tűnik, de jobb szeretem a kész megoldásokat, amiket nem kell forrasztgatni, mivel azt még sosem csináltam, és nem nagyon szeretem/nem vagyok jártas túlzottan az elektronikában.

(#13016) fabula válasza Gabesz87 (#13015) üzenetére


fabula
őstag

Ha nem tudsz forrasztani meg feszt mérni, akkor ez lesz a te barátod [link]. Csavaros rögzítésű csatlakozó és ráépített feszmérő szintén aprópénzért. Remélem csavarhúzód van :) .

(#13017) zsolti_20


zsolti_20
senior tag

Udv emberek. Napkozben egy kerdes merult fel bennem a 3D nyomtato epitesevel kapcsolatban.

Ugye maga a vaz nem meghatorozo hogy milyen misoget kapok. Min mulik ez leginkabb? Uton van felem egy arduino +shield kombo 3D nyomtato epitesehez, de gondolkoodoba estem hogy az elektronikanak van e koze a minoseghez vagy csak annak ahol felmelegiti az anyagot?

(#13018) bardi válasza zsolti_20 (#13017) üzenetére


bardi
aktív tag

A váz minőségének elég nagy szerepe van :)
Ha nem elég merev, és nyomtatás közben vibrál, mozog, nem lesz szép a nyomtatott tárgy. A mechanikának talán nagyobb szerepe van, mint magának az elektronikának.

'92 Honda VFR 750

(#13019) Kumancs


Kumancs
kezdő

Üdv.
Ender 3
Assziszem eljön az ideje egy harakirinek. Hogy az eddigi gondok ne csináltak volna ki most le akartam venni az üveglapot és csak a fekete réteggel együtt jött helyenként. most mit tudok tenni azonkívül hogy jobkézzel a balválam felett elhajitom az egészet.
Vegyem le teljesen? és csak üveglappal?https://prohardver.hu/dl/upc/2019-01/27/774962_pjwvjzgerh0dyngk_img_20190127_172756_3.jpg

[ Szerkesztve ]

(#13020) Tankblock válasza Kumancs (#13019) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Hello,

Mit nyomtattál vele? Gondolom ha elegendően melegíted a ragasztó fellágyul.

Ha nem kell a mágneses lap én leszedném teljesen.

Release the Beast....

(#13021) KIZS válasza KIZS (#13014) üzenetére


KIZS
aktív tag

Hát eddig tartott rátenni a klippert az Anet A8-ra.
Két nagyobb gondom volt:
- az avrdude nem akarta kiírni a firmware-t
- illetve a BLTouch bekonfigurálása Klipper alá.

De most éppen a kalibrációs kockát nyomtatja.
Gyorsan és szépen csinálja. 120 mm/s -es sebességet adtam neki a Cura-ban.

Ami nem tetszik, hogy a nyomtató bekapcsolása nem stabil. Hol bekapcsolódik hol nem. Mármint hol betöltődik a firmware, hol nem. Általában 2x-3x rá kell próbálnom mire rendesen beindul.

Na a következő napokban tesztelgetem picit...

Szerk.:
Ja, meg kellett fordítanom az extruder motor vezetékezését. Ez a Marlin-ban szoftveresen ment, de itt nem találtam rá módot.

[ Szerkesztve ]

(#13022) Tikakukac válasza Gabesz87 (#13015) üzenetére


Tikakukac
titán

Leghangosabb a tárgyhűtő, aztán a fej, aztán a táp aztán az alaplap.

Nekem 1 kivételével mind cserélve lett és oh, igen, mennyei :B Forrasztani meg meg kell tanulni sajnos, itt legalábbis olcsó nyomtatós buliban mindenképp.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#13023) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Ti hogy szoktátok, vagy hogyan szokás a nyomtatott tárgyról levakarni a raft-ot, és a supportot? Tegnap nyomtattam fogantyút a bed-hez, és horror volt leszedni róla. Meg alul siralmas minőségű is ezáltal. Egyik oldalon a lapos felfekvő felületén frankón lejött a raft réteg odáig, ahol a support keződik. A másik oldalon viszont totál ráragadt a raft sajnos. A support helye meg mint írtam, katasztrofális. Valami csiszolópapírral rá kell mennem, mert tiszta érdes, sorjás. A top layerek sem valami homogének, azon hogy lehet finomítani?
Hétvégén megcsináltam sikeresen az extruder kalibrációt, a végeredmény nekem az lett, hogy 108% flow értéket kell beállítanom.

[ Szerkesztve ]

(#13024) kzkz válasza azbest (#12998) üzenetére


kzkz
őstag

Én olyat tapasztaltam, hogy ha bizonyos értékre emelem a feed rate-et az alap 100%-ról, akkor a kitöltésnél, de akár a peremnél is meg-megáll egy pillanatra a nyomtatás, és kissé látható is ez a nyomaton. Ilyen volt pl.: 140, 175%-os feed rate-nél, de érdekes módon 150 és 200%-osnál nem torpan meg a fej.

(#13025) izisz válasza KIZS (#13021) üzenetére


izisz
senior tag

A pin konfigot kell módosítani ilyenkor. Kicsit nyakatekertebb itt, mint Marlinban, ez tény :D
^ és ! amiről olvassál az example konfigokban. Mindkettő meg van magyarázva, mit módosít a pin (step, dir, end stopok esetén, stb) beállításon.
Az mindegy, hogy arduino vagy natív AVR pin neveket használsz, ez mindkettővel megy.

# Pin names may be preceded by an '!' to indicate that a reverse
# polarity should be used (eg, trigger on low instead of high). Input
# pins may be preceded by a '^' to indicate that a hardware pull-up
# resistor should be enabled for the pin.

(#13023) Gabesz87: Az nem sikeres, ha utána 8%-ot még állítani kell flow-ban. Próbáld meg sokkal pontosabban belőni az E step-et. Mikor én szoktam csinálni, akkor 100mm +/-0.1 határig gyötröm. Minél hosszabb szálat tolsz ki, annál jobban és pontosabban be tudod lőni. Ezzel kb +/- 1-2 % flow variálás szükséges, anyagtól függően. Ha ennél nagyobb hibával kalibrálod, a % is növekszik.

[ Szerkesztve ]

(#13026) kzkz válasza Imy (#13004) üzenetére


kzkz
őstag

Én a Host-tal irányítom manuálisan a nyomtatót, ide helyezem a tárgyat, ezzel szeletelek (Slic3r), majd a végén a repetier szerverre feltöltöm a kódot, és az armbian alapú szerveren indítom el a nyomtatást, így az asztali gép kikapcsolható.

(#13027) MASSlag válasza KIZS (#13021) üzenetére


MASSlag
tag

A github oldalon a config/example-extras.cfg fájlban találsz BLTouch konfigot, azt a részt kell átírni és bemásolni a saját printer.cfg fájlodba

[ Szerkesztve ]

A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka

(#13028) KIZS válasza MASSlag (#13027) üzenetére


KIZS
aktív tag

Köszi, a BLTouch már szépen működik.
Sőt már minden szépen működik, este ráengedek valami komolyabb nyomtatást és majd meglátjuk.
A referencia kocka egészen szép lett. Annyit látok rajta, hogy az élek nem teljesen élesek. Kicsit le vannak kerekítve, mintha túl meleg lett volna az anyag. Itt most nem a kocka éleire gondolok, hanem az "X" és "Y" betűkre. A "Z" (a tetején) tökéletes lett.

(#13029) azbest válasza Gabesz87 (#13023) üzenetére


azbest
félisten

Nálam a túl magas flow miatt volt ez, meg persze a magasabb hőmérségklettől is erősebb lesz.

Pici figurák nyomtatásánál úgy kellett levagdosnom a supportot, el is tört több helyen. Aztán másodjára, az előzőhöz képest 90% flow és zigzag helyett lines support, kicsit értelmesebben beforgatva, bár sűrűbben rakva, végül sokkal könnebben lejött.

A toplayer is utalhat túl magas anyagflowra, ha felpuskosodik. Ha lyukacsos, akkor viszont kevés. Lehet egy kép többet mond ezer szónál :D

Egyébként nekem mintha túl sok lenne a kalibrált érték, úgy 90-95 % lehet a valós. Talán a szál vastagság vagy a hotend fúvóka nem pontosan az elvárt méret.

(#13024) kzkz
igen, ez is úgy hangzik, mintha az extruder sebességének melléghatása lenne. Talán ide is kell valami magic number az ideális működéshez.

(#13030) KIZS válasza izisz (#13025) üzenetére


KIZS
aktív tag

Igen, próbálkoztam ilyesmivel, de valamiért nem ment. és eléggé álmos voltam már a további szopkodáshoz, egyszerűbbnek tűnt gyorsan megfordítani a csatlakozót :)

(#13031) bitmad


bitmad
aktív tag

Tervezem, hogy átalakítom a Tevo Tornadot dual extruderesre. Innen az ötlet!
Eddig mindent be tudtam szerezni hozzá, kivéve a gyári stepper motort, amiből ugye kettő kell majd.
Ezek az adatok vannak a motoron :
RB STEP MOTOR
42SHDC4043Z-22B
LOT NO. 180104

Mivel sehol sem találok ilyen motort (ali, bg, gb), ezért kérdezném, hogy hol lehet ilyen motort (vagy ezzel egyenértékűt) beszerezni?

[ Szerkesztve ]

(#13032) Gabesz87 válasza azbest (#13029) üzenetére


Gabesz87
addikt

Érdekes, mert mindent leírás alapján csinálja pont 20mm filament marad most behuzas után az extruder előtt. Ezutan elvégezve a számításokat beállítottam a megfelelő step értéket, a filament átmérő 1.75mm, tolomerovel mérve, és kis kockat is egész jól sikerült utána nyomtatni ezzel a flow értékkel. Egyik irányban patika, másik irányban 0.03-0.04mm eltérés volt csak.

(#13033) KIZS válasza Gabesz87 (#13032) üzenetére


KIZS
aktív tag

A support letördelése nálam is komoly probléma.
Sík felületről általában szépen lejön, de ha már görbül, mintája van, stb. akkor képtelen vagyok nyom nélkül leszedni. Órákig vakarászom késsel, de bonyolult alakzatokról akkor se jön le.
Nem tudom mi lehet a megoldás.

Régebben egyszer szó volt valami vízben oldódó anyagról amit direkt support nyomtatásra használnak (több fejes nyomtatónál), most ilyesmin agyalok. Bár biztos drága és nem éri meg.

(#13034) fape válasza bitmad (#13031) üzenetére


fape
senior tag

Sztem nem fontos a pontosan egyforma motor. Nem fog egyszerre működni, ráadásul külön vannak az estepek is. Sztem (kb) bármilyen nema17 motor jó lesz, főleg ha titánnal akarod használni, még nem is kell erős/nagy.
Én amikor átalakítottam a tarantulát dualZ-re, akkor az új motort felraktam extruderre. Így lett két egyforma gyári motorom a Z-re (régi Z motor és a régi extruder motor). Ha még egy formát szeretnél, akkor ezt te is meglépheted csak fordítva (pl) Z-re rakod az újat és két gyárit használod az extruderek.

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#13035) Devil Smile válasza KIZS (#13033) üzenetére


Devil Smile
őstag

PVA a support anyag es valoban nem olcso...
en a support % ot szoktam alacsonyra venni akkor konnyen lejon mert epp h csak erinti a targyat..

Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi

(#13036) zsolti_20 válasza bardi (#13018) üzenetére


zsolti_20
senior tag

Akkor megnyugodtam, mert a váz nagyon masszív lesz zártszelvényből. :C

Ez megfelelő lesz hozzá? Vagy nézzek másikat?

A 3D Nyomtatóm agya egy Ramps 1.4 shield, Arduino Mega2560 és A4988 motorvezérlő lesz.

[ Szerkesztve ]

(#13037) fape válasza izisz (#13025) üzenetére


fape
senior tag

Elégé hajaz a smoothieware pin configra. Nincs azzal gond, ha csak egyféle "nyelvet" kell megtanulni. Sőt még jobb is.

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#13038) izisz válasza fape (#13037) üzenetére


izisz
senior tag

Persze, jó ez. Csak elsőre nekem is meglepő volt. Nem volt annyira kézenfekvő, mint a szépen kommentelt marlin header file-okban bogarászni, átállítani ezt-azt :) (smoothie-hoz még nem volt szerencsém, de lehet onnan vették klipperék az ötletet akár)

(#13039) azbest


azbest
félisten

óóó most jöttem rá ahogy a háttérben ment egy youtube videó... hogy lehet nem is a motorvezérlő egyenetlensége miatt vannak sávok a merev vázon feszes szíjjal, hanem a csigák miatt.
Sima csigák vannak a fogas szíj alatt és azok valószínűleg picit változtatnak a távolságokon, ahogy a fogak átdöccennek rajtuk

na majd kiderül, ha megérkezik a tl smoother pack és a fogas csigák, hogy mi számít többet.

(#13040) fape válasza azbest (#13039) üzenetére


fape
senior tag

Ne nagyon várd a változás/megváltást a smoother-től, mert a tarantulában a4988 van, az meg dvr8825 hibáját javítja.
Nekem már fogas csigák vannak az Y tengelyen (egyelőre azt kellet csak szét szedni mióta megjöttek), annyira hatalmas javulást nem hozott, már ha hozott egyáltalán :D
Inkább egy Z támasztás kell neked vagy egy alu tálcatartó az akril helyett.

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#13041) azbest válasza fape (#13040) üzenetére


azbest
félisten

már nincs akril elem a gépben.. vagyis csak egy endstop tartó maradt az :)
Olyan precíz az egész, hogy még egy z roddal sem nagyon lehet a másik oldalt megmozgatni.

A repülő állítva volt nyomtatva, amióta ennyire pontos, azóta vannak ezek a szabályos mintázatok rajta :)

Egyébként egészen pontosan a4982 vezérlők vannak. Hogy pontosan miben másak mint a 88 végű, azt nem tudom. Viszont a női alak nyomtatás is pontosan ilyen [link].

[ Szerkesztve ]

(#13042) blountex válasza bitmad (#13031) üzenetére


blountex
senior tag

Én a hivatalos oldaláról rendeltem meg.
Magasságra kisebb a motor, de ez talán nem is baj, és az Estep is egyezik...
Még felszerelve nincs, egyelőre további alkatrészek beszerzése van folyamatba, mint a Cyclops és stb.
Valamikor március eleje körül esek neki a felszerelésnek.

Fabula
Privi

[ Szerkesztve ]

(#13043) bitmad válasza blountex (#13042) üzenetére


bitmad
aktív tag

A Titan extrudert én is ott vettem motor nélkül, mert azt külön akartam venni, de akkor végül is jó lesz az.
A Cyclops-ból melyiket rendelted, SET 1, 2 vagy 3?
Egyébként még nekem is úton van minden, tehát tavasszal lesz összeszerelve.

(#13044) blountex válasza bitmad (#13043) üzenetére


blountex
senior tag

Még nem rendeltem, valamikor február eleje közepe körül tervezem.
Melyiket lenne érdemes?
Set 1-2 között egyértelműen a thermistornál látszik a különbség a set 2-3nál kép alapján nem igazán láttam különbséget.

[ Szerkesztve ]

(#13045) bitmad válasza blountex (#13044) üzenetére


bitmad
aktív tag

Nekem a középső a szimpatikus, de érdekel más véleménye is.

[ Szerkesztve ]

(#13046) dom1n0 válasza Saccco (#12946) üzenetére


dom1n0
aktív tag

Köszi, kicsit még igazgattam a hotenden (kicsavartam, és koppig vissza), és a bedet is mégegyszer beállítottam, most frankó minden.
Pla szárításra mit ajánlotok?
Illetve miből lehet eldönteni mikor okés és mikor nem? :)

(#13047) azbest válasza blountex (#13042) üzenetére


azbest
félisten

nekem úgy tűnik, hogy a tevo titan háza nem túl erős. Retraction közben látni, hogy oldalra mozog a ráfeszítő pöcög vége az erőhatásoktól, kicsit klikkelgető hangot is ad olyankor. Nem hagy ki a motor. Az őt tartó műanyag tengely könnyen meghajlik, mert nincs rendes támasza a házban.
Ja és persze első használat után már látni, hogy repedni kezd a füle, ha azzal nyitjuk ki filament befűzés közben, ahogy másnak le is tört (#12871) trialkornel

Biztos ami biztos nyomtattam thingiverseről házat, ami erősebbnek tűnik [link]
Van fedél is picit mintha nem ugyanahhoz készült volna, de végülis ráillik [link]
És nem hülyeség a bemenő filamenthez is tenni egy pici teflocsövet a felfogatóval, mert meg fogja enni a dörzsölés a műanyagot.[link]

(#13048) blountex válasza azbest (#13047) üzenetére


blountex
senior tag

Érdekes, nekem nem igen volt ilyen problémám, más jellegű már igen amit sikerült megoldani.

(#13049) zsolti_20


zsolti_20
senior tag

(#13050) Saccco válasza zsolti_20 (#13049) üzenetére


Saccco
nagyúr

Teljesen jó az a hotend. Vegyél hozzá throat-ot, block-ot és nozzle-t pluszba.

(#13046) dom1n0:
Ha nedves, akkor szálaz, buborékos a nyomtatás, illetve törik, mint a ropi. Aszalóval vagy sütővel lehet szárítani.

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.