Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26601) Pew


Pew
tag

Arra van esetleg valami tanácsotok vagy slicer tippetek van, hogy melyikben van "rendes" elephant foot kompenzáció? A rendes alatt értem hogy nem csak az első réteget csökkenti, hanem mondjuk az első 3-4-5 layert fokozatosan először 0.2-0.15-0.1-0.05-normál pl? Vagy ha tökéletes a szintezés és a nozzle távolság akkor nem lesz az első x réteg alatt kompenzálódva a többlet anyag a közelség miatt, és tényleg csak az első rétegek kell módosítani? Prusaslicerben és Curában néztem, ott csak az első réteget csökkenti, hacsak nem keresem rossz helyen...

(#26602) tothferenc


tothferenc
senior tag

Sracok, az megoldhato valamivel, hogy adott egy stl (telefontok) es adott egy masik stl (logo), hogy egymasra rahuzva, a telefontokon kivagva legyen a logo? Designsparkst meg SolidEdge-t hasznalok. Ha jol tudom, Curaban nincs ilyen opcio, csak hogy a kettot kulon beallitasokkal nyomtassa, illetve osszeillesztve a testeket nyomtatja.

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#26603) kelekyle válasza tothferenc (#26602) üzenetére


kelekyle
őstag

Autodesk fusion 360-ban simán megcsinálod (ingyenes), mesh to brep mindkét elemnél majd a bodyt áttudod copyzni azonos projektbe, aztán combine (operation:cut), ahol target body a tok és a tool a logo. DONE

Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe

(#26604) tothferenc válasza kelekyle (#26603) üzenetére


tothferenc
senior tag

Azt meg nem hasznaltam, de akkor itt az ideje :R

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#26605) Saccco válasza tothferenc (#26602) üzenetére


Saccco
nagyúr

[link] - itt egy videó, egészen konkrétan azt mutatja be amit szeretnél, ráadásul slicer-ben.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#26606) Saccco válasza Pew (#26601) üzenetére


Saccco
nagyúr

Van. Bed level. ;] :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#26607) Pew válasza Saccco (#26606) üzenetére


Pew
tag

Pedig olyan szépen tapad az első réteg már hetek óta, de akkor megnézem mire jó a babystep/live z állítás, ameddig nem lesz jó.
Találtam is tutorialt a problémámra...

(#26608) Reggie0


Reggie0
félisten

Csehektol(creality) mennyi ido alatt szokott megjonni a csomag?

[ Szerkesztve ]

(#26609) Imy


Imy
veterán

Látom sokan felhagytak a CURA használatával, én jelenleg a 4.2-1-et használom belőle. Aki váltott, és több szeletelőt kipróbált, melyiket ajánlaná?

(#26610) imibogyo válasza Mr.Csizmás (#26588) üzenetére


imibogyo
veterán

Nekem csak sima arany volt, de annak is nagyon bejött színe. Dobhatnál be képeket az óarannyal készült modellekről...

(#26611) Reggie0 válasza Imy (#26609) üzenetére


Reggie0
félisten

PrusaSlicer vagy SuperSlicer.

(#26612) Tomika75


Tomika75
tag

Van olyan Ender 3 V2 tulaj aki prusaslicerrel használja?Ha igen azért mert jobb vagy azt szokta meg?

(#26613) Pew válasza Imy (#26609) üzenetére


Pew
tag

A Prusaslicer nekem nagyon bejött. Sokkal átláthatóbb, jobban kezeli a különböző profilokat, rendszerezettebbek a beállítások és a tárgyak pakolgatása/manipulációja/tárgyankénti beállítások finomítása igy egyszerűbb nekem. + jönnek olyan featurei amit a Cura nem tud. Z seam/support paint, meg a Gcode módosítás és az adaptív rétegvastagság már régebb óta van és jobb.
Leszámoltam, ocd... kevesebb beállítási lehetőség van benne papíron +olyan is persze amit a PS nem tud (hole horizontal expansiont hiányolom, csak teljes model xy compenzation van PS ben pl), nem tudsz mindent is paraméterezni, csak simán mindent :)
A Cura kezdőként tökéletes volt, jók az alap profiljai. Most hogy már kezdem tudni mit akarok, jobban kézreáll a PS.

@Tomika75 Ugyan ez neked is, Ender 3 Pro-m van

(#26614) maghraba


maghraba
csendes tag

Sziasztok!
Tervezgetem egy Tarantula megvásárlását és a banggood-on két típus kapható, a Pro és az RS. Az előbbi FFF, az utóbbi FDM. Az első kérdés az, hogy az összefoglalóban azt olvastam, hogy FDM-nél nem csak szál alapú az anyag. Ilyenkor mi adagolja az anyagot, mert a képeken ez nem látszik. Illetve, kezdőként érdemes-e FDM nyomtatót választani? Több a hibalehetőség FDM nyomtatónál (hiszen az FFF, az atombiztosan(?) van kifejlesztve egy bizonyos anyagtípushoz)?

A második kérdés az, hogy azon kívül, hogy olvassak, keressek SOKAT, van-e valahol olyan tutorial, ami az abszolút kezdetektől elmagyarázza a 3D nyomtatást, a Tarantulával kapcsolatos kezdeti beállításokat(valahol azt olvastam, hogy alkatrészt is és firmware-t is érdemes cserélni a Póknál a biztos működés érdekében), majd a finomításokat?

Végig olvashatom a fórumot, csak valószínű, hogy az új modellekre már nem az vonatkozik, mint ami a régi modelleknél előfordult.

Köszönet a válaszokért!

[ Szerkesztve ]

(#26615) Pew válasza maghraba (#26614) üzenetére


Pew
tag

Az FDM az kb bármilyen anyag rétegezése pl beton, vas stb az ipari felhasználásban, az FFF az a filament rétezgése, ami a “hobby-sima-prosumer” nyomtató elnevezése. A mi esetünkben szinoníma, minden FFF FDM de nem minden FDM FFF. Remélem jól mondom:) De ha mondjuk már a 3d nyomtatóra rácsapsz egy mézeskalács díszítő habnyomót az már talán rendes FDM... +FDM volt előbb iparban, jogvédettként x évre és az FFF lett a hobby neve :D

Tutotial angolul van youtubeon. Totál kezdőként kezdtem. Teaching tech, Thomas Sandler(neki pla most jött ki egy 10 részes összefoglaló sorozata), Chris Riley, Chep.... meg bárki akit kidob és kisebb nagyobb témákat lefed. Taranuláról pl Ruiraptornak vannak videói, meg Just Vladnak. Sokat kell tanulni, de lehet és érdemes!

[ Szerkesztve ]

(#26616) dugesz77 válasza Reggie0 (#26608) üzenetére


dugesz77
őstag

Nálam előző hónapban 10 nap alatt jött két csomag is creality-től.
De éppen ma érkezett egy csomag szintén Ali Cseh raktáras cucc ( igaz nem az nem creality-től) azt november 30. rendeltem.

(#26617) Mr.Csizmás válasza imibogyo (#26610) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Megvilagitastol fuggoen erdekes arnyalatokat tud felvenni:

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#26618) tothferenc válasza Saccco (#26605) üzenetére


tothferenc
senior tag

köszi, végül addig basztattam a Curat, ameddig sikerült benne is megcsinálni :))

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#26619) Alex123 válasza Saccco (#26567) üzenetére


Alex123
senior tag

Szia!

Na, átfutottam a CoreXY nyomtatók jó pár oldalát és meg kellett állapítanom, hogy valószínűleg kevés vagyok hozzá, hogy teljesen az alapoktól rakjak majd össze mechanikát, vezérlést, stb...

Viszont találtam egy viszonylag új, eléggé pontos nyomtatási képpel rendelkezőt, a Two Threes Sapphire Plus-t.

Kérdésem (mivel belemélyedtem egy kicsit és persze ez sem "tökéletes" ennyi pénzért, ha megtartanám mechanikailag alapnak és kapna egy új vezérlőt pl. valamelyik nyílt forráskódút (mert ennek sajnos zárt), egy hotend-et, extruderrel, akkor alkalmassá lehetne tenni Nylon alapanyag nyomtatására?

[ Szerkesztve ]

(#26620) Tikakukac válasza Alex123 (#26619) üzenetére


Tikakukac
titán

Minimum fél éve pörgök a Sapphire plus témakörön. Itt is az a gond, hogy ezt a nyomtatót is majdnem alapoktól újra kell építeni, mert egyszerűen silány.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#26621) Pew válasza Alex123 (#26619) üzenetére


Pew
tag

Kb ugyan ez a véleményem mint Tikakukacnak. Jónak tűnik, de ha arra kell amire írod cserélhetsz rajta mindent is. Én a helyedben vennék 150-200 $ ért egy Ender 3 at és pár kiló PLAt és töltsd el vele az ünnepeket és az újév elejét. Fogd fel egy olyan online kruzus árának aminek az anyagai ingyen vannak a youtubeon, csak a gép kell hozzá. Ha már az alapok mennek és sokat olvastál/videót néztél tudni fogod mit is szeretnél és nem akarsz megvenni minden ilyet elsőre. Kitanulhatod a szeletelést, a tervezés gondolom megy ha van már cél, és párezres PLA ból látod milyen minőséget tud a technika, és azt hogy tudod belőni. Onnan már egyszerűbb lesz egy pontos géppel egy komolyabb anyaggal.
Aztán már lesz tapasztalatod ahoz hogy keress egy open source gépet amihez mindneből elég egy alkatrész 😄
Én is így tanultam, modolgattam az Enderem, tanultam, mert volt min, rájöttem a hibákra és most már magabiztosabban nézek open source dizájnt akár saját ötlettel együtt. 120-130 ezerből már el lehet indulni arra amit te szeretnél, főleg ha hozzá veszed azt az 1-2-300 dollárt amit erre rá kéne költs... (na jó, a motiváció másik fele a külföldi rendelés szabályváltozás fél év múlva,amit lehet be kell még húzni aliról... 😅)

[ Szerkesztve ]

(#26622) dugesz77 válasza Pew (#26621) üzenetére


dugesz77
őstag

Meg kell egy jó egy alap nyomtató arra is, hogy a kinézett open gép alkatrészeit is ki lehessen nyomtatni.
Tudod:

(#26623) Pew válasza dugesz77 (#26622) üzenetére


Pew
tag

Haha, igaz. :D Akkor még egy kis kiegészítés főleg Alexnek, segíteni akarok, remélem tudok is, mert mire beletanul ebbe az ember az sok sok idő egyedül + én is innen is kaptam és kapok is ötleteket/tanácsokat.
Arra is elég lehet az Ender 3 Pro pl 200 ért plusz üveglappal és fúvókákkal EUból, ha kell link szólj(atok)nyugodtan. A mostaniak már 32 bittel mintha legalább egy régebbi csendes stepper driverrel jönnek(mondjuk ezt majd megírom szerintem, rendeltünk egyet ajándékba, remélem már kitisztult a raktárkészlet) talán csak a műanyag extrudere értelmezhetetlen még mindig+1 dolcsiért 4 rendes rugó hogy szintben is maradjon... Friss firmware ingyen + ABS/PETG vázelemhez kell egy ideiglenes karton doboz vagy akármi felügyelettel. A PLAt bírjaa gyári PTFE, esetleg más anyaggal mell vigyázni, de ha csak darabot gyártani kell egy másikhoz, és nem ezzel akarsz darabokat gyártani hónapokig akkor belefér...
Vagy 200+600-800$ tanulás után vagy 350+fejlesztés mert hátha+600-800(vagy kicsit kevesebb, de ahhoz szét kell kapd félig az első nyomtatót, és lesz majd egy a végén) szerintem.
Kicsit belelátva már én biztos nem vennék 130 ért gépet ami jónak tűnik, hanem egyet tanulni olcsón es egyet ami jó is. Minden másra ott vannak a prosumer Craftbotok és társaik, amik működnek olyasmi “out of the box” ahogy szeretné az ember , csak hát azok meg mé annyik ha a kínai corexy csak 350$ 😀😀 És ezeket a saját hozzáállásomból kiindulva írom, no offense😀 Ha lett volna kezdetnek annyi pénzem biztos én is ilyesmi 100-150 közötti nyomtatót vettem volna, mert lelkesen vetettem bele magam a témába. De utólag is inkább egy Ender, és spórolok egy olyanra ami jó is lesz(Értsd sájat célra, amire én használom, na ez az ami miatt aztán végképp jobb egy open source, ami mondjuk vagy gyorsan nagy dolgokat nyomtat, vagy kisebbet precizen, vagy ilyen anyagra optimalizalt vagy stb... helyből ilyenre építve és nem egy köztes foltozgatás hátha jó lesz) Ha hobbyra kéne, mint nekem, talán működhetnek ezek a köztes gépek, mert azt mókolni kell, ahhoz meg tanulni, úgy meg nettó fejlődsz picit több “bukással”. Egy fix célra csak szenvedés lenne szerintem, de mindenesetre kielégítő semmiképp. Nekem csak a szabadidőm múlik azon ha valami nem jön össze elsőre és nem a projektem/pénzem/munkaidőm/ahhoz szükséges dolgok...
Nyilván az Ender se tökéletes, félre ne értsetek. Tanulni, kísérletezni jó + elfogadhatóan nyomtat, nem rosszul, sőt, de nem tökéletesen. Ami baja van arra viszont kb egyből van megoldás, mert mindenki is ismeri, nem mint egy Sapphire Prot.

(#26624) Pew


Pew
tag

Prusaslicer felhasználók erre esetleg tudnak valami okosat? Kb megy már, erre épp nem találok megoldást.

Hogy tudom kisebbre venni a support túllógását? Szerintem az ott nem segít semmin :D Pattern spacing-el összébb ugrik, de akkor nehezebb leszedni. Érdekes mert nem mindenhol ugyan annyival lóg túl. Van ennek valami erre való módja egész modellre nézve vagy addig pakolgassak a mesh modify kockákat ott ahol kell ameddig nem tetszik? Cura mintha csak a modell alatt támasztott volna, nem lógott ott túl semmi...

(#26625) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Van olyan cég aki ilyen kis biszbaszok nyomtatásával foglalkozik? Mondeo-nál már másodjára lopták le a fényszórómosó fúvóka kupakját. A 2db 12 000ft amit nem szeretnék kiadni érte újra. Gondolkoztam rajta hogy esetleg nem-e lehetne 3D nyomtatással olcsóbban megúszni? Lényeg hogy hasonlítson a fent linkelt képen láthatóra, nem kell rá semmi pöcök meg ilyesmi, csak a védő formája legyen ilyen és kész.

Köszi ha esetleg tudnátok linkelni valakit.

:R

iPhone 13 Pro Max

(#26626) Tikakukac válasza jozsi252 (#26625) üzenetére


Tikakukac
titán

Várd ki a kövi évet, nem neked van csak ilyen igényed, saját példámból tudom, hogy ennek lenne piaca. De kell egy combosabb nyomtató, a többi már megvan :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#26627) jozsi252 válasza Tikakukac (#26626) üzenetére


jozsi252
veterán

Amúgy mennyibe kerül egy ilyen nyomtató ami alkalmas lehet ilyen kisebb dolgok nyomtatására? Mondjuk hogy ár érték arányba hol kezdődik amit érdemes megvenni egy totál kezdő felhasználónak? Mondjuk úgy 150-200k környéke?
Régebben tudtam volna Craftbotot nagyon nagyon jó áron venni, mert aki ott dolgozott ismerős jó áron tudott volna hozzájutni, de fasz voltam hogy nem mentem bele. Nem pont emiatt hogy most kellene, hanem úgy általában hasznos dolog a 3D nyomtató. Youtube-on rengeteg videót nézegettem hogy miket csinálnak vele, akár egy sima háztartásba is, de bárhol máshol is.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#26628) Tikakukac válasza jozsi252 (#26627) üzenetére


Tikakukac
titán

Nem a nyomtató a gond. Legalábbis általánosságban. Hegyekben van már mindenkinél a nyomtató, csak épp rajzolni meg adott feladatot megoldani nem tud csak egy icipici rész. Az, hogy kész STL-eket dobál ki valaki, egy dolog. Mikor van egy ilyen fedő, talp, esővezető, átalakító konzol stb. és ezt rendesen le is kell modellezni és úgy kitolni az totál más liga. A DEFA konzol amit csináltam az egy 8 órás program volt és 3 béta változat után lett meg az igazi. Ez a titok. Az, hogy most nekem épp nyomtató vásárlásom van, az más tészta.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#26629) Alex123 válasza Pew (#26623) üzenetére


Alex123
senior tag

Igazad lehet, lehet beruházok valami pici-óccó nyomtatóra, aztán majd porosodik tovább a gyerekek szobájában... :)

Ja, mit találtam 120 dodóért? MINGDA MD-16 :F /néztem róla egy teszt videót, nem is olyan tragédia ennyiért.../

Hát igen, nem lesz a vége majd olcsó (amire szeretném használni) ezért még jobban körbejárom a témát, párhuzamosan olvasok külföldi fórumokat is, a fentebb is javasolt BLV koncepció sem rossz, sőt!
Látom kijöttek a nyomtatott műanyag alkatrészek helyett Alu alkatrészekkel is - nem egy olcsó, De ahogy láttam rendesen bővíthető, variálható...

Olvasgatok a projektről, meg a fórumán...
(közben mennyi klón kínai nyomtatóba botlok, az nem semmi...)

Addig is köszönöm az iránymutatást, javaslatokat, jövök még kérdezni!
:R

(#26630) dugesz77 válasza Tikakukac (#26628) üzenetére


dugesz77
őstag

Nekem is lassan kész a hétvégi project. Ismerősnek síbakancsra új sarok. Nem kapható + modellt sem találtam hozzá, nincs más tervezni kell. Elkészült 3 próbadarab PLA-ból majd készülhet a végleges TPU-ból(remélem bírni fogja/nem csúszik nagyon havon :U ) Még mindig nem tökéletes de haladok.




Nem nagy feladat , itt sokaknak megvan ez kisujjból, de jóleső érzés, hogy az én tervem/munkám. Nem gondoltam volna másfél éve, amikor belecsöppentem ebbe ,hogy ilyesmikbe belefogok.

(#26631) Pew válasza dugesz77 (#26630) üzenetére


Pew
tag

Grat! Hát igen. Eddig én is csak főleg kalibráltam, nem is értették mire jó az a polc kocka meg retract/accel/temp tower. Most kezdtem tanulni otthonra hasznos dolgokat tervezni, és máris néznek hogy ooooo. Pont tegnap rendeltem TPUt, várom! :DD

(#26632) Tikakukac válasza dugesz77 (#26630) üzenetére


Tikakukac
titán

Az a kiegészítő fűtés tartó konzol amit meg kellett csinálni az az volt ;] Semmilyen módon semmihez sem hozzámérhető ívek, sarkok, szintek... nyilván itt is van ezer fokozat. De a most jellemző dolog az, hogy 100-150k nem annyira nagy pénz, veszek nyomtatót és ömlik a pénz. Lósz@rt. Mint mikor nyitunk egy kis PC szervizt és akkor kész, lesz gép, szerelgetünk és profit. Csak gyorsan átgondoltam, hogy az a szint ahol tartok 15 év napi több óra tanulás és olyan mennyiségű szerszám, kábel és egyéb lom, amihez kellett 30 négyzetméter nettóban. A diffi itt jön ki: én odabököm a megoldást az asztal túlfeléről, van ahol meg rászámláznak 4 órát és beletörik a bicska.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#26633) tothferenc válasza dugesz77 (#26630) üzenetére


tothferenc
senior tag

Gratula. Ez szerintem a legjobb dolog, amikor mar magadnak tervezel. En is lassan egy eve nyomtatok mar, de erre tervezni teljesen mas. Ezelott kizarolag lezervagora meg marogephez rajzoltam maszek dolgokat, de ott tudtam, ami meretet ratoltam, az olyan lett. :B itt meg van hogy a harmadik verzio jon ki a gepbol, mert nem egeszen stimmel a kinyomott meret a rajzhoz/tervhez kepest :DD

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#26634) Scallion válasza dugesz77 (#26630) üzenetére


Scallion
senior tag

Szerintem szuper lett. A tpu megkeményedik 7 fok környékén, azt nem tudom tapad e mert elastomernek használtam :DDD .

(#26635) Rulez81 válasza jozsi252 (#26625) üzenetére


Rulez81
tag

Kell egyet szerezni, arról egy szilikon öntőformát készíteni és műgyantából kiönteni. Ez a leggyorsabb, legpontosabb megoldás szerintem.
Csak hát, most épp nincs kéznél ugye, mert ellopták.
De tudok olyat akinek megvannak erre a gépei nyomtató is vákuumkamra stb. Kinyomtatja neked kevlárból is nylon-al vagy onyxal. :)

(#26636) jozsi252 válasza Tikakukac (#26628) üzenetére


jozsi252
veterán

Találtam egy ilyet - -> Headlight washer cover/lid Ford Mondeo MK3 EU
Letöltöm a file-t, hozzáadom a nyomtatóhoz, és elvileg el is készíti a fent említett dolgot? Nyilván a minőség függ a nyomtatótól, de úgy alapjába véve a forma meg minden gondolom megmarad ahogy kell?

Totál kezdőként melyik nyomtatót tudnátok ajánlani? Mondjuk úgy 150k környékig van olyan amit érdemes megvenni? Mondjuk a Artillery Sidewinder X1 V4 jó lehet kezdésnek? Ha esetleg veszek, akkor jó lenne olyat amivel először nem kell sokat szívni, legalábbis amíg meg nem ismered a nyomtatók világát.

Rulez81
Ennyire nem szeretném túlkomplikálni a dolgot :N. Egy sima nyomtatott bőven elég lenne. Találtam is egy stl filet (fent) ami tökéletes lenne számomra.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#26637) dugesz77 válasza jozsi252 (#26636) üzenetére


dugesz77
őstag

Egyébként ha nem vagy feltétlenül a magyar vásárláshoz kötve (számla, egyszerűbb gariztatás) érdemes kint is megnézni az árakat. Páldául BG-n Cseh raktárból tuti áfa és vámmentesen pár nap alatt nálad lehet. Kupon is van hozzá a BG52699 370$ környékén elhozható (az 110 ezer forint) .

(#26638) imibogyo


imibogyo
veterán

Hát nem most kezdtem már el nyomtatni, de most először történt meg velem, hogy elmértem a hátralévő anyagmennyiséget és menet közben cserélnem kellett a filamentet. A vicc az, hogy a tekercs végén volt egy kis hullámos "törés" az anyagban és mivel nem akartam kockáztatni, hogy ez megszorul, ezért ezt a bő 4 centiméteres szakaszt levágtam a végről. Na szerintem ha ezt rajtahagyom, akkor pont elég lett volna megint. :DDD





(#26639) Tikakukac válasza jozsi252 (#26636) üzenetére


Tikakukac
titán

Elvben ha jól konstruált a dolog csak nyomtatás van. Tapasztalataim szerint azért elég erős a szórás sajnos.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#26640) Norbi46


Norbi46
aktív tag

Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy nyomtatót ez lenne az első szóval totál kezdő vagyok!
Elsősorban kis kéziszerszámok kiegészítőit és DIY dolgokat nyomtatnék.
Abban kérném a segítségeteket hogy melyik márkákat és típusokat érdemes nézegetni, ha jó minőségű alkatrészekből álló készüléket szeretnék!
Köszönöm előre is!

(#26641) dugesz77 válasza Norbi46 (#26640) üzenetére


dugesz77
őstag

Ha írsz egy irányárat és egy maximális nyomtatandó méretet könnyebb segíteni.

(#26642) Aryes


Aryes
nagyúr

Sziasztok! Kerestem a neten, hátha másnak is eszébe jutott, de nem találtam (vagy nem jól kerestem). Az jutott eszembe, hogy filament szárítására vajon alkalmas lehet egy ruhaszárítógép? :DDD Van rajta olyan mód, ahol nem forog a dob (cipőszárító program), tehát nem dobálná odabent a tekercset. A kérdés, hogy egy 2,5-3 órás program mennyit használna, vagy ártana az anyagnak. Van rajta kímélő mód is, ami alacsonyabb hőfokon dolgozik.

(#26643) LamaCube válasza Aryes (#26642) üzenetére


LamaCube
addikt

Szia!
Én nem merném beletenni. pl. PLA-t 40-45C°-on szokták szárítani petg-t 60-65C°-on. A szárítógép nem tudom milyen hőmérsékleten dolgozik, de amikor én kiveszem belőle a ruhákat jó meleg szokott lenni. Én vettem egy aszalógépet használtan és nyomtatás előtt beleteszem, ha úgy gondolom, hogy megszívta magát, majd nyomtatás után vákumzacskó teljesen kiszívva a levegő és úgy rakom el.

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#26644) Norbi46 válasza dugesz77 (#26641) üzenetére


Norbi46
aktív tag

Bocsi!
150K összegig gondoltam. Nyomtatótér terén 200x200x250 legyen minimum, ha nagyobb az nem baj! ;)

Köszi!

(#26645) fabula válasza Norbi46 (#26644) üzenetére


fabula
őstag

Írtam privit, nézd meg.

(#26646) asdddsa válasza fabula (#26645) üzenetére


asdddsa
tag

Sziasztok!
Felraktam egy saját Marlin Firmware-t az Ender 5-re. Az a problémám vele hogy az ellenkező sarokba nyomtat. Ha auto home-t nyomok rendesen a helyére megy minden. Ha külön állítom a motorokat akkor pedig nem 0mm-ről indul hanem 220-ról, mintha azt hinné az ellenkező oldalt lenne. Tud valaki segíteni hogy mit állítsák át?
Köszönöm!

(#26647) asdddsa válasza asdddsa (#26646) üzenetére


asdddsa
tag

Félre nyomtam, nem válasz gombot akartam és még a szerkesztési időből is kicsúsztam.:)

[ Szerkesztve ]

(#26648) AndrewTdi válasza Norbi46 (#26644) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Írtam

(#26649) AndrewTdi válasza Aryes (#26642) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Akkor inkább sütő, melegen tartás + légkeverés funkció

(#26650) Aryes válasza AndrewTdi (#26649) üzenetére


Aryes
nagyúr

Gázsütőnk van... Többet ártana, mint használna. :N Utánanézek, hány fokon szárít a kímélő program. Van egy kb. negyed tekercs filám, ami pár hónapja kint maradt a levegőn, és most úgy törik, mint a nyers spagetti tészta (érdekes, hogy nem mindenhol, csak ahol le volt tekerve a dobról, a többi része nem tűnik vészesnek), lehet teszek vele egy próbát, túl sokat nem veszítek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.