Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44001) TeebyKay


TeebyKay
őstag

Sziasztok!

Egy hosszabb posztban kérnék kezdőként a tapasztaltaktól néhány kérdésben helyreigazítást, köszönöm annak aki rám szánja az idejét.
Van egy Wanhao i3 Duplicator Mini 3D nyomtatóm amit már 2 éve használok nem túl gyakran, de most nekiláttam nagyobb mennyiségben kinyomtatni dolgokat, és eközben felmerültek kérdéseim.

1, Filament:
Volt a nyomtató mellé a gyártótól kapott Wanhao PLA filament, ezt használtam, de a fekete kezdett kifogyni így vettem alzáról Creality Value Pack-ot, ez volt a legjobb árban.
Hogyan szoktátok tárolni a PLA-t, hogy ne nedvesedjen? Eddig nem okozott gondot, pedig volt hogy 70%-os párás alagsorban volt, de arra gondoltam lehet ilyen zárható zacskóba kéne tenni nedvszívó golyókkal.
Milyen fajta PLA-t érdemes használni? Ez a Creality Value Pack milyen minőséget képvisel?
A Wanhao PLA a vége felé valahogy beletekeredett önmagába a tekercsen és megszorult többször is ami miatt a nyomtató filament nélkül nyomta végig a programot.
Csak gyárilag rosszul tekercselték fel, vagy más lehet a gond? Ha letekerem és újra feltekerem kézzel az megoldja, vagy csak ront a helyzeten?

2, Üzemeltetés:
Korábban az előtérben tartottam a nyomtatót, de nagyon zavaró volt a hangja, így leköltöztettem az alagsorba ahol kb állandóan nyitva vannak az ablakok így a párára talán kevésbé van gond, viszont a hőmérséklet télen 0 fok köré is eshet.
Ezek már problémás körülmények lesznek a nyomtatónak? Lehet valahogy másképp hangszigetelni, hogy visszakerülhessen a lakótérbe?
A fejet 200°C-ra, a padot first layernél 60°C-ra aztán 50°C-ra szoktam állítani. A valós hőmérséklet azért ennél jóval alacsonyabb, pláne ha a környezet 0-10°C körüli.
Ti milyen hőmérsékletekkel dolgoztok?
Amíg nem állítottam be állandó pad fűtést és nyomtam olyan közel a padot a fejhez, hogy elephant foot-os legyen a first layer, addig 1-1 oldalon vagy a sarkainál mindig felvált a PLA és elferdült az egész modell.
A hűtventi lassabban és nyenyeregve szokott elindulni, egy darabig pörög így aztán egyszercsak felpörög normális halk működésre. Régen indulásnál egyből halkan indult. Vajon tudok ezen javítani venti csere nélkül?

3, CURA:
Cura szoftvert használok .stl modellekből .gcode generálásához. Jelenleg a nyomtatóhoz javasolt beállításokat használom kis módosításokkal (res: fine - 0.1mm, infill 20% grid, 60°C initial build plate, 50°C build plate)
Ha supportra van szükség a tree supportot szoktam választani, jobb ez mint a sima?
róbáltam adhesion-t használni, de a letapadási gondokon nem segített, maga a kis perem letapadva maradt, de a modell elvált tőle és a pad-tól is.
Az adhesion mi célt szolgál, mikor érdemes használni?
Bármi egyéb hasznos tippet szívesen fogadok a szoftver rutinos használóitól a jobb nyomtatási eredmények elérése érdekében.

4, Marlin:
Telepítettem marlin firmwaret a nyomtatóra. Van egy olyan apró gondom, hogy ha be van dugva az SD kártya és úgy indítom a nyomtatót, akkor hibásnak érzékeli és ki kell vennem majd újra bedugnom.
Van erre ismert javítás?
A filament cseréhez a gyári firmware-ben volt külön menü és program, Marlin-ban a PLA End-et szoktam felfűttetni vele a Temperature menüben.
Ez a megfelelő módszer a filament cseréjére vagy van jobb?

5, Figurák:
Míg geometriai formákat remek minőségben tud nyomtatni a fentebb leírt beállítások mellett a nyomtató, a részletesebb figurák nyomtatása nehézségeket okoz.
Tree supportot szoktam beállítani, de egyrészt a PLA nagyon törékeny, másrészt a tree support "bábból" nagyon macerás kibányászni a figurát, aztán vissza ragasztgatni a letört részeket. Továbbá a modell vékonyabb és mintásabb részeit nem is igazán tudja szépre kivitelezni, sokszor nagy bumszli bogyókat rakosgat oda, mintha nem tudná elég vékonyan nyomni az anyagot.
Kihozható PLA-ból valamilyen módon a figurák nyomtatása, vagy ezekkel az eszközökkel sose fogom tudni jobban? (nyilván egy gyantás nyomtató sokkal alkalmasabb erre a célra)

6, Upgrade:
Gondolkozom egy nagyobb teljesítményű nyomtató beszerzésén, ebben tudtok segíteni? Alább leírom az elképzeléseimet:
Lehessen hálózathoz csatlakoztatni! - jó lenne, ha a nyomtatóra nem egy SD kártyán kéne hordozgatnom a nyomtatni valót, illetve ha adna visszajelzést a nyomtatás állapotáról távolról
Nagyobb build volume mint a jelenlegi nyomtatón - ez a 135x120x100 eléggé korlátozó méret, sokszor darabolnom kell a modelleket aztán ragasztani a darabokat
Gazdaságos legyen - olcsó, alacsony áram használat (az áram jelenlegi 71ft-os piaci árával számolva a jelenlegi nyomtató egy fogyasztásmérő szerint elhanyagolható mennyiségű áramot vesz fel a PLA árához képest)
Bármi egyéb hasznos, általam nem ismert feature érdekel amiben a 3D nyomtatók az utóbbi 10 évben fejlődtek.

Köszi ha végig olvastad, én szóltam, hogy hosszú lesz!

(#44002) fabula válasza TeebyKay (#44001) üzenetére


fabula
őstag

1. Ha sokáig kint van levegőn a PLA filament - kivéve a sivatagot :) - akkor érdemes kiszártíni 5-6 órán át 50 C fokon. Időnként a csomagból kivéve is lehet nedves, mert nem tudni, hogyan tárolták és mikor csomagolták. Tárolása lehetőleg légmentesen záródó dobozban vagy vákumozható zacskóban történjen, mellé szilikagél zacsikat téve, pl. ez kiváló zacskó és pont ilyen célra gyártják, nekem bevált: [link] .
Amennyiben a filamentet a nyomtatóból kivéve vagy oda betéve engeded letekeredni, gyakran előfordulhat, hogy akkor hurkolódik át, ez egy alap dolog, hogy a filament végét soha nem szabad elengedni és kivéve azonnal rogzíteni kell vagy a tekercsen lévő lyukon átfőzve vagy valamiléyen nyomtatott filament rögzítővel, amelyekből tengernyi terv van fent az ingyemes oldalakon (Thingiverse, Printables, Makerworld, stb.). Ez pl. a jobbak közül való [link] .

2. Ha túl hideg vagy meleg a környezeti hőmérséklet, az egyértelműen befolyásolja a nyomtatás eredményét, hidegben pl. nem tudja stabilan tartani a fúvóka és a tárgyasztal hőmérsékletét, ami hullámzóan ingadouni fog. Én 15 C-fok alatti helyiségben csak zárt és külön belső fűtéssel ellátott nyomtatót üzemeltetnék. Én szobahőmérsékleten nyomtatok 22-25 C fok közötti környzeti hőmérsékleten, de ettől azért el lehet némileg felfelé és lefelé is térni, de ez pl. függ attól is, hogy nyitott vagy zárt egy nyomtató.

5. Minifigurák nyomtatásra a legjobbak a gyantás nyomtatók, de egy mai modern nyomtatóval is egész szép apró dolgokat lehet nyomtatni egy a filament típusához jól behangolt nyomtatási profillal (ami attól is függ, ki gyártotta azt a PLA-t, milyen adalékokat használt - mert PLA-ból is van sokféle típus - pl. PLA+, PLA Tough, PLA Meta, PLA Matte, PLA Silk, stb. -, meg még a színétől is, mert az is valamilyen adalékanyag).
Az sem árt, ha olyan nyomtatód van, amely tud egyszerre több típusú filamenttel dolgozni, mert akkor lehet speciális támaszanyagokat, pl. PVA-t használni, ami vízben oldódik, tehát a kész nyomatot berakod egy tál vízbe és a támaszték eltűnik róla egy idő után, bárhol, akár belül is volt.

6. Én jelenleg a Bambu Lab A1 mini kombót javasolnám neked [link] , amiben benne van a négy különböző színnel vagy anyaggal történő nyomtatáshoz az AMS lite adagoló is. Igaz, hogy nem olcsó, de nagyon modern, megbízható és teljesen automatikus minden beállítása, pl. a szintezés, a Z eltolás és az anyagáramlás is, van benne rezgéskompenzáció valamint gyors is. Mindezt összevetve jelenleg a legideálisabb nyomtató annak, aki nem iparszerűen nyomtat, nem akar a nyomtatóval kínlódni, tuningolni, állítgatni. A nyomtatási mérete 180x180x180, ami ahogy olvastam a posztod, neked elég lehet. Ez PLA és PETG, valamint zárt helyen még ABS nyomtatásra is jó. De ha te csak PLA-t nyomtatsz, akkor kiváló.
Ha komolyabb nyomtatót akarnál, akkor ennek a nagytestvére a P1S+AMS kombó, 256x256x256-os nyomtatási mérettel és ez már komolyabb anyagokat is tud nyomtatni, mert zárt a háza, én pl. jelenleg ASA-ig bezárólag mindent jó minőségben és gyorsan ki tudok nyomtatni vele. [link] .
A kettő között pedig ott van a Bambu P1P kombó AMS-el, ami nem burkolt, de szinet ugyan azt tudja, mint a P1S, csak nem zárt, PLA-ra kiváló (de akár be is burkolhatod később és az alaplapi hűtőventit rátéve majdnem P1S lesz belőle :K ) [link] .
Mindkét nyomtató ár/érték/tudás arányban az egyik legjobb, ha nem a legjobb, ezt olvasd el: [link] .

A többi kérdésedre majd a nálam hozzáértőbbek válaszolnak, mivel a nyomtatód típusát nem ismerem és pl. a Marlinos kérdésedre így nem is tudok mit mondani. a Curát meg már kb. egy két éve ne használom, előbb a Prusa slicert, majd a Bambu Studiót, jó ideje pedig már az Orca slicert használom, ezek sokkal jobbak szerintem a Curánál, amit előtte évekig használtam én is többféle nyomtatóval. A viták elkerülése végett hangsúlyoznám, hogy szerintem :D .

[ Szerkesztve ]

(#44003) poli27 válasza kesztió (#43998) üzenetére


poli27
Topikgazda

Esunnak van ilyen resinje ezt nézted?

(#44004) poli27 válasza fabula (#44002) üzenetére


poli27
Topikgazda

Amugy ha food vacuum bagra keresel 30×34cm ben sokkal olcsóbb megvenni, mintha ugyanazt keresed filamenthez xd

(#44005) kesztió válasza frescho (#43999) üzenetére


kesztió
aktív tag

Hosszú távon mindenképp megfontolom a javaslatodat, nagyon jó alternatívának tűnik a (kis széria esetén méregrdága) műanyagfröccsentésre a műgyantás megoldás. Rövid távon pedig épp most győztél meg, hogy számomra – egyelőre legalábbis – az Elegoo Mars-nak nincs alternatívája. Úgyhogy téma mostmár (remélem, hogy) végleg lezárva, köszönöm ismét mindenkinek a tanácsokat.

Bug és debug fia vagyok én

(#44006) kesztió válasza poli27 (#44003) üzenetére


kesztió
aktív tag

Ha ez a PMMA like resin csak feleannyira jó, mint amilyennek reklámozzák, meg is van, hogy mivel fogok dolgozni, köszi!

Bug és debug fia vagyok én

(#44007) fabula válasza poli27 (#44004) üzenetére


fabula
őstag

És az nem gyengébb/vékonyabb anyagú?
Amúgy rákerestem és semmivel nem olcsóbb szállítással együtt az Alin.

[ Szerkesztve ]

(#44008) poli27 válasza fabula (#44007) üzenetére


poli27
Topikgazda

Ugyan az, 1800ftert veszek 5db ha jol emlexem.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#44009) fabula válasza poli27 (#44008) üzenetére


fabula
őstag

Köszönöm a tanácsot és a linket :R .

(#44010) Tomika75


Tomika75
tag

Jónak tűnik a cucc, lehet előbb-utóbb be kellene ruházni egyre?
[link]

(#44011) TeebyKay válasza fabula (#44002) üzenetére


TeebyKay
őstag

Köszi a válaszokat!

Lefóliázni semmiképp se szeretném a filamentet mert gyakran váltogatom, szóval csak műanyag doboz vagy zárható tasak + nedvszívó zacsik jönnek szóba.

Modelleket nem nyomtatok túl gyakran így nem tervezek egyelőre speciális támaszanyagokba és kifejezetten ilyen célra készített nyomtatóba befektetni, remélem egy jobb fajta nyomtatóval el fogok tudni érni minőségi előrelépést.
PLA-ból van ajánlott típus, vagy igazából mindegyik működik, csak hozzá kell igazítani a nyomtatás beállításait?

Jól néz ki ez a Bambu Lab A1 mini kombó, de valóban nem olcsó. Ennél árban semmiképp se mennék feljebb, de ezekszerint arra semmi esélyem, hogy 100e Ft körül megfelelő 3D nyomtatót találjak?

A Cura-hoz nem ragaszkodom, csupán ezen tanultam meg a 3d nyomtatás. A többi általad sorolt szoftver fizetős? Mik az előnyeik a Cura-val szemben?

(#44012) fabula válasza TeebyKay (#44011) üzenetére


fabula
őstag

Az A1 minit januártól meg lehet venni olcsóbban az AMS lite anyagváltó nélkül, amit később külön is megvehetsz (bár úgy drágább lesz, mint kombóban megvásárolva, de így a költségek időben eloszlanak majd és addig is lesz egy szuper nyomtatód). Az ára 350€ körül lesz a magyar ÁFA val (ami árat látsz a bambu oldalán az a német ÁFA-t tartalmazza, ami 19% és 27% :W ). Amúgy nézd meg a "versenytárs" Prusa Mini árát és mindjárt nem is olyan drága az A1 mini, pedig a Bambu sokkal modernebb technikai megoldásokat és automatizmusakat taratalmaz.
100 e Ft alatt is találsz elfogadható nyomtatót, de olyat ami modern és dobozból kivéve mindenféle tuning nélkül szépen és megbízhatóan nyomtat, szerintem nem. A Bambu elég magasra tette a lécet és eddig teljes mértékben még egy gyártónak sem sikerült megugrani ezt a szintet.
Mivel egyszer veszel hosszabb távra egy nyomtatót, akkor, már érdemes egy tényleg minden szempontból jó és moder gépet venni, ami sokáig kiszolgálja az igényeidet.
A minifigurákhoz meg csak egy gyári 0,2-es gyári hotendet kell venni hozzá, ami nagyon egyszerűen cserélhető, nem kell semmit csavarozni, olyan a rögzítése.
A felsorolt szeletelők mind ingyenesek, mint a Cura. Az előnyeik pedig a sokkal több tudás és egy nagy közösség, ami ezeket nyílt forráskódban fejleszti. Az Orca szeletelő pl. a Bambu Studio szeletelőn alapul (ami meg a Prusa Sliceren alapul, a Prusa meg a Slic3r-en alapul :D ), de átvesz új dolgokat a Prusa Slicerből és a Superslicerből is, valamint új funkciókat is nyújt, amit meg az előző szeletelők vesznek át tőle folymatosan, tehát folyamatosan fejlődnek és egymás fejlesztését is elősegítik.
Nekem az Orca és a BS kezelőfelülete is sokkal jobban tetszik, mert nekem áttekinthetőbb, mások meg idegenkednek tőle, mert korábban ragaszkodtak egy szeletelőhöz (pl. Cura) és azt szokták meg. Mivel én nagyon sok szeletelőt kipróbáltam (kb vagy tízfélét :D ), én úgy látszik nyitottabb vagyok az újdonságokra és a változásokra, így nem igazán okozott gondot az áttérés az újabb szeletelőkre is.

(#44013) tsilver válasza fabula (#44012) üzenetére


tsilver
aktív tag

speciel az én Kobrán ilyen, volt, tavaly ilyen időszakban csak kivettem a dobozból, fél óra alatt összeraktam azóta megy szépen. Igaz nem olyan gyors mint a Bambu :) meg más elveken alapul, de kezdésnek tökéletes volt, hogy megszeressem ezt a a technikát

[ Szerkesztve ]

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#44014) TeebyKay válasza fabula (#44012) üzenetére


TeebyKay
őstag

Na ez az ár már tök jól hangzik, és az AMS-nek hirtelen nem is látom akkora hasznát, illetve az eddigi nyomtatásaim során még egyszer se került elő mint igény, nem is nagyon találkoztam olyan modellel amit több színben kéne nyomtatni (talán egyetlen egyszer láttam egy szivárványszínű kockatornyot, de ott meg azt hiszem a filament volt speciális), így a majdnem 100ezres felárat esetemben valószínűleg nem éri meg. Aztán ki tudja ha belelendülök előbb utóbb még ez is sorra kerülhet :D

A szoftverek tekintetében általában én is maradi vagyok, ha valamit megszokok akkor kényelmesebb azzal kínlódni mint megtanulni egy új és gyorsabb megoldást, ettől függetlenül a szeletelő használata nagyon kevés időt töltött ki eddig miután egyszer hosszasan besetupoltam a nyomtatót, lehet nem jelentene akkora különbséget egy új szoftver használata.
Én csak annyit szoktam csinálni, hogy betöltöm a modellt a cura-ba, ha kell több darabot, arrange all models, aztán bepipálom ha kell support és slice. Ehhez is szívesen veszek bármilyen oktató anyagot, hogy miket érdemes finomhangolni a szeletelőben - de inkább csak a lényegesebb dolgokat, mert nem szeretek órákat eltölteni, hogy 1-2%-ot javuljon a minőség, inkább csak ha valami apróság nagyot lendítene rajta.

[ Szerkesztve ]

(#44015) fabula válasza tsilver (#44013) üzenetére


fabula
őstag

Speciel a kobrát technikailag egy szinten emlegetni az A1-el elég vicces.
Nekem is volt sik lve Anet A8-asom, csak összeraktam és nyomtatott :D , na de hogyan, az itt a kérdés :DDD .

(#44016) t256


t256
őstag

Sziasztok,

ismer valaki megbízható céget, vagy foglalkozik valaki 3D nyomtatással? 1 db HHKB billentyűzet házat szeretnék nyomtatni. A model fájlok megvannak.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#44017) fabula válasza TeebyKay (#44014) üzenetére


fabula
őstag

Ilyen az Orca is (ez most a kedvencem), csak beraksz egy új típusú filamnetet, lefuttatsz két egyszerű beépített tesztet a filament áramlásra és pressure advance-ra (előrhaladás nyomáskiegyenlítés lehetne magyarul?), majd ez elmented saját profilként és utána már csak szeletelsz és nyomtatsz. Támasztékot automatikusan is készít többfélét is, de te is megadhatod, hová kérsz és hová nem.
Ha pedig Bambu nyomtatóval Bambu filamentet nyomtatsz, azokhoz vannak előre hangolt profilok benne, na meg sok más típusú filamenthez is már a neten.
Telepítsd fel, nézd meg, próbáld ki és meglátod. Nem kell félni az új dolgoktól főleg ebben a nagyon gyorsan változó világban :DDD .

(#44018) fabula válasza t256 (#44016) üzenetére


fabula
őstag

Ezen a fórumon szerintem mindenki foglalkozik 3D nyomtatással, legalább is remélem :DD.
Az viszont más kérdés, hogy mekkora a ház, milyen anyagból kellene és ha nagy több darabban is jó-e, pl. későbbi összragasztással, stb. Na meg hogy ki vállalná el és mennyiért, ami sok mindnetől függ (pl. ez alőbbi mondatban felsorolt dolgotól is).

(#44019) poli27 válasza t256 (#44016) üzenetére


poli27
Topikgazda

Mit kéne nyomtatni megmutatod?

(#44020) Scallion válasza fabula (#44017) üzenetére


Scallion
senior tag

kinyomtatsz egy egyszerü PA tesztet, beállítod a legjobbat. aztán nyomtatáskor a kettővel vagy hárommal alatta lesz jó. :DDD

(#44021) fabula válasza Scallion (#44020) üzenetére


fabula
őstag

Hát nekem eddig jó lett a "legjobbat" beállítva, sőt volt ahol azt írták fórumon, hogy inkább a "legjobbnak látszó felett eggyel kell beállítani :D . Hol itt az igazság?

(#44022) t256 válasza fabula (#44018) üzenetére


t256
őstag

[Egy link többet mond ezer szónál]

A plate fájlokat PC-ből szeretném, minden mást ABS-ből. Remélem a fájlokon látszik minden.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#44023) Scallion válasza fabula (#44021) üzenetére


Scallion
senior tag

Hát nem a földön :D. Példa volt, nem foglalkozom ilyen benchy klubos faszságokkal.Tudom ,hogy te sem :).

(#44024) r4zer0919


r4zer0919
tag

Olyat hogyan tudok csinálni, hogy pl. 10 benchyt szeretnék kinyomtatni egyszerre.
Viszont a layertime-ot külön, külön vegye figyelembe, ne az egészet egyben kezelje.
Tehát pl.: Ha a minimális layertime 5sec, viszont akkor is 5 sec legyen OBJEKTUMONKÉNT ha leteszek pl. 10 benchy-t egyszerre.
Tehát akkor a layertime összesen 50 sec lesz...
Nyilván minden nyomtatás előtt lehet azt csinálni, hogy ahány tárgyat leteszek annyival szorzom a layertime-t és átírom, de ezt szeretném automatizálni.
Gondolom valami script lenne erre a megoldás.
Fontos, hogy Orca vagy Prusa szeletelőben jó csak!
Az individual tárgynyomtatás NEM jó!

(#44025) frescho válasza fabula (#44015) üzenetére


frescho
addikt

Azt se felejtsd el ,hogy mennyi idő alatt raktad össze és még mennyi kellett, hogy egyáltalán nyomtasson. :)

https://frescho.hu

(#44026) fabula válasza frescho (#44025) üzenetére


fabula
őstag

Nem felejtettem el, kb 3 óra alatt raktam össze az Anett A8-at, majd egy papírlapos asztalbeállítás után már nyomtattam is egy téglalap alakú dobozt és az egész család körbeállva bámulta :DDD . Akkor még az is nagy szám volt, hogy egyáltalán ilyet meg lehet csinálni itthon :K .
Ez volt az első nyomtatóm sok évvel ezelőtt.
Később tuningolgattam és sikerült minőségileg javítani a nyomatokon meg külalakon is, majd eladtam és vettem egy másik típust ... és így tovább, míg idén márciusra el nem jutottam a Bambu P1P-ig. Azt már tényleg csak kivettem a dobozból és az önteszt után nyomtattam is szépen és gyorsan, ezt megint megcsodálta a család :DDD . Emlékeztek rá, honnan indultunk és hány iteráción keresztül jutottunk el idáig :DD .
Mióta a P1P megvan, nem győzök a feleségemnek, a fiamnak, a lányomnak és az unokáknak nyomtatni, csak filamentet kell venni, de azt egyre gyakrabban :DDD .

(#44027) fabula válasza t256 (#44022) üzenetére


fabula
őstag

Így van, ebből már látható, mit kell nyomtatni neked :) .
Látom eleve több darabra van bontva, így bármely 210x210x210-es vagy nagyobb nyomtatóval ki lehet nyomtatni.
PLA-ból vagy PETG-ből vagy ABS-ből készülhet, ebből a PLA-t minden nyomtató tudja, a jobbak szebb minőségben.
Ha még színeket is írsz hozzá, hogy milyenből szeretnéd, akkor biztos lesz privátban jelentkező, akivel meg tudsz egyezni :K .

[ Szerkesztve ]

(#44028) t256 válasza fabula (#44027) üzenetére


t256
őstag

így néz ki az eredeti. Megelégszem a fehérrel. Az eredeti inkább szürkés fehér.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#44029) ptesza válasza fabula (#44027) üzenetére


ptesza
senior tag

Az hogy középen el van választva az nem a legszebb és gondolom nyeklik is ott a kész cucc. Jól gondoltam, hogy össze lehet a két felső darabot 'olvasztani egybe. Kell némi támaszanyag de pont elfér.

(#44030) ptesza válasza t256 (#44028) üzenetére


ptesza
senior tag

Honnan veszed a belső alkatrészeket?

(#44031) t256 válasza ptesza (#44030) üzenetére


t256
őstag

A tervező XD60 és DZ60 PCB-hez tervezte a házat.

DZ60
XD60/64

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#44032) Mr.Csizmás válasza t256 (#44022) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Domonkos saját tervezésű ErgoDox-át könnyebb volt kinyomtatni azért PETG-ből :D (építős topicban volt pár éve)

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#44033) poli27 válasza ptesza (#44029) üzenetére


poli27
Topikgazda

Vagy összeolvasztod és szétvágod, de úgy hogy raksz bele csapot, a bambu studióban pár kattintás :)

(#44034) ptesza válasza poli27 (#44033) üzenetére


ptesza
senior tag

Ha pontosan illesztve teszel egymás mellé két tárgyat akkor nem fog falakat tervezni a szeletelő. Tehát nem lesz szükség a CAD es munkára. Amúgy is macerás az stl to stp konverzió.

(#44035) poli27 válasza ptesza (#44034) üzenetére


poli27
Topikgazda

Nem kell cades munka, a studió megoldja a csapolást pillanatok alatt ;)

(#44036) TeebyKay válasza fabula (#44017) üzenetére


TeebyKay
őstag

A Bambulab AMS lite lehetővé teszi a korábban említett módon más anyag (PVA) használatát a supportokhoz? Van valami jó support generálási megoldása a szeletelőnek ahhoz, hogy ne kelljen minden egyes rétegnél filamentet váltania a nyomtatónak? (pl.: csak a support és a modell találkozásánál használ pva-t?)

(#44037) Mr.Csizmás válasza TeebyKay (#44036) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#44038) poli27 válasza TeebyKay (#44036) üzenetére


poli27
Topikgazda

igen
Support | Bambu Lab Wiki

Legközelebb Bambu kérdés esetén a saját topicjában plz, azért lett létrehozva thx :)

[ Szerkesztve ]

(#44039) TeebyKay válasza poli27 (#44038) üzenetére


TeebyKay
őstag

& #44037Mr.Csizmás

Köszönöm :)

Rendben, egyelőre csak általánosságban próbálom kideríteni, hogy mikre van szükségem és lehetőségeim a 3d nyomtatás terén, nem kifejezetten a bambuval vagyok elköteleződve, bár ha tényleg ennyire jó és ilyen jó áron jön januárban, akkor valószínűleg ez lesz a választott. Most épp azt próbálom kideríteni befektessek-e egyből az AMS technológiába, vagy nem fogom kihasználni.

(#44040) fabula válasza TeebyKay (#44039) üzenetére


fabula
őstag

Már linkeltem neked az A1 mini-t a Bambu EU boltjában, ha ott az A1 mini Combo (with AMS Lite) felirat mellett a sima A1 mini feliratra kattintasz, akkor kiírja az A1 mini árát AMS lite nélkül (bruttóban a 19%-os német ÁFA-val) és a várható szállítási időt, ha most megrendeled (tehát már előrendelhető), azaz ETA: Before Jan 16th (január 16 előtt).
Ha alul a Pre-order now piros feliratra kattintasz, beteszi a kosárba és kiszámolja az árat magyar ÁFA-val meg hozzáadja a szállítási költséget is. A kosárból bármikor kiveheted, mielőtt fizetnél, sőt még utána is lemondhatod, ha meggondoltad magad, de csak addig, amíg el nem kezdik kiszállítani.
Itt az A1 EU Bambu boltos linkje mégegyszer: [link] .
A többi kérdésedre a válasz igen, de ezt már ketten is megválaszolták neked előttem :) .

[ Szerkesztve ]

(#44041) TeebyKay válasza fabula (#44040) üzenetére


TeebyKay
őstag

Szuper köszönöm, így már tudok számolgatni vele :)

(#44042) Wasquez válasza kesztió (#43998) üzenetére


Wasquez
senior tag

PET-G-t próbáld meg úgy csiszolni, hogy kened valamivel a papírt, petróleum, műszer olaj, wd-40.
Nem tudom, hogy mi vele a problémád, kenődik, vagy beleragad a papírba?
Mélyhűtő tud még pluszban segíteni, felkeményíti a felületet és a kenéssel együtt ezt a kis felületet egy-két nekifutásból fel tudod húzni!

PC

(#44043) Wasquez


Wasquez
senior tag

Lehet eleve rossz helyen próbálok érdeklődni, itt nem nagyon építgeti át senki a nyomtatóját?
Nincs ezzel kapcsolatban tapasztalat, itt főleg csak nyomtatnak a nyomtatókkal?

Valaki épített már be duet 3 mini alaplapot?
Mi kell hozzá még az alaplapon kívül, hogy ender3 pro gépre be lehessen üzemelni?

PC

(#44044) Lookup válasza Wasquez (#44043) üzenetére


Lookup
tag

Van egy szét moddolt ender 3 v2-m. Életem legrosszabb pénzügyi döntése volt :D

(#44045) Mr.Csizmás válasza Lookup (#44044) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

financiálisan nekem is, de ellensúlyozza a szopolda tanulás vele :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#44046) Lookup válasza Mr.Csizmás (#44045) üzenetére


Lookup
tag

Én is ezt mondogatom mindig magamnak :))

(#44047) Reggie0 válasza kesztió (#43998) üzenetére


Reggie0
félisten

Anycubik ABS like fent, esun PMMA like lent

Esun PMMA like beleposzintu polirozas utan:

PMMA like+akril lakk:

(#44048) fuze


fuze
őstag

Nahát csak nem bejelentenek egy bed slingert is? :)

adms.hu | UI Designer

(#44049) Wasquez válasza Lookup (#44044) üzenetére


Wasquez
senior tag

Nem foglak sajnálni, mert ezek szerint nem nősültél meg!
Mesélj, mit cseréltél ki rajta és mi volt ami nem lett jó és mi van helyette?

Nekem e3 pro van, dupla z rod, dual gear, most gondolkozom egy duet 3 wifi lapon.
Meg a saját gyártás heatcreap.

Még a z motort szeretném átrakni a felső konzolra, meg a direct drive érdekel, de nem tudtam dönteni, hogy mi legyen!? Sherpa mini-hez lenne motorom.

Nem szabad számolgatni, amit veszel hozzá és akkor nem fáj!

[ Szerkesztve ]

PC

(#44050) fabula válasza fuze (#44048) üzenetére


fabula
őstag

De :DDD . Már napok óta tele vannak vele a fórumok, olyan lesz, mint az A1 mini, csak két oszlopos Z-vel és 256x256-os lappal, ami pont olyan, mint a P1 és az X1 lapjai. Nyilván ez is fog menni az AMS lite-al, a nyomtatófej az meg ugyan az lesz, állítólag.
Hamarosan megtudjuk, már csak hármat kell aludni :D .

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.