Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40001) dugesz77


dugesz77
őstag

Kezdenek megérkezni az XL-ek is a userekhez. Azért elég meghökkentő méretekkel rendelkezik mekkora már oldalnézetből.

[ Szerkesztve ]

(#40002) daninet válasza Reggie0 (#40000) üzenetére


daninet
veterán

Ezt a i3 bed slinger dologot még akkor találták ki amikor a nyomtatók menetes szárból meg rétegelt lemezből épültek. Megbízható, olcsó előállítani a gyártónak, kiforrott tecnika, de limitált sebességben, méretben.
Van nekem is, csóró nem volt bekapcsolva már fél éve csak a corexy nyomtatómon nyomtatok mert mindenben jobb. Persze nem OOTB élmény volt mert én építettem. Szóval nem alma :: alma össze hasonlítás. De azt látom, hogy soha nem megyek vissza.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#40003) kzkz válasza Reggie0 (#40000) üzenetére


kzkz
őstag

Egyetértek

(#40004) MrAlex válasza Reggie0 (#40000) üzenetére


MrAlex
tag

Jövőre érkezik majd mellé az XL, de amíg azt nem lehet készletről kapni, addig bőven kiszolgál az MK4 és még utána is.

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#40005) consono válasza Reggie0 (#40000) üzenetére


consono
nagyúr

Nem mindegy milyen a nyomtató, ha a minőség és a sebesség pöpec? Csak kérdezem...

"In God we trust. All others must bring data"

(#40006) axlfsi válasza consono (#40005) üzenetére


axlfsi
veterán

Olyannyira nem, hogy miután a minőség és sebesség OK (pl. Bambu), de látván a sok egyéb újítást (írtam róla, de ott a videó is), simán használnám inkább, mint a Bambut :B
Szóval nem minden csak a minőség és sebesség, de olyannyira, hogy még az egyeseknél elavultnak számító táncoló asztal sem zavarna... miért is tenné?

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#40007) Silent77 válasza axlfsi (#40006) üzenetére


Silent77
veterán

Címem megvan? küld el nekem a Bambut. ;]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#40008) Reggie0 válasza daninet (#40002) üzenetére


Reggie0
félisten

Ez olyan, mint ha ma akarnal eladni egy autot fa kerekekkel es azzal magyaraznad, hogy okes, de regen amikor feltalaltak a szekeret...

#40005consono: A fizika azt mondja, hogy nem. Pl. a minoseg egy dolog, de a minoseg valtozasat jobban eszre lehet venni egy jominosegu nyomtatvanyon. Az viszont valtozni fog a talcan lengo tomeg fuggvenyeben.

[ Szerkesztve ]

(#40009) consono válasza axlfsi (#40006) üzenetére


consono
nagyúr

Pont erre céloztam én is :)

Reggie0: persze, a fizikát nem lehet átverni, az tiszta sor, de a nap végén nem az a lényeg, hogy corexy vagy sem, hanem hogy megfelelően ellátja e a feladatát...

"In God we trust. All others must bring data"

(#40010) Mr.Csizmás válasza Reggie0 (#40008) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

[transition to jet era] kicsit csálé de műszaki hasonlat :))

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#40011) brumi1024 válasza axlfsi (#39996) üzenetére


brumi1024
veterán

Csak hogy ezek nem igazán újdonságok, hanem felzárkózások. A felület egy egyszerűsített Klippernek tűnik, input shapingre egészen meglepő, hogy eddig kellett várni, és ezen az áron igazán lehetne dobozolt (de ezt korlátozza, hogy asztalrángatós). A konkrét sebességről sokat nem tudunk, azon kívül, hogy a 20 perces benchy 0.25-ös layer mellett volt.

[ Szerkesztve ]

(#40012) Keef_Lee


Keef_Lee
senior tag

Ender 3 v2 asztalát mivel tisztítjátok? Patikai 70%-os alkohollal lehet?

(#40013) fabula válasza MrAlex (#39999) üzenetére


fabula
őstag

Azért a benchy nyomtatásakor nem kell a tálcának sokat mozognia előre-hátra, nem rángat annyira, megnézném én ezt egy teljes felületű nyomtatásmál is.
Szerintem nem véletlenül jött ki most az MK4, valamit lépni kellett a Bambu-ra. Azért a 32 bites alaplap meg az input shaping meg az automata szintezés ilyen módon meg a kijelző már nem annyira új dolog. Miért gyártották olyan sokáig az MK3-at, ha ilyet is tudtak volna már korábban is. Már kb. két éve mindenki várta azt a 32 bites alaplapot pl., de nem volt eddig sürgős nekik. Ugye az XL még csak ígéret, meg drága is lesz és valamit ell kell adni addig is, ez volt a legegyszerűbb fejlesztés a régi mechanikára építve.
Ezért jó, hogy a Bambu bedobott egy követ az állóvízbe, nem elég már csak reszelgetni a régui technikákat, muszáj újítani annak, aki nerm akar lemaradni és ez nekünk csak jó.

(#40014) axlfsi válasza brumi1024 (#40011) üzenetére


axlfsi
veterán

Ja, mondjuk ez a benchy-t parasztvakítás már nem egy korszakalkotó marketing fogás; ennyit tud a Bambu is, de talán Flsun is... és igen, szépen nyomják ki azok is (legalábbis Bambu biztosan).

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#40015) axlfsi válasza fabula (#40013) üzenetére


axlfsi
veterán

Itt ennek nagy piaca azok számára lesz, akik ragaszkodnak/rajongnak (és ezáltal ügyesen ki is használják) az open source előnyeit. Tudja egy József is, hogy ezzel fog sokakat magához láncolni és ezt a vonalat viszi is tovább...

Apropó, az asztal rángatás miatti bedobozolási problémákat el is felejtettem. Valóban nem lehet emiatt? ...mintha pedig hirdetnék az enclosure opciót mellé, úgy rémlik.

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#40016) fabula válasza axlfsi (#40015) üzenetére


fabula
őstag

Be lehet dobozolni, be is dobozolták sokan pl. Ikea Lack asztalokkal megoldva, csak sokkal nagyobb hely kell neki a tálca vízszintes mozgásának helyigénye miatt.

(#40017) laskr99


laskr99
addikt

Tetszik, az ára nem a prusaval kapcsolatban. De a drivereket miért nem cserélték újabbra, azt nem értem. 2130 maradt :U

(#40018) fabula válasza Keef_Lee (#40012) üzenetére


fabula
őstag

Nem jó a 70%-os alkohol, nem elég tiszta és hagyhat maga után valamit a tálcán, 98%-os Izopropil alkohol (IPA) kell hozzá, pl. ilyen: [link]
Általában számtech boltokban kapható.

[ Szerkesztve ]

(#40019) Mr.Csizmás válasza laskr99 (#40017) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

majd az MK5-ben lesz taláááán 2208:DD

a fél topic meg süket, nem hangos nekik a bambu venti :))

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#40020) Tomika75 válasza MrAlex (#39999) üzenetére


Tomika75
tag

Valahogy nekem ez a Benchy nyomtatás olyannak tűnik mint a Porsche-Tesla versengés. A Porsche megcsinálta ugye a Taycant ami megverte a Teslát a Nürburgringen erre a Tesla gyorsan összerakott egy full-full Model 3-at, hogy visszavegye a körrekordot.
Jók ezek az agyon optimalizált Benchy nyomtatások ugyan úgy mint amik általában az előre beállított mintatárgyak is. Aztán letöltesz valamit vagy tervezel és nem érted a tiéd miért nem néz ki úgy? A válasz egyszerű: valaki napokon keresztül optimalizálta a modellt ki tudja mennyi filament ment kárba mire meglett a tökéletes beállítás? Mint amikor a boltban nézed a tévét és miután megvetted nem érted otthon miért nem olyan szép a kép? Mert van egy külön bolti funkció amivel minden fullra van állítva,de ha te otthon így állítod be a tévéd akkor 1 éven belül tönkremegy mert túl van minden terhelve.
Azért haragszom Józsiékra, mert amíg meg nem jelent a Bambu addig csak ültek a babérokon és az XL-re koncentráltak az MK3S+ meg jó volt ahogy volt, aztán mikor megjelent a " Prusakiller Bambu " és a Sovol is előállt a maga nyomtatójával hirtelen gyorsan összedobták ezt a frissítést ami valljuk be igen drága! Én nagy valószínűséggel nem fogom megvenni, hanem inkább egy új MK4-et veszek vagy Bambu-t. Nem tudom ki fogja ennyiért ezt az upgrade-t megvenni? Aztán mit csinálsz egy 3/4 nyomtatónyi maradék alkatrésszel? Nem egészen értem az új fúvókákat. Most akkor egy teljesen más fúvóka lesz a régiek meg mehetnek a lecsóba? Még jó, hogy 14K-ért vettem NozzleX-et!
Mindegy, egyenlőre kivárom az első véleményeket aztán meglátjuk!

(#40021) Reggie0 válasza consono (#40009) üzenetére


Reggie0
félisten

Ebben egyetertunk, a fizika csak arrol szol, hogy ezt hogyan lehet elmeleti uton megallapitani.
A kerdes csak az, hogy az elert erdemenyhez aranyaiban mennyi penzt kell raonteni. Minel korosabb valami annal rosszabb lesz ez az arany es a csere jobb uzlet lesz. Egy ido utan a tuning kitek nem a jozan dontesekrol szolnak. Jo pelda erre az autoipar is :)

#40010Mr.Csizmás: Koszi, valahogy beszerzem.

[ Szerkesztve ]

(#40022) fabula válasza Mr.Csizmás (#40019) üzenetére


fabula
őstag

Hangos, de kibírható :D . Egyenlőre még kompenzálja a tudása :DDD .

(#40023) Keef_Lee válasza fabula (#40018) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Köszönöm. Gondolom a 30% talán víz, de nem tudom.

(#40024) bbmt


bbmt
senior tag

Szerintem meg kéne várni az első valós teszteket, hogy ezeket a most már máshol alap dolgokat, hogyan oldotta meg a Prusa. Az előző nyomtatóik sem hoztak új nyomtatási technikát, csak a létezőt csinálták meg jól. Kb mint régen az Apple a telefonoknál.

A kanál a gyengék villája

(#40025) poli27 válasza Keef_Lee (#40012) üzenetére


poli27
Topikgazda

Inkább isopropilt vegyél!

(#40026) MrAlex válasza Tomika75 (#40020) üzenetére


MrAlex
tag

Igazad van abban a részében, hogy valaki tuti ott optimalizált napokig és elvert rá egy csomó időt és filamentet, viszont abban biztos vagyok hogy ugyan ezekkel a beállításokkal ha otthon bekapcsolod és kinyomtatod, ugyan ezt vagy nagyon hasonló eredményt fogsz kapni. Pont ezért szeretik sokan a Prusát, ott vannak a gyári konfigok, amiket ők már halálra teszteltek. Neked csak szeletelned kell és indítani. Ettől függetlenül ugyan úgy megvan a lehetőséged, hogy a saját igényeidre állítsd be a dolgokat.

A Bambu elhiszem hogy jó, dícsérik is rendesen. Lehet vettem volna egyet, ha nem jön az MK4, de számítottam rá hogy érkezni fog, ezért inkább azt vettem.

A Sovol sem rossz, van egy itthon, de azért a felhasználói felület, az alkatrészek minősége és az összeszerelés minősége nem a legjobb. Nyilván ezért is tud olcsó lenni. Komolyabb feladatokat nem bízom rá, inkább csak magamnak nyomtatgatok vele. Bérnyomtatásra nem használom.

Nekem beváltak a Prusák, mindegyik egy igásló. Több ezer órat nyomtattam már velük nagyon alacsony hibaszázalékkal.

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#40027) JulianSinulf válasza axlfsi (#40014) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Flsun V400 nem nyomtatja olyan szépen a benchy-t az alap sebességén. Lelassítva igen.

Van a Prusa-khoz enclosure a Prusától. Nem olyan vészesen nagy a helyigényük tekintve, hogy csak 210 mély az ágy.

@Tomika75: Én gondolkodom az upgrade kit-en. Meg azon, hogy vajon mennyiért lehetne eladni az MK3S+t, ha vennék egy MK4-est. Kérdéses, hogy egy használt MK3S+ jelenleg eladható e jó áron. Az összeszerelt alapára 900€ lett, míg a kit 720€.
Bár, ha 600-ért el tudnám adni, akkor már mondhatom, hogy megérte, mert helyette egy összeszerelt, tesztelt, kalibrált MK4-et vehetek. De azért jobb lenne kicsit többért eladni :)

(#40028) Mr.Csizmás válasza JulianSinulf (#40027) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

fb-n az imént volt 270k huf-ért mk3s+ eladó, megjött az mk4 pánik :DD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#40029) bbmt válasza JulianSinulf (#40027) üzenetére


bbmt
senior tag

Most számolgattam, hogy ha eladod az MK3S+-t, a különbözet amit hozzá kell adni az új MK4-hez, annyi mint ha megvennéd az upgrade-et. Kicsivel talán több az MK4, mint az upgrade.

A kanál a gyengék villája

(#40030) JulianSinulf válasza Mr.Csizmás (#40028) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

400-zal átszámolva még azt is mondhatnám, hogy jó. A nyomtató és fejlesztés árából kijön az összeszerelt, amit nem kell átépítenem. Sőt, még maradna is egy kicsi.
A kérdés, hogy el tudja e adni.

Az előbbi hsz-ből kimaradt, hogy jelenleg azért nem rajongok a fejlesztés csomagért, mert nincs leírás, hogyan is kellene csinálni, mennyi meló, mire van szükség. Szóval hiányzik a részletes leírás.
És ahogy néztem, amúgy is csak júliusban lesz szállítás.

@bbmt: Az MK4 1200€.

[ Szerkesztve ]

(#40031) fabula válasza MrAlex (#40026) üzenetére


fabula
őstag

Én Bambu P1P-t vettem és nem bántam meg. Bármennyit is javított Prusa az MK3S+-hoz képest az MK4-en, azért még a mechanikája már elavult, ez van. Ennyiért meg pláne nem venném meg.
Elhiszem, hogy stabil, megbízható nyomtató, de attól még készíthettek volna ők is egy kisebb core xy nyomtatót az XL mellé, hogy haladjanak a korral.
Véleményem szerint ha a Bambu nem lép be a piacra az újításaival, ma nem lenne MK4.

[ Szerkesztve ]

(#40032) snowman válasza fabula (#40031) üzenetére


snowman
tag

Véleményem szerint ha a Bambu nem lép be a piacra az újításaival, ma nem lenne MK4.

Ez talán igaz lehet, de szerintem nem úgy, ahogy gondolod. Nem tavaly kezdték el az MK4-et fejleszteni amikor a Bambu megjelent a színen, hanem még az XL-lel együtt. Azzal pedig a bejelentés óta elég sokat szarakodtak, meg chiphiány, stb. Szerintem az XL nagy késése miatt nem akarták hasonló módon felfedni az MK4-et, inkább először legyártottak belőle valamennyit (szerintem tegnap este el is fogytak). De ez a start sem az igazi, még nincs teljesen kész firmware, upgrade kitek is csak később lesznek, szóval még várhattak volna vele egy kicsit, de gondolom, hogy már elég nagy volt rajtuk a nyomás a konkurencia miatt.
Én is gondolkodtam a Bambu-ra váltáson, de már elmúlt.

(#40033) Mr.Csizmás válasza snowman (#40032) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

má'pedig eléggé Wunderwaffe szaga van az mk4-nek, gyakorlatilag megkapott/beígértek rá minden hasznos és előremutató újítást az elmúlt évekből, mint a klipperből csomó featuret, bolygóműves extruder, mindezt prusa minőségben, csak láttassék, hogy nincsenek lemaradva a korral (de, mint ahogy az 5 éves iphone is használható, csak nem naprakész már)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#40034) axlfsi válasza Mr.Csizmás (#40033) üzenetére


axlfsi
veterán


:P :DDD :DDD :DDD

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#40035) JulianSinulf válasza Mr.Csizmás (#40033) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Próbálj meg bankolni az 5 éves almáddal. Vagy skype-olni. Ha most még megy is esetleg, pár év és nem fog menni.

Ránéztem a legnagyobb német apróhirdetési portálra. Tegnap délután óta 50 MK3S+ került fel. Korábbi napokon is volt pár darab új hirdetés, de ez durva.

(#40036) brumi1024 válasza JulianSinulf (#40035) üzenetére


brumi1024
veterán

5 eves akkor az iPhone X, meg boven kapja a legfrissebb iOS-t, nem hinnem hogy barmivel gond lenne.

(#40037) azbest


azbest
félisten

A prusánál nem csak random összedobnak valamit, amiből aztán havonta mindig kicsit más verzió van, attól függően, hogy mi olcsó vagy beszerezhető éppen.
Nekik sorozatgyártás, konstans minőség (nem feltétlen a legjobb a piacon, hanem az állandó a lényeg) és ehhez a beszerzési láncok, minőségbiztosítás, nagyobb mennyiségben és éveken át folyamatosan kell.

Simán lehet, hogy a Bambu is feljön erre a szintre, de majd meglátjuk, hogy 1-2 év múlva is profitábilis cégként létezik-e.

(#40038) rokapet válasza JulianSinulf (#40035) üzenetére


rokapet
tag

A kurrens IOS főverzió (IOS 16) még official rámegy az iPhone 8-ra is, ami 2017-ben jelent meg, és az új feature-ök is működnek rajta, kivéve amihez olyan HW kell, ami ebben a telefonban nincs. Bankot, Skype-ot, egyebet nem érdekli a vas, csak hogy a szoftver naprakész legyen, ami teljesül. Beszélünk egy 6 éves eszközről, de amennyiben nem csak a legújabb IOS felel meg a banknak, hanem mondjuk IOS 14 vagy újabb kell neki, akkor még egy 2015-ös iPhone 6s is bőven játszik!

[link]

Érthető amit mondani akartál, csak éppen az almás hasonlat sántít, de az nagyon.

(#40039) fabula válasza snowman (#40032) üzenetére


fabula
őstag

Én meg korábban a Prusában gondolkodtam, de miután kijöt egyre több Bambu teszt és már rendesen szállítottak is, nekem a Prusa múlt el és inkább vettem egy P1P-t :D . Most az MK4-et látva sem bántam meg. Az XL meg soha nem is játszott nálam, hobbira kicsit túl sok lett volna (árban is) :) .
Tudod. kinek a pap, kinek a papné :DDD .
Amúgy meg mindenki azt vesz, amit akar és mindenki szabadon elmodhatja a véleményét és még azzal sincs gond, ha nem mindenben értünk egyet egymással. Úgy egyébként túl unalmas is lenne :DD .

(#40040) daninet válasza fabula (#40039) üzenetére


daninet
veterán

Ezek általánosan a világban jelen levő ellentétek. Ha autóhoz hasonlítod akkor a Bambu X1 Carbon egy max spec Tesla, a Prusa MK4 egy max spec Toyota Corolla, a Voron pedig egy széjjel pimpelt Mustang. Mindenkinek más kell. Egyik bütykölni akarja, másik csak bekapcsolni és nem törődni vele.

Ettől még a bedslinger idejétmúlt ;]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#40041) fabula válasza daninet (#40040) üzenetére


fabula
őstag

Egyetértek :K . A Bambu nekem azért tetszik, mert dobozból kivéve azonnal szépen és gyorsan nyomtat, de lehet szerelgetni, fejlesztgetni, de ezek a modok nem érintik a nyomtató lényegi részeit (extruder, hotend, bed, alaplap, driverek, stb.).
Na meg az ára még épp elviselhető volt és apránként kell rákölteni, elsősorban a kopó pótalkatrészekre, ezek meg más nyomtatóhoz is kellenek.

[ Szerkesztve ]

(#40042) Tomika75 válasza MrAlex (#40026) üzenetére


Tomika75
tag

Pont ez az, hogy ugyan azokkal a beállításokkal nem tudom kinyomtatni amit esetleg szeretnék mint amikor egy tárgyra teljesen optimalizálva van a gcode. Lásd: béka, Buddy, bárány. De mindegy is, ami még idegesítő érdekes módon most már hirtelen van wifi is meg 32 bites alaplap( ugye azt mondogatták teljesen felesleges a 8 bites helyett más, mert teljesen jó az ahogy van), színes kijelző, stb.... eddig minden jó volt úgy ahogy volt így is tökéletesen működött, vitték mint a cukrot mert nem igazán volt versenytárs. Ücsörögtek hátra dőlve mint a jóllakott óvodás, nyomták a YT Live-ot, meg a PrusaSlicert hangolgatták. Ha esetleg rákapcsoltak a munkában akkor is csak az XL-re koncentráltak, hogy végre valahára felmutassanak valami újat. Amúgy nem akarom elhinni, hogy csak azért most érkeznek meg az első XL-ek mert chip hiány van.
Az pedig, hogy az MK4-et már akkor elkezdték fejleszteni mikor az XL-t egy faszság.
Ha már akkor tervben volt a 32 bites alaplap miért nem lehetett hamarabb behozni frissítésnek? Már a Mini megjelenésekor meg kellett volna csinálni ezt a frissítést a nagy testvérre! Mi értelme most ennek a 3 fajta upgrade-nek? Régen 1-1,5 évente volt egy ahol részben átépítetted a nyomtatót és jobb lett. Erre most itt az arcunkba rögtön három!
Hirtelen rádöbbentek, hogy nagyon megfogyatkozott a megrendelés, vagy elkezdett feltelni a raktár az eladatlan MK3S+-al ( aki ilyen árban akart nyomtatót venni inkább Bambu-t vett)és gyorsan le kellett tenni valamit az asztalra. Gyorsan összeaplikálták az XL-ből a cuccokat és itt egy öszvér vegyétek!
Ha komolyan foglalkoztak volna már korábban ezekkel a dolgokkal akkor most nem három fajta frissítőkészlet lenne egyszerre az arcunkba tolva. Ők sem gondolhatják komolyan, hogy valaki megveszi a legdrágább készletet mikor 250 euro különbségért ott az új MK4?
#40027JulianSinulf : Az upgrade kitet csak akkor éri meg megvenni, ha nem tudod eladni az MK3S+-t ha 600-ért eladod akkor nyertél 350 eurót. Sajna most ezzel a húzással nagyon lenyomták az árakat, viszont a farmosok meg dörzsölgetik a kezüket milyen olcsón tudnak majd hozzájutni. Szépen gyűlnek az MK3S+-ok a Marketplace-en 250 K-ért ami talán lehet még lejjebb fog menni ha nem viszik el.

Ha megnézitek most bármelyik MK3S+-t 1-3 nap alatt meg lehet venni már nem kell heteket várni rá. Ebből is gondolom, nagyon-nagyon visszaestek az eladásaik.

(#40044) JulianSinulf válasza Tomika75 (#40042) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Ha 600-ért eladom az MK3S+-t és veszek egy MK4-et a fejlesztés helyett, akkor 40€-t nyertem, nem többet. 1200 az MK4. 640 a fejlesztés MK4-re.
Az MK4 nagyon tetszik. Majdnem meg is vettem. Ma már 5-6 hét volt a szállítása.
De aztán a nap folyamán lenyugodtam és rájöttem, hogy nem kell.
Eleve az volt tervben, hogy, ha beválik a Bambu, akkor eladom a prusa-t. Most ezzel az MK4-gyel rendesen bekavartak, mert igencsak nagy veszteséggel tudom majd eladni, ha oda jutok.
Az eladásával a Bambu is bekavart, mert nem tudtam vele már nyomtatni. Szóval lehet, hogy dobozból kiveszem és megy, csak kérdés, hogy meddig. (Azt nem tudom, hogy ilyen van e mostanában prusa-nál. És nem is én vagyok ezzel az egyedüli.)
Ma kicsit lenyugodtam, megjött az ágy, beszereltem és most működik. A részleteket majd leírom a másik témában.

(#40045) axlfsi válasza Tomika75 (#40042) üzenetére


axlfsi
veterán

Szépen gyűlnek az MK3S+-ok a Marketplace-en 250 K-ért ami talán lehet még lejjebb fog menni ha nem viszik el.

Már elnézést, de az meg is érdemli aki 250-ért egy használt MK3S+ -t vesz, vadiúj CoreXY (stb) P1P helyett (20k Ft-tal ha több?)...
Szerintem...

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#40046) snowman válasza fabula (#40039) üzenetére


snowman
tag

Így van, mindenki legyen boldog a sajátjával ;)

(#40047) dugesz77 válasza JulianSinulf (#40044) üzenetére


dugesz77
őstag

Nekem is megfordult a fejemben a P1P érkezése után, hogy eladom a prusat. Jó kéthete körbe kérdeztem ismerősöket kinek kellene, volt is rá jelentkező (most hétvégén vitték volna el próbálgatni) az MK4 most lenyomta az árát. Nem lenne pofám annyit elkérni már érte mint amennyit egy hete. Én szeretem a nyomtatómat ennyiért tuti nem válok meg tőle. Lesz gubám ráköltöm ha nem így marad.

(#40048) poli27


poli27
Topikgazda

A gcodeban melyik az a rész, aminél a tálca szélére húzza a csíkot kezdésnek, ki akarom kapcsolni, mert a tárgy körüli csikozást mindig bekapcsolom és felesleges.. :)

(#40049) daninet válasza poli27 (#40048) üzenetére


daninet
veterán

az egy lineáris egyenes mozgás lesz, G1 Xxxx Yxxx Exxx de legjobb ha beszúrod ide a gcode elejét (vagy azt ami be van állítva a szeletelőben elejének) aztán megmondjuk mit törölj ki

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#40050) Tomika75 válasza JulianSinulf (#40044) üzenetére


Tomika75
tag

Ez így rossz megközelítés,mert te az összeszerelt változat árát veszed alapul amit csak azok fizetnek ki akik így veszik a gépet. Ha valaki használtan veszi akkor a kit ára szolgáltatja az alapot az senkit sem érdekel, hogy te a drágábbik megoldást választottad anno. Jelenleg jól megszívattak minket az árcsökkentéses bulijukkal és sikerült 50-70 ezerrel lejjebb vinniük a nyomtatóink értékét egy tollvonással.

Más:
Amúgy ha valakit érdekel itt van Jo blogja az MK4-ről [link] kicsit részletesebben mint a YT videó van benne pár érdekesség ami kimaradt a videóból vagy éppen csak érintőre vették. Érdekesség a GYIK-ben az érintőképernyőre vonatkozó kérdésre a válasz. Nagy valószínűséggel lesz még fejlesztve az MK4.

Vitaindító felvetése: [link] . Itt is a hozzászólók között van egy aki szerintem eléggé rátapintott a lényegre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.